Οκτώβριος 2012

1 Οκτωβρίου – Ισπανία

Περισσότερες από 500 αφίσες τσίρκου έχουν καταστραφεί στη Zaragoza. Συνθήματα με σπρέι έχουν γραφτεί στο τσίρκο.

2 Οκτωβρίου – Ιταλία

Αναφορά στο Coordinamento Contro il Mega Macello:

Λάβαμε ανώνυμα αυτό το υλικό, το οποίο γυρίστηκε στο εσωτερικό κάποιων εκτροφείων στη Lombardy (Ιταλία), που μας επιφύλασσε και μια έκπληξη: την απελευθέρωση 3 μωρών γουρουνιών. Αυτό το βίντεο στάλθηκε σε μας ως στήριξη της εκστρατείας ενάντια στο κτίσιμο του μεγαλύτερου σφαγείου της Ευρώπης (εκστρατεία Contro il Mega Macello).

http://www.youtube.com/watch?v=VssHSNQtaLQ

Οι γυρισμένες σκηνές εκθέτουν καθημερινές καταστάσεις της ζωής του εγκλεισμού και της εκτροφής ζώων. Αυτό είναι το φυσιολογικό, δεν είναι κάποια ακραία περίπτωση. Τα έμβια όντα αντιμετωπίζονται σαν αγαθά, αντικείμενα, των οποίων η σάρκα τους το κρέας, θρέφει μια βιομηχανία που αποκομίζει κέρδος από την εκμετάλλευση τους.
Τα εκτροφεία είναι μέρη βασανισμού και πόνου, είναι σαν σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου η ζωή είναι τσαλαπατημένη από την απληστία ενός συστήματος, το οποίο από τον εκτροφέα ως τον καταναλωτή συνθλίβει την ύπαρξη αισθανόμενων πλασμάτων, εκμηδενίζοντας τα σε πηγές ή αγαθά για κατανάλωση.

Το πρώτο βήμα για τη διάσωση ζωής είναι να εξαλείψει κανείς κάθε προϊόν ζωικής προέλευσης από τις καθημερινές του συνήθειες, υιοθετώντας ένα βίγκαν τρόπο ζωής. Ένας άλλος τρόπος να προσφέρει κανείς ελευθερία σε αυτούς τους σκλάβους είναι η άμεση δράση.
Βλέποντας τις φωτογραφίες αυτής της απελευθέρωσης γεμίζουν οι καρδίες μας με χαρά, επειδή αυτά τα τρία πλάσματα δε θα σταλθούν στο σφαγείο, δε θα θανατωθούν και δε θα γίνουν τροφή. Θα είναι τρία ελεύθερα γουρούνια, ελεύθερα να κυλιστούν μέσα στη λάσπη τις ζεστές ώρες της ημέρας, ελεύθερα να κάνουν τούμπες και να αράξουν πάνω σε αχυρένια στρώματα, ελεύθερα να αναπτύξουν τη δική τους προσωπικότητα και ελεύθερα να ακολουθήσουν τα ένστικτα τους.

Αυτό το βίντεο αφιερώνεται στους ολλανδούς ακτιβιστές του “Barchem4”, θύματα της καταστολής. Αυτόν το μήνα αντιμετωπίζουν μια σκληρή δίκη, κατηγορούμενοι για την απελευθέρωση 5.000 μινκ από εκτροφείο κοντά στην πόλη του Barchem. Επίσης, θέλουμε να το αφιερώσουμε σε όλους όσους υποστηρίζουν την άμεση δράση και τον αγώνα για την απελευθέρωση των ζώων.

Ενάντια σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης, κυριαρχίας και διάκρισης.
Ενάντια στο σπισισμό.
Διάλεξε στρατόπεδο.

Coordinamento Contro il Mega Macello (συντονιστικό ενάντια στο μεγαλύτερο σφαγείο)

http://www.controilmegamacello.net
http://www.facebook.com/controilmegamacello
Liberazione di tre maiali

3 Οκτωβρίου – Γερμανία

Το βράδυ της 29ης Σεπτεμβρίου «Δεν είμαι κοτομπουκιά» γράφτηκε αρκετές φορές σε τοίχους σε σχολεία στο Lueneburg της Γερμανίας.
Θα ακολουθήσουν περισσότερα συνθήματα…

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

ALF

3 Οκτωβρίου – Σουηδία

Το βράδυ στις 3 Οκτώβρη, 5 λίτρα βενζίνης και δυο εκρηκτικοί μηχανισμοί πετάχτηκαν μέσα από παράθυρο στο κατάστημα Jerndahls Skins & Leather στην Kumla. Έγινε προσπάθεια και πριν από μια εβδομάδα, αλλά ανεπιτυχώς. Αλλά αυτήν τη φορά πρέπει να κάηκε ακόμα και το έδαφος! Δε θα είστε ποτέ ξανά σε θέση να βγάζετε κέρδη από το θάνατο αθώων πλασμάτων!

DBF

5 Οκτώβριου – Αγγλία

Σε 9 πέρδικες δόθηκε η ευκαιρία για λευτεριά μετά την απελευθέρωση τους από στύλο κατά τη διάρκεια μιας νύχτας του Σεπτέμβρη. Λίγες θα πεθάνουν μέσα από το κυνήγι, αλλά τώρα όλες έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν τη ζωή τους στο άγριο περιβάλλον εκεί όπου ανήκουν.
Μέχρι όλοι να είμαστε ελεύθεροι

6 Οκτωβρίου – Ιταλία

Βράδυ 18 Σεπτεμβρίου Ponte Alto / Modena (Ιταλία).

Τοποθετήσαμε εκρηκτικό μηχανισμό κάτω από βαν μεταφοράς κρεάτων που ανήκει στην εταιρεία κρεάτων AIA/Veronesi.
Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης η έκρηξη ακούστηκε σε απόσταση χιλιομέτρων και το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς.

A.L.F. / Bastardi Senza Gloria

7 Οκτωβρίου – Καναδάς

Σύμφωνα με την Επιτροπή Γούνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, τις πρώτες πρωινές ώρες στις 21 Σεπτέμβρη, η περιμετρική περίφραξη κόπηκε. 200 μινκ ελευθερώθηκαν από τα κλουβιά τους στο εκτροφείο Oakwood (οδός 3708 Baker) στους καταρράκτες Niagara στο Ontario.

8 Οκτωβρίου – Ισπανία

Με την ευκαιρία, ή μάλλον επειδή είχαν αφήσει τις τελευταίες τους αναπνοές λαχανιασμένα για οξυγόνο και ήμασταν οι μοναδικοί που θα ήθελαν να κάνουν κάτι για να τα σώσουν, ακτιβιστές από το Leon Vegano είδαν την εξής εικόνα: χιλιάδες ψάρια να σπαρταράνε στη λάσπη, προσπαθώντας να βρουν ένα μέρος να βυθιστούν ώστε να αναπνεύσουν ξανά, ένα μέρος που θα θέσει ένα τέλος σε αυτόν τον πραγματικά τρομερό και απαίσιο εφιάλτη τους, έναν εφιάλτη που ο χώρος τους γίνεται όλο και μικρότερος, παραμένοντας για καιρό χωρίς οξυγόνο ανίκανα να αναπνεύσουν, έναν εφιάλτη στον οποίο οι άνθρωποι ήρθαν να τα απαγάγουν και στην συνέχεια να τα δολοφονήσουν, όπου τα πουλιά και οι σφήκες ψάχνουν για φαγητό και τα τρώνε ζωντανά, ανίκανα να φύγουν. Η παραίτηση είναι το μόνο πράγμα που τους έχει απομείνει καθώς πεθαίνουν παγιδευμένα στην λάσπη.

Πως θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά; Ήμασταν πολύ νευρικοί όταν μάθαμε οτι ο ποταμός ήταν το ασφαλέστερο μέρος να τα ελευθερώσουμε, την ίδια ώρα που προετοιμαζόμασταν να κάνουμε τη διάσωση με τα λίγα μέσα που είχαμε. Ακόμα και γνωρίζοντας ότι ήταν παράνομο να τα πάρουμε από εκεί καθώς ήταν προστατευόμενη περιοχή, μέσα σε λίγα λεπτά ήμασταν καθοδόν, η νύχτα έπεφτε, προσπαθώντας να κινηθούμε με τη λάσπη να φτάνει ως τα γόνατα. Μερικές φορές πατάγαμε τα άψυχα σώματα τους και γεμίζαμε από δυστυχία. Εντωμεταξύ, άλλοι άνθρωποι έρχονταν να τα απαγάγουν για την ευχαρίστηση του ουρανίσκου τους.

Εκείνο το βράδυ καταφέραμε να σώσουμε 86 ζωές που θα μπορούσαν να αισθανθούν την ελευθερία ξανά, να αναπνεύσουν, να κολυμπήσουν και να φάνε χωρίς φόβο, τα είδαμε να κολυμπάνε στο σκοτάδι της νύχτας και αυτό αποτέλεσε μια μαγική στιγμή την οποία δε θα ξεχάσουμε ποτέ.

Το επόμενο πρωινό επιστρέψαμε με το μοναδικό άτομο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας και κατά τη διάρκεια της ημέρας καταφέραμε να διασώσουμε και να ελευθερώσουμε πάνω από 2000 ψάρια προτού οι άνθρωποι επιστρέψουν για να τα απαγάγουν, προτού πεθάνουν από τις σφήκες και την ασφυξία, πριν την αδιαφορία των πολλών. Η λάσπη βγήκε από τα στόματα και τα βράγχια τους. Πολλά πέθαναν πριν από την άφιξη μας άλλα μερικά επιβίωσαν μετά τη διάσωσή μας.

Έχουν απελευθερωθεί σε διάφορα μέρη του ποταμού ώστε να αποφευχθεί ο εντοπισμός τους και η απαγωγή τους από τους ανθρώπους. Δε θα πούμε την ονομασία της τοποθεσίας ώστε να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια τους.

Εκεί στη λάσπη υπήρχαν τα σώματα χιλιάδων άλλων τα οποία θα μπορούσαν να έχουν σωθεί αν είχαμε επίγνωση της κατάστασης τους. Αισθανόμαστε μια μεγάλη χαρά και μια τεράστια θλίψη.

Θεωρούνται τροφή, σαν ένα είδος το οποίο πρέπει να διατηρηθεί, θεωρούνται διαθέσιμοι πόροι των ανθρώπων. Ωστόσο, στην πραγματικότητα είναι πλάσματα που είναι ικανά να αισθάνονται, με τα δικά τους ενδιαφέροντα, όπως κάθε άνθρωπος, και χιλιάδες αναγκάστηκαν να πεθάνουν πριν από τα αδιάφορα βλέμματα των άπληστων ανθρώπων, μακριά από το αίσθημα της παραμικρής συμπάθειας, αιχμαλωτίζοντας τα για να εξασφαλίσουν το θάνατο τους.

Η αδιαφορία φαίνεται να μη γνωρίζει όρια. Αναρωτιόμαστε αν ίσως δεν ήταν ψάρια, εάν ήταν σκυλιά, χιλιάδες σκυλιά που πέθαιναν. Θα ήταν μόνο τρία άτομα;

Τα σκυλιά και τα ψάρια είναι διαφορετικά, αλλά ισότιμα σε κάτι: έχουν την ικανότητα να αισθάνονται και να έχουν τα δικά τους ενδιαφέροντα. Αυτοί που δεν ήρθαν να βοηθήσουν επειδή ήταν μερικά μόνο «θαλασσινά» πρέπει να προβληματιστούν σχετικά με αυτό.

Δε θα ζητήσουμε συμπόνια ή φιλανθρωπία έτσι ώστε κάτι τέτοιο να μην ξανασυμβεί, αυτό που θα ζητήσουμε είναι ΣΕΒΑΣΜΟΣ. Από σεβασμό, γίνε βίγκαν!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας τους Codi και Nacho (Asturias) που μας βοήθησαν να δημοσιεύσουμε την ανακοίνωση στο Facebook καθώς είχαμε τη σύνδεση του ίντερνετ κομμένη και την Patty που ήρθε νωρίτερα. Ευχαριστούμε πολύ αυτήν που έσωσε τόσα πολλά πλάσματα σε τόσο λίγο χρόνο.

Η αδιαφορία σας τα καταδικάζει. Να θυμάστε ότι μια απλή χειρονομία σας μπορεί να σώσει χιλιάδες ζωές, είσαστε η μοναδική τους ελπίδα και αν παραμείνετε αδρανείς, θα πεθάνουν.

8 Οκτωβρίου – Αγγλία

Διεσώσαμε περισσότερες από 20 κότες από εκτροφείο το Σεπτέμβριο. Τώρα όλες βρίσκονται σε νέα σπίτια.

8 Οκτωβρίου – Ιταλία

100 διαφημιστικές αφίσες του τσίρκο Bellucci αφαιρέθηκαν και καταστράφηκαν στη βόρεια Ιταλία.

9 Οκτωβρίου – Αγγλία

Επισκεφθήκαμε έναν κτηνοτρόφο ο οποίος πουλάει διάφορα ζώα σε εκτροφείς. Όλα βρίσκονται σε άθλιες συνθήκες μέσα σε ένα σκοτεινό υπόστεγο. Συχνά μένουν χωρίς νερό ή χωρίς φαγητό και τα νεκρά και ακρωτηριασμένα ζώα δεν αποτελούν άγνωστο θέαμα. Διεσώσαμε 2 οικογένειες από ινδικά χοιρίδια και 2 πουλιά που βρίσκονταν σε πολύ μικρό κλουβί. Τα ινδικά χοιρίδια βρίσκονται σε θεραπεία για δαγκωματιές και δερματικές παθήσεις.

9 Οκτωβρίου – Σουηδία

Τη νύχτα στις 7 Οκτωβρίου, κάναμε μια επίσκεψη στον ιδιοκτήτη του Jerndahls skins and leather στην Kumla. Σ’ένα από τα αυτοκίνητά του βάλαμε φωτιά. Αυτό είναι απλά μια προειδοποίηση για το τι θα ακολουθήσει ένα δε βάλεις ένα τέλος στη συμμετοχή σου στο αιματοβαμμένο εμπόριο δέρματος ΤΩΡΑ!!!

DBF

9 Οκτωβρίου – Ιταλία

Βίντεο: http://directaction.info/news_oct09_12.htm

Το βράδυ στις 10/07/2012 μπήκαμε στο σφαγείο Colle Val d’Elsa (στη Σιένα) και βάλαμε φωτιά στο ηλεκτρικό σύστημα και στο σύστημα εξαερισμού, θέτοντας όλα τα μηχανήματα εκτός λειτουργίας.

Στη μνήμη όλων των ζώων που δολοφονήθηκαν στα σφαγεία.

ALF

10 Οκτωβρίου – Αγγλία

2 μικρά πουλιά ελευθερώθηκαν από ένα φίσκα, μικρό κλουβί σε pet shop. Τα πουλιά πουλιόντουσαν για £30 το καθένα, έτσι η απώλεια των £60 σε αυτό αγωνίζεται ενάντια στα pet shop. Κάθε τι μικρό βοηθάει!

Animal Lib (απελευθέρωση των ζώων)

10 Οκτωβρίου – Ουκρανία

Ουκρανία, Κίεβο
Εκσκαφέας κάηκε

Το βράδυ στις 02/10/2012 ανώνυμοι ακτιβιστές επιτέθηκαν σε ένα εργοτάξιο στο ‘Bald Mountain’ (φαλακρό βουνό). Ένας εκσκαφέας LIEBHERR παραδόθηκε στις φλόγες.
Link: http://wikimapia.org/#lat=50.3891043&lon=30.5495088&z=16&l=0&m=b
Βρίσκουμε την ευκαιρία να αναφερθούμε σε μια παρόμοια δράση στην ίδια τοποθεσία στις 20/03/2012 (http://nature-first.info/2012/03/20/forest-svyatoshyno/).

Αναφορά στο http://vk.com/anarcho.ecoline:

Δέντρα καρφώθηκαν στο δημοτικό πάρκο του Ternopol, Ουκρανία

Αυτή η δράση είναι απάντηση στα αναπτυξιακά σχέδια της τοπικής κατασκευαστικής εταιρίας, που σκοπεύει να καταστρέψει ένα δημόσιο πάρκο για να φτιάξει ιδιωτικά τετράγωνα κατοικιών.

Καρφώσαμε δέντρα με τεράστια καρφιά, έτσι ώστε ο εργολάβος να πρέπει να φέρει βαρύ εξοπλισμό για να καταστρέψει αυτά τα καρφιά. Αλλά μπορούμε να «περιποιηθούμε» και τα κατασκευαστικά μηχανήματα επίσης το ίδιο καλά!

11 Οκτωβρίου – Γερμανία

Κατά τη διάρκεια της νύχτας από Τετάρτη σε Πέμπτη, γράψαμε με μαύρο σπρέι “κάθαρμα χασάπη καλύτερα τρέχα”, “δολοφόνος” και “ALF” σε κρεοπωλείο στην Essen-Steele.
Δε θα υπάρξει καμία ειρήνη όσο συνεχίζουν να δουλεύουν με εκμεταλλευτές ζώων.

17 Οκτώβρη- Η.Π.Α.

Οι βαλτότοποι Puyallup δέχονται επίθεση από μια ιδιωτική εταιρία υλοτομίας την οποία δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να ταυτοποιήσουμε. Η επίθεση αυτή έγινε στο φαράγγι RD. Έγιναν μικρής έκτασης ζημιές σε έναν υδραυλικό εκσκαφέα, ως προειδοποίηση. Αν συνεχίσουν, οι επιθέσεις μας θα κλιμακωθούν.

20 Οκτώβρη – Ιταλία

Ανώνυμη αναφορά από Informa-Azione:

Ενάντια στην εκμετάλλευση των ανθρώπων, των ζώων και της γης.

Το βράδυ μεταξύ της Πέμπτης 18 και της Παρασκευής 19 Οκτώβρη, πολλά καταστήματα στο Τορίνο χτυπήθηκαν. Διάφορες ζημιές έγιναν στα κτίρια (κυρίως σπάστηκαν παράθυρα), κλειδαριές σφραγίστηκαν με υγρό χάλυβα και «ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ», «ΕΜΠΟΡΟΙ ΘΑΝΑΤΟΥ», «ΚΡΕΑΣ=ΘΑΝΑΤΟΣ» γράφτηκαν με κόκκινη και μαύρη μπογιά. Αυτή η δράση είναι μια απάντηση στην εκμετάλλευση των ζώων αλλά επίσης και των ανθρώπων και του πλανήτη που ζούμε. Τα McDonald’s είναι παρόντα σε όλον τον κόσμο σερβίροντας «γρήγορο φαγητό» το οποίο θέλουν να περάσουν ως τροφή, επωφελούμενοι το ψέμα, την εκμετάλλευση των εργαζόμενων και την εκμετάλλευση και το θάνατο εκατομμυρίων μεμονωμένων ζώων, ζώων που χρησιμοποιούνται σαν μηχανές για την παραγωγή κέρδους.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ στον άνθρωπο, στα ζώα και στη φύση.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΛΟΥΒΙ
ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ.

Ατομικότητα ενάντια στην εκμετάλλευση

21 Οκτωβρίου – Γερμανία

Σύμφωνα με τοπική εφημερίδα, την προηγούμενη εβδομάδα έξι πύργοι κυνηγιού κοντά στην πόλη Groß-Umstadt χτυπήθηκαν ή πριονίστηκαν και καταστράφηκαν ολοσχερώς. 13 πύργοι κυνηγιού καταστράφηκαν επίσης στα βουνά κοντά στο Darmstadt τον Μάιο. Πύργοι αλλού στην περιοχή Rhine-Main ανατράπηκαν και πυρπολήθηκαν. Ο Christian Peter, κυνηγός της περιοχής, είπε στον τύπο, «δεν είναι διασκεδαστικό να είσαι κυνηγός, επειδή συχνά δεχόμαστε επιθέσεις». Οι πύργοι κυνηγιού καταστρέφονται τόσο συχνά κοντά στο σπίτι του στην πόλη Dietzenbach, που σταμάτησε την ανοικοδόμηση τους.

23 Οκτώβρη – Αγγλία

Κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου / Αυγούστου θέσαμε σε εφαρμογή μια νέα επίθεση στα κυνηγετικά καταφύγια σε όλη τη χώρα. Οι κυνηγητικοί πύργοι αναποδογυρίστηκαν και καταστράφηκαν, παγίδες και φάκες αφαιρούνται επανειλημμένως και πουλιά απομακρύνθηκαν από κλουβιά. Ο φύλακας του χώρου και των πτηνών σαστισμένος, έχοντας την αποστολή να μας πιάσει, έβαλε μια σπασμένη παγίδα (την οποία προηγουμένως είχαμε αφαιρέσει) και τοποθέτησε μια κάμερα με την ελπίδα να καταγράψει τα πρόσωπα μας την ώρα της δράσης. Δυστυχώς για σένα, Graham (φύλακας), αντιληφθήκαμε την κάμερα, η οποία ήταν καλά κρυμμένη πίσω από μερικά φύλλα σε ένα δέντρο. Τώρα έχουμε κάποιες φανταστικές φωτογραφίες σου και των φίλων σου από όταν κάνατε την εγκατάσταση της κάμερας και έχουμε δει τα πάντα που έχετε κάνει τον περασμένο μήνα. Τώρα θα χρησιμοποιούμε (τη δική μας πλέον) £180 κάμερα ώστε να σας βλέπουμε. Καλή προσπάθεια, αλλά όχι όσο καλή θα έπρεπε, Graham! Όχι αρκετά καλή!

Παρακολουθούμε πάντα – Animal Liberation Front

24 Οκτωβρίου – Γερμανία

Τα τοπικά μίντια αναφέρουν ότι τρεις κυνηγητικοί πύργοι κοντά στο χωριό Weddersleben (Σαξονία- Άνχαλτ) καταστράφηκαν την προηγούμενη βδομάδα. Οι καταστροφές υπολογίζονται σε 4500 ευρώ.

Επίσης, ένας κυνηγητικός πύργος καταστράφηκε σε βουνό κοντά στο Staufenberg (κάτω Σαξονία).

26 Οκτωβρίου – Σουηδία

10/25/12

Τις πρώτες πρωινές ώρες φωτίσαμε τον ουρανό για όλους τους άγριους.

Θέλουμε να στείλουμε αυτό το μήνυμα σε όλους τους βασανιστές ζώων και τους εκμεταλλευτές της φύσης.

Ξέρουμε πώς να σας βρούμε και θα επιτεθούμε! Δε θα ρωτήσουμε ευγενικά πια.
Τώρα ήταν η σειρά του Anders Olof Adolf Ekblom να αισθανθεί τη θερμότητα. Ο Anders είναι πρόεδρος της AstraZeneca Sverige AB, διευθυντικό στέλεχος αντιπρόεδρος, Development AZ Int.

Η AZ είναι μια από τους μεγαλύτερους πελάτες της Huntingdon Life Sciences, μια εταιρεία που από μόνη της σκοτώνει 500 ζώα την ημέρα. Με το να είναι πελάτης η AZ πληρώνει για το βασανισμό εντός της HLS και την κάνει να ευθύνεται το ίδιο πολύ για το τι συμβαίνει μέσα στις πύλες της HLS όσο και η ίδια η HLS.

Κάψαμε το ωραίο σου AUDI A6 στο δρόμο Kulörgränd 6, Jarfalla, στη Σουηδία, με την ελπίδα ότι ίσως τώρα πάρεις το μήνυμα και σταματήσεις τις συναλλαγές σου με την HLS.

Αν θέλετε να ζητήσετε από τον Anders ‘Adolf’ Ekblom να σταματήσει τις συναλλαγές του με την HLS μπορείτε να τον καλέσετε στο τηλέφωνο του +46(0)858 033 429

Μέχρι όλοι να είναι ελεύθεροι
και κάθε κλουβί άδειο

Μέτωπο απελευθέρωσης ζώων (Animal Liberation Front)
ALF

28 Οκτωβρίου – Τσεχία

Ανοιχτή διάσωση XXIII (Οκτώβριος 2012)

12 κότες διασώθηκαν από περιττό πόνο και βίαιη δολοφονία. Έχουν μεταφερθεί σε ένα νέο, ασφαλές σπίτι όπου τώρα θα ζήσουν στο γρασίδι, τον ήλιο και τον καθαρό αέρα. Θα είναι σε θέση να ανοίξουν τα φτερά τους και να τρέξουν και οι πιο αδύναμες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεφύγουν από τις πιο δυνατές. Διάδωσε το.

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στην διάσωση και τον καθένα που προσέφερε κάποια χρήματα σε αυτή την προσπάθεια.

30 Οκτωβρίου – Αγγλία

Βίντεο: http://directaction.info/news_oct30_12.htm

Προς το τέλος του καλοκαιριού, 15 πάπιες διασώθηκαν από εκτροφείο στην νότια Αγγλία. Προορίζονταν να σκοτωθούν για το γεύμα κάποιου, τώρα όμως κολυμπάνε ελεύθερες. Χρειάζεται τόσο λίγο χρόνο και χρήματα για να πάρεις λίγα ζώα μακριά από τις καταπιεστικές βιομηχανίες και πολλά από αυτά τα ζώα μπορούν να ελευθερωθούν άμεσα στο φυσικό τους περιβάλλον μέσα σε λίγες ώρες.
Οι πάπιες δεν είχαν πρόσβαση σε νερό και ήταν σαφώς νέες στο κολύμπι.
Για να τις δείτε στο ξεκίνημα της νέας τους ζωής, χρησιμοποιείστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://secure.vimeo.com/52418644

31 Οκτώβριου – Ρωσία

Στέλνουμε τους φλογερούς χαιρετισμούς μας στους αναρχικούς συντρόφους που βρίσκονται στη φυλακή: τους Yana Terenina και Aleksandra Dukhanina. Θα επωφεληθούμε αυτής της ευκαιρίας για να θυμίσουμε σχετικά με τη Yana Terenina και το πεπρωμένο της. Φυλακίστηκε μετά από ένα περιστατικό κοντά στο εμπορικό κέντρο “Atrium” στην Μόσχα. Καυγάς ξέσπασε μεταξύ της Yana και μιας γοητευμένης από γούνες κυρίας. Κατά τη διάρκεια του καυγά, ο σύζυγος της κυρίας διάλεξε να ενταχθεί στο συμβάν, ενώ η κυρία χρησιμοποίησε μαχαίρι σαν όπλο. Μετά τη δίκη ο δικαστής αποφάσισε να αποδοθούν στη Yana και την φίλη της Maksim κατηγορίες για «ένοπλη ληστεία». Η γοητευμένη από τις γούνες κυρία απέρριψε όλες τις προσφορές για ειρηνική επίλυση της διαφωνίας.

Η Aleksandra Dukhanina είναι εν αναμονή δίκης σχετικά με δημόσια ανυπακοή κατά τη διάρκεια μαζικών διαδηλώσεων στις 06/05/2012, όταν αστυνομικές δυνάμεις προκάλεσαν βιαιοπραγίες.
Το βράδυ μεταξύ 28 και 29 Οκτωβρίου καταστρέψαμε έναν υποσταθμό ηλεκτρισμού που δίνει ενέργεια σε κυνηγητικό θέρετρο στο Tver. Χρησιμοποιήσαμε κόφτες για να σπάσουμε τις κλειδαριές και να αποκτήσουμε πρόσβαση στο εσωτερικό του σταθμού. Τοποθετήσαμε δυο εμπρηστικούς μηχανισμούς (5 λίτρα βενζίνης έκαστος), ανάψαμε το φυτίλι και αποχωρήσαμε προς το δάσος.

Καθώς κινούμασταν στο βουνό συνεχίσαμε να συναντάμε κυνηγητικά μέρη με σκυλιά. Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε για να τα αποφύγουμε. Μετά πέσαμε πάνω σε ένα κυνηγητικό δόλωμα (εγκατάσταση ταΐσματος για αγριογούρουνα και ελάφια). Αρχικά του κάναμε κάποιους βανδαλισμούς, αλλά μετά από σύντομη συζήτηση αποφασίσαμε να το κάψουμε ολοσχερώς. Σύντομα ο τόπος κατέληξε φλεγόμενος.

– αγριογούρουνα, ALF-FAI