Ιούνιος 2010

Φωτιά σε πύργους κυνηγιού

Γερμανία, 1/6

Τα ξημερώματα της 30ης Μάη, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε κλήση για φωτιά σε ένα πύργο κυνηγιού στην περιοχή Warendorf. Οι ζημιές σύμφωνα με εκτιμήσεις έφτασαν το ποσό των €1500.

Στις 26 Μάη, ένας πύργος κυνηγιού στην περιοχή Verden καταστράφηκε από φωτιά κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Στις 25 Μάη, ένας αγρότης στην περιοχή Föhrden-Barlαντιλήφθηκε φωτιά σε ένα πύργο κυνηγιού. Η φωτιά δεν μπόρεσε να κατασβεστεί και ο πύργος καταστράφηκε εντελώς. Η αστυνομία θεωρεί ότι πρόκειται για εμπρησμό. Οι ζημιές σύμφωνα με εκτιμήσεις έφτασαν το ποσό των €2500.

Μπογιές και κροτίδες σε βυρσοδεψείο

Χιλή, 2/6

Τα ξημερώματα της 31ης Μάη επισκεφτήκαμε μια επιχείρηση που συνδέεται με τη δολοφονία των ζώων. Η Cuero Bat είναι μια επιχείρηση που ασχολείται με την κατεργασία δέρματος, ειδικά από αγελάδες, παράγοντας περίπου 360.000 δερμάτινα το μήνα.

Αμέσως μόλις φτάσαμε ξεκινήσαμε δουλειά. Γράψαμε με μεγάλα γράμματα ‘ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ’ ακριβώς κάτω από το λογότυπο της επιχείρησης για να μάθουν όλοι ότι εκεί μέσα γίνονται δολοφονίες. Έπειτα πετάξαμε κόκκινη μπογιά στην πρόσοψη αυτού του νεκροταφείου και ρίξαμε τρεις αυτοσχέδιες κροτίδες από υδροχλωρικό οξύ και έλασμα αλουμινίου. Δύο στη στέγη και μια στη μπροστινή πόρτα και φύγαμε.

Υπάρχουν πολλοί χώροι (χασάπικα, πανεπιστήμια, αγροκτήματα, εστιατόρια, κλπ) όπου η εκμετάλλευση και η δολοφονία των ζώων είναι κάτι σύνηθες στα μάτια των εγωιστών και άπληστων ανθρώπων, οι οποίοι δικαιολογούν τη σφαγή ως ‘την επιβολή στον πιο αδύναμο’. Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνουν την κατωτερότητά τους.

Απορρίπτουμε κάθε εξουσία στη θεωρία και στην πράξη, σεβόμαστε κάθε ον που κατοικεί στη Γη και θεωρούμε τους εαυτούς μας μέρος ενός συνόλου που πρέπει να συνυπάρχει σε ισορροπία. Όμως επίσης γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που είναι αποφασισμένοι να εξουσιάσουν και να υποτάξουν κάθε έμβιο ον και κάθε άγριο και φυσικό βιότοπο. Δε θα τους σεβαστούμε ποτέ και θα στοχοποιήσουμε αυτούς και τους θεσμούς τους.

Καλούμε όλους τους συντρόφους μας να αναγνωρίσουν μέσω της Απελευθέρωσης των Ζώων τη δική τους απελευθέρωση καθώς επίσης και την Απελευθέρωση της Γης και τους παροτρύνουμε να δράσουν άμεσα σε μικρές, ασφαλείς ομάδες και με οποιαδήποτε μέσα κρίνουν απαραίτητα. Σύντροφοι μην αναλώνεστε σε οργανώσεις που σας βλέπουν ως κάποιους που θα κρατήσουν ένα έμβλημα ή ως κάποιους που θα συλλέξουν υπογραφές. Αυτές οι οργανώσεις λειτουργούν για να αποσπάσουν την προσοχή από τα πραγματικά προβλήματα, την εξουσία και τη δύναμη. Η Απελευθέρωση των Ζώων δε θα επιτευχθεί ποτέ μέσω νομοθεσίας επειδή ο ισχυρός δεν θα αποποιηθεί ποτέ την εξουσία.

Αφιερώνουμε αυτές τις δράσεις στη μνήμη των συντρόφων μας που έκαναν τις ζωές τους εργαλείο χειραφέτησης και πέθαναν για τις ιδέες και τις πρακτικές τους όπως κάνουν οι πολεμιστές. Για τους Barry Horne, MaríaSoledadRosas, EdoardoMassari και ειδικά για το σύντροφό μας Mauricio Morales που πέθανε ένα χρόνο πριν… Αυτοί οι σύντροφοι και πολλοί περισσότεροι δε θα ξεχαστούν ποτέ!

