Αύγουστος 2010

Επίσκεψη στο σπίτι της διευθύντριας της Novartis
Ισπανία, 1/8

“Την περασμένη εβδομάδα επισκεφθήκαμε το σπίτι της Montserrat Ferran Tarrés, ένας από τους διευθυντές της Novartis στην Ισπανία. Πήγαμε στο σπίτι της στη Βαρκελώνη (Montserrat Ferran Tarrés Passeig Fabra i Puig 17 2 º 2 ª), βάλαμε κόλλα στην κλειδαριά της εισόδου, πετάξαμε τέσσερις βόμβες μπογιάς και γράψαμε στους τοίχους του σπιτιού της «Η Montserrat Ferran Tarrés βασανίζει ζώα. Novartis = HLS».
Με αυτή τη δράση προσπαθήσαμε να ξεσκεπάσουμε την Tarrés, η οποία, ως διευθυντής της Novartis είναι υπεύθυνη για το βασανισμό και το θάνατο χιλιάδων ζώων.
Μην περιμένετε μέχρι να το κάνουν άλλοι, κάντε το μόνοι σας, κάντε τη διαφορά. Μέχρι όλοι να είμαστε ελεύθεροι”.
Πηγή: Bite Back Magazine

Επίθεση σε κερδοσκοπική κατασκευαστική εταιρεία
Ιταλία, 2/8

”Μια νύχτα στα μέσα Ιούνη, επιτεθήκαμε στα γραφεία κατασκευαστικής εταιρείας στη Ρώμη. Βάλαμε κόλλα στις κλειδαριές, σπάσαμε τα τζάμια και καταστρέψαμε τις άθλιες ταμπέλες τους. Διαφημιστικές πινακίδες καταστράφηκαν και γράφτηκαν συνθήματα σε κοντινό εργοτάξιο. Εταιρείες όπως αυτή είναι υπεύθυνες για την καταστροφή των δασών, των ποταμών και του φυσικού περιβάλλοντος πολλών άγριων ζώων.
Ενάντια στην αστική κερδοσκοπία.
ELF για την υπεράσπιση όλων αυτών που είναι άγριοι και ελεύθεροι”.

Πηγή: Bite Back Magazine

Επίθεση με μπογιές σε γουναράδικο
Σουηδία, 3/8

“Μπογιές πετάχτηκαν στο γουναράδικο Kajs στο Γκέτεμποργκ χτες το βράδυ.
ALF/DBF”

Πηγή: Bite Back Magazine

Βανδαλισμοί σε φυλακή ζώων στο Γκέτεμποργκ
Σουηδία, 4/8

”Το πάρκο Slottsskogen στο Γκέτεμποργκ δέχτηκε μια επίσκεψη από το ALF τις τελευταίες ημέρες του Ιούλη. Γράφτηκαν συνθήματα του ALF στη προσωρινά άδεια φυλακή πουλιών για να βεβαιωθούμε ότι θα την κρατήσουν για πάντα άδεια καθώς και στη φυλακή για τις φώκιες. Πετάχτηκαν πέτρες στη γυάλινη φυλακή πουλιών αλλά δυστυχώς χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Λευτεριά σε όλα τα ζώα που υποφέρουν στο πάρκο Slottsskogen!
DBF”

Πηγή: Bite Back Magazine

Απελευθέρωση σε εκατοντάδες πέρδικες
Ιταλία, 5/8

”Απόψε δώσαμε την ευκαιρία στην ελευθερία σε εκατοντάδες πέρδικες που εκτρέφονται για κυνήγι, ανοίγοντας 21 κλουβιά της εταιρείας Urogallo στο Asiago. Για να βλέπουμε τα πουλιά στον ουρανό και όχι στα κλουβιά… ”

Πηγή: Bite Back Magazine

Καταστροφή εκτροφείου λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη λειτουργίας του
Γερμανία, 6/8

