Μάιος 2011

2 Μαΐου – Γερμανία

Τον Απρίλιο περισσότερες από 100 αφίσες τσίρκου καταστράφηκαν στο Φράιμπουργκ (νότια Γερμανία). Το τσίρκο probst διαφημίζει το αποτελούμενο με πολλά μη ανθρώπινα ζώα σόου του. Όσο η κακοποίηση των ζώων συνεχίζεται θα υπάρχει αντίσταση και δράσεις.

ALF

2 Μαΐου – Σουηδία

Απόψε πήραμε σφυριά μαζί μας και σπάσαμε δύο μεγάλα παράθυρα του ταϋλανδέζικου εστιατορίου Malai take away στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Την περασμένη εβδομάδα γράψαμε συνθήματα στο ίδιο εστιατόριο. Πωλούν σούπα από πτερύγια καρχαρία και θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις μας σε αυτό το κατάστημα μέχρι να αφαιρέσουν αυτά τα σκατά από το μενού τους. Η σούπα από πτερύγια καρχαρία σημαίνει ότι κόβουν το πτερύγιο από τον καρχαρία ενώ είναι ακόμα ζωντανός και στη συνέχεια τον πετάνε πάλι στον ωκεανό όπου πνίγεται οδυνηρά. Αποβράσματα-δολοφόνοι ζώων, σταματήστε να πουλάτε αυτήν την αηδιαστική μαλακία ή θα ασχοληθείτε ξανά με εμάς. Και πιστέψτε μας, ποτέ δε σταματάμε, όσο περισσότερο αντιστέκεστε τόσο πιο βίαιοι θα γινόμαστε. Αυτή η εκστρατεία έχει μόλις ξεκινήσει. Γνωρίζουμε που μένετε.

Animal Liberation Front, ALF – Σουηδία

3 Μαΐου – Σουηδία

Λίγο καιρό μετά την πρώτη επίθεση, όπου σπάσαμε τα παράθυρα, επισκεφθήκαμε ξανά το εστιατόριο Malai στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Αυτήν την φορά γράψαμε με κόκκινο (όπως το αίμα) χρώμα : «ΜΗΝ ΠΟΥΛΑΤΕ ΣΟΥΠΑ ΑΠΟ ΠΤΕΡΥΓΙΟ ΚΑΡΧΑΡΙΑ» και «DBF» στο μοναδικό παράθυρο που δεν σπάσαμε.
Και όπως είχαμε πει… έχουμε μόλις αρχίσει. Δεν υπάρχουν όρια στον αγώνα για τα δικαιώματα των ζώων ενάντια στα αποβράσματα – δολοφόνους των ζώων. Σπάμε, καταστρέφουμε, καίμε, ότι κάνετε – ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.

4 Μαΐου – Φινλανδία

Βίντεο : http://www.directaction.info/news_may04_11.htm

Τα βιζόν (μινκ) είναι άγρια αρπακτικά, τα οποία υποφέρουν ιδιαίτερα όταν ζουν σε κλουβιά.
Γι’ αυτό θέλαμε να δώσουμε μια ευκαιρία να ζήσουν ελεύθερα κάποια βιζόν και απελευθερώσαμε έξι αρσενικά από φάρμα γούνας στη Λουβία.
Γνωρίζουμε ότι τα βιζόν είναι αρπακτικά ζώα και ότι από τη φύση τους τρώνε άλλα ζώα.
Απελευθερώσαμε όμως τα βιζόν σε κατάλληλες περιοχές μακριά το ένα από το άλλο, έτσι ώστε να μην είναι όλα σε μια περιοχή και δημιουργηθούν προβλήματα. Τα βιζόν απελευθερώθηκαν κοντά σε νερό μακριά από κατοικίες ανθρώπων.
Λίγο μετά την απελευθέρωση, ένα από τα βιζόν άρχισε να παρατηρεί το περιβάλλον τριγύρω του και κολύμπησε.
Γνωρίζουμε επίσης ότι η απελευθέρωση ζώων είναι παράνομη. Από την οπτική γωνία των βιζόν η κατάσταση είναι τόσο κρίσιμη, που η παράβαση του νόμου ήταν δικαιολογημένη και κατά κάποιο τρόπο ακόμα και δική μας ευθύνη. Αυτό δεν είναι έγκλημα αλλά διάσωση.

