Ανάληψη ευθύνης για επίθεση σε γουναράδικο και καταστήματα “Αγοράζω Χρυσό” στο Βόλο

Η τάση κυριαρχίας του ανθρώπου πάνω στη φύση, προέρχεται ξεκάθαρα από την τάση κυριαρχίας του ανθρώπου πάνω σε άνθρωπο.

Την Δευτέρα 11/3/2013 στις 03:10, πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες συμβολικές επιθέσεις σε 3 καταστήματα “Αγοράζω Χρυσό” κι σ’ένα γουναράδικο. Στόχος των “επιθέσεων” ήταν να καταδείξουν την πραγματική επίθεση που δεχόμαστε, την επίθεση που έχει εξαπολύσει απροκάλυπτα πια η κυριαρχία σ’όλους τους εκμεταλλευόμενους, καταπιεζόμενους, διαφορετικούς κι αντιστεκόμενους.

Συγκεκριμένα, σκοπός ήταν να επαναφέρουμε σαν ζήτημα την αισχροκέρδεια με ξεκάθαρα υποκείμενα τους εκμεταλλευόμενους ανεξαρτήτως είδους (ανθρώπινα, μη ανθρώπινα ζώα). Για να δωθεί όμως με μεγαλύτερη σαφήνεια το πως εννοούμε την αισχροκέρδεια, αναγκαζόμαστε να αναλύσουμε ξεχωριστά τους στόχους που επιλέξαμε, χωρίς αυτο να σημαίνει ότι δεν βλέπουμε εννιαία την εκμετάλλευση.

Πιστοί στα ιδανικά των προγόνων τους, μαυραγοριτών, ήρθαν να συμπληρώσουν την τοκογλυφική δραστηριότητα των τραπεζών. Με κρατική άδεια ή και χωρίς, τα ενεχυροδανειστήρια ξεφυτρώνουν διαρκώς στις γειτονιές τα τελευταία χρόνια, διαφημίζοντας την αηδιαστική τους θέληση για κέρδος σε βάρος των άλλων. Η διαρκώς αυξανόμενη εμφάνιση των “χρυσοθήρων” της πόλης αναδεικνύει μια άλλη πλευρά της συγκυρίας που ζούμε τώρα. Σε περιόδους σαν κι αυτή, όπου ολοένα και μεγαλύτερα κοινωνικά κομμάτια βυθίζονται στην ανέχεια και την εξαθλίωση κάποιοι βρίσκουν την καλύτερη ευκαιρία για “χρυσές” δουλειές, επιλέγοντας τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Ο καθένας όμως παίρνει το μερτικό του για τις επιλόγες του.

Το γουναράδικο αποτελεί υποκατάστημα μιας ολόκληρης βιομηχανίας βασανισμού κι εκμετάλλευσης που λανσάρει αιματοβαμμένα προϊόντα πολυτελείας. Από την εποχή της φεουδαρχίας και των πρώτων οργανωμένων συστημάτων εκμετάλλευσης, η γούνα αποτέλεσε στοιχείο ταξικού διαχωρισμού. Ήταν αυτό που διαφοροποιούσε τους έχοντες από τους εκμεταλλευόμενους. Αυτό που διαφημίζεται και διαιωνίζεται με την ύπαρξη της βιομηχανίας αυτής, είναι η έσχατη μορφή εκμετάλλευσης με σκοπό το εύκολο κέρδος. Για την παραγωγή μιας γούνας χρείαζεται ένα ή και παραπάνω ζώα που προέρχονται είτε από αιχμαλωσία και μερικές φορές αποτελούν είδη υπό εξαφάνιση, είτε άθλιες εκτροφές στις οποίες προφανώς απουσιάζει οποιαδήποτε συνθήκη ευζωϊας. Τα ζώα αυτά υπόκεινται σε μια ήπια ή μάλλον πρακτικά ανύπαρκτη αναισθητοποίηση μέσω πρωκτικού ηλεκτροσόκ, στη συνέχεια γδέρνονται ζωντανά και την καλύτερη όψη και διατήρηση του “τομαριού” τους. Τελικά καταλήγουν να αργοπεθαίνουν γδαρμένα και στιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο.

Το κάθε γουναράδικο που άλλωτε κρύβεται πίσω απ’την οικογενειακή παράδοση κι άλλωτε πίσω απ’τη μόδα και την καλαισθησία, είναι συνένοχα κι αποτελούν μέσο διατήρησης της εκμετάλλευσης και κατ’επέκταση του καπιταλισμού.

Προτάσσουμε την άμεση δράση, αντιιεραρχικά και αδιαμεσολάβητα, χωρίς να περιμένουμε ούτε μεσσίες ούτε ειδικούς.

Ζούμε και δρούμε για μας και τώρα, χωρίς να περιμένουμε μεγάλες νύχτες και μεγάλες μέρες, με στόχο την διάχυση παρόμοιων πρακτικών.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΧΡΥΣΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Αναρχικοί/ες για την άμεση δράση