Ιανουάριος 2011

Μ. Βρετανία, 1/1

Γράφτηκαν συνθήματα σε πανεπιστήμιο (καθυστερημένη αναφορά)

Η Rebellious Spray-Paint Brigade για το Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων έβαλε στο στόχαστρο της το πανεπιστήμιο του St. Andrews στο Fife της Σκωτίας το καλοκαίρι του 2010. Στα μέσα μιας δροσερής αυγουστιάτικης νύχτας, γράφτηκε με σπρέι το ‘ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ – ALF’ στο κτίριο της Ψυχολογίας. Επιλέγοντας να εμπλακούμε στην υπόθεση των πειραμάτων των ζώων και βάσει αυτού να πάρουμε θέση κυρίαρχη στον αγώνα της ζωής των ζώων, επιλέξαμε αυτό το ίδρυμα ως στόχο μας. Ελπίζουμε ότι με το να διακοσμήσουμε την πίσω είσοδο του κτιρίου, θα υπενθυμίζουμε κάτι στους ερευνητές και στους συναδέλφους τους για τα εγκλήματα τους. Ωστόσο, επιπλέον, ελπίζουμε ότι μπορεί να τους οδηγήσει στο να σκεφτούν τη θέση τους σε ένα σύστημα το οποίο διαιωνίζει το διαχωρισμό με τα ζώα με τους πιο άσπλαχνους τρόπους.
Εμείς στη Rebellious Spray-Paint Brigade βλέπουμε ένα μέλλον στο οποίο οι άθλιες εξουσιαστικές σχέσεις παύουν να υπάρχουν και είναι στο κοντινό μέλλον που η ζωοτομία θα πάψει να υφίσταται. Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τον αμέτρητο πόνο τον οποίο περνούν τα μη ανθρώπινα ζώα κάθε μέρα στη βιομηχανία της ζωοτομίας. Το σοκ της αρχικής μεταφοράς, τα έντονα φώτα του δωματίου του εργαστηρίου μέχρι και ο τελικός και αναπόφευκτος θάνατος είναι όλα συμπτώματα μιας φοβερής ύπαρξης. Θα μπορούσαμε να αφαιρέσουμε ή να ακυρώσουμε αυτά τα συμπτώματα αλλά, κάνοντας το, θα αποτύχουμε να αντιμετωπίσουμε την αρχική αιτία και δε θα λύσουμε στην πραγματικότητα το χάλι που περνούν τα μη ανθρώπινα ζώα. Η αρχική ασθένεια του σπισισμού είναι αυτό που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, πρέπει να το πράξουμε αυτό στην καθημερινή μας ζωή αλλά μέσα από την διαταραχή της δράσης των βιομηχανιών που παράγουν κέρδος σε βάρος των μη ανθρώπινων ζώων.
Το μέλλον όλων των ζώων πρέπει να είναι μια μη ιεραρχική κοινωνία όπου καμία μιζέρια δεν θα μπορεί να δημιουργηθεί και όλες οι ανάγκες θα μπορούν να ικανοποιηθούν. Μπορούμε να συμμετέχουμε σε μια τέτοια κοινωνία με όποιο τρόπο θέλουμε στη ζωή μας, καταστρατηγώντας τις δομές της εξουσίας. Μπορεί να επιλέξουμε να μην ψηφίζουμε ή μπορεί να επιλέξουμε να γίνουμε vegan. Ωστόσο, μπορεί να επιλέξουμε να αντιμετωπίσουμε την κοινωνία με ενεργή αντίθεση.
Εμείς στο Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων επικροτούμε το οικονομικό σαμποτάζ ως ένα εφικτό μέσο για να φέρουμε τα συστήματα, στα οποία είμαστε αντίθετοι, κυριολεκτικά στον πάτο. Για το λόγο αυτό η τέχνη μας έχει επιφέρει βλάβες σε βάρος αυτών των εκμεταλλευτών και των εξουσιαστών.
Σημασία έχει επίσης ότι επιλέγουμε να εμπλακούμε σε άμεση δράση χωρίς να ανήκουμε σε συστήματα εξουσίας. Δεν έχουμε αρχηγούς ή πρόγραμμα για εφαρμογή. Ο μόνος μας στόχος είναι η πλήρης απελευθέρωση.
Η βιομηχανία ζωοτομίας παράγει μόνο μιζέρια για τα ζώα της, για τους δολοφόνους επιστήμονες αλλά και για τα μη ανθρώπινα ζώα. Η απελευθέρωση δεν μπορεί να υπάρχει ανεξάρτητα και πρέπει να υπάρχει σε ένα σύστημα όπου όλα τα ζώα μπορούν να ζουν ελεύθερα χωρίς φόβο και χωρίς υποταγή.
Η δράση αυτή είναι αφιερωμένη στον Walter Edmund Bond. Κρατήστε τους αυτούς τους μαλάκες σε αγωνία!
Μέχρι Όλα τα Κελιά να Είναι Άδεια

Rebellious Spray-Paint Brigade

Σουηδία, 2/1

Σταντ με Χοτ Ντόγκ αποκτά νέα εμφάνιση.

Ανώνυμη αναφορά από το γραφείο τύπου του DBF/ALF, Orebro

Χειμώνας- Πόλη του Örebro: Έγινε 1 δράση κατά των McDonalds. Καταστράφηκαν διαφημιστικά στα τζάμια!

Ιανουάριος – Örebro: Το άσχημο κινούμενο σταντ Χοτ Ντόγκ Sibyllas υπέστη παρέμβαση για να δείχνει πολύ καλύτερο… Εάν αγαπάς τα ζώα. Γράφτηκαν παντού ‘Φόνος’, ‘Το κρέας είναι φόνος’ και ‘ALF’ και ζωγραφίστηκαν γραμμές. Κόπηκαν τα λάστιχα. Σπάστηκαν όλες οι λάμπες στο όχημα και τώρα δε θα μπορεί να φύγει από το πάρκινγκ όπου σταθμεύει τα βράδια. /ÖCV

Xειμώνας – Örebro: Η πρωτοχρονιά γιορτάστηκε με ένα ασυνήθιστα συμπονετικό τρόπο: Στη μεγάλη γέφυρα κοντά στα McDonalds στο västhaga γράφτηκε το ALF – ELF σε διάφορα σημεία.
Μην πληρώνετε για την καταπίεση και για την κρίση της Γης. – GO VEGAN !!!

Η οικογένεια ALF & ELF!

Ιανουάριος: Vegan συνθήματα γράφτηκαν στο ‘Svampens gatukök’ και μια ακόμη φορά άρχισε να μοιάζει πάλι με τοίχο για γκράφιτι! Βάφτηκαν επίσης η πόρτα και τα παράθυρα! ÖCV

Ιταλία, 2/1

Διάσωση πουλιών

Εισβάλαμε στο γιγάντιο εκτροφείο πουλιών και άλλων ζώων στο Bassiano (Latina) και ανοίξαμε τις πόρτες 3 μεγάλων πτηνοτροφείων, με την ελπίδα ότι πολλά πουλιά θα φύγουν μακριά. Απελευθερώσαμε επίσης ένα κοράκι που ήταν κλειδωμένο σε ένα μικροσκοπικό κλουβί. Η παρουσία του νυχτοφύλακα και η έντονη φασαρία από τα ζώα μας ανάγκασε να δράσουμε γρήγορα και μας εμπόδισε από το να ανοίξουμε όλα τα κλουβιά.

Ρωσία, 3/1

Το ELF γιορτάζει το νέο έτος πυρπολώντας εκσκαφείς.

