Μάρτιος 2013

1 Μαρτίου – Καναδάς

Σύμφωνα με τις τοπικές μιντιακές αναφορές , βανδαλίστηκαν το Φλεβάρη 19 διχτυωτά κλουβιά – παγίδες που χρησιμοποιούνταν για να αιχμαλωτίζουν ελάφια στα πλαίσια της θανάτωσης τους, στο Cranbrook, στη Βρετανική Κολούμπια. 24 ελάφια νεαρής ηλικίας σκοτώθηκαν κατά τον αποδεκατισμό τους , ο οποίος ολοκληρώθηκε στα τέλη Φλεβάρη.

4 Μαρτίου – Ρωσία

Ρωσία, Krasnodar – Απελευθερώθηκε άλογο στην άγρια φύση

Κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού μας στην εξοχή έτυχε να συναντήσουμε ένα μοναχικό άλογο που ήταν δεμένο με αλυσίδα σε δέντρο. Γνωρίζαμε ότι άνηκε σε φάρμα εκτροφής αλόγων, που εμπορεύεται βόλτες με άλογα στους πρόθυμους τουρίστες. Εφόσον είχαμε μαζί τα εργαλεία μας (ποτέ μην φεύγεις από το σπίτι χωρίς κόφτες), γρήγορα κόψαμε τις αλυσίδες και το απελευθερώσαμε.

Ας γεμίσουν ξανά οι στέπες της Νότιας Ρωσίας με άγρια άλογα!

Two Sequoias, Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων – Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία

7 Μαρτίου – Χιλή

Τις πρώτες πρωινές ώρες αυτής της Πέμπτης (28 Φεβρουαρίου) βάλαμε φωτιά σε ένα φορτηγό που βρισκόταν έξω από το Sodimac Homecenter στο Temunco και η φωτιά εξαπλώθηκε χάρη σε κάποιες ξύλινες παλέτες.

Στη συνέχεια, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (2 Μαρτίου) τοποθετήσαμε έναν εκρηκτικό/εμπρηστικό μηχανισμό έξω από το περιφερειακό γραφείο των δεσμοφυλάκων, ο οποίος δεν εξερράγη, αλλά εκπλήρωσε το στόχο της τρομοκράτησης αυτών των καθαρμάτων, που πνίγουν την ελευθερία, των υπηρετών της γαμημένης εξουσίας που κάνει σκλάβους εμάς και τα ζώα. Με αυτές τις ενέργειες δείχνουμε για ακόμα μια φορά ότι είμαστε στη θέση να σπάσουμε τα δεσμά, ότι τα συναισθήματα είναι πιο ισχυρά από το φόβο.

Οι επιθέσεις αυτές δεν γίνονται μάταια, είναι μέρος του πολέμου που έχουν κηρύξει εναντίον μας πριν από την γέννηση μας και δεν έχουμε καμία πρόθεση να παραμείνουμε παθητικοί. Η φλόγα της εξέγερσης θα συνεχίσει να καίει και εμείς θα παραμείνουμε αδάμαστοι παρά όλους αυτούς που προσπαθούν να μας δαμάσουν και δε θα επιτρέψουμε σε επιχειρήσεις όπως η Homecenter να το κάνουν αυτό στους αδερφούς και τις αδερφές μας, τα ζώα.

Θα συνεχίσουμε να καίμε ακόμα περισσότερο στην La Araucanía, όπως ακριβώς έγινε με το Luchsinger.

C.N.I (Εμπρηστικός περιπλανώμενος πυρήνας)

*Βίντεο από την κακοποίηση των ζώων στο Sodimac Homecenter: 
http://www.youtube.com/watch?v=q9IJ0h3zcyg

**Οι  Werner Luchsinger και Vivian McKay, ήταν μεγάλοι γαιοκτήμονες , που σκοτώθηκαν σε εμπρησμό των σπιτιών τους από τους πολεμιστές Mapuche τον Ιανουάριο.

