Φεβρουάριος 2012

1 Φεβρουαρίου – Γερμανία

Τη νύχτα της 11/1/2012 μια ομάδα από αναρχοκομμουνιστές ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων (assoziation anarchokommunistischer tierbefreierInnen) έγραψαν συνθήματα με μπογιές σε διάφορα κρεοπωλεία και σε άλλα καταστήματα βασανισμού των ζώων και έγραψαν τη λέξη «δολοφόνοι». Οι ακτιβιστές υποσχέθηκαν ότι θα επιστρέψουν σύντομα.

Τη νύχτα 11/01/2012 η αναρχοκουμμουμιστική μας ομάδα έκανε σαμποτάζ. Χαρακτηρίσαμε αρκετά κρεοπωλεία και καταστήματα ζωικών προϊόντων με τη λέξη “δολοφόνοι”. Επίσης, στολίσαμε τις προσόψεις τους με κόκκινη μπογιά σαν το χρώμα του αίματος. Στο Erfurt είναι πλεόν γνωστό ότι τέτοιοι άνθρωποι είναι δολοφόνοι. Έτσι, δεν πρέπει κανένας να αγοράζει από αυτούς. Κάθε χρόνο πεθαίνουν πολλά μη ανθρώπινα ζώα με σκοπό το κέρδος. Όχι, δε χρειαζόμαστε το κρέας. Η ζωή συνεχίζεται με το βιγκανισμό. Αν συνεχίσετε θα επακολουθήσουν οι επόμενες ενέργειες μας!!!

assoziation anarchokommunistischer tierbefreierInnen

Γίνε βίγκαν, δεν είναι δύσκολο!

2 Φεβρουαρίου – Η.Π.Α.

Victor VanOrden
Woodbury County Jail
P.O. Box 3083
Sioux City, IA 51102
USA

Το Φεβρουάριο του 2012, ο Βίκτωρ καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκισης μετά την ομολογία της ενοχής του για έναν αριθμό από απόπειρες διαρρήξεων και για την απελευθέρωση ζώου από φάρμα ζώων.

Ο Βίκτωρ και η συγκατηγορούμενη του/σύζυγος του Kellie συνελήφθησαν τον Οκτώβριου του 2011 κοντά σε μια φάρμα μινκ στο Sioux City στην Iowa. Η Kellie δεν έχει αθωωθεί, η δίκη της έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το Μάρτιο.

5 Φεβρουαρίου – Χιλή

Βίντεο: http://directaction.info/news_feb05_12.htm

Ανάληψη στο EligeVeganismo news release:

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 29ης Ιανουαρίου 2012, οχτώ ακτιβιστές της EligeVeganismo [ChooseVeganism] μπήκαν σε ένα αγρόκτημα με κοτόπουλα στα νότια του Σαντιάγο για να απελευθερώσουν εννέα όντα και να πάρουν μακριά από το υπόγειο στο οποίο ζούσαν και είχαν μπει σε πρόγραμμα πάχυνσης τους τελευταίους τρεις μήνες. Μέσα στις επόμενες μέρες, το καθένα από αυτά θα ήταν μέρος των 24.000 κοτόπουλων που σφάζει ανά ώρα η συγκεκριμένη εταιρεία.

Περίπου στις 5 το πρωί, οι ακτιβιστές μπήκαν στο εκτροφείο και έβαλαν σε κουτιά 3 θηλυκά και 6 αρσενικά κοτόπουλα που ήταν έτοιμα να σταλούν για σφαγή και τα μετέφεραν σε ένα σπίτι που εξερεύνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας. Ένα σπίτι στο οποίο θα μπορέσουν να ζήσουν ελεύθερα και μακριά από κάθε είδους ανθρώπινη χρήση.

Τα κοτόπουλα παραγωγής κρέατος είναι ένα είδος που παραδοσιακά εκτρέφεται για κατανάλωση. Η γενετική τροποποίηση των πτηνών, χρησιμοποιείται ως επιχείρημα για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι υπάρχουν μόνο για να ικανοποιούν τις διατροφικές μας συνήθειες, αγνοώντας το γεγονός ότι -όπως και κάθε ζώο- σε κάθε ένα από αυτά υπάρχει η λαχτάρα για την ελευθερία και η ανάγκη να ικανοποιήσουν τα δικά τους ενδιαφέροντα.

Τα κουτιά με τα οποία μεταφέρθηκαν, εγκαταλείφτηκαν, απόλαυσαν τον ήλιο και διερεύνησαν το χορτάρι για πρώτη φορά στη ζωή τους. Για πολλούς αυτό ίσως φανεί να μην έχει νόημα, αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι σημαίνουν αυτές οι πρώτες κινήσεις ελευθερίας για ένα καταπιεσμένο ζώο; Αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει ένας κόσμος πέρα από το μονότονο τοπίο της αναπαραγωγικής εγκατάστασης, όπου μπορούν να κινηθούν τριγύρω;

Τα χιλιάδες πτηνά που μοιράζονται τον ίδιο χώρο έχουν γίνει μια δύναμη. Θα κρατήσουμε στη μνήμη μας τα πρόσωπα τους και την απελπισία τους, επιβεβαιώνοντας έτσι τη δέσμευση μας να συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε ανοιχτές διασώσεις που αλλάζουν ριζικά τη ζωή όλο και περισσότερων ατόμων, όπως και όλους τους τύπους των δράσεων που αυξάνουν την ευαισθητοποίηση σχετικά με την επείγουσα ανάγκη για το ανθρώπινο είδος να λάβει υπόψην την αυτοδιάθεση των ζώων.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ανοιχτή διάσωση από την EligeVeganismo μέχρι σήμερα και η πρώτη στη Νότια Αμερική που αφορά αυτού του είδους τα πτηνά. Εννέα ιστορίες άρχισαν να γράφονται στις 29 Ιανουαρίου. Διάδωσε την είδηση και το μερίδιο. Θέλουμε να διαδώσουμε το μήνυμα, ώστε κανείς να μη μπορεί να αποποιηθεί την ευθύνη της αναγνώρισης προσώπων από αθώα πλάσματα πίσω από τα προϊόντα.

Τι είναι μια ανοικτή διάσωση: http://www.rescateabierto.org/que-son-los-rescates-abiertos

13 Φεβρουαρίου – Ιταλία

Το ALF αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο τσίρκο Orfei-Errani circus στη Latina κατά τη διάρκεια της νύχτας 8 προς 9 Φεβρουαρίου. Αρκετές αφίσες του εν λόγω τσίρκο καταστράφηκαν, το εκδοτήριο εισιτηρίων και ένα φορτηγό του τσίρκο καταστράφηκαν επίσης.

Οι ακτιβιστές έγραψαν: «Ελπίζουμε να δημιουργήσαμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ζημιά στους εκμεταλλευτές. Αυτό είναι μια δήλωση πολέμου, θα βρίσκεστε πάντα κάτω από τη φωτιά, όπου κι αν πάτε θα βρίσκετε κάποιον από τον πυρήνα μας έτοιμο να χτυπήσει. Για εσάς εδώ, δε θα υπάρξει ειρήνη μέχρι ΟΛΑ τα κλουβιά να είναι άδεια και το κάθε πλάσμα να ζει ελεύθερο και άγριο στο φυσικό του περιβάλλον.»

Όσοι αντλούν κέρδος από τη ζωή και την ελευθερία του κάθε ζώου (ανθρώπινου και μη) είναι εχθροί μας και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κάτι τέτοιο.

A.L.F. Animal Liberation Front

21 Φεβρουαρίου – Ρωσία

Δύο πύργοι κινητής τηλεφωνίας πυρπολήθηκαν στη νότια Μόσχα. Η εξοχική τοποθεσία που επιλέξαμε να σαμποτάρουμε είναι δημοφιλές στέκι για τους κυνηγούς. Και όχι μόνο αυτό. Οι κάτοικοι της περιοχής σχεδιάζουν να εντείνουν την κακομεταχείριση της άγριας ζωής και ξεκίνησαν δυο εμπορικά κέντρα με ψαρικά είδη. Μεγαλώνουν ψάρια με μοναδικό σκοπό να τα ψαρεύουνε οι τουρίστες.

Έτσι σε ένα εορταστικό χειμωνιάτικο πνεύμα (πρωτοχρονιά, χριστούγεννα, αγίου βαλεντίνου) αποφασίσαμε να τους στείλουμε ένα μήνυμα αγάπης και αρμονίας. Ένας πύργος κάηκε ολοσχερώς, ενώ ο άλλος υπέστη σοβαρές ζημιές. Χρησιμοποιήσαμε αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς με 1,5 λίτρο βενζίνης/κηροζίνης στο καθένα.

Λόγια αλληλεγγύης και υποστήριξης στο Marco Camenish, στα μέλη της FAI Ινδονησίας (φυλακισμένους και καταζητούμενους) και στους Silvia, Costa και Billy.

Το σεβασμό μας και την ολοκληρωτική μας συμπαράσταση στις δράσεις που γίνονται από την ITS (ατομικότητες που τείνουν προς το άγριο), όπως επίσης και στις ομάδες υπέρ της απελευθέρωσης των ζώων και της γης.

Ζήτω το ALF/ELF! Ζήτω η FAI!

Με αγάπη, ALF/ELF-περιφέρεια Μόσχας, FAI

22 Φεβρουαρίου – Σουηδία

Σε ένδειξη αλληλεγγύης με τον 22χρονο ακτιβιστή από το Γκέτεμποργκ, ο οποίος πρόσφατα καταδικάστηκε σε 3,5 χρόνια φυλάκισης και σε πρόστιμο ύψους £50.000 για διάφορες απειλές εναντίον διαφόρων καταπιεστών ζώων και για εμπρησμό του McDonald’s, δυο εστιατόρια McMurder στο Γκέτεμποργκ και τέσσερα στη Στοκχόλμη έχουν τις τουαλέτες τους φραγμένες από πεταμένες νάιλον κάλτσες, γεμισμένες με περίπου 50% γύψο και 50% πριονίδι (το παίρνετε από τα καταστήματα για είδη ζώων). Αυτή είναι μια πολύ ασφαλής, απλή και αποτελεσματική δράση που μπορεί (και πρέπει) να γίνει από όλους. Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας κάτι μακρύ ώστε να σπρώξετε την κάλτσα να κολλήσει στην τουαλέτα και μην παραλείψετε να πάρετε μαζί σας το μακρύ αντικείμενο ή τουλάχιστον να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν δαχτυλικά σας αποτυπώματα.

Συνεχίστε να αγωνίζεστε!

23 Φεβρουαρίου – Αγγλία

Η Henderson Biomedical είναι ένας πρόσφατος προμηθευτής του εργαστηριακού εξοπλισμού της Huntingdon Life Sciences.
Μερικές νύχτες πριν ακτιβιστές επισκέφθηκαν τα γραφεία τους στο Sydenham,στο Λονδίνο, για να παραδώσουν ένα μήνυμα στην εταιρεία. Να ξέρετε ότι αν εξακολουθήσετε να υποστηρίζετε την HLS θα συνεχίζετε να παραμένετε στόχος του κινήματος για την απελευθέρωση των ζώων.
Δε θα ζημιωθείτε αν σταματήσετε να συνεργάζεστε μαζί τους αλλά όπως και το γκράφιτι λέει, αυτό είναι μόνο η αρχή αν δεν το κάνετε.
Εάν συνεχίσετε να ευθύνεστε για τους βασανισμούς των ζώων, οι επιθέσεις θα συνεχιστούν.
Πτώση της HLS!

MFAH – Militant Forces Against Huntingdon

25 Φεβρουαρίου – Ισπανία

Εκατομμύρια ζώα δολοφονούνται κάθε χρόνο για ανθρώπινη κατανάλωση. Κότες περιορίζονται σε χώρους 10-16 εκατοστών για όλη τους τη ζωή. Και τι κάνουμε;
Κουβαλάμε τα σημάδια και τα αποτυπώνουμε σε λυπημένα πρόσωπα έτσι ώστε οι άνθρωποι να νιώσουν συμπόνια για τα ζώα, όταν στην πραγματικότητα αυτοί μας λυπούνται.
Κάνουμε διαλέξεις στους ανθρώπους ότι τα ζώα είναι αδερφοί και αδερφές μας, οι οποίοι υποφέρουν, που αισθάνονται ευχαρίστηση ή φόβο. Αλλά πιστεύουμε ότι προκειμένου να φτάσουμε πιο κοντά στην απελευθέρωση των ζώων, πρέπει να τελειώνουμε με αυτήν τη βιομηχανία της εκμετάλλευσης, δεδομένου ότι το χρήμα είναι αυτό που κυβερνάει τον κόσμο και όχι το συναίσθημα.
Αυτός ήταν ο λόγος που αποφασίσαμε να κάψουμε ένα φορτηγό μεταφοράς αυγών, στο οποίο το σύμβολο του που είναι ένα «χαμογελαστό» κοτόπουλο προσπαθεί να μας κάνει να πιστέψουμε το πόσο ευτυχισμένο είναι στις γαμημένες φυλακές ζώων. Για να χτυπήσουμε οικονομικά μια επιχείρηση που ωφελείται από εκατομμύρια κοτόπουλα που είναι κλειδωμένα και υποφέρουν, που δε μπορούν να ζήσουν τη ζωή τους σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες.
Αλλά δε σταματάει εκεί. Η φωτιά που φώτισε την κρύα νύχτα και έδωσε ζεστασιά σε ένα συναίσθημα εξέγερσης που ο αγώνας δεν περιορίζεται στην απελευθέρωση των ζώων αλλά σηματοδοτεί μια πορεία προς τις φλόγες που ήδη υπάρχει στην Ελλάδα, στη Χιλή, εδώ στην ‘Carcelona’ και παντού όπου η εξεγερτική πάλη χτυπά το κράτος, τις εμετικές λέξεις και χειρονομίες αγάπης και οργής.
Οργή ενάντια σε όλους όσους μας κάνουν σκλάβους, οργή που μας κάνει να δούμε πως η γη υποφέρει κάτω από τα πόδια μας και πως όλα τα ζώα που ζουν σε αυτήν υποτάσσονται στην απληστία της ανθρωπότητας. Και η αγάπη της εξέγερσης για τους αδερφούς και τις αδερφές μας και τους φίλους μας που είναι κλειδωμένοι σε κλουβιά σε όλον τον κόσμο, σε οποιοδήποτε είδος κι αν ανήκουν.
Επομένως, αυτή η δράση αφιερώνεται στους φυλακισμένους του ισπανικού κράτους που στα πλαίσια του ΦΥΛΑΚΗ = ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ συμμετέχουν στην απεργία πείνας για να καταγγείλουν τις άθλιες συνθήκες στις οποίες φυλάσσονται οι κρατούμενοι στην Ισπανία.
Αυτή η εμπρηστική χειρονομία μας κάνει να νιώθουμε αξιοπρεπείς επειδή η επίθεση είναι το μόνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε όταν δεν έχουμε τίποτα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας…

FLT-Bill Rodgers Incendiary Cell for Total Liberation

27 Φεβρουαρίου – Αγγλία

Δύο γουρούνια απελευθερώθηκαν από εκτροφείο σε ένδειξη αλληλεγγύης με τον φυλακισμένο Luke Steele-Midlands, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπό την κάλυψη του σκοταδιού επισκεφθήκαμε μια οικογενειακή επιχείρηση (με δήθεν υψηλά πρότυπα μεταχείρισης) εκτροφείο γουρουνιών. Κατά την άφιξη μας σκαρφαλώσαμε στο φράχτη και απλά περπατήσαμε μέχρι την ξεκλείδωτη πόρτα στο υπόστεγο όπου «χτυπηθήκαμε» από την έντονη δυσοσμία της αμμωνίας. Οι συνθήκες ήταν ντροπιαστικές, ανύπαρκτο άχυρο, τα κόπρανα έφταναν μέχρι τα γόνατα των γουρουνιών, ποντίκια τριγυρνούσαν στο χώρο… Ακριβώς όπως σε κάθε εκτροφείο.

Πήραμε τα δυο πλησιέστερα γουρούνια και χαθήκαμε μέσα στη νύχτα.

Όλα αυτά τα δύσμοιρα γουρούνια θα ζουν πάντα στο φόβο και μια ζωή μέσα στα παράθυρα των υπόστεγων μέχρι να γνωρίσουν το μαχαίρι… Και γι’αυτό ικετεύω όποιον διαβάζει αυτό να αναλάβει άμεση δράση, είναι πιο εύκολο από ότι σκέφτεστε!

Για τα ζώα, θα επιστρέψουμε!

ALF

29 Φεβρουαρίου – Αγγλία

Περίπου μια ντουζίνα μικρών παγίδων ζώων βρέθηκαν στην ύπαιθρο στο gloucestershire και στο herefordshire. Όλες έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας εξασφαλίζοντας ότι δε μπορούν να σκοτώσουν ή να ακρωτηριάσουν την άγρια ζωή.

Μπορούμε να κάνουμε βήματα για να σώσουμε ζωές – Δράσε για τα ζώα τώρα!

ALF