Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 12 Ισπανούς συλληφθέντες

12 ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ζώων συνελήφθησαν σήμερα (22/6) το πρωί από την ισπανική αστυνομία, σε μια σειρά επιδρομών επικυρωμένων από το δικαστή του πλημμελειοδικείου, της Santiago de Compostela, στη Galicia της Ισπανίας. Οι συλλήψεις και οι έρευνες σε σπίτια ακτιβιστών από τις οργανώσεις Igualdad Animal/Animal Equality και Equanimal έλαβαν μέρος στις περιοχές της Μαδρίτης, της Asturia, της Vizcaya και της Galicia. Οι κρατούμενοι ακτιβιστές μεταφέρθηκαν μετά στο δικαστήριο της Santiago de Compostela, όπου κατηγορήθηκαν για αδικήματα ενάντια στο περιβάλλον, για κοινωνική διαταραχή και για εγκληματική οργάνωση.

Η αρχή των ερευνών φαίνεται να επικεντρώνεται στη φαινομενικά σκόπιμη απελευθέρωση 20.000 μινκ από τη φάρμα Visones Bermúdez, που τοποθετείται στη Santiago de Compostela, το Νοέμβριο του 2007, η οποία θα αποδείκνυαν την υποτιθέμενη ζημιά στο περιβάλλον.

Και οι δύο οργανώσεις έχουν καταδικάσει δημόσια την στέρηση της ελευθερίας, το
βασανισμό και τη σφαγή των παραπάνω από 300.000 μινκ κάθε χρόνο από το ισπανικό εμπόριο γούνας. Γι’ αυτό οι συλλήψεις αυτές αντιπροσωπεύουν μια ξεκάθαρη επίθεση από τη βιομηχανία γούνας ενάντια στους ακτιβιστές ζώων επειδή επισημαίνουν τον τρόμου μιας πρακτικής στην οποία η αεριοποίηση, οι ακρωτηριασμοί και τα βάσανα που προέρχονται από την αιχμαλωσία των μινκ στις φάρμες γούνας είναι σύμφυτα και εκτενή.

Αυτές οι δύο οργανώσεις, οι οποίες ορίζουν τον ακτιβισμό τους ως μη-βίαιο, αφιερώνουν τις προσπάθειές τους για να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων, ενημερώνοντας την κοινωνία για τις συνέπειες της κατανάλωσης ζωικών προϊόντων και στην προώθηση εναλλακτικών. Από την άλλη, παρόλο που οι οργανώσεις δεν εμπλέκονται στις απελευθερώσεις των μινκ, καμία δεν καταδικάζει αυτού του τύπου τις πράξεις, στο βαθμό που υπερασπίζονται τα συμφέροντα όλων των ζώων ανεξαρτήτου είδους, καθώς κανένα από τα μινκ
που εκμεταλλεύεται η βιομηχανία γούνας αξίζει να ζει και να πεθαίνει σε μια ισπανική φάρμα γούνας.

Εξαιτίας του γεγονότος ότι οι αρχές δεν έχουν κάποιον να θεωρήσουν υπεύθυνο για τις
απελευθερώσεις των μινκ, τα διάφορα μέλη της Equanimal και Igualdad Animal/Animal Equality συνελήφθησαν σε μια προσπάθεια να ποινικοποιήσουν το κίνημα δικαιωμάτων των ζώων στην Ισπανία, όπως έχει συμβεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τα λόμπι εκμετάλλευσης ζώων και οι ισχυρές πολυεθνικές εύχονται να βάλουν φρένο στο κίνημα δικαιωμάτων των ζώων στην Ισπανία, και τώρα βλέπουμε την άφιξη της καταστολής.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 12 ισπανούς συλληφθέντες.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή τους.
Η καταστολή δε μας σταματά.
Αγώνας μέχρι την ολική απελευθέρωση.

Παρασκευή 24/6/11, 12:00
στην Ισπανική πρεσβεία, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 21
Προσυγκέντρωση στο μετρό Ακρόπολη

Συνέλευση για την Αντισπισιστική Δράση