Σεπτέμβριος 2010

Τριήμερο δράσεων αλληλεγγύης στους κρατούμενους
Μεξικό, 1/9

”Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις ακόλουθες ενέργειες ως ένδειξη αλληλεγγύης στους αντιεξουσιαστές κρατούμενους Víctor Herrera (ο οποίος δεν έχει ακόμα δικαστεί αλλά βρίσκεται προφυλακισμένος εδώ και ένα χρόνο), Abraham López και Adrian Magdaleno, που είναι έγκλειστοι στις φυλακές του Μεξικού.
Άμεση αλληλεγγύη στους οκτώ που κατηγορούνται για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης και βομβιστικές επιθέσεις στη Χιλή.
25/8 – Τοποθετήσαμε ψεύτικη βόμβα πίσω από μια δημοτική μονάδα επιτήρησης στην πόλη Tultitlan του Μεξικού.
26/8 – Τοποθετήσαμε ψεύτικη βόμβα σε τηλεφωνικό θάλαμο μόλις μερικά μέτρα από οδοντιατρική κλινική που κάνει πειράματα σε ζώα στο κέντρο της πόλης San Cristóbal Ecatepec του Μεξικού.
27/8 – Πραγματοποιήσαμε απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα στο εμπορικό κέντρο Zentralia στην πόλη Coacalco του Μεξικού.
Αυτές τις τρεις ημέρες δημιουργήθηκε το απόλυτο χάος στα κέντρα της εξουσίας και της κυριαρχίας, διότι ενώ οι σκλάβοι της εργασίας, των χρημάτων, των ειδών πολυτελείας και της καπιταλιστικής φαυλότητας μάζευαν τα κέρδη τους για να καταναλώσουν και να τροφοδοτήσουν τη σήψη του αυταρχισμού και της εξημέρωσης, εμείς σπείραμε το χάος στους τρεις αυτούς δήμους του Μεξικού, παγιώνοντας την άμεση αλληλεγγύη μας στους κρατούμενους.
Δε θα μείνουμε απλοί παρατηρητές, ούτε τώρα ούτε ποτέ, γιατί ο αγώνας συνεχίζεται!
Από το Μεξικό στη Χιλή, στέλνουμε την ολόψυχη αντάρτικη υποστήριξή μας!
Frente de Liberación Animal”

Πηγή: Bite Back Magazine

Γιορτή βίας μπαίνει στο στόχαστρο
Ελβετία, 2/9

”Μια νύχτα στα τέλη Αυγούστου πραγματοποιήσαμε δράση ενάντια στη γαϊδουροδρομία στην περιοχή Mezzovico-Vira, στην είσοδο του χωριού όπου ο αγώνας διεξάγεται και δηλώσαμε τη σαφή μας καταδίκη αυτής της σκληρής ψυχαγωγίας που επαναλαμβάνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Καταστρέψαμε πολλές αφίσες διαφήμισης του αγώνα.
Για την απελευθέρωση των ζώων,
ALF”

Πηγή: Bite Back Magazine

Δράσεις στην πόλη Örebro
Σουηδία, 3/9

”9/8 – Το τελευταίο κατάστημα πώλησης γαλακτοκομικών προϊόντων ‘Ostbutiken’ σπάζεται με πέτρες.
10/8 – Σπάσιμο του καταστήματος Nylöw Skinn. Το κατάστημα βρίσκεται ήδη κοντά στη χρεωκοπία! Για τα ζώα, DBF
16/8 – 3 πουλιά σώζονται από τη ζωή που ζούσαν ως ‘αντικείμενα’ στην πόλη Stadsparken. Είναι πλέον ελεύθερα!
18/8 – Νίκη για τα ζώα: Μετά την τελευταία επίσκεψη του DBF στο κατάστημα με πορνό ταινίες Tutti Frutti, σταμάτησαν να φέρνουν ταινίες πορνό με ζώα. Η ταμπέλα τους καταστράφηκε ολοσχερώς με τσεκούρι. Έτσι πήραν το μήνυμά τους! Τα λέμε.. DBF
17-18/8 – Η περίφραξη και τα τζάμια του ‘Svampens gatukök’ καταστράφηκαν γιατί η επιχείρηση υποστηρίζει το βασανισμό και το θάνατο των ζώων!
18/8 – Σπάζονται όλα τα τζάμια του τελευταίου ιχθυοπωλείου! – DBF
18/8 – Σπάζονται όλα τα τζάμια του καταστήματος ‘Giuseppes skinnverkstad’.
17-20/8 – Καταστροφή διαφημιστικών του τσίρκου Maximum, του πλέον διαβόητου τσίρκου της Σουηδίας!
18/8 – Το κατάστημα ‘Saxen Skinn & Pals’ δέχεται επίθεση από το ALF.”

Πηγή: Bite Back Magazine

Απελευθέρωση χιλιάδων ορτυκιών
Ιταλία, 4/9

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της 12ης Αυγούστου, κόπηκαν τα δίχτυα που φυλάκιζαν χιλιάδες ορτύκια σε ένα εκτροφείο στην πόλη Castelvetro. Μια ομάδα που ονομάζεται ‘Neri come la notte’ [‘Μαύροι όπως η νύχτα’], ανέλαβε την ευθύνη με μια ανώνυμη επιστολή στην εφημερίδα Gazzetta di Modena. Στην επιστολή, η δράση αφιερώθηκε ‘Στους Billy, Costa και Silvia, γιατί με την άμεση δράση θα συνεχίσουμε την κοινή πορεία που οδηγεί στην καταστροφή του πολιτισμού, γιατί με τις δράσεις οι καρδιές μας μπορούν να αισθάνονται κοντά σε αυτούς’.

Πηγή: Bite Back Magazine

Καταστροφή διαφημιστικών αφισών τσίρκου
Ιρλανδία, 5/9

”Στο Δουβλίνο, καταστράφηκαν 40 αφίσες που διαφήμιζαν το τσίρκο Super Australian. Το τσίρκο χρησιμοποιεί ζώα.
ALF”

Πηγή: Bite Back Magazine

Επιθέσεις σε χασάπικα και πρακτορεία στοιχημάτων
Β. Ιρλανδία, 6/9

”Την Κυριακή 29 Αυγούστου, ένας πυρήνας του Μετώπου για την Απελευθέρωση των Ζώων πραγματοποίησε επίσκεψη σε 4 εγκαταστάσεις στο Μπέλφαστ που συμβάλλουν άμεσα στην κακοποίηση των ζώων και στη δολοφονία τους..
Οι στόχοι ήταν:
2 χασάπικα
2 πρακτορεία στοιχημάτων
Κανένα από αυτά δεν μπόρεσε να ‘δουλέψει’ την επόμενη μέρα.
Σταματήστε το άθλιο εμπόριό σας και θα σταματήσουμε τις επιθέσεις!
ALF”

Πηγή: Bite Back Magazine

Επίθεση του ELF σε μεσιτικά γραφεία ως ένδειξη αλληλεγγύης στους κρατούμενους
Ιταλία, 7/9

”Σπασμένα παράθυρα, μπλοκαρισμένες κλειδαριές και συνθήματα στους τοίχους δύο μεσιτικών γραφείων της εταιρίας Immobildream στη Ρώμη. Ως ένδειξη αλληλεγγύης στα ζώα και στους οικο-κρατούμενους.
Earth Liberation Front”

Πηγή: Bite Back Magazine

Απελευθέρωση μινκ
Γερμανία, 7/9

Τα ξημερώματα της 5ης Σεπτέμβρη, απελευθερώθηκαν αρκετές χιλιάδες μινκ από τα κλουβιά τους από εκτροφείο στην πόλη Süderbrarup. 40 από τα μινκ που απελευθερώθηκαν αφέθηκαν στην άγρια φύση. Ο εκτροφέας υπολογίζει ότι οι ζημιές ανέρχονται στις €150.000.

Πηγή: Bite Back Magazine

Κόκκινη μπογιά σε γουναράδικο
Σουηδία, 8/9

”Πετάχτηκε κόκκινη μπογιά στην πόρτα και στα σκαλιά του γουναράδικου Mattsons Fur. Επίσης γράψαμε συνθήματα στους τοίχους του καταστήματος.
DBF”

Πηγή: Bite Back Magazine

Μήνυμα σε κατάστημα πώλησης κυνηγετικών ειδών
Σουηδία, 10/9

Σύμφωνα με αναφορά στην εφημερίδα Sydöstran, ένα κατάστημα με είδη κυνηγιού δέχτηκε επίθεση τα μεσάνυχτα της 27ης Αυγούστου. Γράφτηκε ‘DBF’ στους τοίχους και βρέθηκε ένας σωρός από πέτρες έξω από το κατάστημα. Ο καταστηματάρχης Rickard Lundberg δήλωσε στην εφημερίδα ότι ερμηνεύει τις πέτρες ως απειλή.

Πηγή: Bite Back Magazine

Απελευθέρωση 400 μινκ
ΗΠΑ, 13/9

”Τα ξημερώματα της 9ης Σεπτέμβρη, το ALF επισκέφτηκε το εκτροφείο μινκ ‘Beck’ στην περιοχή Granite Falls. Από ρεπορτάζ μάθαμε ότι απελευθερώσαμε περίπου 400 από τα μινκ που βρίσκονταν εκεί και το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν ήταν αρκετά. Ευχόμαστε να είχαμε το χρόνο εκείνο το βράδυ να απελευθερώσουμε όλους τους κρατούμενους εκείνης της κόλασης. Η καρδιά μας έχει ραγίσει για όσους έχουν μείνει πίσω, αλλά μας παρηγορεί το γεγονός ότι θα τα καταφέρουμε καλύτερα την επόμενη φορά.
ALF”

Πηγή: Bite Back Magazine

Συνθήματα κατά του κυνηγιού
Ιταλία, 14/9

Η εφημερίδα Il Giornale di Vicenza ανέφερε ότι συνθήματα ενάντια στο κυνήγι γράφτηκαν σε σκηνές που στέγαζε ένα φεστιβάλ κυνηγιού στην πόλη Lonigo την 5η Σεπτέμβρη. Δυστυχώς, ένας ακτιβιστής συνελήφθη.

Πηγή: Bite Back Magazine

Καταστροφή διαφημιστικών αφισών τσίρκου
Ιρλανδία, 15/9

“Πάνω από 40 διαφημιστικές αφίσες του τσίρκου Australian Super καταστράφηκαν στην πόλη Maynooth το Σαββατοκύριακο. Αυτό θα επαναλαμβάνεται μέχρι να σταματήσουν να χρησιμοποιούν ζώα στις παραστάσεις τους”.

Πηγή: Bite Back Magazine

Απελευθέρωση 10 κοτών
Ιταλία, 16/9

”Στις 9 Σεπτέμβρη, απελευθερώθηκαν 10 κότες που ζούσαν σε θλιβερές συνθήκες σε σπίτι στην πόλη Lurate Caccivio. Θα ζήσουν τώρα ευτυχισμένες το υπόλοιπο της ζωής τους..”

Πηγή: Bite Back Magazine

Μπογιές σε οχήματα τσίρκου
Γερμανία, 17/9

”Κατά τη διάρκεια της νύχτας της 15ης Σεπτέμβρη πετάξαμε μπογιές σε αυτοκίνητα και φορτηγά του τσίρκου Las Vegas στο Αμβούργο. Διαφημιστικές αφίσες επίσης καταστράφηκαν.
Με αυτή τη δράση μας αντιτασσόμαστε στην εκμετάλλευση των ζώων από τα τσίρκο και όλα τα άλλα θεσμικά όργανα της βίαιης καταστολής των ζώων.
Θα επιστρέψουμε.. μέχρι να αδειάσουν όλα τα κλουβιά”.

Πηγή: Bite Back Magazine

Ηνωμένο Βασίλειο, 17/9

”Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, ένα ακτιβιστής του Μετώπου για την Απελευθέρωση των Ζώων εισέβαλε στο σφαγείο Lindel Foods στην πόλη Burradon σε μια προσπάθεια να καταστρέψει αυτό το άθλιο μέρος.
Οι ακτιβιστές έσπασαν τα παράθυρα και τα αλεξήνεμα των φορτηγών και έγραψαν ‘ALF’ σε όλα τα φορτηγά. Έριξαν μπογιές μέσα στο κτήριο και στους τοίχους και έκαναν σαφές ότι η επιχείρηση είναι ανεπιθύμητη”.

Πηγή: Bite Back Magazine

Επίσκεψη του ALF σε σπίτι γουνέμπορα
Ιρλανδία, 18/9

”Την περασμένη Κυριακή το ALF επισκέφτηκε το σπίτι της Caroline Barnardo. Είναι ιδιοκτήτρια του παλαιότερου καταστήματος γούνας στο Δουβλίνο και η διεύθυνσή της είναι 31 hillside Drive, Rathfarnham. Οι μπροστινές πόρτες αλυσοδέθηκαν και κλειδώθηκαν. Κόκκινη μπογιά πετάχτηκε παντού. Θα ακολουθήσουν περισσότερες επισκέψεις..
ALF”

Πηγή: Bite Back Magazine

Το πάρκο Slottsskogen ξαναβάφεται
Σουηδία, 19/9

”Απόψε ήταν η στιγμή για ακόμα περισσότερες δράσεις κατά της φυλακής ζώων Slottsskogen. Τα τζάμια τους ξαναβάφτηκαν. Θα επιστρέψουμε μέχρι να πάρουν το μήνυμα και να απελευθερώσουν όλα τα εγκλωβισμένα ζώα. Για τις φώκιες και τους πιγκουίνους και όλα τα άλλα ζώα που είναι κλειδωμένα χωρίς να υπάρχει λόγος.
Η τζαμαρία καλύφθηκε εξ ολοκλήρου με μπογιά, μιας και το να βλέπει κανείς τα ζώα να βασανίζονται πίσω από το τζάμι δε θα πρέπει ποτέ να είναι διασκέδαση για τις μάζες των καταναλωτών.
ALF/DBF”

Πηγή: Bite Back Magazine

Οι ”Φίλοι της Γης” πυρπολούν αυτοκίνητα στο Μπουένος Άιρες
Αργεντινή, 19/9

”Για μια ακόμη φορά βγήκαμε στους δρόμους για να κάνουμε πράξη αυτά που λέμε και πιστεύουμε.
Αισθανθήκαμε την ανάγκη να το κάνουμε, επειδή διαβάσαμε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Villa Devoto για τον εμπρησμό αυτοκινήτων στη γειτονιά, σύμφωνα με το οποίο ένα άτομο έχει συλληφθεί ως φερόμενος ως δράστης των επιθέσεων. Εξαιτίας αυτού, σας γνωστοποιούμε ότι αυτό που ισχυρίζεται αυτή η εφημερίδα ή/και η αστυνομία, είναι ένα πλήρες ψέμα. Αυτό που έκαναν ήταν να πιάσουν κάποιον που δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Διότι χθες, στις 15 Σεπτέμβρη, κάψαμε ένα αυτοκίνητο γύρω στις 23:00 στη διασταύρωση των οδών Melincue και Chivilcoy. Επίσης κάψαμε αρκετά αυτοκίνητα πριν από αυτό.
Όπως πάντα λέμε, το κάνουμε για να πολεμήσουμε την καταστροφή της γης από την κοινωνία. Γι ‘αυτό δεν είμαστε με το μέρος της και με αυτές τις δράσεις θα συνεχίσουμε να τους επιτιθόμαστε για να σταματήσουν αυτό που κάνουν σε αυτό τον πλανήτη.
Γνωρίζουμε ότι αδιαφορούν για αυτά που λέμε και για το λόγο αυτό δεν μπαίνουμε στον κόπο να τους γράψουμε, αφού έχουν ήδη γραφτεί πολλά και μόνο οι σύντροφοί μας θα καταλάβουν. Οι υπόλοιποι, έρμαια του συστήματος, εγκλωβισμένοι στη ρουτίνα της δουλειάς, έχουν ‘ανάγκη’ τους μηχανισμούς. Επιδιώκουμε να επιβιώσουμε με διαφορετικούς τρόπους.
Friends of the Earth”

Πηγή: Bite Back Magazine

Μπογιές σε γουναράδικο, καταστροφή διαφημιστικών αφισών τσίρκου
Γερμανία, 20/9

”Από τη νύχτα της 17ης Σεπτέμβρη μέχρι τα μεσάνυχτα της 19ης Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε δράση ενάντια στο τσίρκο Hollywood σε μια πόλη κοντά στο Αμβούργο.
Πάνω από 250 διαφημιστικές αφίσες καταστράφηκαν.
Τη νύχτα της 16ης Σεπτέμβρη πετάχτηκαν μπογιές σε γουναράδικο στην ίδια πόλη.
Δε θα σταματήσουμε αν δεν σταματήσει η εκμετάλλευση των ζώων!
ALF”

Πηγή: Bite Back Magazine

Το ALF ξαναεπισκέπτεται γουναράδικο
Σουηδία, 21/9

”Σπάστηκαν οι τζαμαρίες του γουναράδικου Fiorucci στο Γκέτεμποργκ.
ALF”

Πηγή: Bite Back Magazine

Καταστροφή διαφημιστικών αφισών ταυρομαχίας
Πορτογαλία, 22/9

Αφίσες που διαφήμιζαν ταυρομαχίες καταστράφηκαν στη Νότια Πορτογαλία.


Πηγή: Bite Back Magazine

Διάσωση δύο γουρουνιών από σφαγείο
Σουηδία, 22/9

”Δύο γουρούνια απελευθερώθηκαν από εκτροφείο στην πόλη Lerum στο Γκέτεμποργκ. Τώρα ζουν στο καινούριο τους σπίτι και δε θα βρεθούν ποτέ στο σφαγείο.
DBF”

Πηγή: Bite Back Magazine

Βανδαλισμοί σε αυτοκίνητα
Σουηδία, 23/9

”Αυτή τη φορά αποφασίσαμε να δράσουμε για το περιβάλλον.
Μερικούς μήνες πριν (αυτή είναι καθυστερημένη αναφορά) πήγαμε μια βόλτα στους δρόμους του Γκέτεμποργκ και σκίσαμε τα λάστιχα 25 αυτοκινήτων με μαχαίρια. Στη συνέχεια, με λοστούς, καταστρέψαμε τα τζάμια ακόμα 10 αυτοκινήτων. Έτσι, συνολικά 35 αυτοκίνητα δέχτηκαν βανδαλισμούς σε μία μόνο νύχτα.
Αυτό σημαίνει ότι 35 άτομα δε θα μπορούσαν να πάνε με τα αυτοκίνητά τους στη δουλειά την επόμενη μέρα. Περισσότερα αυτοκίνητα θα καταστραφούν καθώς αποτελούν άμεση απειλή για τον πλανήτη και το περιβάλλον”.

Πηγή: Bite Back Magazine

Σαμποτάζ σε 3 πύργους κυνηγιού
Γερμανία, 23/9

”Τα ξημερώματα της 4ης Αυγούστου πραγματοποιήθηκε σαμποτάζ σε τρεις πύργους κυνηγιού στο δάσος ανάμεσα στις περιοχές Schorndorf και Urbach στη Βυρτεμβέργη.
Στον πρώτο πύργο, περίπου 5 μέτρα ύψους, η σκάλα κόπηκε και από τις δύο πλευρές. Λόγω της παλαιότητας της κατασκευής, η επισκευή δεν έχει πολύ νόημα. Αλλά θα έχουμε το νου μας!
Ο δεύτερος πύργος ήταν στην ουσία μια σκάλα με ένα κάθισμα, το οποίο είχε προσδεθεί σε ένα δέντρο με μια αλυσίδα. Μέσα σε δευτερόλεπτα, η αλυσίδα κόπηκε και το κάθισμα εξαφανίστηκε.
Ο τρίτος πύργος ήταν καινούριος και ο πιο ενδιαφέρον στόχος της βραδιάς. Ένα από τα πόδια του κόπηκε, όπως και η σκάλα. Δυστυχώς, η δράση αυτή έπρεπε να σταματήσει νωρίς, έτσι ο πύργος δεν κατέρρευσε. Η ζημιά πιθανόν να γίνει αντιληπτή από τον κυνηγό και να επισκευαστεί.
Προς τους κυνηγούς της περιοχής: θα το ξανακάνουμε όταν δε θα το περιμένετε! Θα σας παρακολουθούμε ακόμα κι όταν δε βρίσκεστε στο δάσος!
ΤΟ ALF ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ!”

Πηγή: Bite Back Magazine

Διάσωση 4 σκυλιών από άθλιες συνθήκες διαβίωσης
Ιταλία, 24/9

“Τα ξημερώματα της 19ης Σεπτέμβρη στην περιοχή Cavazzoli, μαχητές του ALF απελευθέρωσαν τέσσερα μπιγκλ που φυλάσσονταν σε άθλιες συνθήκες και κακοποιούνταν.. Τώρα τα τέσσερα μπιγκλ είναι ασφαλή σε ένα καταφύγιο και έτοιμα να επανέλθουν στη ζωή και να υιοθετηθούν..
ALF – όλοι ελεύθεροι!”

Πηγή: Bite Back Magazine

Βόμβα του ELF σε Ινστιτούτο Τεχνολογίας
Μεξικό, 24/9

Νωρίς σήμερα το πρωί, 21 Σεπτεμβρίου, ένας πυρήνας μας τοποθέτησε βόμβα αερίου βουτανίου στις πύλες του Nueva Escuela Tecnológica [Νέο Σχολείο Τεχνολογίας] στο δήμο Coacalco του Μεξικού.
Οι δημοτικές αρχές είχαν εφαρμόσει συστήματα ασφαλείας που ο Όργουελ δεν είχε δει ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του.
Κάμερες ασφαλείας, τεχνητά μάτια για τη φύλαξη της γαμημένης κοινωνικής ειρήνης τους, σε όλες τις μεγάλες λεωφόρους της πόλης Coacalco.
Στην εμπορική περιοχή, η αστυνομική παρουσία είναι εμφανής, με την κρατική αστυνομία και τη μέτρια δημοτική αστυνομία να περνάει μέσα από τους δρόμους και τις λεωφόρους.
Να φρουρούν τα κέντρα κυριαρχίας και εξημέρωσης που επίσης προστατεύονται από κάμερες παρακολούθησης και ηλίθιους φρουρούς της επιβληθείσας τάξης.
Αντιμετωπίζοντας αυτή την κατάσταση υψηλής παρακολούθησης, φαινόταν αδύνατο να επιτευχθεί, αλλά η επαναστατική δημιουργικότητα είναι μεγαλύτερη από το υψηλότερο επίπεδο ‘ασφαλείας’ που το κράτος εφαρμόζει.
Η εμπορική περιοχή της πόλης Coacalco είχε προηγουμένως δεχτεί επίσκεψη οικοαναρχικών πυρήνων που πραγματοποίησαν σημαντικές πορείες ακριβώς μπροστά στην αστυνομία, οι οποίοι έμειναν εμβρόντητοι από ένα εμπρησμό, μια έκρηξη βουτανίου, τα συνθήματα και τις μπογιές που πετάχτηκαν σε ανθρωποκεντρική επιχείρηση.
Η δράση μας καταδικάστηκε τόσο από τους διευθυντές του Nueva Escuela Tecnológica και τις κρατικές αρχές του Μεξικού. Απέκρυψαν τη ζημιά που προκαλέσαμε όπως επίσης και τις αποδείξεις της παρουσίας μας εκείνη τη νύχτα. Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο. Συνέβη μετά τους ‘εορτασμούς’ της εφήμερης διακοσιοστής γιορτής που διεξήχθη σε ‘απόλυτα’ ειρηνικό κλίμα.
Η Κρατική Υπηρεσία Ασφαλείας, καθώς και αστυνομικοί της Πόλης του Μεξικού γνωρίζουν τις πράξεις μας και την παρουσία μας. Ξέρουν ότι ήμασταν εκεί και ότι πυροδοτήσαμε τον εκρηκτικό μηχανισμό καθώς οι λακέδες που περιπολούσαν πέρασαν δίπλα μας χωρίς αυτό να μας σταματήσει.
Επιλέξαμε να επιτεθούμε στο ΝΕΤ επειδή αντιπροσωπεύει τη νέα εποχή των κέντρων εξημέρωσης που ονομάζονται σχολεία, όπου οι μαθητές μαθαίνουν πράγματα που είναι άχρηστα για μια ελεύθερη ζωή, αλλά απαραίτητα για μια ζωή που χαρακτηρίζεται από δουλεία και αποξένωση. Δημιουργούν όντα που εξαρτώνται από την τεχνολογία για να ζήσουν σε αυτές τις τσιμεντένιες φωλιές που ονομάζονται πόλεις, αλλά μοιάζουν περισσότερο με μεγάλες φυλακές. Εκπαιδεύουν εύπλαστα μυαλά για να τα χρησιμοποιούν για την επιχειρηματικότητα και για να επεκτείνουν τον πολιτισμό εις βάρος της άγριας φύσης. Εμείς δε θα το επιτρέψουμε.
Για άλλη μια φορά λέμε: ούτε οι κάμερές τους, ούτε οι αστυνομικοί τους, ούτε οι ανακριτές τους, ούτε οι φυλακές τους θα μπορέσουν να μας σταματήσουν. Εμείς για άλλη μια φορά τους ξεσκίσαμε!
Η δράση αυτή είναι αφιερωμένη στους φυλακισμένους αναρχικούς της Χιλής, μετά το κύμα καταστολής στις 14 Αυγούστου. Στέλνουμε πολλή δύναμη, και από το Μεξικό τους θυμόμαστε σε κάθε δράση.
Δεν περιμέναμε μέχρι τις 24 του μήνα για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας.
Η υποστήριξη δεν είναι μόνο για μια μέρα, αλλά είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας.
Άμεση αλληλεγγύη στους οικοκρατούμενους Abraham López και Adrian Magdaleno, στους οικοεπαναστάτες απεργούς πείνας στην Ελβετία, στον κρατούμενο του Μετώπου για την Απελευθέρωση των Ζώων Walter Bond στις ΗΠΑ και στους φυλακισμένους βίγκαν πολεμιστές στην Ιταλία!
Συνέχισε να τρέχεις Diego! Είσαι γαμάτος!
Frente de Liberación de la Tierra/México”

Πηγή: Bite Back Magazine

Ανατροπή πύργου κυνηγιού
Γερμανία, 24/9

Σύμφωνα με το biteback.de, ένας πύργος κυνηγιού στην περιοχή Ilmenau ανετράπη και καταστράφηκε.

Πηγή: Bite Back Magazine

Επίθεση σε γουναράδικο
Σουηδία, 25/9

”Σπάστηκαν οι τζαμαρίες του γουναράδικου Schedvins Pälsvaruaffär στην πόλη Borås. Μπογιές πετάχτηκαν στο εσωτερικό του. Αυτό είναι μόνο η αρχή.
ALF / Borås”

Πηγή: Bite Back Magazine

Εμπρηστική επίθεση σε βαν της αστυνομίας και σε εκσκαφέα
Μεξικό, 25/9

Τα ξημερώματα της 23ης του μήνα, καταστρέψαμε ολοσχερώς την κοινωνική ειρήνη, όταν πλησιάσαμε ένα βαν της αστυνομίας στην περιοχή Cuautitlan και τοποθετήσαμε εμπρηστικό μηχανισμό στο μπροστινό τροχό. Το φορτηγό ήταν ιδιοκτησία του Διοικητή του Ισραήλ της Υπηρεσίας Ασφαλείας του κράτους. Αυτός ο ηλίθιος είχε βρει πριν λίγο καιρό τις στάχτες από άλλο ένα φορτηγό ιδιοκτησίας του έξω από το σπίτι του. Με τις αναμνήσεις αυτής της δράσης να είναι ακόμη νωπές, αποφασίσαμε να τον επισκεφτούμε ξανά. Το αποτέλεσμα της δράσης ήταν το αναμενόμενο. Το φορτηγό κάηκε, δείχνοντας το έντονο μίσος μας για τους φύλακες της αστυνομίας και του συστήματος που θέλουν να μας επιβάλλουν με κάθε κόστος.
Ενώ αυτό συνέβαινε, ένας άλλος μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε μηχάνημα καταστροφής της γης λίγα τετράγωνα μακριά από την πρώτη επίθεση. Το μηχάνημα αυτό είχε χρησιμοποιηθεί για να σκάψει τη γη ώστε να μπει τσιμέντο, έτσι ώστε ο πολιτισμός άλλη μια φορά να επιβληθεί στη φύση. Αυτό τελικά αποφεύχθηκε.
Η φωτιά σκέπασε τον ουρανό και μετά από λίγα λεπτά μπορούσαμε να ακούσουμε καθαρά τις σειρήνες των πυροσβεστών.
Με τον τρόπο αυτό θέλουμε να δείξουμε ότι δε θα μείνουμε αδρανείς θεατές μπροστά σε μια σκηνή και ότι θα παλέψουμε μέχρις εσχάτων. Όσο οι σύντροφοί μας βρίσκονται φυλακισμένοι στις φυλακές της πρωτεύουσας, εμείς δε θα σταματήσουμε τις επιθέσεις.
Την επόμενη μέρα, οι μισθωτοί σκλάβοι, σαν ηλίθιοι επέβλεψαν το χαλασμένο μηχάνημα με τα αφεντικά τους, αδυνατώντας να κάνουν κάτι για αυτό. Να καταστήσουμε απολύτως σαφές ότι και αυτοί είναι εχθροί μας. Δε θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της ‘εργατικής τάξης’, ούτε της προνομιούχας τάξης, διότι δεν είμαστε ταξιστές, είμαστε αντι-ανθρωποκεντριστές και ατομικιστές. Αγωνιζόμαστε ενάντια σε αυτή την κοινωνία, επεκτείνοντας τον πόλεμο κατά της κοινωνίας με τις πράξεις μας. Υπερασπιζόμαστε τη γη, γιατί πιστεύουμε στον απόλυτο σεβασμό σε αυτή. Δεν υπερασπιζόμαστε τους πλούσιους ούτε τους φτωχούς, αγωνιζόμαστε για την απελευθέρωση της γης και την ολική απελευθέρωση από τον πολιτισμό. Ας γίνουμε σαφείς!
Η δράση αυτή είναι στο πλαίσιο υποστήριξης των αναρχικών κρατούμενων στο φασιστικό κράτος της Χιλής. Επίσης, είναι ένδειξη αλληλεγγύης στους οικοκρατούμενους Adrian Magdaleno και Abraham López.
Frente Insurreccionalista de Liberación de la Tierra / Mexico State”

Πηγή: Bite Back Magazine

Το ALF επιστρέφει στο τσίρκο Hollywood και σε γουναράδικο
Γερμανία, 25/9


”Από το βράδυ της 24ης Σεπτέμβρη μέχρι το πρωί της 25ης επιθεωρήσαμε το χώρο του τσίρκου Hollywood κοντά στο Αμβούργο.
Είδαμε πολλά ζώα αλυσοδεμένα και πίσω από τα κάγκελα των κλουβιών: καμήλες, ελέφαντες, πουλιά..
Οι καμήλες έκαναν πολύ θόρυβο. Χτυπούσαν τα κορμιά τους στα κάγκελα του κλουβιού.
Μετά την επιθεώρησή μας γράψαμε συνθήματα σε ένα φορτηγό και καταστρέψαμε διαφημιστικές αφίσες.
Στο τέλος τρυπήσαμε τα λάστιχα των αυτοκινήτων του προσωπικού του τσίρκου.
Την ίδια νύχτα ρίξαμε μπογιές σε γουναράδικο και σπάσαμε τη μια βιτρίνα του.
..δε θα σταματήσουμε αν δε σταματήσει η εκμετάλλευση των ζώων!
ALF”

Πηγή: Bite Back Magazine

Απόπειρα εισβολής σε εκτροφείο μινκ
Γερμανία, 26/9

”Στις 25 Σεπτέμβρη προσπαθήσαμε να απελευθερώσουμε αιχμάλωτα μινκ από εκτροφείο στην πόλη Schesen. Πριν καταφέρουμε να ανοίξουμε τα κλουβιά, μας εντόπισαν και έπρεπε να φύγουμε. Το εκτροφείο προφανώς προστατεύεται από αισθητήρες στο εσωτερικό του φράχτη, οι οποίοι όταν αντιλαμβάνονται κίνηση ενεργοποιούν το συναγερμό. Υπάρχει ένας πολύ ισχυρός προβολέα στο διπλανό σπίτι, με τη βοήθεια του οποίου μπορεί να γίνει έρευνα στην περιοχή.
Για την απελευθέρωση των ανθρώπων και των ζώων!
ALF”

Πηγή: Bite Back Magazine

Σπάσιμο καταστήματος με είδη αλιείας
Σουηδία, 27/9

”Σπάστηκαν οι τζαμαρίες καταστήματος με εξοπλισμό για ψάρεμα και είδη αλιείας.
DBF”

Πηγή: Bite Back Magazine

Σαμποτάζ κυνηγιού
Γερμανία, 28/9

”Τη νύχτα της 3ης Αυγούστου, σαμποτάραμε τρεις πύργους κυνηγιού ανάμεσα στις περιοχές Schorndorf και Urbach.
Καθώς η δράση μας διεκόπη στον τρίτο και πιο καινούριο πύργο, επιστρέψαμε για να τελειώσουμε τη δουλειά μας!
Κατά τη διάρκεια της νύχτας της 27ης Αυγούστου, πριονίστηκαν και οι τρεις πλευρές του πύργου κυνηγιού. Ως ανταμοιβή, η μία πλευρά κατέρρευσε.
Όσο εκατομμύρια άγρια και εξημερωμένα ζώα σκοτώνονται από κυνηγούς κάθε χρόνο, εμείς θα προσφέρουμε δωρεάν υπηρεσίες κατεδάφισης!
Επιπλέον, εκατοντάδες χιλιάδες ζώα υποφέρουν από αργό και επώδυνο θάνατο, καθώς τα ζώα αυτά δε πυροβολήθηκαν ‘καθαρά’ και επομένως περνάει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα (συνήθως μέρες, μερικές φορές εβδομάδες) πριν πεθάνουν. Τα πληγωμένη ζώα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση κυνηγόσκυλων! Κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες από τους αγαπημένους μας σκύλους και τις γάτες μας πυροβολούνται στο δάσος ή στην ύπαιθρο.
Έχουμε διαβάσει φόρουμ κυνηγών στα οποία αυτές οι διασκεδαστικές πράξεις έχουν περιγραφεί με αποτρόπαιο τρόπο.
Παραθέτουμε ένα link για όσους διαβάζουν για πρώτη φορά ανάλογο θέμα:
http://www.wir-fuechse.de/jagd/jaegerlogik/text_jaegerlogik.htm
Η κύρια κυνηγετική περίοδος ξεκινά σε πολλές περιοχές το Φθινόπωρο.
Απευθυνόμαστε σε όλους τους ακτιβιστές για τα ζώα, στους ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων, στους λάτρεις του σκύλου και της γάτας, στους λάτρεις της φύσης και στους ζωόφιλους:
ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΣΗ
ΑΡΠΑΞΤΕ ΕΝΑ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ
(Τα οχήματα και τα σπίτια των κυνηγών είναι επίσης στόχοι)
Οι δολοφονίες πρέπει να σταματήσουν! Πρέπει να υπερασπιστούμε τους ανυπεράσπιστους, τα ζώα!
Δεν έχουν χρήματα για να προσλάβουν καλούς δικηγόρους.
Έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στη συμπόνοια μας.
Το μίσος μας είναι για σας κυνηγοί και ο θυμός μας είναι απεριόριστος! Άντε γαμηθείτε και φύγετε από τα δάση μας, αλλιώς θα ανακαλύψετε πόσο αποφασισμένοι είμαστε!
ALF”

Πηγή: Bite Back Magazine

Απελευθέρωση δελφινιών
Ιαπωνία, 28/9

Δύτες της ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής οργάνωσης The Black Fish έκοψαν χθες το βράδυ τα δίχτυα από έξι θαλάσσια κλουβιά στην Taiji της Ιαπωνίας, στα οποία κρατούνταν δελφίνια που είχαν αλιευθεί κατά τη διάρκεια ενός κυνηγιού δελφινιών λίγες ημέρες νωρίτερα. Κατά τη διάρκεια αυτού του κυνηγιού ορισμένα δελφίνια επελέγησαν για το διεθνές εμπόριο δελφινιών που καταλήγουν σε δελφινάρια και μεταφέρθηκαν σε αυτά τα κλουβιά. Κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες, οι δύτες κολύμπησαν και έκοψαν τα δίχτυα των έξι αυτών κλουβιών, δίνοντας την ευκαιρία στα δελφίνια να κολυμπήσουν ελεύθερα.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Πηγή: Bite Back Magazine

Νυχτερινή επίσκεψη σε γουναράδικο
Σουηδία, 29/9

”Τα γραφεία της εταιρείας Sveas δέχτηκαν επίσκεψη από το DBF. Γράφτηκαν συνθήματα υπέρ των ζώων και πετάχτηκαν μπογιές στο κτήριο και σε ένα από τα αυτοκίνητα της εταιρείας.
DBF”

Πηγή: Bite Back Magazine

Απελευθέρωση χιλιάδων μινκ
Ιρλανδία, 29/9

”Το εκτροφείο Rolf Anderssons στην πόλη Ardara δέχτηκε επίθεση από το ALF. Ανοίχτηκε μια μεγάλη τρύπα στο φράχτη του εκτροφείου που βοήθησε τη διαφυγή των περίπου 4000 μινκ.
Το μήνυμα που γράφτηκε για τον μαλάκα εκτροφέα ήταν: ‘βάλε λουκέτο, αλλιώς έπονται κι άλλες επιθέσεις!’
ALF”

Πηγή: Bite Back Magazine