Φεβρουάριος 2011

Ιταλία, 2/2

53 τσιντσιλά απελευθερώθηκαν από εκτροφείο

Εδώ περισσότερες φωτογραφίες.

Τη νύχτα της 24ης Ιανουαρίου 2011, ο πυρήνας μας επισκέφθηκε το μεγαλύτερο εκτροφείο (και το μοναδικό) στην Ιταλία: Το εκτροφείο τσιντσιλά Pegoraro στο Campo San Martino (PD).

Μέσα σε μια καλύβα στην πίσω αυλή του σπιτιού του Pegorarο, εκατοντάδες τσιντσιλά μεγαλώνουν σε συρμάτινα κλουβιά, ώστε να σκοτωθούν αργότερα, να γδαρθούν και να μετατραπούν σε γούνα. Αυτό το εκτροφείο εμπλέκεται επίσης στη βυρσοδεψία και την πώληση δερμάτων.

Από τις αρχικές μας επισκέψεις καταλάβαμε ότι για να μπούμε στην καλύβα, θα έπρεπε να μπούμε από το 2 μέτρων ψηλό παράθυρο και να περάσουμε μέσα από τις μπάρες και το πλεξιγκλάς που μας χώριζε από τα ζώα.

Επειδή το διάκενο ανάμεσα από τις μπάρες ήταν αρκετά μεγάλο για να περάσουμε τα σώματα μας και μια σκάλα επίσης, τη νύχτα της δράσης το μόνο δύσκολο κομμάτι παρέμενε το να ανοίξουμε δρόμο μέσα από το παράθυρο με πλεξιγκλάς, κάνοντας το λιγότερο δυνατόν θόρυβο, μιας και η κατοικοιμένη περιοχή είναι περίπου στα 20 μέτρα απόσταση από το σπίτι του ιδιοκτήτη και από τα γειτονικά σπίτια.

Για περίπου 30 λεπτά, σκυμμένοι στη μεταλλική οροφή κάτω από το παράθυρο, κόψαμε το πλεξιγκλάς με μια πυρακτωμένη λάμα, χρησιμοποιώντας ένα γκαζάκι, ώστε να γίνει ο λιγότερο δυνατόν θόρυβος.

Με το κόψιμο να έχει τελειώσει, κρατήσαμε την ανάσα μας και δώσαμε ένα τελευταίο χτύπημα στο πλεξιγκλάς, το οποίο έφυγε χωρίς θόρυβο. Κοιτώντας κάτω από το παράθυρο μέσα στο κτίριο, είδαμε τέσσερις διαδρόμους με κλουβιά και ο καθένας τους αποτελούνταν από τρείς σειρές κλουβιών, στιβαγμένες η μία επάνω στην άλλη.

Αφού περιμέναμε για ένα λεπτό, ώστε να βεβαιωθούμε ότι δεν ξύπνησε κανείς, μετακινήσαμε τη σκάλα μέσα από την τρύπα που ανοίξαμε και κατεβήκαμε στην καλύβα.
Στο εσωτερικό του το εκτροφείο είναι πολύ άσχημο, πολύ βρώμικο και η μυρωδιά των ούρων και των κοπράνων των ζώων είναι ασφυκτική. Πολλά από το τσιντσιλά είχαν κολλάρο που τα απέτρεπε από την καταστροφή της γούνας τους και από τα μεταξύ τους δαγκώματα λόγω της αγχωτικής κατάστασης τους. Όταν αφαιρέθηκαν τα κολλάρα, πολλά από αυτά είχαν τραύματα στους λαιμούς τους.

Λόγω της καθυστέρης στο κόψιμο του παραθύρου, έπρεπε να δράσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε. Ανοίγουμε τα κλουβιά, γεμίζουμε τους σάκους με τα ζώα, σκαρφαλώνουμε τη σκάλα και περνάμε μέσα από το παράθυρο για να συναντήσουμε αυτούς που περιμένουν στη σκεπή. Και μετά το ξανακάνουμε από την αρχή, χωρίς να σταματήσουμε καθόλου. Επιλέγαμε μόνο τα θηλυκά για να σταματήσει η αναπαραγωγή και να καταστραφεί η γενεολογική γραμμή που έχει δημιουργήσει ο Pegoraro μετά από τόσα χρόνια.
Μέσα σε περίπου μισή ώρα σώσαμε 53 τσιντσιλά, τα φορτώσαμε στο όχημα μας και τα πήγαμε σε μια καινούρια ζωή, όπου δε θα είναι πλέον αναγκασμένα να αναπαράγονται και δε θα γδαρθούνε για την ανούσια και αιματηρή μόδα. Πριν φύγουμε, υπογράψαμε με το ALF στον εξωτερικό τοίχο του εκτροφείου.

Αποφασίσαμε την απελευθέρωση αυτή για όλους αυτούς που αποφασίζουν να δράσουν οι ίδιοι, χωρίς να εξουσιοδοτούν και να περιμένουν για τη στιγμή που ποτέ δε θα έρθει. Αυτό για το οποίο πολεμάμε είναι η ριζοσπαστική διακοπή του συστήματος, η αποσυναρμολόγηση του ανθρωποκεντρισμού και η κατάρρευση του πολιτισμού. Ο τρόπος ζωής, οι διαμαρτυρίες και οι δράσεις μπορεί να είναι δρόμοι για να φτάσεις σε ένα ελεύθερο κόσμο που ζει στις καρδιές μας, σε αντίθεση με τον κόσμο που βρισκόμαστε στην πραγματικότητα, με σπαρακτικές κραυγές πόνου, εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Δεν αποδεχόμαστε τη σπισιστική ιδέα ότι τα ζώα είναι αντικείμενα για δική μας κατανάλωση (γούνα, τροφή, διασκέδαση, έρευνα) και είμαστε προετοιμασμένοι να ρισκάρουμε την ελευθερία μας για την καταστροφή της εκμετάλλευσης και της φυλάκισης και για τη διάσωση αυτών που εμείς θεωρούμε ατομικότητες.

Κανένας συμβιβασμός για την απελευθέρωση των ζώων!

Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων

Αυστρία, 9/2

Το KLEIDER BAUER χάνει ένα παράθυρο

Στις 28 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης αντιφασιστικής/αντιρατσιστικής διαδήλωσης στη Βιέννη, σπάστηκε ένα παράθυρο του καταστήματος πώλησης γούνας Kleider Bauer.

Σουηδία, 10/2

Καταστράφηκαν διαφημίσεις, γράφτηκαν συνθήματα κατά του κρέατος

αναφορά των δράσεων από το γραφείο τύπου του DBF/ALF:

Närke/Kumla: Το μέτωπο απελευθέρωσης καγκουρό KLF κρατά ζωντανή τη νέα απαγόρευση. Δε μπορεί να βρει κανείς πουθενά κρέας από καγκουρό! -Δε θα σταματήσουμε μέχρι όλα τα καγκουρό να τρέχουν ελεύθερα.

Eskilstuna: Πολλές δράσεις έχουν γίνει στις σκιές της eskilstuna, στη Σουηδία. Οι περισσότεροι από τους στόχους είναι βιομηχανίες κρέατος. Πολλά διαφημιστικά για κρέας, όπως των McDonalds, έχουν ψεκαστεί με σπρέι και έχουν σπαστεί μέρη με κεμπάπ. Επίσης, ταμπέλες για τσίρκο έχουν αφαιρεθεί.

Χειμώνας: Η πιτσαρία laluna σπάστηκε.

Κλάπηκε το διαφημιστικό πανό του billyboys. Θα το επιστρέψουμε όταν ΒΙΓΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ.
Τα ζώα δε χρειάζονται κεμπάπ.
Μια διαφημιστική ταμπέλα για κεμπάπ, φτιαγμένη από σίδερο, πετάχτηκε μακριά από τη θέση της (χωρίς να γίνει ζημία στη φύση φυσικά).

Πόλη του Örebro: Το akvariekällarn, που πουλά ζωντανά ψάρια, έχει πλέον κατεστραμένους πανάκριβους τοίχους και γράφτηκαν σε αυτό συνθήματα. Για όλους του ζωντανούς -tlf

Πόλη του Örebro: Το vedugnen kolgrillen στο väster απέκτησε συνθήματα. Öcv.

Örebro city vegans.

5 ή 6, τα τελευταία διαφημιστικά για χωριάτικα κεμπάπ σπάστηκαν. Οι φονιάδες δείχνουν να μαθαίνουν το μάθημα τους.

Örebro city vegans

Μ. Βρετανία, 11/2

25 κότες σώθηκαν σε επιδρομή προμηθετή ζώων εργαστηρίου.

Δυο εκτροφεία, που προμηθεύουν κοτόπουλα για χρήση σε εργαστηριακό πειράματα, δέχτηκαν επιδρομή μέσα στη νύχτα. 25 κοτόπουλα απελευθερώθηκαν από αυτήν την αηδιαστική επιχείρηση. Θα επιστρέψουμε για να απελευθερώσουμε τα επόμενα!

Στόχοι μας ήταν η AE Binning και η Ross Poultry Farms.
Η πτώση του δικτύου προμήθειας ζώων θα συμβεί και με αυτό έρχεται η νίκη και το κλείσιμο των εργαστηρίων.
Δράση, όχι λόγια!

Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων

Η.Π.Α., 12/2

Στάλθηκαν πακέτα σε στελέχη της Goldman-Sachs

Το Animal Rights Militia έχει αρχίσει την αποπληρωμή του τεράστιου χρέους σε όλους τους ζωόφιλους, στους οποίους ανήκει η Goldman-Sachs. Η Goldman-Sachs πήγε στα δικαστήρια για διαταγές, ψάχνοντας τρόπο να ξεφορτωθεί τους διαδηλωτές από την Ουάσιγκτον, οι οποίοι ήταν αντίθετη στο ρόλο που έπαιξαν για την υποστήριξη της Huntingdon Life Sciences, μέσω της επένδυσης τους στην Fortress. Σύντομα θα διαπιστώσουν ότι οι διαταγές είναι άχρηστες κατά του υπογείου κινήματος.

Πακέτα “στοργής” στάλθηκαν στις 28 Ιανουαρίου στα στελέχη της Goldman-Sachs, Michael Paese, Lloyd Blankfein και σε αρκετούς άλλους. Ο Michael Paese είναι ο νούμερο ένα σκύλος για τις κυβερνητικές σχέσεις της Goldman-Sachs. Ο Lloyd Blankfein είναι ο κορυφαίος αρσενικός διευθύνων σύμβουλος της Goldman-Sachs. Η 28 Ιανουαρίου ήταν η παγκόσμια ημέρα δράσης κατά της Huntingdon Life Sciences.

Τα πακέτα περιείχαν παραγεμισμένα λούτρινα σκυλάκια από παιχνιδάδικο, σφαγμένα και “ματωμένα”, όπως αυτά που αφήνουν τα διεστραμένα μυαλά στην HLS όταν είναι αληθινά. Κάθε πακέτο περιείχε επίσης ένα μισοκαμένο αντίγραφο του συντάγματος των Η.Π.Α. Αυτό για να τιμηθεί η απόφαση της Goldman-Sachs, που έκαψε το Σύνταγμα και το Πρώτο Άρθρο στο δικαστήριο, με τις διαταγές κατά της ελευθερίας του λόγου.

Τέλος, τα πακέτα περιείχαν σημειώματα που ρωτούσαν τους παραλήπτες πως θα τους άρεσε εάν οι σκύλοι τους βρίκονταν στο Huntingdon Life Sciences μεγαλώνοντας τις επενδύσεις τους και να σταματήσουν να καίνε το σύνταγμα των Η.Π.Α. με διαδικασίες διαταγών στα δικαστήρια.

Εάν η Goldman-Sachs θα ήθελε να μη δέχεται περαιτέρω “πληρωμή”, υπάρχει τρόπος: Η Goldman-Sachs μπορεί να μην επενδύσει τις μετοχές της στην Fortress ή η Fortress να αφήσει την HLS. Οτιδήποτε από τα δυο θα θεωρηθεί πλήρης “αποπληρωμή”.

Η.Π.Α., 12/2

Καταδίκη πέντε χρόνων για τον Walter Bond

Τον Φεβρουάριο του 2011, ο Walter Bond καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση, για τη σχέση του με τη φωτία του Απριλίου του 2011 στο εργοστάσιο δερμάτων αρνιού, στο Glendale του Colorado, που προκάλεσε ζημιές των $500.000. Κατηγορήθηκε επίσης για εμπρησμό στο κατάστημα Tandy Leather και στο εστιατόριο Tiburon στο Salt Lake τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2010. Σελίδα υποστήριξης: www.supportwalter.org.

Γράμματα μπορούν να σταλούν στο:

Walter Edmund Bond
P.O. Box 16700
Golden, CO 80402-6700

Μεξικό, 13/2

Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα προς αλληλεγγύη στους φυλακισμένους

“…Ποιός τους ψηφίζει?
…Ποιός σκύβει το κεφάλι από σεβασμό σε αυτούς?
…Ποιός τους θαυμάζει και θέλει ο ίδιος ή τουλάχιστον τα παιδιά του να γίνουν σαν αυτόν?
…Ποιος μένει σιωπηλός μποστά στις αηδιαστικές διαταγές που εκτελούν?
…Υπάρχει μόνο μια απάντηση: η ΚΟΙΝΩΝΙΑ…

Γεράσιμος Τσάκαλος.”

Μια νύχτα της 5ης Φεβρουαρίου αποφασίσαμε να επιτεθούμε σε κάποιους παλιούς εχθρούς. Στόχος ένα αρχηγείο της αστυνομίας στη γειτονιά του Potrero, στο Coacalco του Μεξικό.
Περίπου στις 8μμ, τοποθετήσαμε ένα εκρηκτικό μηχανισμό, που αποτελούταν από φυάλες βουτανίου και βενζίνη, σε μια παρκαρισμένη μηχανή κοντά στην είσοδο του αρχηγείου.
Μέσω μιας ιδιοκατασκευής ανάφλεξης, το εκρηκτικό άναψε και έγινε έκρηξη, ένας δυνατός θόρυβος κούνησε την περιοχή, η μηχανή καταστράφηκε όπως επίσης και ο τοίχος του κτιρίου, όπου οι ηλίθιοι που το φυλάνε όλο αυτό έβρισκαν καταφύγιο.
Έφτασαν αρκετά φορτηγά στο σημείο, μαζί με τους βλάκες αστυνομικούς ντυμένους με τις στρατιωτικές στολές τους να δείχνουν τα κομμάτια του εκρηκτικού μηχανισμού.
Αυτή η επίθεση οργανώθηκε και σχεδιάστηκε ειδικά για τη στιγμή που θα ήταν περισσότερο ευάλωτοι στο χώρο “εργασίας” τους. Ένα αστυνομικό φορτηγό με τις σειρήνες αναμμένες που πέρασε μπροστά μας, δε μας απέτρεψε.

Ξέρουν για άλλη μια φορά ότι δε μας σταμάτησαν, ξέρουν ότι δε θα σταματήσουν αυτές οι επιθέσεις, το πόσο εύκολο ήταν για εμάς να αφήσουμε την τσάντα με τα εκρηκτικά και θα είναι εξίσου εύκολο να τους επιτεθούμε σωματικά. Δεν έχει σημασία για εμάς εάν είναι γονείς ή εάν έχουν οικογένεια ή ότι άλλο στο διάβολο έχουν, είναι αστυνομικοί και το μόνο που τους αξίζει είναι βόμβες, φωτιά, πέτρες και θάνατος. Νομίζουν ότι δεν έχουμε δει τίποτα για να εκβιάζουμε? Νομίζουν ότι δεν τους έχουν δει στο βαν τους, να φαίνεται η απουσία κουράγιου, να προσπαθούν να εκφοβίσουν με τα μεγάλα τους όπλα και τα καλυμμένα πρόσωπα τους? Νομίζουν ότι δεν τους έχουμε δει να κάνουν κύκλους με τους Grupo Especial de Reacción Inmediata-Coacalco (GERI-C) [Δύναμη ταχείας επέμβασης], στα θωρακισμένα οχήματα τους, σουλατσάρωντας γύρω-γύρω, νομίζοντας ότι είναι οι ήρωες της πόλης του Μεξικό? Νομίζουν ότι δεν έχουμε δει την προφανή μεγαλομανία μέσα στα μαύρα βαν τους? Μοιάζουν με ομάδα επίθεσης, μια παραστρατιωτική ομάδα, παρά σαν κάτι πιστούς υπηρέτες κάτω από τις διαταγές του κράτους-κεφαλαίου. Θα πρέπει να ξέρουν ένα πράγμα, το μόνο πράγμα που θα προκαλέσουν δεν είναι ο φόβος, είναι η αηδία, η απέχθεια, ταυτόχρονα για την ηθική αλλά και την ένστολη εξουσία.

Εάν από υποταγή και υπακοή η κοινωνία τους προσκυνά ή τους φοβάται, αυτό δεν είναι κάτι που μας απασχολεί, εάν τους φωνάζουν ζήτω ή τους φοβούνται όταν περνούν είναι κάτι που δε μας απασχολεί, δεν είμαστε η εμπροσθοφυλακή που υπερασπίζεται τους φτωχούς και τους εκμεταλλευόμενους, δεν είμαστε οι εκδικητές του καταπιεσμένου λαού. Όλοι αυτοί οι αριστεροί σκοποί μας αηδιάζουν γιατί το μόνο που πετυχαίνουν είναι η κοινωνία να επανεκτιμά τα προβλήματα της και να τα απευθύνει. Δεν πολεμάμε για έναν οικονομικό άνθρωπο, παλεύουμε για τους εαυτούς μας ως άτομα, για τα ζώα και για τη γή, για την αυτονομία και την άγρια φύση.

Θα το πούμε ξανά λοιπόν, δε θα σταματήσουμε από την επιθυμία για την επίθεση σε αυτούς γιατί δεν είμαστε μέρος της δειλής κοινωνίας. Θα πάμε για τα αστυνομικά τμήματα, τα σημεία φύλαξης τους και όποτε ακούνε μια έκρηξη ή βλέπουν κάτι να τυλίγεται στις φλόγες, θα μας θυμούνται, ο κάθε αστυνομικός στο Μεξικό και στον κόσμο όλο.
Θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις, παρά τις κάμερες παρακολούθησης που έχουν τοποθετηθεί στους δρόμους και στις λεωφόρους, παρά τις αστυνομικές-στρατιωτικές περιπολίες, παρά τις επιχειρήσεις, παρά τις απειλές τους, κάθε στιγμή, παντού και σε κάθε περίσταση, σήμερα το κάνουμε αυτό ξεκάθαρο.

Ο πόλεμος συνεχίζεται και με τους συντρόφους φυλακισμένους ή όχι, οι βόμβες θα συνεχίζουν να σκάνε, η φωτιά θα συνεχίσει να φωτίζει τη νύχτα, γιατί το χάος δεν έχει πεθάνει!

Άμεση αλληλεγγύη στον Adrian Magdaleno Gonzales. Γέλα με τις αρχές της φυλακής που νομίζουν ότι σε έχουν σπάσει καθώς εσύ προχωράς μπροστά!

Άμεση αλληλεγγύη στον Braulio Arturo Duran. Συνέχισε να πολεμάς τους πυρήνες που σε κρατούν δέσμιο, έξω θα συνεχίζουμε να εκμεταλλευόμαστε την πραγματικότητα!

Άμεση αλληλεγγύη στους φυλακισμένους της Υπόθεσης Βόμβα στη Χιλή. Δε θα συνεχίζεται για πάντα!

Άμεση αλληλεγγύη στον Walter Bond στις Η.Π.Α. Το FBI δεν έχει κάνει την άγρια καταδίκη σου να εξαφανιστεί!

Άμεση αλληλεγγύη στους Silvia, Costa και Billy στην Ελβετία και τον Leo στην Ιταλία. Συνεχίστε μπροστά με τις οικο-αναρχικές και αντιπολιτισμικές ιδέες σας!

Άμεση αλληλεγγύη στους Παναγιώτη Αργυρού, Γεράσιμο Τσάκαλο και τους άλλους που βρίσκονται σε απεργεία πείνας, που κατηγορούνται για συμμετοχή στη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς στην Ελλάδα. Αντισοσιαλιστικά, μηδενιστικά και αναρχικά για πάντα!

Frente de Liberación de la Tierra (Federación Anarquista Informal – Red Global)
[Earth Liberation Front (Informal Anarchist Federation-Global Network]

Γερμανία, 13/2

Γράφτηκαν συνθήματα κατά της κακομεταχείρησης των ζώων και της καταπίεσης του κράτους

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της 30ης Ιανουαρίου, η πόλη της Στουτγκάρδης (νότια Γερμανία) γράφτηκε με συνθήματα και γέμισε με αφίσες κατά της εκμετάλλευσης των ζώων. Γράφτηκε ‘Τα ζώα δεν είναι προϊόντα’ και ‘Τσακίστε την εξουσία’.
Η δράση ήταν επίσης μια κίνηση κατά της κρατικής καταπίεσης.

Απελευθέρωση ανθρώπων – Απελευθέρωση ζώων
Όσο θα εκμεταλλευόσαστε τα ζώα, τόσο θα συνεχίζονται οι δράσεις.

Αργεντινή, 14/2

Φωτιές στο Μπουένος Άϊρες σε αλληλεγγύη με τους φυλακισμένους

Σατανικοί υπερασπιστές του συστήματος μέσω της εξουσίας του χρήματος, των κλαμπ και των σφαιρών.
Το όπλο μας είναι η φωτιά που δημιουργούμε.
Επειδή αυτό που συμβαίνει και αυτό που λέγεται, μπορεί να δείχνει εξωπραγματικό για αυτούς που δε θέλουν να δουν την πραγματικότητα.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης 2/2, ένας από τους εμπρηστικούς μηχανισμούς μας έκαψε σχεδόν ένα ολόκληρο αμάξι στο Levallo και στο Santo Tome (Villa del Parque), τη στιγμή που οι πυροσβέστες έφταναν στο σημείο.
Τη νύχτα της Πέμπτης 3/2 κάτι παρόμοιο συνέβει στο Arregui και στο Avenida Segurola (Monte Castro), όταν κάψαμε ένα φορτηγάκι της Lumina, αλλά δυστυχώς οι ιδιοκτήτες ξύπνησαν και το έσβησαν γρήγορα.
Νωρίς το πρωί της Κυριακής 6/2, κάψαμε ένα 4Χ4 φορτηγό που έγινε στάχτη στη διασταύρωση των Santo Tome και Avenida Nazca (Villa del Parque), μισό τετράγωνο από όπου τα πρόβατα χαιρόντουσαν την παρέλαση τους κατά μηκος της λεωφόρου.

Αφιερωμένο στους οικοαναρχικούς που μεταδίσουν τη φωτιά στο Μεξικό, στους φυλακισμένους Adrian Magdaleno και Braulio Arturo Duran Gonzales στη χώρα εκείνη, στους φυλακισμένους συντρόφους στη Χιλή για την “Υπόθεση Βόμβα” , στον Walter Bond που την ώρα αυτή περιμένει τη δίκη στις Η.Π.Α. για τις δράσεις του “Lone Wolf” ALF και στους αναρχικούς φυλακισμένους στην Ελλάδα για τη ΣΠτΦ που επίσης περιμένουν τη δίκη.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ

Friends of the Earth

Σουηδία, 14/2

Δράση ELF σε κατασκευαστική

Γκέτεμποργκ: Γράψαμε με σπρέι σε μηχανήματα κατασκευαστικής μηνύματα για το Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων και σπάσαμε τα παράθυρα ενός ακόμη κατασκευαστικού μηχανήματος.

ELF

Γερμανία, 15/2

Γράφτηκαν συνθήματα, κολλήθηκαν αφίσες κατά της κατασκευής εκτροφείου.

7 Φεβρουαρίου 2011
Τη νύχτα της 7ης Φεβρουαρίου, σε ολόκληρο το χωριό του schmähingen (νοτιο-ανατολικά) γράφτηκαν συνθήματα και κολλήθηκαν αφίσες σε κάθε γωνιά. Περισσότερες από 150 φορές γράφτηκε το μήνυμα ‘stop Benningers factory farm’. Στο μικρό χωριό schmähingen ο Benninger σκοπεύει να κατασκευάσει ένα εκτροφείο για 85.000 κοτόπουλα.
Η αντίσταση μεγαλώνει καθώς ο Benninger δε σταματά τα σχέδια του!

Απελευθέρωση των Ζώων τώρα! Σταματήστε τα εργοστάσια εκτροφεία!

Ρωσία, 21/2

Το ELF πυρπολεί μπουλντόζα κοντά στο δάσος της Μόσχας

Νωρίς το βράδυ της 19ης Φεβρουαρίου 2011, κάτω από το φως της πανσέληνου, πυρπολήσαμε μια μπουλντόζα στο ξέφωτο του δάσους Khimki βόρεια της Μόσχας. Τα κρατικά και ιδιωτικά κεφάλαια έχουν συγχωνευτεί, με σκοπό να χτίσουν δρόμο μέσα από το δάσος – τους κάνουμε να πληρώσουν για κάθε δέντρο που κόβουν.

Πύρινη αλληλεγγύη στους Mikalaj Dziadok, Aliaksandar Fratskevich, Ihar Alinevich και Maksim Vetkin – αναρχικούς από το Belarus (κατηγορούνται για διάφορες επιθέσεις με μολότοφ σε κρατικά και ιδιωτικά γραφεία), στους Adrian Magdaleno Gonzales και Braulio Arturo Duran από το Μεξικό, στον Walter Bond (‘ALF Lone Wolf’) από τις Η.Π.Α., στους αναρχικούς από τη Χιλή (Υπόθεση Βόμβα), και στους συντρόφους στην Ελλάδα που κατηγορούνται για συμμετοχή στη ΣΠτΦ.

Ισπανία, 19/2

Απελευθέρωση της χελώνας “WALTER”

Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, εισβάλαμε σε ένα ζωάδικο στην Salamanca και σώσαμε μια χελώνα. Οι ιδιοκτήτες του καταστήματος έμεινα άφωνοι.
Με τη δράση αυτή δεν θέλαμε μόνο να σώσουμε αυτό το συγκεκριμένο άτομο, αλλά θέλαμε επίσης να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να αμφισβητεί την ιδέα ότι τα ζώα είναι εμπόρευμα.
Η χελώνα από εδώ και πέρα θα ονομάζεται Walter, προς τιμήν του συντρόφου Walter Bond, για τον οποίο ευχόμαστε το καλύτερο για τις επερχόμενες δίκες τους. Παρά την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι, δεν έχεις σταματήσει να προωθείς το Βιγκανισμό, είναι μια έμπνευση για όλους μας.

Ρωσία, 23/2

Οικοαναρχικοί μάχονται την καταστροφή της φύσης

Video

Αστική εξοχική κατοικία παίρνει φωτιά στην περιοχή της Μόσχας, στην περιοχή που ονομάζεται Opaliha. Ως συνήθως, το κτίριο βρίσκεται σε μια όμορφη περιοχή του δάσους – στις όχθες της λίμνης Lesnoe (στα Ρώσικα σημαίνει
“Δασάκι”). Στις μέρες μας υπάρχουν δάση για μαλακή ξυλεία. Περιοχές δασικές και υδάτων καταστρέφονται λόγω της μαζικής οικοδόμησης και των έργων εξόρυξης. Άρα, το δάσος και η λίμνη είναι για πούλημα, ιδιωτικοποίηση και τελικά – καταστροφή. Δεν μπορούμε να το δεχτούμε!

Αργά στις 19 Φεβρουαρίου 2011, εμείς, αληθινές κόρες και γιοί της Φύσης, κάψαμε την αποθήκη των καύσιμων υλικών και έναν από τους μη ολοκληρωμένους ξενώνες.
Αυτό οδήγησε σε μια τεράστια φωτιά σε ολόκληρο το κτίριο. Εμείς κάψαμε επίσης τον ηλεκτρικό μετασχηματιστή
και σταματήσαμε αυτούς τους φονιάδες από σημαντική καταστροφή της μητέρας Γης.

Μπορείτε να δείτε βίντεο και λεπτομέριες στα ρωσικά εδώ.
Συνεχίστε να πολεμάτε παγκόσμια για τη Φύση και την Ελευθερία!

ELF-Moscow Region

Ισπανία, 24/2

Γράφτηκαν σε αρένα ταυρομαχίας τα συνθήματα “ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ”

Κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών ωρών στις 18 Φεβρουαρίου, μια ομάδα φίλων κατάφερε να εισχωρήσει στην αρένα ταυρομαχίας Cella (Teruel). Εκεί είδαμε το μέρος όπου εκατοντάδες ταύροι βασανίζονται και πεθαίνουν μπροστά στα μάτια του πλήθους, το οποίο αδυνατεί να νιώσει εμπάθεια για τα θύματα αυτού του θεάματος. Ψεκάσαμε ένα γκράφιτι για την κατάργηση της ταυρομαχίας και για το σεβασμό όλων των ζώων, σε όλη την αρένα αλλά και στους διαδρόμους.

Ζητάμε από τον καθένα που διαβάζει αυτό εδώ να προσπαθήσει να συμπονέσει τα θύματα που σπισισμού στις αρένες της ταυρομαχίας, στα εργαστήρια και στα σφαγεία.

Ούτε ταύροι στις αρένες, ούτε αγελάδες στα πιάτα