Μάρτιος 2011

1/3/2011 – Σουηδία

Γεμίσαμε με συνθήματα ολόκληρο το κατάστημα χοτ-ντογκ/χάμπουργκερ στην Μαριαπλάν στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Τα μηνύματα ήταν σε πράσινο χρώμα και ήταν τα εξής: «το κρέας είναι φόνος», «DBF», «φόνος» και «αποβράσματα».

D.B.F./A.L.F.

2/3/2011 – Αργεντινή

Εμπρηστικές επιθέσεις σε αυτοκίνητα στο Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

Είχαμε βαρεθεί με τις μάταιες επικρίσεις των κακοποιών κατοικίδιων, οι οποίοι με το πρόσχημα της προώθησης της ευημερίας μας, έχουν αναλάβει την ζωή από εμάς με τις μηχανές της κυριαρχίας. Αποφασίσαμε ότι ήταν πολύ καλύτερο να δούμε κάθε άτομο τι ενέργειες μπορεί να κάνει ώστε η μέρα του να γίνει λίγο πιο ελεύθερη.
Μακριά από την επιθυμία να συζητήσουμε και να συμπεριλάβουμε τους εαυτούς μας στο να συμμετέχουν σε παράλογα αιτήματα που αποτελούν κομμάτι του ρεφορμιστικού αγώνα τους λέμε ότι χέζουμε τα κλουβιά τους, τα αυτοκίνητα τους και την αστυνομία και σε κάθε πρόσωπο που είναι ικανοποιημένο στη θέση του δούλου. Πρέπει όλοι να αισθάνονται ανασφαλείς, διότι ο πόλεμος κηρύχθηκε στην κοινωνία από όσους έχουν σεβασμό για τη φύση.
Λευτεριά στους συντρόφους που έχουν φυλακιστεί για την υπόθεση της βόμβας στην Χιλή και βρίσκονται σε απεργία πείνας.
Χαιρετίζουμε όσους διαδίδουν τον λόγο των πράξεων μας
Εμπρηστικές επιθέσεις που έγιναν σε αυτοκίνητα κατά την περασμένη εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2011
4Χ4 φορτηγό στη Bahia Blanca και Melincue (Devoto) και στην πόρτα της νομικής διεύθυνσης του υπεύθυνου εκδότη για την περιοχή της κυβερνητικής ιστοσελίδας (V .D. P)
Κάντο μόνος σου, θεωρία και πρακτική.

Φίλοι της γης

3/3/2011 – Μεξικό

Εμείς, το μέτωπο απελευθέρωσης γης (earth liberation front), αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τον εμπρησμό του πειραματικού κέντρου στην κοιλάδα του Μεξικό στο texcoco. Αυτό το πειραματικό κέντρο ανήκει στο εθνικό ινστιτούτο Δασικών, Γεωργικών και Κτηνοτροφικών ερευνών ( INIFAP) το οποίο είναι σχεδιασμένο για την έρευνα και την ανάπτυξη της βελτίωσης της τεχνολογίας στους τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και την εκμετάλλευση των δασών. Για παράδειγμα, η INIFAP είναι υπεύθυνη για την παραγωγή πάνω από 100 νέων γενετικών ποικιλιών φυτών από το 2005, για την αύξηση σε μεγάλο βαθμό της παραγωγής των καλλιεργειών της χώρας και κατά συνέπεια της ζήτησης για γη που θα αποψιλωθεί και θα μολυνθεί με φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνο.
Αυτό το έτος, η INIFAP άνοιξε το εθνικό κέντρο γενετικών πόρων (CNRG) που ευθύνεται για την αποθήκευση των γενετικών δειγμάτων από όλα τα ενδημικά είδη στο Μεξικό και την Λατινική Αμερική.
Οι επιστήμονες στον τομέα αυτόν υποστηρίζουν ότι το σχέδιο τους είναι επωφελή για τα οικοσυστήματα αλλά αν το αναλύσουμε, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν πραγματικά αφιερώσει την ζωή τους στην δημιουργία νέων τύπων οργανισμών στο όνομα της προόδου. Αν αφήσουμε μια τόσο μεγάλη ποικιλία στα χέρια τους, τότε τίποτα δε θα καταφέρει να γλιτώσει από την επέκταση τους. Η INIFAP, επίσης, διενεργεί δασολογική έρευνα, η οποία αποσκοπεί στο να προωθήσει την ανάπτυξη της αποψίλωσης των άγριων οικοτόπων.
Για παράδειγμα πριν από δύο εβδομάδες η INIFAP δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με τον τομέα της ξυλείας, ένας θεσμός που είχε αναπτύξει «οικολογικούς» (σημ. τα εισαγωγικά) κλιβάνους για ξήρανση κορμών στα βουνά στην Βόρεια Πουέμπλα. Στο άρθρο αυτό η INIFAP έτρεφε ξεκάθαρα ελπίδες ότι οι κλίβανοι θα οδηγήσουν σε αύξηση της δασικής βιομηχανίας της περιοχής, απειλώντας έτσι ένα περιβάλλον στο οποίο θα συνυπάρχουν όλες οι κατηγορίες των διαφόρων ειδών.

Ως εκ τούτου, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τα ακόλουθα μέσα και έξω από το ομοσπονδιακό ίδρυμα:

1.την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού, κατασκευασμένου από τρία λίτρα βενζίνη, ανάμεσα στους εκατοντάδες σάκους ζιζανιοκτόνου σε μια αποθήκη μέσα στις εγκαταστάσεις τους.

2.την τοποθέτηση ενός άλλου εμπρηστικού μηχανισμού, που τροφοδοτούνταν από τέσσερα λίτρα βενζίνη, στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου κοντά στο πειραματικό κέντρο.

3.την τοποθέτηση δύο εμπρηστικών μηχανισμών μέσα σε δύο θερμοκήπια, έξω και πίσω από την εγκατάσταση.

4.γράψαμε κατηγορηματικά και προειδοποιητικά τα εξής: «αυτή τη φορά ήταν φωτιά, την επόμενη φορά θα είναι βόμβες», «ELF», «INIFAP καταστροφή της άγριας φύσης», «FLT», «περισσότερο ΓΤΟ (GMOS), περισσότερη φωτιά» μεταξύ άλλων, στα παράθυρα, το δάπεδο, τους τοίχους του κεντρικού κτιρίου, στους τοίχους άλλων κτιρίων, στο βαν της INIFAP και στη γεννήτρια ρεύματος.

Έχουμε χτυπήσει και πάλι. Μετά από διεξοδική έρευνα αρκετών μηνών για την μελέτη του στόχου, λαμβάνοντας υπόψη τις αλλαγές των φρουρών, οι οποίοι πρέπει έκπληκτοι να ανακάλυψαν ότι ήμασταν εκεί εκείνο το πρωί της 27ης Φεβρουαρίου. Διεισδύσαμε στο ίδιο το ίδρυμα καθώς και στα «πεδία» όπου βρίσκονταν τα θερμοκήπια. Αναλάβαμε δράση και καταστρέψαμε την περιουσία εκείνων που θεωρούν ότι είναι δικός τους ο πλανήτης στον οποίο θα επιβιώσουμε ως εκφυλισμένο είδος του τεχνολογικού-βιομηχανικού συστήματος.
Έχοντας στο μυαλό μας τους φυλακισμένους αντικοινωνικούς συντρόφους Adrian και Braulio, είμαστε απολύτως έτοιμοι να κάνουμε αυτού του είδους την επίθεση ένα σαφές μήνυμα προς τις βιομηχανίες και τα ιδρύματα που εφαρμόζουν την τεχνολογική ανάπτυξη. Κατά μια άλλη έννοια, η επίθεση ήταν μια συμβολική πράξη απευθυνόμενη στην επιστήμη και την τεχνολογία. Για μας, η πράξη μπορεί να έχει πολύ μικρή ή και καθόλου σημασία αλλά εξακολουθεί να είναι αναγκαία, δεδομένου ότι από την πλευρά μας είναι λυπηρό να καθόμαστε σαν απλοί παθητικοί θεατές περιμένοντας τα πράγματα να αλλάξουν. Δεν πιστεύουμε ότι αυτή η ενέργεια πρόκειται να αλλάξει την πραγματικότητα αμέσως καθώς κάτι τέτοιο θα μας έκανε είτε αφελείς είτε υπέρμετρα ρεαλιστές. Αλλά αυτό αποτελεί μια απεγνωσμένη πράξη έκφρασης μέσω της οποίας εμείς δηλώνουμε ότι η πραγματικότητα στην οποία ζούμε πρέπει να αναιρεθεί στο σύνολο της και ότι η καλύτερη μορφή άρνησης είναι να καταστρέψουμε οτιδήποτε δίνει νόημα στο στερεότυπο της «κοινωνικής ειρήνης», της ομαλότητας, των θεσμών, του σεβασμού της ιδιοκτησίας κτλ.
Στην περίπτωση αυτή, η καταστροφή απευθυνόταν σε ένα από τα βασικά μέρη του νεωτερικού συστήματος της κυριαρχίας την τεχνο-επιστήμη. Αυτή την φορά η επίθεση έγινε σε ένα ομοσπονδιακό κρατικό όργανο που είναι αρμόδιο για την έρευνα της δασοκομίας και της βιοτεχνολογίας, μεταξύ άλλων. Ως πρόσχημα για την ύπαρξη του, λένε ότι επιδιώκει μια καλύτερη ζωή για τα ανθρώπινα όντα που ζουν στην χώρα μας, κάνοντας αποδεκτές στον λαό τέτοιου είδους έρευνες. Αλλά, όπως όλοι γνωρίζουμε, υπάρχουν και αρνητικές πλευρές, οι οποίες σε μας έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο και είναι πιο απαράδεκτες από τα οφέλη: η τεχνητοποίηση και η κυριαρχία της άγριας φύσης και ιδίως των εν δυνάμει ελεύθερων όντων, συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπινων όντων καθώς και η άρνηση της αναγκαίας αυτονομίας για την ελεύθερη ανθρώπινη αυτοδιάθεση.
Από τη μία πλευρά, το ίδιο το κράτος χορηγεί το δικαίωμα και την υποχρέωση να εξασφαλίζουν οι κάτοικοι τα μέσα για την επιβίωση τους. Από την άλλη πλευρά, η κατάσταση δεν είναι καν αναγκαία, δεδομένου ότι προκαλεί αποξένωση κάθε φορά που τα θέματα του δεν είναι άμεσα συσχετιζόμενα με δραστηριότητες που εξυπηρετούν την ικανοποίηση των αναγκών επιβίωσης. Αυτό οδηγεί σε πολλά ψυχοκοινωνικά προβλήματα και φυσικά μετατρέπει την αγορά ως μεσάζων, η οποία με σειρά λειτουργιών, μέσω της τυποποίησης της μαζικής σημερινής κατανάλωσης επιδεινώνει το περιβάλλον. Αυτό σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με το όργανο στο οποίο επιτεθήκαμε, το οποίο προσπαθεί να δικαιολογεί την συνεχή επιστημονική βαρβαρότητα με τη δημιουργία νέων τεχνολογιών, στην προκειμένη περίπτωση των βιοτεχνολογιών, ως αίτημα για την επίλυση προβλημάτων που προκαλεί η ίδια η επιστήμη ενισχύοντας την ιδέα ότι η υποβάθμιση τέτοιου είδους οικοσυστημάτων δεν πειράζει εφόσον έχουμε την επιστήμη για να τα φτιάξει. Έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος που προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα, με το πρόσχημα μιας «καλύτερης ζωής».
Ο σκοπός μας αναιρεί την τεχνητή πραγματικότητα ότι ο πολιτισμός έχει κατασκευαστεί όχι έμμεσα αλλά επιδιώκοντας έναν τρόπο ζωής που δεν περιλαμβάνει την κυριαρχία – ο πιο αυτόνομος τρόπος ζωής είναι δυνατός μέσα στα άγρια οικοσυστήματα και χωρίς μεσάζοντες, ιδίως εκείνους που είναι πλήρως απατηλοί όπως είναι η επιστήμη και η σύγχρονη τεχνολογία που κυριαρχεί.
Φυσικά, η πρόταση αυτή δεν θα γίνει δεκτή από τους περισσότερους ανθρώπους, οι οποίοι είναι ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι, δεδομένου ότι μεταξύ των προβλημάτων που τίθενται από τις μορφές της κοινωνικής οργάνωσης είναι οι κυρίαρχες δομές που αποτελούν οι κοινωνικές μάζες. Ως εκ τούτου, πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι που έχουν αληθινή κριτική και ριζοσπαστική συνείδηση θα προβληματιστούν με τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και θα δράσουν αναλόγως.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε η φλεγόμενη οργή ενός ετοιμοθάνατου πλανήτη.

Earth Liberation Front, Μεξικό

4 Μαρτίου – Ρωσία

2 αυτοκίνητα κρατικών αξιωματούχων κάηκαν στην Μόσχα στις 2 και 3 Μαρτίου.
Τα οχήματα έγιναν στόχος επειδή ανήκουν σε κρατικούς αξιωματούχους που εργάζονται για το δήμο που ασχολείται με το διεφθαρμένο καθεστώς του έργου εξευγενισμού στην νότια Μόσχα και την καταστροφή των δασών της περιοχής.

E.L.F. Ρωσίας

7 Μαρτίου – Σουηδία

Απόψε δύο ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων αποφάσισαν να αναλάβουν τη φροντίδα του μικρού καταστήματος χοτ-ντογκ στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας στη Majorna. Μολονότι το εξαιρετικά εύφλεκτο υγρό χύθηκε σε όλο το μικρό ξύλινο μαγαζί χοτ-ντογκ και τυλίχθηκε στις φλόγες, η πυρκαγιά διακόπηκε κατά πάσα πιθανότητα από την παρέμβαση της πυροσβεστικής. Αριστερά υπήρχε μια μαύρη πόρτα και ορισμένα μαύρα σημάδια στους τοίχους αλλά όχι κάποιο «σημάδι» μεγαλύτερης καταστροφής. Παραδεχόμαστε έτσι ότι αυτό ήταν περισσότερο ένα μήνυμα προς τον ιδιοκτήτη και όχι ένας πετυχημένος εμπρησμός. Ολόκληρο το κατάστημα καλύφθηκε από μηνύματα σε πράσινο χρώμα: «το κρέας είναι φόνος».

A.L.F.

8 Μαρτίου – Ισπανία

Το τελευταίο σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου διάφορες ομάδες και άτομα συντονίστηκαν να γράψουν σε 75 εισόδους της Μαδρίτης συνθήματα για την απελευθέρωση των ζώων και κατά των ταυρομαχιών. Τα Las Ventas και Vistaferge ρινγκ ταυρομαχιών, τα μεγαλύτερα στην πόλη, γέμισαν επίσης με συνθήματα.
Ο αγώνας συνεχίζεται στο δρόμο – δε θα τα παρατήσουμε.

8 Μαρτίου – Γερμανία

Ρόκστοκ Γερμανίας
Την περασμένη εβδομάδα οικολόγοι αναρχικοί ακτιβιστές έσπασαν πάνω από 50 παράθυρα σε εργαστήρια «έρευνας» για τα γενετικώς τροποποιημένα φυτά. Οι ακτιβιστές δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στον Jorg Bergstedt, προφυλακισμένο για 6 μήνες (μέχρι και τις 22 Μαρτίου) για την «απελευθέρωση χωραφιού καλαμποκιών».

9 Μαρτίου – Ισπανία

Την 1η του Μάρτη ορισμένα ανθρώπινα ζώα μπήκαν στο underground circus και απελευθέρωσαν 2 πάπιες που χρησιμοποιούνται για τις εκδηλώσεις από τις οποίες έβγαζαν κέρδος εκμεταλλευόμενοι τη σκλαβιά τους. Η πληρωμή για την εργασία τους ήταν ελάχιστο φαγητό και ένα μικρό κλουβί στο οποίο με δυσκολία μπορούσαν να κινηθούν, όπου περνούσαν όλο το χρόνο τους μέχρι την στιγμή που αποφασίσαμε να δράσουμε.
Αυτά τα όντα είναι επιτέλους ελεύθερα και πλέον δε θα υφίστανται την εκμετάλλευση στην οποία είχαν υποβληθεί.
Underground Circus, σε συμβουλεύουμε να σταματήσεις να χρησιμοποιείς ζώα για εμπορικούς σκοπούς.
Δεν πρόκειται να σταματήσουμε έως ότου το τσίρκο είναι μόνο από άνθρωπο σε άνθρωπο και ο κόσμος απαλλαχθεί από άπληστους εκμεταλλευτές.

F.L.A.

10 Μαρτίου- Ιταλία

Κατά την διάρκεια της νύχτας της 7ης Μαρτίου, βάψαμε με κόκκινη μπογιά την είσοδο και τα παράθυρα του καταστήματος γουναρικών Migliavacca, στη Via Sufferino στην πόλη της Κρενόνα. Τα αρχικά “ALF” ήταν επίσης γραμμένα.

10 Μαρτίου-Ισπανία

Βίντεο: http://www.directaction.info/news_mar10_11.htm

Στις 16 Φεβρουαρίου 2011 μια ομάδα φίλων πήγε σε ένα σφαγείο πουλερικών σε πόλη στα περίχωρα της Μαδρίτης με την πρόθεση να διασώσει όσο το δυνατόν περισσότερα κοτόπουλα.
Μετά τη νυχτερινή βάρδια στο σφαγείο, είχαν απομείνει λίγες κότες που δραπέτευσαν από τους δήμιους και από τα φορτηγά, μένοντας κρυμμένες στις βρώμικες γωνίες στο έλεος της πείνας, της δίψας και των καιρικών συνθηκών. Βρέθηκαν και διασώθηκαν από αυτό το άθλιο μέρος. Μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος όπου θα ζουν ελεύθερες, υγιείς και ευτυχισμένες.
Δημοσιεύουμε αυτή τη διάσωση όχι μόνο για να γνωστοποιήσουμε τα καλά νέα αλλά και για να δώσουμε δύναμη και να ενθαρρύνουμε όλους εκείνους τους ανθρώπους που συμπάσχουν με τον πόνο των άλλων και που θέλουν να δώσουν ένα τέλος στα βάσανα τους.

Ανώνυμοι για την απελευθέρωση των ζώων

13 Μαρτίου – Ρωσία

Μια ομάδα ακτιβιστών του ELF αναλαμβάνει την ευθύνη για την έκρηξη τράπεζας το βράδυ της 12ης Μαρτίου. Σπάσαμε τα παράθυρα και ρίξαμε στο εσωτερικό του κτιρίου μολότοφ (συνολικά 3 λίτρα πετρελαίου), για μια όμορφη και φωτεινή καταιγίδα φωτιάς.
Η τράπεζα στην οποία επιλέξαμε να επιτεθούμε διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην παροχή χρηματοδοτικής στήριξης για το έργο της αποψίλωσης των δασών στο Khimki. Έχει δάνεισε περίπου 29 εκατομμύρια ρούβλια στους υπεύθυνους για την κατασκευή διοδίων αυτοκινητόδρομου που έχει ήδη καταπατήσει στρέμματα δασών στη Βόρεια Μόσχα.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αναρχικούς από την Λευκορωσία που υποφέρουν από την κρατική καταστολή λόγω της ενεργής δράσης τους κατά της καταστροφής των δασών μας (έχουν κατηγορηθεί για απόπειρα εμπρησμού της ρώσικης πρεσβείας στο Minsk, Λευκορωσία). Καλούμε για αποκεντρωμένες δράσεις κατά της Sherbank της Ρωσίας, της εταιρίας Vinci και στο εξωτερικό των κυβερνητικών γραφείων της Λευκορωσίας, στις 15 Μαρτίου (ή αργότερα μην σας απασχολεί η ημερομηνία), εξ ονόματος των συντρόφων μας στην Λευκορωσία.

E.L.F. Ρωσίας

14 Μαρτίου – Σουηδία

Στα τέλη Φεβρουαρίου το Djurens befrielse front (ALF) έλαβε δράση σε κρεοπωλείο το οποίο σκόπευε να ανοίξει στο κέντρο του Obrero. Το DBF γέμισε τις τζαμαρίες και την είσοδο του με σπρέι.
Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι φοβάται πως οι ακτιβιστές θα μπουν μέσα και θα καταστρέψουν το κρέας και ότι σκοπεύει να καθυστερήσει το άνοιγμα του καταστήματος.
Το βίντεο από την δράση είναι στο εξής λινκ: http://svtplay.se/v/2339681/tvarsnytt/aktivister_krossar_affarer
Το παρακάτω είναι ότι μεταδόθηκε από την σουηδική τηλεόραση σχετικά με τις δράσεις: «Ακτιβιστές ανατίναξαν τις επιχειρήσεις. Πρόσφατα αριθμός ιδιωτικών επιχειρήσεων στο Obrero έπεσε θύμα βανδαλισμών. Διάφορες ομάδες ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων ανέλαβαν την ευθύνη για τα εγκλήματα. Ωστόσο, σχεδόν κανείς δεν έχει καταδικαστεί για τους βανδαλισμούς.»

15 Μαρτίου – Χιλή

Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Μαρτίου, η ιταλική αρένα ροντέο Medialuna Canepa, στην περιοχή Lo Narvaez της Quilpué, καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό από πυρκαγιά. Το quinchas – μέρος της αρένας, όπου οι αγελάδες καρφώνονται από άλογα και τους αναβάτες τους – και ένα μέρος του τείχους καταστράφηκαν από τις φλόγες.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, λίγα ελαστικά καθώς και φιάλες με ίχνη από καύσιμα, βρέθηκαν στον χώρο, στοιχεία που πιθανώς χρησιμοποιήθηκαν για την εκτέλεση της επίθεσης. Το σύνθημα : «ΟΧΙ ΑΛΛΗ κακοποίηση ζώων (‘NO MAS MALTRATO ANIMAL’)» ήταν γραμμένο.

17 Μαρτίου – ΗΠΑ

Αυτή είναι μια ανοιχτή επιστολή προς την American Legend. Την Τρίτη 15 Μαρτίου και την Τετάρτη 16 Μαρτίου έγινε επίθεση στον κυβερνοχώρο έναντι ιστοσελίδας της εταιρείας σας. Χτυπήσαμε διακομιστές της σελίδας σας.
Αυτό έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δολοφονικές ενέργειες σας όπως η πώληση σφαγιασμένων ζώων για ματαιοδοξία. Πάνω από 50 εκατομμύρια ζώα θανατώνονται και χρησιμοποιούνται για την γούνα τους κάθε χρόνο, για τίποτα παραπάνω από απλή ματαιοδοξία και σύμβολα του καθεστώτος, και θα προσπαθήσουμε πιο σκληρά να κάνουμε αυτόν τον αριθμό μηδενικό.
Δε θα σταματήσουμε μέχρι να πετύχουμε τον τελικό μας στόχο, την εξάλειψη της American Legend (πρώην seattle fur exchange). Θα επιστρέψουμε και αυτό είναι πολύ πιθανό να γίνει πριν την επόμενη δημοπρασία.
Τα κέρδη που βγάζετε από τον εγκλεισμό σε κλουβιά των αβοήθητων ζώων.
Η American Legend πρέπει να πάψει να υπάρχει. Βρείτε άλλη δουλειά.
Την επόμενη φορά θα χτυπήσουμε με πλήρη ισχύ. Την επόμενη φορά δε θα είστε σε θέση. Είμαστε πεπεισμένοι να νικήσουμε και να μην επιτρέψουμε στην εταιρία σας να πουλάει γούνες.
Σταματήστε σήμερα τη δολοφονία, τον βασανισμό και την αιχμαλωσία αθώων ζώων.

The fuck American legend foundation

18 Μαρτίου – Αγγλία

Η Brown Well Fisheries κατέχει το Costa Spring Hatchery (Pickering, north Yorkshire) και τα ψάρια που χρησιμοποιούνται στα εργαστήρια τοξικολογίας στη Βρετανία. Δράσαμε εναντίον αυτού του μέρους απελευθερώνοντας ψάρια από την εγκατάσταση εκτροφής και δίνοντας τους την δυνατότητα να ζήσουν με φυσικό τρόπο μακριά από το νυστέρι.
Αξιοπρεπείς και αξιοσέβαστοι άνθρωποι σαν εμάς να σηκωθούμε και να αγωνιστούμε για τα ζώα. Εμείς δε θα τους απογοητεύσουμε και θα επανέλθουμε. Αυτό είναι προειδοποίηση.

A.L.F.

20 Μαρτίου – Σουηδία

Ο ALF Σουηδίας στείλαμε μια ψεύτικη βόμβα σε πακέτο στα αποβράσματα που έχουν ΠΑΛΙ αρχίσει να ασχολούνται με τη γούνα στο Andreassons του Γκέτεμποργκ. Αποφασίσαμε να σας ενημερώσουμε ότι ξέρουμε τι κάνετε, ξέρουμε που ζείτε και γνωρίζουμε πως κάνετε αυτήν την δουλειά. Εσείς οι άνθρωποι στο Andreassons, Fredik και οι εργαζόμενοι στο κατάστημα σταματήστε να πουλάτε γούνες. Αυτό που κάνετε είναι δολοφονία και τίποτα περισσότερο ή λιγότερο. Εμείς δεν βλάπτουμε τους ανθρώπους σωματικά, το φυτίλι δεν ήταν κατασκευασμένο να ανάψει όταν θα άνοιγε καθώς είχαμε αποφασίσει αυτό να είναι απλώς ένα μήνυμα προς τα αποβράσματα: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΓΟΥΝΑΣ.

A.L.F. – Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων

22 Μαρτίου-Σουηδία

Το ALF έκαψε ένα μαγαζί χοτ-ντογκ χθες το βράδυ στο Γκέτεμποργκ. Οι τεράστιες φλόγες τύλιξαν το μικρό μαγαζί θανάτου. Ένα όμορφο θέαμα. Οι φλόγες όταν έγιναν αντιληπτές, όπως συνήθως, σβήστηκαν αλλά παρόλα αυτά το μαγαζί υπέστη ζημιές. Σταματήστε τη δολοφονία ζώων.

25 Μαρτίου – Ιρλανδία

Για πολύ καιρό, η οικογένεια γουναράδων Barnard στην Ιρλανδία είχε τον τρόπο ζωής της. Αυτοί μάλλον θεωρούσαν ότι μπορούσαν να κάνουν ότι τους αρέσει ακόμα και να επιτίθενται σε ειρηνικούς διαδηλωτές.
Η Furrier Killers Unit απηύδησε. Ήρθε η ώρα να δείξουμε σε αυτά τα καθάρματα πως δε μπορούν να έχουν μία ειρηνική ζωή, απολαμβάνοντας τα αγαθά που απέκτησαν από την θανάτωση χιλιάδων εκατομμυρίων ζώων, ώστε δυο οικογένειες και οι συγγενείς τους να κάθονται και να επαναπαύονται.
Έχουμε ξεκινήσει αυτήν την εκστρατεία με τη διακόσμηση του οχήματος τους, το οποίο ήταν σταθμευμένο «με ασφάλεια» κοντά στο μαγαζί της φρίκης τους, πίσω από το τουριστικό κέντρο στο Δουβλίνο, στην οδό Suffolk. Οι δυο παλιές κάμερες στο χώρο στάθμευσης δε μας απέτρεψαν από το να κάνουμε τη δουλειά μας. Με μία αίσθηση αηδίας, είδαμε ακριβά μπουκάλια σαμπάνιας και άλλα είδη πολυτελείας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου που αποκτήθηκαν χάρη στην ταλαιπωρία και τον θάνατο των ζώων. Είχαν ακόμα και φαγητό για κάποιο κατοικίδιο ζώο εκεί μέσα! Μιλάμε για υποκρισία και εγωπάθεια.
Μετά από μια γρήγορη ματιά ρίξαμε μπογιά σε όλην την επιφάνεια του αυτοκινήτου και σπάσαμε τις κλειδαριές του.
Εάν θέλετε να το στολίσετε ακόμα περισσότερο, είναι ένα mazda MPV μπλέ (πριν από την ανακαίνιση του τελοσπάντων) με αριθμό κυκλοφορίας 02 D62162
Μπορείτε επίσης να τους επισκεφθείτε στη διεύθυνση: Hillside Drive 31, Ratufarnham, Dublinih.
Αυτό είναι μόνο η αρχή. Θα κλιμακώσουμε σύντομα τις τακτικές μας σε αυτόν τον πόλεμο που άνθρωποι σαν αυτούς έχουν κηρύξει εναντίον στους αδερφούς και τις αδερφές μας από τα έθνη των ζώων. Ήρθε η ώρα για τους δολοφόνους να δοκιμάσουν το φόβο και τον πόνο που επιβάλλουν στα μόνα αληθινά αθώα θύματα, τα πλάσματα που αυτοί δολοφονούν για τα χρήματα.
Ενημέρωση:
Μετά την τελευταία μας επίθεση, η οικογένεια Barnardo χρησιμοποιεί τώρα ένα διαφορετικό αυτοκίνητο: ένα μαύρο mazda 323 με αριθμό κυκλοφορίας 01 021989. Το σταθμεύουν στο ίδιο ακριβώς σημείο στο τουριστικό κέντρο στο Δουβλίνο στην οδό Suffolk. Μη διστάσετε να παίξετε μαζί του μέχρι να μην έχουν άλλο αυτοκίνητο.
Αυτό είναι για σας, το άτομο ή την ομάδα που θα αντιτεθεί στην εκμετάλλευση και την θανάτωση των ζώων. Αυτό είναι ένα κάλεσμα για σας, για τον ιρλανδικό λαό, να αναλάβετε δράση. Η Furrier Killers Unit είναι ένας πόλεμος εναντίον όλων των γουναράδων της Ιρλανδίας, αλλά πρέπει όλοι μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να καταρρεύσει για πάντα αυτή η αιματηρή επιχείρηση. Πιστεύουμε ότι το κίνημα χρειάζεται διαμαρτυρίες και να ασκεί πίεση. Αλλά και άμεση δράση. Μαζί μπορούμε να καταστρέψουμε την βιομηχανία γούνας. Μην αφήνετε το αστυνομικό κράτος να σας τρομάζει, μην αφήνετε τα ηλεκτρονικά μάτια που τοποθετούνται σε κτίρια και γωνίες να σας σταματούν. Καλύψτε το πρόσωπο σας. Να έχετε φαντασία. Ο μόνος τρόπος να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε αυτά τα τέρατα.

26 Μαρτίου – Σουηδία

Πέντε σκυλιά απελευθερώθηκαν από το σουηδικό κτηνιατρικό ινστιτούτο της Ουψάλα, στην Σουηδία.
Νωρίς το πρωί στις 26/3, πέντε σκυλιά απελευθερώθηκαν από το εργαστήριο στο σουηδικό κτηνιατρικό ινστιτούτο στην Ουψάλα της Σουηδίας. Τα σκυλιά είχαν κρατηθεί εκεί για έρευνα, αλλά τώρα θα είναι σε θέση να απολαύσουν το υπόλοιπο της ζωής τους με τις οικογένειες τους. Θα είναι σε θέση να τρέξουν στο γρασίδι, να παίξουν και να γεράσουν χωρίς φόβο.
Η καταπίεση των ζώων έχει πολλά πρόσωπα. Η ζωοτομία είναι ένα από αυτά.
Αλλά όσο υπάρχουν κλουβιά, θα υπάρχει αντίσταση. Όσο υπάρχουν κλουβιά, το Animal Liberation Front θα τα ανοίγει.
Έως ότου όλα τα κλουβιά είναι κενά.

Animal Liberation Front Σουηδίας

27 Μαρτίου – Ιταλία

Το Μάρτιο του 2011 απελευθερώθηκαν:
-ένα αλυσοδεμένο σκυλί
-ένα κακοποιημένο σκυλί
-ένας υποσιτισμένος σκύλος με ψώρα
-αλυσοδεμένα σκυλιά σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων

28 Μαρτίου – Σουηδία

Ενέργειες που αναφέρθηκαν DBF Obrero/ALF γραφείο τύπου

Ένα κύμα ενεργειών έχει αναφερθεί κατά την διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αφορά τη βιομηχανία κρέατος και των πελατών της.

Τέλος του χειμώνα – Eskilstuna: δέματα με κρέας ανοίχτηκαν και σε πολλά καταστήματα καταστράφηκαν.
GO VEGAN
Etown Militant Veganizers

Άνοιξη – Obrero αφίσες με φωτογραφίες κακοποιημένων ζώων τοποθετήθηκαν στα McDonalds σε κεντρικό μέρος του Obrero! Δε μπορείτε να κλείνετε τα μάτια σας στη κακοποίηση των ζώων… Ocv
Obrero : αφίσα με κακοποιημένα ζώα τοποθετήθηκε στην πιτσαρία krungen
Χιλιάδες αφίσες με θέμα την κακοποίηση των ζώων τοποθετήθηκαν γύρω από το Obrero!

3 Μαρτίου – Eskilstuna: κατεδαφίστηκε στο σταθμό της Eskilstuna διαφήμιση κρέατος. Μια κυρία που πέρναγε μας ενθάρρυνε με το χαμόγελο της.
EMV

Mάρτιος – Eskilstuna: κάναμε σαμποτάζ σε εστιατόριο κρεάτων και γράφτηκαν με σπρέι.
Η πιτσαρία kroken γράφτηκε με σπρέι σε τέτοιο σημείο ώστε να μοιάζει με τοίχο γκράφιτι.
Σπάστηκε η πιτσαρία galaxy στη Strangnas.

26 Μαρτίου – Eskilstuna: πολλά παράθυρα σπάστηκαν στα McDonalds στο κέντρο της Eskilstuna με τη βοήθεια μεγάλων κομματιών μαρμάρων και πετρών. Μέχρι την τελειωτική καταστροφή της κακοποίησης και της ελεύθερης ζωής για όλους.
DJURENS Eskilstuna BEFRIELSEFRONT / ETOWN ALF

29 Μαρτίου – Ελλάδα

Χθες το βράδυ (23-24 Μαρτίου) πετάξαμε πέτρες στα παράθυρα του καταστήματος Max Mara στη Θεσσαλονίκη, Ελλάδα. Με κόκκινη μπογιά-σπρέυ αφήσαμε το μήνυμα : «απελευθέρωση των ζώων!»
Μετά από λίγα λεπτά, όταν οι μπάτσοι έφτασαν, εμείς ήδη τρώγαμε την βίγκαν πίτσα μας
Με αυτήν την ενέργεια θέλουμε να υποστηρίξουμε την καμπάνια του Max Mara . (www.campagnaaip.net)
Απλά για να ξέρετε: υπάρχει μια «Max & Co» σε κάθε γειτονιά…
Σταματήστε την πώληση γούνας! Για την πλήρη απελευθέρωση!

A.L.F.

30 Μαρτίου – Αγγλία

Καταφέραμε να εισέλθουμε σε μονάδες αλιείας στα Brow Well Fisheries στο Grassington, στο Βόρειο Yorkshire.
Απελευθερώσαμε χιλιάδες στοιβαγμένα ψάρια σε κουβάδες και τα αφήσαμε ελεύθερα σε τοπικό ποταμό να ζήσουν την ζωή τους μακριά από το νυστέρι. Τα Brow Well προσφέρουν ψάρια σε εργαστήρια πειραμάτων στα ζώα, σε όλη τη Βρετανία.
Ο πόλεμος ενάντια στην ζωοτομία έχει μόλις αρχίσει. Αλληλεγγύη στις ομάδες του ALF σε ολόκληρη την χώρα. Θα χτυπήσουμε και πάλι…

Animal Liberation Front

•Η Costa Spring Hatchery, μια εταιρεία που υπάγεται στη Brown Well Fisheries, στοχοποιήθηκε από το ALF νωρίτερα το Μάρτιο.

30 Μαρτίου – Καναδάς

Τη νύχτα της 29ης Μαρτίου στο Whistler, το ALF αποφάσισε να κάνει ότι θα έπρεπε η καναδική κυβέρνηση να είχε κάνει εδώ και καιρό, να τιμωρήσει την Outdoor Adventures για την παραγγελία θανάτου 100 σκυλιών που τα χρησιμοποιούν στα έλκηθρα. Καλύψαμε όλην την επιφάνεια της έδρας τους με κόκκινο χρώμα και καταστρέψαμε τα παράθυρα τους για να μπορούν όλοι οι τουρίστες να το δουν. Ο μόνος λόγος που η καναδική κυβέρνηση μπορεί να αγνοήσει μια τέτοια περίπτωση βαναυσότητας των ζώων, είναι επειδή είναι πολύ απασχολημένη με τον καθορισμό ενός ποσοστού 400.000 φωκιών για τη σφαγή της φώκιας. Ολόκληρη η χώρα μας κυβερνείται από καθάρματα που βασανίζουν ζώα, για αυτό την επόμενη νύχτα σαμποτάραμε 4 αφίσες της εκστρατείας της συντηρητικής κυβέρνησης στο Βανκούβερ. Τις τεμαχίσαμε με ξυριστικές λεπίδες και αφήσαμε το μήνυμα : «Save our Seals» (Σώστε τις φώκιες μας). Μετά από αυτό, κατευθυνθήκαμε στα γραφεία της Fairchild Group που ανήκουν στο εμπορικό κέντρο Aberdeen. Η Fairchild Group ενοικιάζει χώρο πώλησης γούνας στην Pappas Furs, την παλαιότερη εταιρεία γούνας του Καναδά, καθώς και σε άλλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου γούνας, σε εστιατόρια ζωντανών θαλασσινών και σε εμπόρους πτερυγίων καρχαριών.
Βάλαμε κόλλα σε όλες τις κλειδαριές τους, γράψαμε με σπρέυ «No more Pappas» και γεμίσαμε το χώρο του πάρκινγκ με καρφιά, με την ελπίδα ότι θα καταστρέψουν τα ελαστικά των ακριβών αυτοκινήτων τους, που έχουν αγοράσει με τα χρήματα του αίματος.
Ένα μήνυμα προς τον Joey Houssain, ιδιοκτήτη του Outdoor Adventures. Ξέρουμε ότι δε διέπραξες εσύ ο ίδιος τις πραγματικές δολοφονίες, αλλά αντίστοιχα ούτε ο Χίτλερ τις έκανε τότε αλλά εσύ έκανες την παραγγελία για τα σκυλιά που επρόκειτο να θανατωθούν. Γνωρίζουμε ότι έχετε ακόμα περισσότερα ζώα και αν διαπιστώσουμε ότι ένα ακόμα αθώο ζώο χρησιμοποιηθεί για την επιχείρηση σας η επόμενη επίσκεψη θα είναι λίγο πιο κοντά στο σπίτι σου και με αυτό εννοούμε ότι ξέρουμε που ζείτε.
Σε μία χώρα όπου η κυβέρνηση όχι μόνο αγνοεί τους καταχραστές των ζώων αλλά τους ανταμείβει κιόλας όπως στην περίπτωση του Whistler 100, ήρθε η ώρα για τους Καναδούς πολίτες να πάρουμε αυτά τα θέματα στα χέρια μας.
Αν όχι εμείς, τότε ποιος, αν όχι τώρα, τότε πότε;

A.L.F.

30 Μαρτίου – Ισπανία

Στις 17 Φεβρουαρίου 2011 πολλοί ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων εισήλθαν σε αγρόκτημα στην περιοχή της Μαδρίτης και διέσωσαν 11 κουνέλια, παρέχοντας τους ένα νέο σπίτι μακριά από κλουβιά, φορτηγά και μαχαίρια. Με αυτήν την ενέργεια προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι τα ζώα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως πηγή πόρων. Την επόμενη φορά που θα πείτε ότι η άμεση δράση δε λειτουργεί να βάλετε τον εαυτό σας στην θέση τους.

Βίντεο: http://www.directaction.info/news_mar30_11.htm

31 Μαρτίου – Ιρλανδία

Αφήσαμε επιστολή στο κατώφλι του σπιτιού της οικογένειας Barnardo στο Δουβλίνο με το μήνυμα «πτώση πώλησης γούνας ή πτώση θανάτου» και ένα μικρό δώρο.

Furriers Killers Unit

31 Μαρτίου – Γαλλία

Κατά τη διάρκεια της νύχτας μεταξύ της Πέμπτης 24 Μαρτίου και της Παρασκευής 25 Μαρτίου του 2011 τα μεσάνυχτα, στην Ablis στην περιοχή του Παρισιού, κάψαμε ένα φορτηγό και καταστρέψαμε ένα ρυμουλκό. Αυτά τα φορτηγά ανήκουν στην εταιρία Propdesos η οποία πωλεί εξοπλισμό για κρεοπωλεία, καταστήματα αλλαντικών και σφαγεία. Επιτεθήκαμε στη συγκεκριμένη εταιρεία, διότι συνεργάζεται με τη βιομηχανία κρέατος. Το ίδιο θα συμβεί αν η εταιρεία αντικαταστήσει τα φορτηγά την επόμενη μέρα. Δεν απογοητευόμαστε. Θα αγωνιστούμε για τις ιδέες μας μέχρι να σταματήσουν οι σφαγές των ζώων. Να θυμάστε ότι η βιομηχανία κρέατος μας ντροπιάζει ως ανθρώπινα όντα.
Δράσε τώρα και σώσε ζωές. Σαμποτάζ, πυρκαγιές ή απελευθερώσεις, πρέπει να αγωνιστούμε με οποιοδήποτε μέσο για όλα τα ζώα που υποφέρουν σε όλον τον κόσμο.

A.L.F. Γαλλίας