Σεπτέμβριος 2013

2 Σεπτεμβρίου – Ισραήλ

Απελευθέρωσα ένα μικρό πράσινο πουλί, ίσως ένα είδος παπαγάλου, από ένα κλουβί, που βρισκόταν σε ένα περβάζι, το οποίο έμοιαζε με κουτί για καλλιέργεια φυτών. Μόλις το πτηνό συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί, πέταξε μακριά ευτυχισμένο με κελαϊδίσματα. Στη θέση του πουλιού έβαλα στο κλουβί ένα κομμάτι χαρτί, που έγραφε “269” (www.269life.com).

2 Σεπτεμβρίου – Γερμανία

12Το ELF ανέλαβε την ευθύνη για το σαμποτάζ στο χιονοδρομικό κέντρο, στο βουνό Wurmberg (οροσειρά Harz). Τη νύχτα της 27ης Αυγούστου, σπάστηκαν τα παράθυρα από διάφορα οχήματα εκσκαφής, κόπηκαν υδραυλικοί σωλήνες και ηλεκτρικά καλώδια σε διάφορα οχήματα, ένα groomer χιονιού, μηχανήματα χιονιού και σταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας καταστράφηκαν και επίσης, η υποδομή τελεφερίκ. Γράψαμε διάφορα συνθήματα όπως: «Αφήστε το δάσος να ζήσει», «Σαμποτάζ στα χιονοδρομικά»,  «Αφήστε το δάσος να ευδοκιμήσει», «Δεν υπάρχει χρόνος να περιμένουμε για αλλαγή», «Δείξε την αφοσίωσή σου μέσω της δράσης». Οι ζημιές υπολογίζονται σε 100.000€. Η επέκταση του χιονοδρομικού κέντρου έχει επικριθεί έντονα από περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Η ανάληψη ευθύνης έγινε στο linksunten.indymedia.org στα γερμανικά.

Τη νύχτα της 27ης προς 28η Αυγούστου, σαμποτάραμε έναν ενδιάμεσο σταθμό του τελεφερίκ, στο χιονοδρομικό κέντρο του Wurmberg. Γράψαμε αρκετά συνθήματα με σπρέι στα τοιχώματα βαγονιών, τα οποία ανήκουν στο σύστημα, που εκμεταλλεύεται η εταιρεία Wurmberg Seilbahn Gesellschaft.

–   «Αφήστε το δάσος να ζήσει» (στα γερμανικά)

–   «Σαμποτάζ στα χιονοδρομικά» (στα γερμανικά)

–   «Αφήστε το δάσος να ευδοκιμήσει» (στα αγγλικά)

–   «Δεν υπάρχει χρόνος να περιμένουμε για αλλαγή» (στα αγγλικά)

–   «Δείξε την αφοσίωσή σου μέσω της δράσης» (στα αγγλικά)

Σπάσαμε πολλά παράθυρα στο κτίριο, σε οχήματα κατασκευών, τα οποία βρίσκονταν εκεί, καθώς και σε δύο εκχιονιστήρες πίστας. Κόψαμε καλώδια στα οχήματα και στους εκχιονιστήρες, καθώς και σε διάφορα κουτιά παροχής ρεύματος του συστήματος ανέλκυσης και του συστήματος δημιουργίας τεχνητού χιονιού.

Αυτή ήταν μια αναγκαία πράξη αντίστασης απέναντι στη συνεχιζόμενη καταστροφή της φύσης στο Wurmberg, από την Wurmberg Seilbahn Gesellschaft. Τόσο η κατασκευή, όσο και η λειτουργία ενός χιονοδρομικού κέντρου, όπως αυτό που εκμεταλλεύεται η Wurmberg Seilbahn Gesellschaft, πρέπει να απορριφθούν.

Εκεί, όπου το φυσικό περιβάλλον γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης -και υπόκειται στα κερδοσκοπικά συμφέροντα επιμέρους φορέων-, η άμεση αντίδραση ενάντια σε αυτήν την εκμετάλλευση είναι αναπόφευκτη! Ως εκ τούτου, η εταιρεία  Wurmberg Seilbahn Gesellschaft έγινε στόχος της δράσης μας.

Η κατασκευή του χιονοδρομικού κέντρου στο Wurmberg, η οποία βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο, καθιστά ξεκάθαρη για μία ακόμη φορά την καταστροφική σχέση του ανθρώπου με τη φύση, στον καπιταλισμό. Περίπου 16 εκτάρια δάσους αποψιλώθηκαν, προκειμένου να κατασκευαστεί το νέο lift, ένα μεγάλο πάρκινγκ αυτοκινήτων και νέες πίστες στις πλαγιές του βουνού. Τα δέντρα, που ξαφνικά έχουν απομείνει στα όρια της περιοχής, που αποψιλώθηκε, αντιμετωπίζουν τώρα επιπλέον κινδύνους λόγω των ανέμων. Επίσης, θα κατασκευαστούν ακόμα περισσότερα κανόνια, που θα σκορπίζουν τεχνητό χιόνι στις πίστες. Για τη λειτουργία τους, θα αντληθεί νερό από την προστατευόμενη περιοχή Warmen Bode και θα κατασκευαστεί στην κορυφή μια τεράστια δεξαμενή. Αυτές οι πίστες με τεχνητό χιόνι θα φωτίζονται με δυνατούς προβολείς, στη διάρκεια της νύχτας. Για τα ζώα, που δεν έχουν ακόμα εκδιωχθεί από τους οικοτόπους τους, η ζωή στο φυσικό τους περιβάλλον θα γίνει σχεδόν αδύνατη. Ο θόρυβος και το φως από τις εγκαταστάσεις για χειμερινά σπορ θα επηρεάσουν μόνιμα το δάσος. Σε αυτό δε βοηθά ούτε το γεγονός ότι η Wurmberg Seilbahn Gesellschaft -προσποιούμενη ότι είναι φιλική προς το περιβάλλον-  κάνει λόγο για μελλοντικά λιβάδια στις αποψιλωμένες περιοχές και για αναδασώσεις σε άλλα σημεία.

Το δάσος στο Wurmberg έχει καταστραφεί. Ποτέ δε θα ξαναγίνει όπως ήταν. Ως συνέπεια αυτού, η καταστροφή πρέπει τώρα να μετατοπιστεί στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου, ώστε να επιστρέψουμε στο δάσος τον χώρο του, κομμάτι-κομμάτι, για να μπορέσει να αφεθεί μόνο του και να υπάρξει ελεύθερο από την εκμετάλλευση.

Μέτωπο Απελευθέρωσης της Γης

ELF

Μετάφραση: Έρεβος

3 Σεπτεμβρίου – Ισραήλ

3«Απελευθερώστε τα πουλιά» (הציפורים לחופשי) και «Αρνηθείτε να χυθεί αίμα» ( סרבו לשפוך דם) γράψαμε με κόκκινη μπογιά σε ένα φορτηγό, που ανήκει σε ένα σφαγείο κοτόπουλων, στην Ιερουσαλήμ.

3 Σεπτεμβρίου – Η.Π.Α.

Kevin Johnson #4565
Woodford County Jail
111 E Court Street
Eureka, IL 61530-1252
USA

Tyler Lang #4564
Woodford County Jail
111 E Court Street
Eureka, IL 61530-1252
USA

Ο Kevin Johnson (Kevin Olliff) και ο Tyler Lang είναι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων. Στις 14 Αυγούστου, συνελήφθησαν στην αγροτική περιοχή του Ιλλινόις με την κατηγορία της «κατοχής εργαλείων διάρρηξης». Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα υποστήριξής τους για ενημέρωση: http://supportkevinandtyler.com

4 Σεπτεμβρίου – Αγγλία

150 έγκλειστα κοτόπουλα απελευθερώθηκαν από ένα εκτροφείο στα νότια της Αγγλίας, σε αλληλεγγύη με όλους τους εμπλεκόμενους στον αγώνα ενάντια στη σφαγή ασβών. Μέχρι όλοι να είναι ελεύθεροι.

5 Σεπτεμβρίου – Η.Π.Α.

Τουλάχιστον 100 μινκ απελευθερώθηκαν από τα κλουβιά τους, σε ένα εκτροφείο γούνας στην Keota της Iowa, στις 30 Αυγούστου. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας (όπως αναφέρεται στο Animal Liberation Frontline): «Φαινόταν σαν κάποιος να είχε ανοίξει τα καπάκια από τα κλουβιά τους ώστε να τα αφήσει να τρέξουν έξω».

 7 Σεπτεμβρίου – Αγγλία

Τον Ιούνιο, αναφέραμε ότι χακάραμε τη βάση δεδομένων της NFU Mutual, του χρηματικού βραχίονα της NFU, που μισεί τα ζώα . Από τον Ιούνιο, δεν έχουμε διατηρήσει μόνο την πρόσβασή μας στις βάσεις δεδομένων της  NFUM , αλλά τώρα έχουμε πρόσβαση και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους (email) . Ήταν διασκεδαστικό να διαβάζουμε τα μηνύματά τους λεπτομερώς, στα οποία φαίνονταν οι προσπάθειες, που έκαναν για να μας αποκαλύψουν. Ακόμη πιο αστείο ήταν το ότι συγχαίρανε τους εαυτούς τους που «κανένα hacking δεν είχε συμβεί»!

Είχαμε προειδοποιήσει ότι θα χρησιμοποιούσαμε τα στοιχεία που βρήκαμε, ώστε να καταστραφούν οικονομικά όσοι εμπλέκονται στη σφαγή. Η σφαγή ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα και εμείς ανεβάσαμε τώρα τις λεπτομέρειες (συμπεριλαμβανομένων των λογαριασμών) αυτών, που είναι γνωστό ότι εμπλέκονται στη σφαγή. Αυτό έγινε σε διάφορες ιστοσελίδες, όπου και θα χρησιμοποιηθούν για κλοπή ταυτότητας ή για να αδειάσουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους. Οι εκτροφείς και οι γαιοκτήμονες δεν θα είναι σε θέση να χρηματοδοτήσουν τη σφαγή της άγριας φύσης, χωρίς χρήματα. Όταν βρούμε και άλλους, που εμπλέκονται στη σφαγή, θα ανεβάσουμε τα στοιχεία τους .

Μας εκπλήσσει το γεγονός ότι η NFUM απέτυχε να κλείσει τις τεράστιες τρύπες ασφαλείας τους, αφού ενημερώσαμε ότι τους χακάραμε τον Ιούνιο. Αλλά, έχοντας δει τα μηνύματα, τώρα ξέρουμε ότι έγινε απλά επειδή η μηχανογραφική τους υποστήριξη είναι χάλια.

Εκτός από τα οικονομικά στοιχεία, που βρήκαμε, έχουμε και άλλα δεδομένα, όπως τα στοιχεία αυτοκινήτων όσων γνωρίζουμε ότι εμπλέκονται στη σφαγή . Έχουμε επισυνάψει φωτογραφίες των στοιχείων των οχημάτων, που είναι ασφαλισμένα στο κτήμα Forthampton.

Η πραγματική μάχη, που θα σώσει τους φίλους μας στις περιοχές σφαγής στη Somerset και Gloucestershire, δίνεται από τους γενναίους, που σαμποτάρουν τους κυνηγούς με περιπολίες κάθε νύχτα, σώζοντας ζωές. Όσοι από εμάς είναι πολύ μακριά για να βοηθήσουν άμεσα τους φίλους μας, που είναι σε κίνδυνο, θα συνεχίσουν να βρίσκουν νέους τρόπους για να επιτεθούν στην NFUM .

Η NFU Mutual είναι το οικονομικό σκέλος της NFU. Παρέχουν εκατομμύρια κάθε χρόνο σε δωρεές προς την NFU. Χωρίς την NFUM, η NFU δεν θα έχει πια τα χρήματα για να ασκήσει πιέσεις στους διεφθαρμένους πολιτικούς μας να κρατήσουν τη νομοθεσία για την καλή διαβίωση των ζώων χαλαρή . Χωρίς την NFUM , δεν θα υπήρχε η NFU και άρα δεν θα υπήρχε ούτε το εξαγωγικό εμπόριο ζώντων ζώων από το Ηνωμένο Βασίλειο και κατά συνέπεια, ούτε η θανάτωση των ασβών . Η ύπαρξη της NFUM προκαλεί άσκοπη ταλαιπωρία σε εκατομμύρια ζώα.

GeekyBadgers

9 Σεπτεμβρίου – Η.Π.Α.

Σε αλληλεγγύη με τις πρόσφατες πράξεις δολιοφθοράς και στόχευσης
της βιομηχανίας γούνας στο Οντάριο (Bay Area) και το Μιντγουέστ, εμείς επιτεθήκαμε στην εταιρεία LeatherCare του Όρεγκον. Η εν λόγω εταιρεία ειδικεύεται στην παροχή
υπηρεσιών συντήρησης γούνας και δερμάτινων ενδυμάτων και μαζί με τη μητρική της εταιρεία Prestige Cleaners, λειτουργούν εγκαταστάσεις αποθήκευσης γούνας στο
Σιάτλ. Την Κυριακή το βράδυ, τα προϊόντα της λιανικής πώλησής τους στην εισοδό τους, που βρίσκεται στη διεύθυνση 6303 SE Powell Blvd στο Πόρτλαντ, βουτήχτηκαν σε κόκκινο χρώμα, για να αντιπροσωπεύουν το αίμα των εκατομμυρίων μινκ, αλεπούδων, λυγκών και αγριόγατων, που φυλακίστηκαν στα εκτροφεία γουνοφόρων ζώων και δολοφονήθηκαν για τη μόδα και τη ματαιοδοξία. Για χρόνια, η εταιρεία αυτή έχει διευκολυνθεί και επωφεληθεί από την αθλιότητα του εμπορίου γούνας. Ελπίζουμε ότι αυτό θα είναι μια υπενθύμιση του αίματος στα χέρια τους.

Πολλοί έχουν υποστηρίξει ότι αυτές οι μικρές πράξεις καταστροφής περιουσίας είναι
αναποτελεσματικές και μάταιες . Εμείς υποστηρίζουμε, ωστόσο, ότι οι πράξεις αυτές μπορούν να χρησιμεύσουν ως καταλύτης για να εμπνεύσουν κι άλλους σε δράση, όπως αποδεικνύεται από την πρόσφατη αύξηση παράνομων δραστηριοτήτων στη Βόρεια Αμερική.

ΟΙ ΒΑΤΡΑΧΟΙ

10 Σεπτεμβρίου – Ρωσία

Από https://fromrussiawithlove.noblogs.org:

Δύο πυρήνες οικοαναρχικών, στη Μόσχα, πραγματοποίησαν συντονισμένη επίθεση σε οδικό εργοτάξιο, στα ανατολικά της Μόσχας, η οποία κατέληξε στον εμπρησμό δύο οχημάτων εκσκαφής. Η δράση πραγματοποιήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2013. Πρώτα πέσαμε πάνω σε κάποιους εργάτες, οι οποίοι ήταν απασχολημένοι με το να ανάψουν φωτιές κοντά στα οχήματα, που χρησιμοποιούνται ως κινητές μονάδες στέγασης, δίπλα στο δάσος. Έτσι, αρχικά μπήκαμε στον πειρασμό να τους γαμήσουμεκαι να κάψουμε τα οικήματά τους, μαζί με εργαλεία και τα προσωπικά τους αντικείμενα. Αλλά, αποδείχτηκε ότι η αμοιβαία επιθυμία μας για καθαρό κάρμα ήταν πιο δυνατή από την τάση μας να το χαλάσουμε κι έτσι, δεν αγγίξαμε τους σκλάβους. Πυρπολήσαμε τα οχήματά τους.

Ως συνήθως, ενεργήσαμε με θράσος: κάναμε τις κακές μας πράξεις ακριβώς μπροστά στους εργάτες και τους περαστικούς οδηγούς. Επίσης, ζητάμε συγγνώμη από τον τύπο, που σχεδόν είχε τροχαίο ατύχημα επειδή η φλεγόμενη μπουλντόζα τον υπνώτισε τόσο πολύ.

Αξιοποιούμε αυτήν την ευκαιρία για να σας υπενθυμίσουμε ότι οι εργασίες στο εργοτάξιο συνεχίζονται. Η περιφέρεια της Μόσχας είναι γεμάτη με έργα σαν αυτό, όπου ξεριζώνονται δέντρα και η γη καλύπτεται με άσφαλτο. Όσο περισσότεροι δρόμοι υπάρχουν, τόσο λιγότερος χώρος μένει για να ζήσουμε. Αυτό δεν το βρίσκουμε σωστό. Καλή τύχη σε όσους είναι γενναίοι. Θάνατος σε όσους δεν είναι.

Συνωμoσία Πυρήνων της Φωτιάς – Ρωσία
Μέτωπο Απελευθέρωσης της Γης – Ρωσία

Μετάφραση: Έρεβος

12 Σεπτεμβρίου – Καναδάς

Οι γαλακτοπαραγωγοί του Καναδά έχουν ξεκινήσει μια πολλών εκατομμυρίων δολαρίων διαφημιστική καμπάνια  (προπαγάνδα), που απευθύνεται στο ευρύ κοινό με το σλόγκαν «100 καλοί  λόγοι»  για να πίνουν γάλα. Την περασμένη εβδομάδα, βάψαμε έξι διαφημιστικές πινακίδες των γαλακτοκομικών προϊόντων τους, για να υπερασπιστούμε τα ζώα, το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Όσο η εταιρεία Pattison συνεχίζει να πουλάει διαφημιστικό χώρο στους παραγωγούς γαλακτοκομικών προϊόντων του Καναδά, θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις.

Vancouver

14 Σεπτεμβρίου – Ισραήλ

45Δημοσιεύθηκε από το Ισραηλινό Γραφείο Τύπου Απελευθέρωσης των Ζώων. (Κάντε κλικ* εδώ και εδώ για περισσότερες φωτογραφίες πριν και μετά την απελευθέρωση):

*Σ.τ.Μ.: Τα links οδηγούν στο facebook.

Τη νύχτα της 11ης Σεπτεμβρίου, λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη σφαγή τους, ακτιβιστές του 269life  απελευθέρωσαν 8 «κοτόπουλα Kaparot» (εκτρέφονται ως «κοτόπουλα κρέατος», κάποια από αυτά θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται για κρέας) από το σφαγείο τους στην αγορά και δήλωσαν: «Kaparot από απελευθέρωση – όχι από δολοφονία».

(Υ.Γ. Κάπαροτ είναι ένα εβραϊκό τελετουργικό που ασκείται από κάποιους Εβραίους την παραμονή του Γιομ Κιπούρ. Κάποιος κουνάει ένα ζωντανό κοτόπουλο ή μια δέσμη  νομισμάτων πάνω από το κεφάλι κάποιου άλλου τρεις φορές, μεταφέροντας συμβολικά τις αμαρτίες του στο κοτόπουλο ή στα κέρματα. Το κοτόπουλο στη συνέχεια σφάζεται και δωρίζεται στους φτωχούς για κατανάλωση.)

16 Σεπτεμβρίου – ΗΠΑ

Από Portland Indymedia:

Συνεχίζοντας το βηματισμό άμεσης δράσης, που στοχεύει σπισιστικές εταιρίες στο Πόρτλαντ, σκάσαμε πολλά λάστιχα των εταιρικών βαν της Sunshine Dairy Foods, που βρίσκεται στον αριθμό 801 ΝΕ, της 21ης λεωφόρου. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για το κύμα παράνομων δράσεων στο Πόρτλαντ. Συνεχίστε τον αγώνα.

FAI – Όρεγκον

Μέχρι την καταστροφή κάθε ανθρώπινης και μη-ανθρώπινης φυλακής.

Μετάφραση: Έρεβος

17 Σεπτεμβρίου – Ισπανία

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, 20 ταύροι αφέθηκαν ελεύθεροι από τους PENS στις παρυφές της πόλης της Tordesillas, αργά στις 14 Σεπτεμβρίου. Δυστυχώς, οι ταύροι συνελήφθησαν και πιθανό να σκοτώθηκαν, κατά τη διάρκεια της γιορτής «Toro de la Vega» και της ταυρομαχίας στις 17 Σεπτεμβρίου.

17 Σεπτεμβρίου – Τσεχία

6Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

17 κοτόπουλα απελευθερώθηκαν στην Τσεχία. Είχαν απελευθερωθεί από ένα εργοστάσιο σφαγής, λίγο πριν θανατωθούν και κοπούν σε κομμάτια. Έχουν ένα νέο σπίτι, όπου μπορούν να ζήσουν μέχρι να πεθάνουν φυσικά. Επειδή ήταν τόσο πολύ γενετικά εκφυλισμένα, ορισμένα από αυτά πέθαναν λίγο μετά αφού αφέθηκαν ελεύθερα… Τουλάχιστον, μπόρεσαν να πάρουν μερικές ανάσες φρέσκου ​​αέρα, να κρυφτούν από τους άλλους και να τρέξουν στο χορτάρι.

Μεγάλη στήριξη σε όλους τους vegan κρατουμένους και σε όλους τους ακτιβιστές, που δεν κάνουν συμβιβασμούς.

18 σεπτεμβρίου – Ισπανία

Οι ακτιβιστές χάκερ Anonymous πρόσθεσαν μια φωτογραφία και ένα μήνυμα ενάντια στη βάρβαρη και βάναυση “Toro de la Vega» γιορτή, στην ιστοσελίδα τουρισμού της πόλης Tordesillas. Την κύρια ιστοσελίδα της πόλης χάκαραν τον Αύγουστο.

18 Σεπτεμβρίου – Η.Π.Α.

Αυτή η Παρασκευή και 13 ήταν άτυχη για τον Harold Ovard, καθώς ξυπνώντας είδε την αιματοβαμμένη μπίσνα του να έχει δεχτεί επιδρομή από έναν πολεμιστή της ταξιαρχίας απελευθέρωσης μινκ.

Καταστράφηκαν αρχεία εκτροφής και 20 μινκ απελευθερώθηκαν από μια κόλαση, φτιαγμένη από την ανθρωπότητα.

Για τους Τ., Κ. και όλους τους αιχμαλώτους αυτού του πολέμου.

Απελευθερώστε!

Ανώνυμος

Σημείωση: Η φάρμα εκτροφής μινκ Ovard βρίσκεται στο Wanship (Summit County), της Γιούτα.

Μετάφραση: Έρεβος

19 Σεπτεμβρίου – Γερμανία

7Από τον Απρίλιο, 50 θέσεις κυνηγιού έχουν καταστραφεί μέσα στα κρατικά δάση, στην πολιτεία του Schleswig-Holstein. Η ζημιά φέρεται να είναι πάνω από 20.000 ευρώ.

20 Σεπτεμβρίου –  Καναδάς

8(Φωτογραφίες: πριν και μετά)

Στις 16 Σεπτεμβρίου, γκρέμισα αυτό το αυτοσχέδιο περίπτερο ελαφιών, που επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για τη δολοφονία ελαφιών και άγριων ​​γαλοπούλων, στην επερχόμενη κυνηγετική περιόδο, στο Simcoe, ON CA. Πέταξα τα λουριά και το κάθισμα, που χρησιμοποιούνταν γι ‘αυτό, πολύ μακρυά, ώστε να μη μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε άλλη φονική παγίδα ζώων. Μέχρι η εκμετάλλευση και οι φόνοι να σταματήσουν!

ALF

926 Σεπτεμβρίου – Η.Π.Α.

Χτες το βράδυ, το Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων άνοιξε εκατοντάδες κλουβιά, στη φάρμα εκτροφής μινκ Rykola, που βρίσκεται στον αριθμό 557 της οδού Colver, στο Ebensburg, στην Πενσυλβανία. Χάσαμε το μέτρημα των ζώων, που απελευθερώθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον, εξαιτίας του γεγονότος πως τα ζώα βρίσκονταν στοιβαγμένα σε άθλιες συνθήκες, ανά τέσσερα σε μικροσκοπικά συρμάτινα κλουβιά. Οι λέξεις δε μπορούν να περιγράψουν τη βρώμα και την απίστευτη δυσωδία αυτής της φάρμας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα ζώα δεν έχασαν καθόλου χρόνο και απέδρασαν από τις έρημες φυλακές, στο φυσικό κόσμο.

Εκτός από τα κλουβιά, καταστρέψαμε και εκατοντάδες κάρτες εκτροφής, πολλές με αναγραφόμενη τιμή, που κυμαινόταν από τα 1000 ως τα 10000 δολάρια ανά ζώο.

Θέλουμε να επαναλάβουμε, όπως έκαναν και αρκετές πρόσφατες προκηρύξεις του ALF, την ευκολία της απελευθέρωσης των ζώων. Δεν κατέχουμε καμιά ιδιαίτερη ικανότητα ή ειδικά εργαλεία. Με αποφασιστικότητα και αίσθημα δικαιοσύνης πας αρκετά μακρυά.

Η εποχή εκδοράς απέχει μόνο μερικές εβδομάδες. Ψάξτε στο The Final Nail για να βρείτε μια φάρμα κοντά σας. Ας αρχίσει το τελικό στάδιο της επιχείρησης Bite Back. Μπορούμε να καταστρέψουμε αυτήν τη βιομηχανία, που έχει καταστρέψει τόσα πολλά.

Μετάφραση: Έρεβος

28 Σεπτεμβρίου – Γερμανία

Από linksunten.indymedia.org:

Το βράδυ στις 20/09/13 με 21/09/13, τοπικοί ακτιβιστές του ALF άλλαξαν το μήνυμα σε πάνω από 200 αφίσες διαφήμισης του τσίρκου Krone, κολλώντας αυτοκόλλητα, που έγραφαν: «Ακυρώθηκε λόγω της κακοποίησης των ζώων!» Η αστυνομία αναζητά τους ακτιβιστές…

Το γερμανικό κείμενο:

Το βράδυ της 20/09/13,  άγνωστος αριθμός ακτιβιστών από το τοπικό ALF κόλλησαν  αυτοκόλλητα, που έγραφαν «Ακυρώθηκε λόγω της κακοποίησης των ζώων» σε όλες τις διαφημιστικές αφίσες του τσίρκου Krone. Περίπου 200 αυτοκόλλητα κολλήθηκαν στις αφίσες σε όλην την πόλη. Το μεγαλύτερο μέρος τους το ξεκόλλησαν (πιθανότατα εργαζόμενοι του τσίρκο), πράγμα το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την ζημία του διαφημιστικού υλικού .

Κάθε μέρα ξεφυτρώνουν όλο και περισσότερες αφίσες, ώστε οι ακτιβιστές να μπορέσουν να εντοπιστούν από την αστυνομία και να συλληφθούν.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο βανδαλισμός εμφανίζεται με όλο και πιο αυξημένη δραστηριότητα, η οποία είναι ορατή από την αστυνομία…

30 Σεπτεμβρίου – Η.Π.Α.

29/9/2013

150-300 μινκ απελευθερώθηκαν από τα κλουβιά τους και δεκάδες καρτέλες αναπαραγωγής καταστράφηκαν, στη φάρμα μαζικής εκτροφής μινκ, που ανήκει στην εταιρία Lion Farms, που βρίσκεται στον αριθμό 2702 της οδού Hoaglin Road, στο Van Wert του Οχάιο. Αυτές οι εγκαταστάσεις φυλακίζουν δεκάδες χιλιάδες ζώα, κάτι που τις κάνει μια από τις μεγαλύτερες φάρμες εκτροφής στις Η.Π.Α. Χρονικοί περιορισμοί μας εμπόδισαν να κάνουμε περισσότερα.

Τα μινκ είναι άγρια ζώα, ενδημικά στη Βόρεια Αμερική. Τα ψέματα της βιομηχανίας γούνας είναι διάφανα. Τα μινκ είναι άγρια σαρκοφάγα ζώα και δε θα έχουν κανένα πρόβλημα να κυνηγήσουν και να επιβιώσουν στη φύση. Κάθε βιολόγος άγριας ζωής το γνωρίζει.

Οι ψυχές των βασανισμένων νεκρών κραυγάζουν για δικαιοσύνη. Οι ζωντανοί κραυγάζουν για λευτεριά. Μπορούμε να αποδώσουμε δικαιοσύνη. Μπορούμε να τα απελευθερώσουμε. Τα ζώα έχουν μόνο εμάς. Δεν θα τα απογοητεύσουμε.

ALF

Μετάφραση: Έρεβος