Φεβρουάριος 2010

Tο ALF επισκέπτεται επιχείρηση με άλογα για άμαξες

ΗΠΑ, 2/2
Περπατώντας μια νύχτα στην πόλη παρατηρήσαμε ότι μια μυρωδιά τύπου φάρμας εμφανίστηκε από το πουθενά. Αυτό μας κίνησε την περιέργεια, όντας στην καρδιά του Σολτ Λέικ Σίτι. Κάναμε κάποια εξερεύνηση και συναντήσαμε τυχαία ένα κτήριο χωμένο μακριά, κρυμμένο από τη δημόσια θέα, κοντά σε ένα αχρησιμοποίητο πάρκινγκ, το οποίο ανακαλύψαμε αργότερα ότι ήταν επιχείρηση “Άμαξες προς Ενοικίαση”. Οι “Άμαξες προς Ενοικίαση” είναι η τελευταία εναπομείνασα επιχείρηση με άλογα που αναπτύσσει δραστηριότητες στο Σολτ Λέικ Σίτι. Όντας περίεργοι, μπήκαμε στο κτήριο και βρήκαμε αρκετά όμορφα άλογα στους σωρούς των περιττωμάτων που ήταν σκόρπια στο πάτωμα. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τα άλογα αυτά ζουν είναι δυσάρεστες. Αφού δείξαμε στα άλογα ότι δεν είμαστε εκεί για να τους κάνουμε κακό και τους δώσαμε κάποια καλή και αναγκαία προσοχή, επιστρέψαμε για να εξερευνήσουμε. Βρήκαμε μερικά άλλα δωμάτια, ένα που ήταν γεμάτο με άμαξες. Φύγαμε εκείνη την νύχτα.

Επιστρέψαμε μερικές νύχτες αργότερα στο “428 West 200 North, Salt Lake City, UT”, η οποία είναι η διεύθυνση, σε περίπτωση που έχετε περιέργεια και εσείς κάποια νύχτα. Οπλισμένοι με κόλλα και κομμάτια του μετάλλου, από φουρκέτες, κολλήσαμε τις κλειδαριές στην αποθήκη με τις άμαξες έχοντας σιγουρευτεί ότι βάλαμε και τα κομμάτια του μετάλλου, για να σιγουρέψουμε ότι θα κλείδωναν οριστικά. Δώσαμε στα άλογα περισσότερη προσοχή, κρατώντας την κλειδαριά στην πόρτα τους χωρίς κόλλα, για να βεβαιωθούμε ότι θα παρακολουθούνται, και θα είναι εύκολη η πρόσβαση για τάισμα και πότισμα. Κατόπιν εξαφανιστήκαμε στη νύχτα.

Αυτό είναι μόνο μια προειδοποίηση αφού οι κλειδαριές μπορούν να αντικατασταθούν. Ενδεχομένως η κίνηση αυτή κράτησε τις άμαξες κλειδωμένες αρκετό καιρό για να ξεκουραστούν τα άλογα . Έχετε όμως στο νου σας, ότι εάν υπήρχαν μόνο άμαξες & τα άλογα δεν ήταν μέρος της εξίσωσης, δεν θα είχε απομείνει κτήριο.

Κάνουμε αυτές τις ενέργειες επειδή όλες οι ζωές αξίζουν να είναι ελεύθερες. Δεν κάνουμε αυτές τις ενέργειες από βίαιο μίσος. Κυρίως, κάνουμε αυτές τις ενέργειες επειδή είμαστε συμπονετικά πλάσματα που πιστεύουν ότι τα μη ανθρώπινα ζώα αξίζουν τον ίδιο σεβασμό που όλα τα ζωντανά πλάσματα πρέπει να έχουν.

Αφήστε τα Άλογα ήσυχα, και τραβήξτε εσείς την άμαξά σας εάν πρέπει πραγματικά να έχετε μια.

Σας έχουμε προειδοποιήσει, σας παρακολουθούμε.

Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων

Σπάσιμο τζαμιών αυτοκινήτου κυνηγού

Ιταλία, 4/2
Στην πόλη Τίβολι, κοντά στη Ρώμη, ενώ ένας κυνηγός ήταν απασχολημένος με τη δολοφονία ζώων, εμείς ασχοληθήκαμε με το αυτοκίνητό του. Σε μερικά δευτερόλεπτα τα παράθυρα της Μερσέντες του ήταν σπασμένα.

Χάραξη παραθύρων στα McDonald’s

ΗΠΑ, 5/2
Δοκιμάσαμε τη νέα ισχυρή μας “βόμβα” με διφθωριούχο αμμώνιο και θειικό οξύ σε ένα κατάστημα McDonald’s στη Γιούτα.

Το διφθωριούχο αμμώνιο είναι διαβρωτικό όταν εφαρμόζεται σε γυαλί. Είναι εύκολο να το βρείτε μέσω διαδικτύου ή σε καταστήματα με είδη τέχνης. Το θειικό οξύ είναι υδατοδιαλυτό και καυστικό επίσης.

Μπορείτε να βάλετε το μείγμα σε γυάλινα μπουκάλια και να το πετάξετε στα παράθυρα. Εάν το παράθυρο δεν σπάσει τότε το εσωτερικό περιεχόμενο είναι σίγουρο ότι θα καταστήσει το παράθυρο ακατάλληλο για χρήση. Άλλες χρήσεις: βάλτε σε γυάλινα μπουκάλια ψεκασμού και απλά ψεκάστε “με μπογιά” τα τζάμια που έπειτα θα καταστραφούν εντελώς. Οι επιλογές είναι απεριόριστες. Εάν δεν νιώθετε άνετα να το φτιάξετε μόνοι σας, πωλούν έτοιμα διαλύματα για χαρακτική γυαλιού στο διαδίκτυο και σε καταστήματα με είδη τέχνης. Πολλά από αυτά είναι όπως η μπογιά και φτιαγμένα για στένσιλ σε παράθυρα. Όταν τα παράθυρα ψεκάζονται με νερό, οι χημικές ουσίες αντιδρούν και διαβρώνουν το γυαλί. Έτσι κάνετε τα δικά σας στένσιλ. Όταν προσπαθήσουν να καθαρίσουν το “γκράφιτι” με νερό στην ουσία θα κάνουν δουλειά για σας.

Έχουμε αρκετή από αυτή την ουσία. Οι επιχειρήσεις αντικατάστασης τζαμιών πρόκειται να γίνουν πραγματικά ευτυχισμένες φέτος.

Χημικοί για τα Ζώα

Πέταγμα μπογιάς σε αυτοκίνητα του διευθυντή της Astra Zeneca

Σουηδία, 6/2
Σοντερτάλιε, Σουηδία. Τη νύχτα μεταξύ 4ης και 5ης Φεβρουαρίου , ο διευθυντής της Astra Zeneca Σουηδίας δέχτηκε μπογιά στα δύο αυτοκίνητά του και τη λέξη ‘δολοφόνος’ γραμμένη σε αυτά. Η Astra Zeneca είναι μια από τους μεγαλύτερους πελάτες των εργαστηρίων ζωοτομίας Huntingdon Life Sciences.

