Ιούλιος 2013

2 Ιουλίου – Η.Π.Α.

1

Το βράδυ της 30ης Ιούνη, τρεις βόμβες μολότοφ πετάχτηκαν στο κτίριο του Burger King και επιπλέον δύο, την περασμένη εβδομάδα. Αν και η φωτιά από τις μολότοφ δεν κατάφερε να καταστρέψει το κτίριο, έγινε μια πράξη άμεσης ανυπακοής, που αξίζει να γίνει γνωστή. Επιπλέον, το ίδιο βράδυ σπάστηκε ένα παράθυρο στο fast food Popeye, ακολουθώντας τη δράση των προηγούμενων εβδομάδων, όπου σπάστηκαν τα τζάμια του drive thru. Στην μπροστινή είσοδο κολλήθηκε αυτοκόλλητο που έγραφε «ο καταπιεστής προειδοποιήθηκε».

Μακάρι κάθε μνημείο του φόνου αισθανόμενων όντων να σπαστεί και να καεί! Αυτό ήταν μόνο η αρχή!

Βίγκαν αναρχικός λύκος του Σικάγο

2

3 Ιουλίου – Σουηδία

Το βράδυ της 25ης Ιούνη, οι γονείς του Thom Olsson (ο οποίος έχει μόλις ξεκινήσει να χτίζει εκτροφείο μινκ στην Hasslösa Petersborg, στην οδό 531 91 Vinninga) έλαβαν δύο σβηστές βόμβες μολότοφ, στο γραμματοκιβώτιό τους.

Πάρτε το σαν προειδοποίηση. Αν συνεχίσετε να συνεργάζεστε με το γιο σας, τότε την επόμενη φορά, αυτές οι μολότοφ θα πεταχτούν στο παράθυρο του δωματίου σας..
Θα πάρετε φωτιά!

DBF (ALF)

5 Ιουλίου – Σουηδία

Το βράδυ μεταξύ της 1ης και 2ας Ιουλίου, επισκεφθήκαμε το σπίτι του Jan Olsson, ο οποίος αυτήν τη στιγμή ετοιμάζεται να ανοίξει καινούργιο εκτροφείο μινκ, έξω από το Ystad. Δύο αυτοκίνητα, ένα μοτοποδήλατο και μια μικρή μπουλντόζα γράφτηκαν με σπρέι και η κλειδαριά της μπροστινής εισόδου του σπιτιού γέμισε με κόλλα. Αφήσαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ΟΧΙ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ!

Αυτό είναι μόνο η αρχή και η κατάσταση είναι η ίδια για όλους τους καπιταλιστές που θέλουν να ξεκινήσουν να εκτρέφουν ζώα. Δε θα ησυχάσουν στιγμή, μέχρι να αλλάξουν γνώμη. Αισθανόμαστε δυνατοί που βλέπουμε τέτοιες δράσεις να γίνονται τώρα σε όλην τη χώρα.

DBF – Djurens Befrielsefront (ALF)

6 Ιουλίου – Η.Π.Α.

Αναφορά στο Portland Indymedia:

Ιούνιος 2013

Το εστιατόριο θαλασσινών Ocean Crystal είναι μια επιχείρηση εκμετάλλευσης και θανάτωσης των θαλάσσιων ζώων. Έχουν δυο γραφεία στην Αμερική: ένα στην οδό 1351 Elwood στο Λος Άντζελες και ένα στην οδό 11960 SW Greenburg στο Tigard, ακριβώς έξω από το Πόρτλαντ.

Επισκεφθήκαμε το γραφείο τους στο Tigard και τους κοστίσαμε το μόνο πράγμα για τα οποίο ζουν, τα λεφτά. Δύο κλειδαριές χρειάζονται να αντικατασταθούν, όπως επίσης και τα τρία παράθυρα που καταστρέψαμε με μπόλικη ποσότητα υγρού χάραξης γυαλιού. Δε θα σταθούμε ήσυχα, καθώς όλα όσα αγαπάμε καταστρέφονται από αυτούς που μισούμε. Για αυτούς στο Πόρτλαντ, που συμμετέχουν στην επιχείρηση του οικολογικού αφανισμού και της μαζικής δολοφονίας, φύγετε ή θα αναγκαστείτε να το κάνετε. Για αυτούς που εμπνέονται από τη δράση μας, να γνωρίζετε ότι τέτοιες δράσεις μπορούν να διεξαχθούν με ευκολία και ότι οι καπιταλιστές είναι εξαιρετικά ευάλωτοι.