“Τη νύχτα της 29ης Ιούλη, δέχτηκε εμπρηστική επίθεση ένα εκτροφείο πουλερικών υπό κατασκευή στην πόλη Sprötze. Ολόκληρο το κτήριο κατέρρευσε. Οι υλικές ζημιές σύμφωνα με εκτιμήσεις ανέρχονται στις €500.000. Το εκτροφείο θα ήταν ένας από τους 400 προμηθευτές του μεγαλύτερου σφαγείου της Ευρώπης.
Υπήρχαν πολλοί λόγοι που προχωρήσαμε σε αυτή την ενέργεια:
Το περιβάλλον βλάπτεται ουσιαστικά από την κατασκευή νέων εργοστασιακών μονάδων. Η αμμωνία, που περιέχεται στην κοπριά των ζώων, μολύνει το έδαφος. Αυτό προκαλεί την όξινη βροχή, η οποία οδηγεί στο θάνατο των δασών.
Το νερό μολύνεται και η καταστροφή είναι μόνιμη.
Τεράστιες ποσότητες τροφίμων και νερού σπαταλιούνται για την εκτροφή μη ανθρώπινων ζώων. Για την παραγωγή ενός κιλού κρέατος κότας, απαιτούνται κατά μέσο όρο 10 κιλά σιταριού και / ή γενετικά τροποποιημένης σόγιας και περισσότερα από 1.500 λίτρα νερού. Τα τροπικά δάση καταστρέφονται για την καλλιέργεια της σόγιας. Το διοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπεται επιταχύνει την κλιματική αλλαγή. Πολλά είδη ζώων και φυτών εξολοθρεύονται. Ακόμα περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα παράγεται από τα φορτηγά που απαιτούνται για τη μεταφορά των ζωοτροφών και των μη ανθρώπινων ζώων.
Τα μη ανθρώπινα ζώα θεωρούνται και αντιμετωπίζονται απλώς σαν εμπόρευμα. Για παράδειγμα χρησιμοποιούνται σε ζωολογικούς κήπους και τσίρκο, ως ζώα συντροφιάς, για τη γούνα τους, για το δέρμα τους, το κρέας τους, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά, για πειράματα κλπ. Όλες οι ανάγκες τους, τα συναισθήματα και οι επιθυμίες τους καταπατούνται. Δεν έχουν την ελευθερία να είναι υπεύθυνα για τη δική τους ζωή.
Αυτή η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με σκοπό να σωθούν άμεσα ζωές, μιας και όλες οι προηγούμενες συζητήσεις είχαν πέσει στο κενό.
Έχουμε επίγνωση της ψυχολογικής πίεσης και της οικονομική ζημιάς των ιδιοκτητών. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία σύγκριση με τα δεινά των ζώων εκεί. Όλες οι προσπάθειες για την ανοικοδόμηση του εκτροφείου θα σαμποταριστούν! Όσο τα μη ανθρώπινα ζώα είναι υπό την κυριαρχία των ανθρώπων, όλες οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσής τους θα είναι στόχος παρόμοιων ενεργειών. Η δράση αυτή δείχνει πώς η εκμετάλλευση των ζώων μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα.
Θα θέλαμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία για να επισημάνουμε ότι απορρίπτουμε συγκρίσεις της κατάστασης των μη ανθρώπινων ζώων σήμερα και των θυμάτων του ναζισμού. Αιτίες και αποτελέσματα διαφόρων μορφών κυριαρχίας είναι περίπλοκες και διαφέρουν σε πολλά σημεία. Οπότε δε θα πρέπει να συγκριθούν μεταξύ τους αλλά να αντιμετωπιστούν και να καταπολεμηθούν. Ο αγώνας ενάντια στην καταπίεση είναι μέρος του αγώνα κατά του σπισισμού, του καπιταλισμού, του ρατσισμού, του σεξισμού, του αντισημιτισμού κλπ.
Προτρέπουμε όλους να πολεμήσουν, με το δικό τους τρόπο, για την απελευθέρωση όλων των όντων από όλες τις μορφές καταπίεσης.
Για την ελευθερία όλων των ζώων!”

