1)Λιγότερο από το 2% των ανθρώπινων ασθενειών (1.16%) συναντώνται ποτέ στα ζώα.
2)Σύμφωνα με πρώην επιστημονικό ανώτερο υπάλληλο του Huntingdon Life Sciences, τα πειράματα στα ζώα και τα ανθρώπινα αποτελέσματα συμφωνούν με μόνο κατά “5%-25% κάθε φορά.” (Το ρίξιμο ενός νομίσματος “κορόνα ή γράμματα” θα ήταν πιο ακριβές.)
3) Το 95% των φαρμάκων που δοκιμάζονται σε ζώα απορρίπτονται αμέσως σαν άχρηστα ή επικίνδυνα για τους ανθρώπους.
4)Τουλάχιστον 50 φάρμακα στην αγορά προκαλούν καρκίνο στα ζώα των εργαστηρίων. Επιτρέπονται επειδή αναγνωρίζεται ότι οι ζωικές δοκιμές δεν είναι σχετικές.
5)Η Procter & Gamble χρησιμοποίησε ένα τεχνητό άρωμα παρά το γεγονός ότι αυτό απέτυχε στις ζωικές δοκιμές, προκαλώντας δηλαδή όγκους στα ποντίκια. Είπαν ότι τα αποτελέσματα των ζωικών δοκιμών είχαν “λίγη σχετικότητα με τους ανθρώπους.”
6)Όταν ρωτήθηκαν αν συμφωνούν για το ότι τα πειράματα σε ζώα μπορούν να οδηγήσουν σε λανθασμένα συμπεράσματα “λόγω των ανατομικών και φυσιολογικών διαφορών μεταξύ ζώων και ανθρώπων”, το 88% των γιατρών συμφώνησαν.
7)Οι αρουραίοι είναι μόνο κατά 37% αποτελεσματικοί στον προσδιορισμό του τι προκαλεί καρκίνο στους ανθρώπους. (Πάλι, το χτύπημα ενός νομίσματος θα ήταν ακριβέστερο).
8)Τα τρωκτικά είναι τα ζώα που χρησιμοποιούνται σχεδόν πάντα στην έρευνα του καρκίνου. Δεν παθαίνουν ποτέ καρκινώματα, την ανθρώπινη μορφή καρκίνου, η οποία έχει επιπτώσεις στις μεμβράνες (π.χ. καρκίνος του πνεύμονα). Τα σαρκώματά τους έχουν επιπτώσεις στο κόκκαλο και το συνδετικό ιστό: αυτά τα δύο δεν μπορούν να συγκριθούν.
9)Μέχρι και το 90% των αποτελεσμάτων των ζωικών δοκιμών απορρίπτονται δεδομένου ότι είναι μη εφαρμόσιμα στον άνθρωπο.
10) Τα αποτελέσματα από τα ζωικά πειράματα μπορούν να αλλάξουν από παράγοντες όπως η διατροφή και η κλινοστρωμνή. Η κλινοστρωμνή έχει προσδιοριστεί πως δίνει ποσοστά καρκίνου περισσότερο από 90% και σχεδόν μηδέν κάτω από την ίδια πίεση σε ποντίκια σε διαφορετικές θέσεις.
11) Οι διαφορές φύλων μεταξύ των εργαστηριακών ζώων μπορούν να προκαλέσουν αντιφατικά αποτελέσματα. Αυτό δεν αντιστοιχεί στους ανθρώπους.
12) Το 9% των αναισθητοποιημένων ζώων, που πρόκεται να επανέλθουν, πεθαίνουν.
13) Ένα κατ’ εκτίμηση 83% των ουσιών, μεταβολίζεται από τους αρουραίους με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι στους ανθρώπους.
14) Οι προσπάθειες να μηνυθούν οι κατασκευαστές του φαρμάκου Surgam, απέτυχαν λόγω της κατάθεσης ειδικών γιατρών ότι “τα στοιχεία από τα ζώα δεν θα μπορούσαν να παρεκτειθούν ακίνδυνα σε ασθενείς.”
15) Ο χυμός λεμονιού είναι θανάσιμο δηλητήριο, αλλά το αρσενικό, το κώνειο και η βοτουλίνη είναι ασφαλή σύμφωνα με τις δοκιμές σε ζώα.
16) Τα γενετικά τροποποιημένα ζώα δεν είναι πρότυπα για τις ανθρώπινες ασθένειες. Το ποντίκι mdx υποτίθεται πως αναπαριστά τη μυϊκή δυστροφία, αλλά οι μύες αναπαράγονται χωρίς επεξεργασία.
17) Το 88% των θνησιγενειών προκαλούνται από τα φάρμακα που περνούν ως ασφαλή τις ζωικές δοκιμές, σύμφωνα με μια μελέτη στη Γερμανία.