Άλλη μια βόμβα στην τράπεζα BBVA

Μεξικό, 7/2
24 Ιανουαρίου. 11:00 μμ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η οποία είναι συνεργός στις ενέργειές μας, βγήκαμε για να χτυπήσουμε άλλη μια φορά τον εχθρό: το ύπουλο καταστρεπτικό τεχνο-βιομηχανικό σύστημα που ευθυγραμμίζεται κρυφά με τις στρατηγικές του κράτους και του κεφαλαίου. Η επαναστατική μας πράξη κατευθύνθηκε σε ένα στόχο που δέχτηκε πρόσφατα επίθεση από πυρήνες σε διαφορετικές περιοχές της Μεξικάνικης Δημοκρατίας, μια τράπεζα BBVA που βρίσκεται στη οδό Μορέλος, στο Εκατέπεκ στο Μεξικό. Προετοιμάσαμε τη βόμβα μας που φτιάχτηκε από αέριο βουτάνιο με ένα σύστημα εκπυρσοκρότησης και αυτοσχέδιο πυροσωλήνα. Μπήκαμε στον χώρο του ATM και την αφήσαμε έτοιμη για να ξεκινήσει το πάρτι του χάους.

Μετά από λίγα λεπτά η βόμβα εξερράγη, η πίεση κατέστρεψε την τζαμαρία και διέλυσε το ATM, και η περιοχή που περιβάλλει τα ATM τα οποία ήταν γεμάτα χρήματα που παρήχθησαν από την εκμετάλλευση των ζώων, των ανθρώπων και της γης γέμισε με καπνό. Μετά από τη διαπεραστική έκρηξη ο φρουρός της τράπεζας κάλεσε τη δημοτική αστυνομία, έκλεισαν τις πόρτες της τράπεζας και κάλεσαν την κρατική αστυνομία για να τους πουν ότι για άλλη μια φορά γελάσαμε με τις προσπάθειές τους να καταστείλουν την αντιγνωμία. Αμέσως οι μπάσταρδοι πράκτορες της Agencia de Seguridad Estatal (ASE) [Πράκτορες Κρατικής Ασφαλείας] έφθασαν. Επιθεώρησαν την περιοχή, διαπιστώνοντας ότι τα λόγια μας που υπόσχονταν να συνεχίσουν αυτούς τους τύπους επιθέσεων δεν παρέμειναν λόγια, αλλά έγιναν δράση.

Η δράση μας αποσιωπήθηκε από τους πράκτορες της ASE που δεν εξέδωσαν καμία ανακοίνωση στον τύπο, η οποία θα έκανε πάλι τον λαό να αντιληφθεί την οργή των οικο-αναρχικών. Οι μπάσταρδοι μπάτσοι που ήταν εκεί ξέρουν τι συνέβη, ξέρουν ότι άλλη μια βόμβα από αέριο βουτάνιο τοποθετήθηκε σε ακόμα ένα υποκατάστημα τράπεζας, ξέρουν τη ζημιά που προκαλέσαμε και έχουν καταγράψει το συμβάν στα μυστικά αρχεία τους.

Ξέρουμε ότι δεν ενδιαφέρονται να δώσουν αυτές οι ειδήσεις στον σκανδαλώδη τύπο… ξέρουμε ότι το να γίνει γνωστό ότι άλλη μια επίθεση έγινε στο Μεξικό μετά από τις εκρήξεις της 31ης Δεκεμβρίου είναι πάρα πολύ επικίνδυνο για την ήδη αδύναμη σταθερότητα αυτής της καταραμένης αστυνομικής δύναμης.

Δεν θέλουμε την αναγνώρισή τους, δεν ενδιαφερόμαστε για την προπαγάνδα τους, ξέρουμε τι κάναμε, τοποθετήσαμε τη βόμβα εκείνη τη νύχτα και αυτό είναι αρκετό για μας, ενεργήσαμε μόνοι μας ως ελεύθερα και άγρια πλάσματα που επιθυμούν την καταστροφή της ιδιοκτησίας τους επειδή αντιπροσωπεύουν τη διεθνή κυριαρχία και την καθιέρωση ενός αυταρχικού, και καταστροφικού για τη γη συστήματος

Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία για να στείλουμε έναν εμπρηστικό χαιρετισμό σε όλους εκείνους τους ανθρώπους στο μεξικάνικο έδαφος που έχουν αποφασίσει να αφήσουν τη μονοτονία των νεκρών λέξεων και να αρχίσουν να δρουν, λέγοντάς τους ότι οι δράσεις μας γίνονται ισχυρότερες κάθε φορά!