8 Μαρτίου – Αγγλία

George House #A5822CW
Werrington YOI
Werrington
Stoke-On-Trent
ST9 0DX
UNITED KINGDOM

Το Μάρτη του 2013, ο George καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση για βανδαλισμούς στο χώρο των κυνοδρομιών του Coventry Stadium και για προσπάθεια απελευθέρωσης ποντικιών από το πανεπιστήμιο του Warwick. Παρακαλούμε στείλτε του γράμματα υποστήριξης!

11 Μαρτίου – Σουηδία

Αργά το βράδυ της 28ης Φλεβάρη, επισκεφθήκαμε το μελλοντικό ιδιοκτήτη εκτροφείου γούνας, Knut Wilhelm στο σπίτι του (Korsberga lilla solberga 1, Hjo, Sweden). Ενώ οι εκτροφείς γούνας σε όλην τη Σουηδία σχεδιάζουν να κλείσουν τα εκτροφεία τους, ο Knut σκέφτεται να ανοίξει εκτροφείο 6000 μινκ. Δε θα επικροτήσουμε τα σχέδια του να στερήσει από αυτά τα φτωχά πλάσματα την ελευθερία τους, να τα βάλει σε μικροσκοπικά κλουβιά, να τα σκοτώσει με αέριο και να τα γδάρει για τη γούνα τους.

Πετάξαμε δυο μεγάλα τσεκούρια μέσα από τα παράθυρα του στον κάτω όροφο του σπιτιού του, ως προειδοποίηση. Κανένα μέλλον στην εκτροφή γούνας. Μόνο εμείς.

Επικοινωνήστε ελεύθερα με τον Knut:

Korsberga lilla solberga 1, Hjo
0708-453288

Animal Rights Militia (Πολιτοφυλακή για τα Δικαιώματα των Ζώων)

12 Μαρτίου – Ρωσία

Την Τετάρτη 06/03/13, κάναμε μια επίσκεψη σε ένα ακόμα εργοτάξιο επέκτασης λεωφόρου. Ψάξαμε για έναν αξιοπρεπή στόχο, και βρίσκοντας έναν, βάλαμε 6 λίτρα βενζίνης συνδεδεμένα με έναν χρονοδιακόπτη στο χώρο του οδηγού. Αλίμονο, ο εκσκαφέας δεν κάηκε τελείως: μόλις άρχισαν να ξεπετάγονται οι φλόγες από το χώρο του οδηγού, οι εργάτες έσπευσαν και άρχισαν να πολεμούν τη φωτιά. Φαίνεται πως πέτυχαν τον σκοπό τους. Παρόλα αυτά, αφήσαμε το στίγμα μας. Στα επόμενα κείμενα μας θα μιλήσουμε για τους τρόπους συναρμολόγησης ενός υποτυπώδη χρονοδιακόπτη και για το πώς αναβαθμίζουμε τα φιτίλια των μολότοφ.

Έναν παραδοσιακό χαιρετισμό στους συντρόφους μας. Εκφράζουμε την ολόψυχη υποστήριξη μας σε κάθε αναρχικό που έμπλεξε σε μπελάδες. Ελπίζουμε να το διαβάζετε αυτό. Είναι δεδομένο ότι αυτή η περίοδος δεν είναι η καλύτερη για εσάς, αλλά ο καιρός θα αλλάξει και αυτό θα περάσει. Ασφαλώς, δεν χρειάζεται να περιμένουμε ένα ανώφελο μέλλον. Σας ευχόμαστε καλή τύχη και ό,τι καλύτερο.

Την αλληλεγγύη μας σε όλους τους φυλακισμένους συντρόφους της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, σε όσους καταζητούνται και στους υπόδικους. Σε οποιονδήποτε συνεχίζει να πολεμά, που αρνείται να υποταχθεί. Σε όλους τους αδερφούς και αδερφές μας που βρίσκουν την δύναμη να αντιστέκονται. Αφιερώνουμε αυτόν τον εμπρησμό σε σας. Θα τα πούμε στους δρόμους.

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς – Ρωσία, “Πυρήνας Πανούργων”

13 Μαρτίου – Ρωσία

Κατά τη διάρκεια της νύχτας στις 08/03/2013, τοποθετήσαμε 3 εμπρηστικούς μηχανισμούς στα κατασκευαστικά οχήματα εξαγωγής άμμου στην περιοχή Solnechnogorsk (κοντά στην Μόσχα).

Η άμμος από αυτό το μέρος πηγαίνει στα έργα κατασκευής του αυτοκινητόδρομου στο δάσος Khimki καθώς και σε άλλα τοπικά αναπτυξιακά έργα. Δύο οχήματα καταστράφηκαν ολοκληρωτικά: μια ερπυστριοφόρα μπουλντόζα και ένας εκσκαφέας.

Λόγω του υγρού καιρού ένα από τα μηχανήματα δεν πήρε φωτιά, έτσι έπρεπε να επιστρέψουμε. Με τις φλόγες να μαίνονται από τον εκσκαφέα πίσω μας, πλησιάσαμε την βόμβα και την επανασυνδέσαμε.

Ολόψυχη υποστήριξη στη Συνωμοσία Πυρήνων Φωτιάς Ρωσίας, στους Ινδονήσιος αντάρτες από το Kulon-Progo, στις ομάδες ALF/ELF/FAI (Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων, Μέτωπο Απελευθέρωσης Γης, Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία) σε όλο τον κόσμο.
μαχητική αλληλεγγύη στον «μοναχικό λύκο του μετώπου απελευθέρωσης ζώων» Walter Bond, τα φυλακισμένα μέλη της ελληνικής Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, στον Marco Camenish και στους Ιταλούς αναρχικούς που διώκονται με τις αστυνομικές επιχειρήσεις του 2012 όπως την Tor κτλ.

Felicity Rider: παρέμεινε ελεύθερη!

Tortuga: απολαμβάνουμε να διαβάζουμε τα γράμματα σου, σύντροφε!

Wolfpack, ELF/FAI

13 Μαρτίου – Γερμανία

Σύμφωνα με αναφορές των μίντια , στις 11 Μαρτίου οι εργαζόμενοι μεγάλου εργοστασίου επεξεργασίας κρέατος στην πόλη Schongau, βρήκαν γραμμένη στα φορτηγά και τις πύλες της εταιρείας τη λέξη «δολοφόνοι». Επιπλέον, συνολικά 25 ελαστικά σε επτά φορτηγά τρυπήθηκαν. Οι καταστροφές εκτιμώνται σε 12.000 ευρώ.

16 Μαρτίου – Φιλιππίνες

Στις 27 Φεβρουαρίου 2013 το μεσημέρι, το κλουβί της κουκουβάγιας στο μικρό ζωολογικό κήπο του Boracay, στις Φιλιππίνες άνοιξε καθώς ο ζωολογικός κήπος ήταν σε λειτουργία και οι σεκιούριτι παρόντες κάποια μέτρα πιο πέρα. Εξαιτίας αυτού, οι ακτιβιστές δεν είχαν την ευκαιρία ούτε να ελευθερώσουν άλλα ζώα αλλά ούτε να τραβήξουν ένα καλό βίντεο κατά τη διαδικασία ανοίγματος του κλουβιού.

Η δράση έγινε από την ιπτάμενη φυλή πιθήκων, την ομάδα AR, η οποία κινείται μυστικά και κάνει άμεσες δράσεις διεθνώς, κυρίως όμως στη νοτιανατολική Ασία, αναφέρεται στο κείμενο του μηνύματος.

