Νοέμβριος 2010

Γερμανία, 1/11
Συνέχεια δράσεων κατεδάφισης

ανώνυμη ανάληψη ευθύνης

“Κατά τη διάρκεια της 43 εβδομάδας, δυο καθίσματα κυνηγών γύρω από το Urbach τέθηκαν εκτός λειτουργίας.
Μερικά μέτρα παρακάτω από το δολοφονικό κάθισμα που ήταν τοποθετημένο σε ένα τρέιλερ, το οποίο πρόσφατα είχε καεί, πριονίστηκε ακόμη ένα κάθισμα κυνηγού. Βγάλαμε αστείες φωτογραφίες, συμπεριλαμβανομένης και μιας που στο φόντο μπορείς να δεις και το απανθρακωμένο τρέιλερ.
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι οι φίλοι τους δάσους μπορούν να κινούνται ελεύθερα για την ώρα, χωρίς το φόβο της εκτέλεσης από τους κυνηγούς!
Επιπρόσθετα, ελευθερώθηκε ένα δέντρο από σκάλα κυνηγού η οποία σκοπό είχε την εξυπηρέτηση της δολοφονίας των φίλων μας.
Η κατεδάφιση συνεχίζεται…

ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΖΩΩΝ”

Ισπανία, 3/11
Σπάστηκαν παράθυρα αυτοκινήτου από χασάπικο

“Χθες, τις πρώτες πρωινές ώρες τα παράθυρα του φορτηγού από το χασάπικο “MB” σπάστηκαν, γράφτηκε “ANIMAL LIBERATION” και λίγο αργότερα πετάχτηκε μια μεγάλη πέτρα στα παράθυρα του κοντινού μεσιτικού γραφείου στο νότια της Μαδρίτης.
Πρέπει να επεκτείνουμε τις επιθέσεις, πρέπει να παραμερίσουμε το φόβο μας, γιατί δεν μπορούμε, ούτε θέλουμε να υποστηρίξουμε τη μιζέρια άλλο πια.
Μέχρι όλοι να είναι ελεύθεροι!
Είναι αδύνατος ο διάλογος για την υπεράσπιση της μητέρας φύσης!!

ΑΓΡΙΑ ΓΗ”

Ιταλία, 6/11
Βανδαλισμός αυτοκινήτων κυνηγών

“Civitavecchia (Ρώμη)
Στις αρχές του Οκτωβρίου προκαλέσαμε ζημιές σε έξι αυτοκίνητα κυνηγών, σπάσαμε τα παράθυρα τους εκτοξεύοντας ατσάλινες μπίλιες από κινούμενο όχημα. “Κάναμε επίσης τρύπες στα λάστιχα τους αλλά δύστυχως δεν μπορέσαμε να τελειώσουμε το έργο μας γιατί γύρισαν οι ιδιοκτήτες των αμαξιών.”

Άγνωστη περιοχή, 7/11
Υπόσχεση μελλοντικής δράσης από το Υπουργείο Δικαιοσύνης

“Αρκετό καιρό καθίσαμε ήσυχοι, αρκετό καιρό αφήσαμε τις προηγούμενες πράξεις μας να δικαιολογούν την έλλειψη δράσης, αλλά ταραγμένοι πλέον από την καταδίκη των νέων ακτιβιστών της SHAC, σηκωνόμαστε από τις καρέκλες μας και βγαίνουμε στους δρόμους. Είμαστε η προηγούμενη γενιά των απελευθερωτών ζώων, αλλά θα γίνουμε τώρα το μέλλον, χτυπώντας την καρδιά της βιομηχανίας της ζωοτομίας και εάν χρειαστεί να επιστρέψουμε πίσω στα χρονόμετρα αυγών και στα αρωματικά στικ τότε αυτό θα κάνουμε.
Σημειώστε τα λόγια μας, θα καταστρέψουμε όσους βρεθούν στο διάβα μας. Αυτό είναι ένα κάλεσμα για όσους αισθάνονται το ίδιο, για όσους έρχονται από παλαιότερες εκστρατείες, για όσους δεν έχουν πιαστεί ποτέ, και για όσους έχουν πιαστεί. Τα ζώα συνεχίζουν να χρειάζονται τη βοήθεια μας και πρέπει να χτυπήσουμε δυνατά και γρήγορα.
Αυτό είναι το σημείο καμπής.

Ομάδα Δικαιοσύνης”

Γαλλία, 8,11
Η NOMURA συνεχίζει να νιώθει την πίεση.