Στέλνουμε επίσης τους χαιρετισμούς στο φυλακισμένο του Earth Liberation Front Abraham López Martínez, δύναμη και άμεση αλληλεγγύη σε αυτόν ειδικά, λέγοντάς του ότι οι βόμβες ακούγονται και η μυρωδιά του καμένου πολιτισμού φτάνει στο κελί που τώρα κρατείται ως όμηρος. Επίσης αλληλεγγύη στις ημέρες της υποστήριξης των φυλακισμένων στο Μεξικό και σε όλο τον κόσμο.

Αυτή η δράση ήταν επίσης ένδειξη αλληλεγγύης στην πρώτη συνάντηση για τη απελευθέρωση των ζώων που συγκλήθηκε στην Ουρουγουάη. Η Ιντερπόλ και άλλοι μπράβοι της εξουσίας προσπάθησαν να τη διακόψουν και να εκφοβίσουν τους συμμετέχοντες, σημάδι του ότι είμαστε αποτελεσματικοί και ότι είμαστε πραγματικά μια απειλή για αυτό το σάπιο σύστημα της ολικής πλάνης, ότι οι ενέργειες της δολιοφθοράς και της απελευθέρωσης συνεχίζουν να αναπτύσσονται και να βρίσκουν έδαφος, όλη η αλληλεγγύη και η υποστήριξή μας για τους μεμονωμένους Ουρουγουανούς αμπολισιονιστές μαχητές.

Ας συνεχίσουμε να χτυπάμε το κράτος, γροθιά με γροθιά, έτσι ώστε η φλόγα να μη σβήσει και να επεκταθεί στις πιο απομακρυσμένες περιοχές όπου υπάρχει εξημέρωση και κυριαρχία.

Για την απελευθέρωση των ζώων, των ανθρώπων και γης! Με συνωμοσία και επίθεση, ενάντια στο τεχνο-βιομηχανικό σύστημα!

Ενώ οι κυνηγοί σκοτώνουν, τα αυτοκίνητά τους υπόκεινται βανδαλισμούς

Ιταλία, 10/2
Το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου, διαλύσαμε 7 αυτοκίνητα κυνηγών στους λόφους του Λιβόρνο! Η δράση μας ήταν για αυτούς: δολοφόνοι, τροφή για σκέψη. Κανένας συμβιβασμός.

ALF

Διάσωση 111 κοτών από νέα ομάδα ακτιβιστών

Νέα Ζηλανδία, 11/2


Η νέα ομάδα Animal Freedom Aotearoa πραγματοποίησε την ανοικτή διάσωση 111 κοτών από ένα βιομηχανικό εκτροφείο κοντά στο Όκλαντ. Αυτή η δράση σηματοδότησε την έναρξη της ομάδας μας και την αρχή μιας εκστρατείας ενάντια σε ολόκληρη τη βιομηχανία αυγών, συμπεριλαμβανομένων της ελευθέρας βοσκής και των συστημάτων αναπαραγωγής.

Το υπόστεγο στο οποίο εισβάλλαμε στέγαζε αρκετές χιλιάδες κοτών σε συνθήκες χαρακτηριστικές αυτοματοποιημένης βιομηχανίας πτηνών. Περίπου δέκα κότες είχαν στοιβαχτεί σε μικρά κλουβιά με ελάχιστο χώρο για να κινηθούν, τα ράμφη τους ήταν κομμένα και πολλές είχαν χάσει φτερά από τους λαιμούς τους, το στήθος και την πλάτη.

Οι κότες που σώσαμε έχουν μεταφερθεί σε ένα νέο σπίτι όπου μπορούν να ανακτήσουν τη ζωή τους ως κότες και να αρχίσουν να απολαμβάνουν τη ζωή που μια κότα πρέπει να έχει. Με τρέξιμο, φτερούγισμα και κατασκευή φωλιών.

Σήμερα στηρίξαμε αυτή τη διάσωση με μια διαμαρτυρία στα γραφεία της Egg Producers Federation in Newmarket. Οι ανοικτές διασώσεις και οι διαμαρτυρίες είναι μόνο δύο τακτικές από τις πολλές που θα ακολουθηθούν για να διαμορφώσουν την εκστρατεία μας Egg Free Aotearoa.

Animal Freedom Aotearoa

Κόλλες σε κλειδαριές σπισιστικών επιχειρήσεων

Μεξικό, 15/2
6 Φεβρουαρίου. Ολοκληρώνοντας ένα από τους σχετικούς κύκλους μελέτης μας, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι τα λόγια δεν είναι αρκετά και ότι πρέπει να συνδυαστούν με πράξεις, δράσεις για να καταπολεμήσουμε όλα αυτά που μας γεμίζουν με οργή. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να πάρουμε τους δρόμους και να προκαλέσουμε δολιοφθορές στις ιδιοκτησίες των σπισιστικών και απολυταρχικών επιχειρήσεων στο Μεξικό. Με μικρά μεταλλικά καλώδια και με ισχυρή κόλλα σφραγίσαμε τις κλειδαριές από:

Ένα εστιατόριο που πουλά τηγανητό κοτόπουλο

Ένα κατάστημα με φασιστικά λογότυπα

Ένα κατάστημα KFC

Μια επιχείρηση με ψητά κοτόπουλα

Μια επιχείρηση που πουλά δομικά υλικά.

Ως ένδειξη αλληλεγγύης στις ημέρες αναταραχής ενάντια στις φυλακές, ως στήριξη των φυλακισμένων στο Μεξικό και σε όλο τον κόσμο. Víctor, Emmanuel, Abraham καιSocorro, δενείστεμόνοι!

:.Individuxs en guerra contra el sistema y sus lacayxs. (Άτομα σε πόλεμο με το σύστημα και τους υπηρέτες του)

Απελευθέρωση πτηνών

Ιταλία, 20/2
Σιβιταβέτσια (Ρώμη). Τον Ιανουάριο, επισκεφτήκαμε δύο φάρμες αναπαραγωγής. Στην πρώτη σώσαμε περίπου δεκαπέντε κόκορες και κότες, και 4 κότες στη δεύτερη. Δυστυχώς, δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα για ένα γουρούνι που βρέθηκε στην πρώτη φάρμα και για ένα κυνηγόσκυλο στη δεύτερη. ALF

Εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητο γαλακτοβιομηχανίας και σε αυτοκίνητο κρεοπώλη

Μεξικό, 21/2
Μετά από τις ημέρες αναταραχής για τις φυλακές και αλληλεγγύης στους φυλακισμένους συντρόφους στο Μεξικό και σε όλο τον κόσμο (από την 1η έως τις 12 Φεβρουαρίου)… τα ξημερώματα της Πέμπτης, περίπου στις 2 π.μ., ο πυρήνας μας βγήκε πάλι για να παλέψει για όλους τους συντρόφους μας που αγωνίζονται, στον πόλεμο ενάντια στο κεφάλαιο και τον ανθρωποκεντρισμό. Σπάζοντας την παθητικότητα αποφασίσαμε να πάμε σε μια περιοχή όπου υπήρχε ένα φορτηγό που ανήκει σε μια τοπική επιχείρηση γενοκτονίας… τη “leche león”. Περιλούσαμε τη μπροστινή ρόδα του με βενζίνη και της βάλαμε φωτιά. Ενθουσιασμένοι αφού είδαμε αυτή την ανατρεπτική φλόγα, φύγαμε γρήγορα, χαρούμενοι για αυτό που κάναμε, χαρούμενοι γιατί δείξαμε στους συντρόφους μας ότι η παθητικότητα δεν κυβερνά τις ζωές μας, ότι παραμένουμε σταθεροί στις πεποιθήσεις μας. Για να δείξουμε περαιτέρω την αλληλεγγύη μας εκείνη τη νύχτα, πήγαμε σε μια άλλη περιοχή όπου υπήρχε ένα τζιπ που ανήκε σε έναν κρεοπώλη. Με τον ίδιο τρόπο περιλούσαμε αυτό το “αξιολάτρευτο” τζιπ και του βάλαμε φωτιά… φύγαμε τρέχοντας ανάμεσα στις σκιές.

Θέλουμε να στείλουμε ένα θερμό χαιρετισμό στους ανώνυμους αδερφούς και αδερφές μας μαχητές για να τους πούμε ότι παλεύουμε καθημερινά για όλους τους, και να τους πούμε ότι δεν θα σταματήσουμε ποτέ έως ότου όλοι σας βρεθείτε έξω από τα κάγκελα της καταπίεσης. Θα παλεύουμε καθημερινά για την ελευθερία σας!

Αλληλεγγύη σε σας, αλληλεγγύη σε όλους εκείνους που ανακρίνονται από το δειλό κράτος! Η φλόγα διαδίδεται! Πάντα ανώνυμοι, πάντα σταθεροί!

Εις υγεία!

Φωτιά καταστρέφει σφαγείο κουνελιών

Ιταλία, 22/2
Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, η αστυνομία της Κρεμόνα (βόρεια Ιταλία) ρίχνει μια ακόμα ματιά σε μια καταστρεπτική πυρκαγιά στις 6 Φεβρουαρίου που έριξε τη στέγη και κατέστρεψε τον εξοπλισμό και τα μηχανήματα ενός σφαγείου κουνελιών. Οι κατεψυγμένοι τόνοι κρέατος δεν μπορούν πλέον να πουληθούν. Οι ζημιές υπολογίζεται ότι είναι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης είπαν σε μια τοπική εφημερίδα πως η πυρκαγιά, «κατέστρεψε την εργασία μιας ολόκληρης ζωής». Οι ερευνητές της αστυνομίας υποψιάστηκαν βραχυκύκλωμα ως αιτία της πυρκαγιάς, μέχρι που μια χειρόγραφη επιστολή, υπογεγραμμένη από το «Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων» έφτασε σε μια τοπική εφημερίδα αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τον εμπρησμό.

Κόλλες σε κρεοπωλεία, πρακτορεία στοιχημάτων και σε κατάστημα με είδη κυνηγιού

Βόρεια Ιρλανδία, 25/2
Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, 23 Φεβρουαρίου, ένας “μοναχικός λύκος” του Μετώπου Απελευθέρωση των Ζώων και μερικά σωληνάρια δυνατής κόλλας, επισκέφτηκαν τις ακόλουθες εγκαταστάσεις στο Μπέλφαστ, στη Βόρεια Ιρλανδία:

2 κρεοπωλεία

2 πρακτορεία στοιχημάτων

1 κατάστημα με εξοπλισμό κυνηγιού και αλιείας

Οι κλειδαριές αυτών των εγκαταστάσεων κολλήθηκαν με λεπτομέρεια… δυστυχώς, λόγω της περιοχής στην οποία βρίσκονται αυτές οι επιχειρήσεις, κανένα “μήνυμα” δεν μπορούσε να αφεθεί (αυτή τη φορά!) λόγω της ανάγκης ενός γρήγορου ‘χτυπήματος’ & γρήγορης υπαναχώρησης.

Εάν αυτοί οι εκμεταλλευτές/καταχραστές/δολοφόνοι των ζώων δεν δώσουν προσοχή και δεν βάλουν λουκέτο στις “επιχειρήσεις” τους, τότε αυτές οι επιθέσεις θα συνεχίσουν αμείωτες έως ότου το κάνουν. Άλλοι “στόχοι” ελέγχονται αυτή τη στιγμή επίσης για Άμεση Δράση…

Πράξεις όχι Λόγια