Δικαιώματα ή Απελευθέρωση των Ζώων;

Είναι αρκετά συχνό το φαινόμενο να πέφτουμε θύματα στην παγίδα των δικαιωμάτων και της δημοκρατίας. Ας τα πάρουμε από την αρχή για να αποφύγουμε και τις παρεξηγήσεις. Αρχικά, η δημοκρατία προϋποθέτει την ύπαρξη κράτους, δομών και υπηρεσιών. Είτε άμεση είτε έμμεση, το κράτος το χρειάζεται. Ο αγώνας μας επομένως δεν συμβαδίζει με τους όρους της δημοκρατίας. Ο αγώνας μας είναι να καταστρέψουμε το κράτος και κάθε μορφή εξουσίας. Η άποψη πως η δημοκρατία είναι το πιο ελεύθερο και μοναδικό σύστημα δικαιοσύνης και ισότητας είναι μια μεγάλη αυταπάτη. Απορρίπτουμε κάθε μορφή συστήματος και εξουσίας, είτε προέρχεται από την αστική είτε από την εργατική τάξη. Η εξουσία από όποια πλευρά και αν χρησιμοποιείται θα είναι πάντα εχθρός μας και θα την πολεμάμε με μανία μέχρι να φτάσουμε στην Ολική Απελευθέρωση και στην αταξική κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, όπου ο άνθρωπος δεν θα ζει εις βάρος της Φύσης, των Ζώων και ανθρώπινων όντων.

Η ύπαρξη δικαιωμάτων προυποθέτει με την σειρά της την ύπαρξη μιας ανώτερης αρχής, η οποία θεσπίζει με την εξουσία που έχει, αυτά τα δικαιώματα. Και από την άλλη θεσπίζει και κάποιους νόμους και απαγορεύσεις, βάσει των οποίων πρέπει να ζούμε όλοι τις ζωές μας. Αυτό θέλουμε λοιπόν και για τα υπόλοιπα ζώα; Μια ζωή σαν την δική μας; Με νόμους, απαγορεύσεις, εκλογές και 8ωρη δουλειά; Επιθυμούμε μεγαλύτερα κλουβιά για την φυλάκιση τους και πιο ανθρώπινους τρόπους σφαγής; Όχι. Θέλουμε την καταστροφή αυτού του πολιτισμού που βιάζει την Μάνα Γη και σφάζει τα παιδιά της και αδέρφια μας για την πλήρη άνεση του είδους μας, και δεν θα δείξουμε κανένα συμβιβασμό σε αυτό. Δεν πιστεύουμε στην ύπαρξη του κράτους και καμίας οργάνωσης που «αγωνίζεται» για περισσότερα δικαιώματα. Αν δεν διεκδικήσουμε όλα όσα επιζητούμε, τότε δεν θα καταφέρουμε ούτε τα μισά. Η ουτοπία ίσως να μην επιτευχθεί ποτέ, αλλά κυνηγώντας την θα κάνουμε πάντα βήματα μπροστά και θα φτάνουμε πιο κοντά στο όνειρο μας.

Τα ζώα δεν θέλουν την ένταξη τους στην ανθρώπινη κοινωνία, θέλουν την ελευθερία τους και αυτό θα γίνει μόνο με την πλήρη απελευθέρωση τους και την καταστροφή των εξουσιαστών. Τα Ζώα και η Γη ήταν οι πρώτοι τίτλοι ιδιοκτησίας που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος για την πρόοδο του. Μια πρόοδος που καταστρέφει την Φύση, υποδουλώνει κάθε ζωντανό πλάσμα και κυριεύει τις ελεύθερες ψυχές.

Τα δικαιώματα των Ζώων λοιπόν, αποτελούν μια καθησυχαστική αυταπάτη για τους ανθρώπους. Με αυτόν τον τρόπο πιστεύουν ότι μπορούν να συνεχίσουν τις ζωές τους όπως τώρα, με καθαρή την συνείδηση τους. Δίνοντας παραπάνω δικαιώματα στα Ζώα δεν σημαίνει ότι αυτόματα είναι ελεύθερα. Δεν είναι. Συνεχίζουν να είναι σκλάβοι του σπισιστικού συστήματος και να σφάζονται καθημερινά κατά χιλιάδες. Η απελευθέρωση των Ζώων από την άλλη μεριά είναι μια ηθική που σώζει και απελευθερώνει αυτόματα και άμεσα ζωές. Χτυπάει το σύστημα εκεί που πονάει. Καταρρίπτει την ιδέα του προϊόντος και της ιδιοκτησίας και βασίζεται στην αγάπη και στην επιδίωξη της όμορφης αγριότητας. Εφόσον υπάρχουν φυλακισμένοι (ανθρώπινα και μη-ανθρώπινα ζώα), ας μην θεωρούμε τους εαυτούς μας ελεύθερους. Το δικαίωμα είναι ένα και είναι δοσμένο από την Φύση. Το δικαίωμα της ελευθερίας στην ζωή είναι το ανώτερο δικαίωμα, και είναι το δικαίωμα που στερείται από τα Ζώα. Τα πραγματικά δικαιώματα δεν θεσπίζονται από κανέναν φορέα και κανέναν εξουσιαστικό νόμο, αλλά είναι έμφυτα.

Γι’ αυτό ας σκεφτούμε όλοι τι πραγματικά θέλουμε στην ζωή μας. Δικαιώματα ή Απελευθέρωση; Κράτος και εξουσία ή Αναρχία και ελευθερία; Ο πολιτισμός κάποια στιγμή θα σαπίσει και θα πέσει, το θέμα είναι αν θα βάλουμε τα δυνατά μας να γίνει μια ώρα αρχύτερα.

Για την Ολική Απελευθέρωση.

Από: ferae-naturae-xvx