Ιούνιος 2011

1 Ιουνίου – ΙΤΑΛΙΑ

Για περισσότερες φωτογραφίες:
http://directaction4.info/Italy_ENI_May11/index.html

MARINO LAZIALE (ΡΩΜΗ)

-6 ακροφύσια κόπηκαν και αφαιρέθηκαν από τις αντλίες
-θάλαμος αυτοεξυπηρέτησης σφραγίστηκε με μέταλλο σε υγρή μορφή
-κατάστημα λιανικής πώλησης κάηκε με δύο πεντόλιτρα μπετόνια napalm
-αφήσαμε πανό που έγραφε “Η ENI βγάζει λεφτά από πολέμους και περιβαλλοντολογικές καταστροφές (Α)”

Αλληλεγγύη στους αναρχικούς που ήταν τα τελευταία θύματα της κρατικής καταστολής Silvia, Costa, Billy and Marco.

Ζήτω το μέτωπο απελευθέρωσης των ζώων!

2 Ιουνίου – ΣΟΥΗΔΙΑ

Δράση ενάντια στους δολοφόνους των ζώων – Γκέτεμποργκ Σουηδίας

Ένα κιόσκι χοτ-ντογκ και χάμπουργκερ στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας γέμισε με μηνύματα που έλεγαν ότι το κρέας είναι φόνος και αίμα και βασανισμός, και με κάποια σύμβολα του ALF.

Την επόμενη νύχτα επισκεφθήκαμε και πάλι αυτό το κατάστημα και το γράψαμε με λευκή μπογιά.

3 Ιουνίου – ΙΤΑΛΙΑ

Ανώνυμη καταγγελία από finoallafine.info (μετάφραση) :

Κατά τη διάρκεια μιας βραδιάς του Μαΐου, 45 ορτύκια χωρίς δισταγμό τράπηκαν σε φυγή και δεν επέστρεψαν ποτέ στη φυλακή – κέντρο αναπαραγωγής στο Cassano Magnano (VA), όπου οι κυνηγοί απολαμβάνουν να σκοτώνουν.

3 Ιουνίου – ΣΟΥΗΔΙΑ

Χθες το βράδυ πήγαμε στο Slottsskogen στο Γκέτεμποργκ όπου κρατούν φώκιες και πιγκουίνους κλειδωμένους. Φορέσαμε κουκούλες για να καλύψουμε τα πρόσωπα μας από τις κάμερες, ενώ γεμίσαμε το χώρο της σεκιούριτι αστυνομίας με συνθήματα του ALF όπως «κακοποίηση ζώων», «αποβράσματα» και ούτω καθεξής. Επίσης, γράψαμε σε έναν τοίχο δεξιά από την είσοδο «βασανιστές ζώων».

Στη συνέχεια καλύψαμε ολόκληρη την επιφάνεια ενός κλουβιού πουλιών με παρόμοια συνθήματα. Δεδομένου ότι ήταν βράδυ και ότι όλη αυτή η διαδικασία θα μας έπαιρνε το πολύ πέντε λεπτά για αυτό τα καλύψαμε καλά με χρώμα και συνθήματα κατά της κακοποίησης των ζώων, στη συνέχεια καλύψαμε ορισμένα σημεία με μερικά βέλη που έδειχναν την κατεύθυνση προς τα κλουβιά για να κατευθύνουν τους τουρίστες- επισκέπτες.

Περπατήσαμε μέχρι τις φώκιες όπου καλύψαμε όλα τα παράθυρα και τους τοίχους της φυλακής. Στο έδαφος, μερικά μέτρα μακριά από την είσοδο του πάρκου, γράψαμε με μαύρα γράμματα στην αυλή: ΕΔΩ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΖΩΑ.

ALF-DBF

4 Ιουνίου – ΙΣΠΑΝΙΑ

Στις 2 Ιουνίου πήγαμε στην αρένα ταυρομαχίας στη Chiclana de la Frontera και γράψαμε συνθήματα κατά των ταυρομαχιών και του σπισισμού.

Στη συνέχεια πήγαμε σε ένα αγρόκτημα εκτροφής ταύρων στην Alcalá de los Gazues όπου συνεχίσαμε να γράφουμε συνθήματα κατά όλων των τύπων της κυριαρχίας που βασίζεται στην διάκριση των ειδών.

Πρέπει να σταματήσουμε τη σφαγή

5 Ιουνίου – ΙΣΠΑΝΙΑ

Στις 3 Ιουνίου συνεχίσαμε τη διαδρομή μας μέσω της επαρχίας του Καντίθ.

Το πρώτο χωριό που επισκεφτήκαμε ήταν το Ubrique. Θέλαμε να γράψουμε συνθήματα στην είσοδο του σπιτιού του διάσημου ταυρομάχου ‘Jesulín de Ubrique’, αλλά ήταν αδύνατο επειδή εκεί υπήρχαν δημοσιογράφοι. Επιπλέον, στην αρένα ταυρομαχίας της πόλης γράφτηκαν το επόμενο πρωί τα συνθήματα «να καταργηθούν οι ταυρομαχίες» και «Jesulin , σταμάτα να σκοτώνεις και γίνε βίγκαν»
Εκείνη τη νύχτα γράψαμε επίσης συνθήματα σε μία από τις παλαιότερες αρένες της Ισπανίας, τη μία στην Benaocaz.
Θέλουμε να είναι σαφές ότι, αν και οι στόχοι που επιλέξαμε αυτές τις ημέρες επικεντρώθηκαν στις ταυρομαχίες, απορρίπτουμε εξίσου όλες τις μορφές της σπισιστικής εκμετάλλευσης.

Πρέπει να σταματήσουμε τη σφαγή

6 Ιουνίου – Η.Π.Α.

Δημοσίευση στη Voice of the Voiceless

Πινακίδα του Burger King στο Berkeley της Καλιφόρνια:

6 Ιουνίου – ΠΕΡΟΥ

Στις 3 Ιουνίου έγινε τηλεφώνημα – φάρσα για προειδοποίηση για βόμβα στο γραφείο της Air France-KLM στη Λίμα στο Περού. Το τηλεφώνημα ενημέρωνε τους εργαζόμενους της εταιρίας σχετικά με την αηδιαστική δουλειά την οποία κάνουν σε συνεργασία με την Huntingdon Life Sciences, μεταφέροντας ζώα για παράξενα πειράματα.

Αυτή η ντροπιαστική εταιρία προειδοποιήθηκε να κόψει τους δεσμούς της με την HLS, αλλιώς θα βρίσκουν βόμβες στα γραφεία.

Την επόμενη φορά δε θα υπάρξει τηλεφώνημα.

Frente de Liberación Animal – Περού

7 Ιουλίου – ΙΤΑΛΙΑ

Ανώνυμη δημοσίευση στο finoallafine.info:

26 Μαίου, Casorate Sempione

Γράψαμε στους τοίχους του σπιτιού του Porrini Franco μία υπενθύμιση ότι δεν πρέπει να συνεχίσει να συνεργάζεται με την Green Hill.

7 Ιουνίου – ΣΟΥΗΔΙΑ

Σουηδία, Γκέτεμποργκ: Αυτήν τη νύχτα επιστρέψαμε στο Slottsskogen. Γράψαμε σε κάποιους κάδους απορριμμάτων «DBF», σε μία πινακίδα «βασανιστές ζώων» με μαύρη μπογιά και στις φυλακές των πουλιών τα ίδια μηνύματα.

Κρυφτήκαμε πίσω από τους θάμνους για το λευκό οίκο στο πάρκο του Slottsskogen το οποίο παρακολουθείται από κάμερες ασφαλείας, γεμίσαμε ολόκληρο το σπίτι με μαύρο μελάνι, κάθε τοίχο με φράσεις όπως «εκμεταλλευτές ζώων», «πάτε στην κόλαση» και ούτω καθεξής. Συζητήσαμε για το αν θα καταστρέψουμε ή όχι τα παράθυρα αλλά επειδή ξημέρωνε και οι φύλακες θα έρχονταν για την καθημερινή τους ρουτίνα ελέγχοντας τον χώρο τριγύρω αποφασίσαμε να φύγουμε.

ALF Σουηδίας (DBF)

9 Ιουνίου – ΣΟΥΗΔΙΑ


Καλύψαμε τα πρόσωπα μας για να αποφύγουμε τις κάμερες και γεμίσαμε με συνθήματα το λευκό οίκο στο πάρκο ζώων στο Slottsskogen (Γκέτεμποργκ Σουηδίας) κοντά στα κλουβιά των πουλιών. Γράψαμε «εκμεταλλευτές ζώων» σε κάθε κάδο και χάρτη σε αυτό το πάρκο. Βάψαμε τα κλουβιά των πουλιών και τους τοίχους των φυλακών που βρίσκονται οι φώκιες με μαύρο χρώμα επίσης.

DBF (σουηδικό ALF)

10 Ιουνίου – ΑΓΓΛΙΑ

Τη νύχτα της 4ης Μαΐου 2011, ακτιβιστές του ALF έκαναν σαμποτάζ σε οχήματα που ανήκουν στο Zippos, τσίρκο ζώων.

Μπήκαμε στην αυλή του Finsbury Park στο Ανατολικό Λονδίνο κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ οι βασανιστές των ζώων κοιμόντουσαν. Κολλήσαμε τις κλειδαριές, μπλοκάραμε τις αξτμίσεις και καταστρέψαμε τα παρμπρίζ από διάφορα αυτοκίνητα και φορτηγά.

Πάρτε το αυτό ως μήνυμα ότι τα τσίρκο ζώων δεν είναι επιθυμητά. Τα ζώα δεν μας ανήκουν για να τα χρησιμοποιούμε για ψυχαγωγία και θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις σε εκείνους που επιχειρούν να επωφεληθούν από την εκμετάλλευση και την κακοποίηση.

Μέχρι την ολική απελευθέρωση

10 Ιουνίου – ΣΟΥΗΔΙΑ

Τη νύχτα της 8ης Ιουνίου, 132 κότες διασώθηκαν από αγρόκτημα για κότες στα βόρεια της Karlskoga στη Σουηδία. Εκεί ζούσαν 7-9 σε κάθε κλουβί με βρωμιά, βρώμικο αέρα και θόρυβο.

Η μοίρα τους ήταν να παράγουν μέχρι την τελευταία μέρα της σύντομης ζωής τους. Τώρα θα ζήσουν χαρούμενες και για πρώτη φορά, άνοιξαν τα φτερά τους και ένοιωσαν την ζεστασιά του ήλιου στα φτερά τους.

ALF

11 Ιουνίου – ΣΟΥΗΔΙΑ

Μια εταιρεία αυτοκινήτων που ανήκει σε κρεοπώλη καταστράφηκε. Τα παράθυρα των αυτοκινήτων καταστράφηκαν και σε μία πόρτα αυτοκινήτου έγινε σαμποτάζ.

Το κρέας είναι φόνος!

ALF Γκέτεμποργκ

12 Ιουνίου – ΙΣΠΑΝΙΑ

7 Ιουνίου – μεσημέρι: Ο αντιπρόεδρος του τμήματος έρευνας της κτηνιατρικής στο πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης έλαβε ανώνυμο τηλεφώνημα μέσω του οποίου του γνωστοποίησαν την απελευθέρωση τριών σκυλιών Beagle την προηγούμενη νύχτα…

Τη νύχτα της 6ης Ιουνίου 6 ακτιβιστές μπήκαν στα διαβόητα δωμάτια όπου κρατούνται δεκάδες beagles, παίρνοντας 3. Χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες, τα σώματα των σκύλων παρουσιάζουν σημάδια βίας και της έρευνας πάνω στα σώματα τους.

Τι μπορείς να κάνεις για αυτό;

Μην αγοράζεις τα εμπορικά σήματα που δείχνουν ότι έχει γίνει δοκιμή σε ζώα (Bayer, Roche, Fairy, Loreal, Garnier, κ.α), ενημερώσου, είναι στο χέρι σου, δε μπορούν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους.

ΟΣΟ ΑΓΡΙΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΖΩΑ, ΤΟΣΟ ΑΓΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΣΠΑΣΜΑΤΑ ΜΑΣ.

13 Ιουνίου – ΡΩΣΙΑ

“Για εμένα η αλληλεγγύη είναι μια διαρκής πρόταση αγώνα, είναι η συνέχιση και η εξέλιξη της επαναστατικής δράσης για την οποία αιχμαλωτίστηκε ο σύντροφος” – Γεράσιμος Τσάκαλος, Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

01.06 Κάψαμε ηλεκτρικές συσκευές μέτρησης και ελέγχου σε 2 υπόγειους θαλάμους λειτουργίας ενός συστήματος ύδρευσης που φέρνει ζεστό νερό σε μια στρατιωτική βάση πληροφοριών στο δάσος Butovskiy. Εκτός απ’ το γεγονός ότι αυτή η υποδομή εξυπηρετεί στρατιωτικό προσωπικό, περισσότερα από 800 δέντρα κόπηκαν κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών για την εμφάνιση αυτής της γραμμής παροχής νερού στο δάσος. Για να παρεμποδίσουμε περαιτέρω τις ταξιαρχίες των υπηρεσιών, τοποθετήσαμε επίσης καρφιά στο δρόμο που χρησιμοποιούν για τη συντήρηση του συστήματος.

05.06 Κάψαμε έναν εκσκαφέα σε ένα εργοτάξιο αυτοκινητοδρόμου δυτικά της Μόσχας (στην κατεύθυνση Volokolamsk).

06.06 και 10.06 Απαλλοτριώσαμε κάποιον εξοπλισμό κατασκευής και καταστρέψαμε τα πόστα μέτρησης των γεωλόγων στα ξέφωτα του δάσους Butovskiy.

11.06 Διαρρήξαμε άλλον έναν υπόγειο θάλαμο λειτουργίας και πυρπολήσαμε όλες τις ψηφιακές και αναλογικές συσκευές και εργαλεία στο εσωτερικό του.

Αφιερώνουμε τις επιθέσεις αυτές στους Marie Mason και Eric McDavid. Δεν έχουμε την τιμή της προσωπικής γνωριμίας μαζί τους, αλλά η αφοσίωσή τους στην προστασία του πλανήτη μας και οι συνειδητές επιλογές που έχουν κάνει τόσο για δράση, όσο και να υψώνουν το ανάστημά τους στον απόηχο της κρατικής καταστολής, μας εμπνέουν και μας βοηθούν να συνεχίζουμε την πορεία μας

Για την απελευθέρωση της Γης! Για την απελευθέρωση των ανθρώπων!

ELF – Ρωσίας, Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία / Διεθνές Δίκτυο Δράσης και Αλληλεγγύης

14 Ιουνίου – ΣΟΥΗΔΙΑ

Απόψε πήραμε ένα μπαστούνι για να δημιουργήσουμε προβλήματα στο Fiorucci στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Φτάσαμε στο δολοφονικό – καταχραστικό των ζώων κατάστημα τους και είδαμε ότι η πόρτα είχε ράβδους χάλυβα και τότε προσπαθήσαμε να σπάσουμε τα παράθυρα αλλά προς έκπληξη μας, τα παράθυρα είχαν αντικατασταθεί με θωρακισμένα. Τα χτυπήσαμε αρκετές φορές αλλά δεν έπαθαν τίποτα παρά μόνο κάποιες ραγισματιές. Εγκαταλείψαμε αυτό το σχέδιο και αποδράσαμε γρήγορα από το μέρος καθώς είχαν προκληθεί κάποιοι δυνατοί θόρυβοι.

Έτσι τώρα όλοι εσείς οι ακτιβιστές του ALF εκτός Σουηδίας γνωρίζετε αυτό, ότι το FIORUCCI ΕΧΕΙ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ. Θα χρησιμοποιήσουμε άλλες μεθόδους ενάντια σε αυτά τα αποβράσματα την επόμενη φορά. Να περιμένεις Lotta Alfredsson, εσύ χρόνιε καταχραστή ζώων, ότι θα κάνουμε την ζωή σου κόλαση και αυτό είναι σίγουρο, αν δεν σταματήσεις την πώληση ενδυμάτων γούνας.

ALF Σουηδίας

14 Ιουνίου – ΙΣΠΑΝΙΑ

Τα pet shops ελέγχουν τις ζωές ατόμων με στόχο να διασκεδάσουν μερικούς ανθρώπους.

Για αυτό το λόγο, στις 13 Ιουνίου του 2011, αποφασίσαμε να μπούμε σε μία από αυτές τις επιχειρήσεις στην Κόρδοβα και να απελευθερώσουμε τρεις χελώνες από ένα μικρό ενυδρείο στο οποίο στοιβάζονταν, επιστρέφοντας τες στη ζωή την οποία είχαν στερηθεί.

Αυτή η απλή πράξη η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί από οποιονδήποτε έσωσε τις ζωές τριών χελώνων. Αλλά ακόμα πιο αποτελεσματικό θα ήταν για την κοινωνία να αναρωτηθεί για το ζήτημα του βασανισμού στον οποίο υποβάλλονται τα ζώα απλώς και μόνο επειδή δεν ανήκουν στο είδος μας και να υιοθετήσουν ένα βίγκαν τρόπο ζωής.

Σταματήστε τη σφαγή

15 Ιουνίου – ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Σφραγίσαμε τις κλειδαριές και λερώσαμε τους τοίχους σε ένα από τα κέντρα βασανιστηρίων και δολοφονίας των ζώων, τη Veterinary Medicine Society, η οποία σκοτώνει τα ζώα και διδάσκει πώς να τα σκοτώνουν. Δε θα συμφιλιωθούμε μαζί τους, ο πόλεμος έχει αρχίσει εδώ και πολύ καιρό…

Στέλνουμε τους συντροφικούς μας χαιρετισμούς στους Eric McDavid, Silvia, Costa, Marco και Billy και σε όλους τους άλλους συντρόφους που αγωνίζονται και πέφτουν στον πόλεμο.

17 Ιουνίου – ΙΣΠΑΝΙΑ

196 πέρδικες απελευθερώθηκαν στη Seville

Η καταπίεση την οποία υφίστανται τα ζώα έχει πολλές εκφάνσεις, μια από τις οποίες είναι το κυνήγι. Την Τρίτη 7 Ιουνίου, 196 πέρδικες, που περίμεναν το θάνατο μετά από μία σύντομη ζωή πίσω από τα κάγκελα ενός κλουβιού, απελευθερώθηκαν.

Στη φύση, οι πέρδικες ζουν σε οικογενειακά κοπάδια αποτελούμενα από 16-25 μέλη, φροντίζοντας το φτέρωμά τους σε λουτρά άμμου και αξιοποιώντας το νερό που βρίσκουν από τη δροσιά. Αισθάνονται και απολαμβάνουν τη ζωή και λόγω αυτού αξίζουν ίση αντιμετώπιση ανεξάρτητα από το είδος στο οποίο ανήκουν.

Αυτή η απελευθέρωση είναι μια πράξη αλληλεγγύης για τους φυλακισμένους, ενώ την ίδια στιγμή αποσκοπεί σε μια δημόσια συζήτηση για να προβληματιστούμε σχετικά με τη σχέση μας με τα άλλα ζώα.

Σας προτείνουμε να υιοθετήσετε έναν τρόπο ζωής απαλλαγμένο από ζωικά προϊόντα, αποφεύγοντας έτσι την υποδούλωση των εκατομμυρίων ζώων σε σφαγεία, αγροκτήματα, εργαστήρια, σόου ζώων κλπ.

Επιπλέον, αν οι λέξεις “σεβασμός” και “ισότητα” σημαίνουν κάτι για σας, σας ενθαρρύνουμε να προχωρήσετε ένα βήμα περαιτέρω και να δραστηριοποιηθείτε στο κίνημα της απελευθέρωσης των ζώων, να δράσετε με τον τρόπο που θα θέλαμε οι άνθρωποι να δράσουν εάν ήμασταν εμείς στη θέση που βρίσκονται τα ζώα. Ένας καλύτερος κόσμος είναι εφικτός και εξαρτάται από εμάς. Γίνετε μέρος της αλλαγής που θέλετε να δείτε.

Σταματήστε τη σφαγή.

19 Ιουνίου – ΣΟΥΗΔΙΑ

Ανάληψη ευθύνης στο Örebro’s DBF/ALF γραφείο τύπου:

Eskilstuna: Όλες οι αφίσες χοτ-ντογκ στον κεντρικό σταθμό καλύφθηκαν με τεράστια αυτοκόλλητα!

Απελευθέρωση των ζώων – Eskilstuna!

Eskilstuna: Το Köttskolan (The Meatschool) είναι ένα σχολείο όπου διδάσκουν πώς να μαγειρεύουν και να τρώνε τα δολοφονημένα ζώα. Πήρε το μήνυμα μας και φύγαμε μακριά! Διδάσκουμε σε αυτούς τους λαούς αποβρασμάτων ένα ΜΑΘΗΜΑ: Μην τρώτε τους φίλους μας ή θα σας γαμήσουμε!

Örebro: Η πόλη των κεμπάπ γέμισε με συνθήματα. Για ακόμα μια φορά… ÖrebroCity Vgunz

20 Ιουνίου – ΙΣΠΑΝΙΑ

Για περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο:
http://www.youtube.com/watch?v=oEpBSBgMtf8
http://directaction4.info/Spain_conejos_Jun11/index.html

10 Ιουνίου 2011: 65 κουνέλια εκτρεφόμενα για το κρέας τους απελευθερώθηκαν σε φάρμα στην Κόρδοβα.

Στο κέντρο εκμετάλλευσης τα ζώα βρέθηκαν κάτω από άθλιες συνθήκες, συνωστισμένα, με τραυματισμούς και λοιμώξεις, μερικά σε κοινό κλουβί με τα αδέρφια τους που ήταν ήδη νεκρά.

Αλλά η ουσία του κινήματος της απελευθέρωσης των ζώων δεν είναι να αναρωτιέται για τον τρόπο με τον οποίο τα ζώα γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης αλλά να επικρίνει το ότι υπάρχει εκμετάλλευση των ζώων. Η αντίθεση μας έγκειται στο γεγονός ότι τα ζώα δεν πρέπει να θεωρούνται πόροι απλά και μόνο επειδή δεν ανήκουν στο ίδιο είδος με μας.

Ο μόνος τρόπος να σεβαστούμε τα ζώα είναι να μην τα χρησιμοποιούμε για όφελος μας.

Γίνε βίγκαν

Σταματήστε τις σφαγές

21 Ιουνίου – ΙΣΠΑΝΙΑ

Άγνωστη ημερομηνία (Μάιος – Ιούνιος)

Ακριβώς όπως πριν από μερικούς μήνες, όταν πάνω από 70 έργα γκράφιτι εμφανίστηκαν στην είσοδο του μετρό Μαδρίτης κατά της βρώμικης επιχείρησης των ταυρομαχιών, πρόσφατα μια μεγάλη ομάδα από πολύ αόριστα συντονισμένους ανθρώπους συμφωνήσαμε να επιστρέψουμε στους δρόμους για να καταστήσουμε σαφές ότι δε θα σταματήσουμε μέχρι να επιτύχουμε τους στόχους μας. Σε αυτήν την ευκαιρία, 98 είσοδοι στα προάστια γράφτηκαν με συνθήματα ενάντια στα πειράματα στα μη ανθρώπινα ζώα. Ο στόχος ήταν να μεταφέρουμε το μήνυμα στις γειτονιές, στους δρόμους, στους γείτονες μας. Χάρη σε αυτές τις συντονισμένες δράσεις, χιλιάδες κάτοικοι της Μαδρίτης ξέρουμε ότι κάθε μέρα χιλιάδες ζώα πεθαίνουν εξαιτίας μας.

Για το τέλος της ζωοτομίας και της υποδούλωσης όλων των ζώων.

Απελευθέρωση των ζώων

22 Ιουνίου – ΙΣΠΑΝΙΑ

Βίντεο: http://www.directaction.info/news_jun22_11.htm

Δημοσίευση ανάληψης: www.resistenciaautonoma.blogspot.com

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Ανοιχτή διάσωση σε 8 πέστροφες

Ακτιβιστές από την αυτόνομη αντίσταση διέσωσαν και απελευθέρωσαν 8 πέστροφες στη Μαδρίτη.

Αυτά τα ζώα βρίσκονταν σε μια ειδική κατάσταση, σε μία κατοικημένη ιδιοκτησία στην οποία υπήρχε ένα μικρό «παράνομο» αγρόκτημα. Σε αυτό δεκάδες ψάρια εκτρέφονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο. Η διάσωση έγινε με περιορισμένους πόρους και το συντομότερο δυνατόν διότι μέσα σε λίγες ημέρες ο αριθμός των πλασμάτων εκεί είχε μειωθεί ανησυχητικά.

Αυτά τα 8 ψάρια ήταν τα μόνα που άφησαν σε αυτό το μέρος, διασώθηκαν τη νύχτα και γρήγορα μεταφέρθηκαν σε μια δεξαμενή όπου, πριν την αυγή, κολυμπούσαν ελεύθερα σε ένα ασφαλή και κατάλληλο χώρο για αυτά.

Αυτά τα 8 πλάσματα ήταν διαφορετικά και το καθένα ήταν μοναδικό και αναντικατάστατο. Δεν έχουν σημασία τα μέσα ή οι περιστάσεις όπου τα ζώα έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης, είναι κάτι άδικο και από μόνο του. Όλα τα ζώα θέλουν να ζήσουν ελεύθερα και να απολαύσουν τη ζωή ανεξάρτητα από το είδος στο οποίο ανήκουν. Σπάσε το φράγμα των ειδών. Εάν αισθάνονται, τότε αξίζουν σεβασμό και ο μόνος τρόπος να σεβαστείτε πραγματικά όλα τα ζώα είναι να υιοθετήσετε ένα βίγκαν τρόπο ζωής.

Άνοιξε όλα τα κλουβιά και απελευθέρωσε τα ζώα: Γίνε βίγκαν.

23 Ιουνίου – ΣΟΥΗΔΙΑ

Πριν από δύο μέρες βάλαμε κουκούλες και πήγαμε στο πάρκο του Λευκού Οίκου στο Slottsskogen στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας (ένα πάρκο που πολλά ζώα είναι κλειδωμένα). Πετάξαμε μια μεγάλη πέτρα στο παράθυρο του σπιτιού, αφήνοντας τα σημάδια μας φεύγοντας. Έχουμε επιτεθεί σε αυτό το πάρκο πολλές φορές στο παρελθόν καθώς δε θέλουμε να βλέπουμε τα ζώα κλειδωμένα ως καταναγκαστικά αντικείμενα διασκέδασης των ανθρώπων.

ALF / DBF

23 Ιουνίου – ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Βίντεο: http://www.directaction.info/news_jun23_11.htm

Δράσεις από τις αρχές του 2011: Ανάληψη ευθύνης

Μια απελευθέρωση πραγματοποιήθηκε σε ένα πλοίο στη θάλασσα έξω από το Stykkishólmur, στην Ισλανδία. Πολλοί αχινοί, αστερίες, καβούρια και οστρακοειδή σώθηκαν από τους αδίστακτους ψαράδες και τους άθλιους τουρίστες.

Αυτό που ξεκίνησε σαν μία λίγο μυστική απελευθέρωση πήγε να δημιουργήσει ένα φαινόμενο ντόμινο που έκανε πολλούς από τους επιβάτες να σώσουν αυθόρμητα τα ζώα παίρνοντας τα από τους δολοφόνους τους ψαράδες και ρίχνοντας τα πίσω στο σπίτι τους: τη θάλασσα!

Οι άνθρωποι στο πλοίο θα μπορούσαν να έχουν επιλέξει να είναι απλοί παρατηρητές, αφήνοντας τα αθώα πλάσματα να πεθάνουν, αλλά άκουσαν τις κραυγές τους και έκαναν αυτό που τους είπαν. Σώσε τις ζωές τους – όλος ο κόσμος για αυτά. Ήταν ωραία που είδαν τυχαία τον κόσμο να τους δείχνει τέτοια συμπόνια.

Κανένας στον κόσμο δεν μπορεί να μας σταματήσει από το να σώζουμε αθώες ζωές, το είδος δεν έχει σημασία.

ALF Ισλανδίας

Ένα κατάστημα στο Ρέικιαβικ γεμάτο με τόνους από θαλάσσια πουλιά και άλλα ζώα σπάστηκε.

Ανώνυμα

Ένα μεγάλο εμπορικό κατάστημα κρέατος, που βρίσκεται στο δρόμο κοντά στο Ρέικιαβικ, καταστράφηκε.

Ανώνυμα

24 Ιουνίου – ΣΟΥΗΔΙΑ

Πήραμε τα σπιτικά φτιαγμένα μείγματα μας που έχουν απαίσια μυρωδιά και εύφλεκτο υλικό στο Fiorucci στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, ρίξαμε το υγρό γύρω από τα νέα θωρακισμένα παράθυρα τους και αρχικά ήμασταν αβέβαιοι για το τι αποτέλεσμα θα είχαμε. Αλλά αυτό το υγρό προφανώς έκανε ζημιά στα παράθυρα, η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στο δρόμο που βρίσκεται το εν λόγω κατάστημα, οι βόμβες εξερράγησαν – από τις οποίες πήραν δείγματα από το υλικό που είχαμε ρίξει και κράτησαν το δρόμο αποκλεισμένο. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, Lotta Alfredsson, είχε αντικαταστήσει πρόσφατα τα σπασμένα παράθυρα με θωρακισμένα παράθυρα και το υγρό αυτό προφανώς προκάλεσε ζημιά στο τζάμι καθώς δε μπορούσε να αφαιρεθεί τελείως. Επιτυχία για το ALF και τα ζώα!

Seger för djuren och DBF

25 Ιουνίου – ΡΩΣΙΑ

Ανώνυμη ανάληψη στο BlackBlocg.info (επισκεφθείτε στο site για περισσότερες δημοσιεύσεις σχετικά με τις δράσεις του ELF Ρωσίας)

Το ELF Ρωσίας αναλαμβάνει την ευθύνη για την έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στη Δυτική Μόσχα στις 21 Ιουνίου.

Τέσσερα πολυτελή αυτοκίνητα (τα 3 Lexus SUVs) καταστράφηκαν ολοσχερώς από την έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού (γκαζάκια, βουτάνιο, βενζίνη και μια ασφάλεια) σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Τις καλύτερες ευχές μας για τον Λουτσιάνο! Ο αγώνας συνεχίζεται!

ELF Ρωσίας, Διεθνές Δίκτυο Δράσης και Αλληλεγγύης / Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο

*Ο Luciano “Tortuga” Pitronello είναι ένας χιλιανός ακτιβιστής ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά την 1η Ιουνίου, όταν μια βόμβα, που ήταν να τοποθετήσει έξω από μία τράπεζα, εξερράγη πρόωρα.

26 Ιουνίου – ΑΓΓΛΙΑ

Στις 11 Μαρτίου το ALF επισκέφθηκε το τσίρκο Zippos στο Brockwell Park, στο Λονδίνο.

Βάλαμε κόλλα στις κλειδαριές, μπλοκάραμε τις εξατμίσεις και αδειάσαμε αφρό στο εσωτερικό των αυτοκινήτων και των φορτηγών. Χρησιμοποιήσαμε τούβλα για να σπάσουμε τα παρμπρίζ των φορτηγών.

Όσο το τσίρκο Zippos βγάζει κέρδος από το βασανισμό ζώων, θα συνεχίσουμε να τους κοστίζουμε χρήματα.

Ελευθέρωσε τους σκλάβους, αλλιώς θα παραμείνεις στόχος μας.

27 Ιουνίου – ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Δημοσίευση στο Liberacion Total

Χθες το βράδυ πήγαμε στους αχρείους που πουλάνε γούνες από ζώα στη Φλόριντα. Τα καταστήματα τους είναι γεμάτα από πτώματα ζώων τα οποία ήθελαν να συνεχίσουν να ζουν. Αλλά αιχμαλωτίστηκαν και δολοφονήθηκαν.

Βάλαμε λουκέτα και σφραγίσαμε ένα μεγάλο αριθμό κλειδαρότρυπων σε περίπου δέκα μαγαζιά. Αυτό δεν τους επηρεάζει καθόλου, σε σχέση με τη φρίκη και τον πόνο που προκαλούν. Αλλά σήμερα είναι τα καταστήματα τους, αύριο τα αυτοκίνητα τους, τα σπίτια τους και στο τέλος οι ίδιοι. Δε θα υπάρξει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη.

Με αυτές τις μικρές επιθέσεις ενθαρρύνουμε αυτούς που τάσσονται υπέρ της απελευθέρωσης των ζώων να προβαίνουν σε ενέργειες που προκαλούν ζημιά στον εκμεταλλευτή. Κάθε πράξη είναι ευπρόσδεκτη. Ας τους κλέψουμε την ειρήνη, όπως κάνουν αυτοί στα άλλα ζώα.

Ένας χαιρετισμός στο σύντροφο Tortuga* και σε όλους τους συντρόφους μας που αγωνίζονται ενάντια στο σύστημα της κυριαρχίας με κάτι περισσότερο από λόγια.

*Ο Luciano “Tortuga” Pitronello είναι ένας χιλιανός ακτιβιστής που τραυματίστηκε σοβαρά την 1η Ιουνίου, όταν μία βόμβα που ήταν να τοποθετήσει έξω από μία τράπεζα στο Σαντιάγκο, εξερράγη πρόωρα.

27 Ιουνίου – ΚΑΝΑΔΑΣ

Απόψε επιτεθήκαμε σε μια από τις πιο σκληρές επιχειρήσεις γούνας του Βανκούβερ, τη SPEISER FURS.

Φέραμε ένα σακίδιο μαζί μας και σε αυτό ήταν μια βιομηχανική συμπιεσμένη χημική ουσία ψεκασμού με μία μακριά ράβδο ψεκασμού. Εισηγάγαμε τη ράβδο ψεκασμού μέσω της υποδοχή της αλληλογραφίας τους και ψεκάσαμε 4 λίτρα μιας άκρως διαβρωτικής χημικής ουσίας στις ραφές των παλτών. Ο συμπιεσμένος ψεκαστήρας έχει την δυνατότητα να φτάσει σε μεγάλη απόσταση (η ουσία) και έτσι ήμασταν σίγουροι ότι θα είναι απορροφήσιμη σχεδόν σε κάθε γωνιά του καταστήματος. Για σιγουριά τοποθετήσαμε κόλλα στις κλειδαριές της μπροστινής και της πίσω εισόδου για να γίνει με καθυστέρηση η πρόσβαση στο κατάστημα το πρωί, χρόνος που επιτρέπει στην χημική ουσία να προκαλέσει επαρκή βλάβη στις γούνες.

Αυτή η πράξη οικονομικού σαμποτάζ έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους 12 ισπανούς ακτιβιστές που συνελήφθησαν και κρατούνται με ψεύτικες κατηγορίες.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 12 ΙΣΠΑΝΟΥΣ!

Οι ακτιβιστές για τα ζώα δεν είναι τρομοκράτες. Τα άρρωστα άτομα που κάνουν ηλεκτροπληξία στο πρωκτό και το δέρμα των ζώων που έχουν γούνα, ενώ ακόμα οι αθώες καρδιές τους χτυπούν, είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες

Δε θα σταματήσουμε μέχρι αυτοί να σταματήσουν.

ALF

Σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το σαμποτάζ έγινε σε γούνες και δέρμα αξίας $50,000.

Επισκεφθείτε αυτή την σελίδα για να μάθετε περισσότερα για τους δώδεκα αγωνιστές που συνελήφθησαν στην Ισπανία στις 22 Ιουνίου: http://thespanish12.wordpress.com/about/

30 Ιουνίου – ΤΣΕΧΙΑ

Δημοσίευση στο michalkolesar.net

Ήμουν σε επαφή με ένα άτομο του οποίου η οικογένεια έχει πρόβατα σε αιχμαλωσία και αποφάσισαν να πουλήσουν κάποια από τα νεογέννητα αρνιά για το κρέας και να σκοτώσουν τα υπόλοιπα μόνοι τους. Τους παρακάλεσε να μην το κάνουν. Χωρίς αποτέλεσμα. Έξι από αυτά έπρεπε να πεθάνουν κι ενός αρνιού η μοίρα ήταν αβέβαιη.

Αποφάσισε ότι θα σώσει τα αρνιά ενάντια στις επιθυμίες της οικογένειας του.

Έγραψε σε μένα και μου ζήτησε βοήθεια.

Επισκεφθείτε το michalkolesar.net για τη συνέχεια της ιστορίας και για παραπάνω φωτογραφίες από τη διάσωση.