“Τις πρωινές ώρες της 5/11/10 αποφασίσαμε να επισκεφτούμε ένα κάθαρμα που μένει στη Γαλλία, στην οδό 483 Rue de Rocaille τηλ. 04 50 41 49 13, που ακούει στο όνομα Teddy Dewitte. Κάντε της αν θέλετε ένα τηλεφώνημα. Η Teddy εργάζεται για την σκατοεταιρία που ονομάζεται Nomura. Είναι επικεφαλής του τμήματος Fixed Income Sales France. Επειδή υπάρχουν ηλίθιοι άνθρωποι σαν και αυτήν, η HLS είναι ακόμη ανοιχτή και μπορεί να σκοτώνει 500 ζώα την ημέρα και να βασανίζει ακόμη περισσότερα. Κάποιος πρέπει να πληρώσει για όλους αυτούς τους φόνους και την αγωνία, απόψε είναι η Teddy. Πλήρωσε με το να βρει το όμορφο αυτοκινητάκι της καμένο μέχρι στάχτης ώστε να μην ξαναδεί ποτέ του την άσφαλτο. Η Nomura πρέπει να αναρωτηθεί για ποιο λόγο συμβαίνουν αυτά στους υπαλλήλους της. Βέβαια η Nomura, αποτελεί ένα δάνειο 70 εκατομμυρίων δολαρίων προς την HLS, πράγμα που μάλλον έχει κάποια σχέση με τα παραπάνω. Θα είμαστε πάντοτε εκεί για να δώσουμε μια φωνή στα ζώα, με όποιο τρόπο μπορούμε!

Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων”

Ιταλία, 9/11
Καταστροφή πύργου τηλεόρασης

“Τη νύχτα της 6/10 πυρπολήθηκε ένας πύργος Ρ/Φ / Τηλεόρασης στη γέφυρα Via Libya, στη Μπολονία. Ο τεράστιος πύργος καταστράφηκε τόσο πολύ που χρειάστηκε να κατέβει κάτω και δεν αντικαταστάθηκε παρά ένα μήνα αργότερα. Για τους Billy, Costa και Silvia, κάνουμε επίθεση στις υποδομές που είναι υπεύθυνες για τον έλεγχο και την εκμετάλλευση. ”

Γερμανία, 10/11
Ανατροπή κυνηγετικού πύργου σε αλληλεγγύη με τους διαδηλωτές κατά της πυρηνικής ενέργειας

“Νωρίς το πρωί στις 7/11, πριονίσαμε το κάθισμα κυνηγών κοντά στο Bad Bentheim.
Ήταν συμπαγές και καλά προστατευμένο, αλλά αυτό δεν μας σταμάτησε.
Ο λόγος;
Γιατί οι κυνηγοί είναι φονιάδες. Γιατί δεν υπάρχει δικαιολογία για τη δολοφονία των ζώων. Γιατί το κυνήγι πρέπει να σταματήσει.
Γιατί τα ζώα δεν μπορούν να υποφέρουν.
Κόψαμε το κάθισμα επίσης προς αλληλεγγύη στο αγώνα κατά της αποστολής πυρηνικών αποβλήτων στην Wendland.
Κόβετε τις γραμμές, κόβουμε τα καθίσματα σας. Και την επόμενη φορά θα το κάνουμε ανάποδα. Το σημαντικό είναι να αντιστέκεστε στις πολιτικές που απειλούν τη ζωή.
Castor. Σταμάτα το τρένο!
Καθίσματα κυνηγών? Πριονίστε τα!

Δεν υπάρχει ησυχία στην εξοχή!”

Ιταλία, 11/11
Κουνέλια σώθηκαν από τη σφαγή. Δράση αφιερωμένη στον Barry Horne

“Κατά τη διάρκεια της νύχτας στις 7-8, κοντά στο Gualtieri (Reggio Emilia), σώσαμε 21 κουνέλια από τη σφαγή. Αυτή η πράξη είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Barry Horne.
το ALF σε δράση.”

Η.Π.Α., 12/11
Αποφυλάκιση του Kevin Olliff!

Kevin Olliff
Στις 9/11/2010, ο Kevin καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση αφού δήλωσε “αδιάφορος” για τις κατηγορίες της καταδίωξης και της συνωμοσίας, σε σχέση με τις εκστρατείες κατά της ζωοτομίας. Επειδή ο Kevin βρίσκονταν στη φυλακή από τη σύλληψη του τον Απρίλιο του 2009, αποφυλακίστηκε από τη φυλακή (στις πολιτειακές φυλακές της Καλιφόρνια, οι κρατούμενοι έχουν το δικαίωμα της αποφυλάκισης τους όταν εκτίσουν το μισό της καταδίκης τους).

Σελίδα υποστήριξης: www.supportkevin.org

Μεξικό, 12/11
Κυβερνητικά γραφεία βομβαρδίστηκαν για διαμαρτυρία στην κατασκευή σφαγείου.

ανώνυμο (φωτογραφίες: εφημερίδα El Informador):

“Αργότερα μέσα σε αυτό το χρόνο, το μεγαλύτερο κρατικά ελεγχόμενο σφαγείο στη Λατινική Αμερική θα εγκαινιστεί στο Acatlán de Juárez, στο Jalisco, στο Μεξικό. Αυτό το τεράστιο έργο στο οποίο επενδύθηκαν 75 εκατομμύρια πέσος, κατασκευάζεται γιατί το Jalico είναι η πολιτεία με την υψηλότερη παραγωγή κρέατος, και για αυτό το λόγο η κυβέρνηση αποφάσισε να επενδύσει στο ότι το κρέας θα μπορεί να εξάγεται στην ενδοχώρα αλλά και στο εξωτερικό. Υπολογίζουν ότι η μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να εκτελεί 250 γουρούνια και 80 αγελάδες ανά ώρα. Εμείς η F.L.A. αναλαμβάνουμε την ευθύνη της τοποθέτησης και εκπυρσοκρότησης του εκρηκτικού μηχανισμού στο Secretary for Rural Development, το κυβερνητικό ινστιτούτο το οποίο είναι υπεύθυνο για την κατασκευή αυτού του σφαγείου. Τα ζώα δεν γεννιούνται για να περνούν τη ζωή τους κλειδωμένα σε κλουβιά, να βασανίζονται και να δολοφονούνται. Το μήνυμα μας είναι ξεκάθαρο, ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ! Θα ρισκάρουν μεγάλο μέρος της οικονομικής επένδυσης τους, έχουμε ονόματα και διευθύνσεις και μπορούμε να ακολουθήσουμε τους στόχους μέχρι τα σπίτια τους με φωτιές, αυτή είναι απευθείας απειλή στο γραμματέα του τομέα ανάπτυξης Álvaro García Chávez, του ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗ!

Είναι επίσης μια απειλή κατά της ιδιωτικής επένδυσης. Το σωματείο Jalisco Regional Livestock δεν θα πρέπει να επενδύσει σε αυτό το σφαγείο, αν το κάνουν αυτό κινδυνεύουν. Καθώς θα εκμεταλλεύονται ζώα, χωρίς να έχουν την ελευθερία τους, η F.L.A. θα είναι εκεί για να τα υπερασπιστεί.

Για την ελευθερία όλων των ζώων.

Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων.”

Μεγ. Βρετανία, 12/11
Καταστροφή παγίδων

“Μετά από στενή παρακολούθηση των αγροτών και διάφορων ομάδων κυνηγών, περισσότερες από 20 παγίδες στην περιοχή του Cambridgeshire εντοπίστηκαν και καταστράφηκαν. Ευτυχώς, όλες οι παγίδες ήταν άδειες και μπορέσαμε να τις χαλάσουμε πριν μπορέσουν να σκοτώσουν κάποιο άγριο ζώο. Θα συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τη δραστηριότητα των παγίδων, και θα συνεχίζουμε να τις καταστρέφουμε όταν τις βρίσκουμε.

Επιτρέψτε σε αυτή την καταστροφή να αποτελέσει την πρώτη και τελευταία προειδοποίηση σε αυτούς που θέλουν και δολοφονούν την άγρια ζωή. Εάν συνεχίσετε τις πράξεις σας, θα σας ξαναχτυπήσουμε στο μέλλον ακόμη πιο δυνατά.
Αυτή η δράση αν και μικρή είναι αφιερωμένη σε όλους τους φυλακισμένους στα κλουβιά, ανθρώπινους και μη.
Απελευθέρωση για όλους!

ALF”

Ισπανία, 13/11
Απελευθέρωση μινκ αφιερωμένη στον Barry Horne

“Στις 3/11 προσεγγίσαμε το εκτροφείο μινκ που βρίσκεται στην Albalate del Arzobispo, στο Teruel.
Σύντομα θα έρθει η ώρα όπου αυτά τα ζώα θα δολοφονηθούν για να γίνουν γούνες. Σε μια κοινωνία στην οποία ο σπισισμός είναι τόσο βαθιά ριζωμένος σκεφτήκαμε ότι είναι απαραίτητο να δράσουμε και να προσπαθήσουμε να δώσουμε στα άτομα αυτά μια ευκαιρία, και την ίδια στιγμή να αφυπνίσουμε για την κατάσταση.
Ανοίξαμε τα κλουβιά που περιείχαν τα μινκ, και περίπου 200 μπόρεσαν να τρέξουν ελεύθερα για να βρουν το δρόμο της διαφυγής από αυτή την απαίσια μοίρα που τα περίμενε εάν έμεναν στο εκτροφείο.
Αυτή η δράση έγινε δυο ημέρες πριν από την επέτειο του θανάτου του Barry Horne, στον οποίο και θέλουμε να αφιερώσουμε αυτή την απελευθέρωση. Liberation. Ο αγώνας του παραμένει στις μνήμες μας και στις καρδιές μας.”

Ιταλία, 17/11
Απελευθέρωση αφιερωμένη στον Barry Horne

“Ιταλία, Νοέμβριος 2010:
Για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια όλων των πλασμάτων..
Στην μνήμη του Barry Horne και του Paolo Menozzi …

ALF”

Ρωσία, 17/11
Εκσκαφέας πυρπολήθηκε σε σημείο κατασκευής

“Στις 15 Νοεμβρίου, την Παγκόσμια ημέρα Δράσεων Αλληλεγγύης σε συμπαράσταση των
ομήρων του Khimki (περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο http://khimkibattle.org/), επιτεθήκαμε
σε οχήματα που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή ακόμη ενός εχθρικού προς το περιβάλλον έργου: τον αυτοκινητόδρομο που περνά μέσα από το δάσος της μικρής πόλης Zhukovskii, περίπου 70 χλμ. ανατολικά της Μόσχας.
Η κατασκευή ξεκίνησε την ίδια ημέρα όπου μια οικολογική διαμαρτυρία είχε οργανωθεί από τους φιλελεύθερους ακτιβιστές. Έτσι την ίδια εκείνη νύχτα αποφασίσαμε να διαμαρτυρηθούμε κατά της αποψίλωσης του δάσους.

ELF-Ρωσία

Ιταλία, 18/11
Ανοίχτηκαν κλουβιά δίνοντας σε χιλιάδες μινκ την ευκαιρία
“Τη Δευτέρα 15/11 πήγαμε στο εκτροφείο του Ivano και της Antonella Antoniazzi στο San Cataldo (MN). Αφού κόψαμε τον εξωτερικό φράχτη σε διάφορα σημεία, ανοίξαμε τα κλουβιά σε έξι στέγαστρα δίνοντας στην ευκαιρία της απόδρασης σε 3000 μινκ. Καθώς ανοίγαμε τα κλουβιά, τα μινκ μας περίμεναν, συνωστισμένα στα ανοίγματα, έτοιμα να πεταχτούν έξω. Μια ζωή φυλάκισης και μαρτυρίου δεν αφαιρεί το έμφυτο ένστικτο της ελευθερίας! Αρκετά από αυτά τα ζώα θα ξανά αιχμαλωτίσουν, άλλα θα πεθάνουν, αλλά μερικά θα τα καταφέρουν: σίγουρα αυτά που κρατούνται δεν έχουν καμία ελπίδα, δεδομένου ότι το Δεκέμβριο θα σκοτωθούν στο θάλαμο αερίων ή με ηλεκτροσόκ για να παραχθούν ηλίθια καταναλωτικά αγαθά. Σε κάθε περίπτωση, καλύτερα μιας μέρας ελευθερία παρά 100 στη φυλακή! Όποιος έχει ζώα και τα σκοτώνει για κέρδος, σκέφτεται μόνο το συμφέρον του. Ελπίζουμε ότι προκαλέσαμε μεγάλη οικονομική ζημιά στο εκτροφείο Antoniazzi, μιας και είναι η μόνη γλώσσα την οποία καταλαβαίνουν. Σας ευχόμαστε πολλές αϋπνίες όσο θα είστε οι εκμεταλλευτές και οι καταστροφείς αυτού του πλανήτη. Πάντοτε θα υπάρχουν αυτοί που θα παλεύουν για την ελευθερία και για την καταστροφή του κάθε κελιού. ANTONIAZZI ΚΛΕΙΣΕ! Θα επιστρέψουμε όταν δεν θα το περιμένεις.

Σουηδία, 20/11
Σπάστηκε εστιατόριο

“Σουηδία, Νοέμβριος; ‘Σπάστηκαν τα τζάμια πιτσαρίας κοντά στο Οrebro! Πουλάνε κεμπάπ και πολλά άλλα τρόφιμα φόνου / djurens befrielsefront'”

Γερμανία, 21/11
Πυρπολήθηκαν καθίσματα κυνηγών

Σύμφωνα με το Osthessen-News.de, πέντε καθίσματα κυνηγών καταστράφηκαν από φωτιά μεταξύ της 13 και 19 Νοεμβρίου κοντά στην πόλη Fulda (Hesse). Οι ζημιές υπολογίζονται περίπου στα €2.000.

Ελβετία, 21/11
Καταστράφηκαν αφίσες τσίρκο

“Αυτό το χρόνο, όπως και στα προηγούμενα χρόνια, καταστρέψαμε, βανδαλίσαμε και καταστήσαμε άχρηστες πολλές αφίσες του τσίρκο Knie, προκαλώντας σοβαρή οικονομική ζημιά στους βασανιστές. Το χαρακτηριστικό αυτού του τσίρκο είναι ο αριθμός των διαφορετικών ειδών ζώων και είναι γνωστό για την ολοκληρωτική αναισθησία του απέναντι στον πόνο των ζώων.
Μέχρι κάθε κελί να μείνει άδειο. Για την απελευθέρωση των ζώων.
Είμαστε παντού και θα δρούμε παντού.

Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων – Ελβετία ”

Μεξικό, 22/11
Απελευθέρωση κουνελιών από κλουβιά

περισσότερες φωτογραφίες

“Κατά το απόγευμα του προηγούμενου Σαββάτου, 13/11, ένας αυτόνομος πυρήνας του Frente de Liberación Animal απελευθέρωσε 3 κουνέλια. Ένα όμορφο δάσος θα είναι το καινούργιο τους σπίτι. Αυτά τα κουνέλια κρατούνταν σε μικροσκοπικούς χώρους, όχι μόνο πίσω από τα κάγκελα των κελιών τους, αλλά και πίσω από τα κάγκελα των συναισθημάτων και των συμπεριφορών της κυριαρχίας που ο άνθρωπος τους επιβάλλει. Τα ζώα αυτά εξημερώνονται, προς όφελος των ανθρώπων, για τη χρήση των κορμιών τους σε δοκιμές τοξικών ουσιών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που ονομάζονται “εργαστήρια ζωοτομίας”, όπου τα βασανίζουν για την ματαιοδοξία τους. Για πολλές ομάδες ζωόφιλων αλλά και ανεξάρτητων, το να δώσεις σε ένα ζώο την απόλυτη ελευθερία μπορεί να μοιάζει σαν βάρβαρο ή σκληρό, αλλά για εμάς είναι το ακριβώς αντίθετο. Αυτές οι ομάδες δεν έχουν καταλάβει κατά βάση το τι εστί απελευθέρωση των ζώων, μιλούν συχνά για την ελευθερία σαν να πρόκειται αποκλειστικά για την υγεία και μόνο, και μιλούν για τη μετατροπή των νόμων, δεν μιλούν για την κατάργηση αλλά για το πως να κάνουν τον πόνο της φυλάκισης πιο ευχάριστο, και το πως να κάνουν τη ζωοτομία ή τα ροντέο λιγότερο βάρβαρα. Για εμάς, τους ακτιβιστές F.L.A./A.L.F, η απελευθέρωση των ζώων σημαίνει άμεσος και αντικειμενικός αγώνας κατά της βιομηχανίας του βασανισμού. Σκοπός μας η έννοια της επίθεσης με συγκεντρωμένο τρόπο, χωρίς μεσάζοντες ή αυτούς που εμπλέκονται ευρέως αλλά προτιμούν να επιτίθενται στις ηγετικές φιγούρες. Άμεσα γιατί οι μέθοδοί μας είναι χωρίς ενδιάμεσους, κατά όλων των βασανιστών: ταυρομάχους, τσίρκο, υλοτόμους, εταιρίες καταστροφής της γης, εταιρίες παραγωγής κρέατος… Αυτή είναι η αληθινή απελευθέρωση των ζώων: Να επιστρέψουμε την ελευθερία σε ένα ον που είναι κλειδωμένο ή βασανίζεται. Αυτός είναι ο πραγματικός αγώνας κατά της βιομηχανίας της εκμετάλλευσης: άμεσος στόχος οι εταιρίες και τα άτομα που συμμετέχουν στην καταστροφή αυτού του κόσμου.

Για την απελευθέρωση των ζώων, των ανθρώπων και της γης!

FRENTE DE LIBERACION ANIMAL MEXCO CELULA: R-L”

Τουρκία, 23/11
Γράφτηκαν συνθήματα, καταστράφηκαν ταμπέλες σε διαμαρτυρία για τη θυσία των ζώων


Δράσεις για διαμαρτυρία για τη σφαγή των ζώων κατά τη διάρκεια του Kurban Bayrami (Eid al-Adha, Φεστιβάλ Θυσίας) στην Τουρκία.

“Η θυσία είναι Φόνος!
Η πρόσκληση που καλέστηκε από την Animal Liberation Initiative, ένα μήνα νωρίτερα από την “ημέρα σφαγής”, προκάλεσε το ενδιαφέρον. Οι ακτιβιστές που βγήκαν στο δρόμο με το παρακάτω σύνθημα: “Πετάξαμε μια πέτρα στη θάλασσα, δημιούργησε 5 κυκλικά κύματα, είναι ώρα να προκαλέσει καταιγίδα”, έστησαν δεκάδες διαμαρτυρίες κατά της σφαγής και της βαρβαρότητας σε πολλές και διαφορετικές περιοχές της Κωνσταντινούπολης και του Ισμίρ.

Γράφουν: Στην πραγματικότητα, η τελετή της θυσίας δεν είναι Eid -το φαγοπότι-, είναι η σφαγή και η βαρβαρότητα. Χάλασαν και κατέστρεψαν εκατοντάδες πανό, πλακάτ και αφίσες σχετικά με τη Γιορτή της Θυσίας. Όλα τα κατεστραμμένα είχαν κολληθεί από επίσημες εταιρίες, θρησκευτικές και στρατιωτικές ΜΚΟ. Οι ακτιβιστές κόλλησαν χιλιάδες αυτοκόλλητα στους δρόμους. Ταυτόχρονα η δράση αυτή επηρέασε μερικά μέσα ενημέρωσης που διαφώνησαν.

Ευχαριστούμε όλους που έγιναν η φωνή αυτών που δεν έχουν φωνή και που έδρασαν.

Χρονολογική σειρά των δράσεων (Από το τέλος προς την αρχή):

Κωνσταντινούπολη (20/11/2010) – Συνέχισαν τη δράση τους στο Buyukada και Uskudar. Κόλλησαν πολλά αυτοκόλλητα σε όλα τα σημεία του Buyukada (Μεγάλο νησί στη θάλασσα του Μαρμαρά, κοντά στην Κωνσταντινούπολη). Έγραψαν το σύνθημα:”Η θυσία είναι σφαγή” σε ένα κεντρικό σημείο του Buyukada. Κόλλησαν επίσης αρκετά αυτοκόλλητα στο πλοίο του Buyukada.

