Οκτώβριος 2010

Μεξικό, 1/10
Καινούργιος κρατούμενος: BRAULIO ARTURO DURAN GONZALES

Diego Alonso
Ενημέρωση: O Diego αφέθηκε με κατ’ οίκον φυλάκιση τον Απρίλιο του 2010.

Braulio Arturo Duran Gonzales
Ο Braulio Arturo Duran συνελήφθη στις 24 Σεπτεμβρίου 2010 και κατηγορείται για συμμετοχή σε σειρά επιθέσεων κατά τραπεζών και άλλων στόχων. Ο Braulio είναι vegan.
Γράμματα προς τον Braulio μπορούν να αποσταλούν στο: hastaelfinal@riseup.net

Adrian Magdaleno Gonzales
Συνελήφθη στις 4 Φεβρουαρίου 2010 και κατηγορείται για την πυροκρότηση βόμβας βουτανίου σε άδειο βαγόνι του υπογείου στον σταθμό της πόλης του Μεξικού, Τηχουάνα. Ο Adrian κρατείται στη φυλακή της πόλης του Μεξικό, Reclusorio Norte. Κατηγορείται για χρήση δοχείων αερίου σε εκρηκτικό μηχανισμό κατά της τράπεζας Banamex τον Σεπτέμβριο του 2009 στην πόλη του Μεξικό Milpa Alta, και για την εμπλογή του σε δράσεις που ανέλαβε η Frente de Liberación Animal [Animal Liberation Front]. Τον Ιούνιο του 2010, η καταδίκη του αυξήθηκε σε 7 χρόνια και 11 μήνες. Ο Adrian είναι vegan.
Γράψτε στον Adrian στο: libertadparaadrian@hushmail.me

Abraham López Martínez
Ο Abraham κρατείται από τις 15 Δεκεμβρίου 2009 σε κέντρο απομόνωσης ανηλίκων στην πόλη του Μεξικό Colonia Narvarte. Κατηγορείται για καταστροφή περιουσίας και ανατρεπτική/εγκληματική συμμετοχή, σε σχέση με τον εμπρησμό εννέα ιδιωτικών αυτοκινήτων και βομβιστική επίθεση κατά αντιπροσωπίας της Harley Davidson, μια δράση που ανέλαβε η Frente de Liberación de la Tierra [Earth Liberation Front]. Η κατηγορία για εγκληματική σχέση άρθηκε αργότερα λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων, αλλά ο κατήγορος έκανε έφεση στο δικαστή ώστε να δωθεί στον Abraham καταδίκη μεγαλύτερη των πέντε χρόνων (κάτι με το οποίο στο Μεξικό, απαγορεύεται να σου δωθεί αποφυλάκιση με εγγύηση). Ο Abraham είναι vegan.
Γράψτε στον Abraham μέσω του Anarchist Black Cross-Mexico: cna.mex@gmail.com

Emmanuel Hernández
Ενημέρωση
: Τον Μάϊο του 2010, η ποινή του Emmanuel ανατράπηκε στην έφεση.

Νέα Ζηλανδία, 4/10
Απελευθέρωση κατσίκας, Παγκόσμια ημέρα Εκτρεφόμενων Ζώων

“Αυτή την Παγκόσμια ημέρα Εκτρεφόμενων Ζώων (2 Οκτ. 2010) απελευθερώθηκαν 5 νεαρές κατσίκες από μια άθλια φάρμα εκτροφής κατσικών. Η έμπνευση για αυτή τη διάσωση μας ήρθε νωρίτερα αυτό τον χρόνο κατά την έρευνα μας σε δυο φάρμες στο Waikato, με καλύβες γεμάτες έγκυες κατσίκες, την εποχή της αναζήτησης πληροφοριών για τον Κώδικα ευημερίας Κατσικών.

Κανένα ρυθμιστικό μέτρο δεν πρόκειται να σώσει αυτές τις κατσίκες από το να τις αφήνουν έγκυες κάθε χρόνο μόνο και μόνο για να τους κλέβουν τα παιδιά και να τα στέλνουν στη σφαγή. Η Ρύθμιση δεν πρόκειται να σταματήσει το συνεχές άρμεγμα τους για πέντε χρόνια πρίν να τις στείλουν για σφαγή. Η Ρύθμιση πρόκειται μόνο να διαιωνίσει την ύπαρξη τους ως μηχανές παραγωγής γάλακτος για το ανθρώπινο κέρδος.

Αυτά τα τυχερά νεαρά κορίτσια δεν θα γνωρίσουν ποτέ τον πόνο των μητέρων τους, αντιθέτως έχουν μια μακριά ζωή μπροστά τους γεμάτη αγάπη, συγκίνηση, τρέξιμο στα δέντρα, σκαρφάλωμα και πολλές άλλες κοριτσίστικες κατσικοδουλειές.

Για την αγάπη και την απελευθέρωση
Animal Freedom Aotearoa
Για φωτογραφίες από την διάσωση δείτε εδώ.
Για φωτογραφίες από τη μικρή έρευνα μας, δείτε εδώ.

Σουηδία, 5/10
Απελευθέρωση 20.000 μίνκ

“Τη νύχτα της 4ης Οκτωβρίου απελευθερώθηκαν και τα 20.000 μίνκ από την φάρμα εκτροφής έξω από το Skillingaryd. Αν και οι περισσότεροι από τους Σουηδούς είναι κατά της εκτροφής γούνας, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 1,4 εκατομύρια ζώα παγιδευμένα σε κλουβιά. Αυτό είναι αντίθετο με την Σουηδική νομοθεσία περί ευημερίας των ζώων, αλλά υπάρχει η σιωπηρή αποδοχή της Σουηδικής κυβέρνησης.
Η νυχτερινή μας δράση είναι μια αντίδραση προς μια βιομηχανία που δεν σέβεται το νόμο, τη δημοκρατία και την ευημερία των ζώων. Δεν υπάρχει άγριος πλυθησμός μινκ στη Σουηδία, ο οποίος να προέρχεται από τις φάρμες εκτροφής. Υπάρχουν αποδείξεις ότι τα ζώα που μεγαλώνουν σε αιχμαλωσία επαναφέρονται επιτυχώς στην ελευθερία όταν τους δωθεί η ευκαιρία.
Μερικά συλλαμβάνονται, μερικά ενδέχεται να πατηθούν από αμάξια. Αυτό δεν είναι κάτι που το επιθυμούμε, αλλά για αυτά που δραπετεύουν, αυτό σημαίνει τα πάντα.
Ο στόχος μας είναι να κλείσει η φάρμα και τα κλουβιά να παραμείνουν κενά. Για πάντα. Για τα μινκ την Ημέρα των Ζώων”

Ισπανία, 6/10
Σπασμένα παράθυρα σε σχολή Φαρμακευτικής και σε Κομματικά Γραφεία

“Νωρίς το πρωί ένα γραφείο του I.U. Ισπανικού πολιτικού συνασπισμού στην οδό Madera δέχτηκε επίθεση, τα παράθυρα σπάστηκαν με πέτρες και το ακόλουθο μήνυμα αφέθηκε πίσω τους, “Σταματήστε την πρόοδο” και “Όχι στη γραμμή υψηλής τάσης”, για να τους θυμίζει ότι είναι υπεύθυνοι για την επίθεση αυτή στη φύση και στους κατοίκους της περιοχής, μια επίθεση με τη μορφή μια μεγάλης εγκατάστασης που θα σκοτώσει τη γη σε συνδυασμό με την πρόκληση ασθενειών στους κατοίκους.

Επίθεση δέχτηκε και η Βασιλική Ακαδημία Φαρμακευτικής στο κέντρο της αναθεματισμένης αυτής μηχανής που ονομάζεται Μαδρίτη.
Για την εξέγερση, σπάμε την κοινωνική ειρήνη.

Για τους Χιλιανούς συντρόφους!!!!
Για τους συλληφθέντες στη Μπαρτσελόνα!
Για τους Ελβετούς αδερφούς και αδερφές μας!
Για αυτούς που θέλουν και ρημάξουν αυτόν τον κόσμο τώρα!