Αυτόνομοι Αναρχικοί

8 Ιουλίου – Η.Π.Α.

Ανάληψη στο Portland Indymedia:

H εταιρία “Nicky USA Εξωτικά Κρέατα” λειτουργεί ένα σφαγείο στο Ντάλας, στο Όρεγκον. Είναι υπεύθυνοι για τους θανάτους κουνελιών, ορτυκιών, ελαφιών, άλκεων, βισώνων και άλλων ζώων. Ο Jace Hentges δουλεύει ως ‘πρώτος χασάπης’ και δολοφονεί αυτά τα ζώα κάθε μέρα.

Κολλήσαμε τις κλειδαριές των γραφείων τους, που βρίσκονται στο 223 SE στην 3η Λεωφόρο, τρεις φορές μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό χρησιμεύει ως προειδοποίηση για όλην την ομάδα τους. Θα συνεχίσουμε να σας πολεμάμε σε κάθε επίπεδο. Θα σιγουρευτούμε ότι θα καταστρέψουμε κάθε λεπτό κέρδους που έχετε βγάλει δαπανώντας την άγρια φύση. Ποτέ δεν ξέρετε πότε θα χτυπήσουμε. Παρακολουθούμε τα γραφεία και τα σπίτια σας. Είμαστε πολύ πιο έξυπνοι από όσο θα μπορούσατε ποτέ να είστε εσείς.

Με αυτήν την πράξη, ελπίζουμε να ξυπνήσουμε έναν κοιμισμένο γίγαντα. Αυτή η πράξη είναι για αυτούς που συνωμοτούν και ονειρεύονται. Είναι για κάθε αναρχικό, που ονειρεύεται να κάνει άμεση δράση αλλά δεν έχει κάνει ακόμα. Όσο οι καπιταλιστές καταστρέφουν οτιδήποτε όμορφο σε αυτόν τον κόσμο και το φαύλο κράτος παίρνει μέρος σε περισσότερα βασανιστήρια και καταστολή για να τους προστατεύσει, εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να επιτιθόμαστε.

Για να δείξουμε ότι αυτά δεν είναι κούφια λόγια. Ο Geoff Latham και η Melody Latham, ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος, μένουν στο 2005 NE, στην 75η Λεωφόρο, στο Πόρτλαντ. Το τηλέφωνο του σπιτιού τους είναι 503-251-1820. Ο Kenneth Ulappa, ο διευθυντής καταγραφής εμπορευμάτων, μένει στο 5137 SE στην οδό Division, στο Πόρτλαντ. Το τηλέφωνό του είναι 503-238-7968. Παίρνουν τη δουλειά μαζί τους στο σπίτι – όπως αποδεικνύεται από τα φορτηγά της Nicky USA, που είναι παρκαρισμένα και στους δύο δρόμους. Αυτό είναι ένα πολύ μικρό μέρος από τις πληροφορίες που αποκτήσαμε.

Ο μόνος λόγος που άνθρωποι σαν αυτούς κοιμούνται άνετα το βράδυ είναι επειδή τους αφήνουμε.

Αυτόνομοι Σύμμαχοι των Ζώων

12 Ιουλίου – Χιλή

3

Αναφορά στο veganxs.blogspot.com:

Άμεση δράση στη Χιλή. Προσοχή, είμαστε παντού…

“Τα ζώα δεν είναι αγαθά προς κατανάλωση” γράφτηκε σε κρεοπωλείο και «η ζωή δε μπορεί να αγοραστεί» σε pet shop.

Υγεία και αναρχία!

4

13 Ιουλίου – Γερμανία

Το Μάιο, το τσίρκο Alberti επισκέφθηκε το Freiburg. Τσίρκο με ζώα σημαίνει βασανισμός και κακομεταχείριση. Το ALF (Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων) κατέστρεψε περισσότερες από 100 αφίσες και γιγαντοαφίσες στους τοίχους σε όλην την πόλη.

Σταματήστε την κακοποίηση των ζώων,
σταματήστε το βασανισμό,
σταματήστε τον σπισισμό.

Μέτωπο απελευθέρωσης ζώων – alf

14 Ιουλίου – Αγγλία

Στις 11 Ιούνη, σε αλληλεγγύη με τους Eric McDavid και Marie Mason και όλους τους φυλακισμένους για την απελευθέρωση των ζώων, απελευθερώθηκαν 150 κότες από ένα καταπιεστικό εντατικό εκτροφείο, στο νότιο τμήμα της Αγγλίας. Όλες οι κότες τώρα είναι ασφαλείς σε νέα σπίτια. Μέχρι όλοι να είναι ελεύθεροι.

15 Ιουλίου – Γερμανία

Το βράδυ στις 26/06/2013, περισσότερες από 60 αφίσες του τσίρκο Berolina καταστράφηκαν στο Greifswald. Το τσίρκο Berolina βασανίζει ζώα για ψυχαγωγία. Σταματήστε το!!!

17 Ιουλίου – Γερμανία

Χτες βράδυ, επισκεφθήκαμε μία αντιπροσωπεία της Ford στο Βερολίνο, αφήσαμε ένα πακέτο με μία ψεύτική βόμβα και ένα μήνυμα: «Αυτή η άρρωστη εμμονή με την καταστροφή της ζωής, αυτή η τραγελαφική πραγμάτωση της σήψης. Ένας νέος κόσμος θα αναδυθεί από αυτήν τη δυσλειτουργία, όταν οι θεσμοί της καταπίεσης καταλήξουν στα σκουπίδια» και γράψαμε ELF σε ένα από τα φορτηγά τους. Αυτή η πολυεθνική δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα σύμβολο του σιχαμερού πολιτισμού μας, με το πετρέλαιό τους, τους πολέμους, την καταστροφή του πλανήτη και των ενδιαιτημάτων των ζώων, την υποδούλωση ανθρώπων-ζώων και τον καθαρό καπιταλισμό. Για τον Walter Bond, τη Marie Mason και όλα τα θύματα του Green Scare.

Απελευθέρωση των Ζώων και της Γης

Μετάφραση: Έρεβος

18 Ιουλίου – Η.Π.Α.

Την περασμένη εβδομάδα, οι κλειδαριές γέμισαν με κόλλα στο κρεοπωλείο Laurelhurst Market, που βρίσκεται στο E. Burnside. Η κομψή αστική πρόσοψη δε μπορεί να καλύψει την πραγματικότητα των προϊόντων που πουλάτε: πάπιες, που τρέφονται με βία μέσα από σωλήνες και μοσχαράκια, που κλέβονται από τις μητέρες τους. Αυτή η μικρή πράξη είναι μια μικρή υπενθύμιση του πόνου που προκαλείτε.

Συνεχίζουμε να εμπνεόμαστε από την απότομη άνοδο της παράνομης δράσης για την απελευθέρωση των ζώων, στο PDX. Το όνειρο της δεκαετίας του ’90 είναι ζωντανό στο Πορτλαντ.

Οι βάτραχοι.

21 Ιουλίου – Η.Π.Α.

Τις πρώτες πρωινές ώρες στις 16 Ιουλίου 2013, αναρχικοί στο Σαν Ντιέγκο έδρασαν για λογαριασμό ενός εκατομμυρίου γουνοφόρων ζώων, που παγιδεύονται, υποδουλώνονται και σκοτώνονται, για να διατηρηθεί η παγκόσμια βιομηχανία γούνας.

Επισκεφθήκαμε πρώτα το γουναράδικο Furs By Graf, στη διεύθυνση 7670 Claremont Mesa Boulevard, στη γειτονιά Claremon. Κάθε κομμάτι γυαλιού σε αυτήν την αποτρόπαια επιχείρηση εμποτίστηκε με χαρακτικό διάλυμα. Ο εξωτερικός χώρος του καταστήματος καλύφθηκε με συνθήματα, γραμμένα με κόκκινο σπρέι. Μπουκάλια με βουτανικό οξύ με αποκρουστική μυρωδιά ψεκάστηκαν στο εσωτερικό, αφήνοντας σε αυτό το εμπορικό μέρος μια μυρωδιά θανάτου, ταυτόσημη με την παρούσα δυσωδία κάθε εκτροφείου γούνας. Ελπίζουμε αυτό να είναι ένα δαπανηρό καθάρισμα και να εξυπηρετήσει στο να διώξουμε κάθε πελατεία.

Στη συνέχεια, περπατήσαμε ως το σπίτι του ιδιοκτήτη Ludi Graf, στη διεύθυνση 9589 Upland, στο Spring Valley. Το σπίτι του δέχτηκε ακριβώς την ίδια μεταχείριση. Βάψαμε το πολυτελές τροχόσπιτό του, που ήταν σταθμευμένο στο δρόμο. Συνθήματα με κόκκινο χρώμα γράφτηκαν στο γκαράζ του και στο τροχόσπιτο. Τα παράθυρα του τροχόσπιτου χαράχτηκαν. Το υπόλοιπο χαρακτικό διάλυμα χρησιμοποιήθηκε στα παράθυρα του σπιτιού του. Υδροχλωρικό οξύ που καταστρέφει το μπετόν χύθηκε στον ιδιωτικό του δρόμο.

Κάναμε μια ακόμα σύντομη πεζοπορία μέχρι το σπίτι της μάνατζερ Kimberley Graf, στη διεύθυνση 3674 Birdie Drive, στο La Mesa. Το πολυτελές τζιπ-φορτηγάκι της βάφτηκε κόκκινο και εμποτίστηκε με αφαιρετικό χρώματος. Όλα τα παρμπρίζ και τα παράθυρα στο φορτηγάκι αλείφτηκαν με χαρακτικό διάλυμα. Καλύψαμε το σπίτι της και το δρόμο της με σπρέι-μπογιά. Υδροχλωρικό οξύ αδειάστηκε στη σκεπαστή της βεράντα.

Αυτές οι δράσεις έγιναν για να δώσουμε φωνή στις κραυγές εκατομμυρίων άγριων πλασμάτων, που λαχταρούν την ελευθερία. Αυτό είναι μάταιο, αν δεν εμπνέει άλλους να απελευθερώσουν και να κάνουν σαμποτάζ. Κάθε φυλακισμένος στα εκτροφεία γούνας αξίζει ένα διάλειμμα από τη φυλακή.

Σε αλληλεγγύη με τους συντρόφους που μάχονται στο Βανκούβερ,
Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων

22 Ιουλίου – Ισπανία

Αφίσες και αρένες ταυρομαχίας γέμισαν με κόλλα στις κλειδαριές τους, στο χωριό της Βαλένθια.

ALF

23 Ιουλίου – Ουκρανία

Δύο δελφίνια απελευθερώθηκαν από το δελφινάριο της πόλης Ευπατορία ως αποτέλεσμα μιας ειδικής επιχείρησης με υποβρύχιο εξοπλισμό. Κατά τη διάρκεια της νύχτας με πανσέληνο της 20ής Ιούλη 2013, κολυμπήσαμε υποβρυχίως μια απόσταση 2 χιλιομέτρων και παραβιάσαμε την περίμετρο ασφαλείας του δελφινάριου. Κόψαμε τα δίχτυα και μπήκαμε μέσα στις πισίνες όπου βρίσκονταν τα δελφίνια. Μέσα στην επόμενη ώρα κόψαμε ένα μεγάλο μέρος του περιμετρικού φράγματος, ενόσω τα δελφίνια μάς ενθάρρυναν με πλαταγίσματα και σφυρίγματα. Η υποστήριξή τους μας γέμισε με χαρά και ενθουσιασμό.