Για κάθε έμβιο ον που θέλει να ζήσει στην άγρια φύση, για κάθε φυσικό βιότοπο, για την ολική απελευθέρωση! Μέχρι να είμαστε όλοι ελεύθεροι!

FrentedeLiberaciónAnimal

Βανδαλισμοί σε φορτηγά μεταφοράς κρεάτων

Ισπανία, 5/6

Τη νύχτα της 29ης Μάη πραγματοποιήσαμε την πρώτη δράση μας. Στόχος ήταν μια επιχείρηση διανομής κρέατος στη Βαρκελώνη. Με φόβο και νευρικότητα πλησιάσαμε έχοντας τα πρόσωπά μας καλυμμένα. Πριν ξεκινήσουμε, θα μπορούσατε να δείτε στα μάτια των συντρόφων μου ότι η ιδέα της εγκατάλειψης του σχεδίου ήταν στο μυαλό τους, καθώς επίσης και στη δική μου σκέψη. Αλλά δε σταματήσαμε. Πηδήξαμε τον τοίχο που μας χώριζε από την πραγματικότητα της εκμετάλλευσης των ζώων και προχωρήσαμε. Τρυπήσαμε επτά ρόδες από τα δύο οχήματα που ήταν στις εγκαταστάσεις και γράψαμε FLA στο πίσω μέρος ενός φορτηγού.

Έπειτα αποχωρήσαμε. Εκείνη τη νύχτα είχαμε προγραμματίσει μόνο εκείνη τη δράση αλλά αφού είδαμε τα αποτελέσματα της πρώτης εμπειρίας μας κατευθυνθήκαμε σε μια άλλη επιχείρηση κρέατος που ήταν κοντά. Πηδήξαμε πάλι τον τοίχο και αυτή τη φορά τρυπήσαμε τρεις ρόδες από τρία φορτηγά και γράψαμε πάλι FLA.

FLABarcelona

Επιθέσεις σε χασάπικα

Χιλή, 8/6

Στις 2 Ιουνίου, προετοιμαστήκαμε για μια επίθεση σε ακόμη ένα προμαχώνα αυτής της φυλακίζουσας κοινωνίας. Φορτώσαμε τα σακίδιά μας με μάσκες, κόφτες, μπογιές, βουτυρικό οξύ και βγήκαμε στους δρόμους οπλισμένοι με αυτά που φοβάται περισσότερο το σύστημα: πίστη και θέληση για να καταστραφεί ο πολιτισμός.

Κατευθυνθήκαμε προς την περιοχή Pedro Aguirre Cerda. Είχαμε παρακολουθήσει ένα χασάπικο και ξέραμε ότι η περιοχή ήταν άδεια τη νύχτα και υπήρχε απόλυτο σκοτάδι για να επιτεθούμε.

Κατευθυνθήκαμε προς το χασάπικο. Ένας σύντροφος έσπασε το λουκέτο που προστατεύει το χώρο στάθμευσης, διαλύσαμε το σύστημα ψύξης και σφραγίσαμε τις κλειδαριές του χασάπικου.

Φεύγοντας, σφραγίσαμε τα υπόλοιπα λουκέτα και τις κλειδαριές του καταστήματος και πετάξαμε το βουτυρικό οξύ στην πρόσοψη του κτηρίου (όποιος γνωρίζει αυτό το οξύ ξέρει πόσο απαίσιο είναι και πώς η μυρωδιά του δε φεύγει με τίποτα) έτσι ώστε κανένας να μη μπορέσει να πλησιάσει για να αλλάξει τις κλειδαριές.

Το χασάπικο είχε τεράστια παράθυρα τα οποία καταστράφηκαν και βάφτηκαν με πράσινη και μαύρη μπογιά.

Έπειτα υπό την προστασία του σκοταδιού αποχωρήσαμε.

Αφιερώνουμε αυτή την επίθεση σε χιλιάδες αδελφούς και αδελφές μας που έχουν χάσει τη ζωή τους για τον αγώνα, στους φυλακισμένους κάθε είδους, σε όλους τους συντρόφους μας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη στη σύντροφό μας Renata Solazan που φυλακίστηκε στην Ολλανδία.

Αφιερώνουμε επίσης αυτή την επίθεση στο Mauricio Morales, τον αδελφό μας που έπεσε στον αγώνα πριν ένα χρόνο.

