Απρίλιος 2012

3 Απριλίου – Ρωσία

Ανώνυμη ανάληψη από anarcho-news.info (πρόχειρη μετάφραση):

Κατά τη διάρκεια της νύχτας 25-26 Μαρτίου, οικο-ακτιβιστές από την Μόσχα επισκεφθήκαμε το βουνό Butovo όπου χτίζεται χωριό εξοχικών κατοικιών. Κατά την διάρκεια της νύχτας οι ακτιβιστές ήταν απασχολημένοι με την υπεράσπιση του δάσους.

Οι οικο-αναρχικοί «ενίσχυσαν» τα παλιά, αιώνια δέντρα και τα δέντρα σημύδων. Συνολικά, 7 δέντρα προστατεύθηκαν, το οποίο δεν είναι άσχημο σαν αποτέλεσμα. Επίσης, ακτιβιστές έκοψαν και διέλυσαν ένα φράχτη που χώριζε το δάσος για τους αστούς κατόχους και κατέστησαν την πρόσβαση μηχανοκίνητων οχημάτων δύσκολη, φράζοντας το δρόμο με κούτσουρα και σωλήνες σιδήρου. Γενικά, η αποστολή ολοκληρώθηκε και οι περισσότεροι από τους προσχεδιασμούς επιτεύχθηκαν. Ολόκληρη η δράση ήταν γενικά εύκολη. Καμία περιπολία αστυνομίας και καμία φρουρά δεν υποψιάστηκαν κάτι.

Παρά την αντίθεση των ντόπιων κατοίκων, ο κατασκευαστής συνεχίζει την κατασκευή, που καταστρέφει τα πολύτιμα δάση που ήταν δημιουργημένα ακόμα και χιλιάδες χρόνια πριν. Οι οικο-αναρχικοί υποστηρίζουν την ακεραιότητα του δάσους και το απαραβίαστο του οικολογικού συστήματος επειδή το δάσος είναι όχι μόνο μια πηγή οξυγόνου αλλά ένας ολόκληρος κόσμος για ποικίλα ζώα, πουλιά και έντομα. Σπάζοντας τον κύριο κρίκο στην αλυσίδα, δηλαδή, ένα σπίτι για όλα αυτά τα όντα θα σημάνει το θάνατο για όλα τους. Έτσι, κάθε λογικό άτομο έχει το καθήκον να προστατεύσει την κοινή γη μας, η οποία παρέχει σε όλους στέγη και τρόφη. Εάν όχι εμείς, ποιοι;

ELF Μόσχας

6 Απριλίου – Ιταλία

Ανάληψη από essereAnimali:

Βίντεο: http://directaction.info/news_apr06_12.htm

Φεβρουάριος 2012

Η ‘essereAnimali’ απελευθέρωσε δύο ΚΟΤΕΣ από εκτροφείο.

Έναν πραγματικά εγκάρδιο χαιρετισμό σε όλους τους ανθρώπους που κάθε μέρα αισθάνονται μέσα στις καρδιές τους σεβασμό για όλα τα ζώα και για τη γη στην οποία ζούμε, σε όλους τους ακτιβιστές σε όλον τον κόσμο που μάχονται για την απελευθέρωση των ζώων και στους ανθρώπους εκείνους που με αγάπη και υπομονή φροντίζουν τα αρκετά απελευθερωμένα ζώα στα καταφύγια ζώων και σε καταφύγια γενικότερα.

Γράφουμε σαν κομμάτι της ‘essereAnimali’, μία ομάδα ακτιβιστών για τα ζώα που δραστηριοποιείται στην Ιταλία και οργανώνει την πρωτοβουλία για τη διάδοση του ΒΙΓΚΑΝΙΣΜΟΥ ως τρόπου ζωής. Θέλουμε να επισημάνουμε μια έρευνα που μας απασχόλησε τους τελευταίους μήνες που την αποκαλούμε ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΥΓΩΝ. Παρέχει μια σφαιρική άποψη της εκμετάλλευσης των ζώων στην οποία ωοτόκες κότες καταπιέζονται.

Διερεύνηση: www.vimeo.com/37624687

Αυτή η μικρή μας συμβολή θέλουμε να είναι υποστηρικτική για όλα τα ζώα και αυτός είναι ο λόγος που οι φωτογραφίες, τα βίντεο και οι πληροφορίες που μαζέψαμε προέρχονται από όλα τα είδη των εκτροφείων- εργοστασίων, επίσης και από εργοστάσια που αποκαλούνται βιολογικά, που παραπλανούν τους καταναλωτές δημιουργώντας μια λανθασμένη έννοια της ευημερίας των ζώων, η ευημερία δεν είναι δυνατή μέσα σε οποιοδήποτε ζωικό εργοστάσιο.

ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΓΩΝ επιθυμούν να διαδώσουμε το μήνυμα ότι κάθε ζώο θέλει να είναι ελεύθερο και ότι αν αγαπάμε αληθινά τα ζώα η μόνη επιλογή που μπορούμε να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε ένα βίγκαν τρόπο ζωής.

Τώρα αυτή η έρευνα μπορεί να δημοσιοποιηθεί μετά την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, είχαμε προηγουμένως οργανώσει μια δράση αντιπληροφόρησης στη Μπολόνια για να διαδώσουμε τις πληροφορίες και θα αρχίσουμε σύντομα να παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα της έρευνας σε πολιτικές λέσχες, βιβλιοθήκες, κοινωνικά κέντρα και σε καταλήψεις κοινοτήτων.

Ελπίζουμε οι πληροφορίες που παρέχουμε να κάνουν τους ανθρώπους να επανεξετάσουν τη διαδικασία στην οποία υποβάλλουμε τα ζώα μέσα στην κοινωνία μας.

Είναι κατά κάποιο τρόπο φυσιολογικό ότι, αντιμετωπίζοντας εκείνην την τεράστια τραγωδία της εκμετάλλευσης των ζώων, οι άνθρωποι αισθάνονται μερικές φορές με χαμηλό ηθικό και αρχίζουν να σκέφτονται ότι η πάλη είναι πάρα πολύ δύσκολη ή αδύνατη. Αλλά δε μπορούμε να αποθαρρυνθούμε για υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα, πρέπει να μάθουμε πώς να δώσουμε τη σωστή αξία επίσης στα μικρά και καλά πράγματα που κάνουμε. Κάθε φορά που πήγαμε στα εργοστάσια να συλλέξουμε το υλικό για την έρευνά μας, βρήκαμε τα ζώα να είναι φοβισμένα, πληγωμένα ή νεκρά. Αν και γνωρίζαμε ότι δε μπορούμε να τα ελευθερώσουμε όλα, αποφασίσαμε να πάρουμε δύο από τις κότες, μια δράση που είναι προφανώς μόνο συμβολική μπροστά στον αριθμό των ζωντανών όντων που καταναλώνονται κάθε μέρα από τη βιομηχανία τροφίμων, αλλά αυτό για εκείνες τις δύο κότες σίγουρα σημαίνει πολλά.

Τις πήραμε από ένα εκτροφείο-εργοστάσιο και τις μεταφέραμε σε ένα φιλικό περιβάλλον, όπου έμαθαν το γρασίδι, τον ήλιο και την ελευθερία για πρώτη φορά και όπου θα αντιμετωπίζονται ως άτομα. Αυτές είναι οι μαρτυρίες μιας μελλοντικής αλλαγής για την οποία πρέπει να παλέψουμε όλοι.

Σε όλες τις αδερφές τους που βρίσκονται ακόμα κλεισμένες μέσα αφιερώνουμε αυτήν την απελευθέρωση.

Φωτογραφίες από την απελευθέρωση: www.flickr.com/photos/essereanimali/sets/72157629302930662/

Bίντεο από ελεύθερες κότες: www.vimeo.com/39396496

Website: www.essereanimali.org

essereAnimali – διαφορετικά είδη, ένας πλανήτης

7 Απριλίου – Η.Π.Α.

Κάποιες μικρές δράσεις:

Ιανουάριος 2012: 6 κότες απομακρύνθηκαν από εκτροφείο εντατικής παραγωγής αυγών που βρίσκεται στην κοιλάδα Willamette στο Oregon.

Φεβρουάριος 2012: 3 κοτόπουλα διασώθηκαν από φάρμα κοτόπουλων στην πολιτεία της Ουάσιγκτον.

Δραπετεύοντας από την φρίκη του εκτροφείου εργοστασίου, αυτά τα πλάσματα θα ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους με ελευθερία στην ύπαιθρο.

Αλληλεγγύη με τους μη συνεργαζόμενους κρατούμενους του πράσινου κινήματος και με όσους καταζητούνται.

Κάθε ζωή μετράει

ALF

12 Απριλίου – Η.Π.Α.

Νωρίς αυτό το πρωινό στις Η.Π.Α., τρεις αντι-κυνηγοί έσπασαν έναν πύργο κυνηγιού, τρία δοκάρια που τον στερέωναν και μια συσκευή ανίχνευσης ζώων.

Καθώς πλησιάζαμε το κυνηγετικό συγκρότημα, κοιτάξαμε από τον πύργο κυνηγιού με κιάλια να βεβαιωθούμε ότι το πεδίο ήταν άδειο. Μόλις σιγουρευτήκαμε ότι δεν ήταν κανείς στην περιοχή, αναλάβαμε δράση.

Κόψαμε ήσυχα με πριόνι τα στηρίγματα του πύργου κυνηγιού και στη συνέχεια τον κατεδαφίσαμε. Η επίδραση της πτώσης από τα 20 πόδια του πύργου από τα στηρίγματα υποκατέστησε όλες τις ώρες που χρειάστηκαν οι δολοφόνοι για την κατασκευή του μέσα σε 10 λεπτά. Αφού περιποιηθήκαμε καταλλήλως τον πύργο κυνηγιού, πήγαμε για τα τρία κοντάρια που βρίσκονταν στηριγμένα βαθιά στο έδαφος. Οι ιμάντες που στηρίζονταν κόπηκαν και τα τρία στηρίγματα διαλύθηκαν και απομακρύνθηκαν από εκεί. Καθώς εγκαταλείπαμε το μέρος είδαμε μια συσκευή ανίχνευσης ζώων τοποθετημένη σε ένα κομμάτι ξύλου, η οποία επίσης καταστράφηκε.

Με αυτές μας τις πράξεις σώσαμε κάποια είδη άγριας ζωής από το να ακρωτηριαστούν και να σκοτωθούν από τα όπλα μερικών σαδιστών. Αλλά το κυνήγι είναι ευρέως διαδεδομένο, μια περιβαλλοντική υποβάθμιση και αηδιαστική πρακτική που πρέπει να σταματήσει όσο το δυνατόν συντομότερα, από τον καθένα που έχει τη δυνατότητα να κάνει κάτι τέτοιο.

-ALF

16 Απριλίου – Γαλλία

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί στις 8 Απριλίου σε μια αποθήκη που χρησιμοποιείται από σωματείο κυνηγών στο χωριό Mazeyrat d’Allier (Haute-Loire). Το κτίριο και τα περιεχόμενα του καταστράφηκαν ολοσχερώς. Τα αίτια της πυρκαγιάς είναι υπό έρευνα, αλλά το τοπικά μέσα ενημέρωσης την περιγράφουν ως ύποπτη. (φωτογραφίες: lamontagne.fr, leprogres.fr)

17 Απριλίου – Αγγλία

Έχοντας εμπνευστεί από τις προηγούμενες αναλήψεις επιθέσεων ενάντια σε τσίρκο, αποφασίσαμε να επισκεφθούμε το τσίρκο Zippos στο Herne Hill στο Λονδίνο.

Μέσα στο σκοτάδι της νύχτας μπήκαμε ήσυχα στο γκαζόν του πάρκου, εξοπλισμένοι με όλα όσα θα χρειαζόμασταν για να αφήσουμε το μήνυμα μας.

Αφού συρθήκαμε γύρω από το τσίρκο γεμίσαμε με κόλλα τις κλειδαριές πολλών οχημάτων και καλύψαμε ένα βανάκι και ένα φορτηγό με μπογιές.

Στη συνέχεια πετάξαμε και αδειάσαμε μπογιές στα φορτηγά τους, στις τέντες και στο γραφείο κράτησης.

Μετά από αυτά, γεμίσαμε τις εξατμίσεις αριθμού οχημάτων με διαστελλόμενο αφρό, προτού αφαιρέσουμε εξοπλισμό και άλλα στοιχεία από τα ξεκλείδωτα οχήματα.

Ικανοποιημένοι, χαθήκαμε στο σκοτάδι και αφήσαμε το τσίρκο να απολαύσει τις τελευταίες ώρες ύπνου πριν ξυπνήσει και διαπιστώσει ότι το ALF τους επισκέφθηκε για ακόμα μια φορά.

Αυτή η δράση μπορεί να σημαίνει ένα βράδυ αϋπνίας για εμάς, αλλά θα σημαίνει τα πάντα για τα ζώα που εκμεταλλεύονται στο όνομα της διεστραμμένης ψυχαγωγίας. Ο καθένας από εσάς έχει την ικανότητα να πολεμήσει για την απελευθέρωση των ζώων. Καμία δικαιολογία, βγείτε έξω και κάντε τα σκατά!

Το τσίρκο Zippos συνεχίζει να αγνοεί τις προειδοποιήσεις για να σταματήσει να χρησιμοποιεί ζώα. Εάν δεν τα ελευθερώσουν, θα το κάνουμε εμείς.

Όπως λέει και το γκράφιτι μας, «θα επιστρέψουμε».

ALF

18 Απριλίου – Αγγλία

Από IMC Ηνωμένου Βασιλείου:

11 Απριλίου 2012

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση στον ιστό επικοινωνιών στο λόφο Dundry στις 11 Απριλίου, που έγινε σε πέντε υπηρεσίες επικοινωνίας και έβγαλαν εκτός αέρα το ραδιόφωνο του BBC στο Μπρίστολ και το Jack FM για περισσότερες από 16 ώρες, καθώς και την αναστάτωση που φαίνεται να υπήρχε στο Avon και στο Somerset Police radio, τις αστυνομικές ραδιοεπικοινωνίες (παρόλο που αρνούνται να κάνουν σχόλια πάνω σε αυτό).

Αυτό το κάναμε γεμίζοντας δύο ελαστικά με κουρέλια και οινόπνευμα, μπλοκάροντας τις δέσμες των καλωδίων στο κάτω μέρος του ιστού και έπειτα αναφλέγοντας τα. Ήταν δική μας ευχαρίστηση να δείξουμε ότι με μια μέτρια ικανότητα μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ρήξη στη «συνηθισμένη επιχείρηση».

Θέλουμε να διακόψουμε το θέαμα των μέσων μαζικής ενημέρωσης και τη διοίκηση της τεχνολογικής κοινωνίας.

Αυτοί οι ραδιοφωνικοί σταθμοί και τα μέσα επιβάλλουν γενικά τα ενδιαφέροντα της άρχουσας τάξης, του κράτους και των επιχειρήσεων. Η προπαγάνδα που μεταφράζεται ως «αντικειμενικές ειδήσεις» προέρχεται κατά λέξη από κρατικές και επιχειρηματικές πηγές και οι ακροατές αντιμέτωποι με ένα τεράστιο κύμα διαφημίσεων λατρεύουν ένα λαιφστάιλ προϊόντων. Οποιαδήποτε κριτική του καθεστώτος επιτρέπεται, εφ’ όσον εμφανίζεται μέσα σε ορισμένες παραμέτρους, που παίρνουν την κεφαλαιοκρατία και τον πολιτισμό ως δεδομένα και παγιώνοντας την ιδέα ότι είναι αναπόφευκτοι. Οι επικρίσεις αυτές, στραγγισμένες από οποιαδήποτε ζωτικότητα, στην πραγματικότητα βοηθούν στη διατήρηση της υπάρχουσας τάξης, κάνοντας τη να φαίνεται ανεκτική. Οι πραγματικά επαναστατικές ιδέες συναντιούνται με τη βίαιη καταστολή, όπως στην πρόσφατη περίπτωση του αναρχικού μετρητή πληροφοριών των ιστότοπων Culmine και Parole Armatein στην Ιταλία. Κάθε κατασταλτικό χτύπημα αξίζει μια απάντηση. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι ο εχθρός της εξέγερσης και κάθε προσπάθειας να δημιουργηθεί μια ελεύθερη ζωή.

Τα μέσα είναι μόνο ένα εργαλείο της σύγχρονης αλλοτρίωσης. Τεχνολογία όπως τα κινητά τηλέφωνα και τα ηλεκτρονικά δίκτυα έχουν γίνει τόσο κυρίαρχα που άλλες σημαντικότερες μορφές επικοινωνίας έχουν υπονομευθεί. Είμαστε τόσο απομονωμένοι και συνδεόμαστε μεταξύ μας με τη μεσολάβηση των μαζικών ηλεκτρονικών συσκευών. Η τεχνολογική -πληροφορημένη κοινωνία καθιστά εύκολο το να θάψει κάποιος τον εαυτό του στην εμμονή της ενημέρωσης, των ριάλιτι, τα δημοφιλή παιχνίδια και οτιδήποτε μπορεί να καθορίσει έναν τρόπο ζωής που εξαρτάται από τον έλεγχο και τον αποκλεισμό.

Αντιμέτωποι με όλα αυτά, εμείς δεν εξαγοραζόμαστε ως συνεργοί σε μια φτωχή κοινωνία που καταρρέει την οικολογία που μας φιλοξενεί σε αυτόν τον πλανήτη και απορρίπτουμε την ατελείωτη επίδειξη του σόου των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Αυτή ήταν η φλόγα της αλληλεγγύης μας στο Luca Abba (τραυματίας, καθώς αντιστεκόταν στη στρατιωτικού τύπου κατοχή από τους κακοποιούς της αστυνομίας στην κοιλάδα Susa), στους 25 συλληφθέντες στην Ιταλία, αγωνιζόμενοι ενάντια στην κατασκευή γραμμής τρένου υψηλής ταχύτητας, στους φυλακισμένους οικο-σαμποτέρ Braulio και Adrian στο Μεξικό μαζί με τους Sadie και Exile στις ΗΠΑ και στα μέλη της ελληνικής επαναστατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς (που τώρα απειλούνται με την επιμήκυνση των ποινών τους) και σε αυτούς που διώκονται για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Για μια ανανεωμένη επίθεση την άνοιξη – Η ώρα είναι τώρα και ο εχθρός ΠΑΝΤΟΥ

-Μερικές εξεγερμένες φλόγες, ELF

19 Απριλίου – Γερμανία

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, «η γούνα είναι δολοφονία» και «ALF» γράφτηκαν σε κατάστημα με γούνες και δερμάτινα στην πόλη Schwerin στις 17 Απριλίου. Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη πριν μερικές εβδομάδες στο Rostock. (φωτογραφία: Norddeutschen Neuesten Nachrichten)

22 Απριλίου – Αγγλία

Απελευθερώσαμε ένα χοιρίδιο νεαρής ηλικίας από ένα απαίσιο εκτροφείο κρέατος στο midlands. Οι συνθήκες στις οποίες αυτά τα πανέμορφα πλάσματα ζούνε όπως θα περιμένατε είναι δραματικές. Τώρα ακολουθεί τη θεραπεία της από τον κτηνίατρο καθώς ήταν πολύ άρρωστη όταν την πρωτογνωρίσαμε.

Ο καιρός για συμβιβασμούς πέρασε! Είναι καιρός για άμεση δράση τώρα!

A.L.F

24 Απριλίου – Αγγλία

Συρθήκαμε κάτω από τον ηλεκτρικό φράχτη και αρπάξαμε το πιο κοντινό αρνί που θα μπορούσαμε.
Είχε σφιχτές ελαστικές ζώνες δεμένες στα γεννητικά του όργανα και στην ουρά, η ιδέα για αυτό είναι ότι έτσι τελικά καταλήγουμε στο πιο νόστιμο κρέας – πόσο άρρωστοι!
Τώρα πλέον ζει το υπόλοιπο της ζωής του σε ένα καταπράσινο χωράφι, όχι προς ανθρώπινη εκμετάλλευση, αλλά για την εκπλήρωση της ανάγκης του να ζήσει μια ελεύθερη ζωή!

Animal Liberation Front

25 Απριλίου – Αγγλία

Ένα μεγάλο 10 επί 10 πανό τοποθετήθηκε σε φράχτη διαφημίζοντας την πώληση κομματιών από νεκρά ζώα για ανθρώπινη κατανάλωση. Την επόμενη ημέρα από την τοποθέτηση του αποφασίσαμε ότι δεν το θέλαμε εκεί (ή οπουδήποτε αλλού) το κατεβάσαμε και το κάψαμε μαζί με ένα κομμάτι του φράχτη.
Παρόλο που μπορεί αυτή η δράση να είναι μικρή, θα τους κοστίσει περίπου 100 λίρες για την αντικατάσταση, αν και δεν έχουμε δει να γίνεται κάτι ακόμα!

A.L.F

29 Απριλίου – Ιταλία

Αναφορά από Nemesi Animale (για περισσότερες φωτογραφίες από την διάσωση: http://www.flickr.com/photos/68331448@N08/sets/72157629491297260/):

Βίντεο: http://directaction.info/news_apr29_12.htm

10 κότες απελευθερώθηκαν από βιομηχανικό εκτροφείο με συστοιχίες κλωβών και τώρα ζουν ελεύθερες σε ένα πανέμορφο μέρος κάπου στη βόρεια Ιταλία.

Αυτή η δράση έγινε για να δείξει ότι δεν έχει σταματήσει ο βασανισμός των ζώων με την κατάργηση των κλουβιών παλιού τύπου στην Ευρώπη. Οι κότες συνεχίζουν να ζουν σε κλουβιά με ελάχιστες ίντσες χώρου. Το μόνο πράγμα το οποίο αναζητούν είναι η ελευθερία και είναι στο χέρι όλων μας να δώσουμε ελευθερία στα ζώα, με το να γίνουμε βίγκαν, με το να γίνουμε ακτιβιστές και επίσης, με το ανοίγουμε κλουβιά.

30 Απριλίου – Ιταλία

Το Σάββατο 28 Απρίλη, κατά τη διάρκεια της μεγάλης διαμαρτυρίας έξω από τη Green Hill, μια τεράστια εγκατάσταση στη βόρεια Ιταλία που προσφέρει σκυλιά beagles σε εργαστήρια σε όλην την Ευρώπη, διαδηλωτές σκαρφάλωσαν το φράχτη, μπήκαν στο χώρο και πήραν περίπου 30 beagles. Η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει 12 ακτιβιστές (οι ακτιβιστές αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από δύο βράδια στη φυλακή). Η Green Hill ανήκει στη Marshall BioResources.

Φωτογραφία: Πέντε από τα beagles που διασώθηκαν
Για περισσότερες φωτογραφίες από τα τυχερά σκυλιά: http://www.flickr.com/photos/fermaregreenhill/sets/72157629932834825/

Και για βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=4_nbaOj71BI&feature=youtu.be

8 Μαΐου 2012: Παγκόσμια ημέρα δράσεων για το κλείσιμο της Green Hill