Μάρτιος 2012

1 Μαρτίου – Αγγλία

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, «δολοφόνοι ασβών» και άλλα συνθήματα γράφτηκαν στο γραφείο της NFU στο Gloucestershire, στην Αγγλία κατά τη διάρκεια της νύχτας 26/27 Φεβρουαρίου.

Η Εθνική Ένωση Αγροτών (NFU) υποστηρίζει ένα σχέδιο που θα σκοτώσει χιλιάδες ασβούς σε μια άστοχη προσπάθεια μείωσης της φυματίωσης στις αγελάδες.

2 Μαρτίου – Ισπανία

Βίντεο: http://directaction.info/news_mar02_12.htm

Κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2010, 526 εκατομμύρια ζώα δολοφονήθηκαν στα σφαγεία στην Ισπανία, από τα οποία τα 36 εκατομμύρια ήταν κουνέλια. Γεννημένα σε κλουβιά, τα ζώα αφήνουν τη φυλακή τους μόνο όταν, 70 μέρες αργότερα, στέλνονται στο σφαγείο. Όλα τα ζώα έχουν τα δικά τους ενδιαφέροντα και θέλουν να είναι κυρίαρχοι της δικής τους ζωής, αλλά όσο η κοινωνία δεν αλλάζει και συνεχίζει να τα βλέπει σαν ιδιοκτησία, δισεκατομμύρια ζώα θα συνεχίζουν να ζουν ως σκλάβοι και να πεθαίνουν ως θύματα του ανθρώπινου εγωισμού. Για αυτούς τους λόγους, τον Σεπτέμβριο απελευθερώσαμε 11 κουνέλια από εκτροφείο με προορισμό την παραγωγής κρέατος.
Το να ακολουθούμε ένα βίγκαν τρόπο ζωής, είναι απολύτως εφικτό για τον καθένα από εμάς, καθώς η χρήση ζωικών προϊόντων είναι περιττή.
Ο βιγκανισμός δεν είναι μια προσωπική επιλογή από τη στιγμή που οι καταναλωτικές μας συνήθειες επηρεάζουν άμεσα τη ζωή και το θάνατο ατόμων που έχουν εκτραφεί για τα συμφέροντα μας. Μια μεμονωμένη αλλαγή είναι απαραίτητη για να επιτευχθεί μια συλλογική αλλαγή και εφόσον αυτό δε συμβεί, δε θα σταματήσουμε να παλεύουμε για ισότητα, δε θα σταματήσουμε τις απελευθερώσεις, δε θα σταματήσουμε να κάνουμε ότι συγκαταλέγεται στις δυνατότητες μας. Θα ανοίξουμε όλα τα κλουβιά που θα συναντήσουμε στο δρόμο μας.

Είμαστε ο φούρναρης της γειτονίας, ο μηχανικός στο γωνιακό κατάστημα, ο καθηγητής ιστορίας στο πανεπιστήμιο.

Είμαστε πολλοί, όλο και περισσότεροι κάθε φορά και είμαστε παντού.

6 Μαρτίου – Σουηδία

Σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ένα πολύ γνωστό εκτροφείο στην Skyberga έγινε στόχος επίθεσης στις 26 Φεβρουαρίου. Ένας μικρός αριθμός μινκ απελευθερώθηκε από τα κλουβιά και οι καρτέλες ζευγαρώματος καταστράφηκαν. Το εκτροφείο έχει γίνει στόχος από το ALF αρκετές φορές στο παρελθόν.

Φωτογραφία από το εκτροφείο γούνας Sven-Olof Lannhards’ στην Skyberga, από το χάρτη του Google.

11 Μαρτίου – Καναδάς

Το σπίτι του Megan Halprin, ιδιοκτήτη του καταστήματος γούνας snowflake, δέχθηκε επίσκεψη ξανά κατά τη διάρκεια της νύχτας στις 8 Μαρτίου. Το γρασίδι στη μπροστινή πλευρά του σπιτιού καλύφθηκε με χλωρίνη. Μας αρέσει αυτή η νέα εικόνα. Οι νέες σου κάμερες είναι, επίσης, ωραίες και το γεγονός ότι έχουν αποτυπώσει τα στοιχεία μας δε μας πτοεί. Αυτό τουλάχιστον θα καταλάβετε κάθε φορά που θα ξύνετε τους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού σας, εμείς θα τους ξαναβάφουμε άμεσα. Αυτό το μαύρο ταιριάζει υπέροχα στη μπροστινή σας πόρτα. Θα τα ξαναπούμε σύντομα, Megan!