Ο μικρός ζωολογικός κήπος που βρίσκεται στο βουνό Luho, την υψηλότερη και πιο δημοφιλή οπτική γωνία στο Boracay, παρέχει φριχτές συνθήκες στα ζώα. Τα κλουβιά είναι στενά και βρώμικα, οι άνθρωποι που επισκέπτονται το σημείο χρησιμοποιούν φλας όταν βγάζουν φωτογραφίες, στοχεύουν τις κάμερες στα πρόσωπα των ζώων. Μερικά ζώα ουσιαστικά είναι ήδη καταθλιπτικά, για παράδειγμα οι άγριες γάτες τρώνε τις ουρές τους σε μόνιμη βάση.

Για αυτούς που νομίζουν ότι αυτή είναι η πρώτη άμεση δράση των ακτιβιστών της AR στο νησί, είναι ενδιαφέρον να μάθουν ότι τον προηγούμενο χρόνο ένα γιγάντιο καβούρι είχε κλαπεί από το εστιατόριο στην παραλία Boracay από την FAC. Μετά, οι δαγκάνες του ελευθερώθηκαν από τα πλαστικά σχοινιά που χρησιμοποιούνται για να μη μπορεί να προστατευτεί, επέστρεψε πάλι στη θάλασσα και έφυγε μακριά, κινούμενο αργά στα κρυσταλλένια καθαρά νερά. Δεν έχουμε ξαναδεί πιο όμορφη εικόνα, προσθέτει η FAC. Αυτά τα πτώματα και τα ζωντανά ζώα που περιμένουν τον άθλιο θάνατό τους μπορεί να τα δει κανείς στην παραλία καθημερινά, μπροστά σε χιλιάδες περαστικούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών.

Το 2012, η FAC επίσης έσωσε και απελευθέρωσε 7 ψάρια από ψαρά στην παραλία του νησιού Phangan, στην Ταϋλάνδη και άνοιξε δυο κλουβιά με εξωτικά πουλιά στο μουσείο Antonio, στο Ubud (Μπαλί, Ινδονησία).

19 Μαρτίου – Ιταλία

1

Σύμφωνα με τοπική εφημερίδα, κατά τη διάρκεια της νύχτας στις 11-12 Μαρτίου, δεκάδες κουνέλια και κοτόπουλα τα οποία προορίζονταν να σκοτωθούν για το κρέας τους, διασώθηκαν από τα κλουβιά του αυτοσχέδιου εκτροφείου στο χωριό San Marco, κοντά στη Βενετία.

2

3

23 Μαρτίου – Λιθουανία

Το βράδυ της 22ης Μαρτίου, χτυπήθηκε χασάπικο στη Βίλνα, στη Λιθουανία. Τοποθετήθηκε κόλλα στην κλειδαριά. «Δολοφόνοι» γράφτηκε στη βιτρίνα με φωτεινό ροζ χρώμα. Τα συνθήματα καθαρίστηκαν αμέσως την επόμενη ημέρα αλλά το μήνυμα στάλθηκε. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων

26 Μαρτίου – Καναδάς

4

Σαν απάντηση στο Seattle Fur Exchange

Αυτές τις ημέρες, άνθρωποι συγκεντρώνονται στο Seattle σε έναν τραγελαφικό εορτασμό του βάρβαρου εμπορίου γούνας. Πωλούν ανείπωτο αριθμό δερμάτων από αθώα ζώα στο όνομα του ανόητου θεού τους, του χρήματος. Απαντώντας σε αυτούς τους δολοφόνους, επιστρέψαμε στο Βανκούβερ για να επισκεφθούμε ένα άλλο σπίτι του τρόμου, το Glass House στην οδό 1425 Clyde Avenue, στο δυτικό Βανκούβερ. Το Glass House ανήκει στην περιβόητη βασανίστρια ζώων Jody Claman. Η Jody Claman υποστηρίζει και προάγει την κακομεταχείριση, το βασανισμό και τη δολοφονία δεκάδων χιλιάδων αθώων γουνοφόρων ζώων, στο ηλίθιο τηλεοπτικό της σόου «real housewives of Vancouver». Φημίζεται για το ότι φοράει ντουζίνες από νεκρά ζώα στη μορφή των αηδιαστικών γούνινων παλτών της. Περιφέρεται γύρω από την άχρηστη, χωρίς νόημα ζωή της, μοιάζοντας με το ψυχωτικό μπάσταρδο παιδί της Cruella Deville και της Barbie. Στο κατάστημα της πουλάει γούνες και φτερά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ίδια δεν γνωρίζει ότι αυτά τα φτερά αρπάζονται βίαια από τα πουλιά όσο ακόμα είναι ζωντανά ή βράζοντας τα σε καυτερές δεξαμενές.

Jody, είπες ψέματα στα μίντια ότι οι φριχτές γούνες σου είναι μεταχειρισμένες, αλλά ξέρουμε ότι λες ψέματα για να κρύψεις τη ντροπή σου για τις βίαιες συνήθειές σου. Επίσης, είσαι ψεύτρα καθώς στο σάιτ σου λες ότι πουλάς γούνα από ρακούν που πρέπει είτε να είσαι πολύ χαζή για να μην καταλαβαίνεις ότι είναι γούνα σκύλου είτε να σου αρέσει να λες ψέματα για αυτό.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της 21ης Μάρτη, κατεβήκαμε από το Βανκούβερ για να επισκεφθούμε το φριχτό μαγαζί της. Ρίξαμε υγρό από την πόρτα που καταστρέφει ο,τιδήποτε με το οποίο έρχεται σε επαφή. Επίσης, υπενθυμίσαμε στο Glass House ότι βρίσκεται υπό την παρακολούθηση υπογράφοντας με το όνομα του Μετώπου Απελευθέρωσης Ζώων με μεγάλα γράμματα με μπογιά. Ρίξαμε την υπόλοιπη μπογιά στο μπροστινό μέρος του καταστήματος για να προειδοποιήσουμε την κοινότητά σας για αυτά που κάνετε στα αθώα ζώα κάθε μέρα στο όνομα της φριχτής αντίληψης σας για την μόδα.

Αν ξαναβρούμε γούνα στο κατάστημα σου ή στο ηλίθιο show σου, θα τα πούμε στο σπίτι σου την επόμενη φορά.

Είναι ώρα να συνειδητοποιήσεις ότι δεν είσαι το μόνο άτομο στη Γη. Κάθε μέρα εκατομμύρια μινκ, αλεπούδες, σκυλιά, κουνέλια και άλλα ζώα φυλακίζονται σε κλουβιά, χτυπιούνται πάνω κάτω από βαρεμάρα και τρόμο. Βλέπουν τα μέλη των οικογενειών τους να πετιούνται σε θαλάμους αερίων και να πνίγονται. Οι τοίχοι των θαλάμων είναι γεμάτοι με σημάδια από τα νύχια των καταδικασμένων που απεγνωσμένα προσπαθούν να ξεφύγουν, αλλά η διαφυγή είναι ανέφικτη. Στις αλεπούδες τοποθετούν ράβδους στα γεννητικά τους όργανα και τους κάνουν ηλεκτροσόκ και τα μικροσκοπικά τους μάτια πετάγονται προς τα έξω καθώς τους παίρνουν τη ζωή. Στα χιλιάδες σκυλιά των οποίων τα κουφάρια βρίσκονται στο μαγαζί της Jody, έσπασαν τα κεφάλια έτσι ώστε να μπορεί αυτή να αισθάνεται ξεχωριστή, φορώντας τα σώματα τους σαν κασκόλ.

Βάλτε το καλά στο μυαλό σας, όσο συνεχίζετε να τα σκοτώνετε, θα έχετε νέα μας.

Για τα ζώα, που δε μπορούν να σώσουν τους εαυτούς τους.

Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων

27 Μαρτίου – Ιταλία

26 Δεκεμβρίου 2012

Vignola, Modena, Ιταλία.

Μέσα στη νύχτα, επιτεθήκαμε στο γουναράδικο ‘Amichetti.’ Πυροδοτήσαμε έναν εκρηκτικό μηχανισμό μπροστά από τα παράθυρα (ένα μπουκάλι βενζίνη + 2 γκαζάκια).

Για τα ζώα, αντεπίθεση!

A.L.F. / Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων

27 Μαρτίου – Γαλλία

Βόρεια Γαλλία: Περίπου 50 αφίσες τσίρκου καταστράφηκαν.

5

6

29 Μαρτίου – Ιταλία

Luca Bonvicini

Ο Luca Bonvicini συνελήφθη στο Παρίσι, το Μάρτιο του 2013, μετά από δυο μήνες φυγοδικίας. Κατηγορείται για συμμετοχή σε τέσσερις εμπρηστικές επιθέσεις με στόχους τις βιομηχανίες κρέατος και γάλακτος, που έγιναν στην Ιταλία στα τέλη του 2012, συμπεριλαμβανομένης της δράσης της 31ης Δεκέμβρη, κατά την οποία 8 φορτηγά ιδιοκτησίας γαλακτοκομικής εταιρείας καταστράφηκαν.

Ο Luca έχει εκδοθεί στην Ιταλία.

Σημείωση: Τα δυο άλλα άτομα που έχουν συλληφθεί σχετικά με τους εμπρησμούς, τουλάχιστον ο ένας από αυτούς σχετίζεται με φασιστικές ομάδες. Το Bite Back έχει επιβεβαιώσει ότι ο Luca δεν ακολουθεί εξουσιαστικές και ρατσιστικές ιδεολογίες.

30 Μαρτίου – Ισπανία

7

Διάσωση και απελευθέρωση στις Βαλεαρίδες Νήσους (Ισπανία)

Επτά κοτόπουλα που προορίζονταν να υποδουλωθούν και στη συνέχεια να δολοφονηθούν για την κατανάλωση πτωμάτων από τους ανθρώπους, ελευθερώθηκαν το μήνα Μάρτη, στη Μαγιόρκα.

ΖΗΤΩ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ A.L.F (ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΖΩΩΝ). (Άνδρες και γυναίκες).

8

9

31 Μαρτίου – Ιταλία

Η πιο όμορφη χειρονομία είναι να ανοίγεις τα κλουβιά χωρίς να περιμένεις κάποιον άλλον.

Αυτά τα κλουβιά που φυλακίζουν τα ζώα και αυτά που κλειδώνουν εμάς σε θεσμικές πολιτικές περιορίζοντας τη δράση μας.

Ανεξάρτητα από το αν είναι παράνομες ή νόμιμες οι δράσεις μας, μαχόμαστε να καταστρέψουμε τα σχέδια αυτών που θέλουν να ελέγχουν και να εκμεταλλεύονται τα ανθρώπινα και μη ανθρώπινα ζώα.

Στις 26/3/13, ανοίξαμε κλουβιά και φράχτες στο εκτροφείο κοντά στο ποτάμι στη Via Torre, στο Fiesso D’artico (PD) ελευθερώνοντας χιλιάδες μινκ, ανάμεσα στα οποία βρίσκονταν πολλές έγκυες θηλυκές, που τώρα θα γεννήσουν στην ελευθερία.

Στο όνομα του Μετώπου Απελευθέρωσης Ζώων τονίζουμε την απόσταση που υπήρχε ανέκαθεν ανάμεσα σε μας και σε ρατσιστικά και φασιστικά κινήματα.

Άμεση δράση για την απελευθέρωση των ανθρώπων, των ζώων και της γης

ALF (Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων)