Αύγουστος 2012

2 Αυγούστου – Ελβετία

“ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ” γράφτηκε σε κρεοπωλεία

Το βράδυ της 1ης Αυγούστου, στο S.Antonino (Ticino, Ελβετία), σε δυο διαβολικές κατασκευές γράφτηκαν συνθήματα με κόκκινο σπρέι.

Δεν έχουμε ανάγκη από το κρέας, ούτε από την αιματηρή δουλειά σας!

A.L.F. CH

3 Αυγούστου – Ιταλία

Δημοσίευση στο Informa-Azione (μετάφραση στα αγγλικά):

25 Ιουλίου – Μιλάνο: Δύο γουναράδικα και ένα pet shop δέχθηκαν επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας με μπογιά, συνθήματα και κόλλα στις κλειδαριές. Μια μικρή ενόχληση για να υπενθυμίσει σε αυτούς τους βασανιστές ότι θα δέχονται πάντα επίθεση!

ALF

4 Αυγούστου – Ιταλία

Σύμφωνα με τοπική εφημερίδα, κατά τη διάρκεια της νύχτας στις 2 Αυγούστου το γουναράδικο Pellicceria Iva στην πόλη Riva del Garda δέχθηκε επίθεση με μπαλόνια γεμισμένα με μπογιά και «ALF» γράφτηκε στην βιτρίνα. Κρεοπωλεία και ένα αυτόματο μηχάνημα πώλησης γάλακτος χτυπήθηκαν επίσης.

6 Αυγούστου – Η.Π.Α.

Το βράδυ της 5ης Αυγούστου, το Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων (ALF) επισκέφθηκε το μόνο γνωστό εκτροφείο γούνας στην περιοχή της Βιρτζίνια, το εκτροφείο Scott Dean’s D&S Fox στο Έλκτον. Ανοίξαμε κάθε ένα από τα λίγα κλουβιά του D&S, δίνοντας την ευκαιρία για μια νέα ζωή σε δεκατρείς πανέμορφες αλεπούδες κοντά στο εθνικό πάρκο Shenandoah. Καθώς βλέπαμε μερικές από αυτές να τρέχουν αμέσως προς την ελευθερία, καταστρέψαμε το μηχάνημα που επιτρέπει στον Dean να συνεχίζει την καθημερινή λειτουργία του περιορίζοντας και βασανίζοντας αυτά τα ευαίσθητα πλάσματα. Dean, φαίνεται ότι αυτό είναι ένα χόμπι που σου παρέχει μόνο ένα συμπληρωματικό εισόδημα. Η δέσμευση μας είναι να ελευθερώσουμε τους φυλακισμένους σου και να σου κοστίσει περισσότερο από ότι έχεις κερδίσει μέχρι να το κλείσεις. Ανέλαβε δράση για τα ζώα.

ALF

Σημείωση: Εκτροφείο αλεπούδων D & S , 16671 Fox Farm Lane, Elkton, VA 22827

7 Αυγούστου – Η.Π.Α.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών ωρών της 5ης Αυγούστου, επισκεφθήκαμε την Allison Blackwell, την Ανώτερη Αντιπρόεδρο της Beckman Coulter στο υπέροχο σπίτι της στη Yorba Linda (5715 Via Del Potrero, Yorba Linda, CA). Η Beckman Coulter έχει προσφέρει στην HLS εργαστηριακό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για να γίνονται έλεγχοι στα ζώα για χρόνια. Για αυτόν το λόγο, ο δρόμος της, η μπροστινή πόρτα, η βεράντα και η πόρτα του γκαράζ διακοσμήθηκαν με κόκκινο σπρέι. Τα συνθήματα «ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ HLS» και «ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΚΟΥΤΑΒΙΩΝ» γράφτηκαν σε όλην την επιφάνεια της πόρτας του γκαράζ της. Κόκκινες κηλίδες πετάχτηκαν μέσα στην πισίνα της στην αυλή κάνοντας το νερό και τα τοιχώματα της κόκκινης πισίνας αίματος, να της θυμίζουν το αίμα στα χέρια της.

Allison, ξέρεις τι να κάνεις για να δώσεις τέλος σε αυτό. Σταμάτα τις απώλειες και ρίξε την HLS. Αλλιώς, μετά περίμενε να ξοδεύεις περισσότερες χιλιάδες για τις καταστροφές γιατί αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά που θα γίνει.

Όπως διαβάζεις και στο δρόμο έξω από το σπίτι σου που έχει γραφτεί με κόκκινο σπρέι «ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ».

ALF

10 Αυγούστου – Ισπανία

Μαγιόρκα, Ισπανία

11 Αυγούστου – Χιλή

Σύμφωνα με ανώνυμη δημοσίευση στο Antibioterios, δύο ινδικά χοιρίδια απελευθερώθηκαν από ένα μικρό κλουβί σε pet shop.

Βίντεο από την δράση: http://antibioterios.blogspot.gr/2012/08/enviado-al-mail.html

Μετάφραση ισπανικού κειμένου από Contra- Info

Γεια σας συντρόφια, με χαρά θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας τα πρώτα βήματα ελευθερίας αυτών των 2 ινδικών χοιριδίων, τα οποία προτού γνωρίσουν το νέο τους σπίτι ζούσαν στριμωγμένα σε ένα κλουβί μαζί με άλλα αδέρφια τους, έγκλειστα από εγωιστές που βλέπουν σε αυτά ένα αντικείμενο, ένα εμπόρευμα με το οποίο μπορούν να κάνουν μπίζνες, να το αγοράσουν και να το πουλήσουν, κλέβοντας τη λευτεριά τους για να τα μετατρέψουν σε μασκότ, εξημερώνοντας τα και καθιστώντας τα λειτουργικά σε αυτήν τη σκατοκοινωνία.

Θα θέλαμε επίσης να ανοίξουμε την κουβέντα σχετικά με τις «τεχνικές απελευθέρωσης», λόγω του ότι πολλοί ισχυρίζονται πως δεν πρέπει να αφήνονται ελεύθερα στη φύση τα ζώα που είναι σε αιχμαλωσία, γιατί σίγουρα δε γνωρίζουν πώς μπορούν να προσαρμοστούν και μπορεί να παρέμβουν σε ένα φυσικό περιβάλλον ξένο γι’ αυτά. Αρχικά, πρέπει να πούμε ότι ένα περιβάλλον εξ ολοκλήρου φυσικό είναι ουτοπία σε αυτούς τους καιρούς που ζούμε, πάνω απ’ όλα στην περίπτωση των περιοχών γύρω από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Κατά δεύτερον, η γέννηση ενός πλάσματος σε αιχμαλωσία δε σημαίνει ότι αυτό δεν ανήκει σε κάποιο βιότοπο, ούτε ότι έχει χάσει το άγριο ένστικτό του. Έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους και παύοντας να τα βλέπουμε ως απροστάτευτα πλάσματα, μπορούμε να τους δώσουμε τη δυνατότητα να ανακαλύψουν και να βιώσουν την περιπέτεια της ζωής, ακόμα και αν αυτή είναι επικίνδυνη.

Τα pet shop, οι ζωολογικοί κήποι και τα εργαστήρια ζωοτομίας είναι φυλακές και τα έγκλειστα ζώα είναι πολιτικοί κρατούμενοι.

Λευτεριά τώρα!

ΥΓ. Η δράση έγινε στο πλαίσιο της εβδομάδας αγκιτάτσιας για την κατάργηση της ζωικής σκλαβιάς.

12 Αυγούστου – Χιλή

Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, στις 8 Αυγούστου μια ομάδα ανθρώπων μπήκε σε ερευνητική εγκατάσταση του Καθολικού Πανεπιστημίου στην πόλη του Σαντιάγο και διέκοψε μάθημα για πειράματα σε ζώα. Παράθυρα σπάστηκαν και συνθήματα για την απελευθέρωση των ζώων γράφτηκαν στους τοίχους. Κανένας από τους εισβολείς δε συνελήφθη.

Παρόμοια δράση πραγματοποιήθηκε στις 6 Αυγούστου όταν μια ομάδα ατόμων εισέβαλε σε εργαστήριο ζώων στο Πανεπιστήμιο της Χιλής, επίσης στην περιοχή του Σαντιάγο.

Στις 10 Αυγούστου, η αστυνομία έκλεισε τους δρόμους γύρω από το Καθολικό Πανεπιστήμιο μετά από από απειλή για βόμβα και την ανακάλυψη ενός ύποπτου αντικειμένου.

12 Αυγούστου – Ισπανία

Ακτιβιστές από τη Leon Vegano απελευθέρωσαν 4 κοτόπουλα που επρόκειτο να σκοτωθούν. Τα κοτόπουλα εξετάστηκαν από κτηνίατρο και τώρα απολαμβάνουν τη νέα τους ζωή.
Για περισσότερες φωτογραφίες από τη διάσωση εδώ: http://www.leonvegano.net/rescate-de-tres-gallinas-y-un-pollo/

13 Αυγούστου – Χιλή

Ανώνυμη δημοσίευση στο Liberacion Total:

Με αυτήν τη δήλωση αναλαμβάνουμε την επίθεση στην ιδιοκτησία του Dr. Benjamin Suarez, διευθυντή του Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Χιλής, ενός οργανισμού που βασίζεται στο κεντρικό εργαστήριο ζώων και στην υψηλής ασφάλειας έρευνα σε ζώα του πανεπιστημίου. Οι εγκαταστάσεις χτίστηκαν για να φυλακίσουν και να βασανίσουν 12.000 ζώα.

Οι βασανιστές ζώων έχουν ονόματα και επίθετα. Και τα γνωρίζουμε.

Allied Animal Lovers.

14 Αυγούστου – Η.Π.Α.

Η επιτροπή γούνας των ΗΠΑ ανέφερε ότι η ιστοσελίδα της χακαρίστηκε στις 10 Αυγούστου.

15 Αυγούστου – Ελλάδα

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 15/8 πραγματοποιήθηκε επίθεση στην Θεσσαλική Κρεαταγορά Βόλου. Συγκεκριμένα πετάχτηκαν μπογιές και σπάστηκε μέρος της τζαμαρίας, με σκοπό να δείξουμε την αποστροφή μας στον αιματοβαμμένο καταναλωτισμό, που θρέφει άλλη μια πλασματική ανάγκη της κοινωνίας, αλλά και για να προτάξουμε τον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση και υποδούλωση των ζώων. Η επίθεση αυτή είναι μόνον η αρχή, μέρος ενός δίκαιου αγώνα για όλους αυτούς που λόγω της θέσης τους δε μπορούν να διεκδικήσουν την ελευθερία τους, μέρος του αγώνα για τη δική μας απελευθέρωση.

Αν δεν έχουν τα ζώα όπλα και φωνή για να παλέψουν για τις ζωές τους και την ελευθερία τους, έχουμε εμείς κι είμαστε οργισμένοι με τους βασανιστές τους.

Δε σας φοβόμαστε μικρόψυχοι σαδιστές, που σας ικανοποιεί το αίμα και ο πόνος, ούτε εσάς άπληστα ανθρωπάκια , που η ζωή σας δεν έχει καμία αξία μπροστά στα λεφτά που μπορούν να κερδηθούν από τον υποβιβασμό της.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ

Αντισπισίστριες/ες

15 Αυγούστου – Ελβετία

Για περισσότερες φωτογραφίες: http://www.derbund.ch/bern/stadt/Teures-Blut-im-Pelzladen/story/23891195

Κατά τη διάρκεια της ημέρας στις 4 Αυγούστου 2012 στο κέντρο της Βέρνης, στην Ελβετία, μπαλόνια γεμάτα με κόκκινη μπογιά πετάχτηκαν μέσα σε κατάστημα με γούνες. Η οικονομική ζημιά που προκλήθηκε ήταν από 3000 μέχρι 9000+ ευρώ.

20 Αυγούστου – Αγγλία

Το εκτροφείο στο Norfork του Ηνωμένου Βασιλείου δέχθηκε επίθεση στις 15 Αυγούστου του 2012. Οι κλειδαριές σπάστηκαν και 154 μωρά κοτόπουλα απελευθερώθηκαν σε καλά σπίτια για να ζήσουν τη ζωή τους ελεύθερα χωρίς καταπίεση.

Μέχρι όλοι να είμαστε ελεύθεροι

ALF

22 Αυγούστου – Ισπανία

Δύο αρνιά διασώθηκαν στις 21 Αυγούστου από εκτροφείο στην Κόρδοβα. Για εμάς, ήταν μια πολύ απλή πράξη, αλλά για αυτά σημαίνει μια ολοκληρωτική αλλαγή στη ζωή τους. Έχουν εξεταστεί από κτηνίατρο και έχουν ένα κομμάτι γης όπου μπορούν να διασκεδάσουν χωρίς τον κίνδυνο να καταλήξουν σε σφαγείο.

Ενθαρρύνουμε τον καθένα να προσπαθήσει να συμπάσχει με τα ζώα και να υιοθετήσει ένα βίγκαν τρόπο ζωής.

23 Αυγούστου – Καναδάς

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, μια επιβλαβής ουσία ψεκάστηκε στα καταστήματα με γούνες Snowflake και Speiser στο κέντρο του Βανκούβερ αργά στις 20 Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποιήθηκαν σύριγγες για να ψεκαστεί το υγρό μέσα στα καταστήματα μέσα από τις χαραμάδες γύρω από τις μπροστινές πόρτες.

Ακτιβιστές για τα ζώα, υπάρχουν υποψίες, ότι είναι υπεύθυνοι για τις επιθέσεις. Και τα δύο καταστήματα με γούνες έχουν γίνει πολλές φορές στόχος από το ALF, με πιο πρόσφατη το Μάιο.

24 Αυγούστου – Βιετνάμ

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, τρία πουλιά απελευθερώθηκαν στο Βιετνάμ.

Το Βιετνάμ είναι μια χώρα όπου η καταπίεση των ζώων βρίσκεται παντού και είναι συνηθισμένο να έχουν πουλιά μέσα σε μικροσκοπικά κλουβιά στις εισόδους των σπιτιών και των καταστημάτων. Το πρώτο κλουβί ανοίχτηκε μέσα σε ένα βουδιστικό μοναστήρι στο Ανόι. Το δεύτερο πουλί ελευθερώθηκε στο Hoi Ann και το τρίτο πουλί στο Mekong Delta.

Αυτά τα πουλιά παγιδεύονται στη φύση και στη συνέχεια πωλούνται στα pet shops. Σχεδόν με το που ανοίγεις το κλουβί τα βλέπεις να πετούν μακριά. Έτσι, ξέρουμε ότι θα καταφέρουν να έχουν μια καλή ζωή με την ανακτημένη τους λευτεριά.

Ξέρουμε ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την απελευθέρωση των ζώων είναι μέσα από τον βιγκανισμό.

27 Αυγούστου – Αυστραλία

Βίντεο: http://directaction.info/news_aug27_12.htm

24 Αυγούστου, 2012.

Νωρίς το πρωινό της Δευτέρας, το ALF επισκέφθηκε μια πολυσύχναστη διασταύρωση στο Περθ της Δυτικής Αυστραλίας και πέταξε μπαλόνια με μπογιές σε μια μεγάλη επιγραφή έξω από μια επιχείρηση πώλησης κρέατος. Το να προωθείς την καταπίεση των ζώων δεν είναι αποδεκτό στην πολιτισμένη κοινωνία.

28 Αυγούστου – Αγγλία

4 χοιρίδια απελευθερώθηκαν από εκτροφείο τον Ιούλιο. Δυστυχώς, δε μπορέσαμε να τα σώσουμε όλα, αλλά θα σώσουμε όσα μπορούμε.

Θα επιστρέψουμε!

Animal Liberation Front

28 Αυγούστου – Σουηδία

Σύμφωνα με αναφορές των σουηδικών μέσων ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια της νύχτας της 27ης Αυγούστου, ανοίχτηκαν κλουβιά σε εκτροφείο ψαριών στην Umgransele, έξω από την πόλη της Lycksele, και χιλιάδες ιριδίζουσες πέστροφες (σολομός πέστροφα) δραπέτευσαν στον ποταμό Ume. “Το DBF ♥ τα άγρια ψάρια” βρέθηκε γραμμένο (DBF = Djurens befrielsefront / Animal Liberation Front). Η αστυνομία εκτίμησε ζημιές εκατομμυρίων.

Υπήρξε ένα παρόμοιο σαμποτάζ το Νοέμβριο του 2008,όταν πάνω από 100.000 ψάρια απελευθερώθηκαν από δυο εκτροφεία ψαριών στη Βόρεια Σουηδία.

29 Αυγούστου – Αγγλία

3 φάκες και 6 παγίδες αφαιρέθηκαν από σκοπευτήριο και πλέον βρίσκονται σε ασφαλή διάθεση.

Οι εξαρτημένοι από το αίμα δε θα είναι ευτυχισμένοι! Καιρός για ένα διαφορετικό χόμπι, ίσως;

ALF

29 Αυγούστου – Αγγλία

Αμέσως μετά την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου αγριόγαλων επισκεφθήκαμε μια μεγάλη μάνδρα. Αφού ανοίξαμε με τα χέρια το 70% του φράχτη, σπάσαμε και αναποδογυρίσαμε όλες τις ταΐστρες και ποτίστρες, αποσυνδέσαμε τις μάνικες (αφήνοντας το νερό να τρέχει), καταστρέψαμε τα καταφύγια, κατεδαφίσαμε τον ηλεκτρικό φράχτη και την κεντρική πύλη και ρίξαμε τη μπαταρία και το κουτί ελέγχου ηλεκτρικών φραχτών σε μια βαθιά λακκούβα.

30 Αυγούστου – Αγγλία

Στις 24 Αυγούστου 2012 στο Cambridgeshire, ένα αποκαλούμενο «ελευθέρας βοσκής» βιομηχανικό εκτροφείο δέχθηκε επίθεση από ακτιβιστές του ALF. 18 άρρωστα κοτόπουλα ελευθερώθηκαν και στάλθηκαν σε μέρη όπου θα ζήσουν για πάντα με ασφάλεια και ευτυχία.

Για όλους τους συντρόφους μας για τα δικαιώματα των ζώων, δεν είμαστε ειδικοί, απλά αποφασίσαμε να βιαστούμε και να δράσουμε τώρα. Έλα μαζί μας απόψε! Δε θα μας σταματήσουν ποτέ από το να πολεμάμε για την ολική απελευθέρωση.

Για τα ζώα πάντα

A.L.F

31 Αυγούστου – Ρωσία

Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού ακτιβιστές του ALF γέμισαν με καρφιά 10χλμ δασικών δρόμων στα κυνηγετικά, στο Naro-Fominsk στην περιοχή της Μόσχας, συμπεριλαμβανομένων δρόμων κοντά σε σπίτια κυνηγών. Πινακίδες οδικής σήμανσης καταστράφηκαν ή βανδαλίστηκαν όταν αυτό ήταν δυνατόν.

Κόψαμε, επίσης, φράχτες που χρησιμοποιούνταν για να κρατάνε τα άγρια ζώα μακριά από τα «ιδιόκτητα» δάση και πεδιάδες.

Ένα μεγάλο κουνέλι, μια κουκουβάγια και ένας σκαντζόχοιρος εμφανίστηκαν για να μοιραστούν την καλή τους θέληση με μας. Ήταν ένα υπέροχο συναίσθημα να βλέπουμε τα ζωντανά ζώα για τα οποία παλεύουμε.

ALF, περιοχή Μόσχας