Πηγή: Bite Back Magazine

Σαμποτάζ σε επιχειρήσεις εκμετάλλευσης ζώων
Μεξικό, 7/8

“Το Μέτωπο για την Απελευθέρωση των Ζώων ανέλαβε την ευθύνη για σαμποτάζ σε επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται ζώα στη Γκουανταλαχάρα του Μεξικού τα οποία αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε λόγω της απουσίας άμεσης δράσης στην πόλη μας.
Γράψαμε με μαύρο σπρέι σε φορτηγό μεταφοράς πουλερικών και αυγών «Αυγά = βασανιστήριο», «Τα ζώα δεν είναι αντικείμενα για χρήση και κατανάλωση, αλλά γεννήθηκαν για να είναι ελεύθερα!» και «ALF». Έπειτα εξαφανιστήκαμε στο σκοτάδι.
Βάψαμε με σπρέι (ξανά) το κατάστημα εμπορίας ζώων «Eukanuba». Στα μεταλλικά ρολά τους γράφτηκαν συνθήματα όπως «Σταματήστε να εκμεταλλεύεστε και να βγάζετε κέρδος από τα ζώα», «Αυτή η επιχείρηση βγάζει κέρδη από την εκμετάλλευση και τα βασανιστήρια των ζώων, μην αγοράζετε από αυτούς» και «ALF».
Θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι οι ενέργειες αυτές είναι απλές και συμβολικές αλλά αποφασίσαμε να μη μείνουμε μόνο στα λόγια αλλά αντίθετα να προσπαθήσουμε να φέρουμε μια αλλαγή. Στέλνουμε συντροφικούς χαιρετισμούς στο σύντροφό μας Diego Alonso ο οποίος αποφάσισε να αγνοήσει τους νόμους του κράτους και να ζήσει με τον τρόπο που θέλει να ζήσει.
Frente de Liberación Animal Guadalajara, México”.

Πηγή: Bite Back Magazine

Σπάσιμο τζαμιών κατασκευαστικής εταιρείας
Σουηδία, 8/8

”Σπάστηκαν τρία παράθυρα της κατασκευαστικής εταιρείας REKAB ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμμετοχή της στην οικοδόμηση ενός νέου εργαστηρίου πειραμάτων σε ζώα.
DBF”.

Πηγή: Bite Back Magazine

Καταστροφή κλειδαριών σε κρεοπωλεία, πρακτορεία στοιχημάτων και προμηθευτών ειδών κυνηγιού
Βόρεια Ιρλανδία, 9/8

”Τη Δευτέρα 2 Αυγούστου, ένας πυρήνας του ALF επισκέφτηκε έξι ”νόμιμους στόχους” στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας.
Σε όλες τις εγκαταστάσεις καταστράφηκαν τα ρολά και οι κλειδαριές!
Οι επιχειρήσεις – στόχος ήταν:
Κρεοπωλεία
Πρακτορεία στοιχημάτων
Προμηθευτές ειδών κυνηγιού και αλιείας
Οι ενέργειες αυτές θα σταματήσουν όταν σταματήσουν αυτές οι ‘επιχειρήσεις”’.

Πηγή: Bite Back Magazine

Επίθεση με βουτυρικό οξύ σε κατάστημα με δερμάτινα
Σουηδία, 10/8

“Στις 24 Ιούλη το κατάστημα Skinnmäster στην πόλη Örebro δέχτηκε επίθεση με βουτυρικό οξύ και σπάστηκαν οι βιτρίνες του”.

Πηγή: Bite Back Magazine

Απελευθέρωση 2 κουνελιών
Ελβετία, 11/8

”Στις 10 Αυγούστου εισβάλαμε σε εκτροφείο κουνελιών στην πόλη Aldesago και απελευθερώσαμε δύο κουνέλια που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες σε ένα μικρό, βρώμικο κλουβί χωρίς φαγητό και νερό.
Τα κουνέλια είναι πλέον ελεύθερα και ζουν μια αξιοπρεπή ζωή, με αγάπη και σεβασμό.
Θα χτυπήσουμε οπουδήποτε και οποιονδήποτε στον κόσμο για να καταργήσουμε την εκμετάλλευση των ζώων και να υπερασπιστούμε την απελευθέρωσή τους.
ALF”.

