Μελέτη για τα απελευθερωμένα μινκ

Ενώ βασισμένη σε ψέματα η βιομηχανία γούνας υποστηρίζει ότι τα απελευθερωμένα μινκ δεν επιβιώνουν στη φύση, μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2009 μελετά το ποσοστό επιβίωσης των γεννημένων σε αιχμαλωσία μινκ όταν απελευθερώνονται. Η μελέτη, που έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, βρήκε πως η επιβίωση των απελευθερωμένων μινκ διαρκεί περισσότερο από οκτώ χρόνια. Η μελέτη έδειξε ότι κανένα από τα απελευθερωμένα μινκ δεν πέθανε άμεσα λόγω έλλειψης ικανοτήτων επιβίωσης.

Για χρόνια, αβάσιμες ενδείξεις και παραθέσεις βιολόγων που ασχολούνται με την άγρια φύση υποστήριζαν το ενδεχόμενο να υπάρχουν υψηλά ποσοστά επιβίωσης στα απελευθερωμένα μινκ. Για παράδειγμα, το άρθρο σχετικά με μια γυναίκα από τη Γιούτα που βρίσκει ένα μινκ στην αυλή της κοντά στη φάρμα γούνας McMullin, 18 μήνες αφότου δέχτηκε επίθεση από το Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων.

Η Μελέτη για τα Απελευθερωμένα Μινκ

Η μελέτη (που μπορείτε να δείτε εδώ), έχει τον τίτλο «Η επιβίωση των γεννημένων σε αιχμαλωσία ζώων στα προγράμματα αποκατάστασης – Περιπτωσιολογική Μελέτη του απειλούμενου ευρωπαϊκού μινκ Mustela lutreola».

Η μελέτη είχε σκοπό να απαντήσει στις ακόλουθες ερωτήσεις:

1. Ποιο είναι το ποσοστό επιβίωσης των απελευθερωμένων μινκ και πώς αλλάζει με τον καιρό από την ημέρα της απελευθέρωσης;
2. Έχουν η ηλικία, το φύλο και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτά κρατούνται πριν την απελευθέρωση, επιπτώσεις στη μεταγενέστερη επιβίωσή τους στη φύση;
3. Ποιες είναι οι αιτίες θνησιμότητας;

Μερικοί από τους παράγοντες που θα μπορούσαν να μετριάσουν τη σχετικότητα αυτής της μελέτης είναι οι ακόλουθοι:

1. Η μελέτη έγινε με το απειλούμενο ευρωπαϊκό μινκ, όχι με το συνήθως εκτρεφόμενο βορειοαμερικανικό μινκ.
2. Η μελέτη δεν διευκρίνισε για πόσες γενιές τα μινκ είχαν αναπαραχθεί σε αιχμαλωσία (εν τούτοις, όπως ανατυπώνεται παρακάτω, συμπέρανε ότι αυτό δεν ήταν σχετικό με την επιβίωση).

Τα Κυριότερα Σημεία της Μελέτης για τα Απελευθερωμένα Μινκ

1. «Δεν υπήρχε καμία απόδειξη ότι ο αριθμός των γενεών από τις οποίες κατάγονταν τα απελευθερωμένα μινκ είχε οποιαδήποτε επίδραση στην επιβίωσή τους».
2. Απελευθερωμένο μινκ επιβίωσε «ως και 39 μήνες».
3. «Η κύρια αιτία θανάτου ήταν άλλα σαρκοφάγα και αρπακτικά πτηνά, αν και αυτή η ευρεία κατηγοριοποίηση μπορεί να αποκρύπτει μια ποικιλομορφία μοιραίων σεναρίων».
4. (Μόνο)… «τρεις θάνατοι προκλήθηκαν από ανθρώπους: ένα πυροβολήθηκε, το δεύτερο χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο και το τρίτο ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου όταν επιχείρησε να μπει σε μια αυλή».
5. «Το ένα τέταρτο των απελευθερωμένων ευρωπαϊκών μινκ πέθανε μέσα στις πρώτες δέκα ημέρες. Το ποσοστό επιβίωσης μειώθηκε στο μισό σε 38 ημέρες και έπειτα σταθεροποιήθηκε… Συνολικά, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι τα μινκ προσαρμόζονται στη φύση περίπου 1-1.5 μήνα μετά την απελευθέρωση».
6. «Κανένα μινκ δεν βρέθηκε να έχει πεθάνει (άμεσα) λόγω έλλειψης ικανοτήτων επιβίωσης».
7. «Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι γενετικά ελεγχόμενα, μακροπρόθεσμα προγράμματα αναπαραγωγής εντός της κοινότητας των ζωολογικών κήπων μπορούν να είναι μια πηγή για επανεισαγωγές ατόμων».
8. Η μελέτη περιλαμβάνει γραφικές παραστάσεις με ποσοστά επιβίωσης και περισσότερα.

Η Βιομηχανία Γούνας Ψεύδεται

Αμέσως μετά τις απελευθερώσεις μινκ από το ALF, η απάντηση-καραμέλα της βιομηχανίας γούνας, χωρίς εξαίρεση, είναι ότι τα απελευθερωμένα μινκ δεν θα επιβιώσουν στη φύση. Είναι πιθανό να μην έχουν κανένα σχόλιο για αυτή την πρόσφατη μελέτη, η οποία αποδεικνύεται ότι αυτά τα τσιτάτα είναι ψέματα.

Συμπέρασμα

Τώρα έχουμε μια μελέτη δημοσιευμένη σε συνεργασία με ένα σημαντικό πανεπιστήμιο, σε ένα αξιόπιστο ακαδημαϊκό περιοδικό, που αποδεικνύει αυτό το οποίο το Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων και οι κριτικοί φιλόσοφοι πιστεύουν για χρόνια: τα μεγαλωμένα σε φάρμες μινκ διατηρούν τα άγρια ένστικτά τους, και όταν απελευθερώνονται, μπορούν να επανενταχτούν επιτυχώς στον εγγενή βιότοπό τους.

-Peter Young