18) Το 61% των γενετικών προβλημάτων προκαλούνται από φάρμακα που έχουν περάσει τις ζωικές δοκιμές, σύμφωνα με την ίδια μελέτη. Τα ποσοστά ατέλειας είναι 200 φορές όσο ήταν στα μεταπολεμικά επίπεδα.
19) Ο ένας στους έξι ασθενείς είναι στο νοσοκομείο εξαιτίας μιας θεραπείας που έχουν πάρει.
20) Στην Αμερική, 100.000 θάνατοι ετησίως αποδίδονται στην ιατρική περίθαλψη. Σε ένα έτος 1.5 εκατομμύριο άνθρωποι νοσηλέυθηκαν εξαιτίας της ιατρικής περίθαλψης.
21)Μια μελέτη του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας παρουσίασε ότι τα παιδιά είναι 14 φορές πιθανότερο να αναπτύξουν ιλαρά αν είναι εμβολιασμένα.
22) Το 40% των ασθενών υφίστανται παρενέργειες ως αποτέλεσμα της θεραπείας των συνταγών.
23) Πάνω από 200.000 φάρμακα έχουν διατεθεί, τα περισσότερα από τα οποία αποσύρθηκαν. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μόνο 240 είναι “απαραίτητα”.
24) Ένα γερμανικό ιατρικό συνέδριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 6% των μοιραίων ασθενειών και το 25% των οργανικών ασθενειών προκαλούνται από τα φάρμακα. Όλα είναι δοκιμασμένα σε ζώα.
25) Η λειτουργία διάσωσης για τις εκτοπικές εγκυμοσύνες καθυστέρησε 40 χρόνια εξαιτίας της ζωοτομίας.
26)Σύμφωνα με τη Royal Commission σχετικά με τη ζωοτομία (1912), ” Η ανακάλυψη των αναισθητικών δεν οφείλει τίποτα στα πειράματα στα ζώα”. Ο μεγάλος Dr. Hadwen τόνισε ότι “εάν τα ζωικά πειράματα ήταν βάσιμα… η ανθρωπότητα θα είχε ληστευτεί αυτής της μεγάλης ευλογίας της αναισθησίας.” Ο ζωοτόμος Halsey περιέγραψε την ανακάλυψη του Fluroxene ως “ένα από τα πιό δραματικά παραδείγματα των παραπλανητικών στοιχείων από δεδομένα ζώων.”
27) Η ασπιρίνη αποτυγχάνει στις ζωικές δοκιμές, όπως το digitalis (ένα φάρμακο για την καρδιά), οι θεραπείες του καρκίνου, η ινσουλίνη (προκαλεί γενετικά προβλήματα στα ζώα), η πενικιλίνη, και άλλα ασφαλή φάρμακα. Θα είχαν απαγορευθεί εάν η ζωοτομία λαμβανόταν υπόψιν.
28) Στη δικαστική υπόθεση όπου δικάζονταν οι κατασκευαστές της Θαλιδομίδης, απαλάχθηκαν αφότου συμφώνησαν πολυάριθμοι εμπειρογνώμονες ότι οι ζωικές δοκιμές δεν θα μπορούσαν να θεωρούνται βάσιμες για την ανθρώπινη ιατρική.
29) Οι μεταγγίσεις αίματος καθυστέρησαν 200 χρόνια εξαιτίας μελετών σε ζώα, οι μεταμοσχεύσεις κερατοειδών καθυστέρησαν 90 χρόνια.
30) Παρά τα πολλά βραβεία Νόμπελ που απονέμονται σε ζωοτόμους, μόνο το 45% συμφωνεί ότι τα ζωικά πειράματα είναι κρίσιμα.
31) Υπάρχουν τουλάχιστον 450 μέθοδοι με τις οποίες μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα ζωικά πειράματα.
32) Τουλάχιστον 33 ζώα πεθαίνουν στα εργαστήρια κάθε δευτερόλεπτο παγκοσμίως· στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένα κάθε τέσσερα δευτερόλεπτα.
33) Ο διευθυντής του Research Defense Society, (που υπάρχει για να υπερασπίζει τη ζωοτομία) ρωτήθηκε εάν η ιατρική πρόοδος θα μπορούσε να έχει επιτευχθεί χωρίς τη χρήση ζώων. Η γραπτή του απάντηση ήταν «Είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσε να μαθευτεί ως η «Μεγάλη Αλυσίδα της Ύπαρξης» – που χρησιμοποιείται για να τοποθετήσει τους ανθρώπους σαν κατάληξη, της οποίας όλα τα άλλα πλάσματα ήταν απλά το μέσο».
Πηγή: North American Animal Liberation Press Office