Αύγουστος 2011

1 Αυγούστου – Σουηδία

Δράσεις που αναφέρθηκαν στο γραφείο τύπου Örebro’s DBF/ALF:

Είδαμε την καταπίεση που προκαλείται στο Svartån στο Örebro από τους ψαράδες -ναι είναι μόνο άνδρες (!)- και νοιώσαμε όπως πάντα ότι πρέπει κάτι να γίνει.

Για αλλαγή σταματήσαμε να ελευθερώσουμε επτά ψάρια και περίπου 10 σκουλήκια. Ένας από εμάς είχε το χρόνο να μιλήσει με έναν ευτραφή από λίπος γέρο-ψαρά. -«τι κάνετε, ξέρετε ότι τα ψάρια μαστίζονται από ασφυξία στο έδαφος;» και ούτω καθεξής.

Αυτό του έδωσε το χρόνο που τόσο πολύ χρειαζόταν για να ξυπνήσει από τη νεκρά κατάσταση του μυαλού του. Μετά, ίσως, από ένα λεπτό αρπάξαμε τον κουβά του για να αφήσουμε τα ψάρια μέσα στο νερό, αλλά εκπληκτικά γρήγορα έπιασε την άκρη του. 4 από τα 7 ψάρια μπήκαν στο νερό και καταφέραμε να πάρουμε και τα τελευταία 3 μαζί με τα σκουλήκια που τα είχε απλώσει στο ψηλό γρασίδι. Το επόμενο δευτερόλεπτο απομακρυνθήκαμε με τα ποδήλατα μας.

Φεύγοντας γύρισε ένας από εμάς και τον είδε να μας κυνηγάει κρατώντας μαχαίρι και με θυμωμένο πρόσωπο. Φαινόταν πολύ αδύναμος για να μας βλάψει και δεν ήμασταν εκεί για πόλεμο αλλά για ελευθερία, γι’ αυτό δεν τον ακουμπήσαμε καν, πόσο μάλλον να του ασκήσουμε βία.

Και τώρα τι ξέρουμε; Ποτέ δε μιλάμε με έναν ψαρά, απλά απελευθερώνουμε τα αβοήθητα όντα και αφοπλίζουμε τα όπλα του!

Προς τους δολοφόνους ψαριών: αυτό ήταν μόνο η προθέρμανση 🙂

Για έναν χωρίς ναρκωτικά, queer, βίγκαν, φεμινιστικό κόσμο οικο-αναρχικής δικαιοσύνης και για την ολική απελευθέρωση!

Φίλοι για τη ζωή

1 Αυγούστου – Γερμανία

Ανώνυμη ανάληψη στο linksunten.indymedia.org:

Την προηγούμενη εβδομάδα κάναμε σαμποτάζ στον τομέα των τοπογραφικών εργασιών στο Alt Tellin όπου η μεγαλύτερη μονάδα εκτροφής χοίρων πρόκειται να κατασκευαστεί.

Ακούσαμε την εκτίμηση των ερευνών και σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης οι πράξεις του σαμποτάζ κάνουν αναγκαία την επανάληψη της έρευνας για την εργασία, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας του εδάφους, που είναι ακριβή.

Έχουν γίνει πολλές διαμαρτυρίες κατά των προγραμματισμένων και εγκεκριμένων κατασκευών στο Alt Tellin, ακόμα και εμπρηστική επίθεση στο Daberkow Landhof AG.

Η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση εκτροφής χοίρων σημαίνει ταλαιπωρία των ζώων και ρύπανση του αέρα και του περιβάλλοντος. Δεν τη θέλουμε εδώ ή οπουδήποτε αλλού! Ο επενδυτής Adrian Straathof πρέπει να συνειδητοποιήσει: Αν θέλει πραγματικά να συνεχίσει με αυτό το οικοδομικό έργο, οι διαμαρτυρίες δε θα σταματήσουν, θα γίνουν ισχυρότερες.

Σκατά στον Strathof! Όχι εγκατάσταση εκτροφής χοίρων στο Alt Tellin!

A.L.F.

1 Αυγούστου – Η.Π.Α.

29 Ιουλίου 2011. Βανδαλισμοί στο κατάστημα BoardShop, Σεβαστούπολη, Καλιφόρνια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου τοπικού καταστήματος είναι ένα καθίκι που πωλούσε δερμάτινα υποδήματα στο κατάστημα του. Δε θα λογοδοτήσω μαζί του. Του είπα να φύγει από την πόλη. Πέταξα ένα τούβλο στο μπροστινό του παράθυρο, σπάζοντας την νέα του επιγραφή. ΓΙΝΕ ΒΙΓΚΑΝ

A.R.M

2 Αυγούστου – Σουηδία

Δράσεις που αναφέρθηκαν στο γραφείο τύπου Örebro’s DBF/ALF:

Στο Örebro απόψε. 1 Αυγούστου 2011.

Το κατάστημα Hellström & Nylöw Leather δέχθηκε επίσκεψη από ένα φίλο των ζώων που είχε βαθιά αγωνία για το τι συμβαίνει σε αυτόν τον κόσμο στους γήινα αδέλφια μας ακριβώς ΑΥΤΗ τη στιγμή. Τα παράθυρα σπάστηκαν, οι κλειδαριές γέμισαν με κόλλα, γράφτηκαν με μαύρη μπογιά τα αρχικά DBF (ALF στα σουηδικά) και οι επιγραφές του καταστήματος κατέβηκαν.

Η επιγραφή ενός άλλου καταστήματος με δερμάτινα καταστράφηκε επίσης και τα αρχικά του DBF γράφτηκαν και σε αυτό. Έχει ξεκινήσει εκστρατεία και πρόκειται για έναν πόλεμο ενάντια στην άγνοια και την αντιπάθεια προς τα γήινα αδέλφια μας.

Το περίπτερο που σερβίρει πτώματα από τα γήινα αδέλφια μας που υποφέρουν και πεθαίνουν χωρίς κανέναν λόγο δέχθηκε μια επίσκεψη. Οι κλειδαριές γέμισαν με κόλλα. Η πόρτα και οι υπόλοιποι εξωτερικοί χώροι γέμισαν με τα αρχικά του DBF.

Κατέβηκαν οι επιγραφές του καταστήματος ‘MAX Hamburgers’.

Η πόλη του Obrero δεν έχει κανένα πρόβλημα με το αποκαλούμενο «άθλημα του ψαρέματος». Δεν έχουν αποφασίσει να καταστρέψουν ό,τι μπορεί να βοηθήσει αυτό το άθλημα του αίματος.

«Τέλος στα βασανιστήρια τώρα» γράφτηκε με σπρέυ και αναφέρεται σε όλους όσους κάνουν βασανιστήρια στο όνομα της χαλάρωσης και της διασκέδασης…

Ο κόσμος είναι ένα επικίνδυνο μέρος να ζεις, όχι εξαιτίας των ανθρώπων που είναι κακοί, αλλά εξαιτίας των ανθρώπων που δεν κάνουν τίποτα για αυτό.
– Albert Einstein

Για την αγάπη και την προθυμία να κάνουμε αυτό που είναι σωστό.

DBF-OREBRONX

2 Αυγούστου – Αγγλία

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, η PLF έχει απελευθερώσει κοτόπουλα από αγροκτήματα σε όλο το Νοτιοανατολικό κομμάτι με πάνω από 700 όντα να φεύγουν από το βρώμικο και άγονο περιβάλλον, από τη φυλακή σε μια ελέυθερη ζωή χωρίς το φόβο του θανάτου.

Η βιομηχανία των πουλερικών καταστρέφει τις ζωές τρισεκατομμυρίων κοτόπουλων κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο. Καθένας και καθεμία ήταν ένα ον που αισθάνθηκε δυσφορία, φόβο και πόνο στα χέρια της ανθρωπότητας.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που για κάποιους, είμαστε σε θέση να τους δώσουμε τη ζωή που τόσο πολύ αποζητούν και τους αξίζει. Βγες έξω και κάνε τη διαφορά, κάθε άτομο μετράει. Ειδικά για αυτούς, για κάθε αισθανόμενο ον που σώζεται.

Μέχρι κάθε κλουβί να είναι άδειο – PLF

3 Αυγούστου – Σουηδία

Ενέργειες που αναφέρθηκαν στο γραφείο τύπου Örebro’s Djurens Befrielsefront / Animal Liberation Front:

Οι ρόδες του τζιπ του δολοφόνου ψαριών στο Svartan στο Obrero τρυπήθηκαν από φίλους των ψαριών. Λιγότερα χρήματα για βασανιστήρια και ρύπανση της γης. 😉

Το Village kebab δεν είχε μάθει ακόμα το μάθημα του ότι δεν πρέπει να ανεβάζουν διαφημίσεις για νεκρά σώματα. Ως εκ τούτου, για άλλη μια φορά κατεβάσαμε κάθε ορατή διαφήμιση τους από την πόλη Obrero. Το κάνουμε για κάθε μορφή ζωής σε αυτή τη γη, έως ότου ο καθένας να είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

Θυμηθείτε: κρεοφαγία = μαζικές δολοφονίες!
-Örebro City Vegans

Το Herrmans Fisk & Delikatesser βρήκε τις κλειδαριές του γεμάτες με κόλλα, ακριβώς την ημέρα έναρξης του μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Σκεφτήκαμε ότι ήταν ένα υπέροχο καλωσόρισμα – για να ΜΗΝ είναι σε θέση να κάνουν εμπόριο αίματος. Ποιος λογικός άνθρωπος το θέλει πραγματικά αυτό; Ευχηθήκαμε στον Thomas Herrman καλημέρα έξω από το βρωμερό του κατάστημα-νεκροταφείο και σύντομα να κλείσει όπως έκλεισε και το παράρτημα του στη Kumla…

Τα συνθήματα που γράφτηκαν στην άδεια φυλακή πουλιών στο Stadsparken DBF/ALF, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και τα αρχικά ALF είναι για να διαδοθεί η καταστροφή της φυλακής αθώων.
ÖCV

3 Αυγούστου – Η.Π.Α.


(αριστερά προς δεξιά: Andy Stepanian, Lauren Gazzola, Kevin Jonas, Josh Harper, Jake Conroy and Darius Fulmer).

Οι “SHAC 7” είναι 6 ακτιβιστές και μία οργάνωση, Stop Huntingdon Animal Cruelty USA Inc., που κρίθηκαν ένοχοι το 2006 με πολλαπλά κακουργήματα για το ρόλο τους στην εκστρατεία για να κλείσει το περιβόητο εργαστήριο πειραμάτων σε ζώα, Huntingdon Life Sciences. Από τον Αύγουστο του 2011, όλοι οι ακτιβιστές έχουν εκτίσει τις ποινές φυλάκισης τους. Δεν ήταν κατηγορούμενοι για σπασίματα παραθύρων, απελευθερώσεις ζώων ή έστω συμμετοχής σε πορείες. Εξέτισαν μεγάλες ποινές για υποβολή εκθέσεων για την ενθάρρυνση του κόσμου να συμμετέχει σε διαδηλώσεις και για την υποστήριξη της άμεσης δράσης.

Επισκεφθείτε το SHAC7.com για να διαβάσετε για τη δίκη των SHAC 7 και την ιστορία της υπόθεσης.

Kevin Kjonaas
ποινή: 6 χρόνια

Ο Kevin αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2011 και θα ολοκληρώσει την ποινή του με κοινωφελή εργασία.

————————
Lauren Gazzola
ποινή: 4 χρόνια και 4 μήνες

Η Lauren αποφυλακίστηκε το Μάρτιο του 2010.

————————

Jacob Conroy
ποινή: 4 χρόνια

Ο Jake αποφυλακίστηκε τον Νοέμβριο του 2009.

————————

Joshua Harper
ποινή: 3 χρόνια

Ο Josh αποφυλακίστηκε τον Ιούνιο του 2009.

————————

Andrew Stepanian
ποινή: 3 χρόνια

Ο Andy αποφυλακίστηκε τον Δεκέμβρη του 2008.

————————

Darius Fullmer
ποινή: 1 χρόνος και 1 ημέρα

Ο Dari αποφυλακίστηκε τον Σεπτέμβρη του 2007.

3 Αυγούστου – Δανία

Κάθε κλουβί ανοίχτηκε σε αγρόκτημα μινκ κοντά στην πόλη Assens το βράδυ της 1ης Αυγούστου. 7.500 μίνκ απελευθερώθηκαν. Επιπλέον, περίπου 20 τρύπες ανοίχτηκαν στο φράχτη γύρω από το αγρόκτημα.

Ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος Bjarne Jorgensen είπε στο κανάλι TV 2/FYN : «Είναι ο χειρότερος εφιάλτης που μπορεί κανείς να φανταστεί, διότι αυτό για το οποίο εργαζόμαστε εδώ και χρόνια, κάποιος μπορεί να στο καταστρέψει σε ένα τέταρτο ή μισή ώρα.»

4 Αυγούστου – Σουηδία

πόλη στη δυτική Σουηδία :

Η σφαγή είναι κακό αλλά δε θα καθίσουμε χωρίς να κάνουμε τίποτα εναντίον εκείνων που βλάπτουν τα ζώα για το κρέας τους, έτσι γράψαμε με σπρέυ «το κρέας είναι έγκλημα» και «DBF» σε ένα κατάστημα που πουλάει κρέας.

5 Αυγούστου – Σουηδία

Φτιάξαμε καταλόγους με κάθε άτομο που συμμετέχει ενεργά στον κλάδο της βιομηχανίας γούνας στη Σουηδία, με προσωπικούς αριθμούς τους, διευθύνσεις και τηλέφωνα, φωτογραφίες και στοιχεία των συγγενών τους και ούτω καθεξής έτσι ώστε να στείλουμε επιστολές προς όλα τα μέλη της SPR (Sveriges Pälsdjursuppfödares Riksförbund, ένωση για εκτροφείς γουνοφόρων ζώων στη Σουηδία) και κάποιες επιστολές σε πειραματιστές.

Ελπίζουμε κάποια από τα δώρα που τους στείλαμε να τους κάνουν να σταματήσουν να σκοτώνουν ζώα για χρήματα.

Θέλουμε να πούμε στους πειραματιστές της Astra Zeneca (AZ) και της Smittskyddsinstitutet (SMI) ότι δεν είναι ανώνυμοι, ότι έχουμε τα πλήρη στοιχεία τους και τις διευθύνσεις τους. Επίσης, ξέρουμε πολύ καλά ποιοι εμπλέκονται στη Sveriges Pälsdjursuppfödares Riksförbund (SPR), δεν είστε ανώνυμοι. Δολοφόνοι ζώων και υπόλοιποι παρατήστε τη βιομηχανία δολοφονίας ζώων τώρα ή θα σας κάνουμε εμείς να την αφήσετε.

Σας δίνουμε μια ευκαιρία να σταματήσετε να σκοτώνετε ζώα, αν δεν το κάνετε να είστε σίγουροι ότι οι λίστες μας με τους δολοφόνους ζώων, τα στοιχεία των συγγενών, οι φωτογραφίες και τα προσωπικά σας δεδομένα θα καταλήξουν στο διαδίκτυο. Και εκεί έξω άραγε υπάρχουν άνθρωποι που δεν τα πάνε καθόλου καλά με τους βασανιστές ζώων, ποιος ξέρει;

SPR-boardmembers: Jörgen, Bert, Tryggve, Håkan, Christopher, Niklas, Håkan, Jan-Erik, Malin. Έχουμε όλα τα προσωπικά σας στοιχεία, λίστες συναλλαγών από τις φάρμες σας, SPR και ιδιοκτήτες καταστημάτων γούνας. Mats στο SMI και Therese της AstraZeneca πρέπει επίσης να σταματήσετε να σκοτώνετε τα κακόμοιρα τα ζώα.

Σήμερα γράφουμε μόνο τα μικρά σας ονόματα αλλά αύριο;

– Animal Rights Militia

5 Αυγούστου – Ισπανία

Βίντεο: http://www.directaction.info/news_aug05_11.htm

Τα ζώα θεωρούνται ιδιοκτησία, οι ζωές τους ανήκουν σε αυτούς που μπορούν να αποκομίσουν κέρδος από αυτές. Τα θεμέλια αυτής της εκμετάλλευσης είναι διακρίσεις εις βάρος των άλλων ειδών.

Στο ισπανικό κράτος περίπου 60 εκατομμύρια κουνέλια σκοτώνονται ετησίως προοριζόμενα κυρίως για να χρησιμοποιηθούν ως τρόφιμα και γούνα. Κάθε ένα από αυτά τα ζώα είναι ένα αναντικατάστατο άτομο ικανό να αισθάνεται, με θέληση να ζήσει μια ζωή με ελευθερία.

Αδιαφορώντας για τα δικαιώματα που απορρέουν από τις ανωτέρω ικανότητες και τα ενδιαφέροντα, η εκμετάλλευση των ζώων που είναι θύματα της, ξεκινάει από τη στιγμή της γέννησής τους.

Εκτός του ότι χρησιμοποιούνται για τη γούνα και το κρέας τους, εκτρέφονται σε αγροκτήματα από όπου τα παρέχουν σε εργαστήρια για επιστημονικά πειράματα, βασανίζοντας τα μέχρι να πεθάνουν και τα κουνέλια τα προσφέρουν σε καταστήματα όπου τα πωλούν ως κατοικίδια ζώα.

Σε απάντηση όλων αυτών των εγκλημάτων, τον περασμένο Απρίλιο, ακτιβιστές της απελευθέρωσης των ζώων διέσωσαν 27 κουνέλια από κέντρο εκμετάλλευσης που βρίσκεται στην Ισπανία. Σε αυτό τον τόπο, χιλιάδες ζώα ήταν στοιβαγμένα σε μικρά κλουβιά, στερούμενα την ελευθερία με μοίρα ήδη προδιαγεγραμμένη: το σφαγείο.

Μετά τη διάσωση, τα ζώα μεταφέρθηκαν σε ένα ελεύθερο και ασφαλή χώρο όπου μπορούν να απολαύσουν τη ζωή τους και να ακολουθούν τις συνήθειές τους χωρίς να πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης.

27 ζωές σώθηκαν ανάμεσα σε χιλιάδες, που δε μπορέσαμε να βοηθήσουμε, αλλά κάθε μια από τις 27 ζωές είναι αναντικατάστατη και σημαντική για κάθε κουνέλι.

Κάθε ένα από τα ζώα που αφήσαμε πίσω παραμένει στη μνήμη μας.

Καθώς διαβάζετε αυτό το ανακοινωθέν, εκατομμύρια ζώα σε όλον τον κόσμο υποφέρουν από τις συνέπειες του σπισισμού στα διάφορα κέντρα εκμετάλλευσης. Από τη δικαιοσύνη και το σεβασμό έρχεται η ανάγκη να αγωνιστούμε για τα συμφέροντα τους, να μετατρέψουμε την αναπνοή μας σε φωνή όσων δεν έχουν φωνή.

Ελευθερία για όλα τα ζώα ανεξάρτητα από τα είδη στα οποία ανήκουν. Ελευθερία στους σκλάβους. Γίνε βίγκαν.

9 Αυγούστου – Σουηδία

Αναφορά στο γραφείο τύπου Örebro’s ALF/DBF:

Το Svampens gatukök, στο Svampen του Örebro, που πουλά πτώματα, έλαβε μια ακάλεστη επίσκεψη από εμάς τους Ultra Militant Vegans.

Γράψαμε με σπρέυ σε όλα τα μπροστινά παράθυρα και τα τραπεζάκια στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος μηνύματα όπως «ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ». Τοποθετήσαμε κόλλα στις κλειδαριές. Η φωτεινή τους επιγραφή επίσης σπάστηκε με πέτρες. Προς τον ιδιοκτήτη του Svampens gatukök: Σύντομα θα υπάρξει μεγαλύτερη ζημιά στα κέρδη σας αν δε σταματήσετε την κακοποίηση τώρα, άπληστοι φονιάδες!

Ενάντια σε κάθε καταπίεση

Για τη ζωή

10 Αυγούστου – Ιταλία

Το Μάιο του 2011 απελευθερώθηκαν 120 ορτύκια που προορίζονταν για σφαγή από κυνηγούς σε κυνηγητικό κέντρο.

10 Αυγούστου – Σουηδία

Δράσεις που αναφέρθηκαν στο γραφείο τύπου Örebro’s ALF/DBF:

Κατεβάσαμε τις εμπορικές διαφημίσεις κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για τα εμπορικά βασανιστήρια υπό την αιγίδα του Örebrofesten. Γάμα τον καπιταλισμό και γίνε βίγκαν!
ÖCV

Το μεγάλο πανό διαφήμισης του MAX (Σουηδικό εστιατόριο με σάρκες ζώων) στην εθνική οδό έγινε κομματάκια… ΓΙΝΕ ΒΙΓΚΑΝ
Örebro City Vegans

11 Αυγούστου – Ισπανία

Τη νύχτα της 30ης Ιουλίου, 12 κουνέλια ελευθερώθηκαν από ένα αγρόκτημα κοντά στη Βαρκελώνη, όπου πολλά είδη ζώων βρίσκονται κλειδωμένα, προορισμένα να υποφέρουν για τη βιομηχανία τροφίμων.

Μετά από μερικές επισκέψεις που γίνονταν τη νύχτα ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι, οι ακτιβιστές της απελευθέρωσης των ζώων μπήκαν στο χώρο και πήραν όσα περισσότερα ζώα μπορούσαν.

Τα φωτεινά, φοβισμένα μάτια τους και το άγχος που τους είχε προκληθεί από τον εγκλεισμό τους, χωρισμένα από τις αδερφές και τους αδερφούς τους σε μικρά κλουβιά, έγιναν ηρεμία και έμειναν έκπληκτα όταν για πρώτη φορά στη ζωή τους αισθάνθηκαν το υγρό γρασίδι κάτω από τα πόδια τους.

Γνωρίζουμε ότι αυτή η πράξη δε θα διαταράξει το καταπιεστικό καπιταλιστικό σύστημα, αλλά αυτά τα 12 άτομα επρόκειτο να σκοτωθούν μέσα σε λίγες ημέρες και δε θα μπορούσαμε να είμαστε παθητικοί σε αυτήν την αδικία. Ο πόνος μόνο δεν είναι σε θέση να ελευθερώσει όλα αυτά τα πλάσματα…

ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΖΩΩΝ
TURTLE POWER

12 Αυγούστου – Σουηδία

Δράσεις που αναφέρθηκαν στο γραφείο τύπου Örebro’s ALF/DBF:

Örebro

Το βαγόνι–σφαγείο πώλησης ανδρικών μορίων με λίπος οστών και μυών στην alnängsbadet βρήκε τις κλειδαριές του γεμάτες κόλλα και βάφτηκε με σπρέυ.
ALF Örebro

Το Guiseppes skinnverkstads, η βρώμικη επιχείρηση αίματος, δέχθηκε επίθεση. Τα παράθυρα βάφτηκαν με σπρέι και γράφτηκαν τα αρχικά DBF.
Djuens Befrielsefront Örebro

Eskilstuna

Οι δολοφόνοι του KD (kristdemokraterna) βάφτηκαν με σπρέυ. Ξανά… Γαμώ τον καπιταλισμό και την κατάχρηση. Για την ολική απελευθέρωση.

12 Αυγούστου – Γερμανία

Σύμφωνα με το Bite Back Germany, τη νύχτα μεταξύ 8ης και 9ης Αυούστου, γέμισε με μπογιά ο τοίχος του σπιτιού του ανθρώπου που κατασκευάζει φάρμα πάχυνσης για κοτόπουλα στο Teplingen.

13 Αυγούστου – Σουηδία

Δράσεις που αναφέρθηκαν στο γραφείο τύπου Örebro’s ALF/DBF:

Τα βρωμερά καφέ στο κέντρο της πόλης της Eskilstuna προσπαθούν να ξεγελάσουν τους νέους να καταναλώνουν σάρκα, να τζογάρουν και να πίνουν αλκοόλ και να κάνουν πολλά άλλα πράγματα ακόμα που καταστρέφουν τη ζωή πάνω στη γη και το μέλλον τους ως ακτιβιστές… Tο γεγονός ότι πωλούν πτώματα μας στεναχωρεί. Ανεξίτηλο μελάνι βρίσκεται τώρα στους τοίχους τους και στους καταλόγους τους!

Όλα αυτά έγιναν ακριβώς μπροστά από αστυνομικό κέντρο, το οποίο περιφρονούμε και δε μπορούν να μας τρομάξουν!

Βίγκαν Πολεμιστές

Αναρχικά μηνύματα γράφτηκαν σε όλη την πόλη της Eskilstuna. Κατά του κράτους, της καταπίεσης που επικρατεί σε αυτή τη γη.

Μην προσπαθήσετε να σκοτώσετε την ψυχή μας όπως έχετε σκοτώσει τόσα πολλά αθώα όντα.

(Α)(Ε)

14 Αυγούστου – Σουηδία

Αυτήν τη νύχτα πήραμε κόκκινο σπρέυ – μπογιά και ψεκάσαμε την επιγραφή και τα παράθυρα που ανήκουν σε κρεοπωλείο στο Γκέτεμποργκ. Γράψαμε “DBF” στους τοίχους.

-DBF (Djurens befrielsefront) // ALF (Animal liberation front)

15 Αυγούστου – Ιταλία

Ακτιβιστές πρόσφατα επισκέφθηκαν μια φάρμα κουνελιών στο Appiano Gentile (Como) στην οποία είχαν ξαναμπεί τον Οκτώβριο του 2007. Η φάρμα τώρα δε λειτουργεί. Τα συνθήματα που είχαν γραφτεί είναι ακόμα ορατά.

16 Αυγούστου – Σουηδία

Δράσεις που αναφέρθηκαν στο γραφείο τύπου Örebro’s ALF/DBF:

Örebro

Ένα κατάστημα στο κέντρο του Orebro που ασχολείται με ιπποδρομίες, βρήκε τα περισσότερα από τα παράθυρα του σπασμένα.
To ATG (Aktiebolaget Trav & Galopp) έχει το μονοπώλιο στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών με άλογα και σε άμεση συνεργασία με τη σουηδική κυβέρνηση λένε ναι σε αυτό το βασανιστήριο. Καλούμε για δράση κατά όλων των ATG!
Γάμα το ATG. Γάμα το σουηδικό κράτος. Γάμα τους καταπιεστές.

Örebro εβδομάδα 32

Στο κατάστημα με δερμάτινα είδη Hellström och Nylöw’s όλες οι επιγραφές με πληροφορίες κατέβηκαν και καταστράφηκαν από φίλους των ζώων!

16 Αυγούστου – Σουηδία

Αναφορά στο γραφείο τύπου Örebro’s ALF/DBF:

Αρχές Αυγούστου:

Γράψαμε με σπρέυ στο ιχθυοπωλείο του δολοφόνου ψαριών Thomas Herrman. Το περιεχόμενο της επιγραφής καλύφθηκε επίσης. Επίσης, γράφτηκαν και συνθήματα απελευθέρωσης.

Pennybridge Fish Friends

16 Αυγούστου – Σουηδία

Στο αρχιπέλαγος στην ανατολική Σουηδία η ποικιλομορφία του υλικού αλιείας καταστράφηκε. Μια δέσμη από άγκιστρα απομακρύνθηκαν επίσης.

16 Αυγούστου – Σουηδία

Γκέτεμποργκ

Στο Bellevue στο Γκέτεμποργκ υπάρχει ένα κατάστημα πώλησης κρέατος (από κοτόπουλα και από άλλα ζώα, συμπεριλαμβανομένου και του halal κρέατος), όπου πριν από λίγο καιρό πετάξαμε λευκή μπογιά στα παράθυρα και τους τοίχους, γράψαμε με σπρέυ ALF και μηνύματα για την κακοποίηση των ζώων σε όλους τους τοίχους, στις πόρτες των γκαράζ και στις επιγραφές. Τα παράθυρα τους ήταν «άθραυστα» δυστυχώς.

Θέλουμε να δηλώσουμε ότι οι επικαλούμενοι «πατριώτες του κρέατος (köttpatrioter στα σουηδικά)» μπορούν να πάνε να γαμηθούν, ότι το halal κρέας και η σουηδική σφαγή είναι φριχτά και ότι θέλουμε να σταματήσει η κακοποίηση των ζώων για την ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ. Τέλος στις δολοφονίες των ζώων, κλείσιμο όλων των σφαγείων, απαγόρευση όλων των προιόντων που σαν βάση έχουν το κρέας!

ALF / DBF — ANIMAL LIBERATION FRONT / DJURENS BEFRIELSEFRONT

16 Αυγούστου – Σουηδία

Πετάξαμε κόκκινη μπογιά στην είσοδο της ιδιωτικής κατοικίας του Fredrik Andreasson, ιδιοκτήτη του καταστήματος με γούνες στο Andreassons του Γκέτεμποργκ. Γράψαμε με σπρέυ «ΚΑΘΙΚΙ» στο αυτοκίνητο του και «ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ» στο παράθυρο του σπιτιού του και αφήσαμε μια μη ενεργή βόμβα και ένα γράμμα για αυτόν στο γραμματοκιβώτιο του. Γράψαμε «ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΣ ΖΩΩΝ» στο γκαράζ. Σκοπεύαμε να πετάξουμε μερικές πέτρες στα παράθυρα του σαν δώρο από εμάς για αυτόν αλλά ήταν αρκετά ριψοκίνδυνο και έτσι εξαφανιστήκαμε ήσυχα μέσα στη νύχτα. Φεύγοντας από το σπίτι του γνωστοποιήσαμε στους γείτονες ότι κοντά τους μένει ένας βασανιστής ζώων ζωγραφίζοντας σε έναν τοίχο την κατεύθυνση για το σπίτι του και πληροφορίες σχετικά με το τι κάνει.

Ο Andreassons συνεχίζει να πουλάει προϊόντα γούνας αλλά αυτό δεν είναι αποδεκτό. Μερικά χρόνια πριν δήλωνε ότι θα σταματήσει την πώληση γούνας αλλά όπως ο ίδιος πουλάει τώρα και πάλι τα προιόντα από γούνα, έτσι και εμείς θα συνεχίσουμε το πόλεμο ενάντια σε αυτόν το μαλάκα. Ο Fredrik Andreasson ζει σε ένα λευκό σπίτι με ασφάλεια σεκιούριτι από τη στιγμή που δέχτηκε επίσκεψη από το μέτωπο απελευθέρωσης των ζώων. Αυτό δε θα μας αποτρέψει από το να τον επισκεφθούμε ξανά καθώς κάτι τύποι σαν τον Andreasson πρέπει να ζουν με το φόβο μας όσο συνεχίζουν να πουλάνε γούνες από πτώματα και γδαρμένα δέρματα.

– ALF, Animal Liberation Front

17 Αυγούστου – Σουηδία

Το κατάστημα με δερμάτινα Hellström & Nylöw που βρίσκεται στο Ορέμπρο και έχει δεχθεί πολλές φορές επιθέσεις από δημιουργικούς λάτρεις των ζώων, έχει καρφώσει τώρα ξύλινα πλαίσια σε όλα τα παράθυρα και οι επιγραφές του είναι κατεβασμένες. Φαίνεται σαν να είναι σε διαδικασία κλεισίματος…

/observant animal friend

17 Αυγούστου – Σουηδία

Είδαμε έναν από τους λεγόμενους πύργους κυνηγιού να χρησιμοποιείται σαν βάση για σοβαρά τρομοκρατικά εγκλήματα όπως το να πυροβολείς αθώα ζώα.

Ως εκ τούτου ένας πύργος καταστράφηκε όσο το δυνατόν γρηγορότερα εκείνη τη στιγμή και από εδώ και πέρα θα τοποθετούνται ανάποδα.

Αυτή θα είναι η θέση όλων των καταπιεστικών επιχειρήσεων – ανάποδα, σπασμένες και κατεστραμμένες!

TBC
moose front

Η δεύτερη φωτογραφία είναι από ένα δίχτυ παραλλαγής και από ένα κομμάτι του πύργου που έχει υποστεί βλάβη.

17 Αυγούστου – Σουηδία

Κόψαμε τα δίχτυα, σπάσαμε τους κουβάδες ψαρέματος και σκίσαμε τα αλιευτικά δίχτυα στα δυτικά της σουηδικής ακτής, γιατί κανένας άλλος δεν το έκανε. Οι περισσότεροι φαίνεται να ξεχνούν ότι στον πάτο της θάλασσας υπάρχει ζωή. Αλλά εμείς το θυμόμαστε.

Ανώνυμοι φίλοι των ψαριών

18 Αυγούστου – Πορτογαλία

Ο ζωολογικός κήπος Lagos (Πορτογαλία) έγινε πρόσφατα στόχος από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων. Το βαν με το οποίο μεταφέρουν τα ζώα έχει καταστραφεί από μπογιές και έχει στις κλειδαριές του κόλλα.

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να σταματήσει η κακοποίηση των ζώων: Γίνε βίγκαν!

19 Αυγούστου – Γερμανία

Το ινστιτούτο Fresh Water Fishery, το οποίο διεξάγει θανατηφόρα έρευνα σχετικά με τα φρέσκα είδη ψαριών νερού, χτυπήθηκε χθες το βράδυ από ακτιβιστές του ALF, με αποτέλεσμα εκατοντάδες ψάρια να κολυμπούν ελεύθερα στη λίμνη Sacrow (κοντά στο Βερολίνο).

Οι ακτιβιστές κατέστρεψαν αρκετά δίχτυα ώστε τα ψάρια να κολυμπήσουν προς τη λίμνη, διαφεύγοντας από τη δια βίου αιχμαλωσία και το βέβαιο θάνατο.

Μέχρι κάθε κλουβί να είναι άδειο, ALF

20 Αυγούστου – Σουηδία

Αναφορά στο γραφείο τύπου Örebro’s ALF/DBF:

Στο Örebro αποφασίσαμε αυτό το βράδυ να ευαισθητοποιηθούμε σχετικά με την HLS (Huntingdon Life Sciences, μια εταιρεία όπου 70.000 ζώα συνεχώς περιμένουν το θάνατο από βάρβαρα πειράματα και 500 χάνουν τη ζωή τους κάθε μέρα) και ιδιαίτερα με τη δολοφονική εταιρεία Astra Zeneca που συνεργάζονται. Το κουβούκλιο της ιδιωτικής αστυνομίας τους γέμισε με μηνύματα κατά των ναρκωτικών και των δοκιμών σε ζώα, τα οποία είναι αδιαχώριστα.

Επίσης, έχουμε ενθαρρύνει τους χιλιάδες ανθρώπους που περνούν κάθε μέρα από αυτές τις εταιρείες να αναλάβουν δράση κατά της HLS και κατά της σκληρότητας της AZ.

Εμείς ψεκάσαμε 2 σήραγγες δίπλα από το αστυνομικό κουβούκλιο και μία άλλη στη νότια πλευρά της πόλης. Επίσης το σχολείο Virginska γέμισε με συνθήματα (ένα σχολείο όπου π.χ διδάσκουν πώς να κόβεις τα ζώα για τροφή).

Γεμίσαμε, επίσης, το νότιο σταθμό με συνθήματα κατά της ζωοτομίας. Σε όλες τις τοποθεσίες τα περισσότερα συνθήματα αφορούσαν την ΑΖ επειδή είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της HLS και ως εκ τούτου το ταμείο για τις μαζικές δολοφονίες.

Για όλους

Örebro’s serious Vegans

21 Αυγούστου – Σουηδία

Αναφορά στο γραφείο τύπου Örebro’s ALF/DBF:

Örebro

Το κατάστημα με δερμάτινα είδη Hellström & Nylöw δέχθηκε επίθεση με πίσσα. Επειδή βάζουν ξύλα πάνω από τα παράθυρα, χύσαμε περίπου 1 λίτρο πίσσα μέσα από μία σχισμή. Ρίξαμε επίσης πίσσα έξω από το κατάστημα.

ALF//DBF

22 Αυγούστου – Αγγλία

Νωρίς το πρωί στις 20 Αυγούστου τα McDonald’s στη γέφυρα Friern του εμπορικού πάρκου στο Barnet, στο Λονδίνο δέχθηκαν επίθεση. Γράφτηκαν τα αρχικά του ALF και συνθήματα για τα δικαιώματα των ζώων στους εξωτερικούς τοίχους. Προσπαθήσαμε να μπούμε μέσα στις εγκαταστάσεις με τη χρήση σφυριών αλλά λόγω της ενίσχυσης του γυαλιού δεν είχαμε χρόνο. Έτσι, αδειάσαμε 5 λίτρα βενζίνης στα έπιπλα μπροστά και ξέσπασε φωτιά. Το κτίριο ήταν άδειο και κανένας δεν τραυματίστηκε. Δε γνωρίζω αν προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές αλλά ελπίζω ότι το εστιατόριο θα παραμείνει κλειστό για κάποιο διάστημα. Γάμα τα αποβράσματα που εκμεταλλεύονται ανθρώπους και ζώα.

23 Αυγούστου – Σουηδία

Δράσεις που αναφέρθηκαν στο γραφείο τύπου Örebro’s ALF/DBF:

Örebro

Οι κλειδαριές του καταστήματος Pizza Hut γέμισαν με κόλλα και το κτίριο γέμισε με τα αρχικά του ALF. Επίσης γράφτηκαν τα αρχικά του DBF (Djurens Befrielsefront)

ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΓΗΤΟ – ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Το γάλα ανήκει στα μοσχάρια!

Αρχίστε να σκέφτεστε

Σουηδικό ALF

Κατεβάσαμε κάποιες από τις αφίσες του McDonald’s στη δυτική πλευρά του Örebronx

Η ταμπέλα του κρεοπωλείου Charkhandlarm στο Orebro για το πότε είναι ανοικτό για ακόμα μια φορά κατασχέθηκε.

Örebro

Οι επιγραφές για κεμπάπ κατέβηκαν.

24 Αυγούστου – Σουηδία

Τη νύχτα της 8ης Αυγούστου βρήκαμε το δρόμο για την κρυφή τοποθεσία της φάρμας μινκ στο Kode, έξω από το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Ο ιδιοκτήτης Tryggve Leandersson είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου του σουηδικού συνδέσμου εκτροφέων γουνοφόρων ζώων.

Στη φάρμα βρίσκονται 1.500 αναπαραγωγικά θυληκά, τοποθετημένα σε μικρά κλουβιά. 10 άτομα διασώθηκαν από τα κλουβιά τους και εκατό κάρτες αναπαραγωγής καταστράφηκαν. Ο Tryggve Leandersson, επίσης, κατέχει ηγετική θέση στο κέντρο γούνας στο Sölvesborg και στην εταιρεία δημοπρασίας γούνας στο Nordiske.

Μετά τη δράση αρχίσαμε να απελευθερώνουμε τα μινκ σε διάφορες τοποθεσίες. Το να μπορούσες να τα δεις να τρέχουν ελεύθερα και να κολυμπούν στα ανοιχτά νερά ήταν εκπληκτικό.

ALF

26 Αυγούστου – Ουκρανία

Στην καρδιά της τουριστικής περιόδου μια ομάδα αφοσιωμένων φίλων της άγριας ζωής έκανε μια περιήγηση βάνδαλων λεηλασιών γύρω από ένα από τα πιο γνωστά και με πολλές επισκέψεις θέρετρο κυνηγιού στα βουνά Crimea. Έγινε σαμποτάζ στους κυνηγητικούς δρόμους (οι πινακίδες καταστράφηκαν ώστε να αποπροσανατολιστούν οι νεοεισερχόμενοι στο δάσος) και οι επιγραφές για το κυνήγι βάφτηκαν με ένα δημιουργικό τρόπο ώστε να διαβάζονται μηνύματα όπως «το κυνήγι είναι φόνος» και «ALF,ELF».

– ‘Ghosts of the Valley’, Crimean Mountains

29 Αυγούστου – Ουκρανία

Αναφορά από ακτιβιστές της Ουκρανίας:

Τη νύχτα στις 28.08.2011 τρεις τροχοί φορτωτών πυρπολήθηκαν στο Gorky Park (Kharkov, Ουκρανία). Το περιστατικό αναφέρθηκε από τις τοπικές δημοτικές αρχές. Αστυνομία και πυροσβεστική βρίσκονται στο σημείο από το πρωί. Οι πυροσβέστες ανακοίνωσαν ότι τα οχήματα είχαν πυρποληθεί σκοπίμως.

Ο επικεφαλής από τους μηχανικούς του Gorky Park, Oleg Grinenko, ανέφερε ότι οι φορτωτές μόλις είχαν ξεκινήσει τις εργασίες τους στο πάρκο. Άνηκαν σε υπεργολάβο που είχε αναλάβει την παροχή νέων οδικών υποδομών. Η τιμή του ενός από τους κατεστραμμένους φορτωτές εκτιμάται στις $60.000.

Από την αρχή των εργασιών κατασκευής τον Μάιο του 2011, το εργοτάξιο ήρθε αντιμέτωπο με πολλές δράσεις από ακτιβιστές για την προστασία της γης, απαλλοτριώσεις εξοπλισμού κατασκευής και μαζικές διαμαρτυρίες.

30 Αυγούστου – Ελβετία

Μερικές επιγραφές του τσίρκο Circus Nock, στο δρόμο Ambri-Piotta (Ticino), το οποίο είναι ένα από τα μέρη που θα έρθει το τσίρκο, έχουν καταστραφεί.

Τα τσίρκο με ζώα δεν είναι ευπρόσδεκτα εδώ!

ALF

31 Αυγούστου – Ουκρανία

Έγινε σαμποτάζ στα έργα επέκτασης της εθνικής οδού την περασμένη εβδομάδα στη Βόρεια Ουκρανία.

Αν και μερικοί θα συμφωνούσαν ότι ακτιβισμοί σαν αυτόν δεν αξίζουν καν να αναφερθούν (αυτή είναι η δική μας στάση επί του θέματος, για παράδειγμα, όπως είναι η κλοπή σε μαγαζιά ή τα stensils) βρίσκουμε απαραίτητο να αναφέρουμε τη συγκεκριμένη πράξη.

Ο πρώτος λόγος είναι μια σημαντική ενημέρωση που συνήθως αποτυγχάνεται να γίνεται στο μυαλό κάποιων από τους συντρόφους μας. Ενώ είναι σημαντικό να ανταποκρίνεσαι στις επιθετικές ενέργειες του συστήματος (όπως οι αντιδραστικές επιθέσεις που έγιναν στο Χάρκοβο και στην Αγία Πετρούπολη και στη Μόσχας και ουσιαστικά παντού όπου οικολόγοι αναρχικοί ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ για το βιασμό της φύσης), θεωρούμε πιο σημαντικό να συνεχίσουμε τις επιθέσεις μας στην τεχνολογία και τα μέσα καταστροφής της φύσης, ακόμα και όταν δεν πραγματοποιείται κάποια συγκεκριμένη παράβαση.

Στην περίπτωση μας συνέβη σε κάποιο πρόγραμμα επέκτασης της εθνικής οδού, το οποίο, όπως πολλά δαπανηρά προγράμματα στην Ουκρανία, ανεστάλη λόγω της άσχημης κατάστασης της εγχώριας οικονομίας. Η μητέρα-φύση έχει ήδη αρχίσει να απαιτεί την επιστροφή της περιοχής, με το γκαζόν και τη βρωμιά που καλύπτουν τις πλάκες και μερικές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί.

Αλλά είναι προφανές για τον καθένα που ζει εδώ ότι έργα όπως αυτό (επέκταση της εθνικής οδού μεταξύ της Μόσχας και του Κίεβου) θα περιορίσουν τη ζωή, όπως για παράδειγμα τα επόμενα δισεκατομμύρια που θα στείλει το ΔΝΤ ή κάτι παρόμοιο.
Έτσι, η μικρή μας ομάδα από απελευθερωτές της γης έκανε βανδαλισμούς όταν παρατηρήθηκαν να γίνονται έρευνες για το έργο. Ακριβώς για να βοηθήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας. Πιστεύουμε ότι το έργο άξιζε τον κόπο.

Και ο λόγος για αυτό είναι το γεγονός ότι συχνά χάνεται στο επικοινωνιακό κομμάτι με τους συντρόφους μας σε όλον τον κόσμο. Είναι το πιο όμορφο και μαγικό συναίσθημα της κοινωνίας με τη φύση. Όταν κάποιος δεν αισθάνεται μόνο ενισχυμένος και ενθουσιασμένος λόγω των πράξεων του, αλλά επειδή κάτι ασυνήθιστο συμβαίνει, που δίνει ελπίδα και παρέχει την απαραίτητη ορμή για την συνέχεια του έργου μας.

Κατά τη διάρκεια της (ενοχλητικής και επικίνδυνης λόγω της παρέμβασης της αστυνομίας) χαρούμενης καταστροφής, η πεινασμένη και διψασμένη ομάδα μας (λόγοι για τη δίψα και την πείνα μας είναι το ταξίδι από το σημείο Α στο σημείο Β) ήρθε σε επαφή με τους άγριους θάμνους της άφθονης φύσης και χορτάσαμε από την απόλαυση της απορρόφησης των υπέροχων «χυμών» τους.

Είναι στιγμές όπως αυτή που κανείς εκτιμάει πραγματικά την επαφή που επέρχεται από την απομάκρυνση από τον πολιτισμό και την επαφή με την αδάμαστη αγριότητα.

– International ELF / FAI

31 Αυγούστου – Σουηδία

Πριν από περίπου τρεις εβδομάδες σπάσαμε τέσσερα παράθυρα της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων που ανήκει στον ιδιοκτήτη του εστιατορίου halal. Μετά από δύο ημέρες τα παράθυρα αντικαταστάθηκαν και τότε κάψαμε ένα αυτοκίνητο της αντιπροσωπείας. Το κρέας είναι φόνος!

ALF Γκέτεμποργκ