ALF

12 Μαρτίου – Ιταλία

Κατά τη διάρκεια της νύχτας 20-21 Ιουλίου στο χώρο του γεωργικού αγροκτήματος στο Ozzano Emilia (Μπολόνια) φωτίσαμε τις νύχτες του κρύου καλοκαιριού.
Μέσα τριάντα κοτόπουλα περίμεναν να θανατωθούν στο όνομα της επιστήμης και του κέρδους. Πράγματι, βρήκαμε πτώματα σε καταψύκτη στο εσωτερικό του χώρου. Οι δημοσιογράφοι, το κουτάλι που τροφοδοτείται από τις αρχές, έγραψαν ότι τα κοτόπουλα κάηκαν ζωντανά από πυρκαγιά. Καθένα από αυτά τα πλάσματα μεταφέρθηκε έξω από το χώρο προτού οι φλόγες καταστρέψουν το κτήριο. Αυτό που ζεσταίνει τις καρδιές μας είναι το γεγονός ότι το εκτροφείο επρόκειτο να ανοίξει το Σεπτέμβριο, αλλά εξακολουθεί να παραμένει κλειστό και θα συνεχίσει να είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κανένα ζώο δε θα κλειδωθεί εκεί όπου τώρα υπάρχουν συντρίμμια και ερήμωση.
Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για αυτήν τη δράση. Πρέπει να επιτεθούμε σε όλους τους τόπους βασανισμού και εκμετάλλευσης με οποιοδήποτε δυνατό μέσο. Απάντηση στη βία της εξουσίας με την καταστροφή των τόπων όπου υπάρχει. Καθένας από εμάς μπορεί να το κάνει, απλά πρέπει να οργανωθείτε και να χρησιμοποιήσετε όλη τη φαντασία σας και την αποφασιστικότητα σας και να μην ξεγελαστείτε από την υποτιθέμενη ιερότητα των φυσικών χώρων που κρύβονται βασανιστήρια. Τα τείχη γκρεμίζονται, η φωτιά ξεπλένει την εσωτερική δυστυχία.
Θυμηθήκαμε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ότι τρία θαρραλέα άτομα δικάστηκαν για μεταφορά και κατοχή εκρηκτικών υλών και θεωρούνται ύποπτοι ότι σχεδίαζαν επίθεση στο ερευνητικό κέντρο βιο-νανοτεχνολογίας IBM στη Ζυρίχη. Αλληλεγγύη και υποστήριξη σε αυτούς και σε όλους τους πολεμιστές που κρατούνται όμηροι από το κράτος.
Για όλους εκείνους που εξακολουθούν να αντιστέκονται και για εκείνους που εξακολουθούν να επιτίθενται.

13 Μαρτίου – Αυστραλία

Βίντεο: http://directaction.info/news_mar13_12.htm

Το εκτροφείο αυγών Parkwood, βρίσκεται στη Macgregor ACT και ανήκει στην Pace, είναι το μοναδικό εκτροφείο αγρόκτημα της ACT, που στεγάζει μεταξύ 100000 και 200000 ορνίθων σε μικρά κλουβιά. Το προηγούμενο βράδυ, το Parkwood δέχθηκε επισκέψεις. Διάφορα είδη εξοπλισμού κατά μήκος της αυτόματης ταξινόμησης και συσκευασίας παραγωγής υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν σε μια προσπάθεια να προκαλέσουμε ζημία σε εκείνους που επωφελούνται από τα βασανιστήρια και τις δολοφονίες. Κανένας εξοπλισμός που σχετίζεται με την επιβίωση των ορνίθων δεν πειράχτηκε. Θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τροφή και νερό.

Ενώ υπάρχουν πολλές παρόμοιες εγκαταστάσεις στην Αυστραλία, το εν λόγω εκτροφείο επιλέχθηκε για δύο βασικούς λόγους:
1. Της σημασίας του ως το μοναδικό εκτροφείο στο χώρο του κοινοβουλίου της Αυστραλίας.
2. Της ιστορίας του ως στόχος σε πολλές καμπάνιες από αριθμό διαφορετικών οργανισμών σε διάστημα είκοσι ετών. Οι εκστρατείες αυτές, παρόλο που συγκεντρώνουν έντονη δημόσια κατακραυγή, δεν έχουν επιτύχει το κλείσιμο των εγκαταστάσεων.