Στο Uskudar, παντού στο δρόμο του μετρό, τα πανό και οι αφίσες που γιόρταζαν το γλέντι και προωθούσαν τη θυσία, καταστράφηκαν από ακτιβιστές. Στις στάσεις λεωφορείων, στους δρόμους, στις κολώνες, στους τοίχους έγραψαν συνθήματα και κόλλησαν αρκετά αυτοκόλλητα.

Κωνσταντινούπολη (19/11/2010) – Πανό της θυσίας σκίστηκαν στο Besiktas.

Κωνσταντινούπολη (16/11/2010) – Καθώς έρχονταν συνέχεια νέα για την αντίσταση των ζώων από παντού, μας χαροποίησε μια είδηση: στην Ankara, ένα ταύρος αντιστέκονταν για ώρες και απέδρασε από το δάσος του METU (Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μέσης Ανατολής) – Ελπίζουμε να είναι ακόμη ελεύθερος και ασφαλής – Δεκάδες ταύρων, αγελάδων, προβάτων, κατσικών και άλλα προς θυσία ζώα έφεραν σοβαρή αντίσταση. Μερικά από αυτά πυροβολήθηκαν με αεροπίστολα, μερικά από αυτά χτυπήθηκαν από αμάξια και φορτηγά, μερικά από αυτά σκοτώθηκαν από δηλητηριώδεις βολές. Αλλά στο μεταξύ, αντιστάθηκαν και έγιναν η ελπίδα για εμάς. Έδωσαν σε όλους μας ένα μάθημα για να αντιστεκόμαστε κατά της σφαγής. Όλα τα ζώα που αντιστέκονται για να παραμείνουν ζωντανά, πρέπει να τιμούνται. Ζήτω η αντίσταση των ζώων!

– Οι ακτιβιστές κόλλησαν τα αυτοκόλλητα τους στο πάρκο, κοντά σε χώρο πώλησης ζώων θυσίας.
– Στην είσοδο του Macka Park γράφτηκε “Η θυσία δεν είναι γιορτή, είναι σφαγή”.
– Κολλήθηκαν αυτοκόλλητα στις στάσεις των λεωφορείων.
– Οι ακτιβιστές έσκισαν πανό από ΜΚΟ και από πολιτικά κόμματα που προωθούσαν την τελετή της θυσίας.
– Στο Kadikoy, τα πανό καταστράφηκαν.

Κωνσταντινούπολη (14/11/2010) – Μια μέρα πριν από το μουσουλμανικό φεστιβάλ θυσίας σε δυο σημεία της Κωνσταντινούπολης και της πόλης Balcovatown του Ισμίρ (μια πόλη στην περιοχή του Αιγαίου), οι ακτιβιστές έκαναν δράση κατά της σφαγής των ζώων.

– Καταστράφηκαν πολλά πανό στα Kadikoy Rihtim, Altunizade, Sogutlucesme, Kosuyolu. Συνθήματα και αυτοκόλλητα…
– Συνθήματα και αυτοκόλλητα σε πολλά σημεία στο Umraniye. Καταστρέψαμε πολλά πανό.

Ισμίρ (14/11/2010) – Στην πόλη Balcova του Ισμίρ, οι ακτιβιστές έγραψαν στους τοίχους Θυσία= Σφαγή. Ένα από αυτά τα συνθήματα ήταν σε ένα τοίχο τζαμιού.

Κωνσταντινούπολη (13/11/2010) – Οι ακτιβιστές έγραψαν σε 12 διάφορα σημεία στο Beyoglu το ‘Θυσία= Σφαγή’.
– Τις απογευματινές ώρες, κολλήθηκαν αυτοκόλλητα “Η θυσία είναι σφαγή” στο Bayrampasa.
– Τις απογευματινές ώρες, καταστράφηκαν τα πανό στην πεζογέφυρα του Sirinevler και Siyavuspasa. Κολλήσαμε επίσης αυτοκόλλητα κατά της θυσίας.

Ισμίρ (12/11/2010) – Δράσεις στις ημέρες λειτουργίας του φεστιβάλ στο Ισμίρ… Αρκετά αυτοκόλλητα κολλήθηκαν σε διαφορετικά σημεία.

Κωνσταντινούπολη (10/11/2010) – Καθώς πλησιάζουν οι ημέρες της σφαγής, μερικοί ακτιβιστές κατά της θυσίας, μεταφέρθηκαν χθες και σήμερα, σε τέσσερα διαφορετικά σημεία στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης.
– Στη γειτονιά Gazi, οι ακτιβιστές έγραψαν συνθήματα στου τοίχους και στα λεωφορεία. “‘Η θυσία είναι φόνος”, “Η θυσία είναι τελετή βαρβαρότητας”.
– Καταστράφηκε ένα τεράστιο πανό μπροστά από το Τουρκική εταιρία ραδιοφωνίας τηλεόρασης στο Taksim.
– Δυο τεράστια πανό καταστράφηκαν στο Topkapi και Cevizlibag.

– Μερικά πανό καταστράφηκαν στο Esenyurt.

Κωνσταντινούπολη (06/11/2010) – Η πρώτη απάντηση ήρθε από την Κωνσταντινούπολη από το κάλεσμα της Animal Liberation Initiative. Μεταξύ των Beylikduzu και Avcilar, καταστράφηκαν όλα τα πανό. Καταστράφηκαν πολλά από τα πανό της IHH – του ιδρύματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία και την ανθρωπιστική βοήθεια.

Καλούσαμε όλους τους υπερασπιστές των δικαιωμάτων των ζώων να καταστρέψουν όλα τα οπτικά υλικά των οργανώσεων που προωθούν τη θυσία, όπως η IHH, η Turkish Air Corporation, η Turkish Red Crescent Society, το Turkish Armed Forces (TAF) Mehmetcik Foundation, το The Turkish Meat and Fish Corporation.

Animal Liberation Initiative, Κωνσταντινούπολη
E-mail: hayvanozgurluguinisiyatifi@gmail.com”

Η.Π.Α., 25/11
Διασώθηκαν 20 γαλοπούλες, σκίστηκαν λάστιχα σε αυτοκίνητα σφαγείου

“Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες στις 14/11, τα μέλη του VT ARM απελευθέρωσαν 20 γαλοπούλες που με βία αναγκάζονταν να ζουν σε ένα μικρό κλουβί χωρίς προστασία. Το κλουβί είχε στηθεί στα πλάγια ενός δρόμου και έπαιζε το ρόλο του εμπορικού δολώματος. Η απόφαση της απελευθέρωσης των γαλόπουλων πάρθηκε αφού μάθαμε θα τις δολοφονούσαν το επόμενο πρωί. Η ομάδα απελευθέρωσης χρειάστηκε λιγότερο από 5 λεπτά για να παραβιάσει το φράχτη και να απελευθερώσει τις γαλοπούλες. Σαν δώρο αποχώρησης τα μέλη του ARM έσκισαν τα λάστιχα του αυτοκινήτου του σφαγείου, το οποίο είχε παρκάρει σε λιγότερο από 20 μέτρα μακρύτερα και καθώς ο οδηγός βρίσκονταν στο μπροστινό κάθισμα και κάπνιζε. Ο θείος Sam ξόδεψε χιλιάδες για να μας εκπαιδεύσει ώστε να είμαστε οι καλύτεροι και τώρα όσοι νομίζουν ότι μπορούν να κερδίζουν από τον πόνο των ζώων θα πάρουν το μάθημα τους. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα απαραίτητα μέσα για την απελευθέρωση των ζώων, την πρόληψη της βαρβαρότητας και την τιμωρία αυτών που κάνουν πράξεις βαρβαρότητας. Στους εγκληματίες τους Bushway, Χαρούμενες Γιορτές Ευχαριστιών.”

Ουρουγουάη, 27/11
Μπογιαντίστηκε εργοστάσιο κρέατος, πετάχτηκαν χρωμοβόμβες

Την προηγούμενη νύχτα λάβαμε μέρος στην διεθνή εβδομάδα για την απελευθέρωση των ζώων και κάναμε επίσκεψη στην περιοχή του εργοστασίου συσκευασίας κρέατος, στο οποίο γράψαμε συνθήματα που είχαν σχέση με την εκμετάλλευση των ζώων και περάσαμε με σπρέι ένα μεγάλο μέρος της πρόσοψης και πετάξαμε και 4 χρωμοβόμβες στους τοίχους. Το ίδιο απόγευμα επισκεφθήκαμε 2 εκτροφεία πουλερικών που εκμεταλλεύονται και σκοτώνουν κοτόπουλα για ανθρώπινη κατανάλωση. Τα βάψαμε και κάναμε ζημιές στην πρόσοψη τους.
Αυτό είναι μόνο η αρχή! Μέχρι την καταστροφή όλων των κελιών!
Απελευθέρωση ζώων, ανθρώπων και γης.

Frente de Liberacion Animal – Ουρουγουάη”

Σουηδία, 28/11
Σπασμένα παράθυρα σε οικονομικό υποστηρικτή του HLS

“Νοέμβριος στο Umeå: Έγιναν δράσεις κατά της Nomura. Σπάστηκαν πολλά παράθυρα και πόρτες. Πετάχτηκαν πέτρες και μπουκάλια στο εσωτερικό του κτιρίου! Όλα τα ποδήλατα των υπαλλήλων καταστράφηκαν.
Παρελθόν: Η Nomura έχει το μεγαλύτερο μέρος της τράπεζας Fortress, η οποία δάνεισε χρήματα στην HLS, η οποία βασανίζει 500 ζώα μέχρι θανάτου κάθε μέρα. Χωρίς την Fortress, η Huntingdon θα χρεοκοπήσει. Θέλουμε να ενθαρρύνουμε όλους σας να ελέγξετε τον καθένα που υποστηρίζει τους φόνους της HLS να τους κάνετε στόχους με κάθε δυνατό τρόπο! Πάντοτε για την ολική απελευθέρωση / Μέτωπο Ολικής Απελευθέρωσης – TLF

Νοέμβριος στο Umeå: Το Σουηδικό σαντουϊτσάδικο MAX βανδαλίστηκε

Νοέμβριος στο Umeå: Γράφτηκαν vegan συνθήματα και σκίστηκαν διαφημίσεις των McDonald’s.”

Ισπανία, 29/11
Πυρπολήθηκε η είσοδος της Εθνικής Ακαδημίας Φαρμάκων

“Εχθές κατά τις πρωινές ώρες, η πόρτα της Εθνικής Ακαδημίας Φαρμάκων πυρπολήθηκε και γράφτηκαν τα “Σταματήστε των έλεγχο” και “Απελευθέρωση των Ζώων”. Λίγα λεπτά αργότερα, σπάστηκαν τα τζάμια της εισόδου της Βασιλικής Ακαδημίας Επιστημών με σφυρί. Γράφτηκε το “Λευτεριά στους Billy, Silvia και Costa”–>http://www.directaction.info/prison_switzerland.htm

Κατά της κυριαρχίας!
Για όλους αυτούς που παλεύουν για το τέλος του πολιτισμού!

TIERRA SALVAJE [ΑΓΡΙΑ ΓΗ]”

Γερμανία, 30/11
Αφέθηκαν μηνύματα στα σπίτι του αντιπροέδρου της FORTRESS

Ενημέρωση: Ο Κarim Bohn δεν δουλεύει πλέον στην Fortress
ανώνυμη ενημέρωση:

“29 Νοεμβρίου 2010
Θα σας πω μια ιστορία για έναν χαζό ανθρωπάκο που ζει μια ήσυχη ζωούλα στο Έσσεν της Γερμανίας. Έχει μια καλή δουλειά και δουλεύει σκληρά. Το όνομα αυτού του χαζούλη είναι Karim Bohn. Ο Karim δουλεύει στην Fortress, και για την ακρίβεια είναι ο αντιπρόεδρος της Fortress. Η ζωή του ήταν όμορφη, αλλά μια ημέρα μετά από το πρωινό του, όταν ετοιμαζόταν να πάει στη δουλειά του, παρατήρησε ότι ήταν κλειδωμένος στον κήπο του. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη και υπήρχε παντού κόκκινη μπογιά. Μετά όταν τελικά κατάφερε να βγει από τον κήπο του, είδε το όνομα του στον τοίχο με το ΦΟΝΙΑΣ ΚΟΥΤΑΒΙΩΝ γραμμένο από κάτω του, όταν προχώρησε παρακάτω στο δρόμο είδε το όνομα του και πάλι στον τοίχο.
Αυτή τη φορά ήταν γραμμένο στο πλάι του το ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΌ ΚΑΘΑΡΜΑ ΚΟΥΤΑΒΙΩΝ και το λογότυπο του ALF. Δεν ήταν τόσο χαρούμενος πλέον. Το ηθικό δίδαγμα της υπόθεσης.: Αποσύρετε το δάνειο που δώσατε ως Fortress
στην Huntingdon Life Sciences η περιμένετε αντίσταση από τo ALF (βασισμένο σε αληθινή ιστορία που συνέβη την ίδια νύχτα).
ALF”

Ιταλία, 30/11
Πυρπολήθηκαν αυτοκίνητα σε σφαγείο

Nogara

Σύμφωνα με τοπική εφημερίδα, δυο φορτηγά καταστράφηκαν σε φωτιά, αλλά ο εμπρηστικός μηχανισμός που τοποθετήθηκε στα γραφεία δεν κατάφερε να ενεργοποιηθεί. (φωτογραφίες: L’Arena.it).

“Σάββατο 27 Νοεμβρίου
Αποφασίσαμε να κάψουμε το σφαγείο κουνελιών στην Nogara (VR). Μια δράση επίθεσης στη βιομηχανία κρέατος και καθυστέρησης του μηχανισμού της εμπορευματοποίησης που υποθάλπτει την εκμετάλλευση των ζώων και της φύσης. Αρνούμαστε να αποδεχτούμε ως “κανονικό” το να βλέπουμε τα ζώα ως τροφή, παρά σαν έμβια όντα σαν και εμάς. Επιλέγουμε να δράσουμε τώρα, να κάνουμε κάτι ενάντια στη βιομηχανοποιημένη σφαγή, διότι τα ζώα που είναι περιορισμένα και σκοτώνονται κάθε μέρα δεν μπορούν να περιμένουν. Δύσκολοι καιροί που καλούν για σκληρά μέτρα. Αφιερωμένο στους Silvia, Costa και Billy.
ALF”

Πηγή όλων των ενημερώσεων είναι το Bite Back.