5 Μαΐου – Ισπανία

Βίντεο: http://www.directaction.info/news_may05b_11.htm

Απόσπασμα από ανάληψη ευθύνης:

«Στις 12 Μαρτίου, ακτιβιστές από την Equanimal απελευθέρωσαν επτά κοτόπουλα από αγρόκτημα πάχυνσης. Αυτά τα ζώα σφάζονται κατά τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους. Τα ζώα που απελευθερώθηκαν θα έχουν ένα πολύ διαφορετικό μέλλον από ότι αναμενότανε. Θα ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους μακριά από την κόλαση της εκμετάλλευσης και του σφαγείου.»

Επισκεφθείτε το www.equanimal.org για να διαβάσετε ολόκληρη την ανάληψη ευθύνης. Επίσης, στη διεύθυνση αυτή, υπάρχουν φωτογραφίες από την απελευθέρωση.

5 Μαΐου – Σουηδία

Το κατάστημα hot dog στο Γκέτεμποργκ στη Majorna το έχουμε απειλήσει για να έχει βίγκαν μενού με δύο εμπρησμούς ως τώρα. Πουλάνε ακόμα κρέας. Οι εμπρησμοί πήραν μεγάλη διάσταση στα σουηδικά μέσα ενημέρωσης. Μια εφημερίδα έγραψε : «ένας τοπικός πάγκος hot dog έχει γίνει ο τελευταίος στόχος μαχητικών ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων» και ο ιδιοκτήτης έγραψε ότι θα ήθελε να μας καρφώσει σε ένα δέντρο αν μας έβρισκε, αυτό ήταν πολύ ξεκαρδιστικό. Ναι, καλή τύχη αποβράσματα.

ενημέρωση από ALF-DBF

6 Μαΐου – Ολλανδία

Τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα μια ομάδα συντρόφων έκαναν σαμποτάζ σε 2 καταστήματα γούνας και σε ένα πρατήριο βενζίνης στο Άμστερνταμ. Το κατάστημα καταστράφηκε αφού σπάσαμε τα παράθυρα και πετάξαμε μέσα βόμβες μολότοφ (ALF) και η άλλη δράση έγινε από το ELF σαμποτάροντας ένα βενζινάδικο σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συντρόφους της Μπολόνια.
Δε θα σταματήσουμε μέχρις ότου ο καθένας να είναι ελεύθερος

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΑΣ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ
ALF / ELF KOMANDO VERDE

6 Μαΐου – Δανία

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Politiken , στα μέσα Απριλίου η εκτροφή μινκ στη βόρεια Δανία διακόπηκε από δύο άτομα που άνοιγαν κλουβιά. Τα δύο άτομα διέφυγαν. Απελευθέρωσαν 200 μινκ.

7 Μαΐου – Ισπανία

Τη νύχτα της 30ης Απριλίου προς 1η Μαΐου, ακτιβιστές από την Equanimal διεξήγαγαν μια ανοιχτή απελευθέρωση 4 γουρουνιών σε ένα μήνα. Αυτά τα 4 γουρούνια σώθηκαν από μία από τις χιλιάδες φάρμες που υπάρχουν στην ισπανική επικράτεια, οπού κάθε χρόνο 40 εκατομμύρια γουρούνια στέλνονται για σφαγή.
Επισκεφθείτε το www.equanimal.org για να διαβάσετε ολοκληρωμένη την ανάληψη ευθύνης. Υπάρχουν και φωτογραφίες από τη διάσωση.

7 Μαΐου – Σουηδία

Σουηδία – Γκέτεμποργκ

Αυτήν τη νύχτα σπάσαμε το τελευταίο παράθυρο του ταϋλανδέζικου εστιατορίου Malai. Η κόκκινη μπογιά που πετάξαμε σε αυτό το χθεσινό βράδυ ήταν ακόμα εκεί σήμερα (είχαμε βάψει κόκκινο ολόκληρο το παράθυρο τους εκείνη την φορά) έτσι αισθανθήκαμε ότι ήταν περιττό να το βάψουμε για ακόμα μια φορά, για αυτό και σπάσαμε και το τελευταίο παράθυρο. Τώρα όλα τα παράθυρα του Malai είναι σπασμένα. Αυτό είναι μεγάλη δαπάνη για αυτούς και θέλει πολύ δουλειά για να φτιαχτούν, τα παράθυρα είναι πάρα πολύ μεγάλα, αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που κάνουν στους δύσμοιρους καρχαρίες.
Καλούμε όλους τους μαχητές για τα δικαιώματα των ζώων να πάρουν θέση μάχης. Θέλουμε οι μάχιμοι του ALF Γκέτεμποργκ να συνεχίζουν να μάχονται είτε κατά της γούνας, του κρέατος, του τσίρκου, της ζωοτομίας, να πολεμούν ενάντια σε κάθε τοπικό καταχραστή ζώων. Απλά κάντο.

ALF Σουηδίας / DBF

8 Μαΐου – Καναδάς

30 Απριλίου, Kamloops, BC, Καναδάς

8 Μαΐου – Η.Π.Α.

Κάπου στη Φλόριντα την 1η Μαΐου, ένας 14ποδος αλιγάτορας ελευθερώθηκε από την φυλακή της απελπισίας, όπου ήταν σε κλουβί ως τουριστικό αξιοθέατο. Ήταν φυλακισμένος σε μια ρηχή πισίνα με λιμνάζων πράσινο νερό, χωρίς αντλία, χωρίς φαγητό, ανίκανο να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον ελάχιστα μέτρα μακριά. Οι τρείς αλιγάτορες – παιδιά που χρησιμοποιούνταν ως αξιοθέατα στις φωτογραφίες επίσης ελευθερώθηκαν. Και οι τέσσερις βρέθηκαν στο ποτάμι καθώς η νύχτα έπεφτε. Την επόμενη φορά που ο δεσμοφύλακας θα βγει στις όχθες του ποταμού, ελπίζουμε πως οι πρώην κρατούμενοι του θα τον χαιρετίσουν με τον κατάλληλο τρόπο. Αυτή η απελευθέρωση είναι αφιερωμένη στο Walter Bond και σε όλους τους φυλακισμένους συντρόφους μας. Αντίσταση

9 Μαΐου – Ρωσία

Τη νύχτα της 4ης Μαΐου συρθήκαμε μέχρι τις τρεις θεριζοαλωνιστικές μηχανές και τις κάψαμε, έχοντας ως κάλυψη τη δυνατή βροχή. 15 λεπτά αργότερα έγινε η έκρηξη (υποψιαζόμαστε ότι η αιτία είναι η πυρκαγιά στα υδραυλικά συστήματα).
Αυτήν την άνοιξη είδαμε την αποψίλωση σε ένα τεράστιο δάσος, το Khimki, να συνεχίζεται αμείωτη. Παρά τις πολλές και μαζικές διαμαρτυρίες από ανθρώπους, με όλα τα νομικά και φιλελεύθερα μέσα (δημοσκοπήσεις, αναφορές, αγωγές, συναυλίες κλπ) οι αρχές, οι δικαστές και οι φασίστες τους και οι υπηρέτες της μαφίας (για πάντα μαζί στη Ρωσία) πίεσαν για την ολοκλήρωση των περικοπών έτσι ώστε να προχωρήσουν στην κατασκευή δρόμων. Και σε ένα μέρος του δάσους έχουν ήδη αλλάξει την κατεύθυνση της ροής του ποταμού (ένα ενιαίο και σημαντικό σώμα των υδάτων και το χώρο μεγάλου αριθμού πτηνών της περιοχή) για να διευκολυνθεί η κατασκευή ενός δρόμου.

Ιστοσελίδα (στα ρώσικα αλλά έχει φωτογραφίες): http://ecmo.ru/news/n-1772/

Ζητάμε από όλους όσους τους αφορά να σκεφτούν δράσεις κατά της Vinci, Γαλλία (διεθνής κοινοπραξία για την χρηματοδότηση του έργου της αποψίλωσης των δασών), ο μόνος διαθέσιμος στόχος έξω από τη Ρωσία. Στέλνουμε εκτίμηση για την αλληλεγγύη σας εκεί έξω και την αλληλεγγύη μας στις τοπικές σας μάχες της παγκόσμιας αντίστασης μας!

ELF Ρωσίας, Διεθνές Δίκτυο Δράσης και Αλληλεγγύης / Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία

9 Μαΐου – Η.Π.Α.

8 Μαΐου 2011

Μήνυμα που στάλθηκε σήμερα το πρωί στο Primate Products και Scripps Biotech, σε μια απομακρυσμένη εγκατάσταση δοκιμών και αναπαραγωγή στην πόλη Hendry. Έγινε αποκλεισμός δρόμου νωρίτερα σήμερα το πρωί, εμποδίζοντας τη διεξαγωγή της διάσκεψης για πειράματα σε ζώα που προγραμματίστηκε αυτήν την εβδομάδα σε μια απομακρυσμένη περιοχή κοντά στην αγροτική πόλη της Immokalee.Ο αποκλεισμός περιελάμβανε πολλά συντρίμμια, περιλαμβανομένων των ελαστικών, πρέμνα δέντρων, σκυροδέματος και παλέτες συνυφασμένα με την αλυσίδα και το καλώδιο και πίσσα με την οποία παρεμποδίζεται ο τρόπος εισόδου στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις του Primate Products. Αφήσαμε το εξής μήνυμα πάνω σε πανό : «Σταματήστε τα βασανιστήρια στα πρωτόζωα» και «η ζωοτομία να πάει στο διάολο».
Σύμφωνα με το πρόγραμμα για τη διεξαγωγή έρευνας στα πρωτόζωα, οι δραστηριότητες αυτής της εβδομάδας περιλαμβάνουν επιμόρφωση σχετικά με την «τροποποίηση της συμπεριφοράς» των πρωτόζωων, για να γίνουν «πρόθυμοι εργαζόμενοι» στις επιστημονικές μελέτες, όπου βασανίζονται μέσω των ζωικών πρακτικών δοκιμών, συμπεριλαμβανομένου των καταναγκαστικών ασθενειών και της υπερβολικής χρήσης ναρκωτικών, στέρηση αισθήσεων και περιττές βιο-ιατρικές διαδικασίες. Η εκδήλωση επίσης προσφέρει μαθήματα για το πώς να πείσει τις εγκαταστάσεις να «επενδύσουν» στην έρευνα στα ζώα. Λεπτομέρειες για το συνέδριο μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα των Primates Products www.primateproducts.com.
Πολλοί συμμετέχοντες σε αυτήν τη διάσκεψη έγιναν ο στόχος των υποστηρικτών των δικαιωμάτων των ζώων σε όλον τον κόσμο, λόγω της πρακτικής τους για κέρδος που οδηγεί στη κακοποίηση και την κακομεταχείριση των ζώων, συμπεριλαμβανομένων των μη ανθρώπινων πρωτόζωων, των κοντινότερων συγγενών του ανθρώπου κατά τη σύγχρονη γενετική.
Ένα μήνυμα που αφήσαμε επίσης για τη Scripps Biotech που βασίζεται στην Palm Beach Gardens. Αν η Scripps Biotech συνεχίσει τα σχέδια για την επέκταση των εργαστηριακών εγκαταστάσεων της, χρησιμοποιώντας 579 εκατομμύρια δολάρια σε δημόσιο χρήμα για ζωοτομία και για γενετική μηχανική στο Palm Beach Country, θα γίνει μια από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις δοκιμών σε ζώα στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες.

10 Μαΐου – Σουηδία

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Sveriges ανέφερε ότι 60 αφίσες τσίρκων αφαιρέθηκαν ή γράφτηκε πάνω σε αυτές «ακυρώνεται» στην πόλη της Eskilstuna.

10 Μαΐου – Γαλλία

Γαλλία 9/5/2011

11 Μαΐου – Ισπανία

Τη νύχτα της 22ης Απριλίου αρκετοί ακτιβιστές εισήλθαν σε αγρόκτημα πάχυνσης στην επαρχία του Τολέδο και διέσωσαν εννέα κοτόπουλα μεταξύ των χιλιάδων που ήταν εκεί. Αργότερα μεταφέρθηκαν σε κτηνίατρο. Εκτός από το ότι υπέφεραν από γαστρεντερικά προβλήματα, όλα είχαν παράσιτα. Παρόλα αυτά, αυτήν τη στιγμή σχεδόν όλα έχουν αναρρώσει και βρίσκονται σε καλή κατάσταση.
Αφιερώνουμε αυτήν τη διάσωση ιδιαίτερα σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που αγωνίζονται το βράδυ χωρίς κάποια δημόσια οργάνωση, σε εκείνους που χωρίς όνομα, χωρίς δικηγόρο, χωρίς κτηνίατρο, χωρίς εκατομμύρια τεχνολογικά εργαλεία και μόνο με την πίστη για τη δύναμη της απελευθέρωσης των ζώων, διασώζουν ζώα βάζοντας σε κίνδυνο τους εαυτούς τους. Αρκετά με τη στροφή των βίγκαν δημοσίων οργανισμών σχέσεων σε θρύλους και σε λογοτεχνικούς ήρωες με λυπημένα πρόσωπα που κρατάν ζώα που έχουν διασώσει. Αρκετά με τις φλυαρίες, ζητώντας και αποσπώντας την προσοχή, το μόνο που αναζητάτε είναι τα φώτα της δημοσιότητας και αναγνώριση.

Τα φώτα της δημοσιότητας είναι για αυτούς που απελευθερώθηκαν, όχι για αυτούς που απελευθερώνουν.

Γίνε βίγκαν

13 Μαΐου – Σουηδία

Νωρίς το πρωί της 8ης Μάη μπήκαμε στο αγρόκτημα παραγωγής αυγών Skaningagard στο Ravinge της Σουηδίας. Το αγρόκτημα διαθέτει πολλούς κλειδωμένους χώρους με χιλιάδες κοτόπουλα για παραγωγή αυγών κλεισμένα σε μικρά κλουβιά. Σπάσαμε μια πλαϊνή πόρτα που μας οδήγησε άμεσα στο χώρο όπου ήταν τα κοτόπουλα. Ήμασταν αντιμέτωποι με ένα λαμπρό φωτεινό χώρο με μεγάλες σειρές από κλουβιά σε τρία επίπεδα. Σε κάθε κλουβί 6-7 κοτόπουλα ήταν στριμωγμένα και το ηχητικό επίπεδο ήταν υψηλό αν και ήταν στη μέση της νύχτας. Το πάτωμα ήταν καλυμμένο με βρωμιές και υπήρχε έντονη μυρωδιά κοπράνων σε αυτό το περιβάλλον-κόλαση που ήταν. Ανοίξαμε τα κλουβιά και τοποθετήσαμε προσεκτικά τα κοτόπουλα σε κιβώτια μεταφοράς. Κάτω από το πρωινό φως του ουρανού τα 28 κοτόπουλα αντίκρισαν μια νέα ζωή. Μια ζωή όπου μπορούν να ζήσουν μέχρι να γεράσουν και δε θα είναι σε συνθήκες σκλαβιάς – όπως σε συνθήκες για να αποφέρουν κέρδος. Αυτή η δράση είναι αφιερωμένη στα χιλιάδες κοτόπουλα που είναι ακόμα φυλακισμένα στην Skaningagard και σε άλλες φάρμες. Δε θα σταματήσουμε μέχρι κάθε κλουβί να είναι άδειο.

Animal Liberation Front Σουηδίας

14 Μαΐου – Σουηδία

1. Στο ταϊλανδέζικο Malai’s take away γράφτηκε η φράση «γαμημένε βασανιστή ζώων» με μεγάλα παχιά γράμματα στα παράθυρα τους. Δύο από τα παράθυρα που γράψαμε έχουν τώρα αποκατασταθεί. Το τρίτο παράθυρο εξακολουθεί να είναι βαμμένο με κόκκινη μπογιά και σπασμένο.

ALF Animal liberation front – DBF Djurens befrielsefront

2. Απόψε πήραμε κόκκινη μπογιά σαν το χρώμα του αίματος και το πετάξαμε στα παράθυρα του Malai’s take away στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.
ALF / DBF

3. Μπορεί να έχετε διαβάσει σχετικά με τις τελευταίες μας επιθέσεις εναντίον του ταϊλανδέζικου καταστήματος φαγητού/εστιατορίου με την ονομασία Malai’s take away στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Δε θα αφήσουμε αυτή η καμπάνια να τελειώσει χωρίς νίκη, έτσι στέλνουμε ένα μήνυμα στον ιδιοκτήτη ενημερώνοντας τον για αυτό και βάψαμε τα παράθυρα και την πόρτα του καταστήματος ξανά κόκκινα.
Αυτό θα σταματήσει ΜΟΝΟ όταν ΕΣΥ σταματήσεις να πουλάς σούπα από πτερύγια καρχαρία.

Animal Liberation Front / Djurens befrielsefront

15 Μαΐου – Καναδάς

Τη νύχτα του Σαββάτου της 14ης Μαΐου το κατάστημα γούνας Snowflake στο Βανκούβερ υπέστη βανδαλισμούς με κόκκινη μπογιά. Οι βασανιστές των ζώων δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην πόλη μας.

Animal Liberation Front

16 Μαΐου – Ιταλία

Η εφημερίδα La Repubblica έλαβε ανάληψη ευθύνης για μια δράση στο ινστιτούτο Zooprofilattico Sperimentale (ινστιτούτο πειραματικής ζωοτεχνίας) στη Μπολόνια κατά τη διάρκεια της νύχτας 5 προς 6 Μάη. Τρία κουνέλια και πολλά ποντίκια απελευθερώθηκαν. Οι ακτιβιστές έγραψαν: «Αφιερώνουμε αυτήν τη νύχτα σε όλους τους κρατούμενους κάθε είδους, οι οποίοι είναι θύματα εκμετάλλευσης και σε όλους όσους πιστεύουν στην ελευθερία». Και συνεχίζουν: «Το να μπεις εδώ είναι εύκολο. Το να μπεις σε μια φάρμα είναι ακόμα ευκολότερο. Η απελευθέρωση των ζώων είναι δυνατότητα του καθενός».

Για περισσότερες φωτογραφίες : http://bologna.repubblica.it/cronaca/2011/05/12/foto/liberati_animali_dall_istituto_zooprofilattico-16129863/1/

18 Μαΐου – Σουηδία

Απόψε (16/05/2011) επιτεθήκαμε στα πρόσφατα επισκευασμένα παράθυρα του Malai’s take away στο Γκέτεμποργκ για ακόμα μια φορά. Σπάσαμε κάθε παράθυρο, συμπεριλαμβανομένης και της μπροστινής πόρτας. Αυτά τα παράθυρα επισκευάστηκαν μερικές μέρες πριν έτσι αποφασίσαμε να τα καταστρέψουμε ξανά. Σπάσανε εύκολα. Όλο αυτό έγινε πραγματικά πολύ γρήγορα και ακόμη συναντηθήκαμε με ένα περιπολικό που ερχόταν προς την κατεύθυνση μας αλλά μας προσπέρασε.
Και πάλι θέλουμε να πούμε ότι η σούπα από πτερύγια καρχαρία είναι έγκλημα και αυτό θα σταματήσει όταν το ταϊλανδέζικο εστιατόριο Malai’s take away σταματήσει να την πουλάει. Το Γκέτεμποργκ θα είναι μια πόλη απαλλαγμένη από την κακοποίηση των ζώων και ο καθένας που εμποδίζει τον δρόμο για κάτι τέτοιο ας περιμένει επίσκεψη μας.

Animal liberation front, ALF / Djurens befrielsefront, DBF

20 Μαΐου – Ιταλία

Ανώνυμη δημοσίευση στο finoallafine.info

Μιλάνο – Όχι πια τσίρκο

Τα τελευταία βράδια καθαρίζουμε τους δρόμους από πινακίδες διαφήμισης τσίρκου που θα ξεκινήσει στο Μιλάνο. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος να εκνευρίσουμε τους βασανιστές του τσίρκου: το κόστος της κάθε πλαστικής αφίσας είναι περίπου 10 ευρώ, οπότε η αφαίρεση και το πέταγμα τους είναι εύκολο πράγμα!
Θα πρέπει να γίνει με κάποια προσοχή, καθώς η βία αυτών των ανθρώπων είναι γνωστή: είναι συνηθισμένο για εκείνους που διαδηλώνουν ενάντια στα τσίρκο να υποστούν βίαιες επιθέσεις. Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε τι θα συμβεί αν σας δουν να παίρνετε κάτι από αυτούς. Σε κάθε περίπτωση μέσα σε λίγα λεπτά κατεβάσαμε και πετάξαμε αρκετές δεκάδες αφίσες σκεπτόμενοι ότι ο τσίρκο θα πρέπει να τις ξανατυπώσει και ελπίζουμε ότι κι αυτές επίσης θα εξαφανιστούν.

21 Μαΐου – Γερμανία

Το κατάστημα A & M Pelze Gerekos στο Βερολίνο καλύφθηκε με κόκκινη μπογιά. ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΓΟΥΝΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ!

22 Μαΐου – Σουηδία

Το Malai’s take away (Γκέτεμποργκ Σουηδίας) δεν πουλάει πλέον σούπα από πτερύγια καρχαρία. Το σημάδι στο παράθυρο υπάρχει ακόμα μαζί με το ανανεωμένο μενού τους. Αυτό συνέβη μετά την τελευταία επίθεση όπου σπάσαμε όλα τα παράθυρα. Αλλά τώρα κάνατε το σωστό. Το Malai μπορεί πλέον να έχει τα παράθυρα του και πάλι χωρίς μπογιά πάνω τους. Αυτή η εκστρατεία έφτασε στο τέλος της και αυτό το λέμε για όλους εσάς που συνεισφέρατε σε αυτό το εγχείρημα.

ALF Σουηδίας / DBF

23 Μαΐου – Ιταλία

Ανώνυμη δημοσίευση στο finoallafine.info

Μιλάνο – Απελευθέρωση 80 ορτυκιών

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της 29ης με 30ης Απριλίου μπήκαμε σε ένα βρωμερό κέντρο κυνηγιού οπού περίπου 80 ορτύκια περίμεναν να πεθάνουν σε πολυπληθέστατες και ασφυκτικές συνθήκες.
Μπήκαμε εύκολα και εξίσου εύκολα πήραμε τα πουλιά μακριά απελευθερώνοντας τα σε ήσυχα δέντρα όπου οι κυνηγοί δε θα μπορέσουν να τα φτάσουν ποτέ.
Αυτό είναι μόνο ένα από τα εκατοντάδες κέντρα κυνηγιού που υπάρχουν γύρω από την περιφέρεια της Λομβαρδίας. Αυτά τα μέρη είναι εύκολα προσβάσιμα και μπορεί να υπάρχει κάποιο σε κοντινή απόσταση από το σπίτι σας.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε χιλιάδες από αυτά τα όμορφα και ευγενικά πλάσματα να σφάζονται από αηδιαστικούς κυνηγούς οι οποίοι είναι ανίκανοι να νιώσουν ακόμα και το μικρότερο αίσθημα συμπόνιας και συμπάθειας!
Δε χρειάζεται να βρείτε κάποιο καταφύγιο, δε χρειάζεται να διαθέτετε ειδικό εξοπλισμό, δε χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία ή τίποτα περίπλοκο: μόνο να μπείτε μέσα, να τα κουβαλήσετε και να τα απελευθερώσετε σε ένα από τα πολλά πάρκα όπου το κυνήγι απαγορεύεται!
Θα συνεχίζουμε να κάνουμε τη ζωή δύσκολη σε όσους σκοτώνουν για πλάκα!

24 Μαΐου – Αγγλία

Σύμφωνα με δημοσίευμα σε τοπική εφημερίδα, γράφτηκε σε μια σκηνή του τσίρκο Zippo «βασανιστές ζώων» κατά τη διάρκεια μιας στάσης στο Λονδίνο. Ένα φορτηγό του εν λόγω τσίρκο επίσης γράφτηκε με συνθήματα.

27 Μαΐου – Γαλλία

Γράψαμε στα σκαλοπάτια του Plan du Var «ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΝΟΣ – ALF, ELF. Ακόμα και σε δέκα χρόνια θα είμαι ενεργό μέλος»