Μάϊος 2010

Αντι-κυνηγοί με πριόνια

Γερμανία, 1/5


Σύμφωνα με εκθέσεις των μέσων ενημέρωσης, δέκα πύργοι κυνηγιού καταστράφηκαν στην πόλη Wendishain (περιοχή Döbeln, Σαξονία). Η ζημιά ανακαλύφτηκε από τους κυνηγούς στις 19 Απριλίου.

Στο δάσος Buhlert (στην περιοχή του Άαχεν) στα μέσα Απρίλη, τέσσερις πύργοι κυνηγιού γκρεμίστηκαν και κόπηκαν έπειτα σε κομμάτια. Ένας άλλος πύργος πριονίστηκε και κατέστη ακατάλληλος για χρήση και επίσης καταστράφηκε μια ξύλινη καλύβα που χρησιμοποιούταν από κυνηγούς. Ο ιδιοκτήτης του χώρου είπε σε τοπική εφημερίδα ότι χωρίς τους πύργους κυνηγιού θα είναι δύσκολο να συνεχίσει να κυνηγά στο δάσος.

Κορυφαίοι πελάτες του εργαστηρίου HLS χτυπιούνται με πέτρες, μπογιές και βόμβες καπνού

Ρωσία, 2/5


Τη νύχτα 27ης Απρίλη στη Μόσχα στο κτήριο του επιχειρηματικού κέντρου ‘Aurora Business Park’ στην οδό Sadovnichaya πετάχτηκαν πέτρες, κουτιά με μπογιά και βόμβες καπνού στα παράθυρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση: “Στο επιχειρηματικό κέντρο υπάρχουν γραφεία των δύο φαρμακοβιομηχανιών Novartis και Sanofi-Aventis. Και οι δύο είναι οι πελάτες του εργαστηρίου Huntingdon Life Sciences, του μεγαλύτερου εργαστηρίου που λειτουργεί με συμβάσεις και πραγματοποιεί πειράματα σε ζώα”.

Βιοτεχνία δερμάτων καταστρέφεται από φωτιά

ΗΠΑ, 5/5


Μια πυρκαγιά τα χαράματα της 30ης Απρίλη κατέστρεψε το ‘Sheepskin Factory’ στην πόλη Glendale, στο Κολοράντο. Η επιχείρηση φτιάχνει προϊόντα από δέρματα προβάτων και αγελάδων. Σύμφωνα με τις εκθέσεις των μέσων ενημέρωσης, η αστυνομία θεωρεί ότι πρόκειται για εμπρησμό. Οι ζημιές της εταιρείας φτάνουν τα $500.000. Ο ιδιοκτήτης δεν είχε ασφαλίσει τα κατεστραμμένα μηχανήματα και τα εμπορεύματα.

Επίθεση σε χασάπικο

Χιλή, 5/5

Την Τετάρτη, 28 Απρίλη, μέρα μεσημέρι, πετροβολήσαμε ένα χασάπικο στην οδό Alameda στο κέντρο του Σαντιάγο.

Με καλυμμένα πρόσωπα, ρίξαμε μια μεγάλη πέτρα στη βιτρίνα στην οποία ακρωτηριασμένα σώματα εκτίθενται προς πώληση. Οι δολοφόνοι σοκαρίστηκαν και δεν προσπάθησαν καν να μας κυνηγήσουν.

Χιλιάδες ζώα σκοτώνονται καθημερινά στη βιομηχανία βοοειδών, σκοτώνονται από την ανθρώπινη απληστία που υποστηρίζεται από την ιδέα ότι τα ζώα χρησιμοποιούνται ως μέσα για το ανθρώπινο όφελος. Όμως ούτε οι ψεύτικες προθέσεις που κρύβονται πίσω από την καλοφαγία, ούτε το θέλημα ενός ψεύτικου θεού δικαιολογούν την καθημερινή γενοκτονία στη βιομηχανία κρέατος. Γι’ αυτό ο σπισισμός μπορεί να στηριχτεί μόνο μέσω του απολυταρχισμού.

Γι’ αυτό υποστηρίζουμε και πραγματοποιούμε άμεση δράση, κάνοντας τη δουλειά των δολοφόνων δύσκολη. Υπάρχουν πολλοί τρόποι δολιοφθοράς για την απελευθέρωση των ζώων. Για παράδειγμα, την Κυριακή 2 Μάη επιστρέψαμε τη νύχτα στο ίδιο χασάπικο και βάλαμε κόλλες στα λουκέτα του.

Προχωρήσαμε σε αυτές τις ενέργειες ως ένδειξη αλληλεγγύηςστους φυλακισμένους συντρόφους μας σε όλο τον κόσμο και για να δώσουμε έναν αγωνιστικό χαιρετισμό σε εκείνους που αποφάσισαν να κάνουν τις ιδέες τους πράξεις.

Για τους Abraham López, Adrian Magdaleno και Diego Alonso, που είναι οικολόγοι και βίγκανσύντροφοι φυλακισμένοι στο Μεξικό κατηγορούμενοι για δράσεις σχετικές με την απελευθέρωση των ζώων και της γης.