Μια μεγάλη ποσότητα συσκευασμένων αυγών ελευθέρας βοσκής βρέθηκε στις εγκαταστάσεις, με μάρκες όπως οι: Pace, Coles και Woolworths. Πιστεύεται επομένως, αν και δεν επιβεβαιώνεται, ότι το εκτροφείο αυγών συσκευάζει και διανέμει τα αυγά ως ελευθέρας βοσκής. Τα κλουβιά που βρίσκονται οι κότες πρόσφατα άδειασαν καθώς στάλθηκαν στο σφαγείο, διότι έχουν φτάσει σε ηλικία 18 μηνών και δε βρίσκονται πλέον στην αιχμή της παραγωγικής ικανότητας τους. Είναι προφανές, ότι η Pace χρησιμοποιεί αυτήν την ευκαιρία για να κλείσει τη μονάδα εκτροφής και να φύγει από την εθνική της πατρίδα. Ήδη, τρία υπόστεγα έχουν εκκενωθεί, με μόνο δύο να παραμένουν.

Η δράση αυτή είχε ως στόχο όχι μόνο να αναδείξει τις φρικαλεότητες του «εκτροφείου αυγών» αλλά με την ηθική αδυναμία του να δικαιολογήσει τον περιττό βασανισμό και τη δολοφονία κάθε αισθανόμενου πλάσματος. Για τα αυγά ελευθέρας βοσκής, για παράδειγμα, απαιτείται να αλεστούν ζωντανά τα αρσενικά με το που γεννιούνται, όπως ακριβώς το βιολογικό γάλα απαιτεί οι αγελάδες να κυοφορούν επανειλημμένα και τα μοσχάρια να σφάζονται. Δε μπορούμε να στηριχτούμε ή να είμαστε ικανοποιημένοι με τους κανονισμούς ευημερίας που επιδιώκουν τελικά να βεβαιώσουν τη σκλαβιά και τη σφαγή, επειδή η σκλαβιά και η σφαγή δε μπορούν ποτέ να είναι ανθρώπινες. Δε βελτιώσαμε τη μεταφορά ή τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων δούλων πέρα από τον Ατλαντικό, καταργήσαμε το εμπόριο. Έτσι και πάλι η κατάργηση πρέπει να είναι η βασική ηθική γραμμή μας.

Είναι καιρός να αμφισβητήσουμε την εγκυρότητα της αυστραλιανής ταυτότητας. Ποιες αξίες δε θεωρούμε αρετές; Η εικόνα της οικογένειας με τα αγροκτήματα της σκλαβιάς σε δύσκολους καιρούς για το καλό της χώρας είναι ξεπερασμένη και δεν αντικατοπτρίζει την έντονα βιομηχανοποιημένη φύση της σύγχρονης κτηνοτροφίας. Ούτε αντικατοπτρίζει τη σοβαρή περιβαλλοντική ζημία που προκαλείται από τέτοιες πρακτικές.

Πρέπει να αναρωτηθούμε, είμαστε περήφανοι για τα σκιερά άτομα που βρίσκονται πίσω από τους σωρούς των χρημάτων του αίματος -τους Frank Paces, Bob Inghams, John και Simon Camilleris– ή μήπως είμαστε υπερήφανοι για αυτούς που παλεύουν για τους καταπιεσμένους; Αυτούς οι οποίοι δε ζουν από το νομικό δίκαιο αλλά αντ’ αυτού από έναν καθολικό ηθικό νόμο, δρώντας από οίκτο και για μια δικαιοσύνη που δεν κάνει διακρίσεις με βάση τη φυλή, το φύλο, την ηλικία ή το είδος. φωνές για όλους αυτούς που δε μπορούν να μιλήσουν για τον εαυτό τους γι’ αυτό κραυγάζουν πίσω από τις κλειστές πόρτες των εκτροφείων εργοστασίων του έθνους μας. Μια αληθινή επανάσταση των αξιών μας θα μας αναγκάσει σύντομα να εξετάσουμε τη δικαιοσύνη και τη δικαιοσύνη από πολιτικές του παρελθόντος και του παρόντος μας, και να πούμε για ένα σύστημα που επιβεβαιώνεται πάνω στο μίσος και τη βία. Αυτό δεν είναι απλό.

