Απρίλιος 2011

1 Απριλίου – Γερμανία

Στο Achternholt (Lower Saxony), σύμφωνα με δημοσιεύματα, δύο νεόκτιστες έδρες κυνηγιού υπέστησαν σημαντικές καταστροφές κατά τη νύχτα της 24ης Μαρτίου. Καρέκλες και άλλος εξοπλισμός πετάχτηκαν έξω και βρέθηκαν διάσπαρτα στο χώρο. Μια παλαιότερη έδρα κυνηγιού επίσης «επλήγη σοβαρά» από τσεκούρι. Η ζημιά εκτιμήθηκε σε περισσότερα από 1000 ευρώ.

2 Απριλίου – Σουηδία

Ο ιδιοκτήτης-απόβρασμα της Fiorucci στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας πήρε μια επιστολή φάρσα για βόμβα που του απεστάλη.

ALF

4 Απριλίου – Γερμανία

Η εφημερίδα Hannoversche Allgemeine ανέφερε ότι τουλάχιστον επτά έδρες κυνηγιού κοντά στο Ανόβερο έχουν καταστραφεί από πυρκαγιές από την αρχή του έτους. Πιο πρόσφατα, κατά τη διάρκεια της νύχτας της 1ης Απριλίου δυο ξύλινες έδρες κυνηγιού στην πόλη της Haimar τυλίχθηκαν στις φλόγες.

4 Απριλίου – Ιταλία

Βίντεο: http://www.directaction.info/news_apr05_10.htm
Η σφαγή του πάσχα πλησιάζει: χθες το βράδυ σώσαμε 4 αρνιά και τις μητέρες τους, ελευθερώνοντας τα από έναν κρεοπώλη, έναν δολοφόνο και βασανιστή ζώων στο Scatolin της Cermenate.

5 Απριλίου – Γερμανία

Σύμφωνα με τοπική εφημερίδα, επτά έδρες κυνηγιού έχουν σπαστεί ή καταστραφεί στο δάσος Bessunger κοντά στο Darmstadt (Hesse) τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Μαρτίου. Υπάρχουν υποψίες ότι υπεύθυνοι είναι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων.

5 Απριλίου – Σουηδία

Στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας επισκεφθήκαμε το Slottsskogen, το πάρκο ζώων. Κατά την είσοδο μας στο χώρο, καταστρέψαμε τα σήματα και ζωγραφίσαμε πάνω στους χάρτες. Αρχίσαμε να κόβουμε τους προστατευτικούς φράχτες σε ορισμένους χώρους, δεν κινηθήκαμε σε οποιοδήποτε ζώο εδώ γιατί είναι κυρίως φώκιες και πιγκουίνοι και είναι αδύνατο για εμάς να τους απελευθερώσουμε (το οποίο είναι θλιβερό καθώς είναι εύκολο να τους φτάσουμε). Για αυτό και δεν αφήσαμε ελεύθερο κανένα ζώο γιατί δεν είμαστε σίγουροι τι πρόκειται να του συμβεί.
Μετά από πολλές ζημιές σε περιφράξεις τους χτυπήσαμε τους γυάλινους τοίχους των άδειων κλουβιών για πουλιά αλλά το τζάμι ήταν πολύ παχύ για να σπάσει και ο ήχος αντήχησε στους δρόμους. Αφήσαμε τα εξής μηνύματα στους γυάλινους τοίχους των κλουβιών : «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ», «ΕΔΩ ΤΑ ΖΩΑ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ» και ούτω καθεξής.
Συνεχίσαμε στις φυλακές όπου χύσαμε παχύρευστο μαύρο μελάνι στους τοίχους και τα παράθυρα και με σπρέι γράψαμε παντού «ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΖΩΩΝ», «DBF» έτσι ώστε κανένα ανθρώπινο απόβρασμα να μη μπορεί να κοιτάει τα ζώα από αυτά τα παράθυρα, καθώς τα ζώα δεν είναι προορισμένα να ζουν για τη διασκέδαση μας! Βασικά «βομβαρδίσαμε» το χώρο γράφοντας «ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΖΩΩΝ» και «ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ». Μερικές πόρτες ασφαλείας και ένα κατάστημα παγωτού επίσης γέμισαν με συνθήματα.
Το αστείο είναι ότι το μήνυμα «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ» που αφήσαμε σε έναν από τους χάρτες τους, πριν από αρκετούς μήνες, παραμένει ακόμα εκεί.

DBF / ALF Σουηδίας

6 Απριλίου – Ρωσία

Τη νύχτας της 5ης Απριλίου 2011, ένας εκσκαφέας τυλίχθηκε στις φλόγες και εξερράγη 10 λεπτά αργότερα στο σημείο της κατασκευής αυτοκινητόδρομου που διασχίζει δάση στην περιοχή της Μόσχας.

ELF Ρωσίας

6 Απριλίου – Ιταλία

Δύο παγίδες που χρησιμοποιούνται για την αιχμαλωσία ενυδρίδων στα κανάλια κοντά στην πόλη της Belfiore κλάπηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της 4ης Απριλίου. Σύμφωνα με την ιστορία της L’Arena, ένα άσπρο πανό βαμμένο με τα αρχικά «ALF» βρισκόταν κατά μήκος της όχθης του καναλιού. Οι παγιδευτές αναφέρουν ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που οι παγίδες εξαφανίστηκαν.

7 Απριλίου – Ηνωμένο Βασίλειο

Απρίλιος 2011: πολλές παγίδες σε περιοχή για κυνήγι «κλάπηκαν» και καταστράφηκαν, θέτοντας τες εκτός λειτουργίας. Αν δεν υπήρχε το φως της ημέρας, θα είχαμε επίσης καταστρέψει και το υπόλοιπο της κυνηγητικής περιουσίας… θα επιστρέψουμε όταν πέσει το σκοτάδι!

ALF

7 Απριλίου – Ιταλία

Τη νύχτα μεταξύ της Δευτέρας και της Τρίτης, ένας πυρήνας του ALF «πήγε για ψώνια» στην καρδιά της ζωικής και ανθρώπινης εκμετάλλευσης, στο κεντρικό Μιλάνο…
Σκεπτόμενοι για το πόσο οι μικροί μας φίλοι (τα ζώα) υποφέρουν μόνο και μόνο επειδή ηλίθιοι άνθρωποι θέλουν να φοράνε γούνινο παλτό, αποφασίσαμε να σαμποτάρουμε ένα κατάστημα γούνας..Η επιχείρηση μας περιέλαβε το γράψιμο αντι-γουναρικών συνθημάτων στο τοίχο του καταστήματος, σπάσιμο του κύριου μπροστινού παραθύρου και την τοποθέτηση βόμβας στο εσωτερικό του μαγαζιού: ο συναγερμός πυρκαγιάς θα κάνει το υπόλοιπο της δουλειάς μας ψεκάζοντας εκατοντάδες λίτρα νερού με χημικές ουσίες, που θα καταστρέψουν ολοκληρωτικά τη γούνα και τα πάντα στο εσωτερικό της…
Η ζημιά ήταν τεράστια… Η δράση αυτή έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης προς όλα τα ζώα που θανατώθηκαν, βασανίστηκαν, σφάχτηκαν και σε αυτά που εξακολουθούν να είναι στα μελλοθάνατα κελιά… καθώς και σε όλους τους φυλακισμένους συντρόφους του ALF και του ELF…

ALF KOMANDO VERDE
θα επιστρέψουμε

8 Απριλίου – Ηνωμένο Βασίλειο

Οι πινακίδες της Air France KLM δέχθηκαν επίθεση στο βόρειο τμήμα της Αγγλίας.
Πετάξαμε κόκκινη μπογιά βόμβες σε αυτές και γράψαμε με σπρέι τα εξής: «Air France KLM – Monkey Killers»
Η Air France KLM μεταφέρει primates για ζωοτομία σε εργαστήρια σε όλον τον κόσμο. Θα αγωνιστούμε ενάντια σε αυτή την τρέλα.

Animal Liberation Front

9 Απριλίου – Σουηδία

Πριν από δύο μήνες ρίξαμε δυο μεγάλες πέτρες μέσα από τα παράθυρα στο κατάστημα καναδού λιανοπωλητή Free spirit στο Γκέτεμποργκ. Εάν ασχολείστε με τη γούνα, θα πρέπει να ασχοληθείτε με εμάς.

ALF

10 Απριλίου – Ισπανία

Από το βράδυ του Σαββάτου 2 Απριλίου έως και την Κυριακή 3 Απριλίου, όλες οι κλειδαριές του AveNatur ήταν γεμάτες με κομμάτια από μέταλλο και κόλλα. Έχουν δύο καταστήματα κοντά στην υπαίθρια αγορά της Μαδρίτης. Κυριακή είναι η μέρα της μεγαλύτερης εμπορικής κίνησης στην υπαίθρια αγορά.

11 Απριλίου – Ισπανία

Αναφορά στο Colectivo Animalista Independiente:
Αρκετές δεκάδες διαφημίσεις τσίρκου στη Benaguasil και στη La Eliana βάφτηκαν με συνθήματα ζητώντας την απελευθέρωση των ζώων και καταγγέλλοντας την εκμετάλλευση των ζώων για διασκέδαση.

12 Απριλίου – Ιταλία

Ανώνυμη καταγγελία από finoallafine.info:
Την 1η Απριλίου απελευθερώσαμε τριάντα ορτύκια, που ήταν φυλακισμένα σε κυνηγητικό κέντρο στο Cassano Magnano (VA). Τώρα πετάνε έξω από το κλουβί και δε φοβούνται πλέον τους κυνηγούς!

13 Απριλίου- Σουηδία

Ανάληψη ευθύνης που έγινε στο Örebro’s DBF/ALF Press Office:
Τα ΜcDonalds στο κέντρο της Eskilstuna από το πρώτο μέρος της διπλής δράσης.
Αργότερα υπήρξαν περισσότερα σπασμένα γυαλιά

13 Απριλίου – Σουηδία

Ανάληψη ευθύνης που έγινε στο Örebro’s DBF/ALF Press Office:
Αρχές Απριλίου – Ομπρέρο: καταστράφηκαν οι ρόδες σε όλα τα υβριδικά αυτοκίνητα που βρέθηκαν στο σκοτάδι, στο βόρειο μέρος της πόλης Ομπρέρο.
Ένα υβριδικό αυτοκίνητο μπορεί να εκπέμψει 6 φορές περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από ότι ένα κανονικό αυτοκίνητο που κινείται με ορυκτά καύσιμα. Επίσης, τα ζώα και η φύση γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης σε όλην τη διαδικασία, όταν πρόκειται για αυτοκίνητα. Από τα ορυχεία, για τις τεράστιες ποσότητες μετάλλων που χρειάζονται μέχρι το δάσος, με όλους τους κατοίκους του, που κόβεται για την κατασκευή δρόμων αυτές οι «μηχανές θανάτου» ονομάζονται αυτοκίνητα. Η λίστα δεν τελειώνει ποτέ.
ΓΑΜΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ – ΠΑΡΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ!

Jordens Befrielsefront/ JBF – ELF

Απρίλιος – Eskilstuna: μεγάλα διαφημιστικά των McDonalds καταστράφηκαν! – DBF

Απρίλιος – Eskilstuna: το μεγαλύτερο κολαστήριο της πόλης Eskilstuna McMurder (κάποιοι το λένε McDonalds) σπάστηκε. Πολλές πέτρες πετάχτηκαν για ακόμα μια φορά στο «εστιατόριο» του οποίου το μοντέλο αγοράς είναι να πουλάει αλεσμένα οστά ζώων, λίπους και μυών ως «φτηνά» δεδομένου ότι μπορεί να σας κάνει να πιστεύετε ότι αυτά που πουλάει είναι τρόφιμα. «ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ» και «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» γράφτηκαν στα εξωτερικά πέτρινα σκαλοπάτια.

JURENS BEFRIELSEFRONT

Απρίλιος – Eskilstuna: βροχή από μπουκάλια έπεσε στο κρεατο/ψητοπωλείο στο WILLYS parking. Στη συνέχεια τα παράθυρα τους δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια ωραία ανάμνηση…DBF

10 Απριλίου – Eskilstuna: το Littels-σήμα θανάτου κατεδαφίστηκε ΠΑΛΙ! Ακριβώς στον κεντρικό σταθμό
DBF

Nyköping: ένα μπουκάλι ούρων και τα σκουπίδια από τις δικές σας επιχειρήσεις θανάτου τοποθετήθηκαν έξω από τις πύλες του McDonalds στο Nyköping.

14 Απριλίου – Ιρλανδία

Τα γουναράδικα Barnardos και Rohu είχαν τις κλειδαριές τους γεμάτες κόλλα όπως και ένα κρεοπωλείο

ALF Ιρλανδίας

14 Απριλίου – Ισπανία

Αυτή η ανακοίνωση εστάλη σε μια εφημερίδα που άρχισε μια ιστορία για δράσεις κατά των κρεοπωλών, ενός καπνοπωλείου (λόγω πειραμάτων), κατά του κυνηγιού και των ζωολογικών κήπων.
http://www.prensadeloriente.com/fielato/fielato.htm
Σας γράφουμε σχετικά με το άρθρο που δημοσιεύτηκε σε φύλλο της εφημερίδας σας ‘El Fielato’ αναφορικά με τα γκράφιτι που έγιναν στα Arriondas και Cangas de Onisin και σε άλλα μέρη ενάντια στο κυνήγι και τους ζωολογικούς κήπους.
Τη νύχτα της Δευτέρας δύο ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων ανέλαβαν τη διακόσμηση πολλών κρεοπωλείων, ενός φορτηγού σφαγείου και ενός καπνοπωλείου με στόχο την καταγγελία της εκμετάλλευσης και της συνακόλουθης καταδίκης σε θάνατο, στις οποίες υπόκεινται χιλιάδες εκατομμύρια αθώα ζώα κάθε χρόνο.
Τα ζώα βασανίζονται, περιορίζονται, πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης και σκοτώνονται ώστε να ικανοποιηθούν οι ιδιοτροπίες των ανθρώπων. Δε χρειάζεται να χρησιμοποιούμε ζώα για να ντυθούμε, να διασκεδάσουμε, να κάνουμε πειράματα ή για να τα συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι αυτές οι δράσεις δεν υποκινούνται από λόγους οικολογίας ή πολιτικής, άλλα δικαιοσύνης για τα ζώα.
Μέχρι κάθε ζώο να είναι ελεύθερο και κάθε κλουβί κατεστραμμένο, οι δράσεις μας δε θα σταματήσουν.
Αυτοί είναι οι λόγοι που αποτέλεσαν κίνητρο για την εκτέλεση αυτών των ενεργειών: σε αυτό το ντοκυμαντέρ των 60 λεπτών, η κρυφή πραγματικότητα της εκμετάλλευσης των ζώων αποκαλύπτεται: http://video.google.com/videoplay?docid=-8655541224775286050#

FRENTE DE LIBERACIÓN ANIMAL

15 Απριλίου – Ρωσία

«Αντάρτες πόλης» στη Μόσχα ανέλαβαν την ευθύνη για τον εμπρησμό ενός μεγάλου εκσκαφέα σε εργοτάξιο-συγκρότημα κοντά στο δάσος Bitcevski στις 9 Απριλίου. Το συγκρότημα έχει χτιστεί εν μέρει από τη ρώσικη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών. Στρατιωτικό προσωπικό θα τοποθετούνταν μέσα στο κτίριο. Βίντεο από τη δράση και η κυβερνητική ανακοίνωση είναι διαθέσιμα εδώ: http://blackblocg.info/index.php/protestnye-dejstviya/93-gorodskie-partizany-atakovali-tochechnuyu-zastrojku-v-yasenevo

16 Απριλίου – Γερμανία

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο biteback.de, το Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων (Animal Liberation Front) ανέλαβε την ευθύνη για την καταστροφή πέντε κυνηγητικών εδρών σε δάση κοντά στο Schorndorf (Baden-Wurttemberg) μεταξύ 28ης Μαρτίου-3ης Απριλίου. Στην ανακοίνωση, δηλώνουν προς τους κυνηγούς, «κατανοούμε την οργή σας, αλλά δε μπορείτε καν να φανταστείτε πόση οργή βράζει μέσα μας! Η θέληση μας να τελειώσει το κυνήγι είναι απεριόριστη»

17 Απριλίου – Ρωσία

Ομάδα του ELF αναλαμβάνει την ευθύνη για τον εμπρησμό του υποστέγου εργαζομένων (το κτίριο ελέγχθηκε ώστε να εξασφαλιστεί ότι ήταν άδειο πριν από την επίθεση) σε περιοχή που κόβουν δέντρα στη νότια Μόσχα (δάσος Bitcevski), το βράδυ της 11ης Απριλίου.
5 λίτρα βενζίνης και εκρηκτικός μηχανισμός με χρονική καθυστέρηση, χρησιμοποιήθηκαν λόγω της κοντινής απόστασης του φυλακίου και της σημαντικής παρουσίας φρουρών στην περιοχή. Το δάσος έχει δεχθεί πολλές φορές δράσεις ακτιβιστών (εμπρησμούς οχημάτων και υποστέγων κτλ) εξού και η έντονη παρουσία της αστυνομίας. Δεν τραβήχτηκαν φωτογραφίες ή βίντεο. Το υπόστεγο και το περιεχόμενο του εξερράγησαν πέντε λεπτά αργότερα για άγνωστους λόγους.

ELF Ρωσίας, Διεθνές Δίκτυο Δράσης και Αλληλεγγύης – Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία

18 Απριλίου – Σουηδία

Γράψαμε με μεγάλα γράμματα «ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΖΩΑ ΕΔΩ-ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ» σε μια γιγάντια πινακίδα και στον χάρτη στην είσοδο του πάρκου ζώων Slottsskogen στο Γκετεμποργκ. Δε θα το χάσετε αν επισκεφθείτε το πάρκο.
Ελευθερία στα ζώα. Θάνατος στους χρήστες ζώων.

18 Απριλίου – Ιρλανδία

RISE (rural Ireland says enough = η αγροτική Ιρλανδία λέει αρκετά = μια δέσμη κυνηγών που διαμαρτύρονται για διάφορες απαγορεύσεις κυνηγιού.)* υποστηρικτής έβαλε κόλλα στις κλειδαριές αυτοκινήτου και άφησε το μήνυμα: «ΚΥΝΗΓΙ=ΦΟΝΟΣ. Σας παρακολουθούμε. A.L.F.»

19 Απριλίου – Ισπανία

Κατά τον τελευταίο μήνα κάναμε κάποιες πράξεις σαμποτάζ στη Μαδρίτη της Ισπανίας:
-τοποθετήσαμε κόλλα στις κλειδαριές κρεοπωλείου
-τοποθετήσημε κόλλα στις κλειδαριές ενός σικ εστιατορίου με θαλασσινά
-ενώ τοποθετούσαμε κόλλα στις κλειδαριές ενός άλλου εστιατορίου με θαλασσινά της ίδιας εταιρείας ένα περιπολικό κατέφθασε έτσι έπρεπε να φύγουμε από το σημείο και να τρέξουμε ώστε να μη μας πιάσουν, καθώς οι μπάτσοι μας ακολούθησαν για λίγο.
-τοποθετήσαμε κόλλα στις κλειδαριές κρεοπωλείου
-κάναμε σαμποτάζ σε γούνινο παλτό σε ένα κατάστημα, καθιστώντας το αδύνατο προς πώληση.

19 Απριλίου – Ιρλανδία

Βάλαμε κόλλα στις καινούργιες κλειδαριές στο Barnardos, στο γουναράδικο Rohu και σε κρεοπωλείο για ακόμα μία φορά.

A.L.F. Ιρλανδίας

20 Απριλίου – Τσεχία

Αναφορά στο michalkolesar.net (εδώ περισσότερες φωτογραφίες):
Επιχείρηση διάσωσης ΧΧ (Απρίλιος 2011) και στήριξη της Marie Mason και του Eric McDavid
13 κότες διασώθηκαν από την άσκοπη ταλαιπωρία και τη βίαιη θανάτωση. Έχουν μεταφερθεί σε ένα νέο ασφαλές σπίτι όπου θα ζουν στο χορτάρι, τον ήλιο και τον καθαρό αέρα. Θα είναι σε θέση να ανοίξουν τα φτερά τους και να τρέξουν και οι αδύναμες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεφύγουν από τις πιο δυνατές. Αποστολή εξετελέσθη.
Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν στη διάσωση και όσους ενισχύσατε οικονομικά αυτές τις προσπάθειες.

20 Απριλίου – Ισπανία

Γκράφιτι σε κυνηγητική περιοχή στη βόρεια Ισπανία.

20 Απριλίου – Ρωσία

Βίντεο: http://www.directaction.info/news_apr20b_11.htm
Ανάληψη από ακτιβιστές στη Ρωσία:
03.26.2011 μια ομάδα οικολόγων αναρχικών απελευθέρωσε πάνω από 50 σκυλιά από άσυλο άστεγων σκυλιών στο Σικτιβκάρ της Δημοκρατίας της Κόμι, Ρώσικη Ομοσπονδία. Ο λόγος για τη συγκεκριμένη ενέργεια ήταν ότι, σύμφωνα με τις οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων της περιοχής, κατά το παρελθόν όλα τα σκυλιά που είχαν φυλακιστεί σε αυτό το άσυλο τελικά σκοτώθηκαν (λαιμοί ανοιγμένοι με μαχαίρια) καθώς και τα σώματα τους κάηκαν σε μέρη για την καύση νεκρών.

ALF

20 Απριλίου – Χιλή

Η ομάδα διάσωσης Elige Veganismo απελευθέρωσε πρόσφατα τρία κουνέλια και ένα γουρούνι από την καρδιά της κακοποίησης των ζώων (φάρμα) στο κέντρο της μητρόπολης, κατά τη διάρκεια του πρωινού της 9ης Απριλίου.
Oι Aleli, Eu, Tamborcita (τρία νεαρά θηλυκά κουνέλια) και η April (ένα θηλυκό, το μοναδικό πειραματόζωο στην ομάδα) ζούσαν με εκατό άτομα από διαφορετικά είδη όπως πουλιά, ψάρια και άλλα είδη από τρωκτικά και έπρεπε να πουληθούν και σαν κατοικίδια αλλά και σαν τροφή. Μια κοινή στάση ασυνέπειας και αντίφασης του σπισιστικού πολιτισμού μας.
Τα κλουβιά τους τα μοιράζονταν με έξι ή επτά ζώα και ήταν στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο συνεχώς παίρνοντας τα περιττώματα των άλλων που είχαν πάνω τους.
Ως αποτέλεσμα του ότι οι σχάρες των άβολων μεταλλικών κλουβιών ήταν μέχρι τώρα η κατοικία τους, μπορούμε να δούμε πόσο δύσκολο ήταν για αυτούς αρχικά να κινούνται άνετα. Σιγά- σιγά απέκτησαν ευελιξία και εμπιστοσύνη για να απολαύσουν αυτήν τη νέα ζωή.
Τα τέσσερα κορίτσια τα πήραμε από τα κλουβιά τους και αμέσως μεταφέρθηκαν σε προσωρινά σπίτια, όπου θα παραμείνουν για λίγες ημέρες για να τους παρασχεθεί η απαραίτητη φροντίδα και να αξιολογηθεί η τωρινή κατάσταση της υγείας τους πριν μεταφερθούν στα οριστικά τους σπίτια.
Αυτό αποτελεί τη δεύτερη ανοιχτή διάσωση της Elige Veganismo, όχι όμως τη δεύτερη προσπάθεια. Έχουμε υποστεί ήττες και εμπόδια στην πορεία μας μέχρι σήμερα που μπορούμε να δούμε με ικανοποίηση ότι αυτά τα πλάσματα είναι ελεύθερα και μπορούμε να πάρουμε ευχαρίστηση από την ευτυχία τους.
Tο αναφέρουμε γιατί θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα: η μόνη δυνατή ήττα για εμάς και για όποιον μάχεται για τα δικαιώματα των ζώων είναι να σταματήσει να αγωνίζεται να κάνει την ελευθερία τους πραγματικότητα.
Ενθαρρύνουμε όλους τους ακτιβιστές να δράσουν με σοβαρό, υπεύθυνο και διαρκή τρόπο, προσπαθώντας όσες φορές είναι απαραίτητο για την επίτευξη ενεργειών που διεκδικούν αποτελεσματικά τα βασικά δικαιώματα και τα συμφέροντα του κάθε ζώου.

EligeVeganismo.

21 Απριλίου – Ισπανία

Βίντεο: http://www.directaction.info/news_apr21c_11.htm
26 πάπιες διασώθηκαν από φάρμα φουά γκρα
Ήρθε η ώρα να επανεξετάσουμε τη σχέση μας με τα μη ανθρώπινα ζώα, τα οποία στη σημερινή κοινωνία έχουν αξιοποιηθεί με τόσους πολλούς και διαφορετικούς τρόπους: σφαγεία, φάρμες, πειράματα κ.α απλώς και μόνο λόγω του είδους στο οποίο ανήκουν.
Ο πιο άμεσος τρόπος για την επίτευξη ενός τέλους σε αυτήν την κατάσταση, να σταματήσουν οι σφαγές, είναι να υιοθετήσουμε ένα βίγκαν τρόπο ζωής, απαλλαγμένο από οποιοδήποτε προϊόν ζωικής προέλευσης, με βάση την ισότητα ανεξάρτητα από τη φυλή, το φύλο ή το είδος.
Όπως και σε άλλα απελευθερωτικά κινήματα, η αλληλεγγύη με τα καταπιεσμένα άτομα είναι ζωτικής σημασίας και η απελευθέρωση τους είναι μια δράση που δικαιώνει τα δικαιώματα τους, αλλά και συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση του προβλήματος.
Έχοντας αυτό στο μυαλό, στις 19 Μαρτίου του 2011, μια ομάδα ανθρώπων με κίνητρο τον αγώνα για την απελευθέρωση των ζώων μπήκε στη φάρμα φουά γκρα και ελευθέρωσε 26 από χιλιάδες πλάσματα που ήταν κλειδωμένα στα κελιά αναπαραγωγής, αναπαραγωγής της οποίας σκοπός είναι η παραγωγή σκληρής ζωικής τροφής.
Όλα τους τώρα απολαμβάνουν την ελευθερία τους σε ασφαλές μέρος.
Μέσω αυτής της δράσης θυμόμαστε το σύντροφο Walter Bond, που είναι φυλακισμένος για την υπεράσπιση των ζώων, που ζητά δημόσια υποστήριξη κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων καιρών στη φυλακή.
Ισότητα, αλληλεγγύη και ελευθερία.
Απελευθέρωση των ζώων.

21 Απριλίου – Ρωσία

Τη νύχτα της 20ης Απριλίου 2011, κάψαμε θεριζοαλωνιστικό μηχάνημα που χρησιμοποιείται για την κατασκευή αυτοκινητόδρομου στο δάσος Khimki. Ένας φρουρός μας εντόπισε τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά, αλλά ήταν πολύ φοβισμένος για να παρέμβει. Καταφέραμε να εγκαταλείψουμε την περιοχή χωρίς να βλάψουμε τον ίδιο ή κάποιον από τους συνεργάτες του (ωραία καθάρματα ήταν, κοιμόντουσαν δίπλα στο πολύτιμο όχημα τους την ώρα που οι φλόγες ξεσπούσαν).

ELF Ρωσίας

21 Απριλίου – Σουηδία

19 Απριλίου 2011
Για να γιορτάσουμε λίγο νωρίτερα το πάσχα, σώσαμε 68 κουνέλια, τους πιο κοντινούς συγγενείς από το λαγουδάκι του Πάσχα, από το εργαστήριο Estuna Smadjursfarm έξω από το Norrtälje. Τα καλά ασφαλισμένα και με συναγερμό παράθυρα έκαναν αδύνατο το ενδεχόμενο να εισχωρήσουμε και έτσι αναγκαστήκαμε να κάνουμε τη δική μας τρύπα όπως κάνουν τα κουνέλια. Από εκεί είχαμε την ευκαιρία να ανοίξουμε τρύπα με το τρυπάνι και να δούμε την περιοχή όπου έχουν τα ζώα.
Δε μπορούσαμε να πιστέψουμε την έντονη μυρωδιά των ούρων και το θέαμα των εκατοντάδων φυλακισμένων κουνελιών στα στενά κλουβιά που ήταν από δίχτυ πυθμένα που απαγορεύονται από τον νόμο περί προστασίας των ζώων. Τα κουνέλια ήταν σε άσχημη κατάσταση. Ένα μάλιστα είχε σπασμένο πόδι και βρήκαμε αρκετά νεαρά κουνέλια νεκρά.
Το σύστημα εξαερισμού ήταν η αδυναμία του κτιρίου. Αφού βγάλαμε εκτός λειτουργίας τη νομάδα των ανεμιστήρων, ανιχνεύσαμε το χώρο εξαερισμού.
Ευχόμασταν ότι θα μπορούσαμε να απελευθερώσουμε όλα τα άτομα αλλά δυστυχώς είχαμε σπίτια μόνο για τα 68 που τώρα έχουν αρχίσει τη νέα τους ζωή. Ήρεμη ζωή μακριά από τα εργαστήρια-φρίκη Astra Zeneca, Smittskyddsinstitutet και Karolinska Insitutet όπου θα πέθαιναν. Αφού μεταφέραμε τα ζώα μακριά από τη φάρμα καταστρέψαμε το πρόγραμμα αναπαραγωγής κάνοντας άρση όλων των καρτών αναπαραγωγής. Η ESF-Produkter AB δραστηριοποιείται εδώ και 30 χρόνια. Τώρα έχουμε τα μάτια μας στραμμένα σε αυτούς και δε θα σταματήσουμε μέχρις ότου όλα τα κουνέλια να είναι ελεύθερα.

Djurens Befrielsefront

22 Απριλίου – Ελβετία

Ανώνυμη καταγγελία από finoallafine.info:
Τη νύχτα της 20ης Απριλίου γεμίσαμε τοίχους με συνθήματα κατά της σφαγής των αρνιών που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του πάσχα.
Είμαστε παντού και πουθενά, θα δράσουμε ξανά.
Για την απελευθέρωση των ζώων, ALF

22 Απριλίου – Ιρλανδία

Ένα κατάστημα πώλησης vintage γούνας γεννιέται στο Δουβλίνο. Αυτό ΔΕΝ είναι εντάξει. Αφήσαμε ένα σημείωμα καρφωμένο με μαχαίρι στο ποδήλατο ενός ατόμου από το προσωπικό ζητώντας να σταματήσουν την πώληση γούνας ή να περιμένουν από εμάς να αναλάβουμε δράση. Η επόμενη επίσκεψη θα είναι στο σπίτι σας στην οδό 10 Cherryfield Avenue Upper.

ALF Ιρλανδίας

23 Απριλίου – Σουηδία

Ένα μικρό εστιατόριο στο Γκέτεμποργκ που πουλάει ταιλανδέζικα τρόφιμα και σούπα από πτερύγια καρχαρία, γέμισε με συνθήματα. «DBF», «ΣΟΥΠΑ ΑΠΟ ΠΤΕΡΥΓΙΑ ΚΑΡΧΑΡΙΑ=ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ» και ούτω καθεξής.
DBF/ALF

24 Απριλίου – Γερμανία

Τη νύχτα της 20ης Απριλίου σπάσαμε τουλάχιστον 4 παράθυρα στη μονάδα παραγωγής βιοαερίου που ανήκει στον Jörg Benninger στη Schmähingen. Σε αυτόν τον ιδιόκτητο χώρο ένα σκυλί ήταν κλειδωμένο με σκοπό τη φύλαξη των χώρων. Το κάναμε αυτό γιατί ο Benninger σύντομα θα κατασκευάσει μια μεγάλη μονάδα εκτροφής κοτόπουλων όπου χιλιάδες κοτόπουλα θα πρέπει να θανατωθούν! Δε θα σε αφήσουμε στην ησυχία σου μέχρι να εγκαταλείψεις αυτά τα δολοφονικά σχέδια!

ALF

25 Απριλίου – Ηνωμένο Βασίλειο

Γεμίσαμε με συνθήματα pet shop και σφραγίσαμε με κόλλα τις πόρτες του στο Λονδίνο. Τα ζώα δεν είναι ιδιοκτησία.
Μέχρι την πλήρη απελευθέρωση των ζώων

25 Απριλίου – Ισπανία

24/04/2011
Ακτιβιστές της Euskadi-ko Antiespecist Block έχουν καθαρίσει την πόλη της Trapagaran (χώρα των Βάσκων) από πινακίδες του Circus Holiday. Όλες οι πινακίδες αφαιρέθηκαν από τους δρόμους. Είχαν βάλει περίπου 50 διαφημιστικές πινακίδες για την επερχόμενη άφιξη τους.

25 Απριλίου – Ισπανία

Μια μέρα νωρίς το πρωί, κατά τη διάρκεια του μήνα Μάρτη 2011, πολλοί ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων πραγματοποίησαν διάσωση 44 κουνελιών από φάρμα στην Ισπανία. Βρήκαμε χιλιάδες κουνέλια στοιβαγμένα σε κλουβιά όπου περνούν όλη τη ζωή τους, αφήνοντας τα μόνο να κάνουν ταξίδια μέχρι το σφαγείο, όπου θα θανατωθούν, ως θύματα του σπισισμού.
Μετά την διάσωση αυτών των 44 ατόμων, πήγαμε σε ένα ελεύθερο και ασφαλή χώρο, όπου για πρώτη φορά στη ζωή τους ήρθαν σε φυσική επαφή με τη γη, μύρισαν βλάστηση και απόλαυσαν την ζεστασιά που προσφέρει το σώμα τους.
Εκεί θα περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους, απαλλαγμένα από τη σκλαβιά που τους είχε επιβληθεί λόγω του γεγονότος ότι ανήκουν σε διαφορετικό είδος. Τώρα είναι οι αποκλειστικοί ιδιοκτήτες της ζωής τους και έτσι δίκαια απολαμβάνουν την ελευθερία που τους είχε απαγορευθεί.
Θυμόμαστε ότι αυτό το βράδυ 44 άτομα αφέθηκαν ελεύθερα, αλλά στο εσωτερικό της φάρμας παρέμειναν χιλιάδες άτομα που δεν είχαν την ίδια τύχη. Αυτή ακριβώς τη στιγμή δισεκατομμύρια ζώα σε όλον τον κόσμο συνεχίζουν να ζουν το δράμα της καθημερινής τους ζωής, να βασανίζονται μέχρι το θάνατο τους από αυθαίρετες και άδικες διακρίσεις, στερούμενα ότι τους αξίζει ως αισθανόμενα άτομα.
Όλοι μας ως αισθανόμενα όντα επιθυμούμε και αξίζουμε τον ίδιο σεβασμό, ανεξαρτήτως είδους, φυλής, φύλου ή εξυπνάδας.
Θέλουμε να εκφράσουμε ότι όλοι εμείς οι ακτιβιστές που συμμετείχαμε στη διάσωση είμαστε βίγκαν, πράγμα που σημαίνει την πλήρη απόρριψη της συνεργίας στην εκμετάλλευση των ζώων σε όλες τις μορφές της. Το να σώζεις ζωές είναι μια καθημερινή δράση στην οποία όλοι μπορούμε να συμμετέχουμε. Ως βίγκαν απορρίπτουμε την υποδούλωση της ζωής διαφορετικών ατόμων.
Ο σπισισμός είναι μία διάκριση που παράγει πολύ πόνο και είναι η πιο διαδεδομένη από όλες τις μορφές καταπίεσης που συναντάμε σήμερα. Η θανάτωση άλλων ζώων είναι κομμάτι της καθημερινής ζωής και έχει ομαλοποιηθεί πλήρως, γεγονός που καθιστά τόσο σημαντικό το να είναι όσο το δυνατόν ευρύτερη η συμμετοχή ανθρώπων σε αυτόν τον αγώνα.
Στη μνήμη όλων εκείνων που μένουν πίσω, δεν ξεχνάμε.
Μην χρηματοδοτείς την εκμετάλλευση των ζώων: Γίνε βίγκαν τώρα.