Δεκέμβριος 2012

1 Δεκεμβρίου – Γερμανία

Στις 22 Νοεμβρίου, κοντά στην πόλη Meppen (Κάτω Σαξονία), τρείς μεγάλοι χώροι εκτροφείου κοτόπουλων κάηκαν ολοσχερώς. Η αστυνομία διαπίστωσε ότι οι φωτιές ήταν εκ προθέσεως και οι ζημιές εκτιμώνται σε παραπάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Χιλιάδες κοτόπουλα επρόκειτο να παραδοθούν στο εκτροφείο για να γεμίσουν αυτοί οι άδειοι χώροι στο τέλος της εβδομάδας.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ένα εκτροφείο στην Κάτω Σαξονία έγινε στόχος εμπρηστικής επίθεσης. Τουλάχιστον πέντε φορές στο παρελθόν -με πιο πρόσφατη τον Δεκέμβρη του 2011- εκτροφεία έχουν καταστραφεί από φωτιά.

4 Δεκεμβρίου – Αγγλία

Προς τα τέλη του Νοέμβρη, ένα εκτροφείο γαλοπούλων στο νότιο κομμάτι της Αγγλίας “απαλλάχτηκε” από 30 γαλοπούλες. Στο τεράστιο υποτιθέμενο εκτροφείο πρόνοιας αηδιάσαμε αλλά δεν εκπλαγήκαμε βρίσκοντας τεράστια ανοιχτά τραύματα σε πολλά πουλιά. Η σφαγή ξεκινάει την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη άρα αυτές οι γαλοπούλες είχαν μια τυχερή διαφυγή. Όλες έχουν παντοτινά σπίτια και ενώ ήταν πολύ λυπηρό να βλέπουμε κάποιες που δε μπορούσαμε να ελευθερώσουμε, αν δεν ήμασταν εμείς, καμία δε θα είχε ελευθερωθεί καθόλου. Οι γαλοπούλες είναι πλέον ασφαλείς ανυπομονώντας για μια ελεύθερη ζωή.

Μέχρι κάθε κλουβί να είναι άδειο

6 Δεκεμβρίου – Γερμανία

Το βράδυ στις 12/04/2012 επισκεφθήκαμε ένα κατάστημα με δερμάτινα και γούνες στο κέντρο του Βερολίνου. Οι κλειδαριές γέμισαν με κόλλα, οι επιγραφές και οι ταμπέλες αλλοιώθηκαν και υπέστησαν βανδαλισμούς και μηνύματα γράφτηκαν στα ρολά του καταστήματος, μεταξύ αυτών “ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ”.
Αυτή η μικρή δράση είναι σε ένδειξη αλληλεγγύης στους ιταλούς συντρόφους μας που συνελήφθησαν στην επιχείρηση Mangiafuoco.

ALF!

8 Δεκεμβρίου – Μεξικό

Στις 30 Νοεμβρίου 2012, απελευθερώσαμε μια χελώνα από ένα pet shop στο εμπορικό κέντρο Forum, στην πόλη του Μεξικού. Το κάναμε αυτό σαν μια μικρή χειρονομία της πεποίθησης μας για ολική απελευθέρωση, αναλαμβάνοντας δράση εναντίον αυτού του συστήματος των κλουβιών και των μπαρών.

Θέλουμε να αφιερώσουμε αυτήν τη δράση στον αναρχικό πολεμιστή Mario Antonio López, ‘El Tripa’, όπως επίσης και στον οικο-αναρχικό πολεμιστή Braulio Duran, που βρίσκονται κλειδωμένοι στη φυλακή Reclusorio Sur στην πόλη του Μεξικό και στη φυλακή CERESO στη Λυών, αντίστοιχα. Πιστεύουμε ότι μέσα στις θέσεις μας υπάρχει η δυνατότητα όχι μόνο να ελευθερώνουμε ζώα αλλά επίσης και φυλακισμένους συντρόφους μας.

Η ζωή θα έπρεπε να είναι σε θέση να αναπτύσσεται με ελευθερία και όχι να μετατρέπεται σε εμπόρευμα. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφή περιορισμού που επιβάλλεται σε μας από το σύστημα το οποίο παρακινεί την υποβολή και μια ψεύτικη ζωή συντηρούμενη από την επιθυμία για λεφτά και εξουσία.

Πιστεύουμε ότι όπως οι άνθρωποι, έτσι και τα ζώα δεν είναι εμπορεύματα και παλεύουμε να καταστρέψουμε όλα τα κλουβιά.
Σύντομα, αυτή η χελώνα θα είναι σε ένα φυσικό χώρο όπου αυτός/αυτή θα μπορεί να βιώσει την ελευθερία και όλους τους κινδύνους που απορρέουν από αυτήν.

Θέλουμε επίσης να δείξουμε αλληλεγγύη στους συντρόφους που την 1η Δεκέμβρη κατέστρεψαν τα πάντα, σπάζοντας, κάνοντας επιθέσεις και καίγοντας κάθε τι που “μύριζε” κυριαρχία, την ημέρα που η Peña Nieto ανέλαβε την εξουσία. Γνωρίζουμε ότι η μάχη είναι ενάντια σε όλα και όχι μόνο ενάντια στον πρόεδρο.

Σε αλληλεγγύη με τους κρατούμενους και την ηθική μας υποστήριξη στην οικογένεια του συντρόφου μας που έπεσε στη μάχη. Θα υπάρξει εκδίκηση όταν τα κεφάλια της αστυνομίας και της εξουσίας καταρρεύσουν.
Συνολικός πόλεμος.

Για την απελευθέρωση των ανθρώπων, των ζώων και της φύσης
Αν όχι εμείς, ποιοί; Αν όχι τώρα, πότε;

Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων.

10 Δεκεμβρίου – Σουηδία

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Giuseppes έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν πωλεί πλέον καθόλου δερμάτινα .

DBF

Σημείωση: Το κατάστημα με δερμάτινα Giuseppes στο Ορέμπρο έχει γίνει στόχος από το Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων τουλάχιστον τρεις φορές τα τελευταία χρόνια.

11 Δεκεμβρίου – Ολλανδία

Ανάρτηση στο indymedia Ολλανδίας:

Για να εμποδίσουμε κυνηγούς να σκοτώνουν ζώα από τους κυνηγητικούς πύργους, άτομα από το Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων κατεδαφίσαμε τρεις κυνηγητικούς πύργους μέσα και γύρω από το Borger.

Οι κυνηγητικοί πύργοι βρίσκονται στην επαρχία Drenthe και δέχθηκαν επίθεση το Νοέμβριο. Σε διάφορα σημεία γράφτηκαν “Σταματήστε να σκοτώνετε ζώα” και “Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων” με κόκκινη μπογιά.

Δε θα ησυχάσουμε μέχρι να κατεδαφιστεί και ο τελευταίος κυνηγετικός πύργος.

Λευτεριά στα ζώα!
Απελευθέρωση των Ζώων τώρα!

12 Δεκεμβρίου – Χιλή

Ανώνυμη ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στις 14 Νοέμβρη στο πανεπιστήμιο Concepción:

Κάθε άτομο θα πρέπει να έχει τον έλεγχο της υγείας του, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την εξωτερίκευση της ευθύνης του σώματος μας. Τίποτα δε δικαιολογεί τη ζωοτομία ως μέθοδο θεραπείας. Τίποτα δε δικαιολογεί την αυτοπεποίθηση και την έπαρση της ανωτερότητας με την οποία οι άνθρωποι χρησιμοποιούν άλλα ζώα, τα σώματα τους, τη ζωή τους, ακόμα και με τον πιο υγιεινό, εκλεπτυσμένο, αναισθητοποιημένο δυνατό τρόπο.

Πόσο αντιφατικό είναι το να κάνεις ζώα να υποφέρουν και να τα σκοτώνεις για την επίτευξη της υγείας. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι βοηθούν για την υγεία ενώ μόνο διαιωνίζουν την ανθρώπινη παρακμή. Οι επιστήμονες καθημερινά προκαλούν ασθένειες στα ζώα, πολλές από αυτές διαγονιδιακά, για να εφαρμόσουν στη συνέχεια τις θεραπείες στον άνθρωπο για την βελτίωση της υγείας του, καθιστώντας τον όλο και πιο αθάνατο, πιο τέλειο, για τη βελτίωση της ανθρώπινης φυλής. Είναι ναζί με λευκές μπλούζες! Βασανιστές που πληρώνονται από το κράτος και τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Επιτεθήκαμε στο Διεθνές Συνέδριο Προτύπων Βιοϊατρικής Έρευνας, όπου στο μάζεμα υπήρχαν διάσημοι εθνικοί και διεθνείς καταπιεστές ζώων. Το κάναμε με δύο εμπρηστικούς μηχανισμούς. Ο ένας τοποθετήθηκε κάτω από ένα φορτηγό που ανήκει στο πανεπιστήμιο Concepción, συγκεκριμένα στο ερευνητικό τμήμα του και ο άλλος τοποθετήθηκε κάτω από ένα αυτοκίνητο που ανήκει στο γιατρό Fidel Castro, Λατινοαμερικάνο πρωτοπόρο στη δημιουργία διαγονιδιακών ζώων και εμπειρογνώμονα στην κλωνοποίηση των ζώων. Αυτός, πράγματι, έκανε την πρώτη κλωνοποίηση αγελάδας στη Χιλή και τα λόγια του φανερώνουν αυτό στο οποίο είναι αφοσιωμένος:

“…από αυτό δημιουργούνται οι βιοφάμπρικες, αυτό με το οποίο ασχολούμουν στην Κούβα, τη δημιουργία εργοστασίου ζώων για την παραγωγή φαρμάκων για ιατρική χρήση και αυτό είναι που θέλουμε να κάνουμε εδώ. (…) αν τροποποιήσουμε αυτά τα ζώα έτσι ώστε γενετικά το γάλα τους να περιέχει φάρμακα που εισάγονται μέσω της γενετικής μηχανικής, το κόστος θα μειωθεί και η διαθεσιμότητα θα αυξηθεί…”

Αυτά, με επιπλέον τη δημιουργία ενός νέου κέντρου βασανισμού ζώων με επικεφαλή τη γιατρό Roxana Pincheira και τους λακέδες της που θα ξεκινήσουν σύντομα την κατασκευή στο πανεπιστήμιο Concepción, είναι τα κίνητρα των ενεργειών μας.

Εκείνοι οι οποίοι βγάζουν κέρδος από την κακοποίηση των ζώων και την εκμετάλλευση της ζωής πρέπει να γνωρίζουν ότι τους ξέρουμε και ότι δε θα ησυχάσουμε.

Το συγκεκριμένο πρωινό η μνήμη του Barry Horne μας προστάτευσε και η δύναμη του μας συνόδευε.

Λευτεριά σε όλα τα βασανισμένα και φυλακισμένα ζώα.

Χαιρετισμούς γεμάτους με αγάπη και οργή στους πολεμιστές Nicola Gai και Alfredo Cospito, στο Braulio Duran Gonzales, στο Henry Zegarrundo και ειδικά στο Marco Camenich. Η απόσταση μας χωρίζει αλλά ο αγώνας μας ενώνει.

Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων

13 Δεκεμβρίου – Ιταλία

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, φορτηγά που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά ζώων για το τσίρκο Moira Orfei υπέστησαν βανδαλισμούς κατά τη διάρκεια μιας στάσης στο Moncalieri (Τορίνο). Συνολικά 35 ελαστικά σε επτά φορτηγά, τρυπήθηκαν και ζωγραφίστηκαν με γκράφιτι.

14 Δεκεμβρίου – Ινδονησία

O σύντροφος Eat από τον πυρήνα Ζήτω ο Τορτούγκα/ΑΑΟ/ΔΕΜ είναι ελεύθερος (Ινδονησία)

“Τίποτα δεν πρέπει να διασωθεί. Ό,τι διατηρεί το καθεστώς και την υποδομή της κυριαρχίας πρέπει να καταστραφεί.”

Ο σύντροφος Eat αποφυλακίστηκε στις 14 Δεκεμβρίου μετά από την έκτιση της ποινής φυλάκισης του για τον εμπρησμό ενός ΑΤΜ της τράπεζας BRI, σε ένδειξη αλληλεγγύης στο Λουτσιάνο Τορτούγκα στη Χιλή.
O Luciano, o Billy και o Eat (όλοι) είναι ελεύθεροι… Τι όμορφες φλόγες, εκρήξεις και αναρχικά-χαοτικά όνειρα ξεπετάχθηκαν μέσα από τις νύχτες και τις μέρες της φυλάκισης τους, ανατρέποντας την τάξη σε ολόκληρες ηπείρους.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΜΙΑ ΓΡΑΠΤΗ ΛΕΞΗ

16 Δεκεμβρίου – Γερμανία

Απόσπασμα από ανώνυμη ανάληψη ευθύνης για εμπρηστική επίθεση σε εκτροφείο στην Κάτω Σαξονία:

Κατά τη διάρκεια της νύχτας στις 22 Νοεμβρίου κάψαμε ένα εκτροφείο ολοσχερώς… Υπάρχουν πολλά ακόμα βιομηχανικά εκτροφεία όπου τα ζώα είναι φυλακισμένα.

Μετάφραση από τα γερμανικά από το contra-info

Λίγο πριν ξημερώσει h 22α Νοέμβρη 2012, πραγματώσαμε μες στη νύχτα εμπρηστική επίθεση ενάντια σε μονάδα εκτροφής κοτόπουλων κρεατοπαραγωγής στο Κλάιν Φύλλεν (του Μέππεν), η οποία ήταν αδειανή αφού χτυπήσαμε μεταξύ δύο περιόδων πάχυνσης.

Σχεδόν τα πάντα είναι εμπόρευμα υπό τον καπιταλισμό. Η ανταλλακτική αξία ενός πράγματος καθορίζει τι πρέπει να δίνει κανείς ώστε να πάρει κάτι. Άνευ σημασίας είναι τι ακριβώς χρειάζεται κανείς για να ζήσει ευτυχής.

Μερικοί άνθρωποι μπορούν να μονοπωλούν ένα μάτσο πράγματα θέτοντάς τα υπό την κυριότητά τους, αλλά ούτε καν τα χρησιμοποιούν, ενώ άλλοι τα στερούνται. Όταν δεν έχουν λεφτά όσοι χρειάζονται δεδομένα πράγματα, τότε αυτά παύουν να παράγονται. Αν τα πράγματα δε μπορούν να πωληθούν σε καλή μεριά, συχνά καταστρέφονται κι ας είναι χρειαζούμενα. Για παράδειγμα, δημητριακά καίγονται με το που μπουν σε οικονομικά ασύμφορη υπερπροσφορά μην τυχόν και πάρουν οι τιμές την κατρακύλα.

Και τα ζώα γίνονται εμπόρευμα. «Ζώα της φάρμας» μπορούν να συντηρηθούν στη ζωή με ελάχιστο κόστος και να υπόκεινται σε διαρκή εκμετάλλευση, να βγαίνει δηλαδή το μέγιστο δυνατό κέρδος από ένα ζώντα οργανισμό που δε μπορεί καν να προβάλλει αντίσταση. Στην παραγωγή κρέατος η θανάτωση των ζώων δημιουργεί απλώς την προστιθέμενη αξία. Σε άλλα προϊόντα ζωικής προέλευσης η σφαγή έρχεται σαν οικονομική συνέπεια, αφής στιγμής η ύπαρξη π.χ. αγελάδων γαλακτοπαραγωγής ή ορνίθων ωοπαραγωγής δεν καθίσταται πλέον κατ’ ανώτατο όριο κερδοφόρα. Ανθρώπινα και μη ανθρώπινα ζώα βρίσκονται εκμεταλλευόμενα και φονευμένα. Κι αυτό το γεγονός επ’ ουδενί δεν εξισώνεται, αλλά απορρίπτεται και στις δύο περιπτώσεις.

Εμείς δεν επαφιόμαστε στη λεκτική συνδιαλλαγή. Κι αυτό σημαντικό είναι, αλλά δεν αρκεί. Οι τρέχουσες συνθήκες είναι πολύ πιο καταστροφικές απ’ ό,τι θα μπορούσαν ποτέ να είναι εμπρησμοί εναντίον της περιουσίας. Για τους περισσότερους έμβιους οργανισμούς οι συνθήκες είναι εξαιρετικά άθλιες και πρέπει να τις πολεμήσουμε με ριζοσπαστικούς τρόπους. Δεν έχει καμιά σημασία πόσο καλό θέλει να καμώνεται πως είναι το κράτος κοινωνικής πρόνοιας, ούτε και πόσα τετραγωνικά εκατοστά κοτόπουλου ή χοιρινού βγαίνουνε φόρα παρτίδα. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι ζωντανά όντα εξακολουθούν ν’ αντιμετωπίζονται λες και δεν είναι τίποτα περισσότερο απ’ τη χρησιμότητά τους να δημιουργούν προστιθέμενη αξία. Σ’ αυτήν την πτηνοτροφική μονάδα εκτρέφονται κοτόπουλα για λογαριασμό της Rothkötter. Η Rothkötter και η Wiesenhof είναι οι μεγαλύτερες εταιρείες εμπορίας πουλερικών στη Γερμανία.

Υπάρχουν ακόμη πάρα πολλές μονάδες όπου κρατούνται ζώα.

17 Δεκεμβρίου – Ιταλία

Επιφέραμε πλήγμα στην πανεπιστημιακή σχολή της Ρώμης, όπου ζώα κρατούνται φυλακισμένα για ζωοτομία: τρωκτικά και ψάρια. Πρόθεση μας ήταν να ελευθερώσουμε το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ποντικιών. Πραγματοποιήσαμε δυο επισκέψεις κατά τη διάρκεια μιας ημέρας, προσποιούμενοι τους φοιτητές. Μπορέσαμε να δούμε τους φυλακισμένους σε μικρές δεξαμενές ψαριών και σε κλουβιά γεμάτα με τρωκτικά.

Τη νύχτα της δράσης, βρήκαμε τα δωμάτια των ζώων κλειστά και προστατευόμενα από συναγερμό συνδεδεμένο με ιδιωτική υπηρεσία ασφαλείας. Αποφασίσαμε να αφήσουμε μια υπενθύμιση της παρουσίας μας. Μπήκαμε στη διοικητική γραμματεία της σχολής, όπου γεμίσαμε με μπογιές και χρώματα ενάντια σε ζωοτομία/ζωοτόμους τους όμορφους λευκούς τοίχους τους. Ίδια αντιμετώπιση και στους εξωτερικούς τοίχους του κτιρίου και στους πίνακες ανακοινώσεων των καθηγητών και των φοιτητών, με ειδική αφιέρωση στους τελευταίους, που προετοιμάζονται για τη μακάβρια καριέρα τους ως βασανιστές ζώων και δηλητηριαστές της ανθρωπότητας. Κάποιες ημέρες πριν τους είχαμε κάνει κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την ακαδημαϊκή τους εργασία και μας απάντησαν χωρίς κανένα ηθικό ενδοιασμό σχετικά με πειράματα σε τρωκτικά, κουνέλια και σε μία περίπτωση ακόμα και σε πιθήκους (πίθηκοι που βρίσκονται φυλακισμένοι στο Ινστιτούτο Υγείας).

Τώρα, οι λευκοί τους τοίχοι είναι πασαλειμμένοι με το μαύρο της ντροπής και το κόκκινο του αίματος: μια μικρή προειδοποίηση για να τους υπενθυμίσουμε ότι κανένας βασανιστής ζώων δε θα μείνει ατιμώρητος.

Imbrattatori Notturni [Nocturnal Smearer] (Νυχτερινοί Γκραφιτάδες)

19 Δεκεμβρίου – Καναδάς

Το προηγούμενο βράδυ, στο Τορόντο, συμπράξαμε στον παγκόσμιο πόλεμο κατά του εμπορίου δερμάτων ζώων. Στα καταστήματα Four Seasons Furs και T.O. Leather Fashions ρίχτηκαν χημικές ουσίες στις χαραμάδες των πορτών, οι οποίες θα καταστρέψουν ο,τιδήποτε έρθει σε επαφή μαζί τους.

Αυτό θα λαμβάνετε όταν βγάζετε κέρδος από τη βία και τη βαναυσότητα.

Αυτή ήταν η πρώτη επίθεση σε σας αλλά δε θα είναι και η τελευταία.

Μέχρι κάθε κλουβί να είναι άδειο.

ALF Τορόντου

24 Δεκεμβρίου – Ταϊλάνδη

Την παραμονή των Χριστουγέννων απελευθερώσαμε 8 θαλάσσιες χελώνες από ένα μικρό ενυδρείο το οποίο βρισκόταν 20 μέτρα από τη θάλασσα (!) στο Phuket, στην Ταϊλάνδη. Τώρα ζούνε εκεί όπου ανήκουν, στην ελευθερία. Σπάσαμε το ενυδρείο και ελπίζουμε ότι αυτοί που ευθύνονται για τη βάναυση μεταχείριση τους να καταλάβουν ότι όταν τα βάζεις με τα ζώα, τα βάζεις με το Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων.

Tο Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων δεν κάνει διακοπές, ακόμα και κατά τη διάρκεια των διακοπών.

29 Δεκεμβρίου – Ισπανία

Το βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου 2012, δύο ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων πήγαν σε ένα κτήμα στην πόλη της Βαρκελώνης όπου οι κυνηγοί κρατάνε τα σκυλιά τους που χρησιμοποιούν στο κυνήγι. Βρίσκονταν κάτω από εντελώς απαράδεκτες ανθυγιεινές συνθήκες. Ανάμεσα τους παρατηρήσαμε μια μητέρα με το κουταβάκι της να τρέμουν απ’ το κρύο. Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν εύκολο να του βρούμε ένα σπίτι. Πηδήξαμε το φράχτη και το σώσαμε. Σύντομα διαπιστώσαμε ότι ήταν γεμάτο με ψύλλους. Τον πήγαμε στο κτηνίατρο και βρήκαν πάνω από πέντε τύπους εσωτερικών παρασίτων, αλλά ξέρουμε ότι θα γίνει καλά και ότι θα του βρούμε μια οικογένεια που θα τον αγαπάει.

Αφιερώνουμε αυτήν τη δράση σε όλους τους ακτιβιστές για την απελευθέρωση των ζώων που θα περνούν τα Χριστούγεννα στη φυλακή, μακριά από αυτούς που αγαπάνε. Θέλουμε να γνωρίζετε ότι δε σας ξεχνάμε.

Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων

30 Δεκεμβρίου – Ισπανία

Βίντεο: http://directaction.info/news_dec30_12.htm

Στις 27 Δεκεμβρίου 2012, μια ομάδα ακτιβιστών για την απελευθέρωση των Ζώων διέσωσε 22 πάπιες που προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν για την παράγωγη φουά γκρα στην Καταλονία.

Ήταν όλες ανίκανες να κουνηθούν στα κλουβιά στα οποία ήταν αναγκασμένες να τρώνε καλαμπόκι, πράγμα το οποίο τις οδήγησε σε επώδυνες ασθένειες του ήπατος. Σε λίγες ημέρες επρόκειτο να σταλούν στο σφαγείο.

Στόχος αυτής της δράσης, πέρα από το να δώσει ελευθερία σε κάποια ζώα, ήταν να προβληματίσει τους ανθρώπους σχετικά με τη χρήση των ζώων για ανθρώπινο όφελος. Όχι μόνο για την παραγωγή φουά γκρα, αλλά για οποιοδήποτε προϊόν ζωικής προέλευσης.

Το να χρησιμοποιούμε τα ζώα για ένδυση, ψυχαγωγία ή φαγητό δεν είναι ούτε ηθικό ούτε απαραίτητο.

31 Δεκεμβρίου – Καναδάς

Το προηγούμενο βράδυ, δύο κακόβουλα καταστήματα που βγάζουν λεφτά από το βασανισμό και τον ακρωτηριασμό των ανθρώπινων και μη ζώων απέκτησαν κόλλα στις κλειδαριές τους και κολλημένα αυτοκόλλητα ALF στις υποδοχές της αλληλογραφίας. Γεμίσαμε τις κλειδαριές με κόλλα με μια οδοντογλυφίδα χρησιμοποιώντας κόλλα μεγάλης διάρκειας και τα αυτοκόλλητα τα καθαρίσαμε καλά από κάθε δαχτυλικό αποτύπωμα. Πρόθεση μας ήταν να αφήσουμε αυτά τα καταστήματα να γνωρίζουν ότι η ίδια τους η ύπαρξη είναι η ώθηση για τον αγώνα μας. Ο καπιταλισμός έχει οδηγήσει την ανθρωπότητα να εκμεταλλεύεται τη γη και τα ζώα της και έχει δημιουργήσει διαιρετικές τάξεις τόσο έντονα ώστε να είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας. Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο όπου δε θα είμαστε κολλημένοι μέσα σε τέτοια άκαμπτα πλαίσια και θα συνεχίσουμε την επίθεση μας στην κοινωνική τάξη από πολλά μέτωπα όπως μπορούμε (απλά “ζεσταινόμαστε”).

Αυτά τα δύο καταστήματα, Speiser Furs και Black Sheep στο δρόμο Granville στο Βανκούβερ, αποκομίζουν κέρδος από τις ζωές ζώων τα οποία γεννήθηκαν μέσα σε μια ύπαρξη βασανισμού και δυστυχίας.

Διαρκής αγώνας!

Οι νόμοι να πάνε να γαμηθούν.

ALF Βανκούβερ

31 Δεκεμβρίου – Ιταλία

Σύμφωνα με τοπική εφημερίδα, κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων κλειδαριές γέμισαν με ισχυρή κόλλα σε τρία κρεοπωλεία μέσα και έξω από την πόλη της Cesena. Πετάχτηκαν τρικάκια ενάντια στη σφαγή των ζώων.