Επεκτείνουμε την οργή, πολλαπλασιάζοντας τις επιθέσεις!!!!!!!!

ΑΓΡΙΑ ΓΗ”

Ιταλία, 7/10
Σαμποτάζ σε Κέντρο Κυνηγιού

Σύμφωνα με τα Νέα του Μπέργκαμο, αργά στις 6 Οκτωβρίου σαμποταρίστηκε ένα κέντρο κυνηγιού ορτυκιών στο Τρεβιόλο (Μπέργκαμο). Γράφτηκαν συνθήματα, αδειάστηκε ένας κουβάς μπογιά στο πάτωμα και καταστράφηκαν κλουβιά.

Γερμανία, 7/10
Απελευθέρωση από φάρμα μίνκ

Οι Tierschutz Einsatz Kommando (Animal Protection Task Force) ανακοίνωσε άλλη μια έρευνα/απελευθέρωση σε φάρμα. Στις 28 Σεπτεμβρίου, ακτιβιστές εισέβαλαν σε φάρμα μίνκ κοντά στην πόλη Roxhlitz (Σαξονία) και απελευθέρωσαν 150-300 μίνκ. Οι ακτιβιστές μπόρεσαν να εισβάλουν στη φάρμα παρά την παρουσία φρουρών ασφαλείας. Σαμποταρίστηκαν επίσης και κλουβιά.

Γερμανία, 8/10
Καταστροφή 100+ αφισών τσίρκο

“Περισσότερες από 100 αφίσες του Charles Knie καταστράφηκαν.
Από τις 27.09.10 μέχρι τις 3.10.10 το τσίρκο Knie βρίσκοταν στο Φράϊμπουργκ/Νότια Γερμανία. Στο διάστημα αυτό καταστράφηκαν περισσότερες από 100 αφίσες ή βάφτηκαν με συνθήματα όπως “Ακυρώθηκε λόγω βίας προς τα ζώα!”.
Όσο η βία προς τα ζώα θα είναι μέρος της κοινωνίας, δράσεις τέτοιου τύπου είναι απαραίτητες.
Απελευθέρωση Ζώων – Απελευθέρωση Ανθρώπων!”

Τουρκία, 8/10
Οι “Αναρχικοί για την απελευθέρωση των ζώων” επιτήθενται σε δημοτικές εγκαταστάσεις μπόγια σκύλων.

“Ο Μητροπολιτικός Δήμος της Κωνσταντινούπολης δουλεύει. Δεν μπορούμε να κοιμηθούμε και δεν θα τους αφήσουμε ήσυχους στα άνετα κρεβάτια τους.
Στις 16 Οκτωβρίου 2009, Ο Μητρ. Δήμος της Κωνσταντινούπολης σκότωσε περίπου 70 κουτάβια στο στρατόπεδο συγκέντρωσης τους το οποίο ονομάζεται Καταφύγιο Hasdal. Ο λόγος αυτή της σφαγής, για αυτούς, ήταν η υποψία λύσσας. Από την ημέρα εκείνη δεν μπορέσαμε να συγχωρέσουμε αυτή τη σφαγή. Δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι για αυτό που έκαναν και δεν θα μείνουμε. Οι υπέθυνοι για τη σφαγή αυτή δεν θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι στα κρεβάτια τους.

Για το λόγο αυτό, τη νύχτα της 7ης Σεπτεμβρίου 2010, επιτεθήκαμε στον Οίκο Σφαγής Hasdal. Κάναμε διάφορα σαμποτάζ και γράψαμε διάφορα στους χώρους του καταφυγίου.
Αυτή η σφαγή δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία. Χωρίς να τρέχει τίποτα, ο Μητρ. Δήμος της Κωνσταντινούπολης συνεχίζει να σκοτώνει και να βασανίζει ζώα του δρόμου με τους χασάπηδες και τους δολοφόνους του.

Με τα όπλα τους και τους γάντζους τους…δίνοντας υπερβολικές δόσεις αναισθητικού.. με την απουσία εξαερισμού στα φορτηγά κλουβιά…σφαγές στο όνομα της αποστείρωσης/ουδετεροποίησης…θάνατοι στα χειρουργικά τραπέζια, πείνα και αποκλεισμός από το νερό για μέρες, σε πατώματα γεμάτα από κόπρανα και ούρα…με μολυσμένες πληγές…εξορία σε ακατοίκητα μέρη, βουνά, δάση, κ.λπ.

Όλα αυτά είναι μόνο ένα μέρος της συστηματικής γεννοκτονίας με την οποία τα αδέσποτα ζώα είναι συνεχώς αντιμέτωπα.
Αυτή η δράση ήταν η πρώτη αντίδραση ως προειδοποιητικό σήμα για τα σφαγιασθέντα ζώα από το Μητρ. Δήμο Κωνσταντινούπολης. Καταχραστές και Δολοφόνοι! Εάν συνεχίσετε το βασανισμό και τη βάναυση συμπεριφορά προς τα ζώα, θα επέμβουμε με ισχυρότερες δράσεις.

Αναρχικοί για την Απελευθέρωση των Ζώων”

Ισπανία, 8/10
Διάσωση για 22 κότες από κλουβιά αιχμαλωσίας

“Τη νύχτα της 5 Οκτωβρίου μια ομάδα vegan ακτιβιστών εισέβαλε σε φάρμα εκτροφής κοτών με έδρα την Αsturias και διέσωσε 22 από αυτές. Ήταν σχεδόν χωρίς φτερά λόγω των συνθηκών στις οποίες ζούσαν. Τώρα οι 22 κότες βρίσκονται ασφαλείς μακριά από τον εκμεταλλευτή τους και αναρρώνουν, σωματικά αλλά και ψυχικά, ελεύθερες.

Αυτή η πληροφόρηση σκοπό δεν έχει την έναρξη μια διαμάχης για την ευημερία σχετικά με το αν τα κλουβιά αιχμαλωσίας είναι ή όχι ηθικά αποδεκτά. Θέλουμε να αναβιώσουμε τη συζήτηση για την καθεαυτή εκμετάλλευση των ζώων, να συζητήσουμε το γεγονός ότι τα μη ανθρώπινα ζώα, για τον απλό λόγο του ότι δεν ανήκουν στο είδος, θεωρούνται πόροι. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις φάρμες (με κλουβιά ή χωρίς) και σε όλα τα σφαγεία.

Τέλος θέλουμε να αφιερώσουμε αυτή τη δράσης στους Μεξικανούς συντρόφους μας στις φυλακές ή στο κυνηγητό. Θέλουμε να σας πούμε ότι αν και μας χωρίσει ένα ωκεανός, είμαστε μαζί σας.

Για την απελευθέρωση των ζώων.”

Σουηδία, 9/10
ÖREBRO (Σχεδόν) Ελεύθερο Γούνας

“Οι δράσεις για τα ζώα συνεχίζονται. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, το τυροκομικό κατάστημα της πόλης, το τελευταίο κατάστημα ψαριών και το κατάστημα δερμάτων δέχτηκαν επαναλαμβανόμενες επιθέσεις. Οι δυο τελευταίες καντίνες Hot Dog καταστράφηκαν όπως επίσης και μια διαφήμιση των McDonalds–αυτά είναι μερικά σαν δείγμα.

Οι ακτιβιστές επίσης αναφέρουν για ένα κρυφό κατάστημα γούνας το οποίο ανακάλυψαν τυχαία! — Αμέσως μετά από αυτό, το κατάστημα δέχτηκε επίθεση με βόμβες πίσσας, και βόμβες μπογιάς. Στο κατάστημα υπήρχαν γούνες από τουλάχιστον 200 δολοφονημένα μινκ και αλεπούδες αξίας 150.000$. Όταν αυτό κλείσει, το Örebro θα είναι ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΟΥΝΕΣ.

Γερμανία, 9/10
Πυρπολήθηκε μετακινούμενος κυνηγετικός πύργος.

“Μεταξύ της 5ης και 6ης Οκτ. 2010, ανάμεσα στο Schorndorf και το Urbach, ένα κυνηγετικό κάθισμα δέχτηκε επίθεση.
Αυτή τη φορά ο στόχος της αντίστασης μας είναι ένα φαινομενικά καινούργιο μετακινούμενο κυνηγετικό κάθισμα, τοποθετημένο σε ένα τρέιλερ.
Αυτό το περίπου 2.8 μέτρων ψηλό κατασκεύασμα παραδόθηκε στις φλόγες μέσα σε δευτερόλεπτα.
8 ώρες αργότερα έβγαζε ακόμη καπνούς. Ό,τι απέμεινε από αυτό ήταν μια μεγάλη στοίβα από στάχτες στο γρασίδι και ένα καμένο τρέιλερ.
Από αυτό τον πύργο των δολοφόνων, δεν θα φύγουν άλλες θανατηφόρες βολές! Στάχτες και χώματα!

Σας θυμίζουμε και πάλι, καταστρέψτε όλα τα κατασκευάσματα του φόνου και του μαρτυρίου παγκοσμίως.

‘Εάν όχι εσύ, ποιός
Εάν όχι τώρα, πότε’

Και ιδιαιτέρως τώρα το φθινόπωρο πρέπει να ενθαρρύνεται το σαμποτάζ κυνηγιού! Σταματήστε τη δολοφονία των άγριων και οικόσιτων ζώων!
Εάν ένας κυνηγός τολμήσει να πει ψέματα περιμένετε μας, θα το μετανιώσουν αφάνταστα! Θα εύχονται να είχαν καταστρέψει το κυνηγετικό τους κάθισμα…να χαίρεστε αν σας αφήνουμε τη νύχτα να κοιμάστε ήσυχα! ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΜΕΣΑ!

ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΖΩΩΝ”

Σουηδία, 10/10
Καταστροφή διαφημίσεων McDonalds

“Στην Umeå
σκίστηκαν διαφημίσεις των McDonald’s.
– DBF”

Καναδάς, 11/10
3 δράσεις σε μια βραδιά στο Βανκούβερ

Στις 10 Οκτ. 2010, επισκεφτήκαμε τις τοποθεσίες 3 εταιριών που βγάζουν άμεσο κέρδος από την κατάχρηση των ζώων.
Η γούνες Caplilano στο βόρειο Βανκούβερ δεν έχουν πια έδρα. Καλύψαμε ολόκληρο το κεφαλόσκαλο και ένα από τα αυτοκίνητά τους με μαύρη μπογιά και σκίσαμε τα λάστιχα τους.

Μετά πήγαμε στο εστιατόριο Sun Sui Wah, ένα από τα μεγαλύτερα εστιατόρια ΖΩΝΤΑΝΩΝ θαλασσινών στο Βανκούβερ. Αλυσοδέσαμε τις πόρτες τους με αλυσίδες βαρέως τύπου και λουκέτα, και βάψαμε στους τοίχους τους ΣΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ ΜΑΣ και ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΤΕΡΥΓΙΟ ΚΑΡΧΑΡΙΑ.

Μετά από αυτό πήγαμε στο ΜΑΧ MARA όπου και καλύψαμε το μπροστινό του παράθυρο με κόκκινη μπογιά και θρυμματίσαμε την μπροστινή του πόρτα. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΓΟΥΝΑΣ!

ΜΕΧΡΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ

ALF Καναδά”

Σουηδία, 11/10
Χιλιάδες ακόμη μινκ τρέχουν ελεύθερα

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της 10ης Οκτωβρίου το Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων χάρισε την ελευθερία σε 4000 μινκ από φάρμα εκτροφής γούνας κοντά στο Vaggeryd, Σουηδία.

Μέσα σε μερικές εβδομάδες πολλά από τα 1,4 εκατομμύρια μινκ των Σουηδικών εκτροφείων θα σκοτωθούν για τη γούνα τους. Τώρα είναι στο χέρι σου να τους δώσεις μια δεύτερη
ευκαιρία για μια ζωή ελευθερίας.

Είναι η ώρα του κλεισίματος της βιομηχανίας γούνας!”

Η.Π.Α., 11/10
Φράχτες κατέβηκαν σε φάρμα ελαφιών.

Το πρωί της 9ης Οκτωβρίου, εισβάλλαμε σε φάρμα ελαφιών που βρίσκεται στο 32155 S Grimm Road στην Molalla, OR. Μια μεγάλη περιοχή του φράχτη ξηλώθηκε επιτρέποντας στα φυλακισμένα ελάφια να δραπετεύσουν στο κοντινό δάσος. Η βιομηχανία κρέατος ελαφιού παραμένει μικρή σε αυτή τη χώρα, αλλά όσο εκμεταλλεύονται αθώα ζώα, θα παραμένουν στόχος για το ALF. Για τα σκλαβωμένα, ακρωτηριασμένα και δολοφονημένα ζώα αυτής της κοινωνίας: θα ξηλώνουμε τους φράχτες για να απελευθερώνουμε.

“Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων”

Η.Π.Α., 12/10
Αφαίρεση και καταστροφή παγίδων από το δάσος

“Νωρίς τον Οκτώβριο:
παγίδες από το δάσος αφαιρέθηκαν και καταστράφηκαν.”

Μεξικό, 13/10
Κουνέλι απελευθερώθηκε από κλουβί.

“Κουνέλι απελευθερώθηκε από κλουβί στην Γκουανταλαχάρα, Μεξικό.
Ένα απόγευμα, εμείς, οι FLA, διασώσαμε ένα κουνέλι που κρατούνταν σε κλουβί στη σκεπή διαμερισμάτων στην πόλη μας. Το κουνέλι έπρεπε να περνά ώρες κάτω από τον ήλιο, να τρώει ελάχιστα και να ζει ζωή στη σκλαβιά. Το κουνέλι τώρα ζει ελεύθερο στα προάστια της πόλης. Θέλουμε να στείλουμε τους αδελφικούς μας χαιρετισμούς στο σύντροφο Braulio Arturo Duran Gonzales, vegan STRAIGHT EDGE σύντροφο φυλακισμένο από την πολιτεία του Μεξικό, κατηγορούμενος για εμπρισμό μηχανημάτων ΑΤΜ στο υποκατάστημα της HSBC στην πόλη της Λεόν. Δεν ξέρουμε εάν είναι ένοχος για τις κατηγορίες αυτές, αλλά είναι πεσών αδελφός, είναι ένας αδελφός που θα τον θυμόμαστε με κάθε ένα ζώο που απελευθερώνεται, με κάθε φωτιά που αρχίζει, με κάθε έκρηξη που γίνεται, παρομοίως θα συνεχίζουμε τη στρατηγική μας με άμεση δράση στην πόλη, διότι η ελευθερία των ζώων δεν επιτυγχάνεται ζητώντας άδεια, πηγαίνετε και ανοίξτε τα κλουβιά!

Frente de Liberación Animal.”

Η.Π.Α., 15/10
Πληροφορίες έρευνας εκτροφείου γούνας

“Πληροφορίες έρευνας εκτροφείου γούνας #3
Η μονάδα πληροφοριών δηλώνει δημόσια για πρώτη φορά αυτές τις διευθύνσεις:

Καινούργιες φάρμες μινκ

Οι διευθύνσεις από αυτές τις φάρμες δεν έχουν ξανά δημοσιευθεί. Όλες αυτές είναι στην ιδιοκτησία της οικογένειας Carson στο Highlans, Utah. Υπάρχουν δυο νέες φάρμες στην Utah στην ιδιοκτησία του Larry Carson, και μια τρίτη φάρμα στο Idaho στην ιδιοκτησία του γιου του Nathan Carson. Οι Carson έχουν στην ιδιοκτησία τους τον προμηθευτή τροφής μινκ Shoreline Farms.

Nate Carson
1174 South Hwy 81
Declo, Idaho 83323
(208) 645-3201

Σημειώσεις: Φάρμα μινκ. Καινούργια.

LS CARSON MINK RANCH, LLC
Τοποθεσία #1
1553 No 950 East
Richfield, Utah 84701

Σημειώσεις: Φάρμα μινκ

LS CARSON MINK RANCH, LLC
Τοποθεσία #2
6199 South 2800 West
Spanish Fork, Utah 84660

Σημειώσεις: Φάρμα μινκ

Καινούργιος προμηθευτής τροφών μινκ

Shoreline Farms
6245 So 2800 West
Lakeshore, Utah 84660
801-756-0106

Σημείωση: Ιδιοκτησία Larry Carson. Οι προμηθευτές τροφής είναι σημαντικοί για την επιβίωση των Η.Π.Α. Υπάρχουν μόνο 10 επιβεβαιωμένοι προμηθευτές τροφής μινκ.

Καινούργιος ερευνητής βιομηχανίας γούνας

Branson W. Ritchie
Τμήμα Ιατρικής μικρών ζώων
College of Veterinary Medicine
University of Gerogia
Athens, GA

Σημειώσεις: Ο Richie προσέφερε τις ικανότητες του στην έρευνα στην βιομηχανία των μινκ ως μέρος του προγράμματος Mink Genome. Αυτό το πρόγραμμα έχει στόχο την άμβλυνση μιας από τις μεγαλύτερες απειλές: την Αλεούτια ασθένεια. Προσφέρθηκε να κάνει έρευνα σε κυτταρικό επίπεδο για να απομονώσει τα γονίδια των μινκ που ήταν ανθεκτικά στην ασθένεια. Αυτή η έρευνα θα γίνει σε συνεργασία με τον Dr. John Εasley του Plymouth, Wisconsin, ο οποίος είναι επίσης ειδικός στην ασθένεια των μινκ. Ο Ritchie αναμένει χρηματοδότηση από την Επιτροπή Γούνας των Η.Π.Α πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα Mink Genome.

Το όργανο των πληροφοριών αυτού του κινήματος δε θα είναι ποτέ κάτι περισσότερο από μια βοηθητική υπηρεσία για τα δόντια του κινήματος: Είναι αυτοί που παίρνουν αυτές τις διευθύνσεις και τις χρησιμοποιούν για να πετύχουν την αληθινή απελευθέρωση των ζώων.

Παρά τις προσπάθειες απόκρυψης των τοποθεσιών των εκτροφείων, των κατασκευαστών τροφών, προμηθευτών εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων έρευνας, πλησιάζουμε στη μέρα την οποία η διεύθυνση του κάθε εκτροφείου γούνας θα αποκαλυφθεί από τον καθένα που το οδηγεί στην κατάρρευση.

Οι λιγοστοί δολοφόνοι των ζώων για τη γούνα των οποίων οι διευθύνσεις εργασίας παραμένουν κρυφές θα αποκαλυφθούν σύντομα. Οι πληροφοριοδότες λαμβάνουν πληροφορίες από τα υψηλότερα κλιμάκια των εκτροφείων γούνας των Η.Π.Α. Αυτό θα γίνει αντιληπτό σε μεταγενέστερες επικοινωνίες. Συνεχίζεται.

Για την απελευθέρωση των ζώων
Τμήμα Πληροφοριών Εκτροφείων Γούνας”

Μεξικό, 16/10
Ανακαλύφθηκε εγκατελημένη φάρμα, αφέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί

“Κατά τη διάρκεια της νύχτας στις 10 Οκτ., αφήσαμε εμπρηστικό μηχανισμό στην οροφή μικρής φάρμας πουλερικών, η οποία στεγάζεται μέσα σε μια αηδιαστική καθολική εκκλησία στην πόλη Jaltenco στο Mexico.
Σε προηγούμενες περιπτώσεις, διασώσαμε αρκετά ζώα από τη φάρμα. Κότες και πάπιες ζουν ελεύθερες, αφέθηκαν σε φυσικό περιβάλλον όπου είναι ελεύθερες και ακολουθούν τις επιθυμίες τους, και όχι τις επιθυμίες των ανθρωποκεντρικών αφεντικών τους στο κέντρο αυτό.
Για περίπου δυο χρόνια, αυτή η φάρμα είχε δεχτεί τις επισκέψεις μας, ανοίξαμε τις μπάρες σε διάφορες δράσεις απελευθέρωσης, εισβάλλαμε στο χώρο και κρυφτήκαμε πίσω από τα κλουβιά για να αποφύγουμε να θεαθούμε από τους περαστικούς και από την σκατοαστυνομία. Έτσι πετύχαμε το σκοπό των δράσεων μας, την απελευθέρωση των ζώων.
Τώρα που γυρίσαμε για να επισκεφτούμε αυτούς τους θρήσκους ανθρώπους, διαπιστώσαμε ότι η φάρμα είναι άδεια, χωρίς καθόλου ζώα στο εσωτερικό της. Αυτό είναι νικηφόρο αποτέλεσμα για το FLA-CVN. Μετά από απευθείας επιθέσεις στα σημεία κυριαρχίας, αυτό το μέρος είναι άδειο και για αυτό το λόγο το κάψαμε, ώστε ποτέ ξανά να μην εξυπηρετήσει σαν σπισιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης. Το σημάδι της FLA θα μείνει για πάντα, όχι μόνο στο μυαλό των κυρίαρχων, αλλά και στις περιουσίες τους που έγιναν ένας σωρός σκατά.
Με την πληροφόρηση αυτή αναλαμβάνουμε την ευθύνη για μια ακόμη φάρμα πουλερικών που έκλεισε, αφού σαμποτάραμε το σπίτι του ιδιοκτήτη αρκετές φορές, τον απειλήσαμε και μπήκαμε στην ιδιοκτησία του ώστε να απελευθερώσουμε ζώα. Τώρα αυτός ο μπάσταρδος το σκέφτηκε ξανά και εγκατέλειψε το σπίτι όπως και τα κλουβιά τους, οπού κρατούσε κόκορες, κότες, γαλοπούλες και περιστέρια.
Έτσι αυτή η άμεση δράση συνεχίζει την πορεία της πάλης ενάντια των κέντρων της ανθρωποκεντρικής δύναμης!
Το κλείσιμο αυτών των κέντρων εκτροφής είναι αφιερωμένο στους κρατούμενους για της απελευθέρωση των ζώων και της γης που κρατούνται στην πόλη του Μεξικό και της Λεόν: Adrian Magdaleno, Abraham López και Braulio Duran.
Η σπίθα δε θα σβήσει σε αυτά τα άτομα, αλλά μεγαλώνει μέχρι να μετατρέψει τους τοίχους μέσα από τους οποίους είναι έγκλειστοι, σε στάχτες!
Άμεση αλληλεγγύη στους αναρχικούς κρατούμενους στη Χιλή στις 14 Αυγούστου!
Άμεση αλληλεγγύη στον αναρχικό κρατούμενο Victor Herrera!

Κάτι περισσότερο από απελευθέρωση των ζώων: Ολική απελευθέρωση!!!

Frente de Liberación Animal – Comando Verde Negro (FLA-CVN)”

Ιταλία, 17/10
Σπάστηκαν παράθυρα αμαξιού κυνηγού

“Πρωί Σαββάτου, 16 Οκτωβρίου
Σπάστηκαν τα παράθυρα των αμαξιών πέντε κυνηγών στο χωριό Collebacaro (Rieti) Μέτωπο κατά του Κυνηγιού”

Σουηδία, 18/10
Κυνηγετικός πύργος μετατράπηκε σε άχρηστο σωρό.

“Στην Umeå ολοκληρώσαμε την καταστροφή του κυνηγετικού πύργου στην μέση της κυνηγετικής περιόδου. Αφιερωμένο στα ζώα που δολοφονούνται κάθε χρόνο με το βάρβαρο αυτό σπορ.
Χαρούμενα νέα για τους φίλους μας εκτός συνόρων, ένας Σουηδός κυνηγός πέθανε σε κυνηγετικό ατύχημα μερικές εβδομάδες νωρίτερα.
– DBF”

Ρωσία, 19/10
Πυρπολήθηκε μπουλντόζα σε χώρο κατασκευαστικής σε δάσος

“Η σιωπηρή ακινησία της νύχτας του δάσους σκίστηκε από τον ήχο της έκρηξης καθώς η μπουλντόζα καταστρέφονταν από μια ομάδα του ELF.
Η πυρπόληση έγινε τη νύχτα της 17ης και 18ης Οκτ. 2010 στο σημείο υλοτομίας του δάσους του Butovo στα νότια της Μόσχας.
Μια στήλη μαύρου καπνού μπορούσε να θεαθεί από μίλια μακριά, φωτιζόμενη από τα έντονα φώτα του κοντινού αεροδρομίου.
Θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους αναρχικούς αντιφά Garskarov και Belarus, οι οποίοι κρατούνται για τον αγώνα τους στο δάσος Khimiki της Μόσχας.

ELF-Ρωσία”

Η.Π.Α, 19/10
Βανδαλισμός εργοστασίου επεξεργασίας κρέατος

“Βανδαλισμός, 17/10/2010 – κολλήθηκαν κλειδαριές, ψεκάστηκε με κόλλα η γεννήτρια, τα “ALF” και “Φονιάδες σταματήστε τους θανάτους” γράφτηκαν αρκετά στους εξωτερικούς χώρους των εγκαταστάσεων, στο εργοστάσιο επεξεργασίας στο Saugerties, Νέα Υόρκη.

Σουηδία, 20/10
Σπάστηκαν παράθυρα γουναράδικου, αντικαταστάθηκαν, ξανασπάστηκαν, κ.λπ.

“Ιστορικό: Λίγο καιρό νωρίτερα τα παράθυρα του Fioruccu (απάνθρωπο κατάστημα γούνας) σπάστηκαν, έβαλαν καινούργια, σπάστηκαν ακόμη μια φορά μια νύχτα νωρίτερα, αυτή τη νύχτα επιτεθήκαμε ακόμη μια φορά στα ίδια παράθυρα:
Σήμερα επιτεθήκαμε στο γουναράδικο Fiorucci στο Γκέτεμποργκ για μια ακόμη φορά. Σπάστηκε ένα παράθυρο. Αυτές οι επιθέσεις θα συνεχιστούν μέχρι το Fiorucci να σταματήσει να πουλά γούνες.

Djurens Befrielsefront (DBF) /
Animal Liberation Front (ALF)”

Σουηδία, 20/10
Πετάχτηκαν πέτρες σε κατάστημα γούνας

“Γκέτεμποργκ, Σουηδία. Πετάχτηκε μια πέτρα στο κατάστημα γούνας Gillblads.

Γαλλία, 22/10
Φορτηγά σε σφαγείο παραδίδονται στις φλόγες

Το ALF ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο σφαγείο πουλερικών στο Ronsard στο jouy τη νύχτα της 16ης Οκτωβρίου. Δυο φορτηγά γεμάτα με άδεια κλουβιά καταστράφηκαν. Οι πυροσβέστες σταμάτησαν τη φωτιά πριν αυτή εξαπλωθεί στο κοντινό γραφείο. Φωτογραφία από άρθρο εφημερίδας.
Οι ακτιβιστές έγραψαν:

“Κάψαμε δυο φορτηγά σε σφαγείο στο Jouy, ένα μικρό χωριό στη Γαλλία 75 χλμ. από το Παρίσι. Ο αρχικός σκοπός ήταν να κάψουμε ολοσχερώς το σφαγείο αλλά αποτύχαμε. Οπότε κάηκαν μόνο αυτά τα δυο φορτηγά.
Γαλλικό ALF”

Ιταλία, 23/10
Δημοσίευση βίντεο από απελευθέρωση ορτυκιών

“Κατά τη νύχτα της 29ης και 30ης Ιουνίου εισβάλλαμε σε ένα κλουβί, λίγο μεγαλύτερο από 2 τετραγωνικά μέτρα, στο οποίο κρατούνταν εκατοντάδες ορτύκια.
Στη φύση, αυτά τα υπάκουα ζώα ζουν ομαδικά τη ζωή τους, σε ανοικτούς χώρους. Η αιχμαλωσία τα μετατρέπει σε εύκολους στόχους για αυτούς που θέλουν να τα πυροβολήσουν ώστε να βλέπουν αυτά τα αισθανόμενα πλάσματα να πεθαίνουν. Όλη τους τη ζωή δεν είχαν δει το φως της ημέρας παρά μόνο μέσα από τι σίτα του κλουβιού τους.
300 από αυτά κατάφεραν επιτέλους να γευτούν τον ουρανό και ένιωσαν τον άνεμο στα φτερά τους. Μια πτήση απελευθερωτική τα καλώσόρισε στη νέα τους ζωή, όπου κανείς άνθρωπος δεν θα έχει την επιλογή του θανάτου τους.

Ακόμη και εάν μόνο ένα ζώο είναι φυλακισμένο, κανείς δεν είναι ελεύθερος.

Γερμανία, 23/10
Εκρήξεις καταστρέφουν καθίσματα κυνηγών.

Σύμφωνα με την αναφορά στην εφημερίδα Bild, εκρήξεις κατέστρεψαν δυο καθίσματα κυνηγών στην περιοχή Vogtland στη Γερμανία. Το απόγευμα της Κυριακής 17 Οκτ., κάτοικοι της πόλης Schonau ανέφεραν ότι άκουσαν ένα δυνατό κρότο. Συντρίμμια από του πύργους σκόρπισαν σε περιοχή 35 μέτρων. Άλλο ένα κάθισμα κυνηγού καταστράφηκε στην άκρη του δάσους στο Mexhelgrun κάποια στιγμή ανάμεσα από την Κυριακή και την Τρίτη. Κάθε κάθισμα κόστιζε περίπου 1000 ευρώ.

Ιταλία, 23/10
Απελευθέρωση 38 κοτών

“Στο τέλος του Ιουλίου, εισβάλαμε σε φάρμα αυγών στην Lombardy. Με το φιλμ που δημοσιεύουμε, καταγράψαμε την πραγματικότητα της εκμετάλλευσης που κείτεται πίσω από την κατανάλωση αυγών. Μέσα σε απίστευτα στριμωγμένα, στενά κλουβιά, εκατοντάδες άτομα είναι στην εκμετάλλευση καθημερινά.
Σπισιστές χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς φαντάζονται αυτές τις κότες ως μέσο παραγωγής…καταδικασμένες σε μια ζωή πίσω από τα σίδερα.
Εισβάλαμε με την πρόθεση της καταγραφής της τραγικής πραγματικότητας αυτών των φαρμών και να πάρουμε μαζί μας 38 κότες ώστε να τους παρέχουμε ένα ασφαλές σπίτι με κάποιον που να μπορεί να τις φροντίσει.
Θα μπορούσαμε να γράψουμε παραπάνω, αλλά προτιμούμε να αφήσουμε το φιλμ να μιλήσει μόνο του. Οι σπισιστές παρουσιάζουν τις κότες ελεύθερης βοσκής στο γρασίδι και τα αυγά που παράγουν ως αποτέλεσμα μεταχείρισης με σεβασμό για τα ζώα αυτά.
Η πραγματικότητα είναι πολύ, μα πολύ πιο χάλια, η αλήθεια δεν μπορεί να είναι πιο τραγική,
Η ηθική μεταχείριση των μη ανθρώπινων ζώων δεν θα υπάρξει εάν αυτή η κοινωνία αποτυγχάνει να κατανοεί ότι αυτά για τα οποία μιλάμε είναι άτομα και όχι αντικείμενα.
Υπάρχου πολύ τρόποι για να επιτύχει κανείς την απελευθέρωση των ζώων, το άνοιγμα ενός κλουβιού και η σωτηρία μιας ζωής είναι σημαντικό, αλλά τόσο σημαντικό με το να γίνεις VEGAN και να σταματήσεις να θρέφεις τον εαυτό σου με εκμετάλλευση και θάνατο.

Η επανάσταση μπορεί να αρχίσει τώρα, με τον καθένα μας.
E.A. (ANIMAL ESCAPE)”

Γερμανία, 24/10
Πριονίστικαν δυο πύργοι κυνηγών

“Τη νύχτα της 20ης Οκτωβρίου στην περιοχή του Nache von Essen δυο μεγάλοι πύργοι κυνηγών πριονίστηκαν”

Χιλή, 24/10
Απελευθέρωση δυο γουρουνιών και κάλεσμα για δράση

Σεπτέμβριος 18 – Στις 18, την ημέρα της εορτασμού της ανεξαρτησίας στη Χιλή με τελετές που περιλαμβάνουν τη δολοφονία εκατομμυρίων ζώων και αιματηρά παιχνίδια όπως το ροντέο, vegan ακτιβιστές πήδηξαν μέσα στο ροντέο παραλύοντας τις δραστηριότητες όπου γίνονταν συναγωνισμός για το κύπελλο του αποκαλούμενο χιλιανού αθλήματος.

17 Οκτωβρίου – Μοιραζόμαστε μαζί σας νέα για την απελευθέρωση δυο γουρουνιών από φάρμα στην περιοχή του Σαντιάγκο από vegan ακτιβιστές με ξεσκέπαστα πρόσωπα την Κυριακή 17 Οκτωβρίου.

20 Οκτωβρίου – Γκράφιτι για την απελευθέρωση των ζώων και την απελευθέρωση των vegan και χορτοφάγων αναρχικών κρατούμενων συντρόφων. Στις 20 Οκτωβρίου στις σκιές του Σαντιάγκο, πήγαμε με αυτοκόλλητα και με τα μαύρα χρώματα μας να κάνουμε γκράφιτι στου νεκρούς τοίχους του καπιταλισμού σε αυτή την περιοχή του κόσμου. Έγιναν 5 διαφορετικά γκράφιτι σε διαφορετικά σημεία.

Ανακοινώνουμε τώρα τη δεύτερη διεθνή εβδομάδα απελευθέρωσης ζώων, από το Σάββατο 20 Νοεμβρίου μέχρι την Κυριακή 28 Νοεμβρίου. Όλες οι οργανώσεις και τα άτομα ανά τον κόσμο είναι προσκαλεσμένα να κάνουν δράσεις παντός τύπου για την εξάπλωση της ανθρώπινης και μη απελευθέρωσης, όπως και διαμαρτυρίες κατά της εκμετάλλευσης της Γης.
Για να φωτίσουμε τις ψυχές μας στον αγώνα και να αντιμετωπίσουμε αυτό που μας καταπιέζει και μας σκοτώνει.
Ολική Απελευθέρωση.”

Ιταλία, 24/10
Εννιά κουνέλια σώθηκαν από τη σφαγή

“Τη νύχτα της 19ης Οκτωβρίου σώσαμε εννιά κουνέλια από τη σφαγή, όπου κρατούνταν σε απαίσια κλουβιά, γεμάτα περιττώματα. Είναι τώρα ασφαλή και έτοιμα να ζήσουν τη ζωή τους με την αξιοπρέπεια που τους αξίζει.

Γαλλία, 25/10
Μπογιαντίστηκε μαγαζί με γούνες

“Τη νύχτα της 19ης και 20ης Οκτωβρίου αυτό το μαγαζί με τις γούνες
μπογιαντίστηκε, οδός claude decant 75012 Παρίσι.”

Ισπανία, 25/10
Απελευθέρωση μινκ διακόπηκε από αγρότη

“Νωρίς την Κυριακή το πρωί, 23 Οκτ. ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων εισέβαλαν σε φάρμα μινκ στην πόλη Abegondo στην Galicia για να δώσουν ένα τέλος στην εκμετάλλευση των ζώων.
Με κίνητρο την έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στα μέσα, η οποία δείχνει την κόλαση που περνάνε αυτά τα ζώα, νιώσαμε υποχρεωμένοι να πάρουμε θέση και να σταθούμε αλληλέγγυοι προς αυτά.
Όταν ένας μεγάλος αριθμός κλουβιών είχε ήδη ανοιχτεί έφτασε ο εκτροφέας ξαφνικά, διακόπτοντας την απελευθέρωση και αναγκαστήκαμε να διαφύγουμε χωρίς να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα ζώα.

Ο αγώνας μας δεν θα τελειώσει όσο τα ζώα είναι στην εκμετάλλευση. Είμαστε αντίθετοι στην εκμετάλλευση κάθε μορφής των ζώων και πιστεύουμε ότι είναι ουσιώδης η υιοθέτηση ενός vegan τρόπου ζωής που δείχνει σεβασμό στα ζώα.
Υπάρχουν πολύ τρόποι να βοηθήσει κανείς τα ζώα, δεν εξαρτάται από κανέναν παρά μόνο από εσένα.

Κατά του σπισισμού, για την απελευθέρωση των ζώων.”

Ιρλανδία, 26/10
Αλλαγή διαφήμισης προώθησης Αρνιού στο Δουβλίνο

“Έτυχε να περνάμε από μια στάση λεωφορείου δυο εβδομάδες νωρίτερα όταν είδαμε μια αηδιαστική απόδειξη της ηλίθιας, άπληστης και ψευδούς χαράς των ανθρώπων. Κοίταξα στο χέρι μου και βρέθηκε εκεί ένα σπρέι. Χρησιμοποιώντας την ελευθερία της επιλογής που όλοι μας έχουμε, άσχετα το πώς μας το περνά το σύστημα, αποφασίσαμε να ενημερώσουμε τους ανθρώπους τι κρύβεται πίσω από αυτά.

Όσο και ασήμαντες να δείχνουν κάποιες πράξεις. Είσαι ο μοναδικός που μπορεί να το κάνει, είσαι η διαφορά μεταξύ της απάθειας και της απελευθέρωσης.
Δώσε μια φωνή σε αυτούς που δεν έχουν.

ALF Ιρλανδία”

Η.Π.Α., 26/10
Διάρρηξη σε ερευνητικό εργαστήριο

“Την προηγούμενη νύχτα έγινε διάρρηξη σε ερευνητική μονάδα στο CalTech. Κλάπηκαν διάφορα έντυπα και κωδικοί. Αφέθηκε ένα σημείωμα που έλεγε “ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ.”

Μ.Βρετανία, 26/10
Νέοι φυλακισμένοι: SHAC UK 11

Στις 25 Οκτ. 2010, έξι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων (Alfie Fitzpatrick, Tom Harris, Jason Mullen, Nicola Tapping, Nicole Vosper, Sarah Whitehead) καταδικάστηκαν για την συμμετοχή τους στην εκστρατεία του Stop Huntingdon Animal Cruelty (SHAC). Οι ακτιβιστές ομολόγησαν την ενοχή τους είτε για “συνωμοσία για συμβατική εμπλοκή των εργασιών οργάνωσης έρευνας σε ζώα” ή για “συνωμοσία για εκβιασμό” σε σχέση με την υπόθεση του κακόφημου ερευνητικού εργαστηρίου Huntingdon Life Sciences.

Επτά ακόμη ακτιβιστές (Dan Amos, Gregg Avery, Natasha Avery, Gavin Medd-Hall, Heather Nicholson, Gerrah Selby, Dan Wadham) φυλακίστηκαν τον Ιανουάριο του 2009 βάσει των ποινών για παρόμοιες κατηγορίες.

Οι καθαρά πολιτικές διώξεις και οι σκληρές και άδικες καταδίκες είναι μια προσπάθεια της Βρετανικής κυβέρνησης να συντρίψει την κατρακύλα αλλά και όποιον θέλει να μιλήσει για τη ζωοτομία. Για να μάθετε περισσότερα για την υπόθεση, επισκεφθείτε το: www.myspace.com/shacukprisonersupport. Παρακαλούμε στείλτε γράμματα υποστήριξης στους UK “SHAC 11.”

Dan Amos
Μετά από 2 χρόνια στη φυλακή, ο Dan αποφυλακίστηκε τον Ιούλιο του 2010.

Gregg Avery #A6987AN
HMP Coldingley
Shaftesbury Road
Bisley, Woking
Surrey GU24 9EX
UNITED KINGDOM
Καταδίκη: 9 χρόνια
Επισκεφθείτε τη σελίδα υποστήριξης τους Gregg: www.myspace.com/supportgregg

Natasha Avery #A5180AD
HMP Send
Ripley Road
Woking
Surrey GU23 7LJ
UNITED KINGDOM
Καταδίκη: 9 χρόνια
Επισκεφθείτε τη σελίδα υποστήριξης της Natasha: www.myspace.com/supportnatasha

Alfie Fitzpatrick
Καταδίκη: 1 χρόνος καταδίκη με αναστολή

Tom Harris #A8086AX
HMP Winchester
Romsey Road
Winchester
Hampshire SO22 5DF
UNITED KINGDOM
Καταδίκη: 4 χρόνια

Gavin Medd-Hall #A3624AD
HMP Coldingley
Shaftesbury Road
Bisley, Woking
Surrey GU24 9EX
UNITED KINGDOM
Καταδίκη: 8 Χρόνια
Επισκεφθείτε τη σελίδα υποστήριξης του Gavin: www.myspace.com/supportgavin

Jason Mullen #A8076AX
HMP Winchester
Romsey Road
Winchester
Hampshire SO22 5DF
UNITED KINGDOM
Καταδίκη: 3 χρόνια

Heather Nicholson #A3158AJ
HMP Foston Hall
Foston
Derby
Derbyshire DE65 5DN
UNITED KINGDOM
Καταδίκη: 11 χρόνια
Επισκεφθείτε τη σελίδα υποστήριξης της Heather: www.myspace.com/supportheather

Gerrah Selby #A2014AD
HMP Downview
Sutton Lane
Sutton
Surrey SM2 5PD
UNITED KINGDOM
Καταδίκη: 4 χρόνια
Σελίδα υποστήριξης: www.myspace.com/SupportGerrah

Nicola Tapping #HK9804
HMP Bronzefield
Woodthorpe Road
Ashford
Middlesex TW15 3JZ
UNITED KINGDOM
Καταδίκη: 1 χρόνος και 3 μήνες

Nicole Vosper #VM9385
HMP Bronzefield
Woodthorpe Road
Ashford, Middlesex TW15 3JZ
UNITED KINGDOM
Καταδίκη: 3 χρόνια και 6 μήνες
Σελίδα υποστήριξης: www.myspace.com/vegannicole

Dan Wadham #A5705AA
HMP Camp Hill
Newport
Isle of Wight PO30 5PB
UNITED KINGDOM
Καταδίκη: 5 χρόνια
Επισκεφθείτε τη σελίδα υποστήριξης του Dan: www.myspace.com/supportdanwadham

Sarah Whitehead #VM7684
HMP Bronzefield
Woodthorpe Road
Ashford
Middlesex TW15 3JZ
UNITED KINGDOM
Καταδίκη: 6 χρόνια
Σελίδα υποστήριξης: www.myspace.com/supportsarah

Η Sarah βρίσκεται στη φυλακή από τον Ιούνιο του 2008, και της έχει δοθεί ποινή 2 χρόνων για τη διάσωση ενός κακοποιημένου κουταβιού από ένα σπίτι (ο σκύλος έχει τώρα ένα καινούργιο σπίτι και παραμένει ασφαλής).

Γερμανία, 27/10
Εμπρησμός καθισμάτων κυνηγών

“Τη νύχτα στις 10/18/2010 στην περιοχή του δάσους πάνω από το Urbach πυρπολήθηκαν τρία καθίσματα κυνηγών.
Τα καθίσματα κάηκαν, αλλά δεν καταστράφηκαν ολοσχερώς. Αυτό το αποτέλεσμα το γνωρίζαμε από τη στιγμή που παρασκευάζαμε το μείγμα, αυτή τη φορά λιγότερο ισχυρό.
Κατεβάστε το κάθισμα γιατί θα το κάνουμε εμείς!

Άλλο ένα κάθισμα κυνηγών κάηκε μεταξύ Urbach και Plüderhausen. Κάηκε, αλλά η ζημιά δεν ήταν σημαντική. Κάηκε το παγκάκι και μαύρισε το εσωτερικό. Οι σανίδες είχαν κοπεί ολοκληρωτικά και όχι μερικώς όπως θέλουν τα μέσα να πιστεύετε.
Δεν ενδιαφερόμαστε στο να τραυματίσουμε ανθρώπους, θέλουμε μόνο να καταστρέψουμε τις υποδομές που φτιάχνουν για τη δολοφονία. Μετά από την κάθε δράση το κάθισμα παραμένει σε κατάσταση την οποία ο κυνηγός δεν εμπιστεύεται!

Μετά από το τελευταίο πριόνισμα ο πύργος αφέθηκε να γέρνει στα πλάγια. Οι εικόνες είναι γνωστές.
Ο κυνηγός που άφησε το κάθισμα στο έδαφος για να το επισκευάσει. Βρήκαμε την ευκαιρία για την εμπρηστική επίθεση.
Μέχρι τώρα, από νωρίς τον Αύγουστο, επτά καθίσματα κυνηγών έχουν καταστραφεί ή έχουν πάθει ζημιές. Θα ακολουθήσουν και άλλα.
Τα τοπικά μέσα έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το έργο μας. Οι Stuttgarter Nachrichten, Waiblinger Kreiszeitung και Schorndorfer Nachrichten έγραψαν για τις δράσεις αυτές. Το Regio TV έκανε ένα ρεπορτάζ.

Σύνδεσμος Stuttgarter Nachrichten
Σύνδεσμος RegioTV:

Επίσης υποστηρίζουμε την κατεδάφιση των δυο καθισμάτων κυνηγών στο Vogtland και των δυο πριονισμένων καθισμάτων στο Nähe von Essen.
Με δύναμη, αποτελειώστε το τοπικό κυνήγι.

Το Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων δουλεύει παγκόσμια για να αντιταχθεί στον κάθε μορφής βασανισμό ζώων και θάνατο ζώων.
Δεν έχει σημασία εάν πρόκειται για ερευνητικά εργαστήρια με ζώα, τσίρκο, σφαγεία, κυνηγετικό εξοπλισμό, βιομηχανία γούνας ή άλλη επιχείριση εκμετάλλευσης ζώων.
Η καταστροφή των αφισών του τσίρκο Zirkus Carl Busch στο Schorndorf, με την ευκαιρία, αναλαμβάνεται από εμάς.
Δεν μας ενδιαφέρει η δόξα και το χρήμα, μόνο η παύση της ταλαιπωρίας των ζώων!

Ευχόμαστε στον εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας του Waiblinger, Klaus Hinderer, και στους συναδέλφους του καλή τύχη, αλλά δεν θα πρέπει να σπαταλά πολλά από τα χρήματα των φορολογουμένων. Υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα με τα οποία πρέπει να ασχολείται η αστυνομία.

ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΖΩΩΝ”

Ισπανία, 27/10
Ανοικτή διάσωση για 5 κότες

Ενημέρωση από Igualdad Animal / Animal Equality (φωτογραφίες):

“Ακτιβιστές της Animal Equality διέσωσαν πέντε κότες από φάρμα που περιέχει 160.000 ζώα τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Αφού εισέβαλαν σε μια από τις καλύβες μέσω μιας ξεκλείδωτης πόρτας και χωρίς να χρησιμοποιήσουν κανενός είδους βία, οι ακτιβιστές αφαίρεσαν πέντε κότες, που μετέπειτα εξετάστηκαν από κτηνίατρο. Μια από αυτές έπρεπε να εγχειριστεί για να αφαιρεθεί ένας τεράστιος όγκος από το κεφάλι της που προήλθε από μια παλαιότερη μόλυνση στο μάτι. Μια ακόμη κότα βρίσκεται σε κτηνιατρική θεραπεία αλλά είναι εκτός κινδύνου.

Αυτά τα ζώα υπόκεινται σε αναγκαστικό χάσιμο των φτερών τους, κατά το οποίο, με αναγκαστικό περιορισμό στο φαγητό τους, συμπεριλαμβανομένης και της ασιτίας για πολλές μέρες – και βρισκόμενα σε απόλυτο σκοτάδι, περνούν σε ένα νέο κύκλο γέννησης αυγών.

Αυτά τα 1,5 ετών ζώα έχουν περάσει τους τελευταίους 11 μήνες τους παγιδευμένα πίσω από κάγκελα χωρίς να μπορούν να δουν τον ήλιο. Υποφέρουν από διάφορες διατροφικές ελλείψεις και μερικά από αυτά έχουν ζημιά στο συκώτι λόγω του υψηλού σε πρωτεΐνη περιεχομένου της τροφής τους, η οποία τους δίνεται με σκοπό την αύξηση του βάρους των αυγών τους.

Η ομάδα ανοικτής απελευθέρωσης Animal Equality έχει καταγράψει αυτές τις εικόνες διότι πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό η κοινωνία να έχει πρόσβαση σε αυτά που συμβαίνουν μέσα σε τέτοια μέρη ώστε να έχουν την ικανότητα να σκεφτούν για το πως αισθάνονται τα ζώα.

Αυτή η διάσωση έγινε σε μια φάρμα με κλουβιά για κότες παρόμοια με τα “εμπλουτισμένα κλουβιά” που θα είναι υποχρεωτικά από το 2012 και μετά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρόλα αυτά, στις φάρμες ελευθέρας βοσκής, οι κότες είναι ακόμη καταπιεσμένες και χρησιμοποιούν τους ελάχιστους πόρους προς όφελος του ανθρώπου, και στο τέλος όλες αυτές στέλνονται στο σφαγείο έχοντας ζήσει μόνο ένα ελάχιστο από τη ζωή τους.

Στην Ισπανία, περισσότερες από 47 εκατομμύρια κότες είναι θύματα αυτού του συστήματος το οποίο υπάρχει για να ικανοποιεί τη ζήτηση για αυγά. Αυγά που ούτε καν τα χρειαζόμαστε.
Επιπλέον 47 εκατομμύρια αρσενικά κοτοπουλάκια – τα αδέρφια τους – είναι επίσης θύματα αυτής της κατανάλωσης. Συχνά ξεχασμένα, δεν καταγράφονται καν στις επίσημες στατιστικές. Σε κάθε τύπο φάρμας, τα αρσενικά κοτοπουλάκια σκοτώνονται, είτε συγκεντρώνονται ομαδικά και θανατώνονται με αέριο, για το λόγο του ότι δεν γεννούν αυγά και δεν είναι κερδοφόρα για κανένα άλλο σκοπό.

Η Animal Equality διασώζει ζώα όχι μόνο για να βοηθήσει αυτά τα συγκεκριμένα, αλλά επίσης για να αφυπνίσει την κοινωνία και να σταματήσει να βλέπει τα άλλα ζώα με τα οποία μοιράζεται τον πλανήτη ως πόρους από τους οποίους μπορεί να βγάλει κέρδος.
Όπως και σε όλες τις ανοιχτές διασώσεις που διεξάγουμε, πάντοτε αποχωρούμε γεμάτοι με συναισθήματα λύπης και ανικανότητας τη στιγμή που πρέπει να κλείσουμε την πόρτα και να αφήσουμε πίσω μας χιλιάδες άλλων ζώων που θα υποφέρουν ολόκληρη τη ζωή τους μόνο και μόνο για να καταλήξουν με του λαιμούς τους κομμένους σε ένα σφαγείο.
Είμαστε εντελώς ανίκανοι να διασώσουμε όλα τα ζώα στις φάρμες, στα σφαγεία, στα εργαστήρια. Η παύση αυτού του συνεχιζόμενου ολοκαυτώματος εξαρτάται από τον καθένα μας, και εξαρτάτε από τη αφαίρεση της οικονομικής υποστήριξης, σε όλες τις μορφές της.

Το να ζούμε σαν vegan σημαίνει ότι απελευθερώνουμε τα ζώα που πρόκειται να σφαχτούν ή να πεθάνουν για τις απαιτήσεις μας, και χτίζει βάσεις υποστήριξης για ένα κόσμο που θα είναι περισσότερο ίσος προς όλους, ανεξάρτητα από το είδος στο οποίο ανήκει ο καθένας.

Προς την κατάργηση της σκλαβιάς των ζώων.

OpenRescue.net
RescateAbierto.org

Vídeo: Karol Orzechowski
Photos: Jo-Anne McArthur”

Σουηδία, 28/10
Η πόλη ÖREBRO είναι τώρα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΟΥΝΑΣ
αναφορά από ακτιβιστές στη Σουηδία:

“ΝΙΚΗ, για τα ζώα!
Το γουναράδικο/στοκατσίδικο το οποίο πρόσφατα έγινε στόχος ζωόφιλων στο Οrebro είναι τώρα κλειστό. Υπολογίζεται ότι οι ζημιές ανέρχονται στις 3.000.000 κορόνες Σουηδίας (περίπου 400.000$).
Αυτό σημαίνει ότι το Οrebro είναι τώρα ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΓΟΥΝΑΣ! Αυτό επίσης σημαίνει ότι η επαρχεία Närke County είναι τώρα 100% ‘ελεύθερη καταστημάτων γούνας’.
Αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι πολλές ζωές αθώων έχουν σωθεί για το μέλλον και δεν θα γίνουν “αντικείμενα” κέρδους! Πάντοτε για ΟΛΑ τα πλάσματα
-djurens hämnare”

Γαλλία, 28/10
Βόμβες βενζίνης χρησιμοποιήθηκαν για να δοθεί ένα μήνυμα σε μέτοχο της Fortress

“Τη νύχτα της 24 και 25 Οκτωβρίου επισκεφτήκαμε τον martin young, […]
Ο martin είναι Διευθυντής, της Equities Europe, Utilities Equities Research στη Nomura. για αυτό το λόγο τοποθετήσαμε δυο βόμβες βενζίνης κάτω από το αυτοκίνητο του. Αφήστε τη fortress να αποσύρει το δάνειο των 70 εκ. δολλαρίων προς της HLS ή περιμένετε το χτύπημα από το ALF εκεί όπου αισθάνεστε πιο ασφαλείς, στο ΣΠΙΤΙ!!”

Γαλλία, 30/10
Επίσκεψη της MFAH σε στέλεχος του μεγαλύτερου επενδυτή της Fortress Investments

“Νωρίς το πρωί στις 30 Οκτωβρίου οι Militant Fdiesgorces Against Huntingdon επισκέφτηκαν το σπίτι του Frederic Cezard Διευθύνοντα Σύμβουλου της Equities and Funds στη Nomura. Κάψαμε το αυτοκίνητο του στο πάρκινγκ του σε αλληγεγγύη προς όλους τους συντρόφους ανά τον κόσμο που είναι φυλακισμένοι για την απελευθέρωση των ζώων, των ανθρώπων και της γής. Συνεχίζουμε τον αγώνα αυτό μέχρι να να ζήσουν όλοι την ελευθερία που ποθούν, μέχρι όλα τα ζώα μέσα σε εργαστήρια όπως το Huntingdon Life Sciences να μπορέσουν να τρέξουν ελεύθερα μέσα στα δάση και για πρώτη φορά στη ζωή τους να νιώσουν ελεύθερα.
Μέχρι Όλοι Να Είναι Ελεύθεροι!
Militant Forces Against Huntingdon”

Πηγή όλων των ενημερώσεων είναι το Bite Back.