Για τους Silvia Guerini, Costantino Ragusa και Luca Bernasconi, ριζοσπαστικούς οικολόγους και βίγκαν συντρόφους που φυλακίστηκαν στην Ελβετία, με την κατηγορία ότι θα πραγματοποιούσαν δολιοφθορά σε ερευνητικό εργαστήριο νανοτεχνολογίας. Εκφράζουμε επίσης την αλληλεγγύη μας στους 5 συντρόφους που συνελήφθησαν στην Αργεντινή για επίθεση στην ελληνική πρεσβεία.

Για την απόδραση όλων των ζώων, ανθρώπινων και μη, από τα κλουβιά τους!

Σχεδόν ένα χρόνο μετά το θάνατο του συντρόφου μας Mauricio Morales, σε θυμόμαστε υπονομεύοντας τους εκμεταλλευτές

FLA

Διάσωση 13 κουνελιών

Μεξικό, 6/5


περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Η νύχτα και η μαγεία της θα μας φροντίσει, το βάθος της θα μας βυθίσει και εκεί θα δράσουμε και θα κάνουμε το μαγικό χείμαρρο ””- Ίκαρος.

Η συγκυρία, η φιλία, αλλά προ πάντων η πίστη, μας οδήγησαν σε μια ακόμα πράξη αλληλεγγύης στα ζώα τα ξημερώματα της 4ης Μάη.

Είχε βραδιάσει όταν ξεκινήσαμε. Συνολικά 13 κουνέλια διασώθηκαν από ένα αγρόκτημα όπου το δέρμα τους θα χρησιμοποιούταν για να φτιαχτούν γελοίες τσάντες και καπέλα.

Για μερικούς από μας ήταν η πρώτη μας απελευθέρωση, για πολλούς δε θα είναι η τελευταία. Ζεις δυνατά συναισθήματα και έχεις μια γλυκιά αίσθηση όταν σε κοιτάζουν τα ζώα στα μάτια. Αισθάνεσαι πραγματικά καλά.

Αρκετές ώρες ξοδεύτηκαν ψάχνοντας για την ιδανική θέση για τον αποχαιρετισμό, αλλά άξιζε τον κόπο όταν είδαμε να τρέχουν στη φύση, να αισθάνονται τη γη κάτω από τα πόδια τους όταν λίγες μέρες πριν βρισκόντουσαν σε μικροσκοπικά κλουβιά περιμένοντας να πεθάνουν. Αισθάνεσαι ότι ένα κομμάτι σου πρόκειται να ελευθερωθεί μαζί τους, και αυτό το κομμάτι σου θα χαθεί στην απεραντοσύνη του δάσους.

Μετά θα ξέρετε τελικά για τι μιλάμε. Μπορείτε να το κάνετε οποιαδήποτε ημέρα, οποιαδήποτε νύχτα. Αυτή η δράση έγινε με το φεγγάρι να φέγγει τα μονοπάτια για τη διαφυγή.. Η απελευθέρωση των ζώων είναι κάτι πολύ περισσότερο από μεταρρυθμιστικές λέξεις ή δάκρυα. Η απελευθέρωση των ζώων είναι άμεσες και στοχευμένες δράσεις υπέρ της ελευθερίας των ζώων και ένα οικονομικό και ψυχολογικό χτύπημα σε εκείνους που βασανίζουν και δολοφονούν τα ζώα στο όνομα της ματαιοδοξίας και του καταναλωτισμού.

Τα ζώα δε χρειάζονται τον οίκτο σας, χρειάζονται την αλληλεγγύη σας!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους που συνεργάστηκαν σε αυτή την δράση άμεσα και έμμεσα.

Και θέλουμε να την αφιερώσουμε ειδικά στους συντρόφους μας Diego Alonso και Adrian Magdaleno. Ο πρώτος είναι όμηρος σε μια ψυχιατρική/εξολοθρευτική κλινική και ο δεύτερος σε σωφρονιστικό/εξολοθρευτικό κέντρο στην Πόλη του Μεξικού.

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΟΥΒΙΩΝ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.. ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ!

Frente de Liberación Animal, Mexico

Δολιοφθορές σε εκτροφείο μινκ

Γερμανία, 7/5


Στις 7 Μάη, η ομάδα Tierschutz Einsatz Kommando (Ομάδα για την Προστασία των Ζώων) έφερε εις πέρας μια ακόμα αποστολή σε ένα εκτροφείο μινκ στην πόλη Flensburg. Οι σωλήνες υδροδότησης και τα ηλεκτρικά καλώδια στο εκτροφείο κόπηκαν (κανένα ζώο δεν ήταν στα κλουβιά εκείνη την ώρα), αλλά οι ακτιβιστές τράβηξαν την προσοχή και έπρεπε να φύγουν γρήγορα.

Ράγισμα βιτρίνας γουναράδικου

Σουηδία, 9/5

Στις 6 Μάη, επιτεθήκαμε στο γουναράδικο ‘Kajs’ στο Γκέτεμποργκ. Σχεδόν κάθε παράθυρο χτυπήθηκε δυνατά και αρκετές φορές όμως λόγω του ότι τα τζάμια ήταν ανθεκτικά, προκλήθηκαν μόνο ρωγμές. Την επόμενη φορά θα φέρουμε τις βαριοπούλες μας. Γράψαμε με σπρέι στα τζάμια ‘ALF’.

ALF

Απελευθέρωση περιστεριού

Μεξικό, 9/5


περισσότερες φωτογραφίες εδώ

«Κάθε ζωή που σώζεται είναι σημαντική, είναι νίκη, είναι ακόμα ένα μήνυμα ενάντια στον ανθρωποκεντρισμό, μια αντισπισιστική δράση. Οι εικόνες που περιλαμβάνονται σε αυτή την ανακοίνωση είναι από την απελευθέρωση ενός περιστεριού που φυλακίστηκε σε ένα μικρό κλουβί χωρίς να του δοθεί η ευκαιρία να ανοίξει τα φτερά του και να πετάξει όπως είχε συνηθίσει. Στις 8 Μάη, τον ελευθερώσαμε.

Τα πουλιά χρησιμοποιούνται συχνά ως διακοσμητικά αντικείμενα για το σπίτι και σε πολλές περιπτώσεις τα φτερά τους ψαλιδίζονται για να μη μπορούν να πετάξουν, για να αποτρέψουν τη διαφυγή τους, καταδικάζοντάς τα να περάσουν ολόκληρη τη ζωή τους σε ένα μικροσκοπικό κλουβί, γλυκαίνοντας την καταναλωτική ματαιοδοξία των ανθρώπων.

Η απελευθέρωση των ζώων δεν είναι συναισθηματισμός ή οίκτος. Τα ζώα δεν χρειάζονται τα δάκρυά σας αλλά την πίστη και την αλληλεγγύη σας. Η απελευθέρωση των ζώων είναι στοχευμένες ενέργειες που υποστηρίζουν την ελευθερία κάθε ζώου που έχει φυλακιστεί για όλη του τη ζωή περιμένοντας να πεθάνει για να ικανοποιήσει την ανθρώπινη ματαιοδοξία.

Είναι απλό: Διασώστε, ανοίξτε το κλουβί, απελευθερώστε και καταστρέψτε ό,τι έχει κρατήσει ένα ζώο σε αιχμαλωσία.

Για την απελευθέρωση των ζώων: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.. ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ!»

FLA MEXICO/ CVN

Καταστηματάρχης σταματάει να πουλάει γούνες μετά από τρεις επιθέσεις

Σουηδία, 11/5

18 Απρίλη, Γκέτεμποργκ. Το κατάστημα ρούχων Fiorucci δέχτηκε μια δωρεάν ανακαίνιση από το ALF. Πουλάνε γούνες και εμείς διαφωνούμε μ’ αυτό. Σπάστηκε η βιτρίνα του καταστήματος και πετάχτηκαν μπογιές.

Στις 20 Απρίλη το κατάστημα Fiorucci δέχτηκε άλλη μια επίσκεψη, σπάστηκε η βιτρίνα του και πετάχτηκε κόκκινη μπογιά. /ALF

23 Απρίλη, Γκέτεμποργκ. Ο καταστηματάρχης του Fiorucci βαρέθηκε να βρίσκει το μαγαζί του σπασμένο και συμφώνησε να μην ξαναπουλήσει γούνες. Αυτό καταδεικνύει πόσο αποτελεσματική είναι η άμεση δράση. Ευχαριστούμε το κατάστημα Fiorucci που μας το επιβεβαίωσε! Χρειάστηκαν μόνο τρεις επιθέσεις.

ALF

Βόμβα σε κατάστημα KFC

Μεξικό, 12/5

Τα ξημερώματα της 10ης Απρίλη τοποθετήσαμε δύο δοχεία αερίου βουτανίου με εκρηκτική γόμωση και ένα αυτοσχέδιο πυροσωλήνα σε μια από τις εισόδους ενός καταστήματος KFC στην περιοχή Coacalco στο Μεξικό.

Επίσης αφήσαμε το ακόλουθο μήνυμα:

Απορρίπτουμε εντελώς το νόμο της Αριζόνα και οποιοδήποτε νόμο μας αρνείται την ελευθερία μας ως άτομα!

Άμεση απελευθέρωση στους Victor, Emmanuel, Abraham, Adrian, Socorro, Diego και στους φυλακισμένους σε Αργεντινή και Ελβετία!

Για την επέκταση του κοινωνικού πολέμου!

Για την απελευθέρωση των ζώων και της γης!

Frente de Liberación Animal

Αυτή η δράση συγκαλύφτηκε από τα μέσα ενημέρωσης. Ξέρουμε ότι κατά τη διάρκεια του τσίρκο που στήνεται για την ‘ημέρα της μητέρας”, τα μέσα ενημέρωσης και οι αρχές δε θα δημοσιοποιήσουν αυτή τη δράση, επειδή ξέρουν πολύ καλά ότι αυτή την πολύ ιδιαίτερη μέρα για τον καπιταλισμό και τον οικογενειακό συναισθηματισμό τίποτα δεν πρέπει να πάει στραβά, πρέπει όλα να είναι τέλεια.

Η συσκευή μας λειτούργησε όπως θα έπρεπε και όταν απομακρυνθήκαμε, ένας μεγάλος κρότος τάραξε τη μονότονη σιωπή του πολιτισμού. Δεν ξέρουμε τι ζημιές προκαλέσαμε επειδή δεν επιστρέψαμε.

Αλλά ένα πράγμα είναι σαφές. Η δημοτική και κρατική αστυνομία χλευάστηκε για άλλη μια φορά από τον πυρήνα μας. Μπορεί να καταφέρουν να το αποσιωπήσουν και να θελήσουν να το διαψεύσουν αλλά βαθιά μέσα τους ξέρουν ότι στις 10 Μάη υπήρξε άλλη μια επίθεση ενάντια σε επιχείρηση που καταστρέφει τη γη και δολοφονεί τα ζώα.

Με αυτή τη δράση αποκηρύσσουμε πλήρως τους νόμους ενάντια στους μετανάστες που επιβλήθηκαν από τη φασιστική πολιτεία της Αριζόνα, όπως επίσης απορρίπτουμε αυτό το νόμο και όλους εκείνους που μας αποτρέπουν από το να ζούμε ελεύθεροι και άγριοι.

Είμαστε σαφείς, θα συνεχίσουμε τις ενέργειές μας ακόμα κι αν αρνούνται την επίθεσή μας!

Για την απελευθέρωση χωρίς όρους των συντρόφων μας που συνελήφθησαν στο Μεξικό, την Αργεντινή, την Ελβετία, τη Χιλή και σε όλο τον κόσμο.

Frente de Liberación Animal

Άλλο ένα κατάστημα σταματάει να πουλάει γούνες

Σουηδία, 16/5

24 Απρίλη – Γκέτεμποργκ. Σπάστηκαν οι βιτρίνες του καταστήματος ρούχων Furetti, που πουλάει γούνες. /ALF

29 Απρίλη – Γκέτεμποργκ. Το κατάστημα με γούνες Furetti άλλαξε τη τζαμαρία του την επόμενη μέρα. Δυστυχώς κάποιος τους επισκέφτηκε ξανά και τους την ξαναέσπασε.. Δε θα σταματήσουμε μέχρι να σταματήσετε να βγάζετε χρήματα από γούνες. /ALF

3 Μάη – Γκέτεμποργκ. Κάποιος πετάει ένα τούβλο στη βιτρίνα του καταστήματος Furetti.

7 Μάη – Ο καταστηματάρχης του Furetti έκανε πίσω και δέχτηκε να μην ξαναπουλήσει γούνες. Νίκη!

ALF

Τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού σε κατάστημα της Kleider Bauer

Αυστρία, 16/5

Τα ζώα και οι άνθρωποι είναι έρμαια της ίδιας ψυχρής καπιταλιστικής λογικής. Η εκμετάλλευση και η δολοφονία θεωρούνται απολύτως φυσιολογικές. Στη βιομηχανία γούνας, τα ζώα φυλακίζονται και υφίστανται αφόρητο πόνο πριν το θάνατο. Μια επιχείρηση που εμπλέκεται σε αυτό είναι η Kleider Bauer!

Το Μάρτη τοποθετήσαμε ένα μικρό εμπρηστικό μηχανισμό σε ένα κατάστημα της Kleider Bauer στο Ίνσμπρουκ. Ο μηχανισμός σχεδιάστηκε για να ενεργοποιήσει το σύστημα πυρόσβεσης τη νύχτα, και ήταν τόσο μικρός που θα μπορούσαμε να τον κρύψουμε σε ένα πακέτο τσιγάρα. Οδείκτης ενός ρολογιού χειρός ολοκλήρωσε το κύκλωμα και έστειλε ηλεκτρική ενέργεια στις ίνες μιας μικρής λάμπας, προκαλώντας με τον τρόπο αυτό φλόγα.

Δεδομένου ότι η Kleider Bauer φυλακίζει, σκοτώνει και διαμελίζει αισθανόμενα όντα για το κέρδος, το βλέπουμε ως ηθικό καθήκον να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους εκμεταλλευτές και δολοφόνους με άμεσες ενέργειες. Από τη στιγμή που η Kleider Bauer και η αστυνομία δε θέλουν να ενημερώσουν τον κόσμο για αυτή τη δράση, θα το κάνουμε εμείς. Το αίμα στα χέρια της Kleider Bauer δεν μπορεί να ξεπλυθεί σε διεφθαρμένα δικαστήρια. Δε θα σταματήσουμε όσο οι ένοχοι συνεχίζουν να δολοφονούν.

Ενάντια στην κυριαρχία, αγώνας για τη ζωή.

ALF

Τοποθέτηση ψεύτικων βομβών σε κατάστημα KFC

Μεξικό, 17/5


Την προηγούμενη Τετάρτη περίπου στις 10μμ το Μέτωπο για την Ολική Απελευθέρωση, τοποθέτησε δύο ψεύτικες βόμβες στην είσοδο καταστήματος KFC που βρίσκεται στη διασταύρωση των λεωφόρωνHilario Medina και Vicente Valtierra, προκαλώντας έντονη αστυνομική και στρατιωτική κινητοποίηση που οδήγησε σε εκκένωση της περιοχής. Την ίδια στιγμή βρέθηκε το ακόλουθο σημείωμα ανάληψης ευθύνης της δράσης από το FLA (Μέτωπο για την Απελευθέρωση των Ζώων) και το FLT (Μέτωπο για την Ολική Απελευθέρωση). ”ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ. ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΝΩΝΥΜΟΙ! ”, δείχνοντας ότι τίποτα δεν τελείωσε και συνεχίζουμε με την ίδια πίστη και το ίδιο ενδιαφέρον για την ολική απελευθέρωση!

Απευθύνουμε χαιρετισμό σε εκείνους που παλεύουν και συνεχίζουμε χωρίς δισταγμό!

Θέλουμε να απαντήσουμε στους κομμουνιστές και στους σοσιαλιστές που μας κρίνουν λέγοντας ότι το FLA δεν υπάρχει στο Μεξικό, και ότι το FLA συνδέεται με το κράτος! Καλά, αυτό είναι απόλυτη ηλιθιότητα! Κάνουν αυτές τις δηλώσεις γιατί λειτουργούν με ιεραρχία, ενώ εμείς όχι! Είμαστε αυτό που είμαστε εξαιτίας αυτού. Εάν αυτό δεν είναι σημαντικό για σας, είναι γιατί βαδίζετε παρέα με το σύστημα!

Συνεχίζουμε χωρίς δισταγμό!

ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ!

Απελευθέρωση 32 κουνελιών

Σουηδία, 17/5

Τη νύχτας της 19ης Απρίλη, το Djurens Befrielsefront (Μέτωπο για την Απελευθέρωση των Ζώων) απελευθέρωσε 32 κουνέλια από τα κλουβιά τους σε ένα εκτροφείο στην πόλη Synnerby. Ήταν η δεύτερη επίσκεψη σε αυτό το εκτροφείο. Το Μάη του 2004, 133 κουνέλια είχαν απελευθερωθεί. Τα κουνέλια ζούσαν σε άθλιες συνθήκες.

Τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε κατάστημα McDonald’s

Μεξικό, 18/5

Στις 13 Μάη μετά από όλες τις μαλακίες που είχαμε να κάνουμε αποφασίσαμε να πάρουμε τους δρόμους και να καταστρέψουμε όλα αυτά που καταστρέφουν εμάς και το φυσικό περιβάλλον μας.

Επιλέξαμε να βγούμε έξω γιατί δεν μπορούμε πλέον να υποστηρίζουμε αυτή την κατάσταση. Τα πράγματα χειροτερεύουν όλη την ώρα και θα επιδεινωθούν με το μανιώδη ρυθμό αυτής της καταναλωτικής κοινωνίας και του βιομηχανικού τεχνολογικού συστήματος. Γι’ αυτό δε θα παραμείνουμε με σταυρωμένα χέρια, παρατηρητές που κοιτάζουν σαν ηλίθιοι. Σήμερα ξεκινήσαμε δράση.

Για αυτούς και για άλλους λόγους αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία μας και να φτιάξουμε μια βόμβα από μαύρη σκόνη μέσα σε μια μεταλλική θήκη που συνδέθηκε με ασφάλεια με ένα μυδράλιο αερίου βουτανίου και την αφήσαμε στην είσοδο ενός καταστήματος McDonald’s κοντά στο σταθμό μετρό Guelatao στην Πόλη του Μεξικού.

Όταν προετοιμάζαμε τον εκρηκτικό μηχανισμό μας ένα περιπολικό της αστυνομίας πέρασε δίπλα μας, χωρίς να ξέρουν ότι αργότερα θα γελούσαμε μαζί τους και με τα συστήματα ασφαλείας τους για την προστασία των τραπεζών. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μερικά βήματα πιο πέρα από αυτή τη βιοκτόνα επιχείρηση βρισκόταν μια τράπεζα Banamex. Πίστευε ο ανίδεος και ευνουχισμένος ομοσπονδιακός Miguel Angel Mansera ότι οι επιθέσεις θα σταματούσαν με τις τηλεοπτικές απειλές του, λέγοντας ότι έχει μερικούς από τους συντρόφους μας κλεισμένους στις φυλακές του; Εάν σκέφτηκε έτσι, κάνει μεγάλο λάθος. Η σημερινή επίθεση έρχεται να αναιρέσει τις παράλογες δηλώσεις του.

Είμαστε πολύ σαφείς ότι καμία θεία λύτρωση δε θα έρθει, ούτε ένας γεννημένος ηγέτης για να μας καθοδηγήσει στο ‘μονοπάτι της αλήθειας’ ούτε οι ‘ιδανικές συνθήκες’ όπως οι μετριοπαθείς μαρξιστές ισχυρίζονται (Ποιες άλλες συνθήκες θέλουν για να ξεκινήσουν να καταστρέφουν τα πάντα; Απλά κρύβουν τη δειλία και το φόβο τους για δράσεις πίσω από την ηλίθια, ρεφορμιστική ανάλυσή τους) ούτε υπάρχει ακριβής ημερομηνία για να ξεκινήσουμε την επανάστασή μας.

Μέχρι τώρα πολλοί από την ανίδεη μάζα, δημοσιογράφοι και αρχές, μας έχουν αποκαλέσει βάνδαλους, τρελούς, στασιαστές, ή/και τρομοκράτες. Σήμερα ως άτομα υποστηρίζουμε ότι είμαστε τρομοκράτες, όχι για να παίξουμε το παιχνίδι των δημοσιογράφων και άλλων σκατόμυαλων, αλλά γιατί επιδιώκουμε να προκαλέσουμε τον τρόμο και το φόβο σε όλους εκείνους που ζουν εις βάρος της περιβαλλοντικής καταστροφής. Δε θέλουμε και δε μας ενδιαφέρει να προκαλέσουμε τρόμο στη μάζα ή να προκαλέσουμε θύματα γιατί δε θα άξιζε τον κόπο. Είναι καλύτερο να στρέψουμε τα όπλα μας και τις βόμβες μας ενάντια στα πρόσωπα κλειδιά που συντηρούν το κράτος και το κεφάλαιο και τα οικονομικά συμφέροντά τους. Γιατί να τρομοκρατήσουμε τη μάζα, όταν οι ίδιοι άνθρωποι τρομοκρατούνται καθημερινά όταν ξυπνούν και συνειδητοποιούν ότι έχουν περάσει ολόκληρη τη ζωή τους δουλεύοντας για κάτι που δεν απολαμβάνουν, πάντα ως υφιστάμενοι και σε πλήρη υποταγή για να κερδίσουν ψίχουλα; Όπως έχουμε πει, δεν αξίζει τον κόπο να τρομοκρατήσει κανείς αυτά τα ζόμπι.

Η παθητικότητα δεν είναι πλέον κομμάτι των ζωών μας, ούτε των συναισθημάτων μας και ακόμα λιγότερο κομμάτι των ιδεών μας. Την έχουμε αφαιρέσει όπως αφαιρείται ο καρκίνος, με το χειρουργικό νυστέρι της βίας, της βίας που συνδέεται με την εκδίκηση, της επαναστατική βίας που γεννιέται από το ένστικτό μας για ελευθερία.

Έχουμε φτάσει στα όριά μας! Οι εκμεταλλευτές έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, καταστρέφουν ό,τι καλό έχει απομείνει στον κόσμο, έχουν ιδιοποιηθεί τους ποταμούς, τα δάση, τις θάλασσες, τα ζώα, τις ερήμους, τον αέρα, το νερό, τα τρόφιμα και τα εύπλαστα μυαλά των αδυνάτων που ζουν σ’ αυτή την κοινωνία, αλλά δεν κατάφεραν να το κάνουν με μας και θα απαντήσουμε σε όλα αυτά με περισσότερες επιθέσεις. Αυτή είναι μόνο μια μικρή, πρώτη απόδειξη για το πόσο σοβαρά θα γίνουν τα πράγματα. Ακόμα κι αν θέλουν να το λογοκρίνουν, να το σβήσουν ή να το αποκρύψουν, είμαστε ακόμα εδώ. Ξέρουμε πολύ καλά όπως κι εσείς ότι αυτό συνέβη και είναι γεγονός, και θα παραμείνει έτσι ακόμα κι αν θέλετε να το αποκρύψετε.

Ένα χαιρετισμό σε εκείνους που παλεύουν και πολλή δύναμη στους φυλακισμένους συντρόφους μας για την Απελευθέρωση της Γης και των Ζώων Abraham López, Adrian Magdaleno και Diego Alonso.

Ο κοινωνικός πόλεμος συνεχίζεται. Στη μνήμη του Mauricio Morales.

Terrorist Column of the Black Revolutionaries

Διάσωση 214 κοτών

Σουηδία, 19/5

Σύμφωνα με το site djurensbefrielsefront.com, η μεγαλύτερη απελευθέρωση κοτών που έγινε ποτέ στη Σουηδία συνέβη στις 16 Μάη, όταν απελευθερώθηκαν 214 κότες από το εκτροφείο Lommarps Lantägg, όπου χιλιάδες κότες είναι κλεισμένες σε δύο υπόστεγα χωρίς παράθυρα. Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, αυτή η δράση προγραμματίστηκε προσεκτικά και πραγματοποιήθηκε, παρά το μεγάλο αριθμό ζώων, σε λιγότερο από μια ώρα. Οι ακτιβιστές εισέβαλαν μέσω μιας ξεκλείδωτης πόρτας, πήραν τις κότες από τα κλουβιά και τις έφεραν γρήγορα στα νέα τους σπίτια.

Τοποθέτηση αυτοσχέδιας βόμβας στη Novartis

Μεξικό, 23/5

Το Μέτωπο για την Απελευθέρωση των Ζώων στη Γουαδαλαχάρα του Μεξικού, κατάφερε να τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό φιαγμένο από δυναμίτη και αέριο βουτάνιο δίπλα στο κτήριο στο οποίο βρίσκεται η Novartis. Αυτή η επιχείρηση συνεργάζεται με το εργαστήριο Huntingdon Life Sciences, ένα εργαστήριο που βασανίζει και φυλακίζει ζώα για να πλουτίσει πουλώντας προϊόντα όπως καλλυντικά και φάρμακα. Θέλουμε να σας πούμε, Novartis και HLS, ότι η ζωοτομία είναι μια επιστημονική απάτη και ότι δε θα ησυχάσουμε μέχρι να σταματήσετε τη σκληρή και σπισιστική βιομηχανία σας. Οι ασθένειες είναι συνέπεια της καθιστικής, οικόσιτης ζωής σας. Προϊόντα όπως τα καλλυντικά είναι άχρηστα για τη ζωή μας, αλλά συνεχίζετε τις δικαιολογίες ότι είναι για το καλό ενός μόνο είδους, όταν σε αυτό τον πλανήτη μόνο το είδος ‘ζώο’ υπάρχει. Θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν παίζουμε όταν ένας από τους διευθυντές ή τους υπαλλήλους σας βρεθεί αναίσθητος στο δρόμο μετά από επίθεση ακτιβιστών; Ή θα το συνειδητοποιήσετε όταν εκφοβιστούν σωματικά και ψυχολογικά μέλη των οικογενειών σας; Εσείς αποφασίζετε εάν θα αφήσετε τα ζώα ήσυχα ή θα υποστείτε τις συνέπειες.

Frente de Liberación Animal, Guadalajara México

Επίθεση σε κατάστημα McDonald’s

Χιλή, 24/5

Τα ξημερώματα της 21ης Μάη καταστρέψαμε την είσοδο ενός McDonald’s που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης Σαντιάγο στην περιοχή του πανεπιστημίου.

Η μεγάλη γυάλινη πόρτα αυτής της βιοκτόνου επιχείρησης έγινε θρύψαλα. Ο δυνατός θόρυβος μας ανάγκασε να αποχωρήσουμε και εξαφανιστήκαμε στα σκοτάδια.

Η λογική του καπιταλισμού είναι να ωφελείται από την εκμετάλλευση όλων των Ζώων της Γης.

Χιλιάδες όντακαταδικάζονται από τη γέννησή τους σε μια ζωή με βασανιστήρια για να καταλήξουν στο τραπέζι εγωιστικών όντων αλλοτριωμένων από τον καταναλωτισμό, που αναζητούν την ευτυχία μέσω πιστωτικών καρτών και απόκτησης υλικών αγαθών που τους δίνουν κοινωνική θέση.

Το ίδιο πράγμα συμβαίνει με χιλιάδες εκτάρια άγριας φύσης, που καταπατώνται από καταστροφικά μηχανήματα που σκίζουν τη Γη για να επεκτείνουν το δολοφονικό πολιτισμό.

Επιχειρήσεις όπως η McDonald’s υποστηρίζουν και συντηρούν την καθημερινήβιοκτονία που σκοτώνει τη Γη. Εμείς, οι υπερασπιστές των Ζώων και της Γης, δεν μπορούμε να μείνουμε απλοί θεατές. Πρέπει να πολεμήσουμε με πέτρες, μπογιές, εμπρησμούς… με ό,τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δράσουμε άμεσα ενάντια στους εκμεταλλευτές. Για τις ζωές μας, για τις ζωές όλων των υπό εκμετάλλευση όντων και για τη ζωή της Γης, θα οργανωνόμαστε σε μικρές ομάδες και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί.

Αγωνιστικούςχαιρετισμούς στους Marco, Silvia, Costantino, Luca, Sergio, Leo, Abraham, Adrian και Diego, οικομαχητές που βρίσκονται στις φυλακές κρατών-δολοφόνων.

Αγωνιστικούς χαιρετισμούςστον αναρχικό σύντροφό μας Mauricio Morales, ο οποίος πέθανε πέρυσι σε μια δράση ενάντια στην εξουσία.»

Frente de Liberación de la Tierra

Frente de Liberación Animal

Εμπρησμός στα γραφεία της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας

Γαλλία, 26/5


Το Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων έβαλε φωτιά στα γραφεία της Fédération Départementale des Chasseurs (Κυνηγετική Ομοσπονδία) με ανάφλεξη ενός σωρού από λάστιχα.

Δολοφόνοι των ζώων και των ανθρώπων, πρέπει να υπολογίζετε το ALF.

Τα λέμε σύντομα.

Το ALF είναι ζωντανό σε ολόκληρη τη Γαλλία.

Φωτιά καταστρέφει φορτηγό σε σφαγείο

Μεξικό, 28/5

Το Μέτωπο για την Απελευθέρωση των Ζώων ανακοίνωσε τις ακόλουθες επιθέσεις:

12 Μάη: Αυτοκίνητα που ανήκουν στην εταιρεία του μετρό πετροβολήθηκαν κατά τη διαδρομή τους μεταξύ κοντινών σταθμών. Η επίθεση αφιερώθηκε στο ‘σαμποτέρ του μετρό’, Adrian Magdaleno González.

20 Μάη: Ένας εμπρηστικός μηχανισμός τοποθετήθηκε στο μπροστινό τροχό φορτηγού μεταφορών ενός σφαγείου. Ο μηχανισμός λειτούργησε κατάλληλα και η φωτιά κατέστρεψε τον τροχό, τους προβολείς, την κουκούλα, τη μηχανή, αρκετά από τα καλώδια που τροφοδοτούν τη μηχανή και μέρος του παρμπρίζ. Το φορτηγό αχρηστεύτηκε. Η επίθεση αφιερώθηκε στον ‘εμπρηστή’ Abraham López Martínez.

Επιπλέον επιδοκιμάζουμε την απόφαση του Diego Alonso να δραπετεύσει από τον κατ’ οίκον περιορισμό του. Ελπίζουμε η μαγική φροντίδα της άγριας φύσης να σε συνοδεύσει σε οποιοδήποτε μονοπάτι ακολουθήσεις για την παράνομη ελευθερία σου.

Στη μνήμη του Mauricio Morales.

Λευτεριά στους Víctor Herrera, Emmanuel Hernández και Socorro Molinero! Για την απελευθέρωση των ζώων και της γης, σαμποτάζ και εμπρησμοί!

FLA-Mexico State

Επίθεση σε λέσχη κυνηγιού και αλιείας στο Σαντιάγο

Χιλή, 30/5

Τα ξημερώματα της 24ης Μάη πήγαμε σε άλλο ένα κέντρο εκμετάλλευσης των ζώων: μια λέσχη κυνηγιού και αλιείας.

Πήγαμε με μερικές πέτρες και μπογιές. Καλύψαμε τους τοίχους με κόκκινη μπογιά και έπειτα πετάξαμε πέτρες στα παράθυρα χωρίς όμως να καταφέρουμε να τα σπάσουμε.

Όταν σχεδιάζαμε αυτή την επίθεση, σκεφτήκαμε να την αφιερώσουμε στη μνήμη του συντρόφου μας Mike Hill, ο οποίος σκοτώθηκε από κυνηγό. Αλλά αποφασίσαμε να το επεκτείνουμε και να την αφιερώσουμε στη μνήμη όλων των νεκρών συντρόφων μας: στους Mike, Jill, Barry, Claudia López, Jonny Cariqueo, Mauricio Morales και πολλούς άλλους που έπεσαν σ’ αυτό τον πόλεμο. Τους αναγνωρίζουμε μια ζωή γεμάτη αγώνες.

Όλοι τους ήταν παρόντες σε κάθε δράση.

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλους τους φυλακισμένους συντρόφους μας σε όλο τον κόσμο.

Για την καταστροφή όλων των κλουβιών και των φυλακών, ας κάνουμε κοινωνικό πόλεμο.

Shadows in the Dark

Μπογιές στην Ιατρική Σχολή

Μεξικό, 31/5

Την Τρίτη 26 Μάη περίπου στη μια το πρωί, το Μέτωπο για την Απελευθέρωση των Ζώων επιτέθηκε σε ένα από τους τόσους πολλούς στόχους. Απορρίπτοντας την παθητικότητα, αποφασίσαμε να πολεμήσουμε το χυδαίο ανθρωποκεντρισμό, πετώντας μπογιές σ’ αυτό το χυδαίο ίδρυμα που είναι γεμάτο ζωοτόμους- την Ιατρική Σχολή- διακοσμώντας τις εγκαταστάσεις της. Έπειτα χαθήκαμε στο σκοτάδι. Ίσως δεν ήταν μια δράση με πολλή σημασία, αλλά όπως έχουμε πει σπάσαμε την παθητικότητα και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Δεν είμαστε υποχωρητικοί και έτσι βγήκαμε να διαδώσουμε τη φλόγα της εξέγερσης, εγκαταλείποντας τη ρουτίνα του καταναλωτισμού…

Μέσω αυτής της ανακοίνωσης θέλουμε να στείλουμε ένα αγωνιστικό χαιρετισμό στο σύντροφό μας Diego Alonso. Χαιρόμαστε που ξέρουμε ότι μέρα με τη μέρα χλευάζεις τις αρχές και το βρώμικο σύστημά τους. Επίσης, δεν έχουμε ξεχάσει το συνονόματό του, Diego Rios από τη Χιλή και τους βίγκαν αναρχικούς Abraham López και Adrian Magdaleno! Επίσης, ένα αδελφικό χαιρετισμό στους αντιεξουσιαστές συντρόφους μας Víctor Herrera, Emmanuel Hernández και Socorro Molinero!

Θέλουμε να σας πούμε ότι δεν είστε μόνοι! Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την άμεση απελευθέρωσή σας!

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε εκείνους που πολεμούν καθημερινά για να διαδοθεί η φλόγα παντού!

Εις υγείαν!

FLA-FLT

ALF