Επιπλέον, καταφέραμε να επιτεθούμε σε τρία χασάπικα στις περιοχές San Ramón, SanMiguelκαι San Joaquín(το κατάστημα στην περιοχή San Miguel δε μπόρεσε να ανοίξει μέχρι την Τετάρτη).

Για την καταστροφή του πολιτισμού.

Αιχμάλωτοιπολέμου, στουςδρόμους.

Mauricio Morales insurrectionalist band.
Cell of the Frente de Liberación Animal for savage unrest

Τοποθέτηση ψεύτικων βομβών σε καταστήματα KFC και McDonald’s

Μεξικό, 9/6

Αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει ανοικτός πόλεμος, ότι η επανάσταση δε θα περιμένει και ούτε κι εμείς, τη νύχτα της 5ης Ιουνίου το Μέτωπο για την Απελευθέρωση των Ζώων επιτέθηκε για ακόμα μια φορά ενάντια στην αστική στερεότυπη και διανοητική παθητικότητα. Αυτή τη φορά δύο ψεύτικοι εκρηκτικοί μηχανισμοί τοποθετήθηκαν, ο πρώτος σε ένα κατάστημα McDonald’s το οποίο είχε ακόμα μερικούς ανθρώπους μέσα που κατανάλωναν βρωμιές και πρότειναν τον ανθρωποκεντρισμό στα παιδιά τους ως μόνο τρόπο της ζωής. Ο φόβος και ο πανικός στους ανθρώπους ήταν έκδηλος, αν και δε διέτρεξαν πραγματικό κίνδυνο. Ο δεύτερος ψεύτικος μηχανισμός τοποθετήθηκε σε κατάστημα KFC και αν και δεν υπήρχε κανένας άνθρωπος εκεί, το χάος που δημιουργήθηκε ήταν το ίδιο. Τα δύο καταστήματα βρίσκονται στη λεωφόρο Miguel Alemán, στην πόλη GómezPalacio. Μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα που προειδοποιούσε για τους δυο εκρηκτικούς μηχανισμούς στα καταστήματα της εκμετάλλευσης και του καπιταλισμού, η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν άμεση. Ειδικοί πυροτεχνουργοί κατέφθασαν, ενώ οι άνθρωποι που ήταν ακόμα μέσα σε ένα από τα καταστήματα φοβήθηκαν για τις ζωές τους επειδή επέλεξαν αυτό το μέρος για να φάνε τα σκουπίδια τους… Εφ’ όσον εμπλέκονται στην εκμετάλλευση των ζώων και της γης για να συνεχίσουν να επεκτείνουν τον πολιτισμό, τα κέντρα δολοφονίας, τις φυλακές και ούτω καθεξής… θα είμαστε εκεί, για να διακόπτουμε την ηρεμία τους, να καταστρέφουμε τα καπιταλιστικά κέντρα τους και να προκαλούμε όλους τους τύπους καταστροφών στο βιομηχανικό σύστημα…

Πάντα ως ένδειξη αλληλεγγύης και πλήρους υποστήριξης στους συντρόφους μας που είναι φυλακισμένοι στο Μεξικό και σε όλο τον κόσμο και σε εκείνους που παλεύουν καθημερινά. Ο αγώνας δε θα περιμένει, ο αγώνας δεν ξεχνά. Σε όλους εκείνους που έχουν απαχθεί από το κράτος, που έχουν ξεγελάσει τις δυνάμεις ασφαλείας, εκείνους που αγωνίζονται σε όλο τον κόσμο για την ολική απελευθέρωση. Αγωνιστικούς χαιρετισμούς και ένα θερμό εναγκαλισμό στο σύντροφο Diego Alonso που περπατά ελεύθερα και επικίνδυνα στους δρόμους, στους συντρόφους μας Diego Ríos, AbrahamLópez, AdrianMagdaleno, VíctorHerrera, EmmanuelHernández, SocorroMolinero. Υποστήριξη και αλληλεγγύη στην αναρχική σύντροφό μας Renata Zelazna.

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλους όσους παλεύουν!

FLA– FLT

Σκυλιά εξαφανίζονται από εκτροφείο

Αυστρία, 10/6

Σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία, ένα τεσσάρων ετών Chihuahua και οκτώ κουτάβια ”κλάπηκαν” από έναν εκτροφέα στις 5 Ιούνη στην πόλη Bruck an der Leitha. Η εκτροφέας, Christa Guntendorfer, έχει κατηγορήσει “ριζοσπαστικούς ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων” για την κλοπή. Είπε ότι πουλάει περίπου 200 κουτάβια το χρόνο και ότι έχασε περίπου €5000 από τα σκυλιά που της έκλεψαν.

