Σχετικά με την απελευθέρωση των πουλιών στην πορεία 28/4

ΛΕΥΤΕΡΙΑ Σ’ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ

Το Σάββατο 28 Απριλίου, ενώ η πορεία για τους συλληφθέντες της 12ης Φλεβάρη διέσχιζε την οδό Αθηνάς, κάποιοι σύντροφοι αποφασίσαμε να προβούμε στην απελευθέρωση φυλακισμένων πουλιών από δύο κεντρικά pet-shop.

Κατά τη διάρκεια αυτής της προσπάθειας ανοίχτηκαν και σπάστηκαν γύρω στα 10 κλουβιά ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι τουλάχιστον 4 παπαγάλοι και ένα καναρίνι.

Στην προσπάθεια αυτή βρήκαμε μπροστά μας ένα απρόοπτο εμπόδιο. Την ενέργεια αυτή, μαζί με τους ιδιοκτήτες των pet-shop και τους μπράβους τους, προσπάθησαν να εμποδίσουν και άτομα που συμμετείχαν στη πορεία και τη περιφρούρηση.

Θεωρούμε απαράδεκτο το ότι σε μια πορεία που προταγματικά υπερασπίζει την ελευθερία και εναντιώνεται στην καταστολή και τον εγκλεισμό, η περιφρούρηση απαξίωσε την απελευθερωτική αυτή ενέργεια.

Σε απάντηση του επιχειρήματος που τέθηκε για τη μη διασφάλιση της ευημερίας των απελευθερωμένων ζώων, έχουμε να πούμε τα εξής: Δε δράσαμε σε αυτή τη κατεύθυνση ούτε με την αντίληψη του σωτήρα ούτε του απομηχανής θεού. Δρούμε ώστε κάθε ανθρώπινο και μη ζώο να έχει τη δυνατότητα στην αυτοδιάθεση και την προσωπική ελευθερία. Κάθε ον πρέπει να είναι ελεύθερο να κάνει τις επιλογές του και να καθορίζει τη ζωή του. Η στέρηση αυτής της ελευθερίας δε μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι κάτι καλό ή αποδεκτό, ακόμα και αν αποτελεί πυλώνα για μια εφήμερη ευημερία.

αναρχικές/αναρχικοί