Ιανουάριος 2012

2 Ιανουαρίου – Σουηδία

Στο Ορέμπρο η γούνα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Αλλά ένας έμπορος γούνας που ονομάζεται Stefano Makris δεν το καταλαβαίνει αυτό. Ο Stefano είναι ο ίδιος βρωμερός διψασμένος για αίμα που δέχθηκε επίθεση το περασμένο Φθινόπωρο, φτάνοντας στο σημείο να κλείσει την αποθήκη και το κεντρικό κατάστημα. Ψάχνοντας στους μεγαλοφειλέτες είδαμε ότι βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας. Η εταιρεία επιβιώνει με δάνεια. Τα ζώα μισούν τον φιλάργυρο που αποφάσισε να συνεχίσει να εμπορεύεται γούνες στο δρόμο Stortorget στο Ορέμπρο, αυτός είναι ο ακριβής δρόμος. Σ’εμάς, τα ζώα, δε μας αρέσουν τέτοιες συμπεριφορές.

Εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε στο σπίτι του Stefano Makris το βράδυ των Χριστουγέννων. Επίσης, αφήσαμε ένα γράμμα για να πάρει μια γεύση για το τι τον περιμένει αν συνεχίσει να χρηματοδοτεί και να ενθαρρύνει τους καταπιεστές και ωμούς δολοφόνους.

Πάντα νικάμε!

Djurrättsmillisen
ANIMAL RIGHTS MILITIA SWEDEN

3 Ιανουαρίου – Ιρλανδία

Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου το ALF έκανε επιδρομή στο Fingal Harriers στο βόρειο Δουβλίνο.

Ένα αφύλαχτο τζιπ έχει το μπροστινό του λάστιχο σκασμένο και στο καπό είναι χαραγμένη η λέξη «απόβρασμα».

Αυτοί οι δολοφόνοι κάνουν εδώ και πολύ καιρό τις βρωμερές δουλειές τους και αυτή ήταν μια συμβολική πράξη για να δουν τι τους περιμένει.

Μέχρι όλοι να είμαστε ελεύθεροι,

ALF

4 Ιανουαρίου – Τσεχία

Βίντεο: http://directaction.info/news_jan04b_12.htm

Από την Τσεχία:

Την παραμονή των Χριστουγέννων σχεδόν όλοι οι άνθρωποι αισθάνονται χαρούμενοι. Αλλά τι γίνεται με τα ζώα στις φάρμες;

Τους κάναμε ένα δώρο. Ταΐσαμε ένα ολόκληρο κτίριο γεμάτο με θηλυκά γουρούνια σε κύηση.

Αυτό είναι το χριστουγεννιάτικο μας μήνυμα για όλους: Nα είστε ευγενικοί με τα ζώα. Όχι μόνο την περίοδο των Χριστουγέννων αλλά όλο τον χρόνο.

Σταματήστε να τα τρώτε και σταματήστε κάθε είδους εκμετάλλευσης τους.

Παλέψτε για τα ζώα με όλη σας την καρδιά. Μέχρι την τελευταία σας ανάσα.

4 Ιανουαρίου – Ιταλία

Την αυγή ενός πρωινού του Δεκεμβρίου βρεθήκαμε σε ένα μπαρ, στο οποίο είναι γνωστό ότι συχνάζουν κυνηγοί, στα προάστια της Ρώμης. Τους είδαμε να φτάνουν, να πίνουν καφέ, να αστειεύονται μεταξύ τους. Αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε μερικούς, αφήνοντας μια απόσταση ασφαλείας, στην εξοχή όπου κυνηγούν. Αποφασίσαμε να το διασκεδάσουμε λίγο: Σπάσαμε με σφεντόνα τα τζάμια από τα τρία αμάξια τους και με απόλυτη ηρεμία επιστρέψαμε στα σπίτια μας.

Vegan Anonymous

5 Ιανουαρίου – Σουηδία

Αναφορά στο γραφείο τύπου Örebro’s ALF/DBF:

Πληροφορηθήκαμε ότι ακόμα ένα βρωμερό κατάστημα με ρούχα (το Lace Trend στο Ορέμπρο) έσπασε την απαγόρευση για πώληση γούνας. Δε νοιάζονται καθόλου για τις ζωές των αβοήθητων ζώων. Γι’αυτό ψεκάσαμε με κόκκινο σπρέι σαν το αίμα όλα τους τα παράθυρα και γράψαμε συνθήματα.

~Vegan For All~
Örebro City Vegans

5 Ιανουαρίου – Σουηδία

Αναφορά στο γραφείο τύπου Örebro’s ALF/DBF:

Μετά τον εκρηκτικό μηχανισμό, το κατάστημα Chrisma στο Ορέμπρο δεν πουλάει πλέον γούνες!

Πάντα νικάμε!

Djurrättsmilisen
Animal Rights Militia Sweden

6 Ιανουαρίου – Ιταλία

Βίντεο: http://directaction.info/news_jan06b_12.htm

Τη νύχτα 2 Ιανουαρίου 2012 επισκεφθήκαμε το κατάστημα Burger King στην περιοχή EUR στη Ρώμη και σπάσαμε τα παράθυρα και βάλαμε φωτιά στο κτίριο. Κανένας οίκτος για τους δολοφόνους των αδερφών μας! ALF

6 Ιανουαρίου – Σουηδία

Αναφορά στο γραφείο τύπου Örebro’s ALF/DBF:

Το κατάστημα Myrorna στο Ορέμπρο έσπασε την απαγόρευση για την πώληση γούνας που επετεύχθη από συμπονετικούς ακτιβιστές. Πωλούν vintage γούνα, πράγμα που σημαίνει ότι προωθούν την άρρωστη εκμετάλλευση των γήινων αδερφών μας που γίνεται κεκλεισμένων των θυρών και σε ψηλούς φράχτες από τους καπιταλιστές. Δε μπορούμε να συμβιβαστούμε και να δεχτούμε αυτές τις καταχρηστικές τάσεις. Γεμίσαμε την πρόσοψη με συνθήματα σαν πρώτη προειδοποίηση…

Ενάντια στο φασισμό, τον καπιταλισμό, το σεξισμό, την ομοφοβία, τον σπισισμό

Ενάντια σε όλες τις καταπιέσεις!
Örebro City Vegans, ÖCV

7 Ιανουαρίου – Γαλλία

Μεταξύ της 31/12/11 και της 01/01/12, στο δάσος του Rambouillet κοντά στο Παρίσι, γάλλοι ακτιβιστές πήγαν σε ένα μέρος του δάσους που χρησιμοποιείται για κυνήγι.

Οι κυνηγοί ενοικιάζουν θέσεις κυνηγιού από τον ιδιοκτήτη και όταν τα ζώα εισέλθουν σε αυτή την περιοχή, δεν έχουν τρόπο απόδρασης. Έτσι, κόψαμε τα συρματοπλέγματα (έτσι ώστε να έχουν τρόπο να ξεφύγουν) και καταστρέψαμε τέσσερις θέσεις κυνηγιού.

Το ALF Γαλλίας εύχεται μια ευτυχισμένη χρονιά σε όλες τις άλλες ομάδες σε όλον τον κόσμο, σε όλους τους φυλακισμένους μας και κυρίως σε όλα τα ζώα.

Με αγάπη στη μνήμη του Barry Horne

ALF Γαλλίας

8 Ιανουαρίου – Ισπανία

Αργά το βράδυ στις 3 Ιανουαρίου, «δολοφόνοι», «δειλοί» και άλλα συνθήματα γράφτηκαν στην πρόσοψη της αρένας για ταυρομαχίες στην Pontevedra. Η δράση αφιερώθηκε στον Χιλιανό ακτιβιστή Luciano Pitronello.

9 Ιανουαρίου – Γερμανία

Νωρίς το πρωί στις 9 Ιανουαρίου, το ALF χρησιμοποίησε μεγάλη ποσότητα κόκκινης μπογιάς για να επιτεθεί στο κρεοπωλείο Müller στο Freiburg.

9 Ιανουαρίου – Η.Π.Α.

Περίπου στις 3:40 π.μ την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, 14 φορτηγά που μεταφέρουν βοοειδή έπιασαν φωτιά στην εταιρία σίτισης harris στην coalinga. Δοχεία επιτάχυνσης είχαν τοποθετηθεί κάτω από τα 14 φορτηγά σε μια σειρά με 4 ψηφιακά χρονόμετρα που χρησιμοποιήθηκαν για να ανάψουν 4 από τα δοχεία και κηροζίνη – εμποτισμένο σχοινί που μεταφέρει τη φωτιά στα υπόλοιπα 10 (μια τακτική που υιοθετήθηκε από το Μόνος στο σπίτι 2 [αν κάποιος θέλει να το επιχειρήσει φροντίστε να χρησιμοποιήσετε κηροζίνη, γιατί η βενζίνη στεγνώνει πολύ γρήγορα]). Δεν ήμασταν σίγουροι πόσο καλά θα δουλέψει αυτό, γι’αυτό περιμέναμε τα δελτία ειδήσεων πριν την σύνταξη αυτής της ανακοίνωσης. Ήμασταν στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να δούμε ότι και τα 14 φορτηγά καταστράφηκαν ολοσχερώς ενώ μερικά από αυτά είχαν «λιώσει» εντελώς στο έδαφος.

Δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε αυτόν το χώρο για να μιλήσουμε για τις φρίκες και τις αδικίες της εργοστασιακής κτηνοτροφίας. Υπάρχουν περισσότεροι από αρκετοί βολεμένοι ακτιβιστές και παθητικοί πολίτες οι οποίοι είναι κάτι παραπάνω από πρόθυμοι για να το κάνουν αυτό (ο,τιδήποτε τους κρατάει μακριά από το να λερώσουν τα χέρια τους). Εμείς, η απαρατήρητη μειοψηφία (το 1%, αν θέλετε), επιλέξαμε μια μορφή πιο άμεσης δράσης.

Δεν είμαστε παραληρητικοί για να πιστεύουμε ότι αυτή η δράση θα κλείσει την εταιρία σίτισης harris, πόσο μάλλον ότι θα έχει κάποια επίδραση στο σύνολο της εργοστασιακής κτηνοτροφίας. Αλλά υποστηρίζουμε ότι τέτοιου είδους δράσεις εξακολουθούν να έχουν αξία για να δείξουν ότι παρά τους φρουρούς, τη συνεχή παρουσία εργαζόμενων και τους ψηλούς φράχτες, ο εχθρός είναι ακόμα ευάλωτος.

Τέλος, σε όλους αυτούς που φαντασιώνονται και εξιδανικεύουν ότι η άμεση δράση βρίσκεται ακόμα στο περιθώριο: Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να καταστραφούν και δε μπορούμε να υπολογίζουμε στην αυτανάφλεξη και στους απρόσεκτους συγκολλητές για να κάνουν όλην τη δουλειά.

Μέχρι την επόμενη φορά…

10 Ιανουαρίου – Η.Π.Α.

Jordan Halliday #201200256
Davis County Correctional Facility
PO Box 130
Farmington, UT 84025
USA

Γράμματα για τον Jordan μπορούν επίσης να σταλθούν στο xWriteJordanx@gmail.com και θα προωθηθούν στον ίδιο.

Τον Ιανουάριο του 2012, ο ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων Jordan Halliday άρχισε να εκτίει την 10 μηνών ποινή του για ποινική ασέβεια προς το δικαστήριο.

Το 2009 ο Jordan καλέστηκε σε δίκη γιατί αρνήθηκε να καταθέσει σχετικά με μια μεγάλη επιδρομή που έγινε σε φάρμα αναπαραγωγής στη Γιούτα. Μετά από πάνω από 3 μήνες στη φυλακή, αποφυλακίστηκε αλλά του αποδόθηκαν οι κατηγορίες για ποινική ασέβεια. Θεωρείται ότι είναι η πρώτη φορά σε δυο δεκαετίες και μόλις η τρίτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ που κάποιος έχει φυλακιστεί για εγκληματική ασέβεια προς το δικαστήριο μετά από ήδη φυλάκιση του για άρνηση κατάθεσης στο δικαστήριο (greenisthenewred.com).

Ιστοσελίδες υποστήριξης: www.supportjordan.org, http://supportjordan.tumblr.com

12 Ιανουαρίου – Σουηδία

Αναφορά στο γραφείο τύπου Örebro’s ALF/DBF:

Βίντεο: http://directaction.info/news_jan12_12.htm

Καταλήξαμε σε μια μηχανή θανάτου, που αποκαλείται εκσκαφέας, στο Ορέμπρο. Πρέπει κι εσύ να το κάνεις αυτό αν νοιάζεσαι για όλα τα πλάσματα τριγύρω σου και για τον πλανήτη – το σπίτι σου.

Ενάντια στον πραγματικό οικοφασισμό: Στο φασισμό κατά της άγριας ζωής και ενάντια σε κάθε είδους καταπίεση.
ΓΑΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ, ΓΑΜΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ! Αγάπα τη ζωή!

EARTH LIBERATION FRONT
JORDENS BEFRIELSEFRONT

13 Ιανουαρίου – Σουηδία

Αναφορά στο γραφείο τύπου Örebro’s ALF/DBF:

Σπάστηκαν 7 παράθυρα στο myrorna. Ακόμα πουλάνε γούνες. Αλλά σύντομα όχι…

DBF

17 Ιανουαρίου – Η.Π.Α.

Ιλουστρασιόν πινακίδες κλάπηκαν έξω από το κρεοπωλείο “The Local Butcher Shop” στο Berkeley. Επιπλέον οι κλειδαριές τους γέμισαν με κόλλα…

Το κρεοπωλείο Local Butcher Shop είναι η τελευταία επένδυση του Alice Waters, ενός βρωμερού δολοφόνου.

Δεν υπάρχει τίποτα «βιώσιμο» ή «φωτισμένο» για την εμπορευματοποίηση της μη ανθρώπινης ζωής.

ALF

18 Ιανουαρίου – Αγγλία

Η SRCL αποτελεί ζωτικό προμηθευτή της Harlan μαζεύοντας νεκρά σκυλιά και τα απόβλητα τους για αποτέφρωση.

Τα μεσάνυχτα σκαρφαλώσαμε τους φράχτες στα κεντρικά τους γραφεία στο Λιντς. Οι τοίχοι γέμισαν με συνθήματα ενάντια στη Harlan και ενάντια στα εργαστήρια πειραμάτων στα ζώα. Οι κλειδαριές του κτιρίου γέμισαν με κόλλα.

Οι ερευνητές έχουν προσκολληθεί στην κατάρτιση των προηγούμενων ετών και δεν αναγνωρίζουν ότι προηγμένες μέθοδοι είναι διαθέσιμες για την αντικατάσταση των πειραμάτων στα ζώα. Αυτές είναι ακριβείς και πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να γιατρεύσουν ασθένειες όπως το πάρκινσον και ο καρκίνος. Όσο γίνονται πειράματα εμείς θα συνεχίσουμε να «καταστρέφουμε» την επιστήμη και να φέρουμε το τέλος της ζωοτομίας.

Για κάθε δεκάρα που παίρνετε από αυτήν την αιματοχυσία, θα σας δημιουργούμε προβλήματα.

ALF

18 Ιανουαρίου – Σουηδία

Häktet Göteborg
Viktor Padellaro ( 11/117-4 )
Ullevigatan 11
Box 216
401 23 Göteborg
Sweden

Τον Ιανουάριο του 2012, ο Viktor Padellaro καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 χρόνων και 6 μηνών με κατηγορίες για τον εμπρησμό των McDonald’s στο Gothenburg, για το σπάσιμο παραθύρων σε εστιατόριο που εμπορεύεται πτερύγια καρχαρία και για την αποστολή απειλητικών επιστολών σε ιδιοκτήτες καταστημάτων με γούνες, στους εργαζόμενους της AstraZeneca και άλλους που εμπλέκονται με την κακοποίηση ζώων. Ο Viktor ήταν προφυλακισμένος από τη σύλληψη του τον Αύγουστο του 2011.

Σημείωση: το Bite Back έχει επίγνωση για το ότι το παρελθόν του Viktor σχετίζεται με φασιστικές ομάδες. Ο Viktor έχει δημοσίευση μια δήλωση όπου εκφράζει τη ντροπή του για την πρώην ένωση του με φασίστες. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Viktor είναι ειλικρινής σχετικά με την αλλαγή της καρδιάς του. Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο.

19 Ιανουαρίου – Ολλανδία

Ολλανδία, Οκτώβριος 2011

Το βράδυ μεταξύ 6-7 Οκτωβρίου το Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων μπήκε με τον τρόπο του σε μια φάρμα στην Ολλανδία. Απελευθερώσαμε 52 κοτόπουλα από αυτήν την κόλαση για τα ζώα. Αυτά τα πανέμορφα κοτόπουλα έχουν βρει ένα νέο σπίτι όπου μια νέα πανέμορφη ζωή τα περιμένει.
Δε θα δεχτούμε ποτέ ότι αυτά τα αθώα πλάσματα καταπιέζονται. Εκατομμύρια ζώα είναι θύματα εκμετάλλευσης κάθε μέρα από τις βιομηχανίες για μια περιττή πολυτέλεια του ανθρώπινου είδους. Επιλέξαμε την άμεση απελευθέρωση αυτών των κοτόπουλων για να τους δώσουμε την ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή και για να δείξουμε ότι αυτά τα πλάσματα ζουν καθημερινά έναν εφιάλτη.

Είσαι αυτός που μπορεί να κάνει την διαφορά!
Γίνε βίγκαν!

Μέχρι όλοι να είμαστε ελεύθεροι
Animal Liberation Front

20 Ιανουαρίου – Ιταλία

Στις 17 Ιανουαρίου, περίπου 1500 μινκ απελευθερώθηκαν από τα κλουβιά τους στο εκτροφείο μινκ Antoniazzi στο San Cataldo di Borgoforte. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, εκατό μέτρα από σύρμα περίφραξης κόπηκε και όλα τα κλουβιά του εκτροφείου ανοίχτηκαν.

Αυτή είναι η 4η απελευθέρωση στο συγκεκριμένο εκτροφείο, η πιο πρόσφατη ήταν το Νοέμβριο του 2010.

Το εκτροφείο μινκ Antoniazzi είναι απλά ένα από τα 15 εκτροφεία που παραμένουν στην Ιταλία.

22 Ιανουαρίου – Αγγλία

Πέρασα από μια φάρμα κοτόπουλων καθώς περπάταγα. Μπορούσα να το μυρίσω από το δρόμο γνωρίζοντας ότι θέλω να κάνω κάτι για να βοηθήσω αυτούς εκεί μέσα. Παρότι ήταν επικίνδυνο επέστρεψα λίγες ώρες αργότερα μόνος μου και επιβιβάστηκα στο τρένο για να αφαιρέσω 2 από τα φυλακισμένα πουλιά. Το ταξίδι με το τρένο ήταν ευτυχώς ήσυχο και κανένας δεν παρατήρησε την περίεργη μυρωδιά που ερχόταν από τις τσάντες που είχα μαζί μου. Οι γαλοπούλες βρίσκονται σε ένα νέο σπίτι ασφαλείς από κάθε πόνο, παρέα με άλλους απελευθερωμένους φίλους-ζώα. Απλά αποδεικνύεται ότι δαπανώντας κάποια λεφτά και κάποιες ώρες μπορείς να αλλάξεις τη ζωή κάποιου. Λίγο καλύτερος σχεδιασμός την επόμενη φορά θα μειώσει τις πιθανότητες να πιαστείς αλλά όσο είσαι σίγουρος για αυτό που κάνεις πιθανότατα κανένας δε θα πει τίποτα.

24 Ιανουαρίου – Αγγλία

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, πήραμε 8 γαλοπούλες από μια φάρμα στο νότιο τμήμα της Αγγλίας.

Παρόλο που δε μπορέσαμε να πάρουμε και τις υπόλοιπες, ξέρουμε ότι θα ήταν σε θέση να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους χωρίς το φόβο ότι θα φαγωθούν κάποια στιγμή.

Ήταν πολύ δύσκολο να πάρουμε την απόφαση τόσο καθυστερημένα για την εκτρεφόμενη ζωή τους, καθώς ξέρουμε ότι έχουν μεταμορφωθεί σε γαλοπούλες πλήρως εξαντλημένες για όλη τους τη ζωή λόγω των αυξητικών ορμονών.

Επίσης, γνωρίζουμε γαλοπούλες που στο παρελθόν έζησαν για πολλά χρόνια, έχοντας μεγαλώσει κάτω από αυτές τις συνθήκες, τριγυρνώντας χαρούμενες, έχοντας δυνατό οργανισμό και καθρεφτίζοντας την ευτυχία.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους τους ανθρώπους που στέκονται στο κρύο και διαμαρτύρονται, μοιράζουν κείμενα, ενημερώνουν και παίζουν το ρόλο τους στη διάσωση των ζώων με όποιον τρόπο μπορούν. Κάθε τρόπος και κάθε τακτική έχει τη σημασία της.

Στέλνουμε το σεβασμό μας σε όποιον συνεχίζει την εκστρατεία για τα ζώα.

Η ανάληψη καθυστέρησε όσο εξασφαλίζαμε ότι οι γαλοπούλες θα φτάσουν στα νέα ασφαλή σπίτια τους. Μπορούμε τώρα να επιβεβαιώσουμε ότι όλες μεγαλώνουν με ασφάλεια, τρώγοντας υγιεινά και μοιάζοντας σαν να ήταν πάντα αυτή η ζωή τους.

25 Ιανουαρίου – Αγγλία

Επισκεφθήκαμε το Sunlight στο Leeds επειδή παρέχουν εγκαταστάσεις πλυντηρίων στο Harlan. Οι κλειδαριές γέμισαν με κόλλα και συνθήματα γράφτηκαν στους τοίχους.

Όταν τα σκυλιά του Harlan μείνουν χωρίς δικαιοσύνη θα εκπληρώσουμε την αποστολή μας να φέρουμε δικαιοσύνη. Το Harlan θα κλείσει ξανά…

ALF

25 Ιανουαρίου – Γαλλία

Το βράδυ, γάλλοι ακτιβιστές κατέβασαν 30 αφίσες του τσίρκο ζώων για να τους δείξουν ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι!

26 Ιανουαρίου – Αγγλία

Το Sunlight στο Coventry ήταν ο στόχος μας. Αυτή η εταιρία συνεργάζεται με τη Harlan επομένως έχει πάρε-δώσε και με το ALF. Οι τοίχοι στις αποθήκες γέμισαν με συνθήματα ενάντια σε αυτούς τους δολοφόνους κουταβιών.

Animal Liberation Front

27 Ιανουαρίου – Ιταλία

Την παραμονή της πρωτοχρονιάς του 2012 θέλαμε να γιορτάσουμε με το δικό μας τρόπο, σπάζοντας τα παράθυρα και πετώντας μπογιές στους εξωτερικούς τοίχους αλλά και στο εσωτερικό του αθλητικού κέντρου ψαριών στο Casnate con Bernate (Como).
Με αυτήν τη δράση θέλουμε να δείξουμε ότι και τα ψάρια όπως και τα υπόλοιπα ζώα είναι όντα που αισθάνονται και ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να τα χρησιμοποιούν ως τροφή ή για να διασκεδάζουν. Οι ψαράδες είναι το ίδιο με τους κυνηγούς: Είναι δολοφόνοι και θα απειλούνται ακριβώς το ίδιο.

Σύμφωνα με άρθρο στην εφημερίδα La Provincia, η ζημιά εκτιμάται στα 10.000 ευρώ.

28 Ιανουαρίου – Αγγλία

Η SRCL παίρνει σκοτωμένα σκυλιά από τη Harlan εξαιτίας της ύπαρξης αυτής της σαδιστικής μονάδας εκτροφής. Τα καίνε σαν να μην υπήρχαν. Τα λυπημένα μάτια τους και οι κενές ζωές τους αγνοούνται από αυτά τα καθάρματα.

Σπάσαμε με σφυριά τα παράθυρα της SRCL στο Leeds και κάποια καταστράφηκαν εντελώς. Επίσης, γράψαμε συνθήματα στους τοίχους.

Καμία δικαιοσύνη, μόνο εμείς.
ALF

31 Ιανουαρίου – Κροατία

Το Ugljan είναι ένα γραφικό νησί στην ακτή της Κροατίας και αποτελεί “σπίτι” μιας από τις πιο καταστροφικές αλιευτικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη.

Τη νύχτα της 27ης Ιανουαρίου ακτιβιστές του ALF έκαναν μια επίσκεψη στο αγρόκτημα Kali Tuna.

Σε παγωμένες και προκλητικές συνθήκες έγινε σαμποτάζ σε ένα στύλο τόνου 500 m ώστε να μπορέσουν τα υπό εξαφάνιση απειλούμενα ψάρια να κολυμπήσουν έξω ελεύθερα.

Επειδή η δράση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, δεν υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες για την έκβαση του εγχειρήματος ώστε να δοθούν.

Αυτό ήταν το δεύτερο χτύπημα σε τέτοιου είδους εγχειρήματα, μετά το χτύπημα ενός αγροκτήματος τόνου το περασμένο καλοκαίρι προκαλώντας ζημιά 100.000 ευρώ και απελευθερώνοντας απροσδιόριστο αριθμό ζώων.

Το ALF θα εντείνει τις προσπάθειες του ενάντια σε αυτήν τη ντροπιαστική και αδίστακτη βιομηχανία. Κάθε επιχείρηση και λειτουργία που είναι υπεύθυνη για τέτοιες καταστάσεις σε αυτό το υπέροχο είδος ζώου είναι στη λίστα μας.

-Μέχρι κάθε κλουβί να είναι άδειο-
ALF