Σεπτέμβριος 2012

1 Σεπτεμβρίου – Αγγλία

Υπήρχε υψηλή ασφάλεια γύρω από τα υπόστεγα, κάμερες, φώτα, προειδοποιήσεις “σκυλιά στο χώρο”, μεγάλα και αγκαθωτά συρματοπλέγματα. Τι κρύβει; Αυτό δε μας εμπόδισε στο ελάχιστο, μπήκαμε και βγήκαμε σε 5 λεπτά με πάνω από 40 χαρούμενες πάπιες. Όλες έχουν εξεταστεί από κτηνίατρο και δέχθηκαν θεραπεία για τα τραύματα τους και τα προβλήματα υγείας.

ANIMAL LIBERATION FRONT

2 Σεπτεμβρίου – Ισπανία

Δυστυχώς στις αυλές των χωριών τα μη ανθρώπινα ζώα περιορίζονται σε μικρά κλουβιά και περνούν τη σύντομη ζωή τους εκτρεφόμενα για να θανατωθούν τελικά για να γίνουν μέρος ενός πιάτου φαγητού.

Αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός σε ένα έρημο, απόμακρο χωριό, αλλά περισσότερο έτσι είναι τα περίχωρα της Βαλένθια. Και όπως ξέρουμε, είναι μια κοινή πρακτική στις περισσότερες πόλεις της Ισπανίας.

Αυτό συνέβη αυτήν τη φορά. Ένας ηλικιωμένος άντρας που εξέτρεφε κοτόπουλα και κουνέλια εισήχθη στο νοσοκομείο και πέθανε δυο μέρες αργότερα. Την ημέρα εκείνη υπήρχαν πάνω από 50 ζωές κλειδωμένες σε ένα χώρο 4 επί 2 μέτρα.

Η οικογένεια του γνώριζε ότι θα πεθάνει, γιατί οι γιατροί τους είχαν ενημερώσει, έτσι κατά τη διάρκεια των επόμενων 48 ωρών έψαξαν το σπίτι του και πήραν σχεδόν 20 κοτόπουλα και 20 κουνέλια.

Είχαν απειληθεί να το κάνουν, επειδή αυτοί ήθελαν «δωρεάν κρέας» και δεν ήθελαν να σπαταλήσουν τα χρήματα τους για κάτι αν δεν υπήρχε «κάποιος λόγος ή όφελος» να το κάνουν.

Έτσι λοιπόν δεν το ξανασκέφτηκαν, πήραν περίπου 40 ζώα να τα σκοτώσουν. Ξέχασαν ότι αυτά τα μη ανθρώπινα ζώα δε γεννήθηκαν για να μπορούν να τρώνε δωρεάν κρέας, αλλά αντίθετα είχαν τα δικά τους ενδιαφέροντα, τους δικούς τους φόβους και επιθυμίες, τις δικές τους προσωπικότητες, τις δικές τους καρδιές και τις δικές τους ζωές. Για αυτούς τους ανθρώπους με τις σκοτεινές καρδιές σημαίνει λίγες ώρες προσπάθειας, συμπεριλαμβάνοντας την απομάκρυνση τους, το να τα σκοτώσουν και το να τα φάνε, αλλά για αυτά τα μη ανθρώπινα ζώα, αυτό θα είναι το τέλος της ζωής τους. Μια θλιβερή ζωή, κλειδωμένα σε κάποιο βρώμικο περίβλημα χωρίς τον ήλιο να τα χαϊδεύει, στην εσωτερική αυλή ενός σπιτιού. Δε θα γνωρίσουν ποτέ το γρασίδι ή δε θα νιώσουν ποτέ τη βροχή να μουσκεύει τα σώματα τους.

Όταν ένας συγγενής του ηλικιωμένου άντρα διαπίστωσε ότι η υπόλοιπη οικογένεια έχει καταλάβει το μέρος χωρίς να περιμένει να περάσει κάποιος χρόνος από το πένθος, πήρε 5 κοτόπουλα με ασφάλεια και φώναξε εμάς να διασώσουμε τα 12 εναπομείναντα κουνέλια. Πήγαμε αργότερα, όταν ξέραμε ότι η οικογένεια δε θα ήταν εκεί και τα πήραμε. Ένα από τα κουνέλια, το μικρότερο ηλικιακά το οποίο δεν ήταν πάνω από τεσσάρων μηνών, είχε αποκεφαλιστεί και το σώμα του βρισκόταν στην κατάψυξη. Αυτός ή αυτή δεν είχε την τύχη με το μέρος του/της.

Τώρα είναι σε σπίτια, μακριά από όλα όσα έχουν συμβεί, μερικά είναι νευρικά και άλλα είναι πιο ήρεμα. Έχουν δει τους αδερφούς και τις αδερφές τους, τους γονείς ή τα παιδιά τους να πεθαίνουν.

Ήταν γεμάτα με ψύλλους και τσιμπούρια, μερικά με πληγές στο δέρμα τους, άλλα με το μισό αυτί να λείπει. Αλλά το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι τώρα έχουν ξεφύγει από την κόλαση, έχουν αφήσει πίσω τους εφιάλτες. Τώρα πρέπει να βιώσουν τη ζεστασιά ενός σπιτιού για να αναπληρώσουν όσα έχουν περάσει. Επειδή είναι δίκαιο να δίνεις ένα κομμάτι ουρανού σε κάποιον που έχει ζήσει τη ζωή του στην κόλαση.
Μικροί γούνινοι επιζώντες με τα μεγάλα αυτιά, μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή σας περιμένει και σας υποσχόμαστε ότι θα περπατήσετε στο γρασίδι, θα λιάζεστε, θα νιώσετε τη βροχή πάνω στα σώματα σας και θα ζήσετε μέχρι τα γεράματα και κανένα ανθρώπινο χέρι δε θα αφαιρέσει τη ζωή από εσάς.

Απελευθέρωση των Ζώων και της Φύσης (Animal and Earth Liberation)

3 Σεπτεμβρίου – Αγγλία

Στις 22 Αυγούστου 2012 το ALF έσπασε κλειδαριές και απελευθέρωσε 132 βρέφη κοτόπουλα από μια εντατική μονάδα εκτροφής κοτόπουλων στην Αγγλία. Όλα πήγαν σε σπίτια βίγκαν για να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους με ευτυχία και ελευθερία.

Βασανιστές των ζώων, να μας περιμένετε κάθε βράδυ όταν θα είστε στο κρεβάτι. Δε θα σταματήσουμε ποτέ μέχρι να σταματήσετε να βασανίζετε και να δολοφονείτε τους ανήμπορους.

Για την απελευθέρωση των ζώων πάντα

The ALF

4 Σεπτεμβρίου – Αγγλία

Καθώς τα νέα «εμπλουτισμένα» κλουβιά τέθηκαν σε λειτουργία, σκεφτήκαμε ότι πρέπει να τσεκάρουμε ένα από τα μεγαλύτερα βιομηχανικά εκτροφεία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Βρήκαμε ακόμα νεκρά, κουτσά και καταθλιπτικά πουλιά παρατεταγμένα, σε πάνω από 10 σειρές σε ύψος και σε 10 σειρές σε μήκος σε ένα μόνο από τα τρία υπόστεγα του εκτροφείου. 7 κότες απελευθερώθηκαν για να αισθανθούν τα πόδια τους στο χορτάρι, τα φτερά τους στον αέρα και την ελευθερία να κινούνται χωρίς περιορισμούς. Θα επιστρέψουμε…

5 Σεπτεμβρίου – Αγγλία

Στο Norfolk του Ηνωμένου Βασιλείου, στις 26 Αυγούστου του 2012, ένα βάναυσο βιομηχανικό εκτροφείο που αναπαράγει πάπιες για κρέας, στο οποίο ταΐζονται για να αναπτυχθούν με διεγερτικές χημικές τροφές και δεν έχουν καμία πρόσβαση σε νερό για να κολυμπήσουν και να ζήσουν με το φυσικό τους τρόπο, ανοίξαμε το οπφράχτη, σπάσαμε τις πόρτες και απελευθερώσαμε 123 φυλακισμένους, οι οποίοι έχουν σταλεί προσωρινά σε στοργικά σπίτια και σύντομα θα ελευθερωθούν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Αυτό δεν είναι δύσκολο, όλοι εσείς οι συμπονετικοί άνθρωποι ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ! Ανέλαβε δράση απόψε. Χτυπήστε τους σκληρά και χτυπήστε τους ακριβώς εκεί που πονάνε. Δε χρειάζεται να είστε νίντζα για να απελευθερώσετε, απλά χρειάζεστε καλούς κόφτες, μερικά γερά κουτιά και σπίτια που να προσφέρονται από άτομα που εμπιστεύεστε.

Μέχρι όλα τα κλουβιά να είναι άδεια και όλοι οι φυλακισμένοι ελεύθεροι από την καταπίεση και την εκμετάλλευση, θα συνεχίσουμε τον πόλεμο.

Για δικαιοσύνη και ελευθερία για όλους

The ALF

6 Σεπτεμβρίου – Αγγλία

Το ALF μπήκε σε βιομηχανικό εκτροφείο και απελευθέρωσε 7 πάπιες που δεν είχαν πρόσβαση σε νερό. Όλες έχουν μεταφερθεί σε καλά σπίτια.

Μέχρι κάθε κλουβί να είναι άδειο,

The Animal Liberation Front (Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων)

7 Σεπτεμβρίου – Ελβετία

Στις 20 Αυγούστου στη Βέρνη της Ελβετίας, το γουναράδικο που δέχθηκε επίθεση στις 4 Αυγούστου, χτυπήθηκε για ακόμα μια φορά με μπογιές, με συνολική ζημία υπολογιζόμενη σε πάνω από 150.000 ευρώ. Το κατάστημα πιθανότατα θα κλείσει μετά από αυτό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ακόμα και με όλους τους κινδύνους, η δράση ολοκληρώθηκε και όλοι είναι ασφαλείς. Είναι πολύ ωραίο το να μοιράζεσαι.

8 Σεπτεμβρίου – Αγγλία

Απελευθερώσαμε 3 φασιανούς στο φυσικό τους περιβάλλον από μια μεγάλη μονάδα εκτροφής στο βόρειο τμήμα της Αγγλίας. Βρήκαμε καταπατημένα, νεκρά κοτόπουλα και παραμορφωμένα ράμφη.

Σπάστε τις κλειδαριές, ανοίξτε τα κλουβιά!

ALF

9 Σεπτεμβρίου – Αγγλία

Πήραμε 9 γαλοπούλες από εκτροφείο «ελευθέρας βοσκής». Κανένα παράθυρο, καθόλου γρασίδι, καμία επαφή με τον έξω κόσμο και περιορισμένος χώρος. Αυτό είναι ελευθέρα βοσκή; Ανθρώπινο κρέας; Μαλακίες!

Γίνε βίγκαν!!!

10 Σεπτέμβρη – Ουκρανία

Το βράδυ της 08/09 στο Κίεβο, οικο- ακτιβιστές έσκαψαν ένα χαντάκι κόβοντας τον μοναδικό δρόμο που οδηγεί στο καταφύγιο ‘Zhukov Ostrov’, ένα ενδιαίτημα πολλών σπάνιων ειδών ζώων. Στο Κίεβο η μεσαία και η ανώτερη τάξη έχουν αναπτύξει μια κακιά συνήθεια να χρησιμοποιούν SUVs για πεζοπορίες σαββατοκύριακου σε δάση και όχθες ποταμών. Η δράση ήταν μια προσπάθεια να κάνουμε τέτοιου είδους επικοινωνίες με την φύση πιο δύσκολες.

12 Σεπτεμβρίου – Αγγλία

Τις πρώτες πρωινές ώρες ενός πρωινού του Σεπτέμβρη, 84 κότες απελευθερώθηκαν από εκτροφείο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κατά την άφιξη μας δεν χάσαμε χρόνο απελευθερώνοντας όσες περισσότερες κότες μπορούσαμε να κουβαλήσουμε. Ένα διασωσμένο και τραυματισμένο πουλί έμεινε σε μια γωνιά αργοπεθαίνοντας, ήταν εν τω μεταξύ ανάμεσα στους 84 που θα απελευθερώνονταν. Οι συνθήκες είναι ακόμα οι ίδιες, τα εκτροφεία ακόμα υπάρχουν και πρέπει να συνεχίσουμε να τα σφυροκοπούμε στο έδαφος μέχρι να σταματήσει και το τελευταίο να υπάρχει!

Δε θα τα παρατήσουμε ποτέ, θα υπάρχουμε μέχρι ακόμα και το τελευταίο ζώο να έχει το δικαίωμα σε μια ελεύθερη ζωή!

Animal Liberation Front (Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων)

12 Σεπτεμβρίου – Ιταλία

Βίντεο: http://directaction.info/news_sep12_12.htm

Στις αρχές του Μαΐου, ακτιβιστές για τα ζώα της EssereAnimali ελευθέρωσαν 12 κουνέλια που εκτρέφονταν για τη βιομηχανία κρέατος. Επίσης, κατέγραψαν την ανησυχία του καθημερινού εγκλεισμού τους. Το τι συμβαίνει καθημερινά μέσα στα εκτροφεία κρέατος κουνελιών είναι μια τραγωδία για την οποία μόνο λίγοι γνωρίζουν.

Τα κουνέλια είναι εκ φύσεως ντροπαλά και συνεσταλμένα ζώα, ευαίσθητα στο θόρυβο, το άγχος και την ανθρώπινη καταπίεση. Το πεπρωμένο τους μέσα στα εκτροφεία: Χιλιάδες βρίσκονται με τη βία σε ατελείωτες σειρές κλωβών, στριμωγμένα το ένα πάνω στο άλλο, με καμία πιθανότητα να κινούνται και να πηδούν τριγύρω.

Μικρός χώρος για να παχύνουν, αναγκασμένα να πονούν για δύο ή τρεις μήνες και στη συνέχεια στο σφαγείο. Για τους εκτροφείς, τα μωρά κουνέλια δεν έχουν καμία άλλη αξία παρά μόνο 1,60€ που κερδίζουν από την πώληση του κρέατος τους. Απλά λίγα νομίσματα σύρουν τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο. Παρά τη μικρή αξία που η βιομηχανία τροφίμων προσφέρει σε κάθε μεμονωμένο άτομο, η εκτροφή κουνελιών είναι μια υψηλού κέρδους δραστηριότητα. Τα μεγάλα εκτροφεία ζώων, όπως αυτά που επισκεφθήκαμε, φυλακίζουν αρκετές χιλιάδες ζώα και στέλνουν στο σφαγείο τόσα όσα μια παραγωγή έξι κύκλων ετησίως. Τα θηλυκά κουνέλια βρίσκονται συνεχώς σε κατάσταση εγκυμοσύνης, με τεχνητή σπερματέγχυση και αναγκασμένα να γεννήσουν πολλές φορές προτού η αναπαραγωγική τους απόδοση μειωθεί. Όταν τα κουνέλια δεν είναι παραγωγικά πια, σκοτώνονται.

Ένα τέτοιο βιομηχανοποιημένο σύστημα δίνει προσοχή μόνο σε χιλιάδες ζώα και η αυτοματοποιημένη διαχείριση του σε όσο το δυνατόν περισσότερα ζώα. Καμία ή λίγη προσοχή δίνεται στο μεμονωμένο πλάσμα.

Ένα παράδειγμα αυτού του συστήματος μπορεί να βρεθεί στις τελευταίες λήψεις αυτού του βίντεο. Μερικά από τα κουνέλια κάπως δραπέτευσαν από τα κλουβιά και κατάφεραν να επιβιώσουν στην αποθήκη, βρίσκοντας τροφή από αυτήν που έπεφτε στο πάτωμα από το αυτόματο σύστημα ταΐσματος ή από τα κόπρανα των άλλων φυλακισμένων κουνελιών και επίσης σκάβοντας του σωρούς των περιττωμάτων κάτω από τα κλουβιά. Για τους εκτροφείς, δεν αξίζουν καν την προσπάθεια της κατάσχεσης τους και του επανεγκλωβισμού τους. Είναι ακριβώς ελαχιστοποιημένες και υπολογισμένες ζημίες, καταδικασμένα σε ασθένειες, μολύνσεις ή στέρηση.

Η δουλειά μας στοχεύει στο να καταγράψει τι συμβαίνει ανάμεσα στους τείχους των εργοστασιακών εκτροφείων, να δώσει φωνή στα δεινά αυτών των ζώων, δείχνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο την οπτική τους γωνία. Αυτό δεν είναι εύκολο γιατί η πραγματικότητα αυτών των στρατοπέδων είναι πάντα πέρα από τη φαντασία μας και το να καταλάβουμε τι πραγματικά σημαίνει το να γεννιέσαι και να ζεις σε ένα κλουβί είναι ίσως αδύνατο. Πάντα, το πιο δύσκολο κομμάτι σε τέτοιου είδους έρευνες είναι να βγεις εκτός από τέτοια μέρη και να κλείσεις την πόρτα πίσω. Γνωρίζοντας ότι για αυτούς μέσα, αύριο θα είναι ακόμα μια μέρα τρόμου και άγχους.

Αυτήν τη φορά αποφασίσαμε να ανοίξουμε τα κλουβιά τους και να φέρουμε μαζί μας 12 από αυτά. Όπως στην πλειονότητα αυτών των εκτροφείων ζώων, το να μπεις μέσα είναι εύκολο όπως το να γυρίζεις ένα πόμολο. Πήραμε μερικούς τυχερούς από τους χιλιάδες στα κλουβιά και τους βγάλαμε έξω να ανακαλύψουν για πρώτη φορά τον αέρα, τον ουρανό και τη γη που είναι επίσης εύκολο.

Λιγότερο απλό είναι η εύρεση ενός σπιτιού για αυτά τα εύθραυστα πλάσματα και το να τους εξασφαλιστεί μια χαρούμενη ζωή επειδή δεν είναι σε θέση να επιβιώσουν χωρίς καθημερινή προσοχή και φροντίδα. Αυτά τα κουνέλια έχουν επιλεχθεί για την παραγωγή κρέατος. Αυτό σημαίνει ότι από γενιά σε γενιά έχουν κυρίως ζήσει χωρίς ελευθερία κινήσεων και για να χρησιμοποιούνται ως βιομηχανική τροφή ζώων.

Αυτά τα μικρά ζώα είναι βιολογικά μη προσαρμοσμένα στη ζωή γιατί έχουν σχεδιαστεί για να πεθάνουν. Κατά συνέπεια, συχνά έχουν εγγενή ελαττώματα των μυών και υποανάπτυκτους σκελετούς ή σώματα. Σχεδόν δε μπορούν να πηδήξουν έξω από τα κλουβιά τους. Λόγω των ζωοτροφών, το πεπτικό τους σύστημα είναι απρόσφορο να χωνέψει γρασίδι, λαχανικά και φαγητό που υποτιθέμενα θα έτρωγαν κανονικά. Ευτυχώς, κάποιος θα τους φροντίσει, οδηγώντας τους σε μια ελεύθερη ζωή.

Για ακόμα μια φορά, το πιο δύσκολο πράγμα ήταν να βγούμε από την πόρτα με μόνο 12 από αυτά και αφήνοντας χιλιάδες πίσω. Πλάσματα καταδικασμένα σε μια άθλια ζωή και πόνο, για αυτά τα οποία δε μπορούμε να κάνουμε κάτι. Ακόμα και αν δε μπορούμε να τα ελευθερώσουμε όλα, μπορούμε πάντα να επιλέξουμε να γίνουμε βίγκαν και να διαδώσουμε το μήνυμα του σεβασμού για τα άλλα είδη ζώων.

13 Σεπτεμβρίου – Σουηδία

Το βράδυ της 28ης Αυγούστου το ALF επισκέφθηκε το ιχθυοπωλείο Umlax στη βόρεια Σουηδία.

Με τη βοήθεια της σκοτεινής νύχτας και ένα ζευγάρι από μαχαίρια, κόψαμε τα 18 μέτρα δίχτυ του εκτροφείου επιτρέποντας σε 520.000 (131 τόνοι) ψάρια να κολυμπήσουν ελεύθερα μέσα στο ποτάμι Umea.

Αντί της καταναγκαστικής ζωής μέσα στην αιχμαλωσία με το άγχος και τις ασθένειες που καταλήγουν σε θάνατο, πούλημα και φαγητό, σε πάνω από μισό εκατομμύριο πλάσματα δόθηκε η ευκαιρία για μια ζωή με ελευθερία, η δυνατότητα να λάβουν αποφάσεις, να ξεκουραστούν και να βρουν τροφή.

Πιστεύουμε ότι τα ψάρια προτιμούν να ζήσουν μια ζωή με ελευθερία, παρόλο που μπορεί να είναι μικρή ή μεγάλη, από το να ζήσουν στην κόλαση που είναι το εκτροφείο ψαριών.

Όλα τα ζώα έχουν το δικαίωμα στην ελευθερία τους!
Ας βγαίνουμε το βράδυ να απελευθερώνουμε!

ALF

14 Σεπτεμβρίου – Αγγλία

Πολλά κουνέλια και ινδικά χοιρίδια ζουν σε άθλιες συνθήκες στην πίσω αυλή του εκτροφείου. Πήραμε 2 κουνέλια και 5 ινδικά χοιρίδια από ένα μικρό κλουβί που δεν είχε νερό και ήταν με λερωμένα κρεβάτια. Πολλά ζώα χρειάζονται σπίτια. Τα λεφτά οδηγούν τους ηλίθιους άπληστους όπως αυτόν τον εκτροφέα που είναι υπεύθυνοι για την κρίση του υπερπληθυσμού που αντιμετωπίζουμε σήμερα. ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ.

A.L.F

15 Σεπτεμβρίου – Αγγλία

Τις πρώτες πρωινές ώρες στις 1/9/2012 δέκα ακόμα πάπιες Aylesbury απελευθερώθηκαν από εκτροφείο παπιών στο Huntingdon, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όλες πήγαν πίσω στη Φύση.

Θα σας ξαναδούμε σύντομα για να πάρουμε περισσότερες και να καταστρέψουμε τον εξοπλισμό σας.

The ALF

15 Σεπτεμβρίου – Αγγλία

Κατά την είσοδο μας σε αυτήν την εγκατάσταση συναντήσαμε σωρούς πτωμάτων, παραμορφωμένα πτώματα των θυμάτων της ανθρώπινης απληστίας. 33 όμορφα κοτόπουλα ελευθερώθηκαν και τώρα θα ζήσουν μια χαρούμενη ζωή όπου θα μπορούν να κάνουν φωλιές, ηλιοθεραπεία, μπάνιο με την σκόνη και να διασκεδάσουν τη ζωή, πράγματα που δε θα μπορούσαν να κάνουν σε αυτά τα αηδιαστικά υπόστεγα!

Απελευθέρωσε ζώα!

ALF

16 Σεπτεμβρίου – Αγγλία

Σπάσαμε τις κλειδαριές και πήραμε 21 κότες από την RSPCA παραγωγό αυγών «ελευθέρας βοσκής» στο Norfolk στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όλες θα ζήσουν τη ζωή τους με ευτυχία και ελευθερία από την ανθρώπινη καταπίεση.

Μέχρι όλα τα κλουβιά να είναι άδεια,
The Animal Liberation Front

17 Σεπτεμβρίου – Αγγλία

Στο Midlands του Ηνωμένου Βασιλείου, στις 8/9/2012 ακτιβιστές του A.L.F βρέθηκαν σε ένα σφαγείο μέσα στην άγρια νύχτα και νταλίκες μεταφοράς μεγάλων ζώων βανδαλίστηκαν. Σπάστηκαν οι υαλοκαθαριστήρες, καταστράφηκε η βαφή και τρυπήθηκαν τα ελαστικά.

Θα επιστρέψουμε.

The ALF

18 Σεπτεμβρίου – Αγγλία

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2012 ένα προσωρινά άδειο εκτροφείο πτηνών υπέστη σαμποτάζ από ακτιβιστές. Τα μηχανήματα σπάστηκαν και οι σωλήνες νερού κόπηκαν πλημμυρίζοντας τον χώρο.

Μέχρι όλοι να είμαστε ελεύθεροι,
The A.L.F

18 Σεπτεμβρίου – Αγγλία

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2012 ένα μεγάλο εκτροφείο γαλοπούλας στην ανατολική Αγγλία χτυπήθηκε από ακτιβιστές του μετώπου απελευθέρωσης ζώων (A.L.F). Τα ζώα μέσα ήταν αφύσικου μεγέθους μόλις μετά 15 εβδομάδες από τη γέννηση τους. Χειρόγραφα χαρτιά τους που περιελάμβαναν ζωτικής σημασίας πληροφορίες για ολόκληρη την αγέλη (περίπου 78.000) με μερικά συγκλονιστικά ποσοστά θνησιμότητας και μεθόδους για την αύξηση της παραγωγικότητας κλάπηκαν, καθιστώντας όλα τα ζώα ακατάλληλα για κατανάλωση. Επίσης, ο εξοπλισμός καταστράφηκε και οι πόρτες σπάστηκαν. Αυτό θα είναι μια τεράστια απώλεια για αυτήν την άθλια βιομηχανία.

Θα είμαστε το αγκάθι στην πλευρά σας μέχρι να σταματήσετε να εκμεταλλεύεστε τους αθώους.

The A.L.F.

21 Σεπτεμβρίου – Αγγλία

Το προηγούμενο σαββατοκύριακο 26 γαλοπούλες απελευθερώθηκαν από εκτροφείο στη δυτική Αγγλία, θα ζήσουν τώρα τη ζωή τους με ειρήνη. Αυτή η δράση έγινε σε αλληλεγγύη με τους συντρόφους για τη δίκη του barchem 4. Μέχρι όλοι να είμαστε ελεύθεροι.

22 Σεπτεμβρίου – Ιταλία

Δημοσίευση στο Informa-Azione:

09/18/2012. Πριν την αυγή μπήκαμε στο σφαγείο στη Sora για να κάνουμε σαμποτάζ μικρής έκτασης. Οι εξωτερικοί τοίχοι διακοσμήθηκαν με συνθήματα και ύβρεις κάθε είδους. Δεδομένου ότι αυτός είναι ο κεντρικός δρόμος της πόλης βρήκαμε νωρίς το απόγευμα τα συνθήματα να έχουν καλυφθεί. Αλλά από την άκρη του δρόμου ένα μήνυμα ήταν ακόμα ορατό: «ΚΑΘΑΡΟΙ ΤΟΙΧΟΙ ΗΣΥΧΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» και στο χώρο ιδιωτικής ασφάλειας: «ΚΑΚΟΦΗΜΕΣ ΣΤΟΛΕΣ» και «ΣΚΑΤΑ».

Ενάντια στην εκμετάλλευση των ζώων,
ενάντια στον αυταρχισμό,
μέχρι την τελευταία αναπνοή

23 Σεπτεμβρίου – Αγγλία

47 κότες απελευθερώθηκαν από ένα μεγάλο εκτροφείο κατά τη διάρκεια νύχτας του Σεπτέμβρη. Δυστυχώς, πολλές χιλιάδες είναι ακόμα εκεί, ακόμα γίνονται μηχανές αυγών για την απληστία, τα χρήματα οδηγούν τους ανθρώπους που δεν έχουν κανένα σεβασμό για τη ζωή. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να αντιμετωπιστούν όπως οι ναζί όταν τα δικαιώματα των ζώων νικήσουν. Όταν αυτό θα συμβεί θα είναι κάτω από εμάς!

ALF

24 Σεπτεμβρίου – Αγγλία

Πάνω από 50 πέρδικες απεγκλωβίστηκαν από εγκατάσταση εκτροφής και μεταφέρθηκαν σε ένα δημόσιο καταφύγιο άγριας ζωής όπου απαγορεύεται το κυνήγι. Η απελευθέρωση τους ήταν γρήγορη και όλες τους διέφυγαν μέσα στη νύχτα.

Μέχρι όλοι να είμαστε ελεύθεροι!
Animal Liberation Front (Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων)

25 Σεπτεμβρίου – Ισπανία

Ανώνυμη αναφορά στο Liberacion Total:

Η ζωοτομία, το τσίρκο, το γάλα, η γούνα, το κρέας, οι ταυρομαχίες… Είναι όλα βασισμένα στην ίδια αδικία. Διακρίσεις εις βάρος ενός ατόμου λόγω του είδους του.

Αναγνωρίζουμε ότι για να τελειώσουν όλα αυτά είναι απαραίτητο να δοθεί τέλος στο σπισισμό. Αλλά όσο αυτή η αργή διαδικασία προχωρά είναι σημαντικό το να κάνουμε μια προσπάθεια να πάρουμε από τα κλουβιά τους όσο το δυνατόν περισσότερα ζώα μπορούμε.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής, μεταξύ της 21ης και 22ης Σεπτεμβρίου, μια μικρή ομάδα ανθρώπων κατευθύνθηκε σε ένα από τα μέρη που ενσαρκώνεται ο σπισισμός, ένα εκτροφείο περδίκων που βρίσκεται στην επαρχία του Τολέδο. Και μόλις λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, ανοίξαμε μεγάλες τρύπες σε ένα κλουβί για πτηνά του εκτροφείου. Στη συνέχεια, μπήκαμε μέσα και οδηγήσαμε τις πέρδικες προς την έξοδο διαφυγής. Περισσότερες από 400 πετάξανε ελεύθερες. Καθώς φεύγαμε από την περίφραξη, μπορέσαμε να τις ακούσουμε από τα γειτονικά χωράφια να πετάνε και να τρέχουν γύρω.

Αυτό το είδος ακτιβισμού είναι απλό και αποτελεσματικό. Ο καθένας που θέλει μπορεί να το πραγματοποιήσει.

Animal Liberation Front

26 Σεπτεμβρίου – Ισπανία

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, νωρίς στις 11 Σεπτεμβρίου, «Εργαλεία για το βασανισμό των ζώων κατασκευάζονται εδώ», «Δολοφόνοι» και άλλα συνθήματα γράφτηκαν σε εργοστάσιο στο Olmedo, το οποίο για δεκαετίες κατασκευάζει ακόντια και δόρατα για ταυρομαχίες και βάναυσα φεστιβάλ. Μπαλόνια γεμισμένα με κόκκινη μπογιά επίσης πετάχτηκαν στο κτίριο.

27 Σεπτεμβρίου – Ρωσία

Μετάφραση από contra-info (ευχαριστούμε θερμά)

Δράσεις αλληλεγγύης από τη Ρωσία: 18 φασιανοί απελευθερώθηκαν στο Τσέλιαμπινσκ, ένας πύργος κινητής τηλεφωνίας πυρπολήθηκε στην Κολόμνα και δεντροφύτευση πραγματοποιήθηκε αλλού.

Η κυνηγετική περίοδος στη Ρωσία ξεκίνησε ταυτόχρονα με τις φθινοπωρινές βροχές. Στις μέρες μας αυτό αποκαλείται «Προσφέρουμε ό,τι καλύτερο για το χρόνο αναψυχής σας». Ο φόνος της άγριας φύσης έχει καταστεί ένα μπανάλ χόμπι, μια διασκέδαση, ένας τρόπος χαλάρωσης από την εργασιακή ρουτίνα στη θορυβώδη μεγαλούπολη.

Στις 21 Σεπτέμβρη βγήκαμε για να επιτεθούμε σε μια φάρμα εκτροφής άγριων πτηνών σε καθεστώς αιχμαλωσίας. Μιας και δεν καταφέραμε να βρούμε κλουβιά πτηνών στο μέρος, αποφασίσαμε να πυρπολήσουμε ένα εστιατόριο κρέατος (μέρος στο οποίο τα περισσότερα πτηνά καταλήγουν ως πιάτα κρεατικών). Οι ανιχνευτές μας όμως ανέφεραν ότι το κτήριο λειτουργούσε επίσης ως χώρος εγκλεισμού ζώων κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα, έτσι η δράση ακυρώθηκε για να αποφευχθεί η θανάτωση ζώων. Δεν αποκαλύπτουμε την ακριβή τοποθεσία των εν λόγω εγκαταστάσεων γιατί δεν έχουμε τελειώσει ακόμη με αυτούς τους γαμιόληδες.

Στις 23 Σεπτέμβρη συνεχίσαμε με μία άλλη επίθεση, μπουκάροντας στα εδάφη μιας ακόμη κυνηγετικής περιοχής, στο Τσέλιαμπινσκ. Απελευθερώσαμε 18 φασιανούς από τα κλουβιά τους. Αυτή ήταν η πρώτη δράση τέτοιου τύπου για τη συλλογικότητά μας κι έτσι εκφράστηκαν διάφορες αμφιβολίες. Τα πουλιά ίσως να έκαναν σαματά και να καρφωνόμασταν με αυτόν τον τρόπο στους φύλακες. Η πραγματικότητα όμως ήταν άλλη: Οι αιχμάλωτοι συνεργάστηκαν μαζί μας και συμπεριφέρθηκαν όσο πιο ήσυχα γινόταν.

Είναι πάνω και πέρα από τις δυνατότητές μας να απελευθερώσουμε αιχμάλωτους ανθρώπους που απήχθησαν από το σύστημα, αλλά κάνουμε ό,τι μπορούμε στον αγώνα για την άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ζωντανών πλασμάτων. Μέχρι στιγμής είμαστε ικανοποιημένοι που απελευθερώσαμε 18 πουλιά.

Την ίδια περίοδο φυτέψαμε περίπου δύο εικοσάδες σποροβόμβες (μηλιές και σφενδάμους) σε εδάφη όπου είχε σταματήσει η αποψίλωση. Συμπεριλαμβάνουμε αυτό το γεγονός στην ενημέρωσή μας με τη σαφή πρόθεση να δείξουμε ότι είναι δυνατόν να προστεθεί μια νέα διάσταση στα οικοαναρχικά και εξεγερσιακά εγχειρήματα, όχι αυτή της καταστροφής, αλλά της δημιουργίας. Δεν κοπιάζουμε μονάχα για την καταστροφή του υπάρχοντος, εμπλεκόμαστε επίσης ενεργά στη δημιουργία ενός άλλου κόσμου που ξέρουμε ότι είναι εφικτός.

Στις 24 Σεπτέμβρη πυρπολήσαμε έναν πύργο κινητής τηλεφωνίας, ο οποίος είχε χρησιμοποιηθεί και ως δορυφορικός αναμεταδότης. Ήταν τοποθετημένος στη συνοικία της Κολόμνα (κοντά στη Μόσχα), μερικές δεκάδες μέτρα μονάχα από κατοικίες ανθρώπων. Οι φλόγες τελικά κατάπιαν ολόκληρο τον πύργο κι απολαύσαμε για αρκετή ώρα τις λάμψεις που έβγαιναν από την έκρηξη του εξοπλισμού.

Όλες οι παραπάνω πράξεις εντάσσονται στο πλαίσιο του νέου κύματος αποκεντρωμένων επιθέσεων και πραγματοποιήθηκαν με πνεύμα αλληλεγγύης και υποστήριξης στους οικοαναρχικούς και εξεγερσιακούς αναρχικούς κρατουμένους, στους διωκόμενους και πρόσφυγες ανά τον κόσμο.

Χαιρετισμός στους Φίλους της Λευτεριάς, στον Πυρήνα Ρωσίας της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, στη συλλογικότητα BlackBlocg και σε διάφορες ανώνυμες ομάδες αναρχικού αντάρτικου πόλης που είναι ενεργές σε Ρωσία, Ουκρανία και Λευκορωσία.

Πλήρη στήριξη στις Ατομικότητες που Τείνουν προς την Αγριότητα (ITS) και στον Εξεγερτικό Πυρήνα Μαριάνο Σάντσεθ Ανιόν (CI-MSA) στο Μεξικό.

Μια ζεστή αγκαλιά σε όλες τις εξεγερσιακές ομάδες ανά τον κόσμο.

Αγέλη Λύκων, Μέτωπο Απελευθέρωσης Γης/Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων (ELF/ALF) Ρωσίας, Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI)

27 Σεπτεμβρίου – Ιταλία

Στις 26 Σεπτεμβρίου στις 2:00 περίπου πήγαμε στη Villa Rendena, στην περιοχή Trento στην Ιταλία και 1 γάιδαρος, 8 γουρούνια και αρκετά κουνέλια απελευθερώθηκαν! Ο γάιδαρος έχει μεταφερθεί μακριά από τη Villa Rendena και τώρα ζει σε ένα ασφαλές μέρος. Γράψαμε μηνύματα όπως «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» και «ALF» στους τοίχους και στην είσοδο.

ALF

28 Σεπτεμβρίου – Καναδάς

Πέντε εβδομάδες πριν λάβαμε δράση ενάντια στα γουναράδικα Snowflake Furs και Speiser Furs στο Βανκούβερ στον Καναδά. Χρησιμοποιήσαμε 10 μεγάλες σύριγγες με 16 βελόνες με μετρητές για να ρίξουμε μια δύσοσμη ουσία ανάμεσα στο μικρό χώρο στις πόρτες. Οι σύριγγες έχουν την ικανότητα να σπρώξουν παραπάνω από 25 πόδια μέσα στο κτίριο πάνω στα εμπορεύματα προκαλώντας σοβαρή οικονομική ζημιά.

Το κατάστημα Pacific Center Snowflake Furs έχει τώρα κλείσει επ’ αόριστον. Το κατάστημα είναι χωρίς εντόσθια και άψυχα πλάσματα.

Θα σταματήσουμε όταν η βία και η δολοφονία σταματήσουν και είναι μόνο θέμα χρόνου προτού δράσεις σαν αυτές αρχίσουν να συμβαίνουν και στα άλλα υποκαταστήματα του Snowflake στο Whistler και στο Banff.

Για όποιον δεν καταλαβαίνει γιατί τα γουναράδικα στοχοποιούνται με αυτό τον τρόπο παρακαλώ κάντε μια αναζήτηση στον υπολογιστή σας για «σκληρότητα παρασκευής γούνας» ή «γδάρσιμο ζωντανών πλασμάτων για γούνα» και περάστε λίγο χρόνο παρακολουθώντας το αηδιαστικό εμπόριο γούνας.

ALF

29 Σεπτεμβρίου – Ιταλία

Το βράδυ της 21ης Σεπτέμβρη κάψαμε ένα βανάκι που πουλάει hot dog στην περιοχή Campovolo στα περίχωρα της Reggio Emilia, όπου επιτρέπεται η πώληση και η εμπορευματοποίηση των σωμάτων των αδερφών μας. Καταδίωξη των βασανιστών με κάθε τρόπο, έτσι ώστε τα δάκρυα να μην είναι μόνο αυτά των ζώων!

ANIMAL RIGHT MILITIA

30 Σεπτεμβρίου – Γαλλία

Κατά τη διάρκεια της νύχτας στις 22 Σεπτεμβρίου, το άγαλμα του Γάλλου ταυρομάχου Christian Montcouquiol (“Nimeño II”) στην πόλη Nîmes πιτσιλίστηκε με κόκκινη μπογιά.