ΤΟ ELF πυρπόλησε οχήματα κατασκευής δρόμων κατά τη διάρκεια εορτασμού του νέου έτους.
Ένα καινούριο κατασκευαστικό πρόγραμμα ξεκινά στη Ρωσία από την περιοχή της Μόσχας στις 01.01.2011.
Αυτό συνεπάγεται 90% αποψίλωση των δασών, η οποία θα γίνει σε ότι έχει απομείνει από τη φύση και την άγρια ζωή, με πολυάριθμα προβλήματα σε ρέματα, με φωτιές, με τη μόλυνση του αέρα και με περαιτέρω επιδείνωση της οικολογίας της πόλης. Γι’αυτό, σε ένδειξη περιφρόνησης και αμφισβήτησης αυτών των σχεδίων, πυρπολήσαμε 2 εκσκαφείς και ένα ασφαλτοστρωτικό μαραφέτι. Τα οχήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες λίγο αργότερα αφού έδειξε το ρολόι 12, κάτω από τον ήχο και τα φώτα των διαφόρων πυροτεχνημάτων. Είναι μια εικόνα που θα τη θυμόμαστε.

Σουηδία, 3/1

Σκίστηκαν συσκευασίες κρέατος καγκουρό

Δράσεις στο Kumla (περιοχή Örebro): Πολύ νωρίς στο 2011 – Kumla: Σκίστηκαν όλα τα πακέτα κρέατος καγκουρό στο IcA maxi. Χτυπήθηκε επίσης και το Pricemark. Τα Καγκουρό είναι αρκετά σπάνια στη Σουηδία και για κανένα λόγο δε θα δεχτούμε από κανένα να πουλάει τη σάρκα τους. Το KLF δηλώνει από τώρα μάχη ολικής κατά των δολοφόνων των καγκουρό και βάζει απαγορευτικό σε όλο το Närke!
Αν προσπαθήσεις να το πουλήσεις = Θα το καταστρέψουμε!
Για κάθε καγκουρό και για κάθε άλλο έμβυο/Μέτωπο Απελευθέρωσης Καγκουρό! (Kangaroo Liberation Front)

Ιανουάριος – Kumla: Μεγάλο διαφημιστικό των McDonalds μισοκαταστράφηκε, μισοβάφτηκε με το ‘MC murder’

Ιταλία, 4/1

Απελευθερώθηκαν φασιανοί, πέρδικες και ορτύκια

Την παραμονή της πρωτοχρονιάς, το εκπαιδευτικό κέντρο σκύλων Enalcaccia στο Cerveteri (Ρώμη) δέχτηκε μια επίσκεψη. Περίπου 200 φασιανοί, πέρδικες και ορτύκια απελευθερώθηκαν και γράφτηκαν μηνύματα κατά του κυνηγιού και για την απελευθέρωση των ζώων. Έγιναν δράσεις αλληλεγγύης προς τους φυλακισμένους ακτιβιστές για τα ζώα και το περιβάλλον.

Ιταλία, 6/1

Το ALF απελευθερώνει 5 μπίγκλ

(φωτογραφίες)

Σε μια ζεστή νύχτα του Αυγούστου, πέντε πανέμορφα μπίγκλ σώθηκαν από τους ζωοτόμους, δόθηκαν σε αγκαλιές και βρέθηκαν σε νέα ζωή.
Αυτά τα σκυλιά γεννήθηκαν στη φάρμα εκτροφής Green Hill στο Montichiari (BS) και αφού έζησαν για χρόνια στα εργαστήρια της Recordati pharmaceuticals στο Milano, βρίσκονται εντέλει μακριά από τον εγκλεισμό και τα βασανιστήρια των ζωοτόμων.
Για να τα απελευθερώσουμε από τον ψυχρό κόσμο της έρευνας, δεν ήταν απαραίτητο να βρεθούμε μέσα στα ταραγμένα σκυλιά των εργαστηρίων, αλλά έπρεπε να τα εξαφανίσουμε από την πανσιόν στο Cornaredo (Μιλάνο), όπου και ξέραμε ότι θα βρίσκονται εκεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού κλεισίματος του εργαστηρίου.
Ένας τοίχος για να πηδήξουμε, μερικά κλουβιά για να ανοίξουμε, και σε μερικά λεπτά οι φίλοι μας έχουν σωθεί.
Τώρα πλέον δεν είναι θύματα των πειραμάτων, δεν είναι πλέον αριθμοί αλλά άτομα με προσωπικότητα, ικανά να δώσουν και να λάβουν αγάπη αλλά και να ζήσουν μακριά από τους βασανιστές τους. Η μοναδική μνήμη από το τρομερό παρελθόν είναι το τατουάζ στο τρίχωμά τους, με τα γράμματα GH γραμμένα σε αυτό.
Τώρα που είναι ασφαλή στα νέα τους σπίτια, μπορούμε να διαδώσουμε το βίντεο και τις φωτογραφίες αλλά και νέα από τη δράση αυτή, τα οποία κρατήθηκαν μυστικά από τα ΜΜΕ αλλά και από τους ίδιους τους Recordati.
Ζώα σαν αυτά είναι φτιαγμένα για να υπηρετούν τους σκοπούς των φαρμακευτικών εταιρειών
που βλέπουν σε κάθε ζωντανό πλάσμα (ανθρώπινο ή μη) έναν τρόπο να κερδίσουν χρήματα. Εκατομμύρια ζώων χρησιμοποιούνται ετησίως για τη δοκιμή χημικών, καλλυντικών, φυτοφαρμάκων, ζιζανιοκτόνων, φαρμάκων, όπλων κ.λπ. Υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις, κατάγματα, αναγκάζονται να εισπνέουν και να καταπίνουν ουσίες και υποφέρουν από εξαναγκασμούς στα κορμιά τους και στο μυαλό τους, μέχρι το θάνατο και μετά πάνε για την αυτοψία και ακολουθεί ο θάλαμος καύσης. Με τη δικαιολογία της επιστημονικής και ανθρώπινης προόδου, οι εκμεταλλευτές με τα κουστούμια και τις γραβάτες ή με τις άσπρες ρόμπες, έχουν το ελεύθερο για αυτές τις φρικαλεότητες.
Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων είναι αντίθετος στη ζωοτομία και στην κακομεταχείριση των ζώων.
Οι φωνές και οι διαμαρτυρίες μας, δυστυχώς, συχνά δεν ακούγονται. Σε ένα κόσμο όπου η ζωοτομία είναι νόμιμη και χρηματοδοτείται από τις κυβερνήσεις, η άμεση δράση είναι η απαραίτητη απάντηση για την άμεση διάσωση των ζωών και για να δώσει φωνή στον πόνο των εκατομμυρίων ζώων.

Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων

Μεξικό, 7/1

Ψεύτικη βόμβα στα KFC

…Ανήκω στο αναρχικό – επαναστατικό κίνημα και είμαι περήφανος για αυτό. Εκπροσωπώ μια καινούργια τάση, τον Επαναστατικό Μηδενισμό και τον Αναρχικό Αντισοσιαλισμό… – Λόγια του πολεμιστή Γεράσιμου Τσάκαλου

