Μάρτιος 2010

Πανάκριβες γούνες καταστρέφονται από τους Stinky Bandits

Αγγλία, 1/3
Οι ακτιβιστές Stinky Bandits (Βρωμεροί Ληστές) επισκέφτηκαν το ‘Frock Me’, κατάστημα πανάκριβων γουνών και ειδών ρουχισμού στο Μπράιτον της Αγγλίας εχθές. Το μαγαζί αυτό πουλά νεκρά δέρματα ζώων στο όνομα της μόδας!

Πολλά, πάρα πολλά από τα γούνινα παλτά, καπέλα, γάντια κ.λπ. καταστράφηκαν από νεκρά ψάρια στις τσέπες και τις επενδύσεις τους από τους ληστές. Κάτω από τα ζεστά φώτα του καταστήματος αυτό θα μύριζε φοβερά. Ποιος θα ήθελε να τα αγοράσει τώρα;

Το Μπράιτον θα είναι σύντομα μια πόλη ελεύθερη από γούνες!

Δύο πολύ ευτυχισμένα γουρούνια

Σουηδία, 2/3
Πριν λίγο καιρό, η Djurrättsalliansen (Συμμαχία για τα Δικαιώματα των Ζώων) έλαβε μια ανώνυμη επιστολή που μας έδωσε χαρά και ελπίδα. Μαζί με ένα DVD με φωτογραφίες ήταν και μια ιστορία για δύο μικρά γουρουνάκια στα οποία τους δόθηκε μια πιθανότητα σε μια διαφορετική ζωή από αυτή για την οποία προορίζονταν….

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Το ALF αφήνει μήνυμα σε σπίτι γουνέμπορα

Καναδάς, 3/3
Η εκστρατεία ενάντια στα ξενοδοχεία FAIRMONT δεν θα σταματήσει αν δεν φύγει κάθε κατάστημα με γούνες από τα λόμπι τους. Ο διευθυντής του ξενοδοχείου FAIRMONT στο Βανκούβερ, Rick Corcoran, δέχτηκε επίσκεψη στο σπίτι του από το ALF (Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων) το οποίο πέταξε κόκκινη μπογιά στην μπροστινή πόρτα του σπιτιού του ως σύμβολο του αίματος που επιτρέπει να χύνεται στο λόμπι του ξενοδοχείου του. Ξεφορτωθείτε τα καταστήματα γούνας.

Το ALF ξέρει που κοιμάστε τα βράδια.

Εμπρηστικός μηχανισμός τοποθετείται στο αυτοκίνητο ζωοτόμου

ΗΠΑ, 5/3
Τη νύχτα της 4ης Μαρτίου 2010, φυτέψαμε εμπρηστικό μηχανισμό στην εξάτμιση του ζωοτόμου της Καλιφόρνια Howard Fox. Ενδεχομένως αυτή η δράση να βοηθήσει τον κ. Fox να αποφασίσει να αλλάξει καριέρα.

ALF

Οι βανδαλισμοί ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη κλιμακώνονται

Αγγλία, 8/3
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι Green Wedgers (Πράσινες Σφήνες) χτύπησαν πάλι, αυτή τη φορά ενάντια στους μελλοντικούς υπευθύνους για την ανάπτυξη των Green Wedgers:

Summerfield Development

Tauntfield

South Road

Taunton

Somerset

TA1 3ND

Tel: 01823 257961

Ξεπεράσαμε το μετριοπαθές εμπόδιο μιας σιδερόπορτας και προχωρήσαμε για να κολλήσουμε την κλειδαριά της πόρτας, να γράψουμε συνθήματα όπως ‘κάτω τα ξερά σας από τα εκτροφεία’, ‘διακόψτε το συμβόλαιο’ και ‘καθάρματα’ πριν βγάλουμε το χρώμα από ένα αυτοκίνητο που βρέθηκε εκεί. Ενδεχομένως το όχημα να άνηκε σε ένα στέλεχος της επιχείρησης, οπότε περιμένουμε να πληρώσουν και το λογαριασμό.

Αφού η ‘δημόσια συζήτηση’ σχετικά με την πράσινη σφήνα έχει κλείσει, αυτό που μένει τώρα είναι η άμεση δράση. Δεν θα έχουμε πλέον εμπιστοσύνη σε συμβούλια και πολιτικούς που έχουν αποτύχει εδώ και πολύ καιρό. Η πρόθεσή μας είναι η επιχείρηση να τελειώσει με τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα λόγω των υπερβολικών δαπανών για να ξεκαθαριστεί η κατάσταση, ακυρώνοντας κατά συνέπεια τα σχέδια για να χτιστεί το πράσινο έδαφός μας. Αυτές οι επιχειρήσεις νοιάζονται περισσότερο για τις τσέπες τους παρά για το περιβάλλον, οπότε εκεί θα τις χτυπήσουμε.

Εντούτοις η δήλωση του Συνέδρου Ross Henley ότι είμαστε ‘η καταστροφή του περιβάλλοντος’ με τις ενέργειές μας, είναι μια προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή μακρυά από το περιβάλλον που προγραμματίζει να καταστρέψει! Επιπλέον, η οικονομική δολιοφθορά μας δεν είναι καθόλου άσκοπη· μάλλον είναι μια αποτελεσματική μη βίαιη τακτική που αναγνωρίζεται από τα κοινωνικά κινήματα.

Ως ένδειξη αλληλεγγύης στους κρατουμένους του ALF και του ELF (Μέτωπο Απελευθέρωσης της Γης), θα επιστρέψουμε.

Διάσωση 200 κοτών και 4 γουρουνιών

Αγγλία, 9/3
Κατά τη διάρκεια αρκετών δραστήριων νυχτών του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, στην κεντρική Αγγλία, 200 κότες διασώθηκαν από ένα κολαστήριο και 4 γουρούνια δε θα οδηγηθούν τελικά στο σφαγείο.

Σαμποτάζ κυνηγιού στα δυτικά της χώρας

Αγγλία, 11/3
Πινακίδες που έδειχναν τα σημεία συνάντησης κυνηγών καταστράφηκαν καθώς επίσης αλλοιώθηκαν τα χρώματα από αυτοκίνητα κυνηγών.

Επίθεση σε στόχο με φουά γκρά στο Κιντερμίνστερ

Αγγλία, 12/3
Πρώτα βάλαμε τρικάκια σε όλα τα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ- σημάδι ότι θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει περισσότερα! Έπειτα καλύψαμε την ωραία τους πινακίδα με μαύρη μπογιά και εξαφανιστήκαμε στη νύχτα. Σταματήστε να πουλάτε φουά γκρά γιατί ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ.

Καταστροφές στο γουναράδικο Christins και νίκη του κινήματος

Σουηδία, 13/3
Στις 2 Μαρτίου πετάχτηκε κόκκινη μπογιά καθώς και δυο τούβλα στη βιτρίνα του καταστήματος με γούνες Christins. Στις 11 Μαρτίου, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Christins ενημέρωσε τους ακτιβιστές ότι θα σταματήσει να εμπορεύεται γούνες. Ένα συμβόλαιο ενάντια στη γούνα έχει πλέον υπογραφεί με μια τοπική ομάδα για τα δικαιωμάτων των ζώων. ΝΙΚΗ!

DBF (Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων)

Το ALF επισκέπτεται το σπίτι στελέχους της AstraZeneca

Αυστρία, 14/3
Για να υποστηρίξουμε την εκστρατεία ενάντια στην εταιρεία Huntingdon Life Sciences επισκεφτήκαμε τον Leif Gallo, ένα στέλεχος της AstraZeneca εδώ και δεκαπέντε χρόνια, στο σπίτι του στην πόλη Södertälje, το βράδυ της Τρίτης, 9 Μαρτίου. Ξέρουμε ότι πολλοί άλλοι υπάλληλοι της AstraZeneca ζουν επίσης στην ίδια περιοχή, η οποία είναι κοντά στα εργαστήρια της AstraZeneca. Τοποθετήθηκε εμπρηστικός μηχανισμός κάτω από μια από τις μπροστινές ρόδες του αυτοκινήτου που ήταν παρκαρισμένο στο σπίτι του Gallo. Ελπίζουμε ότι αυτό ήταν μια σαφής προειδοποίηση σ’αυτόν και στους άλλους βασανιστές ζώων της AstraZeneca. Η AstraZeneca είναι μια τους πρώτους πελάτες της εταιρείας Huntingdon Life Sciences και θα κάνουμε τα πάντα για να φύγει η AstraZeneca από αυτή και να κλείσει για πάντα!
DBF

Απελευθέρωση χιλιάδων μινκ

Γερμανία, 19/3
Τα ξημερώματα της Κυριακής 14 Μαρτίου, περίπου 4.000 μινκ απελευθερώθηκαν από εκτροφείο για γούνες στην πόλη Frankenförde (στο Βρανδεμβούργο). Επιπλέον, δεκάδες κλουβιά καταστράφηκαν, διαλύθηκε η παροχή νερού του εκτροφείου, ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα καθώς και άλλα ειδικευμένα μηχανήματα καταστράφηκαν. Ο ιδιοκτήτης του εκτροφείου Alfons Grosser ανέφερε ζημιές 180,000€.

Ο Grosser είναι Πρόεδρος του Zentralverband Deutscher Pelztierzüchter (Ένωση Γερμανών Εκτροφέων Γούνας).

Εκτροφεία που ανήκουν στον Grosser έχουν γίνει στόχος αρκετές φορές. Το Νοέμβρη του 2009, 80 μινκ απελευθερώθηκαν από τα κλουβιά τους σε ένα από τα εκτροφεία του στο κράτος της Σαξονίας στο Anhalt. Το Φεβρουάριο του 2008, αρκετά μινκ απελευθερώθηκαν από το εκτροφείο του στην πόλη Söllichau (Σαξονία). Μερικούς μήνες πριν, χιλιάδες μινκ απελευθερώθηκαν από εκτροφείο του στην πόλη Grabow (Σαξονία) και τον Ιανουάριο του 2007, 700 άδεια κλουβιά καταστράφηκαν σε ένα από τα εκτροφεία του.

Αποφυγή συναγερμού, άνοιγμα κλουβιών σε εκτροφείο μινκ

Ισπανία, 20/3
Ο ιδιοκτήτης του εκτροφείου Juan Benito Tomás εξηγεί πώς άνοιξαν τα κλουβιά στο εκτροφείο του (φωτογραφία από Α. RIVERA/Heraldo.es).

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, 126 μινκ απελευθερώθηκαν από τα κλουβιά τους σε ένα εκτροφείο γούνας στην περιοχή Albalate del Arzobispo (στην Τερουέλ) το βράδυ της Τρίτης, 16 Μαρτίου.

Ο ιδιοκτήτης του εκτροφείου κατέθεσε ότι ένας συρμάτινος φράκτης κόπηκε για να γίνει η πρόσβαση στο εκτροφείο εφικτή, και έπειτα αντί να εισέλθουν από τη μπροστινή πόρτα, που προστατευόταν με συναγερμό, λύγισαν τις λαμαρίνες που χρησίμευσαν ως τοίχοι στα υπόστεγα.

Τα περισσότερα, αλλά όχι όλα, μινκ ξανααιχμαλωτίστηκαν.

Ο ιδιοκτήτης είπε ότι έχουν γίνει επτά περιστατικά κλοπής και βανδαλισμών στο εκτροφείο από το 2002, αλλά αυτή ήταν η πρώτη απελευθέρωση.

Επισκέψεις του ALF στον ιδιοκτήτη του γουναράδικου Andreassons

Σουηδία, 22/3
Στις 7 Μαρτίου ο ιδιοκτήτης του καταστήματος με γούνες Andreassons δέχτηκε επίσκεψή μας. Χαράχτηκε στην πόρτα του ‘ALF’ και πετάχτηκε κόκκινη μπογιά σε όλη την πρόσοψη του σπιτιού του. Ελπίζουμε ότι αυτό ήταν ένα σαφές μήνυμα. Η γούνα είναι δολοφονία.

Στις 15 Μαρτίου ο ιδιοκτήτης του Andreassons δέχτηκε ξανά επίσκεψη από το ALF. Κόκκινη μπογιά πετάχτηκε στο σπίτι του.

Στις 21 Μαρτίου ο ιδιοκτήτης του Andreassons δέχτηκε ακόμα μια επίσκεψη από το ALF. Δύο τούβλα ρίχτηκαν στο παράθυρό του. Αυτό είναι απλά μια υπενθύμιση. Ξέρουμε πού κοιμάστε τα βράδια. Ασχολείστε με τη γούνα- ασχολείστε με εμάς.

DBF (Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων)

Απελευθέρωση ζώων στην οδό Αθηνάς και Θερσίττου

Ελλάδα, 26/3
Η αιματοχυσία πρέπει να σταματήσει. Το αιματηρό έθιμο της σφαγής εκατομμυρίων ζώων στις ημέρες που πλησιάζουν δεν αναγνωρίζει κανένα δικαίωμα σε αυτά και δεν τιμά τα ανθρώπινα όντα που χρησιμοποιούν τη θρησκεία ως άλλοθι για την ηθικοποίηση του εγκλήματος κατά αθώων πλασμάτων μέσω πανηγυριών.

Πιστεύουμε πως όλα τα έμβια όντα έχουν δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία, την ευζωία, τη μη εκμετάλλευση και τη μη βία. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να απελευθερώσουμε ένα αρνί και ένα κατσίκι, και τα δυο σε πολύ νεαρή ηλικία, από τον αποθηκευτικό χώρο καταστήματος στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Θερσίττου στο Ίλιον της Αττικής, όπου κρατούνταν έως την έλευση του κατά τα άλλα “Αγίου Πάσχα”.

Το Πάσχα για εμάς είναι μια γενοκτονία και τίποτα παραπάνω. Το απαράδεκτο γεγονός της φυλάκισης των ζώων με σκοπό τη σφαγή προς ικανοποίηση των πλασματικών γαστριμαργικών αναγκών των ανθρώπων, αποτελεί έγκλημα κατά της ζωής και της ελευθερίας.

Τα απελευθερωμένα ζώα φροντίσαμε να εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή μακριά από τις σούβλες σας, την ανθρώπινη εκμετάλλευση και τον τρόμο της σφαγής.

Σκόπιμα δεν έγιναν ζημιές στην “περιουσία” του γιατί δεν ήταν αυτός ο σκοπός μας. Πίσω μας αφήσαμε, κότες και κουνέλια τα οποία δεν μπορέσαμε να απελευθερώσουμε. Τα αφήνουμε στους επόμενους…

Γνωρίζουμε ότι παρόμοιες περιπτώσεις υπάρχουν χιλιάδες, αλλά “όσο βελτιώνονται οι φράχτες τόσο βελτιώνονται και οι άλτες”.

Σας ευχόμαστε ένα καλό και αναίμακτο Πάσχα.

ALF

Σπάσιμο αυτοκινήτου κυνηγού που βασάνιζε και σκότωνε γάτες

Ελλάδα, 27/3
Το προηγούμενο Σάββατο σπάσαμε το αμάξι κυνηγού στο Παγκράτι στην οδό Ίριδος 3, που διασκεδάζει με τις δολοφονίες γατιών της γειτονιάς. Αυτό ήταν μόνο μια προειδοποίηση. Θέλουμε τη γειτονιά μας καθαρή από καθάρματα και παρόμοιες συμπεριφορές στο μέλλον θα απαντηθούν ανάλογα.

ΑLF