Καταστροφές σε γουναράδικο από εμπρησμό

ΗΠΑ, 11/6

Φωτιά που προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο κατάστημα Tandy Leather Factory στο Σολτ Λέικ Σίτι (1107 State Street) στις αρχές Ιούνη αποδείχτηκε εμπρησμός. Ο υπεύθυνος του καταστήματος ανέφερε ότι κάποιος έσπασε το κατάστημα και ψέκασε “επιταχυντική ουσία” στους διαδρόμους και στα δερμάτινα που βρίσκονταν στην αποθήκη.

Επιθέσεις σε 3 χασάπικα στο Γκέτεμποργκ

Σουηδία, 12/6

Τρία χασάπικα δέχτηκαν επίθεση από το ALF το ίδιο βράδυ στο Γκέτεμποργκ. Η τοπική εφημερίδα GP έγραψε το ακόλουθο άρθρο για το συμβάν: http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.383908-stenar-mot-charkuterier

Καταστροφή στεκιού κυνηγών

ΗΠΑ, 12/6

Μινεσότα, Άνοιξη του 2010

Ένα στέκι κυνηγών καταστράφηκε. Λόγω αυτής της απλής, χαμηλού κινδύνου δράσης, τα σκεπτόμενα και αισθανόμενα όντα θα επιζήσουν την επόμενη κυνηγετική περίοδο. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την αδράνεια. Βγείτε και παλέψτε! Εχθροί των ζώων: σταματήστε ή αλλιώς θα σας σταματήσουμε εμείς!

AnimalRightsMilitia

Απελευθέρωση 70 σκύλων

Ισπανία, 13/6

Περίπου 70 σκυλιά απελευθερώθηκαν από το FLA στη Μαδρίτη. Ένας εκτροφέας κυνηγόσκυλων είχε περισσότερα από 70 σκυλιά τα οποία απελευθερώθηκαν από τα κλουβιά τους. Το νερό που έπιναν τα σκυλιά ήταν βρώμικο. Δύο κουτάβια ήταν γεμάτα τσιμπούρια και το ένα είχε σοβαρό στομαχικό πρόβλημα. Τώρα αυτά τα δύο μη ανθρώπινα ζώα ζουν ευτυχισμένα και υγιή με ανθρώπους που τα αγαπούν. Πόλεμος στο κράτος, πόλεμος στο κεφάλαιο.

Το Μέτωπο για την Απελευθέρωση των Ζώων δε θα σταματήσει μέχρι την ΟΛΙΚΗ απελευθέρωση της ΓΗΣ και των ΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ.

Εμπρηστική επίθεση σε φορτηγό μεταφοράς σκύλων στο Σαντιάγο

Χιλή, 14/6

Ενώ χιλιάδες άνθρωποι απολάμβαναν το Παγκόσμιο Κύπελλο και άλλες ηλιθιότητες, με πίστη και μίσος στις καρδιές μας αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε μια επίθεση σε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την εκμετάλλευση σε όλες τις μορφές της. Έχοντας χιλιάδες λόγους για να θέλουμε να καταστρέψουμε το σύστημα που επιβάλει βασανιστήρια σε ανθρώπους και ζώα, περίπου στις 10 το βράδυ της 10ης Ιούνη, βάλαμε τη φωτιά που κατέστρεψε τα κλουβιά ενός φορτηγού που μεταφέρει greyhound που φυλακίζονται και αναγκάζονται να τρέξουν σε αγώνες για να κερδίζει ο κάθε άθλιος τα στοιχήματά του. Αυτή η ενέργεια είναι η εκδίκηση για όλους τους αδελφούς και τις αδελφές μας που είναι φυλακισμένοι σε όλο τον κόσμο και μια απειλή για τους ισχυρούς, συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου αυτής της φτωχής κοινότητας.

Αυτές οι πρακτικές πρέπει να σταματήσουν επειδή, με όλο το μίσος στον κόσμο, πολύ σύντομα θα υπάρξουν ακόμα περισσότεροι μαζί μας. Χωρίς φόβο θα εισβάλουμε στις ζωές τους και θα καταστρέψουμε την ηρεμία τους, βάζοντας ένα τέλος στη γαμημένη κοινωνική ειρήνη τους, επειδή είμαστε αντιεξουσιαστές που δε δουλεύουμε γι’ αυτούς, δεν υπολογίζουμε τους νόμους, δε στηρίζουμε το σύστημά τους, δεν πιστεύουμε τα ψέματά τους και δε γιορτάζουμε το ‘πατριωτικό ποδοσφαιρικό’ φεστιβάλ.

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ, ΟΠΩΣ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ.

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Ανάληψη ευθύνης για εμπρησμό σε βυρσοδεψείο

ΗΠΑ, 15/6

Ο εμπρησμός στο Sheepskin Factory στο Ντένβερ έγινε για την υπεράσπιση και την εκδίκηση για όλα τα αθώα ζώα που έχουν πεθάνει στα χέρια των ανθρώπινων καταπιεστών. Σας προειδοποιούμε ότι δε θα ανεχτούμε να βγάζετε χρήματα χρησιμοποιώντας και κακοποιώντας ζώα. Επίσης να έχετε στο νου σας ότι το δέρμα είναι τόσο κακό όσο και η γούνα. Αυτό καταδεικνύεται από τον πρόσφατο εμπρησμό στο βυρσοδεψείο στο Σολτ Λέικ Σίτι.

Go vegan!

ALF Lone Wolf

Διάσωση 7 κουνελιών και 4 κοτών

Ισπανία, 16/6


Τη νύχτα της 26ης Μάρτη έγινε εισβολή σε χώρο εκμετάλλευσης ζώων και διασώθηκαν 7 κουνέλια. Επιπλέον, οι λόγοι για την απελευθέρωση γνωστοποιήθηκαν μέσω συνθημάτων που γράφτηκαν μέσα στο χώρο και μέσω αφισών που κολλήθηκαν εκεί.

Λίγες μέρες αργότερα έγινε ακόμα ένα χτύπημα ενάντια στην εκμετάλλευση των ζώων στην ίδια περιοχή. Αυτή τη φορά ήταν τέσσερις κότες, έτοιμες για σφαγή, οι οποίες ελευθερώθηκαν.

Μερικές εβδομάδες αργότερα ένα πανό εμφανίστηκε στο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης που υποστήριζε αυτές τις ενέργειες.

Εμπρηστική επίθεση σε κατάστημα McDonald’s

Χιλή, 18/6

Τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης επιτεθήκαμε σε κατάστημα McDonald’s που βρίσκεται στη συμβολή των λεωφόρων Pajaritos και Las Torres στην περιοχή Maipú, με βόμβες μολότοφ. Πετάξαμε περίπου 10 μπουκάλια με θειικό οξύ και βενζίνη μαζί με ένα αυτοαναφλεγόμενο μίγμα φωσφόρου. Ενώ βρισκόμασταν ακόμα εκεί, εμφανίστηκαν οι φύλακες και έτσι έπρεπε να φύγουμε γρήγορα. Παρ’όλη την κινητοποίηση της αστυνομίας, δεν κατάφεραν να μας πιάσουν. Δυστυχώς, κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά.

Με αυτήν την ενέργειά μας θελουμε να θυμηθούμε το σύντροφό μας Punky Mauri, που έπεσε στον αγώνα στις 22 Μάη του 2009. Υπερασπιζόμαστε τις ενέργειές του και τον αγκαλιάζουμε. Μακάρι να είχαμε καταφέρει να προκαλέσουμε ολική καταστροφή.

Αποκηρύσσουμε τα καθημερινά βασανιστήρια που γίνονται στις φυλακές ανά τον κόσμο, όπως φάνηκαν από τις καταγγελίες που έγιναν για τη φυλακή της Villarrica και με την ίδια αποστροφή αποκηρύσσουμε την ανακοίνωση ότι περισσότερα από $578.000.000 επενδύθηκαν σε κάμερες παρακολούθησης από την κυβέρνηση.

Επίσης στέλνουμε τους συντροφικούς μας χαιρετισμούς στη σύντροφό μας Estela Cortez που είναι φυλακισμένη στην Antofagasta, στον Axel Osorio, στην Karina Germano και στους 5 που διώκονται για την επίθεση στην ελληνική πρεσβεία στην Αργεντινή. Στο Sergio Stefani που είναι φυλακισμένος στην Ιταλία, στο Marco Camenish που είναι φυλακισμένος στην Ελβετία, στη Gabriel Pombo Silva που είναι φυλακισμένη στη Γερμανία και σε όλους τους φυλακισμένους που συνεχίζουν να παλεύουν.

Θέλουμε επίσης να ενθαρρύνουμε τη φυγή του Diego Ríos. Έχει περάσει περίπου ένας χρόνος από την επαναστατική απόφασή του. Είμαστε επίσης αλληλέγγυοι με τον Diego Alonso που κρύβεται στο Μεξικό.

Την ίδια στιγμή στέλνουμε στον Esteban Huniguir όλη τη δύναμή μας, σύντροφό μας που κρατείται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, στην οποία μερικές ημέρες πριν βασανίστηκε από άθλιους ανθρωποφύλακες. Πρέπει να ξέρουν ότι δεν είναι μόνος και ότι ο ξυλοδαρμός του Esteban θα είναι η αρχή για βίαιες αντενέργειες.

Θα δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον Esteban μέσω πολλών ενεργειών, έτσι ώστε να το σκεφτούν πάνω από εκατό φορές να ξανααγγίξουν το σύντροφό μας. Έφτασε η ώρα!

Για την καταστροφή της φυλακίζουσας κοινωνίας!

Ας αποδείξουμε ότι η αναρχία επιβιώνει.

Εμπρηστική επίθεση σε σχολή φαρμακευτικής

Ισπανία, 19/6

Τα ξημερώματα ξέσπασε πυρκαγιά στην πρόσοψη της φαρμακευτικής σχολής EPHOS, τόπος εκμάθησης για μελλοντικούς δολοφόνους. Σε αυτή τη σχολή διδάσκουν στους μελλοντικούς ηγέτες των φαρμακοβιομηχανιών να σκοτώνουν τα αδέρφια μας τα ζώα και τη γη χωρίς έλεος. ‘Εδώ καταστρέφεται η γη και δολοφονούνται ζώα’ γράφτηκε στους τοίχους.

Θέλουμε να τους πούμε ότι δεν υπάρχει καμία θέση για αυτούς. Θα τους επιτεθούμε χωρίς κανένα έλεος. Η γη καταστρέφεται, οι σκέψεις μας εξοντώνονται… και παλεύουμε μεταξύ μας για ένα μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της παράλογης πίτας (μισθολογικές αυξήσεις, λιγότερες εργατοώρες, καλύτερες συμβάσεις εργασίας…). Δεν πιστεύουμε στην κρίση επειδή είμαστε σε κρίση από τη γέννησή μας: κατηχημένοι από το σχολείο και την οικογένεια, υπό εκμετάλλευση στην εργασία και δολοφονημένοι στα νοσοκομεία ή στη φυλακή. Η κρίση μας είναι η έλλειψη ελευθερίας, δεν είναι η έλλειψη χρημάτων ή ιδιοκτησίας, γιατί αυτά θέλουμε να καταστρέψουμε.

Λευτεριά σε όλα τα ζώα (ανθρώπινα και μη)

MauricioMorales, ο αγώνας σου αποτελεί παράδειγμα, αυτό είναι για σένα.

TierraSalvaje

Δολιοφθορές σε διαφημιστικές πινακίδες γαλακτοβιομηχανίας, ορνιθοτροφίας και στρατού

Χιλή, 19/6

Τη νύχτα της Δευτέρας, 14 Ιούνη, φορτώσαμε τα σακίδιά μας με βόμβες χρωμάτων. Ο στόχος μας ήταν τρεις μεγάλες διαφημιστικές πινακίδες: μια από την εκστρατεία ‘I Drink Milk’, μια άλλη από το στρατό και τέλος μια από την επιχείρηση δολοφόνων Ariztia. Αν και αρκετές από τις βόμβες μας δε βρήκαν στόχο, οι περισσότερες πέτυχαν το σκοπό τους, ο οποίος ήταν τα μηνύματα αυτών των διαφημίσεων.

Η γαλακτοβιομηχανία δεν είναι όπως προσπαθούν να την παρουσιάσουν οι εταιρίες, με ευτυχισμένες αγελάδες. Μέσω συστηματικού βιασμού γονιμοποιούνται έτσι ώστε τα μωρά τους να παρθούν και να δολοφονηθούν για μοσχαρίσιο κρέας. Χρησιμοποιώντας ορμόνες για να αυξήσουν την παραγωγή γάλακτος, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να ταΐσει ανθρώπινα μωρά. Μετά από αυτό όταν οι αγελάδες δεν είναι πλέον χρήσιμες, σκοτώνονται και αντικαθίστανται, σα να ήταν αντικείμενα. Η ίδια λογική υπάρχει στην παραγωγή αυγών και κρέατος.

Ο στρατός, η αστυνομία, οι φρουροί ασφαλείας (ιδιωτικοί και δημοτικοί) και οι χωροφύλακες, όλοι λειτουργούν υπέρ του επικρατούντος συστήματος και είναι πρόθυμοι να υπερασπίσουν με τις ζωές τους κάθε πτυχή αυτού του συστήματος εκμετάλλευσης. Οι δολοφόνοι του κράτους φρουρούν, χτυπούν, φυλακίζουν, βασανίζουν και δολοφονούν για το συμφέρον μερικών. Ένα σαφές παράδειγμα αυτού είναι οι ξυλοδαρμοί και οι δολοφονίες που έγιναν από στρατιωτικούς μετά το σεισμό ή τον πρόσφατο ξυλοδαρμό ενός πολιτικού κρατουμένου από την αστυνομία. Για όλους αυτούς τους λόγους και ακόμα περισσότερους επιλέξαμε να σαμποτάρουμε αυτή την προπαγάνδα της εκμετάλλευσης των ανθρώπινων και μη ζώων. Αυτή η ενέργεια έγινε για την παγκόσμια εβδομάδα για την απελευθέρωση των ζώων.

FLA

Απελευθέρωση πουλιών (καθυστερημένη ανακοίνωση)

Ιταλία, 20/6

Το παρακάτω βίντεο δημοσιεύτηκε στο YouTube από την ομάδα LAV (Liberiamo Animali Velocemente) και δείχνει την απελευθέρωση πουλιών που ήταν φυλακισμένα από κυνηγούς στην πόλη Renate Brianza το Δεκέμβρη του 2009.

Πέτρες σε κατάστημα McDonald’s

Χιλή, 21/6

Τα ξημερώματα της Τρίτης 15 Ιούνη πλησιάσαμε το κατάστημα McDonald’s στην περιοχή του πανεπιστημίου στο κέντρο του Σαντιάγο. Πετάξαμε μεγάλες πέτρες στην ενισχυμένη γυάλινη πόρτα τους, αλλά δεν καταφέραμε να τη σπάσουμε. Εν τούτοις τα σημάδια της επίθεσης δε θα μπορούσαν να σβηστούν.

Το συγκεκριμένο κατάστημα είχε ήδη δεχτεί επίθεση νωρίτερα από ένα άλλο πυρήνα και η δολοφονική επιχείρηση έπρεπε να ενισχύσει την ασφάλειά της, βάζοντας μεταλλικά ρολά.

Τα McDonald’s, χορηγός της εκμετάλλευσης των ανθρώπων, των ζώων και της γης, δε θα σταματήσουν να είναι στόχος επιθέσεων σε όλο τον κόσμο. Από μπογιές μέχρι κόλλες στις κλειδαριές, από πέτρες μέχρι συνθήματα με σπρέι, από εμπρησμούς μέχρι βόμβες, όλες οι μορφές δολιοφθοράς έχουν χρησιμοποιηθεί εναντίον τους και καθεμία από αυτές τις ενέργειες δίνουν μορφή στο συνολικό αγώνα. Οι άνθρωποι δεν είναι οι μόνοι που χρησιμοποιούνται από αυτό το κυριαρχικό σύστημα. Στα μάτια του ισχυρού, όλα είναι ένα μέσο για να αποκομίσουν κέρδος.

Αυτή η επίθεση ενάντια στα McDonald’s πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της παγκόσμιας εβδομάδας για την απελευθέρωση των ανθρώπων, των ζώων και της γης.

Για την ολική απελευθέρωση όλων εκείνων που είναι υπό εκμετάλλευση!

Για την υπεράσπιση της άγριας ζωής!

Frente de Liberación Animal.
Frente de Liberación de la Tierra.

Ψεύτικη βόμβα σε πρακτορείο στοιχημάτων

Χιλή, 22/6

Τη νύχτα της 18ης Ιούνη προσεγγίσαμε το πρακτορείο στοιχημάτων Teletrak. Στόχος μας; Να προκαλέσουμε φόβο στους ανθρώπους που διασκεδάζουν με νοσηρό τρόπο εις βάρος της εκμετάλλευσης των ζώων. Πλησιάσαμε γρήγορα και τοποθετήσαμε ένα ψεύτικο εκρηκτικό μηχανισμό σε μια από τις εισόδους.

Η πράξη μας είναι μια άμεση απειλή για τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες που δρουν ενάντια στην ανθρώπινη φύση τοποθετώντας τη πάνω από το περιβάλλον και τα άλλα είδη που κατοικούν στη γη. Περιφρονούμε τις παραδόσεις που θέλουν τα ζώα περιορισμένα για το όφελος των ανθρώπων… τσίρκο, ροντέο, κυνοδρομίες και ιπποδρομίες καθώς και η βιομηχανία κρέατος είναι ακριβώς μερικά πράγματα που δυστυχώς υφίστανται σε αυτή την κοινωνία στην οποία ζούμε. Αναγνωρίζουμε την εκμετάλλευση των ζώων ως ένα από τα πολλά φρούρια στα οποία πρέπει να επιτεθούμε και να τα καταστρέψουμε χωρίς έλεος για να είναι η ζωή σε αρμονία με τη γη και τα άλλα είδη…

Αυτές οι επιθέσεις πρέπει να πολλαπλασιαστούν για την απελευθέρωση των ανθρώπων, των ζώων και της γης… φωτιά σε όλα τα κλουβιά!!!!!

Αυτή η επίθεση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της παγκόσμιας εβδομάδας για την απελευθέρωση των ζώων.

Informal Anarchist Band ‘Barry Horne’s revenge

Εμπρησμός σε φορτηγό μεταφοράς ζώων

Φινλανδία, 22/6

Στις 18 Ιούνη, ένα φορτηγό μεταφοράς γουρουνιών καταστράφηκε εντελώς από φωτιά στην πόλη Νόκια, στη Φινλανδία. Η αστυνομία θεωρεί ότι πρόκειται για εμπρησμό. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αυτόπτης μάρτυρας είδε ένα άτομο να φεύγει τρέχοντας από την περιοχή.

Επίθεση σε εργαστήριο πειραμάτων

Ελβετία, 26/6

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της 23ης Ιούνη, ένα εργαστήριο πειραμάτων σε καλλιέργειες δέχτηκε επίθεση με εντομοκτόνα με στόχο να καταστραφούν τα φυτά και να αποτραπεί η έρευνα σε γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Σύμφωνα με τους ακτιβιστές: “Η αντίθεση στη γενετική μηχανική είναι μέρος μιας ευρύτερης αντίθεσης στο συνολικό έλεγχο της κοινωνίας και της ζωής που υφίσταται λόγω της ανάπτυξης της νανοτεχνολογίας και της βιοτεχνολογίας. Για αυτούς τους λόγους, θέλουμε επίσης να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σε εκείνους που αντιτάσσονται σε αυτό το καπιταλιστικό σύστημα και στην τεχνολογία της επιστήμης και συγκεκριμένα στους Marco Camenisch, http://www.directaction.info/prison_switzerland.htm που είναι φυλακισμένοι στην Ελβετία επειδή κατάλαβαν ότι τα λόγια δεν είναι αρκετά και ότι η δράση απαιτείται για να επέλθει ριζική αλλαγή, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει στέρηση της ελευθερίας τους”.

Λουκέτο σε εκτροφείο μινκ

Ιταλία, 30/6

Σύμφωνα με δημοσίευμα, το Δεκέμβρη του 2009, ένα μικρό εκτροφείο μινκ κοντά στην πόλη Carbognano δέχτηκε επίθεση. Τα κλουβιά που βρίσκονταν κάτω από ένα μακρύ υπόστεγο όπου εκατοντάδες μινκ ήταν φυλακισμένα ανοίχτηκαν και καταστράφηκαν.

Με βάση αυτές τις πληροφορίες, στο τέλος του Μάρτη του 2010, η ALIU (Animal Liberation Investigation) επισκέφτηκε το αγρόκτημα για να το αποτελειώσει. Εδώ είναι οι φωτογραφίες όπου μπορείτε να δείτε το διαλυμένο υπόστεγο, τις σωρούς των κλουβιών και την απουσία των μινκ. Στους τοίχους υπάρχει ακόμα ένα σύνθημα που γράφτηκε από τους άγνωστους απελευθερωτές τη νύχτα που χτυπήθηκε το εκτροφείο. Για ακόμα μια φορά, όπως με το εκτροφείο στο San Cesareo, η άμεση δράση έφερε αποτελέσματα. Ένας εκτελεστής λιγότερος. Η ALIU θα είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που οποιοσδήποτε από αυτούς τους εκμεταλλευτές είναι αρκετά ηλίθιος και ξαναρχίσει τις αισχρές δραστηριότητές του.

ALIU (Animal Liberation Investigation Unit)