Πηγή: Bite Back Magazine

Οι MFAH επισκέπτονται υποστηρικτές του HLS στο Λονδίνο
Ηνωμένο Βασίλειο, 12/8

“Χθες το βράδυ, οι MFAH (Militant Forces Against Huntingdon) χτύπησαν δύο υποστηρικτές του HLS στην πρωτεύουσα. Κολλήθηκαν οι κλειδαριές των γραφείων της Fortress Investment Group και πετάχτηκαν μπογιές στο κτήριο της AstraZeneca. Και οι δύο αυτές εταιρείες είναι συνένοχες αφού επέτρεψαν στην Huntingdon Life Sciences να συνεχίζει να θανατώνει 500 ζώα την ημέρα. Κόψτε τους δεσμούς σας με την HLS ή αλλιώς θα επανέλθουμε.
Militant Forces Against Huntingdon
Αλληλέγγυοι στον Walter Bond”.

Πηγή: Bite Back Magazine

Μπογιές στο προξενείο της Ελβετίας σε ένδειξη αλληλεγγύης στους κρατούμενους
Ιταλία, 14/8

Δράση κατά του προξενείου της Ελβετίας σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Billy, Costantino, Silvia και Marco. Συνθήματα όπως «Απελευθερώστε τους Costa, Silvia, Billy και Marco» και «Ενάντια στην απομόνωση» γράφτηκαν σε τοίχους στον 4ο όροφο του κτηρίου που στεγάζει το προξενείο. Οι φυλακισμένοι κρατούνται κάτω από σκληρούς περιοριστικούς όρους με στόχο να τους απομονώσουν. Ένα κουτί μπογιάς πετάχτηκε και στις δύο πόρτες.
Με την αλληλεγγύη στον αγώνα και με δράσεις, η προσπάθεια να τους απομονώσουν αποτυγχάνει.
Λευτεριά στους Costa, Billy και Silvia. Λευτεριά στον Marco. Λευτεριά σε όλους!”

Πηγή: Bite Back Magazine

Το πάρκο Slottsskogen δέχεται ξανά επίθεση
Σουηδία, 15/8

“Οι μπογιές από την τελευταία επίσκεψή μας στο πάρκο ζώων Slottsskogen στο Γκέτεμποργκ είχαν εξαφανιστεί γιατί προφανώς οι μισητές των ζώων θέλουν οι φυλακές που έχουν φτιάξει για τα ζώα να φαίνονται όμορφες. Εμείς όμως δεν αργήσαμε να τους ξαναεπισκεφτούμε. Θεωρήσαμε ότι θα τους βοηθούσε να υπενθυμίσουν στους επισκέπτες τους ότι τα ζώα δεν ανήκουν σε αυτό το πάρκο και ότι υποφέρουν.
Αυτή τη φορά καλύψαμε τα τζάμια της φυλακής για τα πουλιά με μαύρη μπογιά και γράψαμε συνθήματα για το ALF σε πόρτες και παράθυρα.
Επίσης γράψαμε συνθήματα για το ALF στα παράθυρα και στους τοίχους της φυλακής για τις φώκιες.
Αυτή η μπογιά είναι εξαιρετικά δύσκολο να την καθαρίσετε και ελπίζουμε ότι θα παραμείνει εκεί για αρκετό καιρό. Τουλάχιστον οι βασανιστές των ζώων θα δυσκολευτούν να καθαρίσουν. Απαιτούμε αυτό το πάρκο να σταματήσει να φυλακίζει ζώα”.

Πηγή: Bite Back Magazine

Πύργοι κυνηγιού ανατρέπονται και καταστρέφονται
Γερμανία, 16/8

Σύμφωνα με μια τοπική εφημερίδα, δύο ολοκαίνουργοι πύργοι κυνηγιού ανετράπησαν και καταστράφηκαν σε ένα δάσος κοντά στην πόλη Sengenthal το βράδυ της 1ης Αυγούστου. Τον Μάιο, ένας πύργος κυνηγιού είχε χτυπηθεί στο ίδιο δάσος.

Πηγή: Bite Back Magazine

Βανδαλισμοί σε κατάστημα με πορνό ταινίες
Σουηδία, 17/8

”Πριν λίγες ημέρες κατάστημα με πορνό ταινίες στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας δέχτηκε επίθεση. Όλες οι τζαμαρίες του σπάστηκαν. Αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα προς τη βιομηχανία πορνό να σταματήσει να διανέμει ζωικό πορνό (ταινίες πορνό στις οποίες εμφανίζονται ζώα να βιάζονται από ανθρώπους). Τα ζώα δεν είναι παιχνίδια του σεξ! Για όλους τους βασανιστές των ζώων: σταματήστε να βασανίζετε τα ζώα”.

Πηγή: Bite Back Magazine

Εμπρηστική επίθεση σε εκδοτήριο εισιτηρίων για ταυρομαχίες
Ισπανία, 18/8

Τα ξημερώματα της Κυριακής 15 Αυγούστου, το εκδοτήριο εισιτηρίων για ταυρομαχίες στην πόλη Real υπέστη σοβαρές ζημιές από πυρκαγιά. Η αστυνομία αναζητά τρεις κουκουλοφόρους που άνοιξαν τα παράθυρα και περιέχυσαν βενζίνη στο εσωτερικό του εκδοτηρίου. Η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, αλλά ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εκτυπωτές και αρχεία καταστράφηκαν.

Πηγή: Bite Back Magazine

Απελευθέρωση χιλιάδων ψαριών
Σουηδία, 20/8


Πάνω από 200.000 ψάρια απελευθερώθηκαν όταν σαμποτέρ έκοψαν τα δίχτυα σε δύο ιχθυοτροφεία ιδιοκτησίας Fiskeman AB στις πόλεις Gallejaure και Miekojarvi στη βόρεια Σουηδία. Τα ψάρια, κυρίως πέστροφες, επρόκειτο να σκοτωθούν αυτή την εβδομάδα, μετά από φυλάκιση τριών ετών. Ένα μηχανοκίνητο σκάφος και ένα φορτηγό καταστράφηκαν.
”Χάσαμε εκατομμύρια ευρώ” δήλωσε ο Mikael Granström, ιδιοκτήτης της Fiskeman AB στα τοπικά ΜΜΕ.

Πηγή: Bite Back Magazine

Καταστροφή καταφυγίου κυνηγών
Γαλλία, 21/8

Σύμφωνα με την εφημερίδα Midi Libre, ένα καταφύγιο κυνηγών στην πόλη Trausse, στη νότια Γαλλία, δέχτηκε επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας της 18ης Αυγούστου. Τα παράθυρα, ένας φούρνος και ένα μικρό ψυγείο καταστράφηκαν και γράφτηκε το σύνθημα ‘Σταματήστε να σκοτώνετε’.

