Μάιος 2012

2 Μαΐου – Ιταλία

Οι ιστοσελίδες της Riccò Alete, προμηθευτή εργοστασιακού εξοπλισμού της Green Hill και του SD Pellicceria, ενός καταστήματος με γούνες με παραρτήματα στη Seriate και στο Μιλάνο, έχουν αλλοιωθεί από ανώνυμους ακτιβιστές. (αναφορά στο Informa-Azione).

3 Μαΐου – Βολιβία

Ανώνυμη δημοσίευση στο Liberacion Total, μεταφράστηκε (στα αγγλικά) απο War On Society:

“Εκμετάλλευση; Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο άκουσμα αυτής της λέξης; Η εκμετάλλευση του είδους μας —του ανθρώπινου είδους— κι έτσι ο αντιεξουσιαστικός – αναρχικός λόγος παραμένει σε έναν ανθρωποκεντρικό λόγο. Πολλοί σύντροφοι «ξεχνούν» αυτό το σημαντικό γεγονός: την εκμετάλλευση των μη ανθρώπινων ζώων και δεν το θεωρούν μορφή εκμετάλλευσης-εξουσίας.

Στο παρελθόν όταν ο ταξικός αγώνας ήταν πολύ οξυμένος ανάμεσα στους προλετάριους και τους ιδιοκτήτες των μέσων παραγωγής, οι αναρχικοί αγωνίστηκαν για λιγότερες ώρες εργασίας, για «αξιοπρεπείς» συνθήκες εργασίας και ενάντια στην εκμετάλλευση. Σε πολλά μέρη και χρονικές στιγμές, ο αγώνας ενάντια στην εξουσία επέφερε καλύτερες συνθήκες σε σχέση με την εργασία. Τώρα που οι καιροί έχουν αλλάξει και οι πολώσεις διαχύνονται, καθώς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι είναι ιδιοκτήτες των δικών τους μηχανημάτων σε μίνι εργοστάσια που λειτουργούν στα σπίτια τους, ο αναρχικός αγώνας πρέπει, επίσης, να αλλάξει.

Με την επίθεση μας την Πρωτομαγιά διερωτάται η μη μεταβλητότητα του αγώνα σε σχέση με την εργασία και με την ευκαιρία να κινηθεί ενάντια στην εργασία που κυριαρχεί, εκμεταλλεύεται και βασίζεται στη βιομηχανοποίηση του θανάτου των μη ανθρώπινων ζώων.

Ως αντιεξουσιαστές, δε θα υπερασπιστούμε μια δουλειά που αφιερώνεται στην εκμετάλλευση των ζώων, που βασίζεται στην σκλαβιά χιλιάδων ζωών, που έχει ως βάση της τα κλουβιά, την ισόβια αιχμαλωσία, τον πειραματισμό. Ζωές που καταδικάζονται σε μια ακίνητη ύπαρξη, τη δουλεία, το βασανισμό, που έχουν ως μόνο τους πεπρωμένο μια ύπαρξη και πολλές φορές ένα θάνατο που ικανοποιεί τις πλασματικές, βολικές και καταναλωτικές «ανάγκες» των χιλιάδων σύγχρονων σκλάβων αυτής της κοινωνίας.

Τα μη ανθρώπινα ζώα θεωρούνται αντικείμενα κατανάλωσης και αποτιμώνται με βάση το όφελος που μπορούμε να πάρουμε από αυτά. Ο καπιταλισμός κοστολογεί τα πάντα με βάση το όφελος που μπορούν να δώσουν. Είμαστε όλοι μέρος του καπιταλισμού καταναλώνοντας προϊόντα που προέρχονται από την εκμετάλλευση των μη ανθρώπινων ζώων. Η εκμετάλλευση των ζώων υπάρχει γιατί η κοινωνία είναι σπισιστική και ο καπιταλισμός το χρησιμοποιεί αυτό για να έχει εργοστάσια που βασίζονται στο σπισισμό.

Ως αντιεξουσιαστές, δε μπορούμε να παραμένουμε συνένοχοι με τη σιωπή μας στο σπισισμό τον οποίο αυτές οι δουλειές εμπεριέχουν. Το να κάνεις σαμποτάζ στα μπουκάλια με γάλα και τοξίνες στο σουπερμάρκετ είναι η επιθετική μας στάση σε αυτό το σύστημα κυριαρχίας.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ, ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ ΚΑΙ ΣΦΥΡΗΛΑΤΕΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

αυτόνομη φράξια από ανταρτοκλέφτες
FAI – FRI

4 Μαΐου – Ιταλία

Ανώνυμοι ακτιβιστές είχαν στόχο και πάλι τη βιομηχανία ζωοτομίας, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Informa-Azione. Το διαδικτυακό σάιτ ενός οργανισμού επιστημονικής έρευνας στα ζώα «παραμορφώθηκε».

