Ιούνιος 2012

1 Ιουνίου – Η.Π.Α.

Το φόρουμ Trapperman.com έζησε μια εμπειρία επίθεσης στις 29 Μάη. Ο ιδιοκτήτης του σάιτ Paul Dobbins, εκδότης του περιοδικού Trapper & Predator είπε: «Δεχθήκαμε επίθεση από χάκερς και οι χάκερς έθεσαν την ιστοσελίδα εκτός λειτουργίας». Μέχρι και σήμερα 1 Ιουνίου, το σάιτ είναι εκτός λειτουργίας.

5 Ιουνίου – Σουηδία

3/6-2012 Ουψάλα: Επίθεση έγινε ενάντια σε τοπικό κατάστημα με γούνες. Οι τοίχοι γράφτηκαν με σπρέι, στις κλειδαριές τοποθετήθηκε κόλλα και πετάχτηκε στην είσοδο ένα μπουκάλι με πίσσα.

Στην πόρτα υπήρχε ένα σημάδι που υπενθύμιζε ότι το γουναράδικο έπρεπε να έχει κλείσει από το Δεκέμβρη αυτής της χρονιάς. Εάν αυτό το κλείσιμο θα είναι αποτέλεσμα των πρόσφατων επιθέσεων που έγιναν είναι αβέβαιο.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη αλληλεγγύης με το σουηδό φυλακισμένο ακτιβιστή Victor Padellaro. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν αναφορά στο συγκεκριμένο γεγονός.

DJURENS HÄMNARE / THE ANIMALS AVENGERS

6 Ιουνίου – Ουκρανία

Τοποθετήθηκε βόμβα σε αποτεφρωτήριο στο στρατόπεδο θανάτου σκυλιών από το ALF-FAI στο Τσερνίχιφ στην Ουκρανία.

“Η ώρα θα έρθει όταν άντρες όπως εγώ θα αντιμετωπίζουν την δολοφονία των ζώων όπως αντιμετωπίζουν τώρα τη δολοφονία αντρών.”
– Leonardo Da Vinci

“Ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στα ζώα είναι το μέτρο μας ως ανθρώπινα όντα. Χωρίς ζώα δε θα υπάρχει ανθρωπότητα. Σε έναν κόσμο που θα στερούμαστε τα ζώα και τα φυτά, η ανθρώπινη ζωή θα κοστίζει λιγότερο από το τίποτα.”
– Κάποιος/-α που υποστηρίζουμε με όλη μας την καρδιά

Έτσι, στις 9 Μαΐου (“Ημέρα νίκης” στην πρώην ΕΣΣΔ) πλησιάσαμε τους τοπικούς υγειονομικούς τάφους στέρεων αποβλήτων. Ο στόχος μας ήταν μια εταιρία που ασχολείται με την αιχμαλωσία και τη διάθεση αδέσποτων ζώων, με κλουβιά με αδέσποτα ζώα σε αιχμαλωσία, με κλίβανο για την καύση των νεκρών και το γραφείο της εταιρίας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα εταιρικά γραφεία της εταιρίας έχουν επιγραφή που αναγράφει «κτηνιατρικό». Υπηρεσία περίθαλψης ζώων εν μέσω σωρού απορριμμάτων – πολιτιστικό παράδοξο. Θα έπρεπε να φαίνεται ότι οι υπηρεσίες προστασίας των ζώων λειτουργούν για το όφελος των ζώων, όχι για των δημοτικών αρχών.

Ωστόσο, αποτύχαμε στο σχέδιο μας να προκαλέσουμε ζημιά ή να καταστρέψουμε συνολικά την υποδομή. Η φασαρία που προκλήθηκε από τα φυλακισμένα σκυλιά μας ειδοποίησε για την παρουσία νυχτερινής βάρδιας φύλαξης των εγκαταστάσεων κατά τις βραδινές ώρες. Λίγα λεπτά αργότερα εμφανίστηκε μια αγέλη αδέσποτων σκύλων. Παρουσιάστηκαν ουσιαστικά σαν επιπλέον φύλακες, φυλώντας τα φυλακισμένα σκυλιά από την απόδραση και όλο το μέρος από το σαμποτάζ. Είναι ειρωνικό πώς η δραστηριότητα του ανθρώπινου γένους αναπαράγει το μοντέλο «θύμα-δεσμοφύλακας» στον κόσμο των ζώων. Τα αδέσποτα επιβιώνουν από άποψη τροφής στο χώρο φυλώντας άλλα καταδικασμένα σε θάνατο σκυλιά. Ακριβώς όπως οι συνεργαζόμενοι Εβραίοι οι οποίοι επέλεξαν να υποστηρίξουν το νόμο και την τάξη στα ναζιστικά στρατόπεδα θανάτου.

Γι’ αυτό λοιπόν συμφωνήσαμε να βομβαρδίσουμε το κρεματόριο και στη συνέχεια φυτέψαμε μια βόμβα αερίου μέσα στο φούρνο. Το κάναμε αυτό υπό τους προβολείς των διερχόμενων απορριμματοφόρων φορτηγών και σε πλήρη οπτική επαφή με τους ντόπιους εργάτες. Είκοσι λεπτά αργότερα η βόμβα εξερράγη με το χαρακτηριστικό «μπαμ μπουμ». Αυτό ήταν το καθαρτήριο τελετουργικό για τις ψυχές αποτεφρωμένων σκυλιών.

Δεν είμαστε έμπειροι στην ανατίναξη κρεματορίων, ούτε έχουμε μεγάλες προσδοκίες από την έκβαση αυτής της επίθεσης. Ένας άθλιος νόμος που στοχεύει ενάντια στα αδέσποτα ζώα πέρασε την παραμονή του παγκόσμιου κυπέλλου ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί φέτος στην Ουκρανία. Μιλάμε για τα ζώα τα οποία δεν επέλεξαν να ζουν στους δρόμους της πόλης, αλλά κατέληξαν εκεί από την ανθρώπινη βούληση και την λογική της ανάπτυξης του πολιτισμού. Ε λοιπόν, οι μάσκες της ανθρώπινης περίθαλψης ζώων και «δυτικοσύνης» έπεσαν τώρα: Οι δημοτικές υπηρεσίες αναμένεται να κυνηγήσουν και να σκοτώσουν τα τετράποδα αδέλφια μας. Πρόκειται για έναν αιματηρό καθαρισμό σε αναμονή επισκεπτών από την «πολιτισμένη Δύση». Και είναι η ίδια μαλακία που έχει διεξαχθεί στην Ρωσία ήδη μερικά χρόνια πριν για τη Γιουροβίζιον.

Ακτιβιστές/ακτιβίστριες για τα δικαιώματα των ζώων απ’ τη Ρωσία και την Ουκρανία οργανώνουν αγρυπνίες (ολονυκτίες) και προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη σχετικά με το θέμα, τη στιγμή που αποτεφρωτήρια αυτών των σύγχρονων στρατοπέδων θανάτου δουλεύουν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 7 μέρες τη βδομάδα. Αυτή η δράση είναι η πενιχρή μας συμβολή στην κοινή υπόθεση. Μικρή και επουσιώδης ως προς τη μεγάλη εικόνα (το σύνολο του προβλήματος), αλλά γεμάτη με ειλικρινή οργή και αποφασιστικότητα. Τα ζώα αναγκάζονται να ζουν σ’ έναν κόσμο ανθρώπων. Σ’ έναν κόσμο όπου πολλοί άνθρωποι θα επέλεγαν να μη ζήσουν, έναν κόσμο όπου στατιστικές, αναμενόμενα έσοδα και πρόσοδοι διαφεντεύουν πάνω απ’ την αξία της ζωής.

Είναι δύσκολο να μην παρατηρηθεί ότι η σκληρότητα απέναντι σε όσους βρίσκονται πιο «κάτω» στην ιεραρχία των ειδών γεννά τη σκληρότητα και την ψυχρότητα προς τους άλλους ανθρώπους. Και αντιστρόφως, εάν διδαχθούμε ότι είναι εντάξει να ζούμε με το σύστημα των φυλακών για τους ανθρώπους (με όλα τα μακάβρια γνωρίσματα και χαρακτηριστικά της καταστολής και του εξαναγκασμού), τότε πόσο πιο εύκολο μας είναι να συναινέσουμε ως προς την ύπαρξη στρατοπέδων εξόντωσης για «κατώτερα» ζώα; Συγχωνευμένες στο αηδιαστικό σχήμα ενός φαύλου κύκλου, αυτές οι διττές σχέσεις ρουφάνε από μέσα μας ό,τι κι αν έχει απομείνει από πλευράς ανθρωπότητας και αξιοπρεπούς στάσης.