Η διεθνής αλληλεγγύη είναι ένα από τα ισχυρότερα όπλα που έχουμε ως αναρχικά άτομα και ομάδες, ο καθένας στη θέση του, ο καθένας στα χαρακώματα του. Λίγους μήνες νωρίτερα άρχισε να εκφράζεται αυτή η αλληλεγγύη στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην Αργεντινή και σε άλλες χώρες όπου προτάθηκε ένα Διεθνές Μέτωπο Συνωμοσίας κατά του κράτους και του κεφαλαίου. Κατά τη γνώμη μας, αυτή είναι η αρχή ενός νέου σταδίου αντάρτικης πάλης. Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, το κράτος εκτελεί όλο και περισσότερο βίαιες μεθόδους εναντίων όσων από εμάς προκαλούμε ενόχληση στην ικανότητα τους να υλοποιήσουν τα όνειρα της κυριαρχίας τους και της ισχύος τους, έτσι λοιπόν ξεκίνησαν κυνηγητά και απομόνωσαν τους συντρόφους μας στα κέντρα κυριαρχίας τους.
Για το λόγο αυτό, πρέπει να αναζητήσουμε και να αναπτύξουμε περισσότερο βίαιες μεθόδους κατά αυτών που υποστηρίζουν την καταστροφή για οτιδήποτε μας κάνει να νιώθουμε ελεύθεροι. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι αρχές έχουν διπλασιάσει τους αστυνομικούς στους δρόμους, έχουν καταδικάσει τους συντρόφους μας σε μακρές καταδίκες σε κελιά, έχουν τοποθετήσει κάμερες στους δρόμους, επιδεικνύοντας το φόβο που έχουν για αυτό το πιο ριζοσπαστικό ρεύμα της αναρχίας. Ένα αντικοινωνικό και αντάρτικο ρεύμα, το οποίο δεν δελεάζει την καρδιά για την επίθεση μέχρι να σπάσουν τα ακουστικά οστά, μέχρι να δούμε να κυλάει αίμα από κεφάλια, να βλέπουμε να μην μπορούν να σταθούν από αδυναμία λόγω των χτυπημάτων από τα παλούκια και από τις πέτρες στα κορμιά τους, να βλέπουμε τη φωτιά από τις μολότοφ να τους κυκλώνει, να βλέπουμε τα δάχτυλά τους να κομματιάζονται από βόμβα σε πακέτο. Αυτό είναι το πραγματικό ρεύμα που φοβούνται οι κυρίαρχοι, αυτοί που θέλουν με οποιοδήποτε κόστος να κρατήσουν τις πολυτέλειες τους και τις ανέσεις τους, που αυτό το βιομηχανικό και τεχνολογικό σύστημα τους έχει δώσει. Έχουν ήδη δει ότι τα λόγια μας δεν είναι μάταια, αλλά μετατρέπονται σε άγριες δράσεις στο χάος που έχει απλωθεί παντού, και αυτό είναι που τους φοβίζει, αυτό που τους κρατά σκεπτικούς καθώς είναι καθισμένοι στους δερμάτινους καναπέδες τους, αυτό που τους κρατά άυπνους τα βράδυα. Τους τρομοκρατεί ότι έχουμε όλο και περισσότερα ικανά άτομα και ότι έχουμε αφήσει τους φόβους μας πίσω και έχουμε αρχίσει (ή μάλλον συνεχίσει) να διαδίδουμε την εξέγερση, επεκτεινόμενοι σαν το Μαύρο Θάνατο. Με το μικρό αυτό λόγο, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την τοποθέτηση της ψεύτικης βόμβας, η οποία προκάλεσε την κινητοποίηση της αστυνομίας, σε ένα KFC κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του στην πόλη του Coacalco, στην πολιτεία του Μεξικό στις 4 Ιανουαρίου. Την ίδια στιγμή λίγα τετράγωνα παρακάτω, βάλαμε φωτιά σε ένα τηλεφωνικό θάλαμο και σε ένα φορτηγό δίπλα σε ένα πυροσβεστικό σταθμό. Τι κρίμα! Δυο φωτιές στην περιφέρεια του πυροσβεστικού σταθμού! Έτσι δείχνουμε το πως θα συνεχίσουμε από εδώ και πέρα, ότι είμαστε στους δρόμους, ότι δεν έχουν καταφέρει να μας σταματήσουν και ότι η παραπλανητική μας δημιουργικότητα μπορεί να θέσει τις αρχές σε κίνδυνο για ακόμη μια φορά, ακόμη και εάν θεωρούσαν του εαυτούς τους πανταχού παρόντες και παντοδύναμους. Χαιρετούμε τα άτομα και τις ομάδες που τη στιγμή αυτή διεξάγουν ένα συνεχή κοινωνικό πόλεμο σε Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία, Χιλή, Αργεντινή και σε άλλες χώρες. Ιδιαίτερα στο ρώσικο ELF, το οποίο έχει ξεκινήσει το σαμποτάρισμα και την πυρπόλυση μηχανημάτων που καταστρέφουν τη γη, χτυπώντας έργα αστικοποίησης στις λεωφόρους και στα δάση της Μόσχας. Το διεθνές μέτωπο είναι μια μόνιμη σύγκρουση ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο! Για τη λευτεριά των οικο-κρατουμένων Adrian και Braulio! Για τη λευτεριά των φυλακισμένων μελών της ΣΠτΦ, Γεράσιμο Τσάκαλο, Παναγιώτη Αργυρού!
Άμεση αλληλεγγύη στου φυλακισμένους του πολέμου ανά τη γη!
Πόλεμος κατά του πολιτισμού και του συστήματος κυριαρχίας!
Αντικοινωνικά, αντί-ταξικά και αντί-ανθρωποκεντρικά, για πάντα!

Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Γης / Μεξικό

Frente de Liberación de la Tierra/México

Γερμανία – 7/1

Ανατινάχτηκαν καθίσματα κυνηγών

Η εφημερίδα Osnabrücker Zeitung ανέφερε ότι χρησιμοποιήθηκε μια βόμβα σωλήνα για την καταστροφή ενός καθίσματος κυνηγού στο Lünne (Κάτω Σαξονία), την παραμονή της πρωτοχρονιάς. Τα συντρίμμια βρέθηκαν 20 μέτρα παρακάτω. Η ζημιά υπολογίζεται στα €500.

Ισπανία, 8/1

Ανοιχτή διάσωση δυο αρνιών

Σε μια ανοιχτή διάσωση, οι ακτιβιστές από την Igualdad Animal/Animal Equality διέσωσαν δυο αρνιά από φάρμα στο Toledo, την παραμονή των Χριστουγέννων.
Μετά από παρακολούθηση ημερών της φάρμας και αφού είχαν βρεθεί ασφαλή σπίτια για τα ζώα, όπου θα μπορούσαν να ζήσουν χωρίς να τα εκμεταλλευτούν ή να τα σκοτώσουν, η ομάδα διάσωσης μπήκε, χωρίς τη χρήση βίας, στη φάρμα όπου μεγαλώνουν πρόβατα για ανθρώπινη κατανάλωση.
Η διάσωση ήταν μοναδική γιατί μπορούσε κανείς να την παρακολουθήσει μέσω ιστοσελίδας στο http://es-es.justin.tv/igualdadanimal
Για πλήρη αναφορά της δράσης δείτε εδώ: http://igualdadanimal.org/noticias/5834

Σουηδία, 8/1

Γράφτηκαν μηνύματα στην είσοδο εκτροφείου μινκ

23/12 2010, Umgransele, Σουηδία: Επισκεφθήκαμε το εκτροφείο μινκ έξω από το umgransele στη βόρεια Σουηδία και γράψαμε με σπρέι μερικά μηνύματα στο δρόμο.
Ακόμη κι αν είναι Χριστούγεννα και έχει -25 βαθμούς, οι καταχραστές των ζώων καλά θα κάνουν να ανησυχούν για την ασφάλεια της βρώμικης δουλειάς τους από τις δράσεις μας. Ακόμη και μικρές δράσεις σαν αυτή, είναι πραγματικά σημαντικές για να δείξουν ότι ποτέ δεν ξεχνάμε το σκοπό μας, τη συνολική παύση της εκμετάλλευσης των ζώων.
Καλά Χριστούγεννα σε όλους εσάς τους αγαπημένους ακτιβιστές!

Γερμανία, 8/1

Γράφτηκε ΦΟΝΟΣ σε μαγαζιά με γούνες

Τη νύχτα της 3ης Ιανουαρίου, 2 μαγαζιά γούνας στη Γερμανία (hessia) απέκτησαν καινούργια εμφάνιση.
Η γερμανική λέξη MORD (φόνος) γράφτηκε 10 φορές στους τοίχους των μαγαζιών και τα παράθυρα βάφτηκαν στο χρώμα του αίματος. Υπογράψαμε με ένα μικρό ‘A.L.F.’
Μέχρι κάθε κελί να μείνει άδειο.

A.L.F.