Αυτή υπήρξε μια αξέχαστη συνάντηση και μια ενθαρρυντική εμπειρία για μας. Με το που τελειώσαμε τη δουλειά, εγκαταλείψαμε την περιοχή όπου έλαβε χώρα η επιχείρηση. Παρεμπιπτόντως, η συγκεκριμένη φυλακή ήταν εξοπλισμένη με κάμερες νυκτός, αλλά τα ερυθρά μάτια τους ήταν στραμμένα στους διαδρόμους και στα καθίσματα των θεατών. Κανείς δεν περίμενε να προσεγγίσουμε το χώρο από κάτω. Τα δελφίνια, μόλις νιώσανε τον αγέρα της λευτεριάς και τα ανοιχτά νερά, διέφυγαν προς τη νυχτερινή θάλασσα.

Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων/Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (ALF/FAI)
Φώκιες σε περιοδεία

Μετάφραση: ContraInfo

25 Ιουλίου – Σουηδία

Περίπου 6 μήνες πριν, στο Huddinge της Στοκχόλμης, τρία πρόβατα άλλαξαν τοποθεσία από τη στριμωγμένη φυλακή, σε μεγάλα χωράφια, σε ένα νέο στοργικό σπίτι. Καλή διασκέδαση μάγκες.

Μέχρι κάθε κλουβί να είναι άδειο.

Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων S.W.E.- S.W.A.T

26 Ιουλίου – Ισραήλ

Israel_July13

Αναφορά από τους ακτιβιστές 269 στο Ισραήλ. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη διάσωση. (Σ.τ.Μ.: To link οδηγεί στο facebook.)

Μια κότα, ένα κουνέλι και 4 ινδικά χοιρίδια απελευθερώθηκαν στο Ισραήλ από πάρκο διατήρησης (φυλάκιση για τα χρήματα) από ακτιβιστές του 269 και βρήκαν στοργικά σπίτια!

Μια κότα, ένα κουνέλι και 4 ινδικά χοιρίδια στο Ισραήλ απελευθερώθηκαν από τη «ζωντανή συλλογή γραμματοσήμων» (που κάποιοι θεωρούν ως «πάρκο διατήρησης») και επανατοποθετήθηκαν (ή για να είμαστε ακριβείς, αν κρίνουμε από τη συμπεριφορά τους, τελικά αισθάνονται σαν να βρήκαν σπίτι για πρώτη φορά στις ζωές τους). Όπως και κάθε άλλος ζωολογικός κήπος, το “πάρκο διατήρησης” βγάζει κέρδος από τις “εκπαιδευτικές εκδρομές”, που τα παιδιά μπορούν να μάθουν ότι τα ινδικά χοιρίδια, όπως αυτά που φυλάκισαν, είχαν ένα σημαντικό ρόλο – να ταΐζουν τους ανθρώπους και να “εξυπηρετούν” ως ζωντανό πρότυπο για δοκιμές (πραγματική ιστορία – αυτή είναι η ακριβής μετάφραση της εβραϊκής πινακίδας, που περιγράφει τα ινδικά χοιρίδια) και κυρίως ο σπισισμός. Σπαρακτικές φωτογραφίες τραβήχτηκαν και για επιδόρπιο, 2 πινακίδες βελτιώθηκαν (“προκειμένου να μη διαφύγουν τα ζώα, κλείστε τις πόρτες” -> “προκειμένου να μη διαφύγουν τα ζώα, κλείστε τις πόρτες -269”), όπως φαίνεται στην εικόνα.

Το πλαίσιο της δράσης, αφού ανακαλύψαμε (λόγω της ιστορίας ενός τσακαλιού, που βρέθηκε παγιδευμένο με τα δύο μπροστινά του πόδια και άλλα δύο νεκρά τσακάλια μετά) ότι το ισραηλινό “πάρκο διατήρησης” παγιδεύει τσακάλια με παγίδες ποδιών (όπου τα ζώα είτε μασούν τα πόδια τους μέχρι να σχιστούν, ενώ προσπαθούν να δραπετεύσουν, ή αφήνονται να πεθάνουν από την πείνα και τη δίψα), ώστε να μη βλάπτουν τα ζώα (=ιδιοκτησία), που βλάπτουν σε αιχμαλωσία, ελέγξαμε αυτό το μέρος. Η βλάβη στα τσακάλια ΚΑΙ στα ζώα που δεν έχουν υποστεί ζημιά, “αναγκάζει” το πάρκο να παγιδεύει τα τσακάλια, αν δεν ήταν εξαρχής σε αιχμαλωσία.

Στις φωτογραφίες: άδεια πιάτα φαγητού και νερού για τα περισσότερα από αυτά, βαθύ πράσινο νερό λόγω μόλυνσης, από το οποίο πίνουν πρόβατα, αρνιά, κατσίκια και παιδιά, που σπρώχνουν τα κεφάλια τους μέσα από τα κάγκελα της φυλακής τους, κάνοντας απελπιστικές προσπάθειες για να βγουν, πάπιες και χήνες κολυμπούν και πίνουν από το επικίνδυνο νερό, που έχει κηρυχθεί ως “ακατάλληλο για κατανάλωση ή κολύμπι”, ζώα που υποφέρουν από παράσιτα και τριχόπτωση (πιθανώς λόγω των παρασίτων) – το απελευθερωμένο κουνέλι ήταν ένα από αυτά.

Το κοτόπουλο (αν κρίνουμε από το αποστεωμένο σώμα του) είναι μάλλον ωοτόκο. Το 1/2 από το ράμφος της ήταν κομμένο (“κακή κοπή” σε αντίθεση με την “καλή κοπή” – 1/3 του ράμφους), πολλά φτερά της έλειπαν (όλα από το μακρύ λαιμό της, πιθανότατα λόγω της τριβής στα κάγκελα, γιατί αυτή, όπως και όλα τα κοτόπουλα, έχουν την ανάγκη να κάνουν ένα αμμόλουτρο, όμως δεν έχουν δει ποτέ άμμο, καθώς και γύρω από τα μάτια, πιθανόν από το δηλητηριώδες αέριο με αμμωνία, που εκείνη όπως και όλα τα άλλα αναπνέουν) και όπως ήταν αναμενόμενο, φοβόταν τους ανθρώπους.

Ενώ τα κουνέλια και τα ινδικά χοιρίδια είναι γνωστό ότι είναι ευάλωτα στη ζέστη (τα κουνέλια προέρχονται από ένα πολύ ψυχρό κλίμα και στη φύση μπορούν να μεταναστεύσουν σε ένα πιο ζεστό ή πιο δροσερό μέρος) και ότι θα πεθάνουν το ισραηλινό καλοκαίρι, τα ζώα κρατήθηκαν στο ζεστό και ξηρό καλοκαίρι του Ισραήλ (30 βαθμοί!), χωρίς σύστημα ψύξης (δε βρέθηκαν ούτε συστήματα θέρμανσης) και χωρίς καν νερό, υπενθυμίζω. Και αυτές είναι οι “καλές συνθήκες”, για τα πιο “τυχερά” ζώα.

27 Ιουλίου – Η.Π.Α.

Το βράδυ της 22ας Ιουλίου, οι μασκοφόροι διασώστες του μετώπου απελευθέρωσης ζώων εισήλθαν στο εκτροφείο φασιανών στο Ash Grove, στη διεύθυνση 10540 Victoria Avenue, στο Riverside της Καλιφόρνια. Καθώς ο ιδιοκτήτης κοιμόταν μόλις λίγα μέτρα πιο πέρα, η περίφραξη ανοίχτηκε με κόφτες για σύρμα. Τα τέσσερα από τα έξι κλουβιά στην ιδιοκτησία παραβιάστηκαν, δίνοντας σε αυτά τα πανέμορφα πλάσματα μια ευκαιρία ελευθερίας.

Τα εκτροφεία άγριας ζωής είναι παντού. Τα θύματα τους μπορούν να απελευθερωθούν άμεσα, χωρίς να πραγματοποιηθούν υιοθεσίες. Αυτή η δράση, που σώζει ζωές, χρειάζεται μη ειδικές ικανότητες, λιγότερο από 24 ώρες σχεδιασμού και πενήντα δολάρια. Με βασικά εργαλεία και με αποφασιστικότητα, ο καθένας μπορεί να καταστρέψει τα εμπόδιο που βρίσκεται ανάμεσα στο ζώο και την ελευθερία του.

Σταματήστε να το συζητάτε. Σταματήστε να κάνετε φαντασιώσεις για αυτό. Σταματήστε να φοβίζετε τον εαυτό σας. Ξέρετε τι θέλετε να κάνετε -απλά κάντε το. Άγριοι μη άνθρωποι περιμένουν την απελευθέρωση τους από τις φυλακές στις γειτονιές σας.

Γιατί μόνος ένας ανόητος θα γατζωνόταν από αυτόν τον κόσμο, έτσι όπως είναι.

A.L.F. (Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων)

28 Ιουλίου – Αγγλία

116 κοτόπουλα απελευθερώθηκαν απο εκτροφείο εντατικής αναπαραγωγής στη βόρεια Αγγλία. Αυτή η επιδρομή είναι αφιερωμένη στο φυλακισμένο σύντροφο George House.

Μέχρι όλοι να είναι ελεύθεροι.

29 Ιουλίου – Σουηδία

Ο Thom Olsson δεν έχει πάρει ακόμα την άδεια για να ανοίξει εκτροφείο μινκ, έξω από τη Skara. Κατά τη διάρκεια της 25ης Ιουλίου, δύο τσεκούρια πετάχτηκαν στα παράθυρα του θείου του.

ARM
Animal Rights Militia (Πολιτοφυλακή για τα Δικαιώματα των Ζώων)

30 Ιουλίου – Η.Π.Α.

Το βράδυ της 28ης Ιουλίου 2013, φίλοι της άγριας ζωής εισήλθαμε στο εκτροφείο μινκ της Cindy Moyle, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αμερικάνικης Επιτροπής Γούνας, στο Burley, του Άινταχο, παραβιάσαμε την περίφραξη και βάλαμε τσιλιαδόρο να παρακολουθεί το νυχτοφύλακα, που υπήρχε στο μέρος. Στη συνέχεια, απελευθερώσαμε το σύνολο του αποθέματος αναπαραγωγής της στο φυσικό περιβάλλον, αδειάζοντας πάνω από το 25% αυτής της φυλακής άγριας ζωής.

Υπό το φως του φεγγαριού, 2400 από αυτά τα άγρια πλάσματα σκαρφάλωσαν έξω από τα κλουβιά, όπου είχαν περάσει ολόκληρη τη ζωή τους στην απομόνωση και στο σκοτάδι, για να νιώσουν το γρασίδι κάτω από τα πόδια τους για πρώτη φορά. Η αρχική δειλία τους μετατράπηκε γρήγορα σε μια κακοφωνία από χαρωπές στριγκλιές, παίζοντας, χοροπηδώντας και κολυμπώντας στο ρυάκι, που τρέχει ακριβώς πίσω από την ιδιοκτησία της Moyle. Θα ζήσουν την καινούρια ζωή τους κατά μήκος του ποταμού Snake.

Η Cindy Moyle είναι νυν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και πρώην ταμίας, της Αμερικάνικης Επιτροπής Γούνας. Μετά την πρόσφατη αλλαγή ηγεσίας στην Α.Ε.Γ., θεωρήσαμε ότι το εκτροφείο μινκ της Moyle, θα ήταν τέλειο για να δοκιμάσουμε την αποτελεσματικότητα της έμφασης της Α.Ε.Γ. στην ασφάλεια των εκτροφείων. Οι Moyle είναι μια δυναστεία με μινκ στο Άινταχο, που έχουν μέχρι και οχτώ εκτροφεία, τη δικιά τους λειτουργία ζωοτροφών και ένα βυρσοδεψείο. Οι αμφιβολίες για την επινοητικότητα και την πονηριά μας, έχουν χαρακτηρίσει στο παρελθόν τα εκτροφεία των Moyle αδιαπέραστα. Πράγματι, αυτή είναι η πρώτη φορά που κάποιος έχει επιχειρήσει δράση εναντίον ενός από αυτά.

Τώρα που είχαμε την ευχαρίστηση να το δοκιμάσουμε και οι ίδιοι, εγκρίνουμε με όλη μας την καρδιά τα νέα μέτρα ασφαλείας της Α.Ε.Γ.. Είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε τα μέλη της Α.Ε.Γ. να αυξάνουν τα γενικά έξοδα τους για την ασφάλεια. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκονται ακόμα πιο κοντά στην πτώχευση, όταν κάνουμε επιδρομή στα εκτροφεία τους. Στην περίπτωση των Moyle, τα αρχεία αναπαραγωγής που καταστρέψαμε, αντιπροσωπεύουν πάνω από 30 χρόνια επίπονης γενετικής επιλογής. Δε θα υπάρξει ανάκτηση αυτών των γενετικών γραμμών.

Εκτός από την εργασία τους να βλάπτουν ανυπεράσπιστα ζώα, οι Moyle έχουν ερευνηθεί ομοσπονδιακά για την εκμετάλλευση εργαζομένων χωρίς χαρτιά και την εμπορία απειλούμενων ειδών. Ο Mike Moyle, πρώην εκτροφέας μινκ και νυν επικεφαλής του πλειοψηφούντος ρεπουμπλικανικού κόμματος, στην τοπική βουλή του Άινταχο, έχει χρησιμοποιήσει την πολιτική του θέση για να εμποδίσει τις γειτονιές του Άινταχο από το να δηλώσουν ότι οι σιχαμερές και γεμάτες μύγες φυλακές, που ανήκουν στην οικογένειά του, αποτελούν δημόσια ενόχληση.

Η βιομηχανία γούνας, χωρίς αμφιβολία, θα διαδώσει ψεύδη, σχετικά με αυτήν την πράξη καλοσύνης.

Θα ισχυριστούν ότι είμαστε τρομοκράτες. Εμείς λέμε ότι αν το να ανοίγεις κλουβιά ειρηνικά, είναι πράξη τρομοκρατίας, τότε η λέξη δεν έχει κανένα νόημα. Εφαρμόζει κατάλληλα στις μαζικές φυλακίσεις και δολοφονίες άγριων ζώων.

Θα ισχυριστούν ότι αυτά τα μινκ είναι εξημερωμένα ζώα και θα λιμοκτονήσουν. Οι τεκμηριώσεις για την επιβίωση των μινκ εκτροφείων στην άγρια φύση είναι εκτεταμένες, γι’αυτό θα προσθέσουμε μόνο την εμπειρία μας, βλέποντας αυτά τα εκ φύσεως υδρόβια ζώα, που είχαν περάσει ολόκληρες τις ζωές τους σε κλουβιά, να πηγαίνουν ενστικτωδώς κατευθείαν στο νερό και να αρχίζουν να κολυμπούν και να κυνηγούν.

Θα ισχυριστούν ότι οι συνθήκες στα εκτροφεία μινκ είναι ανθρώπινες. Ρωτάμε, τότε, γιατί προσπαθούν μόνο να κρύψουν αυτά τα εκτροφεία από το κοινό, πιέζοντας τη νομοθεσία να ποινικοποιήσει τη λήψη φωτογραφιών. Τα μινκ, που απελευθερώσαμε από τους Moyle, ζούσαν σε έντονες συνθήκες εγκλεισμού, μέσα στα ίδια τους τα σκατά. Το βασανισμό τους ήταν εύκολο να τον δεις και τη λαχτάρα τους για ελευθερία εύκολο να τη νιώσεις.

Θα πουν ότι η επιδρομή μας θα εμπνεύσει ανάλογες δράσεις. Εμείς λέμε ότι αυτό θα συμβεί αναμφίβολα. Είναι θαυμάσιο πράγμα το ότι ζούμε σε έναν κόσμο, όπου υπάρχουν άτομα που κάνουν τακτικά πράξης συμπόνιας , ρισκάροντας την ελευθερία τους για την ελευθερία των άλλων.

Θα πουν ότι δε θα σταματήσουμε πριν το πλήρες και συνολικό τέλος της δολοφονίας ζώων για τη γούνα τους. Σε αυτό το σημείο συμφωνούμε απόλυτα.

Δρούμε με αγάπη στις καρδιές μας.