Οι καταναλωτές πρέπει να ενημερωθούν για την αλήθεια πίσω από τις βιομηχανίες κρέατος, γαλακτοκομικών και αυγών. Οι πολιτικοί μας έχουν τη δύναμη να διαχέουν ευρέως τέτοιου είδους πληροφορίες, αλλά επιλέγουν να μην το κάνουν λόγω της οικονομικής αξίας των βιομηχανιών, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει περισσότερους Αυστραλούς να πεθαίνουν από ασθένειες που προλαμβάνονται, περισσότερη περιττή υποβάθμιση του εδάφους, περισσότερη λειψυδρία, μεγαλύτερη εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου και τη σφαγή εκατομμυρίων ζώων κάθε χρόνο.

Οι βιομηχανίες και οι υπάλληλοι τους, από την άλλη, πρέπει να γνωρίζουν ότι κινδυνεύουν να εκτεθούν, ότι η συμμετοχή τους σε τέτοιες βίαιες αγριότητες δε θα είναι πλέον ανεκτή και ότι η μυστικότητα των ενεργειών τους δε μπορεί πλέον να εγγυηθεί.

Τα μέλη του κοινοβουλίου θα πρέπει πλέον να στέκονται επάνω και να κάνουν τις φωνές τους να ακουστούν φοβισμένοι. Ποτέ μέσω της βίας αλλά με την επιβεβαίωση και την ενσωμάτωση της κοινωνικής και ηθικής ευθύνης.

Με εκτίμηση,
ο κότσυφας (Blackbird).

15 Μαρτίου – Ισπανία

Κάποιες μικρές φθορές ενάντια στους καταπιεστές ζώων έγιναν στις 14 Μαρτίου στην ύπαιθρο της Αστούριας και σε ένα χωριό. Αρχικά, βάλαμε κόλλα στις κλειδαριές της αρένας όπου διεξάγονται ταυρομαχίες. Έπειτα, πήγαμε στην ένωση ψαράδων -ένα μικρό κτίριο- και σπάσαμε τα παράθυρα και βάλαμε κόλλα στις κλειδαριές. Και στη συνέχεια, γρατζουνίσαμε το αυτοκίνητο ενός κυνηγού που εκείνη την ώρα σκότωνε ελεύθερα ζώα.

FLA

16 Μαρτίου – Αγγλία

Χθες το βράδυ, το βράδυ της 14ης Μαρτίου, διεισδύσαμε στον ιδιόκτητο χώρο της εταιρίας Queener Ridge Pheasant (40485 Queener Drive, Scio, OR) που εκτρέφει φασιανούς ringneck κυρίως για να δολοφονηθούν στα εμπορικά κυνήγια. Αφού πηδήξαμε τα αγκαθωτά σύρματα περίφραξης, πήραμε το δρόμο για την κύρια μονάδα εκτροφής όπου διαλύσαμε ένα τεράστιο τμήμα του κλουβιού που είχε εγκλωβισμένους περίπου 75-150 φασιανούς οι οποίοι απελευθερώθηκαν στον νυχτερινό ουρανό. Αν και ο αριθμός των ζώων που απελευθερώθηκαν αντιπροσώπευε μόνο ένα μικρό μέρος από τα χιλιάδες ζώα που κρατούνται σε αιχμαλωσία στο συγκεκριμένο εκτροφείο, έχουμε την αίσθηση ότι η κάθε ζωή που σώθηκε -ανεξάρτητα από το πόσες λίγες είναι- είναι μια νίκη.

Οι ringneck φασιανοί είναι ένα πολιτογραφημένο είδος σε αυτήν την περιοχή και αναπαράγονται συγκεκριμένα για να διατηρήσουν τα άγρια χαρακτηριστικά και ένστικτά τους, έτσι δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι αυτά τα ζώα μπορούν να επιζήσουν στις άγριες περιοχές μετά από απελευθέρωση. Διαφορετικά είναι καταδικασμένα σε μια ζωή περιορισμού και βιαιότητας ενώ τώρα αυτά τα αισθανόμενα ζώα έχουν μια δυνατότητα πάλης για επιβίωση.

Για μια βιομηχανία της οποίας ο μοναδικός σκοπός είναι η επιβολή βίας ενάντια στα αισθανόμενα ζώα για την ψυχαγωγία και την ευχαρίστηση, η μόνη ηθική επιλογή που μπορούμε να κάνουμε είναι να απελευθερώσουμε τα ζώα σας.

Ενάντια σε κάθε κυριαρχία,
Animal Liberation Front

20 Μαρτίου – Τσεχία

Ένα κατάστημα με γούνες γέμισε με σπρέι. Μπορείς κι εσύ να κάνεις τέτοια δράση. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί κάποιος να παλέψει. Απλά βρείτε τον τρόπο και δράστε.
Αγώνας ενάντια στην αδικία. Αγώνας για τη ζωή. Αγώνας για την απελευθέρωση των ζώων.

24 Μαρτίου – Ιρλανδία

Αρκετά αυτοκίνητα κυνηγών που ήταν σταθμευμένα στο County Meath, όπου γίνεται κυνήγι αλεπούδων, καταστράφηκαν από χημικές ουσίες.

Αυτά τα οχήματα ήταν αφύλακτα καθώς οι κυνηγοί σκότωναν την άγρια ζωή.

Τα δάκρυα δεν έχουν κανένα νόημα… Μόνο η δράση μετράει.

25 Μαρτίου – Ιταλία

Κατά τη διάρκεια της νύχτας 10 Μαρτίου 2012, οπλισμένοι με σφυριά, κόκκινες μπογιές και θυμό, φτάσαμε σε μια μικρή λίμνη που χρησιμοποιείται για αλιεία στο δάσος ανάμεσα στο Velmaio και το Cantello στην επαρχία του Βαρέζε.
Μέσα σε λίγα λεπτά «καταστρέψαμε» τις δομές όπου τα άτομα περνάνε τις ημέρες τους στο αίμα.
Πετάξαμε καρέκλες και τραπέζια μέσα στο παγωμένο νερό και αφήσαμε ένα γραπτό μήνυμα κάνοντας ξεκάθαρο το τι πιστεύουμε για την αλιεία και τους ψαράδες.
Το να σκοτώνεις για χόμπι είναι απαράδεκτο, είτε γίνεται με ένα τουφέκι στοχεύοντας πουλιά και θηλαστικά είτε μέσω ενός φρικτού θανάτου από ασφυξία που προκαλείται από γάντζους και μεθόδους αλιείας.
Τα ψάρια δε δημιουργούν στους περισσότερους ανθρώπους το ίδιο συναίσθημα όπως άλλα ζώα, αλλά ακόμα κι αν τα ψάρια δε μπορούν να κραυγάσουν από τον πόνο, η δυνατότητα τους να υποφέρουν έχει αποδειχθεί ότι είναι η ίδια με των άλλων ζώων.
Με αυτές τις δράσεις σαμποτάζ, εκτός από τη δημιουργία ενόχλησης για τους ψαράδες, θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να είναι ενήμεροι για τη σιωπηλή σφαγή των ψαριών, που εκτρέφονται με μοναδικό σκοπό την ψυχαγωγία ηλίθιων ανθρώπων-ψαράδων. Αυτοί οι δολοφόνοι δεν είναι κάτι λιγότερο από ότι οι φίλοι τους οι κυνηγοί.

O.L.S.
Offensive Lake Sports

26 Μαρτίου – Γερμανία

Βερολίνο, Γερμανία
Το βράδυ μεταξύ 5 και 6 Μάρτη, πετάξαμε μπογιές στο Galeria Kaufhof στο Βερολίνο, Friedrichshain και διαμαρτυρηθήκαμε ενάντια στο εμπόριο γούνας στο συγκεκριμένο κατάστημα.

ALF

27 Μαρτίου – Ιταλία

Κατά τη διάρκεια της νύχτας 18 Μαρτίου 2012, μπήκαμε στον κήπο σπιτιού στο Venegono (Varese) κόβοντας το φράχτη για να δώσουμε ελευθερία σε ένα κουταβάκι, ένα γλυκό κοριτσάκι που κρατιόταν αλυσοδεμένο και κακοποιημένο από ένα βίαιο άτομο που σίγουρα είχε καταστήσει αυτό το άτυχο πλάσμα να ζει σε μια σταθερή κατάσταση βασανισμών και τρόμου.
Μία απλή και γρήγορη δράση η οποία έχει δώσει σε αυτό το κουταβάκι την ευκαιρία να υιοθετηθεί από μια υπεύθυνη οικογένεια που μπορεί να της δώσει την προσοχή και την αγάπη που αξίζει.

ALF