Αυτή η επίθεση πραγματοποιήθηκε μ’ ένα φλεγόμενο πνεύμα αλληλεγγύης προς τον αγώνα κατά των φυλακών που διεξάγεται από άλλους πυρήνες της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας σε όλο τον κόσμο, και ιδίως (σε αλληλεγγύη) προς τα μέλη του φυλακισμένου πυρήνα μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς (Ελλάδα). Η δύναμη της θέλησής σας και η ετοιμότητά σας να ριχτείτε στη μάχη μάς εμπνέει. Όλγα! Η αδυναμία να σε βοηθήσουμε με άμεσο τρόπο μάς μετατρέπει σε άγρια θεριά: παρακολουθώντας στενά την τοπική άγρια φύση, αναζητάμε και επιδιώκουμε να καταστρέψουμε κάθε αδικία που μπορούμε. Δύναμη και καλή διάθεση στους Ητ και Μπίλλυ, φυλακισμένα μέλη της ινδονησιακής Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας, και στα συντρόφια τους που καταζητούνται. Το ίδιο και στη Σίλβια, στον Κόστα και στον Μπίλλυ, όπως και στον Μάρκο Καμένις, που ’ναι αξιοπρεπείς αντιπολιτιστές (μαχητές κατά του υπάρχοντος πολιτισμού). Στον Λούκα (Αμπά) και σε άλλους Ιταλούς αναρχικούς, που τέθηκαν υπό κρατική καταστολή λόγω του αγώνα τους ενάντια στην υπερταχεία TAV! Τορτούγα, απ’ το χιλιανό κράτος! Κάνε κουράγιο! Ο αγώνας συνεχίζεται! Κράτα γερά!

Δύο σεκόγιες, ALF, Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία / Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο

ΥΓ. Ως απάντηση στην πρόσφατη προκήρυξη που δημοσιεύτηκε από τον πυρήνα «Όλγα» της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας (Ιταλία). Φίλοι και φίλες! Στη λίστα αμαρτημάτων της Finmeccanica μπορούμε να προσθέσουμε ακόμα δύο: η εν λόγω συνεχιζόμενη δραστηριότητα βρίσκεται στη διαδικασία διαμεσολάβησης για μια συμφωνία με τις ρωσικές αρχές, με στόχο την πώληση τροχοφόρων ελαφρά τεθωρακισμένων οχημάτων και τροχοφόρων τανκς, εξοπλισμού που δεν είναι κατάλληλος για εχθροπραξίες τύπου Β΄ Παγκόσμιου πολέμου, αλλά είναι ιδανικός για την καταπολέμηση ανταρτών (σε Τσετσενία, Νταγκεστάν, Ινγκουσετία και αλλού ανά τη Ρωσική Ομοσπονδία) και για τη σύνθλιψη ξεσηκωμών πολιτών, όπως αυτοί που πρόσφατα πυροδοτήθηκαν στους δρόμους των ρωσικών πόλεων.

(Βοήθεια στη μετάφραση από Contra Info)

7 Ιουνίου – Αγγλία

Βγάλτε το βίγκαν κρασί, καθώς γιορτάζουμε αυτήν τη μέρα για το βασανιστή γουρουνιών, αυτό το μπάσταρδο που διευθύνει μια μικρή φάρμα γουρουνιών στο Midlands!
Έχουμε δουλέψει σκληρά για αυτό και τελικά συνέβη. Μετά από μερικές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων απελευθερώσεων και καταστροφής του εξοπλισμού του, θα μπορέσουμε επιτέλους να ξεκουραστούμε, γνωρίζοντας ότι η δικαιοσύνη έχει επέλθει για τα γουρούνια.

Απλά δείχνει πόσο αποτελεσματική πραγματικά είναι η άμεση δράση!

ALF

8 Ιουνίου – Αγγλία

Μπήκαμε σε ένα μεγάλο εκτροφείο φασιανών στο οποίο υπάρχουν πάρα πολλά είδη φασιανού. Απελευθερώσαμε τρεις (ένας εκ των οποίων είχε αυγά), σώζοντας τους από έναν άσχημο θάνατο.

ALF

9 Ιουνίου – Γερμανία

Το βράδυ της 23ης Μάη βάψαμε το δικαστικό μέγαρο στη βόρεια Γερμανία. Πετάξαμε μπογιές σε αυτό και γράψαμε συνθήματα όπως “ενάντια στα κλουβιά”. Αυτή η δράση ήταν ενάντια στο κράτος και τους θεσμούς του.
Σε αυτό το φρεσκοχρωματισμένο κτίριο ένας άνθρωπος καταδικάστηκε σε φυλάκιση γιατί την προηγούμενη χρονιά είχε κάνει κατάληψη στο οικόπεδο ενός από τα μεγαλύτερα σφαγεία της Ευρώπης.