5 Μαΐου – Σουηδία

Υπάρχουν συνέχεια εκστρατείες που κατεβάζουν αφίσες στην Ουψάλα στη Σουηδία τα τελευταία χρόνια. Έχουμε παρατηρήσει ότι οι εταιρείες τώρα κάνουν σκληρή προσπάθεια να διατηρήσουν καθαρές τις αφίσες, ειδικά όταν το γυαλί της εξωτερικής επιφάνειας έχει σπάσει. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η δουλειά τους στην Ουψάλα είναι προς το παρόν τελείως ασύμφορη, αν και όταν έχουμε να κάνουμε με πολυεθνικές εταιρείες ο αγώνας πρέπει να δίνεται σε όλον τον κόσμο. Ξεκίνα!

Για τον πλανήτη, τους ανθρώπους και όλα τα ζώα. Αγάπη και οργή!

“… η διαφήμιση παρουσιάζει μια ιδανική εικόνα στην οποία λίγοι μπορούν να ανταποκριθούν. Δεν είναι μόνο τα προϊόντα που πουλιούνται, αλλά η ιδέα του επιτυχημένου ανθρώπου. Ο θεατής προτρέπεται, μέσω της κατανάλωσης, να καλύψει το κενό που του δημιουργείται όταν δεν αναγνωρίζει τον εαυτό του στις διαφημίσεις, να εξισορροπήσει τη διαφορά μεταξύ του ιδίου και του ιδανικού. Η αυξανόμενη κατανάλωση δεν είναι κακή μόνο για τα πλάσματα αλλά και για το περιβάλλον… Το να καταστρέψουμε τις διαφημίσεις είναι ένας τρόπος να δείξουμε ότι υπάρχει αντίσταση κι ότι η κατάσταση μπορεί να αλλάξει. Είναι το να παίρνει δύναμη και να έχει φωνή, κάτι που από μόνο του σε ευχαριστεί.”
– από άρθρο σε εφημερίδα στην Uppsala (εδώ ολοκληρωμένο το άρθρο: http://www.ergo.nu/reportage/20120425-%E2%80%9Dyttrandefrihet-till-h%C3%B6gstbjudande%E2%80%9D).

7 Μαΐου – Ισπανία

Η Aurora Berra de Unamuno, ισπανίδα διευθύντρια της Bristol Myers Squibb (μια από τους μεγαλύτερους πελάτες της HLS) δέχθηκε πριν από μερικές εβδομάδες στο σπίτι της στη Μαδρίτη ένα ανώνυμο γράμμα στο οποίο της υπενθυμίσαμε ότι το να βγάζει κέρδος από την εκμετάλλευση των ζώων μπορεί να έχει πολύ άσχημες συνέπειες.
Όλοι οι γείτονες, επίσης, έλαβαν γράμματα που τους πληροφορούσαν για το βρώμικο τρόπο που η Aurora επιβιώνει, βγάζοντας λεφτά από το βασανισμό και το θάνατο ζώων.
Ας κάνουμε τους εκμεταλλευτές να αισθάνονται άβολα ακόμα και στα σπίτια τους!

8 Μαΐου – Αγγλία

Ενημέρωση: Το γουρουνάκι που είχε διασωθεί σε προηγούμενη δράση δεν επανήλθε από την άσχημη κατάσταση που βρισκόταν και δυστυχώς απεβίωσε στα γεμάτα αγάπη χέρια του κτηνίατρου και των ατόμων που το φρόντιζαν. Το γεγονός ότι πέθανε σε ένα περιβάλλον με αγάπη και όχι σε ένα κρύο, βρώμικο και χωρίς καθόλου αγάπη πάτωμα έκανε την όλη δράση να αξίζει. R.I.P. μικρέ fella.
Ο θάνατος του δεν ήταν μάταιος και τώρα θα βεβαιώσουμε ότι υπάρχει απονομή δικαιοσύνης! Επιστρέψαμε στο εκτροφείο και απελευθερώσαμε ακόμα 5 γουρούνια, 2 εκ των οποίων στα ίδια απορρίμματα με το μικρό μας φίλο. Εμείς από εδώ και πέρα ξεκινάμε πόλεμο σε αυτό το εκτροφείο και οι δράσεις μας θα γίνονται όλο και πιο έντονες όσο ο καιρός θα περνάει.
θα επιστρέψουμε!

Animal Liberation Front

9 Μαΐου – Ιταλία

Το βράδυ στις 8 Μαΐου του 2012 κοντά στο Reggio Emilia απελευθερώσαμε 3 κακόμοιρα σκυλιά που βρίσκονταν σε άθλιες συνθήκες από τον αυτοαποκαλούμενο ιδιοκτήτη τους μέσα σε περιττώματα και χωρίς νερό και φαγητό. Τα σκυλιά χρησιμοποιούνταν μόνο για κυνήγι και για αρκετό διάστημα κλειδώνονταν χωρίς να μπορούν να κινηθούν. Τώρα τα 3 σκυλιά είναι έτοιμα να ζήσουν μια ζωή που απέχει πολύ από την καθημερινή κόλαση που βίωναν.

ALF

10 Μαΐου – Ιταλία

Η ιστοσελίδα Marshall Pet Products (marshallpet.com), αδελφική εταιρεία του προμηθευτή για ζωοτομία Marshall BioResources, προσωρινά «έπεσε» από ανώνυμους ακτιβιστές. Επίσης, το σάιτ ιταλικού καταστήματος με γούνες και δερμάτινα (www.gentilifur.com/news.asp) επίσης αλλοιώθηκε.

11 Μάιου – Η.Π.Α.

Victor VanOrden

ο Victor αποφυλακίστηκε στις 11 Μάη μετά από μεγάλη μείωση της ποινής του.

Kellie VanOrden

Η Kellie αποφυλακίστηκε στις 15 Απρίλη.

Το Φεβρουάριο του 2012, ο Victor καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκισης αφού ομολόγησε την ενοχή του για απόπειρα διάρρηξης και για «την απελευθέρωση ζώου από εκτροφείο». Το Μάρτιο, η Kellie καταδικάστηκε σε ποινή 60 ημερών μετά την ομολογία της ενοχής της για τις ίδιες κατηγορίες.

Ο Victor και η Kellie συνελήφθησαν τον Οκτώβριο του 2011 κοντά σε ένα εκτροφείο μινκ στην πόλη Sioux στην Iowa.

Ιστοσελίδα υποστήριξης: SupportKellieandVictor.blogspot.com.

Κατηγορούμενοι για “Green Scare”

Ο όρος “Green Scare” (πράσινος τρόμος), θυμίζει το Red Scare (κόκκινος τρόμος) της δεκαετίας του 40 και του 50, αναφερόμενοι σε νόμιμες και παράνομες δράσεις που διεπράχθησαν από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ενάντια στους ακτιβιστές για τα δικαιώματα του περιβάλλοντος και των ζώων. Όπως το Red Scare, το Green Scare χρησιμοποιεί νέους νόμους και νέα όπλα του κράτους για να τιμωρήσει σκληρά μερικά άτομα με σκοπό να καταστείλει ένα ολόκληρο κίνημα.

Το Δεκέμβριο του 2005, πράκτορες της κυβέρνησης πραγματοποίησαν μια πανεθνική σκούπα συλλήψεων, χρεώνοντας σε δεκατέσσερα άτομα δράσεις που έγιναν από το Earth Liberation Front (μέτωπο απελευθέρωσης της γης) και/ή από το Animal Liberation Front (μέτωπο απελευθέρωσης των ζώων) στις ΗΠΑ χρονολογούμενες από τα μέσα της δεκαετίας του ’90. Στις δράσεις περιλαμβάνονται μια πυρκαγιά το 1997 που κατέστρεψε ένα σφαγείο αλόγων στο Όρεγκον (η μονάδα δεν ξαναχτίστηκε) και εμπρησμούς που κατέστρεψαν τις μάντρες από το Land Management όπου κρατούνται άγρια άλογα στο Όρεγκον, το Ουαϊόμινγκ και την Καλιφόρνια (τα άλογα επίσης ελευθερώθηκαν κατά τη διάρκεια της δράσης). Παρόλο που κανένας τραυματισμός δεν επήλθε σε οποιοδήποτε έμβιο ον, ο δικαστής αποφάσισε ότι κάποιοι από τους εμπρησμούς αποτελούν «τρομοκρατία» σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό οδηγό καταδίκης.

Το Νοέμβριο του 2006, οι Nathan Block, Daniel McGowan, Jonathan Paul και Joyanna Zacher έκαναν συμφωνίες μη συνεργασίας στις οποίες ανέλαβαν την ευθύνη για τους ρόλους τους σε περιβαλλοντικά εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας αλλά δε δέχονται να δώσουν πληροφορίες ή να καταθέσουν ενάντια σε οποιονδήποτε τώρα ή στο μέλλον.

Δυστυχώς, τα υπόλοιπα άτομα παραδέχθηκαν την ενοχή τους μετά τη σύλληψη τους και προχώρησαν στην παροχή πληροφοριών στην κυβέρνηση. Με σκοπό να έχουν μικρότερες ποινές, αυτά τα άτομα δέχθηκαν να συνεργαστούν με το κράτος κατά την εξέλιξη των ερευνών ενάντια στα κινήματα για την απελευθέρωση της γης και των ζώων. Αυτά τα άτομα δε συμπεριλαμβάνονται εδώ.

————————————–

Nathan Block

Joyanna Zacher

Το Μάιο του 2012, οι Joyanna Zacher (“Sadie”) και Nathan Block (“Exile”) αποφυλακίστηκαν και θα ολοκληρώσουν την ποινή τους σε σπίτια όπου θα προσφέρουν κοινωφελή εργασία.

Τον Ιούνιο του 2007, οι Sadie και Exile καταδικάστηκαν σε 7 χρόνια και 8 μήνες φυλάκισης ο καθένας. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την εκστρατεία υποστήριξης τους: solidaritywithsadieandexile@gmail.com.

————————————–

Daniel McGowan #63794-053
FCI Terre Haute – CMU
P.O. Box 33
Terre Haute, IN 47808
USA

Τον Ιούνιο του 2007, ο Daniel McGowan καταδικάστηκε σε 7 χρόνια φυλάκισης.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Daniel στο παρακάτω σάιτ: www.SupportDaniel.org

————————————–

Jonathan Paul

Ο Jonathan αποφυλακίστηκε τον Ιανουάριο του 2011 και ολοκλήρωσε την ποινή του σε ημι-φυλακή με κοινωφελή εργασία.

Ο Jonathan Paul καταδικάστηκε σε 51 μήνες. Άρχισε να εκτίει την ποινή του τον Οκτώβρη του 2007. Ο Jonathan είπε, όπως έχει καταγραφεί μέσα από τη φυλακή, “αυτός ο δρόμος είναι μεγαλύτερος από εμάς, είναι για τα ζώα και τον πλανήτη, εμείς ποτέ δε θα υποφέρουμε όσο αυτά.”

————————————–

Justin Solondz #98291-011
FDC SeaTac
Federal Detention Center
P.O. Box 13900
Seattle, WA 98198
USA

Στις αρχές του 2009, ο Justin Solondz συνελήφθη στην Κίνα με κατηγορίες για τοπικές δράσεις, μετά από περισσότερα από τρία χρόνια αφότου είχε κατηγορηθεί για εμπρησμό και συνωμοσία δράσεων σχετιζόμενες με ELF/ALF. Τον Ιούλιο του 2011, αποφασίστηκε η απέλαση του από την Κίνα από το ομοσπονδιακό δικαστήριο, μετά την ολοκλήρωση της ποινής του. Τον Μάρτιο του 2012, ο Justin καταδικάστηκε σε εφτά χρόνια φυλάκισης.

12 Μαΐου – Βολιβία

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την τοποθέτηση κόλλας σε κλειδαριές και σε λουκέτα σε 9 καταστήματα και επιχειρήσεις νωρίς το πρωί του Σαββάτου, 5 Μάη.

Είμαστε εναντίον της σπισιστικής ιδεολογίας του εγκλεισμού και της πατριαρχικής ιδεολογίας που δικαιολογούν την κυριαρχία. Έτσι, μπλοκάραμε τις εισόδους και πετάξαμε τρικάκια στην εταιρεία ‘Pil milk’, στο κέντρο απώλειας βάρους ‘Lain’, στην εταιρεία ‘Apisbol’ η οποία παράγει προϊόντα από μέλισσες και προωθεί τη μελισσοκομεία, στην αλυσίδα εστιατορίων τηγανιτού κοτόπουλου ‘Cochabamba’, στο κατάστημα με δερμάτινα παπούτσια ‘Femenina’, στο ‘L.A.M.’ που πουλάει παλτό που έχουν φτιαχτεί από μαλλί αλπακά, σε ένα παράρτημα από το δίκτυο κρεοπωλείων ‘Bambi’ και στο κέντρο ‘Αγίας Γραφής’.

Η επίθεση στο ‘Pil’ και στο ‘Femenina’ δε συμβαδίζει μόνο με την αντισπισιστική κριτική και την κριτική ενάντια στη φυλάκιση. Το ένα συμπληρώνει το άλλο και γίνονται όλο και πιο κατανοητά γιατί εμπεριέχουν αντι-πατριαρχική συνείδηση. Κανένας από εμάς δε θα υποστήριζε τη σεξουαλική κακοποίηση ή το βιασμό που γίνεται σε ένα σύντροφο ή σε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο αδιακρίτως. Αλλά προφανώς, όταν συμβαίνει ένας σύντροφος να καταναλώνει ή να αγοράζει ένα «προϊόν» που προέρχεται από την ταπείνωση και το συστηματικό βιασμό του σώματος και της σεξουαλικότητας ενός άλλου θηλαστικού, το γεγονός μοιάζει ασήμαντο. Έτσι, η ανθρωποκεντρική και η πατριαρχική λογική αναπαράγονται από αυτούς που λειτουργούν σε ιεραρχικές και εξουσιαστικές σχέσεις που διαφθείρουν τη ζωή και σχηματίζουν ρομποτικά αντικείμενα ικανά να κυριαρχήσουν και να κυριαρχηθούν από άλλους.

Από τη μεριά της, η επίθεση στο ‘Lain’ είναι μια επίθεση στην ηγεμονία της καταπιεστικής ομορφιάς που λεπταίνει το σώμα και το μυαλό μας, δημιουργώντας μια ιδέα/εικόνα του ιδανικού σώματος. Κάνοντας τεχνολογική επέμβαση πάνω στα αναγκαία όργανα για την ενίσχυση του βιολογικού/κοινωνικού φύλου, αλλοτριώνεις τις διχοτομίες του, άνδρας/γυναίκα, θηλυκό/αρσενικό, ετεροφυλόφιλος/ομοφυλόφιλος, καθιστώντας σαφές ότι το τέλειο σώμα στις διαφημίσεις δεν είναι τίποτα παραπάνω από τεχνητές και τεχνολογικές κοινωνικές δομές.

Τέλος, η επίθεση κατά του κέντρου Αγίας Γραφής αντικατοπτρίζει την άρνηση ενός ηθικού κανόνα που δικαιολογεί επίσης την κυριαρχία, κάνοντας μας να πιστεύουμε στην ανωτερότητα ορισμένων ατόμων σε βάρος άλλων και ότι η κατοχή των μη ανθρώπινων ζώων και των γυναικών είναι εντολές κάποιου θεού.

Ικανοποιημένοι με την κερδισμένη μάχη, με περισσότερη δύναμη στο διεξαγόμενο πόλεμο, στέλνουμε τους χαιρετισμούς μας στους φυλακισμένους συντρόφους στην Ελλάδα και στην επαναστατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς!

Στέλνουμε τους χαιρετισμούς μας στο Culmine, δύναμη σε αυτά που έχουν να αντιμετωπίσουν!

A few wayward noctiluca FAI/FRI

13 Μαΐου – Ιταλία

Το βράδυ της 5ης Μάη, την ώρα που όλα τα μάτια ήταν στραμμένα στην τύχη των σκυλιών που ήταν φυλακισμένα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Green Hill στο Montichiari (Brescia) στην Ιταλία, μπήκαμε σε ένα εκτροφείο κοτόπουλων στο Mariano Comense (Como) και δώσαμε ελευθερία σε πάνω από 50 πλάσματα.
Αυτά τα ζώα έχουν μια οικογένεια να τα περιμένει για να εξασφαλιστεί η ελεύθερη και ειρηνική ζωή τους μέχρι τον φυσικό τους θάνατο.
Με αυτήν τη δράση επίσης θέλουμε να δώσουμε έμφαση στην τεράστια δυστυχία και στη θανάτωση εκατομμύριων ζώων που προορίζονται να πεθάνουν για να ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο του εξουσιαστή ανθρώπου και ελπίζουμε ότι όλοι αυτοί που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συμμετέχουν στη μάχη ενάντια στη Green Hill, και όχι μόνο οι βίγκαν, αλλά απλώς που αγαπάνε τα σκυλιά, να καταλάβουν ότι όλα τα ζώα πρέπει να ζουν ελεύθερα και ότι κανείς δεν πρέπει να έχει το δικαίωμα να κλειδώνει ένα άλλο αισθανόμενο πλάσμα σε κλουβί και να εκμεταλλεύεται το σώμα του ή τη δουλειά του.
Θέλουμε με αυτή τη δράση να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε αυτούς που στις 28 Απρίλη του 2012 έδωσαν ελευθερία στους φυλακισμένους που απελευθέρωσαν από το στρατόπεδο και ιδίως στους 12 της Green Hill που συνελήφθησαν σαν αποτέλεσμα αυτής της ανοιχτής δράσης, η οποία θα μείνει αξέχαστη στην ιστορία της απελευθέρωσης των ζώων.
Είμαστε πάντα κοντά στους φυλακισμένους για δράσεις απελευθέρωσης των ζώων, των ανθρώπων και της γης.
Όλα τα ζώα που απελευθερώθηκαν μέσα από την άμεση δράση είναι τυχερά και δε θα περιμέναμε να βγάλει άλλη απόφαση το ιταλικό κράτος. Καθήκον μας παραμένει να συνεχίσουμε να δίνουμε ελευθερία και μια γεμάτη ζωή σε όσο το δυνατόν περισσότερα πλάσματα.

ALF

14 Μαΐου – Γαλλία

Aix en Provence, Γαλλία
Περίπου 7 αφίσες του τσίρκο Zavatta καταστράφηκαν και γράφτηκε πάνω τους το λογότυπο του ALF.

Μετά την καταστροφή των αφισών το απόγευμα 12 Μάη και 14 Μάη, το τσίρκο απομάκρυνε όλες τις αφίσες από την περιοχή, ακόμα και αυτές που δεν είχαν φθαρεί.

15 Μαΐου – Αγγλία

Η εκστρατεία ενάντια στη Huntingdon Life Sciences εντάχθηκε στο παιχνίδι την προηγούμενη εβδομάδα όταν ακτιβιστές επισκέφθηκαν τον προμηθευτή David Parsooth. Ο Mr Parsooth της Parallabs έχει βοηθήσει την HLS προμηθεύοντας της εργαστηριακό εξοπλισμό. Δυστυχώς για αυτόν, αποδείχθηκε ότι η επαγγελματική του διεύθυνση ήταν επίσης και η διεύθυνση του σπιτιού του.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στον David τα ζώα που πεθαίνουν μέσα στην HLS και ότι αυτός παίζει ρόλο στο βασανισμό και το θάνατο τους. Έτσι, ενώ ένας ακτιβιστής έγραφε με σπρέι ‘David Parsooth – Δολοφόνος κουταβιών’ στη γειτονιά του, οι υπόλοιποι επικεντρώθηκαν πιο πολύ στο σπίτι και το αυτοκίνητο του.

‘Ντροπή σου David’ και ‘Κλείσιμο της HLS’ γράφτηκαν στους τοίχους του, την πόρτα και το αμάξι του και ‘Δολοφόνος κουταβιών’ γράφτηκε σε ταμπέλα με ένα βέλος στραμμένο προς την πόρτα του.

David, ξέρεις ότι η σωστή απόφαση που έχεις να πάρεις είναι να κλείσει η HLS και να βοηθήσεις να σωθούν αυτά τα ζώα, εάν όχι για τα ζώα, αλλά για το καλό σου. Όπως και το γκράφιτι δηλώνει «αυτό ήταν απλά η αρχή».

ALF

17 Μαΐου – Σουηδία

Αναφορά στο γραφείο τύπου Örebro’s ALF/DBF:

Η Birgul Boyaci σκότωσε το τελευταίο ψάρι της!!!

Το Herrmans Fisk στο Ορέμπρο έχει τώρα κλείσει εξαιτίας της άμεσης δράσης.

Συγχαίρουμε τα ψάρια και τους ακτιβιστές που τελικά σταμάτησαν έναν από τους χρηματοδότες της μαζικής δολοφονίας των αισθανόμενων όντων που αναπνέουν στη θάλασσα και ονομάζονται ψάρια.
Εκτιμάται ότι οι άνθρωποι σκοτώνουν χίλια δισεκατομμύρια ψάρια ΚΑΘΕ χρόνο -1000.000.000.000- και ότι όλοι οι ωκεανοί θα έχουν αδειάσει από ψάρια μέχρι το 2050.
ΕΣΥ μπορείς να το σταματήσεις αυτό: ΔΡΑΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΣΟΥ, οι οποίες ελπίζουμε είναι ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ.

Τα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να σταματήσεις αυτή την καταστροφή:
ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΤΡΩΣ ΨΑΡΙΑ
ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΡΟΩΘΕΙΣ ΤΟ ΒΙΓΚΑΝΙΣΜΟ

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!!!
DBF

18 Μαΐου – Ουρουγουάη

Το βράδυ στις 17 Μαΐου του 2012, στο Μοντεβίδεο στην Ουρουγουάη καταστρέψαμε τις αφίσες που ήταν σε δέντρα στη λεωφόρο Artigas που διαφήμιζαν τη μαύρη μαγεία.
Δυστυχώς στη Νότια Αμερική όταν γίνονται τελετουργικά μαύρης μαγείας, που αποκαλείται επίσης και Macumba, σκοτώνονται κοτόπουλα, κοκόρια, κατσίκια και αρνιά.
Τα προσφέρουν ως θυσία στους θεούς για να βελτιώσουν την τύχη τους ή για να φέρουν πίσω κάποιο αγαπημένο πρόσωπο που έχει φύγει.
Όπως πάντα ο σπισιστής άνθρωπος εν αγνοία του θέλει να χρησιμοποιεί ανυπεράσπιστα πλάσματα σαν αντικείμενα στο όνομα της θρησκείας όπου, όπως και οι υπόλοιποι άνθρωποι, πιστεύει ότι τα ζώα είναι κατώτερες υπάρξεις.

Animal Liberation Front

19 Μαΐου – Χιλή

Αναφορά στο EligeVeganismo, για περισσότερες φωτογραφίες από τη διάσωση εδώ.

Βίντεο: http://directaction.info/news_may19_12.htm

Νωρίς το πρωί της 6ης Μαΐου 2012, εννέα ακτιβιστές από την ομάδα διασώσεων της οργάνωσης μας μπήκαν σε ένα εκτροφείο εντατικής αναπαραγωγής κοτόπουλων και πήραν 8 κοτόπουλα για να τους δώσουν μια ζωή ελευθερίας.

Αφιερώνουμε αυτήν την απελευθέρωση στην καθηγήτρια Βίκυ γιατί ξέρουμε ότι η ελευθερία των υπόλοιπων θα την κάνει χαρούμενη και πιο ελεύθερη.

Σημείωση: Η ακτιβίστρια για την ελευθερία των ζώων Viviana Fernández, «καθηγήτρια Βίκυ», πέθανε σε τροχαίο ατύχημα τον Απρίλιο.

20 Μαΐου – Η.Π.Α.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Μαΐου του 2012, δυο ακτιβιστές μπήκαν σε εκτροφείο αυγών που βρίσκεται στην κοιλάδα Willamette στο Όρεγκον. 4 κότες απομακρύνθηκαν από τις εγκαταστάσεις και μεταφέρθηκαν σε καλά σπίτια όπου θα περάσουν το υπόλοιπο της φυσικής τους ζωής. Αυτό είναι το ίδιο εκτροφείο από όπου 6 κότες απελευθερώθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο.
Αυτή η δράση πραγματοποιήθηκε για να σώσει αυτά τα μεμονωμένα ζώα από το βασανισμό και τη δυστυχία από τη βιομηχανοποιημένη παραγωγή αυγών, καθώς και να αποδείξουμε ότι παρόλο που δε μπορούμε να ελευθερώσουμε όλα τα ζώα, μπορούμε να απελευθερώσουμε κάποια. Αυτό έγινε σε πλήρη αλληλεγγύη με τους αναρχικούς και τους απελευθερωτές ζώων που αντιμετωπίζουν την κρατική καταπίεση εδώ στη δυτική ακτή και στο εξωτερικό.

Απελευθέρωση των κρατουμένων

ALF

**Παραλείψαμε εσκεμμένα το όνομα, τη διεύθυνση και άλλα χαρακτηριστικά στοιχεία του παραπάνω εκτροφείου. Ο σχετικά μικρός αριθμός ζώων που πήραμε, πολύ πιθανόν για ακόμα μια φορά, θα περάσει απαρατήρητος από τον εκτροφέα και θα μας επιτρέψει να επωφεληθούμε από τη μη ύπαρξη ιδιωτικής αστυνομίας στο εκτροφείο για μελλοντικές επιδρομές και έρευνες.

22 Μαΐου – Ιταλία

Το βράδυ στις 14 Μαΐου του 2012, στην επαρχία του Como απελευθερώσαμε 12 κότες.
Βρίσκονταν στο σπίτι του εκτροφέα που συχνά τις πουλάει σε κινέζικο εστιατόριο της περιοχής.
Δεν ήταν εύκολο αυτήν τη φορά να τις απελευθερώσουμε γιατί μετά από τις πολλές φορές που έχουμε έρθει να πάρουμε ζώα, βρήκαμε το κοτέτσι απολύτως αδιαπέραστο.
Αλλά στο τέλος με την επιμονή μας και την επιθυμία μας να πάρουμε αυτά τα όντα από τους βασανιστές, σπάσαμε τα μεταλλικά σύρματα, κάναμε ένα μικρό άνοιγμα και μπήκαμε.
Τώρα τα κοτόπουλα είναι ελεύθερα και δε θα καταλήξουν σε ένα πιάτο.

ALF

23 Μαΐου – Καναδάς

Το βράδυ της 21ης Μαΐου στο Βανκούβερ 4 καταστήματα δέχθηκαν την επίσκεψη του ALF. Τα γουναράδικα Capilano, Speiser, Snowflake και Pappas καλύφθηκαν με κόκκινη μπογιά για να υπενθυμίζει στο κοινό το αθώο αίμα που χύνεται καθημερινά στο φαύλο εμπόριο γούνας. Ο Eugene Klein, ιδιοκτήτης του γουναράδικου Capilano είναι αρκετά ηλίθιος ώστε να τρέχει τις επιχειρήσεις του έξω από το βόρειο Βανκούβερ. Έτσι βάψαμε επίσης το αξίας $50,000 φορτηγό του και το ολοκαίνουργιο VW του.

Αυτή η δράση είναι αφιερωμένη στα χιλιάδες εκατοντάδες μινκ που υποφέρουν και πεθαίνουν στα άθλια, μολυσμένα εκτροφεία γούνας χαμηλότερα στην ηπειρωτική χώρα.

Για Megan Halprin από το γουναράδικο Snowflake:

Το μήνυμα έξω από το σπίτι σου λέει «το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση δεν περιλαμβάνει παρενόχληση και βανδαλισμούς». Ωραία, το δικαίωμα στο να επιβιώνεις δεν περιλαμβάνει βασανισμούς, καταπίεση και τη δολοφονία άλλων.

Δεν επισκεφθήκαμε το σπίτι σου επειδή ακόμα υπάρχει η απόδειξη της προηγούμενης επίσκεψης μας γραμμένη στο μπροστινό τοίχο σου. Φαίνεται υπέροχος.

Ακριβώς τώρα διεξάγεται η δημοπρασία Seattle Fur Exchange/American Legend ακριβώς απέναντι από τα σύνορα και δεκάδες χιλιάδες δέρματα από άγρια και εκτρεφόμενα πλάσματα δημοπρατούνται από το μεγαλύτερο μαλάκα. Αυτή η αρρωστημένη εκδήλωση είναι μια από τις μεγαλύτερες του είδους της. Θέλουμε οι συμμετέχοντες να γνωρίζουν ότι κάθε φορά που θα κάνουν ένα βήμα μπροστά, επωφελούμενοι από τη βία, την καταπίεση και την καταστροφή του φυσικού κόσμου, θα βρισκόμαστε ακριβώς πίσω τους να τους τρίζουμε τα δόντια. Θα σας ισοπεδώσουμε.

Ο νέος πόλεμος ενάντια στη γούνα έχει μόλις ξεκινήσει.

Δε θα σταματήσουμε ποτέ ΜΕΧΡΙ ΚΑΘΕ ΚΛΟΥΒΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟ.

ALF

29 Μαΐου – Αγγλία

Είχαμε πει ότι θα επιστρέψουμε σε αυτό το απαίσιο μικρό εκτροφείο και το κάναμε. Με το που φτάσαμε κατευθυνθήκαμε προς τον ανελκυστήρα και κόψαμε όσο το δυνατόν περισσότερα καλώδια και αγωγούς μπορούσαμε με τους κόφτες. Επίσης, κόψαμε τα καλώδια διαφόρων μηχανημάτων βαρέως τύπου συμπεριλαμβανομένου ενός γωνιακού τροχού. Όλα τα βρέφη γουρουνάκια διέφυγαν μαζί με τις μητέρες τους, αφήνοντας όλα αυτά τα ντροπιαστικά κλουβιά άδεια, με εξαίρεση κάποια γουρούνια που βρίσκονταν σε έναν κλειστό αχυρώνα. Ήρθε η ώρα να κλείσει αυτό το εκτροφείο, ήρθε η ώρα λέμε, και αν όχι, θα επιστρέψουμε!

ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ! – ALF

30 Μαΐου – Γερμανία

Στην εφημερίδα Kieler Nachrichten γράφτηκε ότι οι αφίσες για επερχόμενη παράσταση του τσίρκο Charles Knie καταστράφηκαν στην πόλη Rendsburg (Schleswig-Holstein).

31 Μαΐου – Γερμανία

Κατά τη διάρκεια του Μαΐου, τρεις πύργοι κυνηγιού κατεδαφίστηκαν κοντά στο Ainring (Bavaria). Σύμφωνα με την εφημερίδα Oberbayerisches Volksblatt θεωρούνται ύποπτοι «μαχητικοί» ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων.