Δεκέμβριος 2010

Γερμανία, 1/12

Καταστράφηκε το αμάξι του διευθυντή της Nomura

Γερμανία, 2010. Αυτό είναι ένα μήνυμα προς τη Nomura. Αφήστε τη Fortress να αποσύρει το δάνειο των 70 εκατομμυρίων δολλαρίων από το Huntingdon Life Sciences! Για να γίνει λίγο πιο ξεκάθαρο αυτό το μήνυμα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nomura, Dr. Hanno Kühn, θα πρέπει να πηγαίνει με τα πόδια στη δουλειά από εδώ και πέρα. Το αυτοκίνητο του κάηκε μέχρι τέλους τη νύχτα της 29ης Νοεμβρίου.

Militant Forces Against Huntingdon

Γερμανία, 1/12

Το ALF επισκέπτεται ένα ακόμη στέλεχος της Fortress

Τη νύχτα της 30ης Νοεμβρίου το ALF επισκεύτηκε τον Christian Stiewe, Αντιπρόεδρο της Fortress, στην οδό Elisabethstrasse 28, 32756 Detmold, Γερμανία.
Πετάχτηκαν μπογιές μπροστά στα σκαλιά του κτιρίου της οικίας του και γράφτηκε το C. Stiewe Animal Abuser με σπρέι στον τοίχο.
Η Fortress πρέπει να σταματήσει τη συνεργασία με την Huntingdon Life Sciences (HLS) και να αποσύρει το δάνειο των 70 εκατομμυρίων δολλαρίων. Αυτό το δάνειο είναι η σανίδα σωτηρίας της HLS αυτή τη στιγμή και χωρίς αυτό θα χρεοκοπήσουν.

Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων

Μεξικό, 2/12

Το ELF βομβαρδίζει αντιπροσωπεία αυτοκινήτων την ημέρα έναρξης της διάσκεψης για το κλίμα

Στις 29 Νοεμβρίου, την ημέρα της διάσκεψης για το κλίμα στο Κανκούν, επιτεθήκαμε για ακόμη μια φορά στη βιομηχανία. Φτιάξαμε έναν εκρηκτικό μηχανισμό που αποτελούνταν από ρουκέτες την μια δίπλα στην άλλη και τοποθετήθηκαν στις πλευρές από τις φιάλες βουτανίου και φιάλες με μείγμα βενζίνης, οινοπνεύματος και λαδιού μηχανής. Ο μηχανισμός τοποθετήθηκε σε ένα από τα μεγάλα παράθυρα που προστάτευαν τα πολυτελή αυτοκίνητα της αντιπροσωπείας της Renault, που βρίσκεται στο δήμο του Ecatepec, στην Avenida Morelos. Καθώς απομακρυνόμασταν από το στόχο, δεν ήμασταν μονάχα θεατές της έκρηξης του μηχανισμού, αλλά και συμμετέχοντες επίσης. Η έκρηξη κατέστρεψε την παθητικότητα της νύχτας και τα πάντα μετατράπηκαν σε χάος. Η βόμβα εξερράγη θρυμματίζοντας το χοντρό παράθυρο της Renault, και συνάμα, λίγες από τις φλόγες ύψους 3 μέτρων δυνάμωσαν λόγω του ισχυρού ανέμου και έκαψαν τις εγκαταστάσεις της αντιπροσωπείας. Νωρίτερα παρατηρήσαμε ότι ο αξιωματικός της αστυνομίας που ήταν σε υπηρεσία σε αυτές τις εγκαταστάσεις, τρομοκρατήθηκε, καθώς έβλεπε τηλεόραση και ήταν ξαπλωμένος στην καρέκλα του, όταν άκουσε την έκρηξη βλέποντας την πυρκαγιά που προκάλεσε η έκρηξη. Η δική μας έκρηξη, των οίκο-αναρχικών.

Για μια ακόμη φορά αψηφήσαμε τις αρχές, η επίθεση μας θεάθηκε από μοτοσυκλετιστές που πέρναγαν από την άλλη πλευρά του φράχτη, από ανθρώπους που περίμεναν στη στάση του λεωφορείου μερικά μέτρα παρακάτω, από ταξιτζήδες στην πιάτσα τους, από ανθρώπους που έτρωγαν τα περιττώματα στα kfc που βρίσκεται μπροστά από την αντιπροσωπεία και από την αστυνομία που βρίσκονταν σε αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες και φυλούσε ένα Bancomer στο οποίο είχαμε επιτεθεί προηγουμένως. Γελάσαμε κατάμουτρα τους και ρίξαμε το ηθικό της αστυνομίας του Ecatepec. Καταστρέψαμε το στόχο μας και ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους τους καταστροφείς της Γης και προς όλους αυτούς πιστεύουν ότι μας σταμάτησαν. Θα συνεχίσουμε στους δρόμους!
Όπως συνήθως, η δράση λογοκρίθηκε από το δήμο και από τον τύπο. Ξεκάθαρα ταπεινώσαμε τη “σιδερένια γροθιά” των αρχών σε αυτή την περιοχή του Μεξικό. Και θα το ξανακάνουμε γιατί αυτό δεν τελειώνει εδώ…

Με τη δράση αυτή καλούμε τους πυρήνες, τους αυτόνομους και όσους θέλουν να αναλάβουν δράση στο Μεξικό ή στο εξωτερικό, να αρχίσουν να εκφράζουν την εύφλεκτη αντίθεση τους προς το περιβαλλοντικό τσίρκο που λαμβάνει χώρα στο Κανκούν με δράσεις, επιθέσεις, μπογιές, φωτιά και πέτρες. Εμείς, όπως πολλοί άλλοι, γνωρίζουμε ότι οι “συμφωνίες” είναι απλά μια φάρσα των χωρών για να απαιτήσουν περισσότερα χρήματα για την αστικοποίηση, τη βιομηχανία και την επιτάχυνση της καταστροφής τους πλανήτη, του πράσινου καπιταλισμού και των νέων επιχειρήσεων.
Όποιος πιστεύει ότι αυτή η διάσκεψη θα αποφέρει σημαντικές συμφωνίες για τον Απόλυτο Σεβασμό για τη Φύση ως σύνολο, απλά αυταπατάται ή είναι απλά ηλίθιος.

Δράση αφιερωμένη στους Έλληνες αναρχικούς Γ. Τσάκαλο και Π. Αργυρού, στους Marco, Billy, Costa και Silvia–>http://www.directaction.info/prison_switzerland.htm στην Ελβετία, στους αναρχικούς φυλακισμένους στη Χιλή για την βομβιστική επίθεση και βεβαίως στους οίκο-τρομοκράτες φυλακισμένους Abraham, Adrian και Braulio.–>http://www.directaction.info/prison_Mexico.html

Για την έναρξη σειράς ριζοσπαστικών δράσεων μέσα και έξω από το COP16!

Φωτιά στον πολιτισμό!

Frente de Liberación de la Tierra

Γερμανία, 3/12

Βάφτηκε αμάξι στο σπίτι του διευθυντή της Nomura

Nomura, η HLS πρέπει να φύγει. Δε θα σταματήσουμε μέχρι να συμβεί αυτό, άρα έχετε μόνο μια επιλογή, αναγκάστε την Fortress να αποσύρει το δάνειο της HLS. Το πρωί της 2ης Δεκεμβρίου, η Militant Forces Against Huntingdon επισκέφτηκαν τον Sven Krüger, ένα διευθύνων σύμβουλο της Nomura. Η MFAH έβαψε το όμορφο καινούργιο αμάξι του και άδειασε ένα κουβά μπογιά στο πάρκινγκ του. Αφέθηκε επίσης ένα μήνυμα στα γειτονικά γραμματοκιβώτια στο δρόμο που έγραφε “Ο Sven Krüger είναι ένα κάθαρμα που σκοτώνει κουτάβια”.

Militant Forces Against Huntingdon

Τσεχοσλοβακία, 3/12

Ανοιχτή διάσωση 10 κοτών


Περισσότερες φωτογραφίες

Ανοιχτή διάσωση XIX, (Νοέμβριος 2010) & και αλληλεγγύη στους προσαχθέντες και συλληφθέντες

Δέκα κότες διασώθηκαν από περιττή ταλαιπωρία και βίαιο θάνατο. Μεταφέρθηκαν σε νέο και ασφαλές σπίτι όπου θα ζήσουν στο γρασίδι, τον ήλιο και τον φρέσκο αέρα. Θα μπορούν να ανοίξουν τα φτερά τους και να τρέξουν και οι πιο αδύναμες θα έχουν τη δυνατότητα τα διαφύγουν από τις πιο δυνατές. Προχωρήστε το.

Αντί να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον, οι ανοιχτές διασώσεις αλλάζουν το παρόν. Δεν πρόκειται για κάποια αφηρημένη έννοια αλλά για μια υπαρκτή. Εμμένουμε σε αληθινές προτεραιότητες και σπάμε τις ψεύτικες. Η διάσωση ζωών είναι πιο σημαντική από τη ιδιοκτησία, το νόμο, τη θέληση της πλειοψηφίας για δημοκρατική επιλογή. Σημαίνουν ανοιχτή αντίσταση, σύγκρουση αντί να παρακαλάμε και να κλαίμε και να θρηνούμε για το πόσο λίγα μπορούμε να αλλάξουμε. Και όσο για τα διασωσμένα ζώα, αλλάξαμε τις ζωές τους.

Γαλλία, 4/12

Πριονίστηκαν τέσσερις πύργοι κυνηγών

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της 1ης και της 2ης Δεκεμβρίου 2010, στο δάσος Rambouillet κοντά στο Παρίσι, πριονίσαμε πέντε πύργους παρατήρησης κυνηγών. Ο σκοπός αυτών των κτι,ρίων είναι να κρύβουν τους κυνηγούς που βρίσκονται σε αυτά για να πυροβολούν τα ζώα, ακόμη και αν βρίσκεται δρόμος στην περιοχή αυτή. Το κυνήγι είναι μια κατώτερη ανάγκη του ανθρώπου που πηγάζει από την επιθυμία της κυριαρχίας.
Πρέπει να το σταματήσουμε.

Ακόμη και οι μικρότερες δράσεις δίνουν την αίσθηση της μάχης για την ελευθερία των ζώων. Ακόμη και αν υπάρχουν αρκετές δράσεις μικρής κλίμακας όπως και αυτή, αυτοί οι δολοφόνοι και οι κερδοσκόποι των ζώων θα καταλάβουν το μήνυμα μας. Κάθε δράση μετρά, δράστε τώρα.

Για τα τελευταία ελεύθερα ζώα του Πλανήτη

Γαλλικό ALF

Γερμανία, 4/12

Γράφτηκε το “Δολοφόνος Κουταβιών” στο σπίτι του διευθυντή της Nomura

Νωρίς το πρωί της 2ας Δεκεμβρίου το ALF επισκεύθηκε […] τον Thomas Weichert Διευθ. (Σύμβουλο της Nomura) και την γυναίκα του […], Γερμανία. […] πιθανόν να μην γνώριζε ότι ο άντρας της ο Thomas καταφέρνει να βρίσκουν φρικτό θάνατο 500 ζώα στην HLS. Το ALF την ενημέρωσε για αυτό το ολοκαύτωμα γράφοντας με σπρέι ένα μικρό μήνυμα στον τοίχο του διαμερίσματος του. ‘Ο Dr. Weichert είναι δολοφόνος κουταβιών’. Nomura ήρθε η ώρα να μάθει η Fortress ότι πρέπει να πάρει πίσω το δάνειο από την HLS. Η μάχη δεν θα σταματήσει μέχρι να είναι όλα ελεύθερα!

Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων

Η.Π.Α. 7/12

Αποθήκη τσίρκου αποκτά καινούργιο βάψιμο

Στις 11-18-2010, η αποθήκη του Shriner’s Circus στο Ft. Worth, TX απέκτησε νέο βάψιμο, μια προσφορά του ALF, για να ενημερώσει το τσίρκο ότι η βία προς τα ζώα δεν είναι ανεκτή. Η αποθήκη χρησιμοποιείται επίσης για την αποθήκευση ζώων αφού φτάσουν με εμπορικό τρένο, μέχρι να μεταφερθούν στην τοποθεσία του τσίρκο (Will Rogers Colliseum).

Γερμανία, 9/12

Εμπρηστική επίθεση στην ASTRAZENECA

Τη νύχτα της 9ης Δεκεμβρίου 2010 έγινε μια εμπρηστική επίθεση στο κτίριο της Astra Zeneca(AZ) στο Wedel, Γερμανία. Αφού κόψαμε το φράχτη, τέσσερις βόμβες πετρελαίου τοποθετήθηκαν σε στρατηγικά σημεία γύρω από το κτίριο εστίασης.

Η Astra Zeneca είναι ένας από τους σημαντικότερους πελάτες της Huntingdon Life Sciences (HLS), ένα συμβεβλημένο εργαστήριο που δοκιμάζει προϊόντα σε ζώα για όποια εταιρία τους πληρώνει για αυτό. Αυτή η αρρωστημένη εταιρεία είναι διαβόητη για την κακομεταχείριση των ζώων. Κάποια από τη βία έχει καταγραφεί σε βίντεο από μυστικούς εργάτες, χτυπήματα στο πρόσωπο σκύλων και μαϊμούδες που ξυπνούν με τα πλευρά τους διάπλατα ανοιχτά. Η HLS πρέπει να κλείσει με οποιονδήποτε τρόπο.

Αυτή η επίθεση είναι μια προειδοποίηση προς την Astra Zeneca αλλά και για όποια άλλη εταιρία χρησιμοποιεί την HLS. Παρατήστε την HLS ή θα έχετε να κάνετε μαζί μας.

Αυτή η δράση είναι αφιερωμένη στους φυλακισμένους της SHAC.

Militant Forces Against Huntingdon

Η.Π.Α., 9/12

FORTRESS παρατήστε την HLS

ανακοίνωση δημοσιευμένη από τους διαδηλωτές κατά της HLS:

Η Fortress Investment Group έπαψε όλα τα δάνεια της προς την Huntingdon Life Sciences / LSR / και όλες τις θυγατρικές της. Δεν θα αναχρηματοδοτήσουν το δάνειο ούτε αυτοί αλλά ούτε και κανείς άλλος οικονομικός φορέας.

Περισσότερες πληροφορίες θα δημοσιευθούν στο μέλλον.

Ισπανία, 10/12

Καταστράφηκε φορτηγάκι χασάπικου

Σε αυτό το κρύο πρωινό, το φορτηγό διανομής του χασάπικου ‘MB’ στο Carabanchel κάηκε εντελώς.
Τι καλύτερη στιγμή από αυτή και τι καλύτερο σημείο από αυτό. Δεν μπορούμε να περιμένουμε περισσότερο, οι ζωές μας είναι ανεμοδαρμένες, η βία και η εκμετάλλευση που βιώνουμε καθημερινά έχει φτάσει σε απρόσμενα μεγάλο βαθμό. Αρνούμαστε να δεχτούμε αυτή την επιβολή, αυτή την τεχνολογική δικτατορία. Δεν ζητάμε τίποτα. Επιλέγουμε να δράσουμε μόνοι μας, χωρίς μεσάζοντες, χωρίς να αναζητούμε σεβασμό η θαυμασμό από κανένα. Απορρίπτουμε την εμπροσθοφυλακή γιατί δεν μιλάμε εκ μέρους άλλων, οι λέξεις μας λέγονται με φωτιές! Ήρθε η ώρα να βγούμε στους δρόμους. Οι καιροί είναι σκληροί, είναι αλήθεια, αλλά κανείς μας δεν είπε πως θα είναι εύκολο. Θα χρειαστούν όλες μας οι δυνάμεις και η ενέργεια για να σπάσει αυτό το τεχνοβιομηχανικό σύστημα μέσα από τις λέξεις, πέτρες, γράμματα, φωτιά, πάλη…

Αυτοί που στηρίζουν τη ζωή τους στην εκμετάλλευση των ζώων (ανθρώπινων και μη ανθρώπινων) αξίζουν το χειρότερο.
Στα αδέρφια μας που είναι φυλακισμένα πίσω από τα σίδερα και από τα κλουβιά.

Μέχρι όλοι να είναι ελεύθεροι!

TIERRA SALVAJE [ΑΓΡΙΑ ΓΗ]

Γερμανία, 11/12

Σπάστηκαν τα παράθυρα σε εταιρία της FORTRESS

Στις πρώτες πρωινές ώρες της 11ης Δεκεμβρίου το ALF επιτέθηκε σε δυο γραφεία της Gagfah στη Δρέσδη, Γερμανία. Η Gagfah στεγάζει εταιρεία που ανήκει στην Fortress. Η Fortress έδωσε στην Huntingdon Life Sciences δάνειο 70 εκ. δολλαρίων. Αυτό το δάνειο έσωσε την HLS και σκοτώνει πολλές αθώες ζωές. 500 ζώα πεθαίνουν κάθε μέρα μέσα στους τοίχους της φυλακής της HLS. Αυτό πρέπει να σταματήσει, η Fortress πρέπει να πάρει την απόφαση να αποσύρει το δάνειο και να σώσει εκατομμύρια ζωές ζώων από το βασανισμό της HLS.

Στο πρώτο γραφείο σπάστηκαν τα παράθυρα της φανταχτερής εισόδου αλλά και 6 παράθυρα γραφείων. Αφού φύγαμε, είδαμε τους μπάτσους να μιλάνε με ανθρώπους εμπρός από το κτίριο. Όταν το μεγάλο κεφάλαιο δέχεται επίθεση, οι μπάτσοι ξεκουνάνε του τεμπέλικους κώλους τους μέσα σε λίγα λεπτά. Στο δεύτερο γραφείο σπάστηκαν όλα τα παράθυρα από τη μια πλευρά του κτιρίου, μιας και αρκετός κόσμος βρίσκονταν στη στάση του τραμ στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

Ας επιτεθούμε στις δυνάμεις που καταστρέφουν τη γη, ας παλέψουμε κατά της καταπίεσης, ας κάνουμε τον πολιτισμό αυτό να καταρρεύσει ώστε να ζήσουμε ακόμη μια φορά ελεύθεροι.

Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων

Γερμανία, 11/12

Πριονίστηκαν καθίσματα κυνηγών

Το Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων ανέλαβε την ευθύνη για το πριόνισμα δυο καθισμάτων κυνηγών κοντά στις πόλεις Plüderhausen και Urbach (Baden-Württemberg, Γερμανία). Διαβάστε την ανάληψη ευθύνης στο biteback.de.–>http://www.biteback.de/wieder-hochsitze-umgesaegt-kein-ruhiges-hinterland-fur-jaeger-6080

Μεξικό, 12/12

Βομβαρδισμός τράπεζας από το ELF

Τη νύχτα της 7ης Δεκεμβρίου, εμείς, οι Frente de Liberación de la Tierra, για μια ακόμη φορά επιτεθήκαμε στην υποδουλωτική και μονότονη κοινωνική τάξη. Χρησιμοποιώντας ένα εκρηκτικό μηχανισμό κατασκευασμένο από 2 φιάλες βουτανίου, ένα μπιτόνι βενζίνη και ένα γαλβανισμένο σωλήνα γεμισμένο με δυναμίτη, δώσαμε μια απάντηση στα ιδρύματα που καταστρέφουν τον πλανήτη και στα κατορθώματα της περιβαλλοντικής ερήμωσης, δώσαμε μια απάντηση στο χειρισμό του οικοσυστήματος φωνάζοντας για μια ακόμη φορά “Είμαστε η Εκρηκτική Οργή ενός πλανήτη που πεθαίνει και θα συνεχίζουμε τον Πόλεμο”.
Ένας τύπος τέτοιων ιδρυμάτων είναι και οι τράπεζες οι οποίες, αν αληθεύει ότι οι δημοτικές εταιρείες έχουν τόσο εκτεταμένες συμφωνίες μαζί τους, πιστεύουν ότι η ΓΗ τους ανήκει. Για αυτό το λόγο αποτελούν στόχο για εμάς.
Για το λόγο αυτό, τοποθετήσαμε μια σπιτική βόμβα στο σημείο του ΑTM της BBVA Bancomer στο δήμο της Tlalnepantla, Μεξικό, επί της Avenida Gustavo Baz.
Η δράση ήταν γρήγορη, η σιλουέτα ενός ατόμου ντυμένου στα μαύρα με το πρόσωπό του/της καλυμμένο αποτυπώθηκε για ακόμη μια φορά από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας και έδειξε ότι συνεχίζουμε από έξω, ότι δεν μπορούν να μας συλλάβουν και ότι δεν θα μας σταματήσουν ακόμη και αν ξεκινήσουν Ιταλικές/Χιλιανές ανακρίσεις.
Για μια ακόμη φορά η δράση λογοκρίθηκε από την αστυνομία και από τα τοπικά/εθνικά ΜΜΕ. Ο μηχανισμός μας λειτούργησε. Φάνηκε από την έντονη κινητοποίηση της τοπικής και κρατικής αστυνομίας στο δήμο μερικά λεπτά μετά από την επίθεση.
Λέτε ο μπάσταρδος κυβερνήτης Peña Nieto να προσπαθεί να μετατρέψει την πολιτεία του Μεξικό σε ένα μέρος όπου δεν συμβαίνει τίποτε, μιας και αυτή τη στιγμή συμμετέχει ως υποψήφιος για την προεδρία του Μεξικό το 2012;
Ή λέτε τα χτυπήματα που έγιναν κάτω από τις μύτες των κατώτερων μαριονετών και η αποθάρρυνση άλλης μιας οικο-τρομοκρατικής επίθεσης να είναι ταπεινωτικά για τα υπάκουα μέλη της αστυνομίας και αυτό να αντιφάσκει με τα συστήματα υψηλής ασφαλείας τα οποία κόστισαν στο δήμο της Tlalnepantla εκατομμύρια πέσος;
Ενδέχεται οι υποψίες μας να είναι αληθινές και αυτό να δείχνει ότι ακόμη περισσότερα μάτια στον κόσμο είναι στραμμένα στο Μεξικό μετά από το COP16 και μια φιλονικία σαν αυτή θα μπορούσε να είναι υποτιμητική για την τοπική διοίκηση καθώς επίσης και για την κρατική διοίκηση. Δεν έχει σημασία αν λογοκρίνουν τις πράξεις μας, είμαστε σίγουροι ότι τους δώσαμε να καταλάβουν και το κάναμε δημόσια. Εμείς αλλά και η αστυνομία γνωρίζει πολύ καλά το μέγεθος της ζημιάς που προκαλέσαμε.

Για την Απόλυτη Ελευθερία των οικοφυλακισμένων Abraham López, Adrian Magdaleno και Braulio Duran!
Άμεση αλληλεγγύη σε αυτούς που φυλακίστηκαν στη Χιλή στις 14 Αυγούστου και την 1η Νοέμβρη στην Ελλάδα.
Για το Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων
Δράσεις εμπρηστικές και σταδιακές κατά του πολιτισμού!
Κίνηση κατά του COP16 στο Κανκουν, ακόμη κι αν μας λογοκρίνουν.

Frente de Liberación de la Tierra!

Ιταλία, 13/12

Εμπρησμός σε φάρμα μινκ

Σύμφωνα με την εφημερίδα Il Mattino di Padova, ακτιβιστές για τα ζώα κατηγορούνται για εμπρησμό σε φάρμα μινκ του Franco Caccaro στην Villa del Conte τη νύχτα της 6ης και 7ης Δεκεμβρίου.

Ο Caccaro δήλωσε στην εφημερίδα: “Εχθές περίπου στις 6:30, όπως κάθε πρωί, πήγαινα να ταΐσω τα ζώα. Όταν έφτασα στην σιταποθήκη όπου φυλάσσεται ο εξοπλισμός της φάρμας, πρόσεξα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Tα δυο τρακτέρ τα οποία χρησιμοποιούσα για τη διανομή του φαγητού στα 8000 μινκ είχαν καεί ολοσχερώς. Είχαν απομείνει μόνο τα αμαξώματα.”
Η πόρτα του μεγάλου ψυγείου είχε καταστραφεί επίσης από τη φωτιά. Οι ζημιές κοστολογούνται περίπου στα 20.000 ευρώ.

Το 2004, αρκετές χιλιάδες μινκ απελευθερώθηκαν από τα κλουβιά τους στη φάρμα.

Σουηδία, 16/12

Ακτιβιστές παλεύουν να κρατηθεί το ÖREBRO ελεύθερο από γούνες

αναφορά των δράσεων από το γραφείο τύπου του DBF/ALF, Örebro:

Πρόσφατα η πόλη του Örebro έγινε ελεύθερη γούνας. Έτσι λοιπόν, το djurens befrielsefront αποφάσισε να την απαγορέυσει για τώρα και για πάντα. Όποιος σπάει την υπόσχεση αυτή θα αποτελεί στόχο των στρατευμένων δυνάμεων άμεσης δράσης. Δεν ξεχνάμε τα όντα που είναι τόσο βάναυσα καταπιεσμένα. Και στα σίγουρα δεν θα αφήσουμε κανέναν από αυτούς που ίσως σκεφτούν να σπάσουν αυτή την απαγόρευση να παραμείνει άγνωστος. Στόχος είναι ακόμη και αυτοί που φορούν ή προωθούν τη γούνα. Αυτή είναι η δουλειά μας και αυτό είναι όλη μας η ζωή. Η ελευθερία για όλα το όντα δεν είναι πολύ μακρυά.

– Άλλες ομάδες που έχουν ταχθεί με την απαγόρευση και δηλώνουν ότι θα δράσουν κατά περίσταση για να παραμείνει η πόλη ελεύθερη από γούνα είναι: Örebro City Vegans, Commando 46, Örebro VSE, & Djurens Hämnare (‘The animal avengers’).

Οι παρακάτω δράσεις αναφέρθηκαν πρόσφατα:

11 Δεκεμβρίου: Ψεκάστηκε μια γούνα μέρα μεσημέρι στο κέντρο της πόλης του Örebro. Καθώς την φορούσε μια κυρία, έγινε ξαφνικά κόκκινη. Αυτό συνέβη αμέσως μετά την απαγόρευση. Το μήνυμα μέσα από αυτό είναι: Μην φοράτε τη ρημάδα τη γούνα!/ Djurens Hämnare

Δεκέμβριος: Το Örebro μετονομάστηκε ανεπίσημα ως Vegan Πόλη του Örebro, όταν αυτό γράφτηκε με σπρέι στα υπόγεια του “resecentrum”. Επόμενος είναι ο κόσμος όλος… /Örebro City Vegans

2 Δεκεμβρίου: Η πιτσαρία kungen στο örebro σπάστηκε. Δεν έχουν φαλάφελ στο μενού τους. (για την ώρα) /ÖCV

Μεξικό, 19/12

Το ALF αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση σε τράπεζα.

Το Frente de Liberación Animal είναι υπεύθυνο για την επίθεση που έγινε στην τράπεζα του BBVA Bancomer, τη νύχτα της 7ης του μήνα αυτού. Επισκεφτήκαμε την τράπεζα που βρίσκεται στην Avenida López Portillo, στο δήμο του Tultitlan.
Με ένα εμπρηστικό – εκρηκτικό μηχανισμό, τη νύχτα αυτή εισβάλλαμε σε αυτή την εταιρία που συμβάλει στην καταστροφή της γης αλλά επίσης και στην άμεση εξαφάνιση των ζώων, για την υπεράσπιση των οικονομικών συμφερόντων της. Αυτή, μαζί με άλλες εταιρίες, είναι και θα παραμείνουν στόχος για τους οίκο-αναρχικούς και τους επαναστατικούς πυρήνες.
Αυτό δεν είναι παρά μόνο μια προειδοποίηση προς τις αρχές, μη νομίζετε ότι δρούμε τώρα μόνο λόγω της κατηγορηματικής, ανταγωνιστικής απόρριψης της συνόδου του Κανκούν. Διαθέτουμε περισσότερα εκρηκτικά, περισσότερο εμπρηστικό υλικό και περισσότερα όπλα που δεν θα διστάσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε, για την αποσταθεροποίηση της κοινωνικής ειρήνης και για να γελάσουμε μαζί σας.
Λευτεριά στους φυλακισμένους στη Χιλή, Ελβετία, Ιταλία και Ελλάδα!

FLA – Πολιτεία του Μεξικό

Ιταλία, 20/12

Βανδαλισμός καταστήματος γούνας

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου, ALBANO LAZIALE (RM)

Δράση κατά της γούνας.
Σπάστηκε με σφυρί το παράθυρο του “Alban pelle’ και πετάχτηκε κόκκινη μπογιά στα παράθυρα.
Γράφτηκαν τα ‘γούνα=θάνατος’ και ‘animal liberation front’.

Μεξικό, 22/12

Το ALF/ELF πυρπολούν μηχανήματα καταστροφής του πλανήτη

Αργά χθες, 8 Δεκεμβρίου, οπλίσαμε τους εμπρηστικούς μηχανισμούς μας και συνωμοτήσαμε για να επιτεθούμε στα μηχανήματα που αφανίζουν τα οικοσυστήματα και δημιουργούν πολιτισμό.
Ο στόχος: μια ομάδα μηχανημάτων καταστροφής του πλανήτη, που βρίσκεται στα σύνορα του εσωτερικού κύκλου του μεξικάνικου αυτοκινητόδρομου Nextlalpan, αναμένοντας να χρησιμοποιηθούν ξανά στο έργο κατασκευής από τους σκλάβους εργάτες.
Τα μηχανήματα ήταν στην ιδιοκτησία της κατασκευαστικής εταιρίας Carso (ιδιοκτησίας του σιχαμένου Carlos Slim), ένας μεγάλος προβολέας φώτιζε τα μηχανήματα, ώστε κανείς να μην μπορεί να τα πλησιάσει. Αλλά παρόλα αυτά, εμείς τα καταφέραμε.
Τη νύχτα πηδήξαμε το φράχτη που χώριζε τον εθνικό δρόμο από το πεζοδρόμιο. Γλιστρήσαμε κάτω από τα μηχανήματα για να μην μας δουν και τοποθετήσαμε τους εμπρηστικούς μηχανισμούς:
1) Στα εμπρός πετάλια του οδοστρωτήρα, ώστε η φωτιά να βρει τα καλώδια στο σημείου που φτάνουν στον κινητήρα.
2) Στα καλώδια του μεγάλου μηχανήματος που μεταφέρει τη γη και την καλύπτει με τσιμέντο.
3) Στον κινητήρα του οδοστρωτήρα.
4) Στα καλώδια κοντά στον κινητήρα του γκρέϊντερ.
Οι μηχανισμοί μας εξερράγησαν αφού ήμασταν ήδη σε καλή απόσταση, φεύγοντας από το σημείο. Οι φλόγες των πράσινων ξωτικών μπορούσαν να θεαθούν τη στιγμή που έτρωγαν τα μηχανήματα, που εξαφανίζουν την άγρια ζωή σε αυτό τον πλανήτη.
Δεν θα περιμένουμε μέχρι να γίνει το πραγματικό χάος στο Κανκούν κατά του COP16 πριν αρχίσουμε να χτυπάμε άλλα σημεία. Ο λόγος είναι ότι δεν περιμένουμε, απλώς δρούμε. Εάν όχι τώρα, πότε;
Αυτή η δράση είναι αφιερωμένη στους πολεμιστές της Απελευθέρωσης των Ζώων και τη Γης που βρίσκονται φυλακισμένοι στις φυλακές του συστήματος: Adrian Magdaleno, Braulio Arturo, Abraham López. Η φωτιά που κατατρόπωσε τα μηχανήματα τους αντιπροσωπεύει! Κουράγιο!

Frente de Liberación Animal
Frente de Liberación de la Tierra

Σουηδία, 23/12

Γράφτηκε το “HALAL = ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ”

“Γράψαμε με σπρέυ το “HALAL = ΒΑΣΑΝΙΣΤΉΡΙΟ” με μεγάλα γράμματα σε τοίχο στην Σουηδία, στην πόλη Malmö. Λόγω της ανοχής των πολιτικών για αυτή τη μέθοδο σφαγής. Το κάθε κρέας είναι φόνος! Λευτεριά για όλα τα ζωά. Τσακίστε την καταπίεση των ζώων.

DBF / ALF

Ιταλία, 23/12

Εμπρησμός τους Roadhouse Grill

Τη νύχτα της 12ης Δεκεμβρίου επιτεθήκαμε στο Roadhouse Grill, στη Via Stalingrado, στη Μπολόνια. Σπάσαμε τα παράθυρα και με δύο μπουκάλια με οινόπνευμα και στουπί και δύο λίτρα εύφλεκτου υγρού, βάλαμε φωτιά στο εσωτερικό. Μια μικρή χειρονομία κατά αυτών που βγάζουν κέρδος από την ταλαιπωρία των ζώντανών όντων, που μετατρέπονται σε αντικείμενα για αυτό το καπιταλιστικό σύστημα. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αλληλεγγύης για τους Billy, Costa και Silvia, θέλαμε να απαντήσουμε στο σύστημα κατά του οποίου μαχόμαστε και το οποίο τους κρατά αυτή τη στιγμή ομήρους και ελπίζουμε επίσης αυτή η φωτιά να τους αγγίξει!

Σουηδία, 24/12

Απειλές κατά γουνέμπορα

Η Göteborgs-Posten ανέφερε ότι η Charlotte Alfredsson, η ιδιοκτήτρια του Fiorucci, ένα κατάστημα στο Gothenburg που πουλά προϊόντα γούνας, έλαβε απειλές στο ταχυδρομείο της.
Σύμφωνα με την αστυνομία, το κατάστημα έχει υποστεί βανδαλισμούς σε τουλάχιστον 5 περιπτώσεις στο παρελθόν. Τα παράθυρα του καταστήματος παραμένουν ραγισμένα και στέκονται με ταινίες. “Δεν έχει νόημα πλέον να τα επισκευάσω” αναφέρει η Alfredsson στην εφημερίδα.
Αρκετά καταστήματα στο Gothenburg έχουν υπογράψει πολιτικές κατά της χρήσης γούνας.

Μεξικό, 24/12

Διακοπή ημερίδας για την κλιματική αλλαγή μετά από τηλεφώνημα για βόμβα.

Μεξικό – απειλή για έκρηξη βόμβας στο COP16 [Συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή]
2 ημέρες νωρίτερα, η FLA και η FLT συνεργατικά έστειλαν email σε διάφορους δημοσιογράφους στην πόλη του Κανκούν. Σε αυτό το email ανακοινώσαμε στον τύπο, τον οποίο εμπαίζουμε, την πολιορκία της πόλης από τις δυνάμεις τους στρατού. Αν και προστατεύονταν από τα καθάρματα που γλύφουν τις μπότες του κράτους του Μεξικό, δηλώσαμε ότι έχουμε καταφέρει να τοποθετήσουμε ένα αυτοκίνητο με επικίνδυνη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, χημικών και καυσίμου, το οποίο θα πυροδοτηθεί εάν δε δημοσιεύσουν μια δήλωση 5 σημείων, η οποία περιλαμβάνει το αληθινό πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, μια κριτική στους COP16, των χίπιδων της αντι-παγκοσμιοποίησης, των αρχών και της κοινωνίας γενικότερα.
Κάναμε ξακάθαρο στο μήνυμα ότι εάν νοιαζονται για τις ζωές των αθώων ανθρώπων, θα δημοσίευαν τη δήλωση. Εάν όχι, τότε θα ανατινάζαμε το αυτοκίνητο που βρίσκονταν στην περιοχή του ξενοδοχείου στο Κανκούν. Γράψαμε επίσης ότι εάν τραυματίζονταν άνθρωποι ή αν σκοτώνονταν, θα ήταν δική τους ευθύνη και ότι θα τους ξεμπροστιάζαμε δημοσίως και διεθνώς. Αν και μερικοί το αγνόησαν ή ίσως και να ειδοποίησαν την αστυνομία, μερικοί αποφάσισαν να το δημοσιεύσουν στις σελίδες των πληρωμένων εφημερίδων τους.
Μερικές εβδομάδες πρίν από την έναρξη του περιβαλλοντικού τσίρκο, ο τύπος κραύγαζε ότι μια αναρχική ομάδα απειλεί το COP16 με διακοπή. Στην πορεία των ημερών και καθώς βλέπαμε ότι οι διαδηλώσεις έφταναν σε υψηλό σημείο ειρηνισμού, θυματοποίησης και μηδενικής σύγκρουσης με τους φρουρούς του κράτους και του κεφαλαίου, αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε το σχέδιο μας. Εφαρμόζοντας τις αξίες της κοινωνίας, ενεργοποιήσαμε αυτό το κοινωνικό πείραμα με μια επίθεση που θα τρομοκρατούσε, όπως κάνουν αυτοί μέσα από την καταστροφή του περιβάλλοντος.
Η απειλή λειτούργησε, το χάος απλώθηκε για ακόμη μια φορά.
Η ιδέα της βόμβας σε αυτοκίνητο μας ήρθε στο μυαλό βλέποντας ότι αυτός ο τύπος είναι στη μόδα στο Μεξικό με μέλη των καρτέλ ναρκωτικών, βασιζόμαστε στην κακή φήμη που έχουν δημιουργήσει ώστε να διαδώσουμε τις ιδέες μας, πράγμα που ήταν και ο πρωταρχικός σκοπός μας. Βέβαια το μήνυμα ήταν λανθασμένο, δεν είχε αφεθεί κανένα αυτοκίνητο από εμάς με βόμβα. Γελάγαμε όταν βλέπαμε το ενδιαφέρον τους στις ηλίθιες αναφορές που έκαναν για να μας κάνουν να εμφανιστούμε ως τρομοκράτες.
Αφέθηκε βόμβα σε αμάξι από την FLA και FLT; Δεν είμαστε αντάρτες πόλεων, δεν είμαστε η Άλ Κάϊντα, δεν είμαστε η πρώην γερμανική ΡΑΦ, δεν είμαστε ο Επαναστατικός Αγώνας από την Ελλάδα, δεν είμαστε βαποράκια ναρκωτικών, απλά είμαστε άτυποι πυρήνες, διαδίδουμε το χάος, εκδικητές της άγριας φύσης και τίποτα παραπάνω!
Δεν χάσαμε τίποτε με τη δράση αυτή. Τελικά, ο τύπος δημοσίευσε ένα μικρό κομμάτι στα νέα, όχι τις θέσεις μας, αλλά μην ανησυχείτε διότι σε αυτή την αναφορά θα αναφέρουμε ακόμη μια φορά τις θέσεις μας.
Είναι ξεκάθαρο, είμαστε μια απειλή στο τρέχον σύστημα και θα συνεχίζουμε να είμαστε για πάντα.
‘Συμφωνίες για την αλλαγή του κλίματος;’ Ψέματα!
‘Πράσινος καπιτάλισμός?’ Σκουπίδια!
‘Φιλική τεχνολογία?’ Σκατά και περισσότερα σκατά!
Αυτή η δράση είναι αφιερωμένη σε αυτούς που αποφασίσανε να προχωρήσουν πιο πέρα από τις λέξεις και που ρίσκαραν την ελευθερία τους για να επιτεθούν στο σύστημα και που είναι τώρα φυλακισμένοι στο Μεξικό, την Ελβετία, την Ελλάδα, τη Χιλή, την Ιταλία, τη Γερμανία και σε όλο τον κόσμο.
Για μια ακόμη φορά, αποτελούμε απειλή για την κοινωνία, το κρατικό κεφάλαιο και το τεχνοβιομηχανικό σύστημα!
Ενάντια στις τρέχουσες πλάνες για την άγρια φύση!
Φωτιά σε κάθε τύπου κλιματική διάσκεψη!
Ολοκληρωτικός σεβασμός στη ΓΗ!
Παντοτινά κατά του πολιτισμού, παντοτινά κατά των τάξεων, παντοτινά άγριοι!

Frente de Liberación Animal
Frente de Liberación de la Tierra

* * *
ΑΝΑΦΟΡΑ:
Ο σκοπός αυτού του μηνύματος δεν είναι να αλλάξει τη συμπεριφορά των μαζών, δεν σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε μια επανάσταση με τις λέξεις μας, να “αλλάξουμε τα λανθασμένα” διότι αυτό θα ήταν εντελώς απατηλό και θα ήταν εκτός της σφαίρας της τρέχουσας πραγματικότητας.
Ο σκοπός αυτής της επικοινωνίας είναι να εκφράσει την αποκήρυξη μας για αυτή τη Διάσκεψη για το Κλίμα στη πόλη του Κανκούν, κατά των ηλιθίων που συμμετέχουν σε αυτή και που νομίζουν ότι μας επιβάλλονται σε καθημερινή βάση μέσω του συστήματος που θα αλλάξει μέσω συμφωνιών, κατά της υποτακτικής και της επικαθήμενης κοινωνίας που απαιτεί να καταπιούμε το ψέμα που με υπογραφές και χειραψίες θα σώσει τον πλανήτη από την υπερθέρμανση και κατά των ψευδοακτιβιστών που κλαίγονται και γλύφουν τα πόδια των κυβερνήσεων, έτσι ώστε να δημιουργήσουν νόμους οι οποίοι όπως λένε θα είναι “φιλικοί προς τη ΓΗ”.
Υπάρχουν κάποιες θέσεις που θα πρέπει να επισημάνουμε:
“Η επανάσταση κατά της τεχνολογίας και του πολιτισμού είναι μια αληθινή επανάσταση, μια αληθινή επίθεση στις αξίες του τρέχοντος συστήματος”
T.J.
1) Τα αληθινά, πραγματικά προβλήματα
Το τεχνο-βιομηχανικό σύστημα είναι η αιτία για την “περιβαλλοντική καταστροφή”, όπως λένε και οι ανθρωποκεντρικοί [άνθρωποι που θεωρούν ότι είμαστε ανώτερο είδος], είναι η κύρια αιτιά για τα προβλήματα που ταλανίζουν τη ΓΗ, η αιτία της εξαφάνισης εκατοντάδων ειδών κάθε χρόνο, της αποψίλωσης των δασών, της ξηρασίας και των χειμαρρώδων βροχών, του έντονου κρύου και ζέστης και μιας σειράς νέων ασθενειών. Το τεχνο-βιομηχανικό σύστημα μας οδηγεί στο χείλος της εξαφάνισης, υποβαθμίζει τις ζωές μας σε απλά ψυχολογικά “συστήματα”, μας σκοτώνει καθημερινά στο σχολείο και στη δουλειά, μας σκλαβώνει στη μονοτονία της καθημερινότητας, καταστρέφει ολοσχερώς την αυτονομία μας. Μετατρέπει την κραυγή μας για ελευθερία σε ένα άπιαστο όνειρο, το οποίο το ηθικό τους δόγμα λέει ότι έχει όρια και το θρησκευτικό τους δόγμα λέει ότι είναι ηθικό αμάρτημα.
Η αστικοποίηση είναι στο απόγειό της, λόγω του ότι ο υπερπληθυσμός έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο της ανθρωπότητας και έχει τεράστια επιρροή στο οικοσύστημα που μας περιβάλλει. Όσο περισσότεροι άνθρωποι υπάρχουν, τόσο περισσότερα προϊόντα του συστήματος θα κατασκευάζονται, με συνέπεια να υπάρχουν περισσότεροι καταναλωτές και περισσότεροι άνθρωποι, οι οποίοι απαιτούν περισσότερη εκμετάΛλευση των θαλασσών, των δασών και της φύσης γενικότερα. Καθώς οι μάζες θα συνεχίσουν να απλώνονται σαν ζόμπι και θα δεχτούν χωρίς ερώτηση ότι τους πούν τα τηλεοπτικά προγράμματα και η καταναλωτική προπαγάνδα, η υπερθέρμανση του πλανήτη θα συνεχίσει την πορεία της.
Η τεχνολογία και η βιομηχανία θα αφανίσει ότι απομένει στον πλανήτη αυτό αλλά οι κυβερνήσεις δεν νοιάζονται για αυτό. Γιατί; Γιατί τις βολεύει οι χώρες που γίνονται υπεραναπτυγμένες να έχουν την Πρώτη Παγκόσμια οικονομία και να έχουν μεγαλύτερα κέρδη ώστε τα ονόματα τους να είναι πρώτα στη λίστα Forbes. Τίποτα περισότερο. Αυτό που θέλουν είναι μόνο να κοιτούν την κοιλιά τους. Εάν του ένοιαζε πραγματικά για το τι χάνουν κάθε μέρα με τις χαζές ιδιοτροπίες τους, τότε θα προσγειωνόντουσαν και θα έκαναν κάτι χρήσιμο. Αλλά αυτό δεν θα γίνει ποτέ, γιατί η επιθυμία τους για την εξουσία θα ξεπερνά κάθε αιτία.
Συμπερασματικά, καθώς το τεχνοβιομηχανικό σύστημα συνεχίζει να υπάρχει, πλησιάζουμε ακόμη περισσότερο στην εξαφάνιση, όχι μόνο ως ανθρωπότητα, αλλά επίσης και ως αυτό που πραγματικά είμαστε στον πλανήτη αυτό, ένα από τα πολλά είδη.
Το σύστημα δεν εξαρτάται μόνο από μερικούς τεχνόφιλους ή πράκτορες, αλλά μάλλον από τις μάζες τον εκατομσμυρίων ατόμων που συμμετέχουν στη διατήρηση και την ανάπτυξη, ο καθένας από τη θέση του και από το επίπεδό του.
P.U.R
2) Η μεγάλη κοροϊδία του COP
Η δημιουργία αυτής της σειράς των διασκέψεων είναι μονάχα ένα πολιτικό παραμύθι, όπου οι κυβερνήσεις παίζουν με το θέμα της κλιματικής αλλαγής, παίζουν με ένα θέμα το οποίο είναι τόσο σημαντικό για το καθένα από εμάς που κατοικεί στον πλανήτη αυτό. Αυτού του τύπου οι διασκέψεις βοηθούν μόνο αυτούς που κάνουν δουλειές με τον πλανήτη καθώς ο πολιτισμός επεκτείνει το σύστημα της κυριαρχίας πάνω σε αυτόν. Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι σε αυτή τη διάσκεψη θα αποφασίζουν καθαρά και άμεσα ψηφίσματα για την κλιματική αλλαγή, γιατί η καταστροφή του πλανήτη είναι μια κερδοφόρος επιχείρηση για αυτούς τους μπάσταρδους που συμμετέχουν στη διάσκεψη. Μπορούν να αποκαλούνται δημοκράτες, ρεπουμπλικάνοι, πράσινοι, εναλλακτικοί και/ή σοσιαλιστές αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτά τα πολιτικοοικονομικά μοντέλα υποστηρίζονται από μια ανθρωποκεντρική βάση της αστικοποίησης και της κυριαρχίας της γης και δεν θα ήθελαν να εγκαταλείψουν αυτές τις συναντήσεις.
Το χάσιμο χρόνου και χώρου που προκαλείται από αυτούς τους ανθρώπους που νιώθουν ότι είναι ιδιοκτήτες του πλανήτη ή οτι είναι ήρωες, είναι εντελώς εκνευριστικό για όλους όσους ζούν στη ΓΗ σήμερα.
Θέλουν μόνο να σώσουν το τομάρι τους, οι βιομηχανοποιημένες χώρες δεν ενδιαφέρονται καθόλου, αλλά οι χώρες του τρίτου κόσμου πιέζονται στο μέγιστο για να καταφέρουν κάτι.
Γιατί δεν έφτασαν σε καμία συμφωνία στη Δανία περύσι στην ίδια διάσκεψη; Γιατί απλά δεν ενδιαφέρονται.
Και γιατι ό απεχθής Calderon κλαψουρίζει οτι πρέπει να επιτευχθούν συμφωνίες; Πρώτον, έτσι ώστε τα Η.Ε. να του δώσουν χρήματα για να επενδύσει σε “πράσινες τεχνολογίες” και να βγάλει μερικά χρήματα. Δεύτερον, γιατί εκπροσωπεί μια χώρα που βρίσκεται στη διαδικασία της ανάπτυξης και που απειλείται από την άνοδο της θάλασσας και από τις ισχυρές βροχές που επηρεάζουν διάφορες περιοχές της χώρας.
Έιναι απλό, η διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή είναι παράλογη και άχρηστη, όλοι ανεξαιρέτως γεμίζουν στα στόματα τους με λέξεις όπως οικολογία, καλή τεχνολογία και περιβαλλοντική επιστασία, αλλά κανείς δεν μιλά για τον Απόλυτο Σεβασμό στη Φύση, και αυτό είναι που τους λείπει. Θέλουν να δημιουργήσουν ευαισθητοποίηση στην κοινωνία, με την ανακύκλωση και με την κατανάλωση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων, αλλά δεν καταφέρνουν τίποτα. Η υποκρισία είναι στο απόγειο της αυτόν τον καιρό και όποιοι βρίσκονται στο πλευρό της άργιας αρκούδας ή του άγριου λουλουδιού θεωρούνται “πράσινοι” χωρίς να ξέρουν αυτό τι σημαίνει.
Πάρτε τα εργοστάσια, τα χωράφια, τα σχολεία και τις γειτονιές, και αυτοδιαχειριστείτε τα, έλεγαν οι παλιοί αναρχικοί επαναστάτες. Καταλύουμε την εξουσία σε όλες της τις μορφές, συμπλήρώναν αμέσως μετά. Αλλά δε διείσδυαν βαθύτερα. Δε δείχναν την αληθινή πραγματικότητα της πληγής. A.Β.
3) Η υποκρισία των πολλών κατά του COP
Πολλοί από αυτούς που συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες κατά του COP πιστεύουν μάταια ότι μέσα από τις ειρηνικές διαδηλώσεις θα κάνουν τις κυβερνήσεις να αλλάξουν την καταστρεπτική τους συμπεριφορά και να δούν τη μείωση των αεριών του θερμοκηπίου ως μια υποκειμενική αναγκαιότητα.
Πολλοί απο αυτούς τους αριστερούς ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, κατά τη διάρκεια των χίπικων διαμαρτυριών, παρακαλούσαν για τη θέσπιση νομοθεσίας για την κλιματική αλλαγή.
Ποθούν συμφωνίες που να συμμορφώνονται με το πρωτόκολλο του Κιότο. Αλλά συνεχίζουν με τις ζωές τους, οι οποίες είναι συνένοχες στο σύστημα, καταναλώνοντας σαν αυτόματα που είναι. Κοιτούν με λύπη τα εκατομμύρια των στρεμμάτων από δέντρα που χάνονται, καθώς συνεχίζουν να καταπίνουν το κρέας των οικόσιτων ζώων από τα βιομηχανικά κοπάδια, μια από τις πρώτες αιτίες της κλιματικής αλλαγής. Παραπονιούνται για τον βρώμικο αέρα στις πόλεις τους που προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα και όμως συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα τους και να αγοράσουν καύσιμα για τις ηλίθιες μηχανές παραγωγής CO2. Παθαίνουν κατάθλιψη στην όψη των στεγνών και μολυσμένων ωκεανών, με τα χιλιάδες των νεκρών ψαριών και ταυτόχρονα συνεχίζουν να σπαταλούν νερό, συνεχίζουν να βοηθούν στην εκμετάλλευση της θαλάσσιας ζωής αγοράζοντας συγκεκριμένες μάρκες. Δεν είναι ασυνήθιστο αυτές τις ημέρες να βλέπεις κάποιον ηλίθιο με ένα μπλουζάκι “Είμαι πράσινος” και μια Coca Cola στα χέρια του.
Κάποιοι αριστεροί ρεφορμιστές έθεσαν στο τραπέζι τη χρήση τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον ως μια εναλλακτική χρήση στις “κακές τεχνολογίες”. Για εμάς η οποιαδήποτε τεχνολογία είναι κυριαρχική, καταστρεπτική και προκαλεί τις χειρότερες καταστροφές στη ΓΗ.
Ποιος πλουτίζει από τον ήλιο, τον άνεμο, την πυρηνική τεχνολογία…; Η βιομηχανία!
Η βιομηχανία για άλλη μια φορά θα επηρεάσει τα οικοσυστήματα εισβάλοντας σε αυτά με τα ηλιακά, τις πάνες και με άλλες βλακείες. ‘Πράσινος Καπιταλισμός;’ Είναι μια μεγάλη ιδέα που εφευρέθηκε από το σύστημα για να αναγκάσει ολόκληρη τη μάζα των αιρετικών μεταρρυθμιστών να σκεφτούν οτι τα πάντα θα είναι καλύτερα με τις “πράσινες προτάσεις” τους. Η ίδια τίγρης, με διαφορετικές ρίγες.
Για να είμαστε ξεκάθαροι, η τεχνολογία σε οποιαδήποτε από τις μορφές της θα είναι πάντοτε καταστρεπτική, πάντοτε θα συντηρείται από πολιτικο-οικομικά συμφέροντα που θέλουν ένα κόσμο γεμάτο με υποτελείς, ρομπότ και σκλάβους στην υπηρεσία του κράτους-κεφαλαίου και το πετυχαίνουν.
Παρόλα αυτά, υπάρχουν μερικοί από εμάς που σενεχίζουμε σαν άγριοι…
4) Εμείς
Είμαστε οι αγωνιστές του Frente de Liberación Animal και του Frente de Liberación de la Tierra. Στέλνουμε αυτήν την αναφορά ώστε να δημοσιευθεί στον τύπο, απειλώντας ότι εάν δεν το κάνουν, θα πυροκροτήσουμε ένα αμάξι γεμάτο με εκρηκτικά στην κοντινή περιοχή ξενοδοχείου του Κανκούν. Και το κάνουμε τώρα γιατί είναι αναγκαίες περισσότερο βίαιες πράξεις, οι κυβερνήσεις του κόσμου έχουν αλλάξει τις τακτικές τους, έχουν γίνει πιο επιθετικές και εμείς δεν θα μείνουμε πίσω.
Για πολλά χρόνια, δρούσαμε και οι πυρήνες του FLA και του FLT. Αλλά και άλλοι έχουν πολλαπλασιαστεί σε διαφορετικές πολιτείες, το οποίο είναι συνέπεια αυτού που ζούμε τώρα.
Καθώς το μεγαλύτερο μέρος τους πλανήτη καταστρέφεται, καθώς περισσότεροι από τους συντρόφους μας φυλακίζονται και η άγρια φύση απειλείται ακόμη περισσότερο, θα πολλαπλασιάσουμε και θα εντείνουμε τις επιθέσεις μας, οφθαλμός αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος.
Θεωρούμαστε ως η μεγαλύτερη εσωτερική τρομοκρατική απειλή στο Μεξικό, οι δράσεις των πυρήνων της FLA και FLT σε περισσότερες από 50 χώρες ανά τον πλανήτη έχουν προκαλέσει ζημιές εκατομμυρίων. Αλλά γιατί το κάνουμε αυτό; Θα αναρωτιέται η δειλή υποτακτική κοινωνία.
Γιατί ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ Η ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΟΡΓΗ ΕΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!
‘Δε γνωρίζουμε τι σημαίνει οίκτος. Συμπόνια; Εδώ ανάμεσα μας δε θα τη βρείτε.
Θρησκεία; Όσο περισσότερα μαθαίνεις για αυτήν, τόσο περισσότερο τη μισείς.
Νόμος και τάξη; Η πρώτιστη ευχαρίστηση μας αποτελείται από την παραβίαση του νόμου και της τάξης.
Θέλουμε το πλήρες χάος γιατί σαν θηρία ζούμε σε ένα χάος’
D. S
http://www.visionpeninsular.com/nota.php?nota=24659

Μ. Βρετανία, 25/12

130 γαλοπούλες διασώθηκαν και βρήκαν σπίτι
http://www.directaction.info/images2/UK_turkeys_Dec10.jpg

Μετά από τον πρόσφατο θάνατο του bernard matthews, η ομάδα μας εμπνεύσθηκε και έκανε μια δράση, κάτι που σκεφτόμασταν εδώ και καιρό. Αργά τη νύχτα επισκεφθήκαμε μία από τις “φάρμες” του. Υπήρχε πολύ λίγη ασφάλεια και ήταν πιο εύκολο από ότι περιμέναμε για να μπούμε μέσα και να φέρουμε τα πουλιά έξω μαζί μας. Καθώς τους βρήκαμε σπίτια, βρέθηκαν ακόμη περισσότερα και έτσι μέσα σε δύο εβδομάδες επιστρέψαμε ξανά και ξανά. Συνολικά 130 γαλοπούλες ελευθερώθηκαν και βρήκαν σπίτια. Αυτές είναι 130 γαλοπούλες που θα συνεχίζουν να ζούν, πέρα από τα χριστούγεννα στον νέο χρόνο, κάτι το οποίο δεν θα μπορούσε να πει ο γέρο bernard. Τωρά αυτο είναι… “bootiful”.

ALF EAST MEDIA OFFICE

Η.Π.Α., 26/12

Σαμποταρίστηκε δημοπρασία γούνας

11 Δεκεμβρίου, 2010:
Μέλη του VT ARM εισέβαλαν στη δημοπρασία γούνας στο Vermont Trappers στο Bethel VT και κατέστρεψαν μεγάλο αριθμό από γούνες και σαμποτάρανε πολλά οχήματα. Θα ακολουθήσουν και άλλα.

Γερμανία, 27/12

Σπάστηκαν παράθυρα γουναράδικου

Τη νύχτα της 25 και 26.12.2010, το ‘Bäuerle’, όπως κάθε χρόνο τις ημέρες των Χριστουγέννων έγινε στόχος για ακόμη μια φορά!
Το γουναράδικο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης Ulm, είναι υπεύθυνο για την εκμετάλλευση αμέτρητων ατόμων και γι’αυτό σπάστηκαν τα παράθυρα, αφήνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα: “FUCK YOU”

ALF!

Σουηδία, 28/12

Βανδαλισμός σε πάρκο ζώων

Απόψε επισκεφθήκαμε το Slottsskogen (πάρκο ζώων) στο Gothenburg, Σουηδία. Αρχίσαμε ψεκάζοντας DBF σε όλα τα παράθυρα της φυλακής των πουλιών, μετά ψεκάσαμε ένα τεράστιο ALF και DBF σε κάθε παράθυρο της φυλακής για τις φώκιες. Ψεκάσαμε ALF σε 3 μεγάλες και ακριβές πινακίδες στο πάρκο.

DBF (Djurens Befrielsefront) / ALF (Animal Liberation Front)

Ρωσία, 28/12

Οικοσαμποτάζ στις εγκαταστάσεις της κατασκευαστικής ELIT

Μια μπουλντόζα πυρπολήθηκε από τους ακτιβισες του ELF κατά τη διάρκεια νύχτας με πανσέληνο (22-23 του δεκέμβρη). Το όχημα χρησιμοποιείται στα πλαίσια του εξευγενισμού της περιοχής της Μόσχας, όπου οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να χτίσουν ένα κυριλέ σπίτι στις ακτές της γραφικής λίμνης στο δάσος. Όπως συνήθως, οι πλούσιοι πρέπει να πληρώσουν λίγο παραπάνω για την αλαζονία τους και την περιφρόνηση για τους απλούς ανθρώπους (που ληστεύονται από το χώρο όπου περπατούσαν και κολυμπούσαν), αλλά περισσότερο από όλα – για το βιασμό της φύσης. Χαρούμενη κρίση και ευτυχισμένος ο νέος φόβος από τη Ρωσία!

ELF-Russia

Ισπανία, 29/12

Διάσωση γαλοπούλων

Τη νύχτα της 23ης Δεκεμβρίου, ακτιβιστής από το EAB διέσωσε ένα ζευγάρι γαλοπούλες που προορίζονταν για τα Χριστούγεννα. Τους δώσαμε ένα καινούργιο σπίτι γεμάτο αγάπη και ελευθερία.

Χιλή, 30/12

Κολλήθηκαν κλειδαριές, χύθηκε μπογιά, γράφτηκαν συνθήματα

Σαμποτάζ στη φυλακισμένη κοινωνία στο Pto.Montt, Χιλή.
Βρεθήκαμε μαζί, λόγω συγγένειας, στη νύχτα και από την επιθυμία να σαμποτάρουμε μερικούς από αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τη μιζέρια στην οποία τα ζώα, όπως και εμείς, ζούμε. Κοιτάζοντας για τη στιγμή που θα τους ξεφτιλίσουμε, που θα τους κάνουμε να σκεφτούν, βγήκαμε έξω νύχτα πρίν από δυο ημέρες στην πόλη του Puerto Montt (Χιλή), για να σπάσουμε την ησυχία και τη παθητικότητα που μας κάνει συνεργούς στην καθημερινή καταπίεση, εκμετάλλευση και αστικοποίηση, λόγω του εφησυχασμού της κοινωνίας.
Αυτός είναι ο λόγος που κάναμε τα παρακάτω:
– Στο γραφείο του κατάπτυστου δημόσιου κατήγορου ζωγραφίσαμε το “Ελευθερία στους κρατούμενους για τη βομβιστική επίθεση (Α)’
– Σε ένα σημείο αφιερωμένο στην πώληση πτωμάτων ζώων σφραγίσαμε τις κλειδαριές και λερώσαμε την πρόσοψη με μπογιά. Κατάφεραν να ανοίξουν το κατάστημα σχεδόν το απόγευμα και οι ιδιοκτήτες ήταν ακόμη γονατισμένοι καθαρίζοντας τις μπογιές μας.
– Χύσαμε τη μάυρη και πράσινη μπογιά μας στην πρόσοψη ενός μέρους που χρησιμοποιείται για την διακίνηση ζώων που προορίζονται για “κατοικίδια” καθώς επίσης και πώλησης κλουβιών και ενυδρείων για αυτά. Δεν άνοιξε την επόμενη ημέρα.
– Η πόλη βάφτηκε με το μήνυμα, “Λευτεριά στους φυλακισμένους της βομβιστικής επίθεσης (Α)”
– Σιχαμένο μέρος κατήχησης ανθρώπων (εκκλησία) ζωγραφίστηκε με μπογιά σε όλην την πρόσοψη.
Επιπρόσθετα, πολλά σημεία στην πόλη βάφτηκαν με συνθήματα όπως “κρέας=φόνος”, “σεβασμός στα ζωά” και “απελευθέρωση των ζώων”.
Με τις δράσεις μας αυτές χαιρετούμε τους οικο-αναρχικούς φυλακισμένους Adrian και Braulio, που τους απήγαγε το κράτος του Μεξικό και τους αντιεξουσιαστές και αναρχικούς που συνελήφθησαν τη μοιραία μέρα της 14ης Αυγούστου, το αποτέλεσμα των αυταπατών και των ψευδαισθήσεων του δημόσιου κατήγορου, ενός άθλιου δείγματος γνωστού και ως ‘jalandro’.
Στις ημέρες αυτές του εξωφρενικού ολοκαυτώματος κατά των αμέτρητων μη ανθρώπινων ζώων, καλούμε αυτά τα ευαίσθητα άτομα και αυτούς με το αίμα στις φλέβες τους (σαν ένα κρατούμενο της 14ης Αυγούστου) να αντιμετωπίσουν αυτήν την πραγματικότητα και να σταματήσουν όλους τους μπάσταρδους με τα άσπρα που κάνουν εμπόρια με τις ζωές άλλων ατόμων.
Δεν χρειάζεστε την έγκριση κανενός οργανισμού ή κανενός καμουφλαρισμένου αργηχού για να δράσετε, οπλιστείτε με τις επιθυμίες σας, την καταδίκη σας, το μίσος σας και ξεφορτωθείτε οτιδήποτε θα σας σταματούσε!
Μόνος ή με παρέα, εσύ επιλέγεις το πότε και το πώς!
Απελευθέρωση Ανθρώπων και Απελευθέρωση Ζώων, το σύνθημα μας!
Για την αποδιοργάνωση και την αυτόνομη δράση, ανώνυμα και αναρχικά!
Η επανάσταση είναι εδώ και τώρα!
Κάτω όλοι οι τοίχοι των φυλακών και οι μπάρες των κλουβιών
Από την άλλη πλευρά, αλλά φυλακισμένοι στην ίδια φυλακή

Frente de Liberacion Animal/Grupo Viva la Anarquia

‘Αυτό που φοβάται το σύστημα δεν είναι οι δράσεις του σαμποτάζ προς αυτό αλλά
ότι θα διαδωθεί σε όλην την κοινωνία ‘

Ιταλία, 31/12

Γράφτηκαν μηνύματα στο σπίτι εκτροφέα μίνκ

Τη νύχτα της 3ης Δεκεμβρίου, το σπίτι του Pisaane, ενός εκτροφέα μίνκ στη Savona, δέχτηκε επίσκεψη.
Πετάχτηκε κόκκινη μπογιά στην είσοδο του σπιτιού και αφέθηκε το μήνυμα στον εξωτερικό τοίχο: ‘Pisacane Εκτελεστή’
Ελπίζουμε αυτή η μικρή χειρονομία να θυμίζει στο βασανιστή ότι έρχεται το τέλος με την υπόσχεση του οριστικού κλεισίματος του εκτροφείου.

Σουηδία, 31/12

Επιστροφή του ALF στο πάρκο ζώων

Το ‘Κάθαρμα’ (‘AVSKUM’ στα Σουηδικά) ψεκάστηκε με μπογιά και τεράστια μαύρα γράμματα σε όλην την επιφάνεια της μεγάλης πινακίδας/χάρτη στο πάρκο ζώων του Slottsskogen στη Σουηδία. Θα συνεχίζουμε τις επιθέσεις μας κατά του πάρκου. Αυτό συνέβη μία μόνο ήμερα μετά από την τελευταία μας επίθεση.

– ALF / DBF