Οκτώβριος 2011

1 Οκτωβρίου – Αγγλία

Το Μάιο του 2006, τέσσερις Βρετανοί ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων καταδικάστηκαν συνολικά σε 40 χρόνια φυλάκισης μετά την ομολογία της ενοχής τους στην εκστρατεία κατά του διαβόητου εκτροφείου Newchurch guinea, το οποίο τα εκτρέφει για βασανισμό και θάνατο στα χέρια των πειραματιστών (η φάρμα έχει κλείσει μετά από χρόνια πιέσεων ακτιβιστή).

Η Josephine Mayo καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκισης και αποφυλακίστηκε τον Μάιο του 2008. Ο Jon Ablewhite, ο John Smith and η Kerry Whitburn καταδικάστηκαν ο καθένας σε 12 χρόνια. Αποφυλακίστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2011.

3 Οκτωβρίου – Ιταλία

Βίντεο: http://directaction.info/news_oct03_11.htm

Τη νύχτα στις 2 Οκτωβρίου 2011 περίπου στις 2 το πρωί, βάλαμε φωτιά σε μία κολώνα του McDonald’s στο Udine της Ιταλίας και καταστρέψαμε την ιστοσελίδα όπου γίνονται οι διαδικτυακές παραγγελίες για το MCDRIVE… Aποφασίσαμε να χτυπήσουμε τα McDonald’s επειδή είναι συνένοχοι στη δολοφονία των ζώων και κατά συνέπεια εξακολουθούν να βρίσκονται στο στόχαστρο μας…

4 Οκτωβρίου – Αγγλία

Το McDonald’s στο ανατολικό Λονδίνο έχει τις κλειδαριές τους γεμάτες κόλλα.

Όσο τα McDonald’s συνεχίζουν να καταστρέφουν τη γη και να σκοτώνουν δισεκατομμύρια ζώα κάθε χρόνο, θα εξακολουθούν να αποτελούν στόχο του elf/alf.

4 Οκτωβρίου – Διαδίκτυο

Αυτό είναι ένας ιός στην ιστοσελίδα που παραμορφώνει τη σελίδα και τα δεδομένα στο όνομα της ελευθερίας.
Για τους ιδιοκτήτες του “The twisted pine fur and leather company” δεν έχετε καμία δικαιολογία να πουλάτε σάρκα, δέρμα ή γούνα από άλλα πλάσματα. Η ιστοσελίδα σας δεν έχει ασφάλεια. Για τους πελάτες, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να αγοράζετε τη σάρκα, το δέρμα ή τη γούνα άλλου πλάσματος. Το αξίζετε αυτό. Είστε τυχεροί που πήραμε μόνο βάσεις δεδομένων. Εκμεταλλευτές, έχετε προειδοποιηθεί. Πιστέψτε μας.

| custFirst | custLast | custCity | custState | custZip |
| – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
| MIKE | WALLUP | peyton | CO | 80831 |
| chris | mccave | peyton | CO | 80831 |
| Kent | Smith | peyton | CO | 80831 |

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις στήλες πελατών του πίνακα βάσης δεδομένων “twistedp_db”:
“custFirst” “custLast”
“custAdd1” “custAdd2” “custCity” “custState” “custZip” “custCountry”
“custEMail” “custPhone”
“cardType” “cardName” “cardExp” “cardCVS” “cardNumber”

Μπορείς αλήθεια να εμπιστευθείς τόσο πολύ την ασφάλεια μιας εταιρείας που πουλάει γούνα, δέρμα και σάρκα νεκρών ζώων για να έχει κέρδος

Είμαστε ανώνυμοι
δεν ξεχνάμε
δε συγχωρούμε
διαχειριζόμαστε την ελευθερία
περιμένετε μας

5 Οκτωβρίου – Αγγλία

Ανώνυμη ανάληψη στο Bristol Indymedia:

Τις πρώτες ώρες του πρωινού της Τρίτης (27/09/11) το McDonald’s στο Bedminster δέχθηκε επίσκεψη και σπάστηκε, με όλα τα παράθυρα να είναι θρυμματισμένα.

Γάμα τα Mcdonald’s και τον πολιτισμό του θανάτου που διαιωνίζουν και συμβολίζουν σε παγκόσμιο επίπεδο τα εξής:

Κακοποίηση και μαζική σφαγή για εκατομμύρια ζώα που είναι φυλακισμένα σε όλην την άθλια ζωή τους, δηλητηριώδη τρόφιμα, αρρώστιες και καρκίνος για τους ανθρώπους, έλεγχος στο χώρο εργασίας, πειθαρχία των εργαζομένων που αντιμετωπίζονται ως σκλάβοι, καταστροφή του περιβάλλοντος και σαφώς τεράστια κέρδη για τους καπιταλιστές.

Αν θεωρείτε ότι το σπάσιμο των Mcdonald’s είναι εκτός της αντικαπιταλιστικής μόδας, ξανασκεφθείτε το. Δεν ξεχνάμε ή συγχωρούμε.

Για την απελευθέρωση της γης, των ζώων και των ανθρώπων.

ALF / ELF

8 Οκτωβρίου – Ιταλία

5,000 φασιανοί απελευθερώθηκαν από το αγρόκτημα “Roncone” στο Figino Serenza (CO) στην Ιταλία, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 3-7 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, περιφράξεις και δίχτυα στο αγρόκτημα φασιανών κόπηκαν, επιτρέποντας στα πουλιά να πετάξουν μακριά. Το αγρόκτημα πουλάει τα πουλιά για να διατηρείται το κυνήγι. Το συγκεκριμένο αγρόκτημα έχει γίνει στόχος πολλές φορές στο παρελθόν. (Αύγουστος 2009, Ιούλιος 2008, Ιούλιος 2007).

9 Οκτωβρίου – Η.Π.Α.

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης, πάνω 1200 μινκ απελευθερώθηκαν από τα κλουβιά τους στο εκτροφείο γούνας Palmer Erickson (3374 Saratoga Avenue) στο Jewell, Iowa τις πρώτες πρωινές ώρες στις 7 Οκτωβρίου.

10 Οκτωβρίου – Σουηδία

Ανώνυμη ανάληψη στο γραφείο τύπου Örebro’s ALF/DBF (φωτογραφία: Mikael Åberg/na.se):

Στις 7 Οκτωβρίου το βράδυ το ‘Charkhandlarn’ στην πόλη του Örebro δέχθηκε επίθεση.

[άρθρο από την εφημερίδα Nerikes Allehanda:
http://na.se/nyheter/orebro/1.1379582-na-30-09-han-utsattes-for-aktivister
]

Πίσσα τοποθετήθηκε στα παράθυρα και ο ιδιοκτήτης Mirza Kikics, σχολιάζει:
Ήταν μια δύσκολη μάχη όλην την ώρα. Είχα ένα όνειρο το να έχω τη δική μου επιχείρηση άλλα όλο και μικραίνει χρόνο με το χρόνο έχοντας ακόμα περισσότερες αμφιβολίες. Χρειάζεται μια εβδομάδα εργασιών για να εξαλειφθεί το συγκεκριμένο κόστος. Οι ακτιβιστές ίσως και να με έχουν νικήσει. Δεν ξέρω τι να κάνω και δε νομίζω ότι και η αστυνομία μπορεί να κάνει, επίσης, πολλά.

Να είστε ΕΥΓΕΝΙΚΟΙ με τα Ζώα… Μην τα ΤΡΩΤΕ!!! Γίνε βίγκαν ΣΗΜΕΡΑ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ.

Και αυτό είναι μια προειδοποίηση για την ‘Svensk handel’ (σουηδική εμπορική οργάνωση) και για τον Per Geijer που δεν του αρέσει το γεγονός ότι καταργούμε τους κοινωνικούς νόμους για την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ:

Για τα ζώα ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ! Ξέρουμε που κοιμόσαστε τα βράδια!!!
ANIMAL LIBERATION FRONT SWEDEN

11 Οκτωβρίου – Γαλλία

Για τους Γάλλους υποστηρικτές μας, επισκεφθήκαμε το σπίτι του André Viard.
Αυτός ο δολοφόνος ταύρων είναι πολύ δραστήριος στην υπεράσπιση των ταυρομαχιών στη Γαλλία. Για την απελευθέρωση των ζώων με κάθε μέσο

ALF

Σημείωση: ο André Viard είναι πρώην ταυρομάχος, συγγραφέας πολλών βιβλίων για ταύρους και πρόεδρος του Observatoire National des Cultures Taurines (εθνικό αστεροσκοπείο των πολιτισμικών ταυρομαχιών).
Στις 3:00π.μ περίπου στις 26 Ιουλίου, ξέσπασε πυρκαγιά στην είσοδο του σπιτιού του Viard στη πόλη Vieux-Boucau (νοτιοδυτική Γαλλία).

12 Οκτωβρίου – Γερμανία

Σε ένα e-mail που στάλθηκε στο γερμανικό πρακτορείο τύπου, το ALF ανέλαβε την ευθύνη για τους εμπρησμούς του προηγούμενου Σαββάτου 8 Οκτωβρίου από όπου καταστράφηκε μία υπό κατασκευή φάρμα πάχυνσης στην πόλη Mehrum (Peine). Αρκετές μικρές φωτιές είχαν υπάρξει στο παρελθόν προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές. Στο e-mail ο ALF προειδοποίησε: “Συμβουλεύουμε όλους τους ιδιοκτήτες αγροκτημάτων, μείνετε μακριά από τα αγροκτήματα! Αρπάζουν εύκολα…!”

Η αστυνομία ερευνά πιθανή σύνδεση με τον εμπρησμό της 16ης Ιουλίου από όπου καταστράφηκε μια νέα, άδεια φάρμα πάχυνσης κοντά στην πόλη Alvesse.

13 Οκτωβρίου – Η.Π.Α.

Τις πρώτες πρωινές ώρες στις 12 Οκτωβρίου, μπήκαμε στο Miller’s Mink Ranch στο δρόμο Addy-Gifford στην Washington και πήραμε τις κάρτες των κτηνοτρόφων. Ανοίξαμε περίπου τα 3/4 των κλουβιών, πολλά από τα οποία είχαν περισσότερα από ένα ζώα, απελευθερώνοντας περισσότερα από χίλια ζώα.

Επιλέξαμε να το κάνουμε αυτό όχι γιατί πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι που φοράνε γούνα είναι εγγενώς λανθασμένοι σαλλά γιατί πιστεύουμε ότι η ανάλγητη περιφρόνηση με την οποία η βιομηχανία γούνας αντιμετωπίζει τα ζώα είναι κατάπτυστη. Το γεγονός ότι αυτό έχει γίνει μια «βιομηχανία» για τη ματαιοδοξία και τη μόδα των πλουσίων είναι αυτό που μισούμε. Στη περιοχή του Ειρηνικού η βιομηχανία γούνας αντιπροσωπεύει κάτι περισσότερο από την κακομεταχείριση των ζώων και τον σπισισμό. Η παγίδευση, η θανάτωση και το γδάρσιμο των γουνοφόρων θηλαστικών για το κέρδος ήταν τα πρώτα βήματα της δυτικής επέκτασης και το προφανές πεπρωμένο της περιοχής. Ήταν ένα από τα βήματα της αποικιακής διαδικασίας που αποδεκάτισε πολλούς ιθαγενείς λαούς και πολιτισμούς. Το γεγονός ότι η μόδα και οι βιομηχανίες γούνας παρουσιάζουν ως δικαιολογία το ότι φορούσαν οι ιθαγενείς άνθρωποι γούνες από τα εργοστάσια του θανάτου είναι ασυγχώρητο. Αυτοί οι υπεύθυνοι άνθρωποι δεν έχουν κανένα προσωπικό ή πολιτιστικό δεσμό με τους γηγενείς ανθρώπους που ήταν πρώτα εδώ, στην πραγματικότητα είναι ένα μέρος του συστήματος που κατέστρεψε τον τρόπο ζωή τους. Ο σημερινός τρόπος «εκτροφής» μινκ, αλεπούδων και λύγκα δεν έχει καμία ομοιότητα ή οποιαδήποτε ίχνος από τον ίδιο σεβασμό για τη ζωή και τη φύση που είχαν οι γηγενείς φυλές και πολιτισμοί εδώ γύρω.

Δε ζητάμε καλύτερες συνθήκες για τα εκτρεφόμενα μινκ, για πιο ανθρώπινο τρόπο εγκλεισμού των άγριων πλασμάτων. Τα μινκ είναι έντονα συνδεδεμένα με την άγρια φύση, κινούνται μίλια μακριά συνήθως κατά μήκος κρηπιδωμάτων, όπου μπορούν να κολυμπούν και να κυνηγούν ψάρια και μικρά θηλαστικά. Αυτή η ελευθερία είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους σαν άγρια πλάσματα που είναι. Τα περίπου 2 τετραγωνικά που είναι τα κλουβιά στη Miller’s Mink Ranch και έχει 2 ή και πολλές φορές 3 μινκ για το σύνολο της ζωής τους είναι ανείπωτο. Αποτελεί, δυστυχώς, το πρότυπο για τα εκτροφεία μινκ σε όλον τον κόσμο. Το πάθος για την ελευθερία μερικών μινκ είναι τόσο μεγάλο που δαγκώνουν τα σύρματα των κλουβιών μέχρι να σπάσουν τα δόντια τους.

Θέλουμε να αφιερώσουμε αυτήν τη δράση σε κάθε επαναστάτη πολεμιστή που πέθανε άσημος και του οποίου η οργή και η γενναιότητα ήταν αόρατες και άγνωστες, σε όσους αγωνίζονται ενάντια στην καταπίεση, ακόμα και χωρίς φως στην άκρη του τούνελ.

18 Οκτωβρίου – Σουηδία

Βίντεο: http://directaction.info/news_oct18_11.htm

Αναφορά στο γραφείο τύπου Örebro’s ALF/DBF (φωτογραφία: Kicki Nilsson/na.se):

Τη νύχτα στις 10 Οκτωβρίου τοποθετήσαμε εκρηκτικό μηχανισμό με NAPALM σε περίπτερο που πουλάει τους νεκρούς φίλους μας. Αυτό ήταν στο Alnängsbadet στο Örebro. Μετά από ένα λεπτό τον πυροδοτήσαμε και το κολαστήριο ήταν παρελθόν!
Σταματήστε να πουλάτε ζώα! Σταματήστε την ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ!

Ελευθερία και δικαιοσύνη για όλους… Για ΟΛΑ τα όντα…

ANIMAL LIBERATION FRONT ΣΟΥΗΔΙΑΣ

19 Οκτωβρίου – Αγγλία

Σε ακτιβισμό για τα δικαιώματα των ζώων αποδίδονται οι δύο βανδαλισμοί φορτηγών του τσίρκο Mondao κατά τη διάρκεια της περιοδείας του τσίρκο στο Sheffield. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Star, τα ελαστικά ήταν σκασμένα, τα ηλεκτρικά καλώδια και οι σωλήνες κομμένα και είχε χυθεί μια διαβρωτική ουσία στα φορτηγά. Είχαν αφήσει φυλλάδια κατά του τσίρκο. Εκπρόσωπος του τσίρκο εκτιμάει ότι οι ζημιές ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες λίρες.

20 Οκτωβρίου – Σουηδία

Ανώνυμη ανάληψη που στάλθηκε στο γραφείο τύπου Örebro’s ALF/DBF:

Όλα τα παράθυρα της πιτσαρίας Hjortens στο Örebro είναι σπασμένα.

Γάμα την καταπίεση!!! Γάμα όλους τους πάνω!
Σήμερα!!!

Örebro Compassion Front

20 Οκτωβρίου – Η.Π.Α.

Βίντεο: http://directaction.info/news_oct20_11.htm

Πρόσθετο υλικό από την απελευθέρωση των μινκ από τα κλουβιά τους από τη φάρμα Miller’s Mink Ranch στο Gifford στην Washington τις πρώτες πρωινές ώρες στις 12 Οκτωβρίου.

21 Οκτωβρίου – Καναδάς

Στις 19 Οκτωβρίου οι δολοφόνοι ζώων καταστηματάρχες γουναράδικων Snowflake βρήκαν τα μαγαζιά τους καλυμμένα με σπρέυ βαφής ως υπενθύμιση των εγκλημάτων τους ενάντια στην άγρια ζωή και τα οικοσυστήματα. Όσο υποδουλώνετε, φυλακίζετε, βασανίζετε, ακρωτηριάζετε, βιάζετε και δολοφονείτε χιλιάδες ζώα κάθε χρόνο, θα είμαστε πάντα εκεί για να σας επιτεθούμε. ΜΕΧΡΙ ΚΑΘΕ ΚΛΟΥΒΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟ.

ALF

22 Οκτωβρίου – Ιταλία

Βίντεο: http://directaction.info/news_oct22_11.htm

Στις αρχές του Ιουλίου αποφασίσαμε να διασώσουμε 12 κότες από αγρόκτημα που βρίσκεται στο Lazio στην Ιταλία. Ο αριθμός και η περίοδος δεν είναι τυχαία. Αποφασίσαμε να διασώσουμε δώδεκα επειδή σε τόσες ήμασταν διαθέσιμοι να παρέχουμε ένα ασφαλές μέρος να μείνουν και να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους ελεύθερες. Ταυτόχρονα, θέλουμε να αφιερώσουμε αυτήν τη δράση στους δώδεκα ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων που διώκονται στην Ισπανία από τις 22 Ιουνίου, εξαιτίας της μεγάλης αφοσίωσης τους και ενασχόλησης τους στην αποκάλυψη της κακοποίησης των ζώων. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε: www.unitedagainstrepression.org.

Επιλέξαμε να διασώσουμε 12 κότες από ένα αγρόκτημα «ελευθέρας βοσκής», σε ένα πλαίσιο αφιερωμένο στην αναπαραγωγή (όπου οι στρόφιγγες και οι κότες ζουν μαζί στο ίδιο μέρος μέρα-νύχτα). Είναι μια μέθοδος που εφαρμόζεται από τους κτηνοτρόφους «ελευθέρας βοσκής» στην Ιταλία. Οι συνέπειες είναι προφανείς: αφύσικη συμπεριφορά, τοκετός σε μικρούς χώρους (7-8 κότες ανά τετραγωνικό μέτρο) και ασθένειες όχι πολύ διαφορετικές από αυτές που συναντάμε στις φάρμες τύπου ‘battery’.

Επιλέγοντας μια φάρμα «ελευθέρας βοσκής» αντί για κάποιο άλλο είδος φάρμας, δεν έχει καμία διαφορά. Το ζήτημα είναι πως δε θα αξιοποιηθούν τα ζώα για το συγκεκριμένο γεγονός που τα εκμεταλλεύονται. Δεν υπάρχει σεβασμός για την προσωπικότητα ή την αξιοπρέπεια, αντιμετωπίζουν τις κότες σαν μηχανές για να παράγουν ωάρια μέχρι να μη μπορούν άλλο και μετά να σφάζονται. Ο σπισισμός είναι η βάση αυτού του παραγωγικού συστήματος και εμείς διασώσαμε 12 κότες για να δώσουμε πίσω σε αυτές ότι οι άνθρωποι τους έχουν κλέψει από την γέννηση τους: Την ελευθερία.

Για κάθε φυλακισμένο ακόμα άτομο που μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά με το να σταματήσουμε να τρώμε πτώματα…
Για κάθε άτομο μπορούμε να κάνουμε μια αλλαγή αμέσως, με το να γίνουμε βίγκαν.

24 Οκτωβρίου – Ισπανία

Μαδρίτη 21/10/2011
Νωρίς το πρωί την περασμένη Παρασκευή το κατάστημα για στοιχήματα σε ζώα Victoria δέχθηκε επίθεση ακριβώς επειδή «ποντάρει» σε ζώα.
Το παράθυρο του καταστήματος ήταν σπασμένο και γραμμένο με συνθήματα. «Μην παίζετε με τα ζώα».

24 Οκτωβρίου – Ισπανία

Βίντεο: http://directaction.info/news_oct24_11.htm

Μετάφραση της ανάληψης από το resistenciaautonoma.blogspot.com (μπείτε εδώ για περισσότερες φωτογραφίες ή βίντεο από την απελευθέρωση: http://www.youtube.com/watch?v=5gxOnRGQQeA):

Ακτιβιστές από την Αυτόνομη Αντίσταση πραγματοποίησαν ακόμα μια απελευθέρωση, αυτήν τη φορά σε 5 κότες.

Αυτά τα ζώα καταδικάστηκαν σε μια ζωή εκμετάλλευσης σε μια εκτεταμένη φάρμα στο Toledo. Η ύπαρξη τους, όπως και άλλων εκατομμύρια ζώων, υπόκειται σε οικονομική αξία που είναι το πώς οι άνθρωποι δικαιολογούν το ότι τους στερούν την ελευθερία, τους προκαλούν πόνο και θάνατο.

Η Isabel, η Reyes, η Ana, η Marcella και η Teresa (με την σειρά που εμφανίζονται στην απελευθέρωση) τώρα ζουν με υπεύθυνους ανθρώπους που θα τις φροντίσουν στον κατάλληλο χώρο, μακριά από την αλυσίδα της εκμετάλλευσης.

Μπορείτε να διασώζετε ζώα κάθε μέρα. Είναι τόσο απλό όπως το να υιοθετήσεις ένα βίγκαν τρόπο ζωής. Η εκμετάλλευση των ζώων υπάρχει επειδή υπάρχει ζήτηση για αυτήν. Λόγω της ηθικής και της δικαιοσύνης, πρέπει να σταματήσουμε να συμμετέχουμε σε αυτό τον κύκλο με το να μην καταναλώνουμε ζωικά προϊόντα όταν έρχεται η ώρα να τραφούμε και με το να ντυνόμαστε ή να εκτελούμε κάποια άλλη καθημερινή πράξη χωρίς να απαιτείται χρήση ζώων. Έφτασε η ώρα να αρχίσουμε να βλέπουμε τα πράγματα μέσα από τα μάτια του άλλου. Έφτασε η ώρα να αρχίσουμε να σεβόμαστε τους άλλους.

Ανοίξτε όλα τα κλουβιά. Γίνε βίγκαν.
Resistencia Autónoma

26 Οκτωβρίου – Ιταλία

Ένα πρωινό στα μέσα του Οκτωβρίου επιτεθήκαμε σε 6 αυτοκίνητα κυνηγών στην ύπαιθρο γύρω από τη Ρώμη. Όσο αυτοί οι δολοφόνοι ήταν αποφασισμένοι να σκοτώνουν ανυπεράσπιστα ζώα, προσεγγίσαμε τα αυτοκίνητα τους που τα είχαν αφήσει αφύλακτα και σπάσαμε με ένα σφυρί ό,τι μπορούσαμε, παράθυρα ή παρμπρίζ. Είναι μια τόσο απλή δουλειά: λίγη προσοχή, γνώση της περιοχής και φαντασία. Γυαλί, ελαστικά, το σώμα σας. Είναι η λεία σας.

Against animal exploitation

27 Οκτωβρίου – Σουηδία

Τη νύχτα μεταξύ της 24ης και 25ης Οκτωβρίου απελευθερώσαμε όλα τα σκλαβωμένα ζώα από την φάρμα μινκ Kungsgården στο Lönsboda στο βόρειο τμήμα της Skåne.

Δώσαμε στο γλυκό σκυλί της φρουράς κάτι να μασήσει και καταφέραμε να αποφύγουμε όλους τους συναγερμούς όταν απομακρύναμε τα μινκ από την φυλακή τους, πάνω από τ φράκτη προς την ελευθερία. Τα μινκ έτρεχαν γρήγορα και βρέθηκαν κοντά σε νέες περιοχές στο δάσος και στα κοντινά νερά.

Η απελευθέρωση έγινε για τρεις λόγους.

Ο πρώτος ήταν να προκαλέσουμε οικονομική ζημιά στον κάτοχο από την απώλεια των ζώων αναπαραγωγής και την διαδικασία της εκτροφής. Δεν πρέπει να είναι επικερδές το να κακοποιείς και το να εκμεταλλεύεσαι ζώα.

Ο δεύτερος λόγος ήταν το να προσφέρουμε στα άτομα που είναι ήδη υποδουλωμένα την ευκαιρία σε όλην την υπόλοιπη ζωή τους να αισθάνονται άλλα πράγματα από τα μεταλλικά σύρματα κάτω από τα πόδια τους.

Ο τρίτος λόγος είναι γιατί οι σουηδοί πολιτικοί, παρά τις κυβερνητικές έρευνες και την κοινή γνώμη που είναι κατά της εκτροφής για γούνα, συνεχίζουν να ευχαριστιούνται τη βιομηχανία γούνας.

Δεν πιστεύουμε σε κενές υποσχέσεις γι’ αυτό θα πρέπει εμείς να αδειάσουμε τα κλουβιά. Τα ζώα δε μπορούν να περιμένουν.

Για αυτούς που πρόσφατα απέκτησαν ελευθερία, για αυτούς που έπρεπε να αφήσουμε πίσω.

De vilda minkarna (τα άγρια μινκ)

28 Οκτωβρίου – Αγγλία

Το τμήμα ζωοτομίας του πανεπιστημίου Cambridge βανδαλίστηκε χθές το βράδυ. Ήταν γραμμένο: «Σταματήστε τα πειράματα-ALF»

Υποστηρίζουμε το μέτωπο απελευθέρωσης ζώων.

29 Οκτωβρίου – Ισπανία

Μαδρίτη 25/10/2011
Τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Τρίτης το κατάστημα στοιχημάτων ζώων Victoria, δέχθηκε επίθεση κάνοντας τον συναγερμό να βαράει και γεμίζοντας το με συνθήματα. Μην χρησιμοποιείται λαγωνικά, σαν κομμάτι της εκστρατείας κατά του καταστήματος Victoria.

31 Οκτωβρίου – Η.Π.Α.

Τη νύχτα στις 27 Οκτωβρίου, το ALF αποφάσισε να βοηθήσει τον Michele Bollinger, αντιπρόεδρο της επιχειρηματικής ανάπτυξης και σύμβουλο ογκολογίας, να μπει στο πνεύμα των αποκριών. Διακοσμήσαμε το σπίτι που μοιράζεται με τη σύζυγο του στην οδό V Jeremy at 2251 Pelham Ave και ανακαινίσαμε τους τοίχους και το όχημα τους, με τη βοήθεια ενός κόκκινου σπρέυ και ενός σουγιά. Το ALF θέλει να ενημερώσει όλα τα παιδάκια στη γειτονιά για το σπίτι της φρίκης του Michele και για την Aptium, που ως θυγατρική της AstraZeneca, στηρίζει την Huntingdon Life Sciences.

Είμαστε τόσο κοντά στο κλείσιμο αυτού του κολαστηρίου, ας το κάνουμε χτυπώντας την AstraZeneca εκεί που την πονάει. Βγες έξω και κάνε δράσεις!