Απελευθέρωση Ζώων-Γης-Ανθρώπου

Το κίνημα της απελευθέρωσης των Ζώων είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το κίνημα της απελευθέρωσης της Γης, καθώς και με το ευρύτερο ελευθεριακό κίνημα για την απελευθέρωση του Ανθρώπου απ’τα δεσμά του κράτους και οποιαδήποτε εξουσίας. Φυσικά δεν θα έπρεπε καν να μιλάμε για διαφορετικά κινήματα. Ο σκοπός είναι ένας και μοναδικός. Και είναι καθαρός σαν ξάστερος ουρανός. Ολική απελευθέρωση.

Τα δεσμά βρίσκονται πολύ πιο κοντά μας από όσο νομίζουμε. Ο πρώτος εχθρός στον αγώνα της απελευθέρωσης είναι ο ίδιος ο εαυτός μας. Γεννημένοι και μεγαλωμένοι σε μια κοινωνία γεμάτη προκαταλήψεις και μίσος έχουν εισχωρήσει μέσα μας οι μολυσματικές ιδέες της εξουσίας και του ανθρωποκεντρισμού. Πρέπει να απαρνηθείς με θράσος τις αξίες τους, την αυτοκαταστροφή που σου προσφέρουν απλόχερα μέσω της βιομηχανίας του αλκοόλ και του καπνού, καθώς και μέσω της παρακρατικής εμπορίας των υπόλοιπων ναρκωτικών. Δεν γίνεται κάποιος φυλακισμένος στο ίδιο του το σώμα να προσφέρει απελευθέρωση. Κρατώντας στάση ολικής άρνησης απέναντι σε όλα τα ναρκωτικά (αλκοόλ, καπνός, ηρωίνη, κλπ.), νικάς το σύστημα στη βάση του. Η βάση του είναι να βρίσκει τρόπους να σε κάνει να ζεις υποδουλωμένος στις εξουσίες του, στον τρόπο ζωής που σου πλασάρει, στην εσωτερική σκλαβιά και μετέπειτα στοχεύει στην υποταγή σου στο ίδιο το σύστημα. Το να πεις όχι στην μαζική «κουλτούρα» της καταστροφικής διασκέδασης χωρίς όρια, στην οποία κυρίαρχο ρόλο παίζουν τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και οι αποξενωμένες ανθρώπινες σχέσεις, το να ζεις εναλλακτικά μακριά από αυτήν την διασκεδαστική καθημερινή μικροαστική μιζέρια, το να πάρεις την ζωή σου στα χέρια σου, τους ενοχλεί, τους βάζει να σκεφτούν μήπως και δεν έχουν πλασάρει σωστά το παραμύθι τους. Τρέμουν από φόβο για τους ελεύθερους ανθρώπους. Γιατί οι ελεύθεροι μπορούν να απελευθερώσουν τους εκμεταλλευόμενους και τους υποδουλωμένους.

Η εξουσιαστική δίψα του ανθρώπου για τα πάντα είναι φανερή όσο και αν εθελοτυφλούν οι εκάστοτε υπερασπιστές της ανθρώπινης ανωτερότητας, η οποία δίνει το δικαίωμα στον άνθρωπο να εκμεταλλευτεί την φύση και τα υπόλοιπα είδη ζώων με ηθική ακεραιότητα στηριζόμενη σε στείρες θρησκευτικές-ψευδοεπιστημονικές αντιλήψεις. Δεν υπάρχει τίποτα ηθικό στην βία απέναντι σε αθώα πλάσματα. Δεν υπάρχει ηθικά καμία ανωτερότητα με βάση τον δείκτη του IQ, την ικανότητα για λόγο και σύνθετη σκέψη, όπως και δεν υπάρχει ανωτερότητα με βάση το είδος, το χρώμα, το φύλο, την ηλικία. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο άνθρωπος καταστρέφει αυτό που έχει περισσότερο ανάγκη. Την Γη. Αποψιλώσεις δασών για την διαμόρφωσή τους σε βοσκοτόπια, απ’ όπου θα μπορεί να ταϊστεί η ελίτ του είδους μας, γιατί περί ελίτ πρόκειται, αν διανοηθούμε ποτέ πόσοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πεθαίνουν λόγω πείνας ή δίψας. Η παγκόσμια κτηνοτροφία και όλες οι συνεργαζόμενες με αυτήν βιομηχανίες αποτελούν τις μεγαλύτερες πηγές πλούτου του καπιταλισμού, καθώς και τις μεγαλύτερες πηγές ρύπου για τον πλανήτη μας. Στηρίζοντας την κατανάλωση ζωικών προϊόντων, στηρίζουν την υποδούλωση, σφαγή και εκμετάλλευση δισεκατομμυρίων ζώων σε όλο τον κόσμο. Στηρίζουν την καταστροφή της χερσαίας γης και θάλασσας. Στηρίζουν το σύστημα και την διαιώνιση των σάπιων ιδεών του.

Ονομάζουν ουτοπία την σκέψη μιας αντί-ιεραρχικής κοινωνίας χωρίς εξουσίες και εκμετάλλευση του ανθρώπου, των ζώων και της φύσης. Μας λένε ονειροπόλους και ρομαντικούς που δεν δεχόμαστε για πραγματικότητα την σκάρτη κοινωνία τους. Αλλά όταν μιλάνε για τον κόσμο τους, μιλάνε για πραγματικότητα, για εφικτό. Μας έχουν κάνει να πιστέψουμε ότι το εφικτό είναι η εκμετάλλευση, η εξουσία, το μίσος, η βία, η ανηθικότητα και η αδικία, ενώ η αγάπη, ο αλτρουισμός, η αλληλεγγύη και η ελευθερία είναι ουτοπίες, παιδικά όνειρα που ακόμα και οι ίδιοι είχαν κάποτε, πριν σαγηνευτούν από την γοητεία της αρπαγής, του ολοκαυτώματος και της εκμετάλλευσης. Σε κάθε τους βήμα όμως θα μας έχουν μπροστά τους. Γιατί κανείς από εμάς δεν θα είναι πραγματικά ελεύθερος μέχρι να σπάσει το τελευταίο κλουβί, να καεί το τελευταίο εργαστήριο πειραμάτων, το τελευταίο σφαγείο, γουναράδικο, αλιευτικό καράβι. Μέχρι την καταστροφή του «πολιτισμού» τους, των κρατών, των συνόρων, της εξουσίας και της εκμετάλλευσης ο αγώνας μας για ολική απελευθέρωση θα είναι συνεχής.

Κανένας συμβιβασμός με τους δολοφόνους της Φύσης και των Ζώων (ανθρωπίνων και μη).

Μέχρι κάθε κλουβί να μείνει άδειο.

Για την Απελευθέρωση των Ζώων, της Γης και του Ανθρώπου. Για την Ολική Απελευθέρωση.

GO VEGAN!

Ferae Naturae XVX