Πηγή: Bite Back Magazine

Επίθεση σε αυθαίρετο κτίσμα στον Όλυμπο
Ελλάδα, 22/8


Ένα χρόνο τώρα γίνεται συζήτηση για το αυθαίρετο κτίσμα στον
Όλυμπο, στη θέση “Μεγάλη Γούρνα Ολύμπου”, το ονομαζόμενο ως και
καταφύγιο “Χριστάκη”.
Είναι πια χτισμένο δίπλα ακριβώς από την ομώνυμη καλύβα που
εξυπηρετεί το σκοπό του καταφυγίου ανάγκης, σε μικρό χώρο με τα
λιγοστά κρεβάτια της.
Το αυθαίρετο κτίσμα έγινε από τους ασυνείδητους κατοίκους της
περιοχής που θέλουν να προβάλουν το οικολογικό – ορειβατικό τους
ενδιαφέρον.
Δεν σκέφτηκε άραγε κανείς ότι το κάνουν μέσα στα όρια του Δρυμού
του Ολύμπου μέσα στα οποίο απαγορεύεται το οτιδήποτε.
Η οικολογική καταστροφή ξεκινά από τη διάνοιξη του δρόμου που
ξεκινά από τα χωριά χαμηλά και φτάνει μέχρι το υψόμετρο των 2450
μέτρων.
Πρωταρχική αιτία της διάνοιξης ήταν τα κτηνοτροφικά ενδιαφέρονται
των κατοίκων και στη συνέχεια τα “φυσιολατρικά ενδιαφέροντα” της
παρέας τους.
Το χτίσανε λοιπόν όμορφα με πέτρα στο εξωτερικό και τσιμεντότουβλα
μέσα, μια ωραία ξύλινη σκεπή και τσιμεντένιο και πέτρα εξωτερικά.
Έχουν και τις θέσεις για φωτιά έξω στον προαύλιο χώρο.
Μια χαρά τουριστικός προορισμός!
Καιρού επιτρέποντος ανεβαίνουν κάθε εβδομάδα φιλόδοξοι εξερευνητές
με τα άγρια θηρία τους – αμάξια για μια βόλτα στην άγρια φύση του
βουνού.
Ανεβαίνουν με τις μηχανές τους μέχρι εκεί και προσπαθούν να
κατακτήσουν κάποια από τις γύρω κορυφές καβάλα σε αυτές.
Μόνο που όλα τα παραπάνω είναι εντελώς παράνομα.
Αντίδραση υπήρξε και ευτυχώς δυναμική από τους ενδιαφερόμενους αλλά
μόνο λεκτική και σε θεωρητικό επίπεδο.
Η υπόθεση έχει φτάσει στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση και στον έγγραφο
τύπο αλλά το μόνο πού έχει καταφέρει ο κόσμος είναι να εκδοθεί μια
απόφαση κατεδάφισης.
Αυτή η απόφαση μέχρι στιγμής δείχνει να έχει μπει βαθιά σε κάποιο
από τα συρτάρια της παράλυτης εξουσίας.
Αν η απόφαση αφορούσε το σπίτι ενός απλού πολίτη αυτή θα είχε
εκτελεστεί άμεσα και με τη συνοδεία των μπάτσων.
Όμως στην περίπτωση του αυθαίρετου έχουν ταϊστεί πολλά στόματα
υπεύθυνων. Τόσο πολύ που έχουν πάθει αμνησία.
Κανείς από το κράτος δεν αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος της
κατεδάφισης μιας και υπάρχουν εκλογικοί ψήφοι που
στηρίζουν την εκάστοτε επιλογή του κάθε κρατικού λειτουργού.
Και μιας και δεν αναλαμβάνει το κράτος να δώσει λύση τότε το ρόλο
αυτό τον αναλαμβάνει η άμεση δράση.
Όχι των μπάτσων αλλά αυτή του λοστού και του πριονιού!
Επίσκεψη λοιπόν στο κτίσμα. Πρόκληση ζημιάς στα υποστυλώματα της
σκεπής εσωτερικά. Οριακά αν δεν επισκευαστεί
θα την ρίξει το βάρος του χιονιού τον χειμώνα που έρχεται.
Φθορά στην όμορφή πόρτα τους– που διαθέτει κλειδαριά – τόσο
καταφύγιο ανάγκης θα είναι που στην ανάγκη θα το βρίσκεις κλειδωμένο
και ένα ωραιότατο ενημερωτικό μήνυμα στον εξωτερικό πέτρινο τοίχο
του για τους περαστικούς.
Η επίσκεψη ήταν μοναχά η πρώτη φάση για να ξυπνήσει το κτήνος του
σάπιου κρατικού μηχανισμού σας και να συρθεί
μέχρι εκεί και να κάνει τη δουλειά του.
ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙ.
Αν αυτό δεν γίνει σύντομα η επόμενη επίσκεψη θα προκαλέσει
τεράστιες ζημιές στο κτίσμα και θα το καταστήσει μια κατοικήσιμο
και ασύμφορο στην επισκευή του.
Όσες φορές επισκευάζεται τόσες και θα χαλάει από εδώ και στο εξής.
Κλείνοντας, μην βιαστεί κανείς να πει για τη σωστή γραφή τον λέξεων
του συνθήματος.
Είναι εκεί γραμμένες έτσι λάθος για να σας θυμίζουν ότι το πολιτικό
σύστημα των 300 ηλιθίων είναι εξίσου λάθος.
Όπως θα κατεδαφιστεί με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο αυτό το
αυθαίρετο κτίσμα έτσι θα καταρρεύσει και το βρώμικο σύστημα μας με
το οποίο παίζετε τις ζωές μας.
ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
18/08/2010
Πυριφλεγέθων κωκυτώς

Πηγή: Bite Back Magazine

Έφοδος κατά τη διάρκεια της ημέρας σε εκτροφείο μινκ
Ιταλία, 23/8

Περισσότερα από 2.000 μινκ απελευθερώθηκαν από τα κλουβιά τους από ένα εκτροφείο μινκ στην πόλη Conco το απόγευμα της 18ης Αυγούστου.
Το ίδιο εκτροφείο είχε γίνει στόχος τον Σεπτέμβρη του 2008 και το Νοέμβρη του 2005. Ο ιδιοκτήτης του εκτροφείου, Luciano Pozza, δήλωσε σε μια τοπική εφημερίδα ότι “Βρίσκουμε ακόμα ζώα από την τελευταία απελευθέρωση… Δείτε πόση ζημιά μπορούν να κάνουν τόσο γρήγορα”.

Πηγή: Bite Back Magazine

Ένα από τα παλαιότερα καταστήματα γούνας του Γκέτεμποργκ παραδέχεται την ήττα του
Σουηδία, 25/8

”Μετά από αρκετά χτυπήματα, το κατάστημα με γούνες Andreassons στο Γκέτεμποργκ σταμάτησε να πουλάει γούνες. ΝΙΚΗ! ”

Πηγή: Bite Back Magazine

Καταστροφή διαφημιστικών αφισών τσίρκου
Γερμανία, 25/8

Σύμφωνα με το biteback.de, πάνω από 200 διαφημιστικές αφίσες του τσίρκου Carl Busch καταστράφηκαν στην πόλη Schorndorf κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Πηγή: Bite Back Magazine

Επίσκεψη του ALF στη Bayer, πελάτη του HLS
Σουηδία, 26/8

”Η Bayer, πελάτης του HLS (Huntingdon Life Sciences), δέχτηκε επίσκεψη από το ALF. Πετάχτηκε κόκκινη μπογιά και γράφτηκαν συνθήματα στους τοίχους του κτηρίου. Σταματήστε να συνεργάζεστε με το HLS!
ALF”

Πηγή: Bite Back Magazine

Μια ευκαιρία στην ελευθερία για μινκ
ΗΠΑ, 27/8

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Voice of the Voiceless, έχει αναφερθεί στην αστυνομία περιστατικό στο οποίο περίπου 30 μινκ απελευθερώθηκαν από τα κλουβιά τους από εκτροφείο στην πόλη Franklin.

Πηγή: Bite Back Magazine

Σοκαριστικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν βασανισμούς ζώων από εισαγωγέα πρωτευόντων θηλαστικών
ΗΠΑ, 27/8

“Η μονάδα ερευνών του Μετώπου για την Απελευθέρωση των Ζώων εξασφάλισε φρικιαστικές φωτογραφίες από την εταιρεία Primate Products Inc (www.primateproducts.com) στο Μαϊάμι. Οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο της ζωοτομίας και το παγκόσμιο εμπόριο πρωτευόντων”.
Μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες εδώ.

Πηγή: Bite Back Magazine

Κόκκινα γουναράδικα – παρέμβαση σε καταστήματα πώλησης γούνας
Ελλάδα, 28/8

”Μέσα στην εβδομάδα επιτεθήκαμε με σπρέι και μπογιές στην Αθήνα, στο γουναράδικο στην Πατησίων και Κεφαλληνίας, στον Τζελάλη στη Μάρνης και στο παρακμιακό γουναράδικο της Αλκαμένους.
ALF”

Πηγή: Bite Back Magazine

Απελευθέρωση εκατοντάδων μινκ
Βέλγιο, 28/8

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στις βελγικές εφημερίδες, περίπου 300 μινκ απελευθερώθηκαν από τα κλουβιά τους από ένα εκτροφείο στο χωριό Lotenhulle τη νύχτα της 18ης Αυγούστου.
Ο γιος του εκτροφέα εντόπισε δύο κουκουλοφόρους οι οποίοι όμως κατάφεραν να διαφύγουν.

Πηγή: Bite Back Magazine

Απελευθέρωση χιλιάδων μινκ
Ελλάδα, 29/8

”26.08.2010 – Χιλιόδεντρο, Καστοριά
Ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά εκτροφεία μινκ χτυπήθηκε την πρώτη νύχτα της δράσης μας . Όλα τα κλουβιά όπου ήταν φυλακισμένα τα ζώα στα 37 στέγαστρα του εκτροφείου ανοίχτηκαν και οι μηχανισμοί παραβιάστηκαν. Για να βγουν τα ζώα από τα κλουβιά κόπηκε μέρος του μεταλλικού πλέγματος και οι δύο πόρτες ανοίχτηκαν διαλύοντας τις κλειδαριές (με τα εργαλεία του εκτροφέα). Δυόμιση ώρες δουλειάς και μπορούσαμε να το σκάσουμε μαζί με χιλιάδες μινκ (σύμφωνα με τα μμε απελευθερώθηκαν 50.000 ζώα).
27.08.2010 – Καλονέρι, Σιάτιστα
Ένα ακόμα εκτροφείο μινκ ήταν ο στόχος μας για μια δεύτερη νύχτα δράσης, αυτή τη φορά κοντά στην πόλη Καλονέρι, σε έναν δρόμο όπου άνετα μπορεί να δει κανείς 10 εκτροφεία. Μέσα σε δέκα μόνο λεπτά ανοίχτηκαν τα κλουβιά από 8 στέγαστρα γεμάτα με ζώα. Πριν φύγουμε ανοίξαμε μια πόρτα ώστε να μπορέσουν τα ζώα να τρέξουν προς την ελευθερία (σύμφωνα με τα μμε απελευθερώθηκαν 2.000 ζώα).
Και στις δύο περιπτώσεις είχαμε ελέγξει προσεκτικά τα εκτροφεία ώστε να ξέρουμε πως να οργανώσουμε μια πιο γρήγορη και πιο ασφαλή δράση.
Με αυτές τις δράσεις αποφασίσαμε να χτυπήσουμε τη βιομηχανία γούνας και ειδικότερα τις σιχαμερές “πόλεις της γούνας” Σιάτιστα και Καστοριά, που πλήττονται από εκατοντάδες γουναράδικα. Η απελευθέρωση των ζώων από τα κλουβιά είναι ένας τρόπος υλοποίησης των ιδεών μας στην πράξη. Είμαστε ενάντια στην καταπίεση, την εκμετάλλευση και τη φυλάκιση που αυτός ο πολιτισμός έχει δημιουργήσει απέναντι σε κάθε ζωντανό ον, ανεξαρτήτως είδους, φυλής, φύλου ή σεξουαλικής προτίμησης.
Σε αυτές τις απελπισμένες μέρες ακόμα παλεύουμε για την ελευθερία. Να τρώτε βίγκαν στα οδοφράγματα!
ALF”.

Πηγή: Bite Back Magazine

Σπάσιμο τζαμαρίας χασάπικου
Σουηδία, 30/8

”Σπάστηκαν όλα τα τζάμια του χασάπικου Birgers στην πόλη Lerum. Το κρέας είναι φόνος!
ALF”

Πηγή: Bite Back Magazine

Μπογιές σε γουναράδικο
Σουηδία, 31/8

“Το γουναράδικο Kajs στην πόλη Kungsbacka καλύφθηκε με κόκκινη μπογιά. Να λιώσετε στην κόλαση εκμεταλλευτές των ζώων.
ALF”

Πηγή: Bite Back Magazine