Σουηδία, 9/1

Απελευθέρωση 16 κουνελιών από φάρμα

17 Οκτωβρίου 2010 – 16 κουνέλια απελευθερώθηκαν από μια μικρή φάρμα εκτροφής έξω από το Γκέτεμποργκ, Σουηδία. Κανένα κλουβί δεν είναι αρκετά μεγάλο. Ήρθαμε να τα ανοίξουμε όλα. Λευτεριά για πάντα.

Γερμανία, 9/1

Καταστράφηκε βιτρίνα καταστήματος με γούνες και δέρματα

Η αστυνομία ανέφερε ότι το παράθυρο σε κατάστημα με γούνες και δέρματα στο Brandenburg καταστράφηκε νωρίς το πρωί της 8ης Ιανουαρίου. Ένα γυάλινο μπουκάλι πετάχτηκε στο παράθυρο. Η ζημιά εκτιμάτε γύρω στα 1800 ευρώ.

http://www.directaction.info/new/spacer.gif

Η.Π.Α., 10/1

Γράφτηκαν συνθήματα σε εμπορικές ψαρόβαρκες

WCVB TV Ch. Το 5 (Βοστώνη) ανέφερε ότι τουλάχιστον 12 εμπορικές ψαρόβαρκες βανδαλίστηκαν σε μαρίνα στην πόλη του Πλύμουθ, Μασαχουσέτη κατά τη διάρκεια της νύχτας της 9ης Ιανουαρίου. Γράφτηκαν φράσεις όπως
Εμπορική Αλιεία = Σφαγή, όπως επίσης και τα αρχικά ELF.

Η.Π.Α., 10/1

Βανδαλίστηκε πινακίδα που διαφήμιζε πώληση γης για αιολική ενέργεια.

Ένας ακτιβιστής του ELF βανδάλισε μια πινακίδα στην επαρχεία Broward, Φλόριντα που πουλούσε γη για αιολική εκμετάλλευση.

Ιταλία, 10/1

Διασώθηκαν πάπιες και χήνες

Σε φάρμα στο Cermenate (CO), απελευθερώσαμε μερικές πάπιες και χήνες και τις μεταφέραμε σε ασφαλές μέρος.
Το στρατόπεδο συγκέντρωσης, Scattolin Delfino, έχει αναφερθεί επανειλημμένα στις αρχές για κατάχρηση, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα.
Για να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την πολυετή κακομεταχείριση και για να σωθούν μερικά από αυτά τα άτομα, έπρεπε να καταφύγουμε στην ανομία και μεταφέραμε σε ασφαλές μέρος σκύλους, κοτόπουλα, πάπιες, πρόβατα και κατσίκες, σε διάφορες στιγμές. Είμαστε πεπεισμένοι ότι μονάχα η άμεση δράση φέρνει αποτέλεσμα.

Γαλλία, 11/1

Βανδαλίστηκε χασάπικο

Το γνωστό χασάπικο Desnoyer βανδαλίστηκε στο Παρίσι λίγο πριν τα Χριστούγεννα.
Επισκεφτήκαμε το Desnoyer, τον προμηθευτή κρέατος των παριζιάνικων εστιατορίων, των πολιτικών και των Ηλυσίων Πεδίων. Κολλήθηκαν οι κλειδαριές, πετάχτηκε μελάνι στο παράθυρο του καταστήματος, γράφτηκε “ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΝΟΣ” στο πάτωμα της εισόδου του καταστήματος.

Το ALF είναι ζωντανό στη Γαλλία.

Ιταλία, 11/1

Πρωτοχρονιάτικη επιδρομή σε εργαστήριο

Φέτος αποφασίσαμε να σημαδέψουμε το τέλος του χρόνου με ένα διαφορετικό τρόπο από ότι συνήθως…
Τη νύχτα της 31ης Δεκεμβρίου πήγαμε στο Istituto Zooprofilattico Sperimentale, στο κέντρο της Πάρμα, όπου γίνονται πειράματα σε ζώα (ζωντανά ή νεκρά) για την αγροτική βιομηχανία.
Ένα από τα πολλά, μασκαρεμένα ως εργαστήρια έρευνας, μέρη βασανισμού, όπου αισθανόμενα όντα ζωοτομούνται, όπου γίνονται δοκιμές σε φάρμακα, όπου ζώα μολύνονται με διάφορες ασθένειες με σκοπό τη δοκιμή θεραπείας σε αυτά. Αυτά τα πειράματα είναι από μόνα τους βασανιστήρια και είναι επίσης σχεδιασμένα έτσι ώστε να αυξηθούν τα κέρδη μιας άλλης τάξης εκμεταλλευτών, των εκτροφέων ζώων.
Το Istituto Zooprofilattico Sperimentale βρίσκεται στην πόλη, στη βιομηχανική περιοχή. Αυτό που στα σίγουρα δεν περιμέναμε ήταν να βρούμε ένα techno πάρτυ στον ακριβώς απέναντι δρόμο. Αυτό δεν εμπόδισε τα σχέδια μας, αποφασίσαμε ότι θα δοκιμάσουμε τη δράση έτσι και αλλιώς. Για να μπούμε στο κτίριο, πριονίσαμε τις δυο μπάρες του πίσω παραθύρου, μετά σπάσαμε το γυαλί με ένα σφυρί και σκαρφαλώσαμε από το παράθυρο.
Όταν βρεθήκαμε μέσα στο κτίριο, πριονίσαμε ένα χειρουργικό τραπέζι και τσιγκέλια στον τοίχο… Μετά συνειδητοποιήσαμε ότι υπάρχει συναγερμός στους διαδρόμους. Η δράση μας έπρεπε να είναι γρήγορη ώστε να αποδράσουμε πριν να έρθει η αστυνομία.
Ο κύριος στόχος μας ήταν να βρούμε τα ζώα, αλλά δεν ξέραμε που βρίσκονται.
Για μερικά δυνατά λεπτά, καθώς ο συναγερμός έσκιζε τη νύχτα (αλλά κανείς δεν το παρατήρησε γιατί τα πυροτεχνήματα ξεκίνησαν αρκετούς συναγερμούς αυτοκινήτων στους δρόμους), τρέξαμε στους δύο ορόφους του κτιρίου μέχρι που βρήκαμε τα κλουβιά. Υπήρχαν μόνο 3 κότες, μέσα σε μικροσκοπικά μεταλλικά κλουβιά, τις οποίες και πήραμε μαζί μας. Τώρα οι κότες είναι ελεύθερες και για πρώτη φορά θα αγγίξουν το γρασίδι. Δυο κότες έχουν δυσανάλογα μεγάλα νύχια, ένα σημάδι ότι δεν έχουν περπατήσει ποτέ τους.
Πριν φύγουμε, χρησιμοποιήσαμε ένα σφυρί για να καταστρέψουμε Η/Υ και πολλά άλλα μηχανήματα που βρήκαμε στο δρόμο μας, μετά εξαφανιστήκαμε μέσα στη νύχτα με τα απελευθερωμένα ζώα.
Στον τοίχο του κτiρίου γράψαμε με μεγάλα γράμματα:
ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ… ΔΡΑΣΗ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!

Ισπανία, 12/1

36 σκύλοι απελευθερώθηκαν από τις εγκαταστάσεις της HARLAN INTERFAUNA

φωτογραφίες, και βίντεο

Τριάντα έξι σκύλοι έχουν διασωθεί από μια ομάδα ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων, από μια μονάδα εκτροφής ζώων για πειράματα, την Harlan Interfauna, που βρίσκεται στα προάστια την καταλανικής πόλης του Sant Feliu de Codines (Καταλονία, Ισπανία), προσφέροντας τους μια καινούργια ζωή το νέο αυτό χρόνο.
Όταν βρεθήκαμε μέσα, καταγράψαμε τη μίζερη ζωή αυτών των ζώων και αρχίσαμε να προετοιμάζουμε τη μεταφορά τους. Μόνιμα κλειδωμένα στα κλουβιά, χωρίς να μπορούν να τρέξουν, να παίξουν, να εξερευνήσουν το περιβάλλον ή να σχετιστούν μεταξύ τους, πολλά από αυτά είχαν πληγές – φαίνονται στις εικόνες που τραβήξαμε το βράδυ – αφού έπρεπε να κοιμούνται το χειμώνα σε άμεση επαφή με το παγωμένο τσιμέντο, που ήταν καλυμμένο με τα δικά τους περιττώματα.
Ένα από τα διασωσμένα σκυλιά ζούσε σε ολική απομόνωση χωρίς κανενός είδους επαφή με τα άλλα ζώα. Αυτό είναι μια μορφή ψυχολογικού βασανισμού για τα κοινωνικά ζώα που χρειάζονται τη συντροφιά των άλλων ζώων. Άλλα ήταν τόσο ανυπόμονα για την οποιαδήποτε επαφή και για ερεθίσματα μετά από σχεδόν μια ολόκληρη ζωή στα κλουβιά, που απεγνωσμένα προσπαθούσαν να μας αγγίξουν μέσα από τα σίδερα και μας καλούσαν να τα προσέξουμε με κάθε δυνατό τρόπο. Όταν μπήκαμε στο κλουβί τους, πήδηξαν πάνω μας με χαρά γυρεύοντας λίγη τρυφερότητα. Μερικά λεπτά αργότερα, χαρούμενα μας συνόδευσαν εξώ από αυτό το μέρος, στον πρώτο ελεύθερο περίπατο της ζωής τους.
Δεδομένης της νοητικής και σωματικής τους κατάστασης, όλα τα διασωσμένα ζώα εξετάστηκαν από κτηνιάτρους.
Μερικά χρειάζονταν όλη τη φροντίδα μας για να μπορέσουν να ξεπεράσουν τον συνεχή τρόμο στον οποίο βρίσκονταν. Όλα τους έχουν μπει σε ασφαλείς σπίτια και όλα τους θα αγαπηθούνε και θα προστατευθούν.
Δεν γνωρίσουμε πόσο θα πάρει για να εμπιστευτούν τους ανθρώπους αλλά είμαστε σίγουροι ότι η φροντίδα και η προσοχή που θα λάβουν στα νέα σπίτια τους, θα καταφέρει να ανοίξει το δρόμο για την καρδιά τους και θα ζήσουν χαρούμενα και ασφαλή για το υπόλοιπο της ζωής τους.
Μετά από μια σκληρή ζωή στις καταλανικές εγκαταστάσεις της Harlan Interfauna –καμία διαφορά από το Green Hill στην Ιταλία ή το Marshall στην EEUU-, μια χειρότερη μοίρα θα περίμενε τα ζώα αυτά: μεταφέρονται στα εργαστήρια ζωοτομίας στα οποία θα ήταν μόνιμα κλειδωμένα σε κλουβιά, θα τα έβγαζαν μόνο για να τα χρησιμοποιήσουν σε πειράματα. Όλα τους γεννήθηκαν με την καταδίκη του να γίνουν θύματα τοξικολογικών πειραμάτων, βιοϊατρικής και κτηνιατρικής έρευνας ή στρατιωτικών πειραμάτων που αργά ή γρήγορα θα έδινε τέλος στη ζωή τους.
Οι ακτιβιστές που έκαναν τη δράση αυτή είναι vegan και απορρίπτουν το σπισισμό, όπως επίσης και κάθε μορφής εκμετάλλευση των ζώων, συμπεριλαμβανομένης στην περίπτωση αυτή, της ζωοτομίας, την κατανάλωση ζωικών προϊόντων, τη χρήση τους σε παραστάσεις ή για ρουχισμό.
Νομίζουμε ότι το μόνο σημαντικό χαρακτηριστικό για το σεβασμό απέναντι στους άλλους είναι η ικανότητα του να αισθανόμαστε, όχι το είδος τους, το φύλο ή η φυλή που ανήκουν.
Θέλουμε να προχωρήσουμε προς μια κοινωνία ελεύθερη διακρίσεων, όπου κανένα μη ανθρώπινο ζώο δε θα θεωρείται ως κατώτερο ον και δε θα χρησιμοποιείται για πόρους και όπου τα άτομα θα χρήζουν πλήρους σεβασμού των δικαιωμάτων τους.
Συνεχίζουμε να διασώζουμε ζώα και να καταγγέλουμε την εκμετάλλευση τους, μέχρι κάθε κελί να μείνει άδειο και κάθε μορφή καταπίεσης στα ζώα να γίνει κομμάτι του παρελθόντος.
Τέλος, θέλουμε να αφιερώσουμε τη δράση αυτή σε όλους τους ακτιβιστές που πολεμούν για να σταματήσει η ζωοτομία και θυμόμαστε όλα τα ζώα που αυτή τη στιγμή μεγαλώνουν σε μονάδες και εργαστήρια.

Υψηλή ανάλυση (1920×1080) – 746Mb
Μέση ανάλυση (1280×720) – 371 Mb:
http://www.filedropper.com/rescateharlaninterfaunamedium_1
Χαμηλή ανάλυση (480×270) – 67 Mb:
http://www.mediafire.com/?yliahxgor8bpoi6
www.filefactory.com/file/b4gebc6/n/rescate_harlan_interfauna_mobilephone.m4v
Φωτογραφίες συμπιεσμένες (523 Mb): http://www.filedropper.com/fotosrescateharlan

Μ. Βρετανία, 13/1

Παραδόθηκε προειδοποίηση για το σταμάτημα πώλησης γούνας

Βρήκαμε ένα κατάστημα στο ανατολικό Λονδίνο που πουλά μεγάλες ποσότητες γούνας και αποφασίσαμε να παραδώσουμε ένα μήνυμα στους ιδιοκτήτες αμέσως μετά από το κλείσιμο. Μαζί με τις διευθύνσεις των σπιτιών τους, τους ενημερώσαμε:
Έξω οι γούνες ή τα παράθυρα σπασμένα.
Είχαμε καθυστερήσει πολύ στον αγώνα μας ενάντια στο εμπόριο γούνας στην πρωτεύουσα.
No justice, just us! (Καμία δικαιοσύνη, μόνο εμείς!)

ALF

Σουηδία, 14/1

Γράφτηκαν συνθήματα σε εστιατόριο, βάφτηκε κυνηγετικό κατάστημα

αναφορά δράσεων από το γραφείο τύπου DBF/ALF, Örebro:

Το αμάξι της εταιρίας Sibyllas, (η sibylla πουλά μύες ζώων σε μορφή χοτ ντογ κ.λπ), δίπλα από το κάστρο του Örebro, στην πόλη του örebro, βάφτηκε στο πλάι, και το υπόλοιπο της πινακίδας καλύφθηκε με ματωμένη κόκκινη μπογιά.
Φάτε τους δικούς σας μύες – δολοφόνοι ή γίνετε VEGAN!

Οι vegan της πόλης Örebro.

Έγινε επίθεση στο κυνηγετικό κατάστημα δίπλα από το αστυνομικό τμήμα. Γράφτηκε:
Για κάθε ζωή Για την απελευθέρωση

Μέτωπο Ολικής Απελευθέρωσης

Μεξικό, 15/1

Το ELF βάζει φωτιά σε εκσκαφείς

… Δεν είμαστε σε αλληλεγγύη με αυτούς που υποφέρουν, είμαστε σε αλληλεγγύη με την ενέργεια και τη δύναμη αυτών που δεν ανέχονται να υποφέρουν… – λόγια της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς

12 Ιανουαρίου: Μαχητές του Frente de Liberación de la Tierra θέλησαν να δείξουν την πλήρη συμπαράσταση τους στους φυλακισμένους της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, που θα δικαστούν στις 17 του μήνα.
Έτσι, οπλισμένοι με βενζίνη, πήραμε τους δρόμους για να τροφοδοτήσουμε τις φλόγες της εξέγερσης. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τον εμπρησμό των:
-Λευκό φορτηγάκι παρκαρισμένο έξω από πολυτελές σπίτι
-Καρότσα μεταφορών
-Μια μπουλντόζα μέσα σε χώρο κατασκευών
Όλοι αυτοί οι στόχοι βρίσκονται στην πόλη του Coacalco στο Μεξικό.
Είμαστε ενάντια στον πολιτισμό και σε ολόκληρο το σύστημα της κυριαρχίας.
Ο εμπρησμός των αυτοκινήτων είναι καθαρά μια πρόκληση προς τις αρχές που φυλάνε τα συμφέροντα αυτών που καταστρέφουν τα οικοσυστήματα.
Τα αυτοκίνητα είναι και θα είναι για πάντα ένας σημαντικός στόχος, μιας και η βιομηχανία των αυτοκινήτων είναι μια από τις μεγαλύτερες μολύνσεις, ερημώνει τη γη και καταστρέφει το λίγο που απέμεινε από την άγρια ζωή.
Όλο και περισσότερο κάθε μέρα, οι πόλεις γεμίζουν με μηχανήματα, η κοινωνία (όπως πάντα) είναι συνένοχη για την καταστροφή του πλανήτη, κάνοντας την αυτοκινητοβιομηχανία περισσότερο κερδοφόρα λόγω της μαζικής ζήτησης τους σε κάθε δρόμο, πολλαπλασιάζοντας την δυστυχία της, μεταμφιεσμένη πίσω από ένα χαμόγελο στο πρόσωπο της και με τα χέρια στο τιμόνι. Η ζωή στην κοινωνία είναι λανθασμένη όπως και οτιδήποτε στον πολιτισμό.
Το πιο καινούργιο κινητό? Το πιο καινούργιο αμάξι? Ένα πολυτελές σπίτι στη θάλασσα? Η τελευταία τεχνολογία? Όλα είναι ψέματα, είναι όλα μια αυταπάτη τροφοδοτούμενη από ψευδείς ελπίδες που γίνονται η ζωή κάποιου, μια ζωή που κυβερνάται από αυτούς που θα σου λένε πάντοτε τι να κάνεις και τι όχι. —Για όλα αυτά, εμείς λέμε, πόλεμος στην κοινωνία, πόλεμος ενάντια στην εγκατεστημένη τάξη, πόλεμος στο μοντέρνο πολιτισμό.— Με την ανακοίνωση αυτή, επιπρόσθετα της μικρής κριτικής της συστηματοποιημένης κοινωνίας, θέλουμε επίσης να δημοσιοποιήσουμε τη συμμετοχή μας στο Διεθνές Δίκτυο Δράσης και Αλληλεγγύης.
Θα είναι βασισμένη στη εκτενή προσπάθεια πολλών ατόμων, πυρήνων και/ή ομάδων. Ξέρουμε ότι με το χρόνο ένα δίκτυο φτιαγμένο από άτομα άγνωστα μεταξύ τους αλλά με ένα κοινό σκοπό, θα είναι μια από τις κυριότερες απειλές στο κεφάλαιο-κράτος. Είμαστε ήδη αυτό, τώρα που ο καθένας δρα μόνος του, μας φανταζόμαστε να χτυπάμε όλοι μαζί, αλλά σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη. —Αδελφικούς χαιρετισμούς στης ΣΠτΦ στην Ελλάδα, στο FAI στην Ιταλία, στους αυτόνομους ακτιβιστές στη Χιλή, στο ELF στη Ρωσία, στους αυτόνομους που καίνε αμάξια στην Αργεντινή και τη Γερμανία, στους άλλους συντρόφους στο Μεξικό και σε όποιο άλλο άτομο/α θέλουν να συμμετέχουν στις συνδυασμένες προσπάθειες της άμεσης σύγκρουσης απέναντι σε όλες τις εξουσίες στα ερχόμενα χρόνια.
Λευτεριά στους φυλακισμένους συντρόφους σε Μεξικό, Ελλάδα, Ελβετία, Χιλή και σε όλο τον κόσμο!
Απελευθέρωση Ζώων και Γης
Εξιλέωση μέσω του κοινωνικού πολέμου!
Φωτιά στον πολιτισμό!

Σουηδία, 16/1

Σαμποταρίστηκε κυνηγετικό κέντρο.

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα μια ομάδα αυτόνομων ακτιβιστών έκανε υλικές ζημιές στο Hisingen Jaktkrets/Hisingen Huntingcircle. Το Hisingen Huntingcircle είναι ένα κέντρο κυνηγών, ένα πεδίο βολής και μια εγκατάσταση συνάντησης για κυνηγούς από, αλλά και γύρω από, το Γκέτεμποργκ. Οι κλειδαριές κολλήθηκαν, απλώθηκε πίσσα στις πόρτες και στις κλειδαριές, τα κτίρια και τα παράθυρα ψεκάστηκαν με σπρέι και πριονίστηκαν οι κατασκευές της μπροστινής βεράντας. Η δράση έγινε σε αντίδραση της αιματηρής κουλτούρας που αναπαράγουν στο μέρος αυτό, αλλά πρέπει να το δούμε επίσης και σαν επίθεση σε όλη την κουλτούρα του κυνηγιού.
Κανένα μη ανθρώπινο ζώο δεν πρέπει να πεθάνει για τη δίψα των ανθρώπων για αίμα!
Καλή χρονιά.

Μεγ. Βρετανία, 16/1

Χαράχτηκαν παράθυρα σε χασάπικο του Λονδίνου

Χασάπικο στο νότιο Λονδίνο απέκτησε χαραγμένα παράθυρα από διαβρωτικό υγρό και ένα ALF ψεκασμένο με χρώμα στην είσοδο της πόρτας. Για τα ζώα που έχουν σκοτωθεί, θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε.

Animal Liberation Front

Γερμανία, 17/1

Ανατράπηκαν πύργοι κυνηγών

Σύμφωνα με το biteback.de, το ALF ανέλαβε την ευθύνη για το πριόνισμα τριών κυνηγετικών πύργων κοντά στο Urbach (Baden-Württemberg), από την αρχή της νέας χρονιάς.

Σουηδία, 17/1

Γράφτηκαν συνθήματα σε McDonalds, μπριζολάδικο και ζωολογικό κήπο

αναφορά των δράσεων από το γραφείο τύπου του DBF/ALF, Örebro:

Η φυλακή πουλιών από την οποία απελευθερώθηκαν πολλά πουλιά αυτό το καλοκαίρι, δέχτηκε άλλη μια επίσκεψη.
Πολύ όμορφα συνθήματα γράφτηκαν παντού.
Δε θα αφήσουμε πλέον κανένα αθώο πουλί να κρατείται σε αυτές τις μικρές φυλακές. Να είστε βέβαιοι!
/Djurens Befrielsefront, ALF

Άλλη μια δράση ενάντια στα McDonalds στο Örebro: Μια πολύ μακριά μαύρη γραμμή ζωγραφίστηκε κατά μήκος των τοίχων των McMurder. /Ö C V

Μεγ. Βρετανία, 18/1

Καταστράφηκε κλουβί φασιανών, αποσυναρμολογήθηκαν παγίδες

Ακτιβιστές του ALF πήγαν στο Yorkshire για να προσθέσουν μερικά έξοδα στο αιματηρό σπορ. Βρήκαμε ένα κλουβί φασιανών και το καταστρέψαμε ολοκληρωτικά και χύθηκε μια σακούλα τροφής σε ολόκληρο το πάτωμα. Αποσυναρμολογήθηκαν παγίδες ώστε να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά. Η περίοδος κυνηγιού μπορεί να τελειώνει αλλά εμείς μόλις αρχίσαμε να διαβρώνουμε οικονομικά τους θανάτους της επόμενης χρονιάς. Ας είναι αυτό ένα μήνυμα στις περιουσίες των κυνηγών της περιοχής Braham, Harewood και Ripley Castle. Θα χτυπήσουμε ξανά.

Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων

Σουηδία, 19/1

Ακτιβιστές στο ÖREBRO χτυπούν βιομηχανία κρέατος

αναφορά των δράσεων από το γραφείο τύπου του DBF/ALF:

Οι ακτιβιστές εστιάζουν αρκετά στη βιομηχανία κρέατος.
Δεν υπάρχει πλέον άλλη γούνα στην περιοχή, άρα η βιομηχανία κρέατος είναι τώρα πια ο Νο.1 στόχος για τους ακτιβιστές:—‘Örebro: ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ!
Μια πολύ αργοπορημένη αναφορά: μετά από πολλές δράσεις εναντίον της, η πιτσαρία magic έχει κλείσει.
Ολόκληρο το κτίριο έχει γραφτεί με σπρέυ και τα παράθυρα είναι ακόμη σπασμένα.
Ο απλούστατος λόγος είναι ότι πουλάνε τη σάρκα αθώων πλασμάτων, (ειδικά κεμπάπ), το οποίο ενέχει απερίγραπτο πόνο στις αγελάδες. Ο πλανήτης μας πρέπει να υποφέρει και από αυτό επίσης, την αποψίλωση των δασών, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τη μόλυνση του νερού… Η τροφή για τους ανθρώπους πηγαίνει επίσης χαμένη από αυτή την άπληστη βιομηχανία και η υγεία των ανθρώπων καταστρέφεται. Άρα πρόκειται περί Ολικής Απελευθέρωσης. Αυτό δεν είναι το μοναδικό μέρος τροφίμων βασανισμού στο οποίο έχει γίνει επίθεση τα τελευταία χρόνια, αλλά δείχνει να είναι το πρώτο που θα κλείσει.
Όχι όμως και το τελευταίο…
Γίνεται Vegan ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Örebro City Vguns

Όλα τα διαφημιστικά του καταστήματος κεμπάπ σκίστηκαν. ÖCV

Κατέβηκαν και πάλι διαφημίσεις κρέατος στο Ali baba. Πουλάνε πολύ από το υπερβολικά βάρβαρο κρέας χαλάλ. Ζώα αιμορραγούν μέχρι θανάτου εδώ. ÖCV

Ιταλία, 20/1

Τρεις σκύλοι διασώθηκαν από φρικτές συνθήκες

Τη νύχτα της 16ης Ιανουαρίου μπήκαμε σε αγροτόσπιτο στην εξοχή και διασώσαμε τρεις σκύλους που κρατούνταν σε φρικτές συνθήκες, χωρίς φαγητό και με λιγοστό νερό.
Τώρα βρίσκονται σε ασφαλή χέρια, έτοιμοι να επιστρέψουν στην αξιοπρεπή ζωή που τους αξίζει…
Το ALF δε μένει στις δικαιολογίες, απελευθερώνει!!!

Γαλλία, 21/1

Φωτιά καταστρέφει ανεξάρτητη ερευνητική οργάνωση

Ένα βράδυ, ομάδα 6 ατόμων τοποθετήσαμε 2 εμπρηστικούς μηχανισμούς (γκαζάκια) στο διοικητικό κτήριο της BIOMATECH (ζωοτόμοι). 5 παρακολουθήσεις χρειάστηκε αυτή η δράση προς τιμήν των Costa, Billy και Silvia.
H BIOMATECH, με έδρα τη Γαλλία, σκοτώνει χιλιάδες σκύλους, κουνέλια, πρόβατα, γουρούνια, πόνυ…
Δε θα τους επιτρέψουμε να συνεχίζουν τα εγκλήματα τους ή την προτεινόμενη επέκταση του κέντρου βασανιστηρίων.

Μεξικό, 22/1

Βομβιστική επίθεση σε τράπεζα

Ανάληψη ευθύνης για την τοποθέτηση της αυτοσχέδιας βόμβας στην τράπεζα HSBC στην πόλη Ecatepec, κατά τη διάρκεια της νύχτας της 16ης Ιανουαρίου.

Η δράση αυτή είναι για την αλληλεγγύη μας στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Ρωσία, 22/1

Μερικά ακόμη οχήματα κατασκευαστικών πέφτουν θύματα του ELF

Τις νύχτες της 19ης και 21ης Ιανουαρίου, μια ομάδα ακτιβιστών του ELF ολοκλήρωσε δυο επιθέσεις σε συγκρότημα θερινών αθλημάτων, χτισμένο σε πάρκο της βόρειας Μόσχας.
Σε απολογισμό, κάηκε ένα bobcat (5 λίτρα βενζίνης και στουπιά μπήκαν σε όλα τα σημεία του οχήματος) και ένα υπόστεγο που στεγάζει οχήματα κατασκευαστικής κάηκε σε αρκετά σημεία.
Για αλληλεγγύη στον περιβαλλοντικό αγώνα και την αναρχική πάλη σε ολόκληρο τον κόσμο.

ELF-Ρωσία

Ιταλία, 24/1

1 σκύλος, 12 κότες και 10 κουνέλια θα απουσιάζουν από φάρμα

Orte (Viterbo) Σεπτέμβριος: Απελευθερώθηκε και μεταφέρθηκε σε ασφάλεια ένας σκύλος που φύλαγε μια φάρμα. Ήταν αναγκασμένος να περνά όλη τη ζωή του με αλυσίδες.
Ιανουάριος: Επιστρέψαμε στη φάρμα και διασώσαμε 12 κότες. Μια δωδεκάδα κουνέλια απελευθερώθηκαν επίσης σε δάσος της περιοχής.
Θα επιστρέψουμε για να τελειώσουμε τη δουλειά.

ALF

Ιταλία, 25/1

Διασώθηκε σκύλος από σκληρό ιδιοκτήτη

Vicenza: Κατά τη διάρκεια της νύχτας της 24ης Ιανουαρίου 2011, απελευθερώσαμε ένα Γερμανικό ποιμενικό που ήταν φυλακισμένος και υποβαλλόταν σε βασανιστήρια με ηλεκτρικό κολάρο από τον ψευτοιδιοκτήτη του.. Τώρα είναι ασφαλής και έτοιμος να ζήσει τη ζωή που του αξίζει.

ALF

Μεξικό, 25/1

Δράσεις αλληλεγγύης για τους Έλληνες φυλακισμένους

Σε άμεση αλληλεγγύη με τους κατηγορούμενους για τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς στην Αθήνα, διεξάγουμε δυο βομβιστικές απειλές στην Ελληνική Κοινότητα του Μεξικό, στο δήμο του Naucaplan, κατά της προέδρου Έλενας Σταματίδη και κατά του καφέ που ανήκει στη Noemi Μαυρίδη, στην πόλη του Queretaro, επίσης μέλος της κοινότητας.
Ούτε η Ελλάδα, ούτε το Μεξικό θα γλιτώσουν από τις επιθέσεις ή τις απειλές από εμάς τους αναρχικούς που θέλουμε να δούμε τις πόλεις να καίγονται.
Για την εσωτερική επανάσταση!
Για την Απελευθέρωση της Γης και των Ζώων!
Ενάντια όλων των υπαρχουσών κοινωνιών!
Σε αλληλεγγύη προς τους Adrian και Braulio!
Για το σχηματισμό μιας Άτυπης και Διεθνούς Αναρχικής Ομοσπονδίας!

Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων

Ιταλία, 25/1

Απελευθέρωση 50 ορτυκιών

Video 1

Video 2

Τη νύχτα της 23ης Δεκεμβρίου 2010, μια ομάδα ατόμων που παλεύουν ενάντια στο σπισισμό εισέβαλε σε μια από τις πολλές μονάδες στη Λομβαρδία όπου εκτρέφονται ορτύκια για κυνήγι… Στα μέρη αυτά, τα ορτύκια, όμορφα πτηνά που συνηθίζουν να ζουν ελεύθερα, αναγκάζονται να ζουν σε μικρές καλύβες, περιμένοντας τη μέρα που θα παίξουν το ρόλο του αυθεντικού στόχου για τους νέους κυνηγούς, στο όνομα της εκπαίδευσης ή απλά για να συνεχίσουν την εξάσκηση σε κάτι που δεν είναι άθλημα, αλλά καθαρή ηλιθιότητα.
Το να μπούμε στην εγκατάσταση ήταν εύκολο, τίποτα δεν καταστράφηκε. Η προσοχή μας ήταν αποκλειστικά στα άτομα τα οποία ήταν φυλακισμένα μέσα στην ερειπωμένη καλύβα, χωρίς καμία δυνατότητα να δουν το φως του ήλιου ή να πετάξουν ελεύθερα στον ουρανό. Γνωρίζαμε από προηγούμενες επισκέψεις ότι μπορούσαμε να βγάλουμε περίπου 50 ορτύκια, μερικά μικρότερα, αλλά ικανά να πετάξουν, και μερικά μεγαλύτερα.
Δράσαμε αφού έχουμε ήδη βρει για αυτά σπίτια, για μερικές ημέρες, ώστε να τους επιτρέψουμε να συνέλθουν από την κατάσταση αιχμαλωσίας και να μπορέσουν να πετάξουν. Μεταφέραμε σε ασφαλές μέρος 50 άτομα, των οποίων η μοίρα άλλαξε τη νύχτα της 23ης Δεκεμβρίου 2010, άλλαξε από το αναπόφευκτο του να βγουν σε πεδίο όπου θα είναι εύκολος στόχος για τον κυνηγό, χωρίς ουσιαστικά να έχουν πετάξει ποτέ τους, χωρίς να μπορούν να πετάξουν ελεύθερα προς ένα μέλλον το οποίο δεν το έχουν δημιουργήσει άνθρωποι.
Αυτοί που έκαναν τη δράση πιστεύουν ακράδαντα ότι η διάσωση των ζώων είναι καθοριστική, αλλά επίσης και ότι χωρίς μια συνεχή και καθημερινή άρνηση της εκμετάλλευσης, ιδιαίτερα μέσω της διατροφής μας, τέτοιες κινήσεις είναι δύσκολο να λύσουν ολόκληρο το πρόβλημα.
Ο βιγκανισμός –το να μην τρώς προϊόντα ζωικής προέλευσης– μπορεί να παρέχει την έμπνευση και την σπίθα της εκκίνησης για την αλλαγή, που είναι σημαντική για τον καθένα από εμάς τα ζώα.
Για ένα κόσμο όπου τα κλουβιά είναι μια μακρινή ανάμνηση.

VFU (Vegan Freedom Unit)

Ισπανία, 26/1

Ανοιχτή διάσωση 7 κουνελιών

Video 1

Ιταλία, 27/1

Απελευθέρωση για 3 γουρουνάκια

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της 27ης Δεκεμβρίου, εισβάλουμε στη φάρμα εντατικής εκτροφής γουρουνιών στο Offanengo (CR), για να χαρίσουμε την ελευθερία σε 3 μικρά γουρουνάκια, αφαιρώντας τα από τα υπόλοιπα μωρά. Ακόμη κι αν η μητέρα τους δεν το καταλάβει ποτέ, έχει τη σπάνια ευκαιρία να έχει τρία παιδιά τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να χαρούν τον ήλιο, να τρέξουν και να παίξουν ελεύθερα στο γρασίδι. Αυτό το εκτροφείο είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουμε επισκεφτεί ποτέ. Σοκαριστήκαμε από τον αριθμό των γουρουνιών που ήταν κλειδωμένα (περίπου 400 μητέρες με περίπου 12 μικρά η καθεμία, καθώς και ενήλικα που κρατούνταν στα κλουβιά για πάχυνση) και με το εντελώς αυτόματο σύστημα τελευταίας τεχνολογίας, όπου τα γουρούνια χάνουν εντελώς την ατομικότητα τους και μετατρέπονται σε ζαμπόν από τη γέννα. Αφήνουμε την μοίρα να αποφασίσει για τα 3 αυτά γουρούνια ανάμεσα στα χιλιάδες, και με βαριά καρδιά αφήνουμε γρήγορα πίσω μας το εργοστάσια του θανάτου.

A.L.F.

Ρωσία, 28/1

Δυο μπουλντόζες πυρπολούνται σε σημείο κατασκευαστικής στο δάσος

Τα μεσάνυχτα της 27ης Ιανουαρίου, μια ομάδα ακτιβιστών του ELF κατευθυνθήκαμε προς ένα εργοτάξιο που βρίσκεται σε δάσος, στα νότια προάστια της Μόσχας. Παρόλο που το σημείο ήταν έντονα φωτισμένο με αρκετούς πυλώνες, καταφέραμε να συρθούμε κατευθείαν στα οχήματα (μπουλντόζα Caterpillar και άλλο ένα άγνωστο) με 10 λίτρα βενζίνη και μερικά κουρέλια.
Οι φύλακες ήταν μεθυσμένοι ή κοιμόντουσαν στο ειδικό τους όχημα, έτσι λοιπόν τα τυλίξαμε στις φλόγες.
Ο “κατάσκοπος” μας ανέφερε ότι η φωτιά έκαιγε έντονα 5 λεπτά αφότου φύγαμε από το σημείο (ακόμη κανένας συναγερμός), άρα ελπίζουμε οι μηχανές να καούν για τα καλά σήμερα το βράδυ.
Υ.Γ. Η εταιρεία στην οποία επιτεθήκαμε είναι η ίδια με αυτή που είναι υπεύθυνη για την καταστροφή του δάσους Khimki, βορειότερα της Μόσχας (περισσότερα για το πρόβλημα αυτό μπορείτε να βρείτε στο khimbkibattle.org).

ELF-Ρωσία

Σουηδία, 28/1

Περισσότερα από το ÖREBRO

αναφορά των δράσεων από το γραφείο τύπου του DBF/ALF:

Örebro Ιανουάριος, μέρος 3ο: To ‘Village fresh food’ (κεμπάπ, μπριζόλες, φονιάδες ζώων), γίνεται στόχος κάθε μέρα.
Όποια διαφημιστικά τους βρίσκουμε τα σκίζουμε… Σταματήστε την κακομεταχείριση, άρρωστοι φονιάδες ή θα σας σταματήσουμε εμείς. Örebro City

Ιανουάριος, μέρος 3ο: Ταμπέλα των McDonald’s βάφεται με μαύρο χρώμα στο ‘väster’ στο örebro./ ÖCV

Örebro: Το City Kebab βάφεται με σπρέι ακόμη μια φορά.

Ιταλία, 28/1

Γουρούνια απελευθερώθηκαν από φάρμες εντατικής εκτροφής

Video

Το βίντεο γυρίστηκε μέσα σε εκτροφείο στη Λομβαρδία.
Το βίντεο αυτό δείχνει επίσης τη διάσωση των τριών γουρουνιών (μια διαφορετική ομάδα γουρουνιών από αυτά που διασώθηκαν στο Offanengo, στις 27 Δεκεμβρίου).

Μ. Βρετανία, 29/1

Το ALF απελευθερώνει 10 παπάκια από προμηθευτή εργαστηρίου

Δέκα παπάκια απελευθερώθηκαν από τη φάρμα Cherry Valley στο Lincolnshire.
Βάλαμε στόχο μας το Cherry Valley γιατί προμηθεύουν με ζώα εργαστήρια ζωοτομίας σε ολόκληρη τη Μ. Βρετανία. Ανά τον κόσμο, θα πολεμάμε για να σταματήσουμε την προμήθεια ζώων σε εργαστήρια. Από τους μικρούς εκτροφείς μέχρι κάποιους σαν το Harlan, το Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων σας παρακολουθεί και θα σας κλείσει.
Θα τσακίσουμε τους εκτροφείς, τις αεροπορικές εταιρείες και όλους όσους εμπλέκονται.
Η σκλαβιά της ζωοτομίας δεν έχει θέση σε αυτή την κοινωνία.
Θα σώσουμε μέχρι και την τελευταία ζωή.

Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων