Δε θα είμαστε ένας στρατός συκοφαντών ειρηνικών βίγκαν

της Camille Marino

Εάν κάποιος μπορεί να παρακολουθήσει το Earthlings, το Meet Your Meat, μη ανθρώπινα snuff βίντεο, και μπορεί μετά να πηγαίνει στο supermarket, να αλληλεπιδρά με την ανθρώπινη απάθεια σε καθημερινή βάση και δεν συγκεντρώνει κάποιον απειροελάχιστο βαθμό εχθρότητας και θυμού, τότε πρέπει να ρωτήσω: ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ πρόβλημα υπάρχει με εσένα; Το κακό διαπερνά τον πολιτισμό μας.

Κατακλύζομαι από ανθρώπους που μου κηρύττουν το Ευαγγέλιο της ειρήνης. Θέλω ο καθένας να καταλάβει ότι… η ειρήνη είναι ο τελικός σκοπός. Και, εάν αυτό απαιτεί την υποκίνηση λίγου θυμού ως κίνητρο, είμαι εντάξει με αυτό. Εάν αυτό απαιτεί την εξολόθρευση ανθρώπινων παρασίτων, είμαι περισσότερο από εντάξει με αυτό. Εάν κάποιος μπορεί να μου δείξει πως τα βίγκαν φαγοπότια θα αλλάξουν τον κόσμο, τότε είμαι ανοικτή ακόμα και σε αυτό.

Αλλά αυτή η ανοησία πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα.

Με πολύ λίγες εξαιρέσεις, οι αντιρρήσεις στη βίγκαν οργή εκφράζονται από την άποψη πώς το κίνημα θα γίνει αντιληπτό από την επικρατούσα κοινωνική τάση. ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ! Το να χαϊδεύω την επικρατούσα κοινωνική τάση να καθιερώσει κάποια συνείδηση δεν είναι το φόρτε μου. Από εκεί που έρχομαι εγώ, ή έχεις συνείδηση ή δεν έχεις. Δεν είμαι ο θεός. Δεν υπάρχει θεός. Είμαστε μόνοι μας. Δεν μπορώ να κάνω έναν άλλο άνθρωπο να συμπάσχει με τα μη ανθρώπινα θύματα του ολοκαυτώματος εάν αυτοί είναι πολύ εγωιστές και ηλίθιοι για να κοιτάξουν πέραν από το μπέικον και τα αυγά τους. Μπορούμε όλοι, παρ’ όλα αυτά, να είμαστε ευγνώμονες για την υψηλή χοληστερόλη και τις καρδιακές παθήσεις και τα εμφράγματα!

Οι οργισμένοι βίγκανς εφιστούν αρνητική προσοχή πάνω τους. Εντάξει… και τι άλλο; Δεν προσπαθώ να κερδίσω τον τίτλο Miss Συμπαθητική. Δεν έχει να κάνει με εμένα! Δεν έχει να κάνει με οποιονδήποτε από εμάς! Υποθέτω ότι δεν ξέρω πώς να παρουσιάσω τον εγκλεισμό, το βιασμό, τον ακρωτηριασμό και τη δολοφονία σε μια όμορφη συσκευασία για να ταιριάξει στις μάζες. Γάμα τις μάζες! Δεν με ενδιαφέρουν… το μόνο που με ενδιαφέρει σχετικά με τις μάζες είναι να περιθωριοποιήσω την καταστροφικότητά τους.

Να μια ιδέα. Αντί να ανησυχούμε για την εικόνα μας και το πώς μας βλέπει ο κόσμος, γιατί απλά δεν κάνουμε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που υπαγορεύουν οι καταπιεστές; Κάθε βίγκαν μπλόγκερ πρέπει να αποδομήσει τις κοινωνικές αδικίες… να μην προσφέρει συνταγές στους γαμημένους σπισιστές. Κάθε βίγκαν πρέπει να είναι ειλικρινής με τους ανθρώπους μέσα στη ζωή του… και εάν αυτό σημαίνει τον κύκλο των φίλων μας, ας γίνει έτσι! Δεν πρέπει να ανεχτούμε τον εχθρό οπουδήποτε τον βρίσκουμε. Πρέπει να εγκαταλείψουμε την ευγενική συζήτηση και τις όμορφες προσεγγίσεις. Πρέπει όλοι να πάρουμε τους δρόμους και να φωνάξουμε και να ουρλιάξουμε και να επαναστατήσουμε σαν ένα μάτσο παραφρόνων τρελών με όλη τη δύναμη της φωνής μας ότι Ο ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ ΜΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ.

Η κοινωνία είναι λάθος! Όχι εμείς! Η κοινωνία μας είναι διαβολική και οι μάζες είναι αξιοκατάκριτες!

Αυτή η νοοτροπία ειρήνης και αγάπης πρέπει να μπει στην άκρη μέχρι η ειρήνη και η αγάπη να μπορεί να επεκταθεί σε όλα τα πλάσματα. Δεν προωθούμε την απάθεια και το κακό στους υποταγμένους… παρά τη συμβατική «φρόνηση».

Έχουμε έναν μαύρο Πρόεδρο. Υπάρχει ακόμα ρατσισμός. Έχουμε μια γυναίκα αντιπρόσωπο στη Βουλή (δεύτερη στη γραμμή για την προεδρία μετά τον Biden). Υπάρχει ακόμα σεξισμός. Έχουμε το γερουσιαστή Barney Franks που δηλώνει ευθέως ομοφυλόφιλος και τον Larry Craig, ο οποίος έχει «ευρεία θέση»… αστείο… Ακόμα, συνεχίζουμε να έχουμε ομοφοβία. Πώς σταματάμε το ολοκαύτωμα εάν προσπαθούμε να πείσουμε τους ανθρώπους ότι οι προκαταλήψεις τους είναι αρρωστημένες;

Πρέπει να σταματήσουμε στο προσφεύγουμε στη λογική του ανθρώπινου ζώου και απλά να εξαφανίσουμε τη δυνατότητά τους να συμμετέχουν σε ένα κοινωνικά αποδεκτό ολοκαύτωμα. Οι μηχανικοί του ολοκαυτώματος πρέπει να εξολοθρευτούν – οι ζωοτόμοι, οι ακτιβιστές της κτηνοτροφικής παραγωγής, αναμεμειγμένα καπιταλιστικά καθάρματα των οποίων τα ματωμένα χρήματα προέρχονται από κάθε αντιληπτή μορφή βασανιστηρίων μη ανθρώπων.

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΥΠΑΡΞΗ. Και η πτωματοφαγική κοινωνία πρέπει να επιληφθεί ως παρίας. Δεν είναι οι κύριοι και οι αφέντες μας στους οποίους είμαστε υπόχρεοι. Ο ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ! Και, ας είναι σαφές, δεν υποστηρίζω ότι έχω τις απόλυτες απαντήσεις – αλλά πιστεύω ότι η απάντηση βρίσκεται στην εύρεση της οργής μας, στο να φτιάξουμε τους δικούς μας κανόνες και να διαχωρίσουμε τους εαυτούς μας – παρά να τους ευθυγραμμίσουμε – με τον εχθρό. Δεν πρόκειται να βρούμε τις απαντήσεις σε καμία συσκευασία που παράγεται μαζικά για να καταναλώσει το κοινό.

Όπως έχει πει και κάποιος – και συμφωνώ ολόψυχα – πρέπει να είμαστε δημιουργικοί και πονηροί και καταστρεπτικοί.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΘΥΜΟ ΣΑΣ! ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΝ! Αυτό δεν έχει να κάνει με την εικόνα μας. Έχει να κάνει με τη δημιουργία κοινωνικής αλλαγής. Οι βίγκανς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ επικρατούσα τάση. Γιατί προσπαθούμε να χειραγωγήσουμε τους εαυτούς μας σαν να ήμαστε; Η επικρατούσα τάση είναι αυτή που πρέπει να αναθεωρηθεί… όχι να κατευνασθεί! Γάμα τους καταπιεστές που θέλουν να καλλιεργήσουν έναν περιθωριοποιημένο στρατό από συκοφάντες ειρηνικούς βίγκανς!