Κεντρική σελίδα

Συνέντευξη στο ισπανικό αναρχικό έντυπο Fiera

Image1

Η συνέντευξη που ακολουθεί δόθηκε από τη Συνέλευση για την Αντισπισιστική Δράση το Μάιο του 2013 και δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο, στο τεύχος 2 του αναρχικού εντύπου για την απελευθέρωση των Ζώων “Fiera”, το οποίο εκδίδεται από συντρόφους στην Ισπανία.

The following interview was given by the Assembly for the Antispeciesist Action in May 2013 and published by comrades in Spain in October, in the 2nd volume of the anarchist animal liberation zine “Fiera”.

Περισσότερα…

________________________________________________________________

Ανακοίνωση για τη στοχοποίηση της Συνέλευσης για την Αντισπισιστική Δράση

Δημοσιεύτηκε πρόσφατα σε διάφορα μπατσοσάιτ μια αποκαλούμενη έκθεση της αντιτρομοκρατικής, όπου μέσα σε μια προσπάθεια να βρεθούν τα αίτια και η πηγή των αντάρτικων χτυπημάτων, αναφέρεται η Συνέλευση για την Αντισπισιστική Δράση ως δεξαμενή “τρομοκρατικών πράξεων”, που αφορούν την απελευθέρωση των ζώων, καθώς και συγκεκριμένες άμεσες δράσεις, που σχετίζονται με τον αντισπισισμό.

Δεν έχουμε καμία πρόθεση να ανοίξουμε διάλογο με τους κάθε λογής μπάτσους, απλώς αναδεικνύουμε την ύψιστη ξεφτίλα που τους διακατέχει, που φτάνουν στο σημείο να κατονομάζουν μια ομάδα με δημόσια παρουσία ως πηγή αντάρτικων ενεργειών. Τα προτάγματά μας τα αναδεικνύουμε και τα υπερασπιζόμαστε περήφανα με το λόγο μας, με τις καθημερινές αρνήσεις μας, με όλες τις δράσεις, στις οποίες έχει καλέσει ή συμμετάσχει η Συνέλευση για την Αντισπισιστική Δράση μέχρι σήμερα, αλλά και με την αλληλεγγύη μας προς αυτούς/ες που θεωρούμε συντρόφους.

Αν νομίζουν αυτοί οι καραγκιόζηδες ότι με τέτοιες γελοιότητες μπορούν να μας τρομοκρατήσουν, τότε τους ξεκαθαρίζουμε πως κάνουν άδικο κόπο. Δεν μασάμε, λοιπόν.

ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ – ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ!

Περισσότερα…

________________________________________________________________

Νέα από το μέτωπο

Σεπτέμβριος 2013

Περισσότερα…

________________________________________________________________

Ολική Απελευθέρωση – Total Liberation

Η «ολική απελευθέρωση» δεν είναι, ούτε ήταν ποτέ, ένας όρος που χρησιμοποιούμε από συνήθεια ή μία λεκτική διατύπωση που αναπαράγουμε για λόγους εκφραστικής ευκολίας. Πρόκειται για ένα πρόταγμα και έναν αγώνα, του οποίου το περιεχόμενο είναι πολύ συγκεκριμένο και του οποίου η ευρύτητα όχι μόνο δεν αναιρεί τον συγκεκριμένο χαρακτήρα του, αλλά αντίθετα τον ενισχύει.

Ο αγώνας για ολική απελευθέρωση είναι αγώνας για αναρχία. Είναι βίωμα. Είναι αγώνας που δίνεται στο τώρα και σε όλα τα μέτωπα. Δεν διατυπώνει αιτήματα, δεν τοποθετείται διαλεκτικά απέναντι στο υπάρχον, δεν περιορίζεται σε -ούτε συμβιβάζεται με- ψίχουλα ψευδεπίγραφης ελευθερίας. Δεν κάνει εκπτώσεις και δεν βάζει αστερίσκους ούτε στο «ολική», ούτε στο «απελευθέρωση».

“Total Liberation” is not (and has never been) a term that we use out of habit or a wording reproduced for purposes of expressive convenience. It is a political proposition and a struggle with a very specific content and whose breadth not only negates its specific character, but rather enhances it.

The struggle for total liberation is a struggle for anarchy. It’s a living experience. It is a struggle that is being given now and in every front. It makes no demands; it is not dialectically positioned against the existent; it cannot be limited to -or compromised with- crumbs of falsified freedom. It makes no allowances and puts no asterisks on either “total” or “liberation”.

Περισσότερα…

________________________________________________________________

Μπροσούρα “Μηδενιστική Πορεία για τη διάχυση της Φωτιάς και του Χάους”

Untitled

Το δεύτερο τεύχος του διμηνιαίου εντύπου “Μηδενιστική Πορεία για τη διάχυση της Φωτιάς και του Χάους τεύχος 2ο Μάιος – Ιούνιος – Ιούλιος 2013″, το οποίο εκδίδεται από το Μέτωπο Αναρχομηδενιστικής Συνείδησης για τη Διάχυση του Αρνητικού.

Περιέχει κείμενο της Συνέλευσης για την Αντισπισιστική Δράση (σελ. 56).

Περισσότερα…

________________________________________________________________

Άλλο η απεργία, άλλο η αναρχία

Το τελευταίο δίμηνο, με αφορμή μία σειρά από απεργιακές κινητοποιήσεις, διάφοροι αναρχικοί κύκλοι επιδεικνύουν ιδιαίτερη θέρμη στο να σπεύδουν κάθε φορά να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους προς τους εκάστοτε απεργούς.

Σε μία συγκυρία που η εξουσία αντιμετωπίζει όλο και πιο απροκάλυπτα τον κάθε ένα και την κάθε μια από εμάς ως «εργατικό δυναμικό» στην υπηρεσία του «εθνικού στόχου» ανάκαμψης της οικονομίας, εμείς έχουμε προ πολλού πετάξει από πάνω μας την εργατική ταυτότητα. Την αλληλεγγύη μας την εκδηλώνουμε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί πραγματικά να λειτουργήσει ως όπλο.

Ο αγώνας για αναρχία, όπως εμείς τον αντιλαμβανόμαστε, δε μπορεί να στριμωχτεί μέσα σε αιτηματικές διεκδικήσεις, ειδικά όταν αυτές εμπεριέχουν καταπίεση και εκμετάλλευση και δε χωράει, ως προς τις μορφές που λαμβάνει, στα πλαίσια καμίας απεργίας.

Περισσότερα…

________________________________________________________________

Μπροσούρα “συνέντευξη με 3 οικοαναρχικούς”

file-php

Το κειμένο δημοσιεύτηκε το Νοέμβριο του 2012, στο #10 τεύχος της έκδοσης του 325.
Μετάφραση από το Αναρχικό Μεταφραστικό/Εκδοτικό εγχείρημα Έρεβος.

Μπροσούρα: συνέντευξη με 3 οικοαναρχικούς

Περισσότερα…

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.