Η δράση αυτή ήταν ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή εξουσίας.
Δράσε για την απελευθέρωση όλων των όντων.

11 Ιουνίου – Ισπανία

Βίντεο: http://directaction.info/news_jun11_12.htm

Κατέβασμα διαφημιστικών αφισών στην Βαρκελώνη.

12 Ιουνίου – Σουηδία

Ένα αυτοκίνητο που ανήκει στην αλυσίδα κρεοπωλείων Halal κάηκε ολοσχερώς.

Το κρέας είναι φόνος!

ALF Γκέτεμποργκ

– – –

Δύο εβδομάδες αργότερα όταν η αλυσίδα κρεοπωλείων Halal αγόρασε νέο αυτοκίνητο, κάψαμε το νέο φανταχτερό χασαποάμαξο Mercedes.

Το κρέας είναι φόνος

ALF Γκέτεμποργκ

13 Ιουνίου – Σουηδία

Στην Σουηδία οι διαφημίσεις για “προηγμένη κοπή δέντρων” συνεχώς καταστρέφονται. Οι δολοφόνοι της Svea Skog υπέστησαν επίσης σαμποτάζ στην επιχείρηση θανάτου τους.
Ένα μοναδικό δέντρο μπορεί να είναι το σπίτι για χιλιάδες μικρά πλάσματα και δεν είναι για να το γαμήσουν η Svea Skog!

Σκατά στην καταπίεση. Σκατά στον καπιταλισμό.

JBF

13 Ιουνίου – Γερμανία

Καταστρέψαμε ένα κυνηγετικό πύργο κοντά στην loehne στη δυτική Γερμανία. Ακόμα ένας. Τις τελευταίες εβδομάδες αρκετοί πύργοι κυνηγιού καταστράφηκαν σε αυτήν την περιοχή.
Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τον καθένα να αρχίσει δράσεις ενάντια στην εκμετάλλευση των ζώων. Για εμάς ένα σφυρί ήταν χρήσιμο, ίσως να είναι και για σας επίσης.

Μαχητικές Δυνάμεις Ενάντια στο Κυνήγι.

17 Ιουνίου – Γερμανία

Αναφορά από ακτιβιστές στη Γερμανία:

Στο Kiel (βόρεια Γερμανία) πολλές αφίσες τσίρκο αλλάχτηκαν με συνθήματα ενάντια στην εκμετάλλευση των ζώων. Στις αρχές του Ιουνίου σε διαφήμιση τσίρκου γράφτηκε «Η παράσταση δεν θα γίνει λόγω της εκμετάλλευσης των ζώων».

17 Ιουνίου – Η.Π.Α.

Ανώνυμοι ακτιβιστές έχουν αναφέρει ότι προσωρινά κατέβασαν την ιστοσελίδα της αμερικάνικης οργάνωσης ζωοτομίας για την ιατρική πρόοδο (www.amprogress.org) στις 29 Μάη και στις 6 Ιουνίου.

18 Ιουνίου – Σουηδία

Το Ορέμπρο έχει γεμίσει με βίγκαν συνθήματα και ζωγραφιές αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ανοιξιάτικης περιόδου. ΓΙΝΕ ΒΙΓΚΑΝ!

ΒΙΓΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΟΡΕΜΠΡΟ.

ÖCV

19 Ιουνίου – Ιταλία

Αναφορά στο Informa-Azione:

Ανώνυμοι ακτιβιστές ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στην ιστοσελίδα του προμηθευτή ζώων για εργαστηριακή χρήση Marshall BioResources. Η ιστοσελίδα www.marshallbio.com κατέβηκε προσωρινά.

20 Ιουνίου – Αγγλία

Η άμεση δράση άρχισε ενάντια στις εταιρίες μεταφοράς που σχετίζονται με το εμπόριο γούνας.

Σπάστηκαν τα παράθυρα του σπιτιού του Andrew Fowler, διευθυντή της UK DSV.

Την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012 η εκστρατεία άμεσης δράσης ενάντια στη μεταφορά γούνας ξεκίνησε με το σπάσιμο των παραθύρων στο Appleby,στο Ηνωμένο Βασίλειο στο σπίτι του Andrew Fowler, διευθυντή του DSV.

Αρκετούς μήνες πριν χαρήκαμε που είδαμε την εκστρατεία να αρχίζει να εκθέτει τις εταιρίες που μεταφέρουν δέρματα ζώων για γούνες σε όλον τον κόσμο. Οι εκστρατείες γούνας ήταν πάντα πολύ ισχυρές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχουμε επιτυχώς θέσει εκτός νόμου την εκτροφή γουνοφόρων ζώων αλλά ως ειρωνεία οι εκστρατείες για τα δικαιώματα των ζώων συνεχίζουν να διαδηλώνουν έξω από τα καταστήματα που πουλάνε γούνες.

Η γούνα εκλαμβάνεται από τους περισσότερους ανθρώπους σαν εγκληματικό και βάρβαρο εμπόριο αλλά έχει κάνει την επανεμφάνιση της τα τελευταία χρόνια με όλο και περισσότερες γούνες να επιστρέφουν στους κεντρικούς δρόμους. Εκτός από την εισαγωγή δερμάτων, το Ηνωμένο Βασίλειο παίζει σημαντικό ρόλο στις εξαγωγικές αγορές βιομηχανίας γούνας. Αυτές οι αγορές αποτελούν ουσιαστικό μέρος της υποδομής του εμπορίου γούνας και χωρίς τις μεταφορικές εταιρίες να διευκολύνουν την κίνηση των δερμάτων, η βιομηχανία θα καταρρεύσει.

Η άμεση δράση θα συνεχιστεί ενάντια σε όποιον εμπλέκεται με τις εταιρίες που γνωρίζουμε ότι σχετίζονται με τη μεταφορά γούνας.

Μέχρι όλοι να είμαστε ελεύθεροι.

Δείτε το www.cargoofcruelty.com για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εκστρατεία.

23 Ιουνίου – Καναδάς

Στις 9 Ιουνίου, το βράδυ πριν τους αγώνες Μπελμόντ, δράσαμε υπερασπιζόμενοι τα άλογα στον ιππόδρομο Hastings στο Βανκούβερ. Ξέραμε ότι περίμεναν πως θα είναι η μεγαλύτερη βραδιά της χρονιάς για αυτό τοποθετήσαμε διάσπαρτα χιλιάδες καρφιά στους χώρους στάθμευσης. Αυτή είναι η πρώτη από πολλές δράσεις επίθεσης.

Εκδίκηση αλόγων ιππόδρομου

25 Ιουνίου – Αγγλία

Πάνω από 100 φασιανοί αφέθηκαν ελεύθεροι από εγκαταστάσεις εκτροφείου. Αυτό θα τους στερήσει ένα πολύ μεγάλο μέρος από τα κέρδη. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό μέχρι οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης να σταματήσουν να υπάρχουν!

Μέχρι όλοι να είμαστε ελεύθεροι,
ALF

28 Ιουνίου – Σουηδία

Ανώνυμη αναφορά που ελήφθη στο γραφείο τύπου Örebro’s ALF/DBF:

Πήγαμε στο εκτροφείο μινκ Nacksta, ακριβώς έξω από το Sundsvall στο βόρειο τμήμα της Σουηδίας, προετοιμασμένοι να απελευθερώσουμε όλα τα μινκ από το εκτροφείο θανάτου.
Όταν φτάσαμε βρήκαμε ένα εκτροφείο σχεδόν χωρίς φράχτες και με πάρα πολύ ψηλό χορτάρι σχεδόν σε όλην την έκταση του.

Αφού είχαμε ψάξει εξονυχιστικά το εκτροφείο, χαρούμενοι διαπιστώσαμε ότι το εκτροφείο είχε κλείσει.
Θα πρέπει να είχαν δηλητηριαστεί, κατά πάσα πιθανότητα, τα τελευταία μινκ το φθινόπωρο του 2011, αν όχι αργότερα, επειδή υπήρχαν ακόμα πολλά σκουπίδια και έλλειψη βλάστησης σε τουλάχιστον ένα από τα καταφύγια.

Νοιώσαμε στις καρδιές μας συμπόνια για κάθε ένα από τα μινκ που αφήσαμε πίσω μας να πεθάνει στη δεξαμενή αερίου.
Δε θα υπάρξει τουλάχιστον κανένας άλλος θάνατος μινκ στο εκτροφείο μινκ Nacksta, αυτό που εξασφαλίσαμε.

Låt Djuren Bestämma

Αφήστε τα ζώα να αποφασίσουν

Φωτογραφίες από το εκτροφείο μινκ Nacksta , από το Djurrättsalliansen το 2010: