Αύγουστος 2013

2 Αυγούστου – Ουρουγουάη

Το Σάββατο, 27 Ιουλίου, ο ζωολογικός κήπος Atlantida (Κανελόνες/ Ουρουγουάη ) «αιφνιδιάστηκε», μόλις μπήκαμε και ανοίξαμε αρκετά κλουβιά, που περιείχαν μια μεγάλη ποικιλία από σκλαβωμένα ζώα.

Δυστυχώς, δεν μπόρεσαν όλα τα ζώα να αποκτήσουν την ελευθερία τους, αλλά αρκετά πουλιά, ινδικά χοιρίδια, κουνέλια και άλλα ζώα διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν αλλού. Υπήρχαν εκείνα, που από καθαρό ένστικτο πέταξαν μακριά προς τον ορίζοντα. Αφήσαμε αρκετά μηνύματα στην άδεια φυλακή, όπως: «να ανοίγεις ένα κλουβί, να ελευθερώνεις ένα ζώο, αυτό είναι αγάπη».

Για μια ζωή με ελευθερία, μακριά από την εξημέρωση, που προσπαθούμε να τους επιβάλλουμε, για την αγάπη και τον σεβασμό, για ευκαιρίες να δοκιμάσουμε νέες δράσεις και για όλα αυτά τα ζώα, που είναι υποδουλωμένα πίσω από τα κάγκελα. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι κάθε κλουβί να είναι άδειο.

Απελευθέρωση των ζώων, πολύ περισσότερο από λόγια.

3 Αυγούστου – Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

1

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων θεωρούνται ύποπτοι για τη φωτιά, που κατέστρεψε τις μονάδες ψύξης της εταιρείας Valley Meat, στο Roswell, στο Νέο Μεξικό, στις 27 Ιουλίου. Η εταιρεία Valley Meat ελπίζει να γίνει το πρώτο σφαγείο αλόγων, που θα λειτουργεί στις ΗΠΑ, από το 2007. Η εταιρεία έχει ιστορικό παραβίασης των κανονισμών για “ανθρώπινη” σφαγή και προστασία του περιβάλλοντος.

2

5 Αυγούστου – Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

μπνεόμενοι από τις πρόσφατες δράσεις στο Πόρτλαντ και το Σαν Ντιέγκο, αποφασίσαμε να αναλάβουμε δράση ενάντια στο Taco Asylum, στην Κόστα Μέσα. Το Taco Asylum σερβίρει στα πιάτα του κουνέλια, πάπιες, αγελάδες και γουρούνια, ισχυριζόμενο πως είναι «ελευθέρας βοσκής» και κρέας «τοπικής και σε ισορροπία με τη φύση» παραγωγής.

Τη νύχτα της Κυριακής, 28 Ιουλίου, γλιστρήσαμε μέσα στο Camp (το αυτοαποκαλούμενο «πράσινο» εμπορικό κέντρο), υπό την κάλυψη του σκοταδιού και τοποθετήσαμε κόλλα στις κλειδαριές του Taco Asylum, που βρίσκεται στην οδό 2937 S. Bristol, B102, στην Κόστα Μέσα της Καλιφόρνια. Επίσης, βάψαμε τις πόρτες, την εσωτερική αυλή και την είσοδο με κόκκινη μπογιά, αναπαριστώντας το αίμα των αμέτρητων κουνελιών, παπιών, αγελάδων και γουρουνιών, που δολοφονούν κάθε χρόνο και αφήνοντας το σύνθημα ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΑ ΖΩΑ, στη βιτρίνα τους.

Δεν υπάρχει τίποτα «ισορροπημένο» ή «πράσινο» στη μπίζνα της κτηνοτροφίας, ανεξάρτητα από το πόσο μικρή ή τοπική είναι η μονάδα και δεν υπάρχει καμιά συμπόνια και έλλειψη βαρβαρότητας στη δολοφονία αθώων ζώων. Τα κουνέλια, που σερβίρουν, προέρχονται από τη Hidden Haven Farms, που βρίσκεται στο 18540 West Boundary Truck Trail Jamul, της Καλιφόρνια, κοντά στο Σαν Ντιέγκο. Ίσως οι ανώνυμοι σύντροφοί μας εκεί, το λάβουν αυτό υπόψιν τους. Αυτή η δράση ήταν απλή και πήρε μόνο λίγα λεπτά για να ολοκληρωθεί. Πράξεις σαν αυτήν και σαν εκείνες, που αναπτύσσονται στη Βόρεια Αμερική, μπορούν να γίνουν από τον καθένα με λίγο σχεδιασμό και μερικά λεπτά από τη νύχτα σας.

Η ενέργεια μας πραγματοποιήθηκε ως ένδειξη αλληλεγγύης σε όλους τους φυλακισμένους αναρχικούς και αγωνιστές της απελευθέρωσης των ζώων.

Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων

Μετάφραση: Έρεβος

6 Αυγούστου – Αγγλία

O George αποφυλακίστηκε στις 5 Αυγούστου.
Τον Μάρτιο του 2013, ο George καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκισης για βανδαλισμούς στην πίστα κυνοδρομιών Coventry Stadium και για την προσπάθεια να απελευθερώσει ποντίκια από το πανεπιστήμιο του Warwick.

8 Αυγούστου – Ισπανία

3

Το εκδοτήριο εισιτηρίων της αρένας Coliseo Balear, στην πόλη της Palma (Μαγιόρκα) καταστράφηκε από φωτιά νωρίς στις 5 Αυγούστου. Τα αρχικά “ALF” γράφτηκαν στο κτίριο.

Επιπλέον, τα παράθυρα σπάστηκαν και η πόρτα στο εστιατόριο Hoyo 10, το οποίο πουλάει εισιτήρια για την ετήσια ταυρομαχία της πόλης, γράφτηκε με συνθήματα. (Πριν την ταυρομαχία του Αυγούστου 2012, η αρένα είχε πιτσιλιστεί με κόκκινη μπογιά και γράφτηκαν συνθήματα.)

4

5

9 Αυγούστου – Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Ανάληψη στο Portland Indymedia:

Τοποθετήσαμε έξτρα ενισχυμένη κόλλα στις κλειδαριές του καταστήματος Original Steer Market στην νοτιοανατολική οδό Division, δύο φορές. Τα εγκλήματά μας γίνονται για αλληλεγγύη με τα ζώα, που βρίσκονται κάτω από το μαχαίρι και είναι εμπνευσμένα από τη δημιουργική καταστροφή, που λαμβάνει χώρα τελευταία από τους αναρχικούς και τους απελευθερωτές ζώων στο Πόρτλαντ. Συνεχίστε έτσι, Πόρτλαντ!

10 Αυγούστου – Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Ανάληψη στο Portland Indymedia:

Το υπερτιμημένο “τοπικό” και αποκαλούμενο “βιώσιμο” κρέας είναι ακόμα ένας φόνος. Για να εκδικηθούμε για τα γουρούνια, γεμίσαμε με κόλλα τις κλειδαριές στα κρεοπωλεία Aaron Silverman και Mark Cockroft’s Tails & Trotter. Με το Aaron μπορείτε να επικοινωνήσετε στο νούμερο 503-288-3665. Μην διστάσετε να εκφράσετε την αποστροφή σας.

ΟΙ ΒΑΤΡΑΧΟΙ

10 Αυγούστου – Ρωσία

Στα τέλη Ιούλη του 2013 στην Αντιγκέα, κοντά στην πόλη του Μαΐκοπ, πραγματώσαμε μια δράση οικοσαμποτάζ σ’ ένα εργοτάξιο οδοποιίας, δηλαδή καταστροφής των δασών και του φυσικού τοπίου. Επιλέξαμε μια νύχτα χωρίς φεγγάρι για να προσεγγίσουμε το χώρο των έργων επέκτασης του αυτοκινητοδρόμου: στόχος της συνωμοσίας μας γίνανε περιουσιακά στοιχεία της κατασκευαστικής φίρμας, καθώς και προσωπικά αντικείμενα των σκλάβων της. Αφού τσακώσαμε μια κοτρόνα από παρακείμενη τάφρο, σπάσαμε το τζάμι ενός παραθύρου και χύσαμε κάμποση βενζίνα στο εσωτερικό ενός κινητού κοντέινερ (απ’ αυτά που προσδένονται σε τρέιλερ ή φορτηγά), περιχύνοντας την υπόλοιπη βενζίνα στους τροχούς. Βεβαιωθήκαμε ότι το πεδίο ήταν ασφαλές, και με το τσαφ ενός σπίρτου στείλαμε αυτό το γαμήδι στην κόλαση, όπου και ανήκει. Ευχόμαστε κι η κατασκευαστική φίρμα να ’χει την ίδια τύχη με τα σκουπίδια της. Η αποχώρησή μας φωτίστηκε από φλόγες, ως συνήθως, και κανείς δεν είχε τα κότσια να μας εμποδίσει.

Μην περιμένετε να είναι όλα ωραία και καλά για να πραγματώσετε μία επίθεση. Μονάχα μια συνθήκη διαρκούς αγώνα μπορεί να σας ενδυναμώσει. Άμα ακολουθείτε το μονοπάτι της αναμονής για τη σωστή στιγμή, της εξοικονόμησης χρημάτων για την προμήθεια ενός κάρου εργαλείων, τότε βάζετε τη μάχη σε δεύτερο χρόνο. Κανένα καμουφλάζ ή ζευγάρι μπότες δεν κάνουνε από μόνα τους τη δράση. Αυτά είναι μονάχα εφόδια. Βγείτε στη μάχη τώρα! Μην ακούτε όσους λένε πως δεν είναι ακόμη η ώρα. Στο διάβολο να πάνε οι σεβάσμιοι ιδεολόγοι! Στο διάβολο κι η «παραστρατημένη» αναρχία! Η αναρχία είναι εδώ και τώρα! Κι ας πάει να πνιγεί ο αγώνας των συνδικάτων! Η εργατική τάξη, ακριβώς όπως κι η υπάρχουσα κοινωνία, έχει φάει τα ψωμιά της εδώ κι έναν αιώνα περίπου. Είναι σάπια και χαλασμένη, και η έκθεσή μας σ’ αυτήν γίνεται διά της επιβολής, όπως κι η έκθεσή μας στον Λένιν. Κάντε ό,τι θέλετε, κι ακριβώς όπως το θέλετε. Ελευθερώστε τον εαυτό σας. Αγωνιστείτε για τον εαυτό σας. Πολεμήστε για τ’ αδέρφια σας. Πολεμήστε για το μέλλον των παιδιών σας. Κανείς δεν πρόκειται να σας χαρίσει τη λευτεριά, άμα δεν την αρπάξετε εσείς οι ίδιοι για τον εαυτό σας. Αν δεν είστε σε θέση να κάνετε ένα βήμα πέραν της γενικόλογης «αντίστασης» και να παραβείτε το «νόμο» έστω και σε τόσο μικρές δόσεις, τότε να το ξέρετε πως σαν ξεσπάσει το μακελειό του εμφυλίου δε θα ’χετε το στομάχι ν’ αναλάβετε οποιαδήποτε ενέργεια. Καλή τύχη.

ΣΠΦ Ρωσίας 2013

Μετάφραση: Contra Info

11 Αυγούστου – Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Ανάληψη στο Portland Indymedia:

Το κατάστημα Bird Hut, στον αριθμό 11249, της οδού SE Division, πουλάει εξωτικά πουλιά και μικροσκοπικά κλουβιά, για τα πουλιά που πουλάει ως εμπορεύματα. Πουλιά, όπως το Hyacinth Macaw, το οποίο πουλάνε για δώδεκα χιλιάδες δολάρια. Εκμεταλλεύονται το σύστημα αναπαραγωγής πολλών ειδών πουλιών και εξειδικεύονται σε νεοσσούς που ταΐζονται με το χέρι.

Δε θα παραμείνουμε ικανοποιημένοι, αφήνοντας επιχειρήσεις σαν κι αυτή να εμπορευματοποιούν τα ζώα και να δείχνουν ασέβεια προς τη φύση. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τις καταστρέψουμε.

Για αρχή, τοποθετήσαμε κόλλα στις κλειδαριές σε δύο περιπτώσεις. Δε θα διστάσουμε να κλιμακώσουμε τη δράση. Σας θέλουμε έξω από την πόλη μας.

Για εκείνους που αντιστέκονται στο Grand Jury. Η σιωπή σας μας δυναμώνει συλλογικά.

Αναρχικοί Σύμμαχοι των Ζώων

Μετάφραση: Έρεβος

11 Αυγούστου – Ισπανία

6

Η Ισπανική πόλη Tordesillas είναι περιβόητη για το ετήσιο φεστιβάλ της “Toro de la Vega”, κατά το οποίο ένας ταύρος βασανίζεται μέχρι θανάτου από άντρες οπλισμένους με δόρατα.

Στις 2 Αυγούστου, χάκερς του δικτύου των Anonymous πρόσθεσαν ένα μήνυμα ενάντια στο βάρβαρο και βάναυσο αυτό φεστιβάλ, στην ιστοσελίδα της πόλης.

12 Αυγούστου – Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

7

Άτομα από την Αϊόβα για την απελευθέρωση των ζώων αναλαμβάνουν την ευθύνη για την καταστροφή της εικονικής “Αγελάδας από Βούτυρο” του φεστιβάλ της Αϊόβα, το βράδυ της 10ης Αυγούστου.

Γλιστρίσαμε μέσα στο Κτίριο Γεωργίας και εμφανιστήκαμε μετά το κλείσιμο του. Αφού διαλύσαμε με κατσαβίδι την κλειδαριά του ψυγείου, που φιλοξενούσε την “Αγελάδα από Βούτυρο”, περιλούσαμε ολόκληρο το γλυπτό από βούτυρο με κόκκινη μπογιά. Το χρώμα αντιπροσωπεύει το αίμα των 11 εκατομμυρίων ζώων, που θανατώνονται κάθε χρόνο στα σφαγεία, τα εκτροφεία αυγών και τις γαλακτοπαραγωγικές μονάδες. Στη συνέχεια, γράψαμε με μπογιά στο τζάμι της βιτρίνας: «Λευτεριά σε όλους».

Πρόθεση μας είναι αυτή η δράση να χρησιμεύσει σαν εγερτήριο κάλεσμα σε όλους αυτούς, που συνεχίζουν να καταναλώνουν κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα, αυγά, δέρμα και όλα τα ζωικά παράγωγα: Υποστηρίζετε άμεσα τον πόνο και τη δυστυχία, στη μεγαλύτερα κλίμακα που ο κόσμος έχει γνωρίσει ποτέ.

Κάθε χρόνο, περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι επισκέπτονται την “Αγελάδα από Βούτυρο”, ένα ομοίωμα αγελάδας σε πραγματικό μέγεθος, σμιλεμένη από βούτυρο. Ας αφήσουμε τη συγκεκριμένη δράση να είναι μια υπενθύμιση ότι αυτό το θέαμα αντιπροσωπεύει τα δεινά εκατομμυρίων ζώων κάθε χρόνο: ζώα που κλέβονται από τις μητέρες τους στα εκτροφεία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, που φυλακίζονται στοιβαγμένα σε κλουβιά στα εκτροφεία παραγωγής αυγών, που ψιλοκόβονται ζωντανά στα εκκολαπτήρια και κρεμιούνται από τα πόδια, ενώ τους γδέρνουν τους λαιμούς, στα σφαγεία. Η αγελάδα από βούτυρο αποτελεί σύμβολο και εορτασμό αυτής της μαζικής σφαγής.

Το φεστιβάλ της Αϊόβα προσπαθεί να αποκρύψει αυτήν τη δράση από τα μέσα ενημέρωσης, από την προηγούμενη Κυριακή, που γνωστοποιήθηκε. Μαζί με αυτήν την ανακοίνωση, βάζουμε μια φωτογραφία της βανδαλισμένης “Αγελάδας από Βούτυρο”, που τραβήχτηκε τη βραδιά της δράσης.

Εάν οι βιομηχανικοί εκτροφείς συνεχίσουν να λένε ψέματα στο κοινό ότι τα εκτροφεία τους είναι «ανθρώπινα», τότε θα χαρούν να αποδεχθούν την πρόκληση μας:

Αφήστε τα μέσα ενημέρωσης και το κοινό να μπει μέσα στα εκτροφεία σας.
Αφήστε τα μέσα ενημέρωσης και το κοινό να μπει μέσα στα σφαγεία σας.

Δεν έχετε τίποτα να κρύψετε; Αφήστε μας να μπούμε μέσα.

Άτομα από την Αϊόβα για την απελευθέρωση των Ζώων

13 Αυγούστου – Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Ανάληψη στο Indybay:

Τοποθετήσαμε κόλλα στις κλειδαριές του καταστήματος Allied Pringle ‘Foods’, για δεύτερη φορά, όπως και πολλές άλλες νύχτες. Αυτή η γρήγορη και σιωπηλή δράση είχε στόχο να προκαλέσει οικονομική ζημιά σε αυτόν το διανομέα πουλερικών. Η εκμετάλλευση των ζώων δεν είναι ευπρόσδεκτη στην πόλη μας.

Σε αλληλεγγύη με την πρόσφατη vegan αντίσταση στο Πόρτλαντ και την Κόστα Μέσα.

Το Allied Pringle Food Sales είναι κατάστημα χονδρικής πώλησης και διακίνησης πουλερικών, στον αριθμό 333, της οδού Clay, στο κέντρο του Όκλαντ. Απεχθανόμαστε την εμπορευματοποίηση των ζώων. Γεμίσαμε τις κλειδαριές του με υγρό ατσάλι, για να εκφράσουμε την περιφρόνησή μας στις πρακτικές τους να κερδοφορούν από τη δυστυχία και τον εγκλεισμό. Ελπίζουμε να δούμε συνεχόμενη δράση εναντίον των εκμεταλλευτών και άμεση δράση παντού.

Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων

Μετάφραση: Έρεβος

13 Αυγούστου – Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 27ης Ιουλίου, το Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων επισκέφτηκε την ιδιοκτησία της Shelli Frazier στη διεύθυνση 6934 Highway 200, στην πόλη Plains της Montana, που περιβάλλεται εξ ολοκλήρου από τον πανέμορφο εθνικό δρυμό Lolo. Η Frazier έκανε αίτηση το 2006 για χορήγηση άδειας, για να φυλακίζει αγριόγατες στο εκτροφείο, που έχει στην ιδιοκτησία της και που ήλπιζε ότι τελικά θα μεγαλώσει κατά εξήντα γάτες. Παρόλο που ήδη κερδοφορεί από την εκτροφή αλόγων, ίσως θεώρησε ότι αυτό μπορεί να είναι μια προσοδοφόρα επιχειρηματική πλευρά. Φτάσαμε στην μη δημοσιευμένη διεύθυνση της, αποφασισμένοι να διορθώσουμε το λάθος της και να δούμε τις επενδύσεις της να καταρρέουν.

Η εξερεύνηση του χώρου αποκάλυψε ότι η δύναμη της οικονομίας είχε ήδη αποκλείσει κάθε ανάγκη για την δύναμη του κόφτη -σε αυτήν την αηδιαστική και εξαθλιωμένη ιδιοκτησία υπήρχαν μεγάλα άδεια κλουβιά, τα σκουριασμένα απομεινάρια των ονείρων της Shelli Frazier.

Δεν είχαμε βρει τις τραγικές συνέπειες της απρεπούς επιχείρησής της, μέχρι που ελέγξαμε κάθε διάδρομο μιας άδειας αποθήκης για γάτες, παραχωμένη στο πίσω μέρος του βόρειου κτιρίου. Σε μία από τις τρύπες, που ήταν χωμένη στο πίσω τοίχο, περιστοιχισμένος από σαπισμένο φαγητό, μουχλιασμένα ξύλα, καθώς και τα περιττώματα του, ήταν ένας μοναχικός αγριόγατος.

Το θέαμα ενός τόσο μαγευτικού πλάσματος σε μία τόσο παθητική κατάσταση δεν μπορεί να δικαιωθεί με λέξεις. Δεν είμαστε, ακόμα, σε θέση να προσδιορίσουμε γιατί η Frazier κράτησε μόνο αυτόν, αλλά εάν ήταν λόγω συναισθηματικότητας, δεν φανέρωνε ασφαλώς κάτι τέτοιο η μεταχείρισή της προς αυτόν. Αδυνατισμένος και βρώμικος, η ομορφιά του ήταν εμφανής ακόμα και μέσα από την μπερδεμένη γούνα του και το στενάχωρο βλέμμα του, με τα αφράτα μάγουλα του και τις μαύρες τούφες στα αυτιά. Το να έρθουμε σε τέτοια εγγύτητα με αυτό το πλάσμα, κοιτάζοντας επίμονα τα κίτρινα στοιχειωμένα μάτια του, ήταν κάτι που άλλαξε κάθε μέλος του πυρήνα μας. Θα μπορούσαμε μόνο να υποθέσουμε το πόσο είχε υποφέρει και το τι είχε βιώσει, αλλά μπορούμε να ξέρουμε με σιγουριά μόνο το ότι άξιζε μια ευκαιρία ελευθερίας. Ανοίξαμε το κλουβί του και έφυγε.

Η Shelli Frazier δεν είναι ο μόνος βάναυσος άνθρωπος, που κράτησε ποτέ τέτοιες αριστοκρατικές γάτες σε μικροσκοπικά κλουβιά, στον εθνικό δρυμό Lolo. Περισσότερο από δυο δεκαετίες πριν, ο Rodney Coronado επισκέφθηκε τη φυλακή γατιών του Cole MacPherson στην πόλη Lolo, μόλις μια ώρα με το αυτοκίνητο από το Plains. Το εκτροφείο του MacPherson ήταν η φαντασίωση της Frazier -ένα παράπηγμα με εξήντα τραυματισμένες, νευρωτικές γάτες, που καρδιοχτυπούσαν. Αν και αναγκάστηκε να κλείσει το κατάστημα γύρω στο 2005, το Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων έχει μέχρι και σήμερα μαρκαρισμένο το όνομα του MacPherson, που συνεχίζει να εργάζεται στο οδοντιατρείο του, στη Missoula. Αυτό θα πρέπει να είναι ένα μάθημα για τη Frazier. Αν ποτέ ξανά κρατήσεις αιχμάλωτα άγρια πλάσματα στην γη σου, θα την παραβιάσουμε για να τα ελευθερώσουμε.

Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων

Επιπλέον, παρόλο που γενικά αποφεύγουμε την έκθεση εσωτερικών ζητημάτων σε μορφές επικοινωνίας όπως αυτή, νιώθουμε ότι αυτή η μικρή δράση, που είναι απίθανο να προσελκύσει την προσοχή των ΜΜΕ, θα ήταν σκόπιμο να διευκρινίσει το εξής: Σαν ένας πυρήνας του μετώπου απελευθέρωσης ζώων, τηρούμε αυστηρά τις κατευθυντήριες γραμμές μας, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής της μη βίας. Εξαιτίας της επιθυμίας μας να μην παρερμηνευτεί από τα ΜΜΕ το θέμα αυτό, έχουμε ζητήσει στο παρελθόν πολύ ξεκάθαρα από το NAALPO να μη δημοσιεύει ή μιλάει στον τύπο, αναφορικά με συγκεκριμένες δικές μας δράσεις. Η NAALPO αγνόησε κατάφωρα τις επιθυμίες μας στο θέμα αυτό. Όταν ένα γραφείο τύπου, που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί το Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων, χλευάζει ευθέως τα αιτήματα του Μετώπου Απελευθέρωσης Ζώων, αυτό θα έπρεπε να είναι σκάνδαλο μέσα στο κίνημα των δικαιωμάτων των ζώων. Εμείς, που κινούμαστε υπογείως ρισκάροντας την ελευθερία μας και κάποιες φορές ζούμε απελευθερώνοντας ζώα, το λιγότερο που μπορούμε να περιμένουμε είναι ένα γραφείο τύπου, που να ανταποκρίνεται σε εμάς. Λυπούμαστε που συζητάμε το θέμα αυτό εδώ, αλλά εξαιτίας της ανωνυμίας μας, δεν έχουμε κάποια άλλη διέξοδο. Ελπίζουμε ότι το NAALPO θα σεβαστεί τις επιθυμίες μας στο μέλλον -σε εμάς φαίνεται ότι η ίδια η νομιμοποίηση του θα εξαρτηθεί από το θέμα αυτό.

14 Αυγούστου – Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Ανάληψη στο Indybay:

Καταστροφή κλειδαριών σε δυο συνεχόμενες νύχτες

Σε δύο συνεχόμενες νύχτες, και οι δύο κλειδαριές του εστιατορίου Yung Kee γέμισαν με κόλλα. Αυτό το διώροφο εστιατόριο, που έχει και σφαγείο, εκθέτει περήφανα πτώματα από πάπιες και κοτόπουλα στα παράθυρα του. Τα χέρια τους είναι ποτισμένα με το αίμα αμέτρητων ζώων, που δολοφονήθηκαν για να συνεχιστεί η λειτουργία της επιχείρησής τους.
Εμπνεόμαστε από όσους μάχονται ενάντια στην καταπίεση των μη-ανθρώπων στο San Diego, στην Costa Mesa και στο Portland. Συνεχίστε με αυτήν τη φόρα.

15 Αυγούστου – Καναδάς

12 Αυγούστου

Απαντώντας στο άρθρο της National Post, που έπλεκε το εγκώμιο του Eugene Klein και της αηδιαστικής του επιχείρησης, Capilano Furs and Taxidermy Studios, το Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων ανέλαβε δράση, καταστρέφοντας το εσωτερικό του αξίας 60.000 δολαρίων φορτηγού του Eugene.

Με την κάλυψη του σκοταδιού, προσεγγίσαμε την κατοικία του Eugene Klein και με σύριγγες εκχύσαμε δύσοσμο υγρό μέσω της οροφής, μέσα στο φορτηγό του.

Ένα μήνυμα προς τον Eugene Klein:

Eugene, καθώς εσύ και η γυναίκα σου Edith μπαίνετε στα τελευταία χρόνια της άθλιας ζωής σας, θα δείτε τη βιομηχανία που βοηθήσατε να φτιαχτεί, να καταρρέει.

Την τελευταία φορά που σας επισκέφτηκε το ALF, δηλώσατε στις εφημερίδες ότι έχετε όπλα και πως δε μας φοβάστε. Λοιπόν, Eugene, προφανώς ούτε εμείς σε φοβόμαστε και θα πρέπει να μας σκοτώσεις για να μας σταματήσεις.

Το Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων παρακολουθεί πάντα. Προκαλούμε εσένα και τη γυναίκα σου να πάτε διακοπές.

Μέχρι να αδειάσει κάθε κλουβί.

Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων

Σημείωση: Το γουναράδικο Capilano Furs έχει γίνει στόχος από το Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων τουλάχιστον δυο φορές πιο πριν, το Μάιο του 2012 και τον Οκτώβρη του 2010.

Μετάφραση: Έρεβος

16 Αυγούστου – Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Τη νύχτα της 15ης Αυγούστου, μασκοφόροι απελευθερωτές του Μετώπου Απελευθέρωσης των Ζώων πραγματοποίησαν διάσωση άγριων φασιανών και ορτυκιών, από τα κλουβιά επίδειξης θηραμάτων της Υπηρεσίας Αλιείας και Άγριας Ζωής του Όρεγκον (ODFW), μέσα στην περιοχή άγριας ζωής EE Wilson (βόρεια της πόλης Corvallis). Χρησιμοποιήθηκαν εργαλεία κοπής σύρματος για να ανοίξουν δύο κλουβιά και να παραβιαστούν μερικώς δύο ακόμα, δίνοντας σε τρεις δαχτυλιδολαίμηδες φασιανούς, ένα λευκό φασιανό και ένα ορτύκι του βουνού μία ευκαιρία να δραπετεύσουν στην γύρω περιοχή. Αν δεν εμφανιζόταν ένα αυτοκίνητο δίπλα στα κλουβιά, κάτι που μας υποχρέωσε να αποχωρήσουμε πρόωρα, θα είχε δοθεί σε ακόμα δώδεκα περίπου πουλιά μία ευκαιρία για ελευθερία. Αυτή η δράση δεν αποτελεί νίκη για αυτούς που έμειναν πίσω.

Η περιοχή άγριας ζωής ΕE Wilson αποτελούσε κάποτε την έδρα ενός προγράμματος εκτροφής της Υπηρεσίας Αλιείας και Άγριας Ζωής του Όρεγκον, όπου εκτρέφονταν φασιανοί, κυρίως για να αφεθούν και να ανανεώσουν τους πληθυσμούς θηραμάτων στους κυνηγότοπους του Όρεγκον. Η ODFW διέκοψε το πρόγραμμα στα τέλη της δεκαετίας του ’90, ωστόσο κρατούν ακόμα έναν μικρό αριθμό πουλιών στην περιοχή, ως τουριστική ατραξιόν. Είναι λυπηρό και αξιοθρήνητο το γεγονός ότι αυτά τα άγρια πουλιά θα έπρεπε να περάσουν ολόκληρη τη ζωή τους μέσα σε κλουβιά, για οποιοδήποτε λόγο, πόσο μάλλον για κάτι τόσο ασήμαντο και επιπόλαιο, όπως η έκθεσή τους στο κοινό.

Υπάρχουν περισσότερες από 100 εγγεγραμμένες εγκαταστάσεις αιχμαλωσίας άγριων ζώων στην πολιτεία του Όρεγκον, όπου φυλακίζονται φασιανοί, ορτύκια, μινκ, άλκες και άλλα άγρια ζώα. Αυτές οι εγκαταστάσεις γενικά έχουν μικρή ή και καθόλου φύλαξη, για μια επιδρομή εναντίον τους απαιτούνται ελάχιστες έως καθόλου εξειδικευμένες δεξιότητες και κρατούν ζώα, που σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να απελευθερωθούν απευθείας στην άγρια φύση. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη αποφασιστικότητα και 15 δολάρια για δύο τανάλιες, προκειμένου η απελευθέρωση των ζώων να γίνει πραγματικότητα.

Σε αλληλεγγύη με τους αναρχικούς κρατούμενους Marie Mason και Eric McDavid.

Για αυτούς που μένουν σιωπηλοί και για όλους τους φυγάδες.

Για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια,

Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων

Μετάφραση: Έρεβος

17 Αυγούστου – Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Ανάληψη στο Indybay:

Αυτή ήταν η πρώτη μας δράση, εμπνευσμένη από την καταπληκτική δουλειά των απελευθερωτών ζώων στην Costa Mesa, τη Montana, το Idaho, το Portland και αλλού αυτό το καλοκαίρι.

Γύρω στα μεσάνυχτα της 12ης Αυγούστου, ζητήσαμε από το βασανιστή ζώων Dave Evans και το εκτροφείο Marin Sun Farms να λογοδοτήσουν για τις ζωές που έχουν καταστρέψει. Αναλάβαμε δράση για λογαριασμό χιλιάδων γουρουνιών, αγελάδων, αρνιών, κοτόπουλων και κατσικιών, που θανατώνονται για την κερδοφορία του εκτροφείου Marin Sun. Με το να κρύβονται πίσω από την λέξη αειφορία, δε μπορούν να κρύψουν τη βία και την τρομοκρατία της λεπίδας. Τα ζώα δεν είναι βιολογικές μηχανές, που έχουν σχεδιαστεί για να εξυπηρετούν αυτούς, που έχουν το προνόμιο της τάξης και των νομισμάτων.

Αρχικά, τοποθετήσαμε κόλλα στις κλειδαριές του νέου καταστήματος επεξεργασίας κρέατος στο San Francisco, στην οδό Eighth και Bryant. Δημιουργήσαμε σχισμές και στα δεκαέξι ελαστικά των τεσσάρων οχημάτων του εκτροφείου Marin Sun Farms, που ήταν σταθμευμένα μπροστά. Η επόμενη στάση μας ήταν το κρεοπωλείο τους στη δημόσια αγορά του Oakland. Αφήσαμε τη γυάλινη πόρτα αλειμμένη με κρέμα χάραξης γυαλιού.

Δεν έχουμε αυταπάτες ότι η δράση μας θα προκαλέσει την υποχώρηση του Marin Sun Farms και το κλείσιμο του καταστήματος. Η βία τους παρακινείται από τα τεράστια κέρδη που αποκομίζουν. Η νέα εγκατάσταση τους είναι επένδυση τριών εκατομμυρίων δολαρίων.

Δρούμε, όμως, για να κάνουμε τη δουλειά τους πολύ πιο δύσκολη. Δρούμε για να τους δείξουμε ότι η σπισιστική τους βία θα συναντιέται πάντα με την αντίσταση. Και για να δείξουμε στον καθένα εκεί έξω, που πιστεύει στην δικαιοσύνη, ότι η απόγνωση μπορεί να μετατραπεί σε δράση.

Αγάπη,
Απελευθερωτές του San Francisco

18 Αυγούστου – Γαλλία

Δυο χρυσόψαρα κρατούνταν σε ένα βρώμικο μπωλ, στη σχολή Καλών Τεχνών, στο Παρίσι. Το μπωλ με τα ψάρια χρησιμοποιούνταν ως κομμάτι της διακόσμησης, σε μια παράσταση των φοιτητών. Οι καλλιτέχνες φοιτητές άφησαν το μπωλ σε δημόσιο χώρο της σχολής, στο ενδιάμεσο των παραστάσεων. Τα χρυσόψαρα είναι ξαδέρφια των κυπρίνων και μεγαλώνουν εξίσου. Υποτίθεται ότι ζουν περίπου 25 χρόνια, όταν έχουν χώρο και οξυγόνο και ίσως είναι το πιο βασανισμένο «κατοικίδιο», επειδή είναι δυνατά και ικανά να επιβιώνουν, κάποιες φορές, για λίγα χρόνια, σε άθλιες συνθήκες. Καθώς ήταν απλό πράγμα το να «κλέψουμε» το μπωλ και να βρούμε ένα υπέροχο μέρος για να ζήσουν τα ψάρια, έγινε καθήκον για εμάς να το κάνουμε. Τώρα και τα δυο ζουν στη λίμνη ενός μεγάλου κήπου μαζί με άλλα χρυσόψαρα και δε θα ανεχτούν ξανά το βρώμικο νερό και την έλλειψη χώρου. Θα το κάνουμε αυτό κάθε φορά που θα έχουμε τη δυνατότητα. Σας ενθαρρύνουμε να κάνετε το ίδιο και επίσης, να προσπαθήσετε να κλέψετε και να ελευθερώσετε θαλάσσια ζώα από την αγορά (αστακούς, καβούρια). Είναι, επίσης, ανάγκη να ενημερώσουμε τον κόσμο για τα χρυσόψαρα, ότι έχουν μνήμη, ότι αισθάνονται πόνο και ότι για να ζήσουν είναι απολύτως αναγκαίο να έχουν πολύ χώρο καθώς και άλλα ψάρια.

Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων

18 Αυγούστου – Μεξικό

8

9

Σε αυτές τις εικόνες, μπορείτε να δείτε το πριν και το μετά της επίσκεψης μας στον ιστότοπο και μπορείτε να διακρίνετε μια μικρή τροποποίηση. Παρομοίως, κι άλλες τροποποιήσεις έγιναν στον ιστότοπο, οι οποίες δεν είναι ορατές στην αρχική σελίδα. Σίγουρα θα τους πάρει κάποια ώρα μέχρι να τον επιστρέψουν στην αρχική του κατάσταση, εάν μπορέσουν. Στην ιστοσελίδα, όλες οι αναφορές για την πώληση βοοειδών αφαιρέθηκαν, όλες οι παραγγελίες, οι δημοπρασίες, τα είδη των ζώων που δημοπρατήθηκαν και κάποια νέα.

Ο χακαρισμένος ιστότοπος είναι το www.unionganadera.com και παρόλο που ο τρόπος μας για να εισέλθουμε ήταν με εργαλεία, ώστε να πάρουμε ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης, η έλλειψη ασφάλειας στην ιστοσελίδα ήταν απροσδόκητη. Το όνομα χρήστη ήταν «Διαχειριστής» (χωρίς εισαγωγικά) και ο κωδικός πρόσβασης ήταν «123456» (πάλι χωρίς εισαγωγικά).

Όσο υπάρχουν αυτοί που ωφελούνται από τον πόνο, θα είμαστε εκεί.
Δεν θα επιτρέψουμε τον βασανισμό και τον φόνο να συμβαίνουν ελεύθερα.

FLA

19 Αυγούστου – Καναδάς

Σήμερα, στο Οντάριο, στον Καναδά, το Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων τοποθέτησε κόλλα στις μίζες φορτηγών, σε ένα σφαγείο με την επωνυμία Abingdon Meat Packers. Όλα τα φορτηγά αφέθηκαν ξεκλείδωτα, καθώς αφαιρέθηκαν τα κλειδιά και αντικαταστάθηκαν με μικρά κομμάτια μετάλλου από καρφιά συρραπτικού βαρέως τύπου και κόλλα. Η Abingdon Meat Packers σκοτώνει αποκλειστικά μωρά ζώων και η τοποθέτηση κόλλας σε αυτές τις κλειδαριές ελπίζουμε ότι θα διαταράξει τη λειτουργία της, σταματώντας τη μεταφορά των νεκρών ζώων σε μονάδες επεξεργασίας τροφών.

Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων

Μετάφραση: Έρεβος

20 Αυγούστου – Ρωσία

Ανάληψη στο From Russia With Love:

Πριν από δύο εβδομάδες, βάλαμε φωτιά σε έναν εκσκαφέα, στο μέρος που οι εργάτες κατέστρεφαν το πάρκο Ismailovo. Το όχημα ήταν παρκαρισμένο στην άκρη λεωφόρου, όπου προσέθεταν περισσότερες λωρίδες κυκλοφορίας στο δρόμο. Μας πήρε 3-4 λεπτά να κάνουμε τη δουλειά. Πλησιάσαμε. Στρώσαμε το σωρό μας από κουρέλια, χωρίς βιασύνη (στοχεύσαμε το πιλοτήριο, το χώρο της μηχανής και τα υδραυλικά στην «κουτάλα»). Προσθέσαμε βενζίνη και βάλαμε φωτιά. Τρέξαμε γρήγορα στην αντίθετη πλευρά του δρόμου, πήραμε τις μπύρες μας από τις σακούλες και κατευθυνθήκαμε στον κοντινό σταθμό του μετρό. Μετά από περίπου δέκα λεπτά περπάτημα, είδαμε ένα όχημα της πυροσβεστικής (θορυβώδες και με τα φώτα αναμμένα), που κατευθυνόταν στο σημείο του πρόσφατου οικο-σαμποτάζ (θα έφτασαν ακριβώς στην ώρα τους, για να σώσουν τα συντρίμμια που κάπνιζαν).

Κουράγιο στους συντρόφους από την Ουκρανία, που, για άγνωστους λόγους, σταμάτησαν κάθε δραστηριότητα. Θα θέλαμε, επίσης, να εκφράσουμε την οργή μας για την ποινή εις βάρος του Igor “Squash” Kharchenko: (αντιφασίστας από τη Μόσχα, που καταδικάστηκε σε φυλάκιση, μετά από μια αμφιλεγόμενη δίκη και ενώ όλα τα στοιχεία αποδείκνυαν την αθωότητά του).

Μην έχετε καμιά αμφιβολία, θα εκδικηθούμε.

Μέτωπο Απελευθέρωσης Γης – Μόσχα

Μετάφραση: Έρεβος

21 Αυγούστου – Σουηδία

10

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, καταστράφηκαν γύρω στους 20 πύργους κυνηγιού στο Jämtland County. Κόπηκαν ή ανατράπηκαν νωρίς στις 18 Αυγούστου. (φωτογραφίες: Pär Eriksson)

11

22 Αυγούστου – Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Ανάληψη στο Portland Indymedia:

Σπάστηκαν δύο παράθυρα και τοποθετήθηκε κόλλα στις κλειδαριές, στο μαγαζί Ribnick Fur and Leather, στις 22 Αυγούστου τη νύχτα.

William Ribnick, σε προειδοποιούμε: Όσο συνεχίζεις να επωφελείσαι από την αιχμαλωσία, την ηλεκτροπληξία και αεριοποίηση των άγριων ζώων, θα επιστρέφουμε ξανά και ξανά.

Θα θέλαμε να αφιερώσουμε αυτή τη δράση στη Marie Mason, η οποία εκτίει 22 χρόνια φυλάκισης για την προσπάθεια να σταματήσει τους πραγματικούς εγκληματίες.

Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων

24 Αυγούστου – Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Ανάληψη στο Indybay:

Την προηγούμενη εβδομάδα, ένας μοναχικός εθελοντής του Μετώπου Απελευθέρωσης Ζώων επισκέφτηκε την εταιρεία B.B. Hawk Fur and Leather, στη διεύθυνση 25 Division Street, στο Σαν Φρανσίσκο. Καταστράφηκε ένα παράθυρο με πάστα χάραξης γυαλιού. Ένα περιπολικό της αστυνομία πέρασε ςπό εκεί με αργή ταχύτητα, με αποτέλεσμα να φύγει χωρίς να προλάβει να κάνει μεγαλύτερη ζημιά.

Δύο βράδια μετά, έγινε δεύτερη επίσκεψη και το χαραγμένο παράθυρο δεν είχε αντικατασταθεί. Αυτή τη φορά, θρυμματίστηκε το παράθυρο δίπλα σε αυτό

Ο τρόμος της βιομηχανίας γούνας μιλάει από μόνος του. Η γούνα είναι το σχισμένο δέρμα από ένα άγριο ζώο, που είχε παγιδευτεί ή περιοριστεί σε ένα πολύ μικρό χώρο για ολόκληρη τη ζωή του.

Το κίνημα για την απελευθέρωση των ζώων, στην περιοχή Bay Area, έχει αναστηθεί από τον τάφο του. Το κίνημά μας θα αγωνιστεί με ό,τι έχουμε.

Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων

26 Αυγούστου – Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Νωρίς το πρωί της 26ης Αυγούστου, δύο μέλη του ALF ταξίδεψαν τρεις ώρες προς μία μικρή πόλη, που λέγεται North Branch, στο MI, για καταστροφή και απελευθέρωση στο σφαγείο, που ονομάζεται “Κρέατα Mcnee’s” (Mcnee’s Meats). Πριν χρόνια, το βοδινό κρέας, που πουλούσαν, δεν είχε καν ελεχθεί για E. Coli. Ένα μέλος τοποθέτησε κόλλα στη μίζα του φορτηγού μεταφορών, ενώ έγραψε επίσης “Το Κρέας είναι Δολοφονία” στο μπροστινό μέρος του κτιρίου. Το άλλο μέλος απελευθέρωσε δεκαπέντε σκλαβωμένες αγελάδες, που θα πήγαιναν για σφαγή, έσπασε τα φωτιστικάκαι έσπασε τα κλουβιά για τα κοτόπουλα (Οι αγελάδες ήταν τα μόνα ζώα που ήταν παρόντα).

27 Αυγούστου – Καναδάς

Νωρίς το πρωί της 26ης Αυγούστου 2013, το Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων επιτέθηκε στη Royal Oak Fur Farm, στην περιοχή Simcoe, του Ontario. Πλησιάσαμε το εκτροφείο γουνοφόρων ζώων και ξαπλώσαμε μέσα στα ψηλά χόρτα, ώστε να μπορούμε να βλέπουμε το κτίριο του φύλακα, για οποιοδήποτε σημάδι κίνησης. Μόλις βεβαιωθήκαμε ότι ήταν άδειο, κόψαμε τους συνδέσμους, που ενώνουν το μεταλλικό πλέγμα του φράχτη με τους πασσάλους, ρίξαμε στο έδαφος ένα μεγάλο μέρος του φράχτη, στο πίσω μέρος της φάρμας και ανοίξαμε τη μπροστινή πύλη. Υπολογίζουμε ότι απελευθερώσαμε περίπου 750 μινκ και 50 αλεπούδες. Οι αλεπούδες σχεδόν έδειχναν να καταλαβαίνουν τι γινόταν, διότι μόλις συνειδητοποίησαν ότι ήταν ελεύθερες, δεν έχασαν καθόλου χρόνο στο να απομακρυνθούν από τα κλουβιά και δραπέτευσαν μέσα από τις τρύπες που κάναμε στο φράχτη. Μόλις άναψαν τα φώτα στο σπίτι των εκτροφέων, αρχίσαμε γρήγορα να ξηλώνουμε τις κάρτες εκτροφής και να τις πετάμε γύρω από τα άδεια κλουβιά και στη συνέχεια, φύγαμε μέσα από τα χωράφια με καλαμπόκι, μαζί με μία θορυβώδη ομάδα μινκ, τα οποία βίωναν για πρώτη φορά τη γεύση της ελευθερίας. Δε θα σταματήσουμε έως ότου αυτή και όλες οι φάρμες γουνοφόρων ζώων να αδειάσουν.

Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων

Μετάφραση: Έρεβος

28 Αυγούστου – Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Σύμφωνα με τοπική εφημερίδα, 2000 μίνκ απελευθερώθηκαν από τα κλουβιά τους, στο East Fork Mink Ranch (1875 Nelson Road), στην περιοχή Morris, στο Illinois, νωρίς στις 14 Αυγούστου. Επιπλέον, χύθηκε διαβρωτικό χρώματος σε δύο φορτηγά και γράφτηκε σε ένα αμαξοστάσιο «Η απελευθέρωση είναι αγάπη».

29 Αυγούστου – Αγγλία

Το (υπό κατασκευή) Αστυνομικό Κέντρο Εκπαίδευσης για Πυροβόλα Όπλα στο Μπλακ Ροκ Κουάρρυ (‘Λατομείο Μαύρου Βράχου’), κοντά στην πόλη του Πόρτισχεντ, που βρίσκεται ακριβώς παρακάτω απ’ το περιφερειακό επιτελείο της Χωροφυλακής του Έιβον και του Σόμερσετ, βρέθηκε στο στόχαστρό μας τις νυχτερινές ώρες της 26ης Αυγούστου, και τ’ αφήσαμε με ψηλές φλόγες να γλείφουν τις εγκαταστάσεις του. Πρόκειται για μονάδα προορισμένη να εξυπηρετήσει δυνάμεις ασφαλείας σε όλη τη Νοτιοδυτική Αγγλία.

Μετά την αναρρίχησή μας εντός του λατομείου, χρησιμοποιήσαμε επιταχυντή για να κάψουμε τα κυριότερα ηλεκτρικά καλώδια σε πέντε κομβικά σημεία σ’ όλο το κατασκευαστικό συγκρότημα, και περιλούσαμε κι ανάψαμε μια παλέτα ηλεκτρικών εξαρτημάτων και συρμάτων. Περισσότερες από δώδεκα ώρες μετά, η φωτιά καίει ακόμα. Στα πρόσωπά μας ζωγραφίστηκαν χαμόγελα μόλις συνειδητοποιήσαμε πόσο εύκολο ήτανε να μπουκάρουμε στη λέσχη οπλοφορίας τους και ν’ αφήσουμε μια δική μας υπογραφή που να λέει γαμιέστε ακριβώς μέσα στην κοιλιά του κτήνους – με μία περίεργη αλεπού ως μόνη αυτόπτη μάρτυρα της πράξης μας.

Την ίδια νύχτα άλλοι/-ες από μας την πέσανε σε δυο οχήματα εταιρειών σεκιούριτι κοντά στην περιοχή Σαιν Τζωρτζ του Μπρίστολ, διαβρώνοντας την μπογιά τους με ξεβαφτικό και σκίζοντας τα λάστιχά τους – το ένα ήταν της G4S και το άλλο της Amey. Η G4S παρέχει υπηρεσίες κράτησης και ασφαλείας στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε παγκόσμιο επίπεδο, και βγάζει κέρδη από πολλές πτυχές της κοινωνίας-φυλακής. Η Amey, σε κοινοπραξία με την GEO (υπό την επωνυμία GEOAmey) αναλαμβάνει μεταγωγές φυλακισμένων στην Αγγλία και στην Ουαλία, και τρέχει τις μεταφορές και τη φύλαξη κρατουμένων σε δικαστήρια στο Μπρίστολ και στο Βόρειο Σόμερσετ.

Σε κάθε πόλη γύρω μας το κλείδωμα εν είδει ομηρίας ολοένα και εντείνεται· υπάρχει μια γενικευμένη ατμόσφαιρα οξυμένου φόβου και αυξημένης απουσίας σθένους· υπάρχει όλο και περισσότερη επιτήρηση, κι οι φρουροί ασφαλείας εμφανίζονται με χειροπέδες σε όλο και περισσότερες πόρτες. Οι εντάσεις σε όλο τον κόσμο σιγοβράζουν καθώς οι άνθρωποι χάνουν την πίστη τους στο σύστημα. Ως απάντηση σ’ αυτή την ανασφάλεια, το κράτος στρατιωτικοποιεί την αστυνομία του με πυροβόλα όπλα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη τηλεχειρισμού, όπως και «μη θανατηφόρα» όπλα – τα οποία σκοτώνουν τακτικά. Την ίδια στιγμή εξομαλύνουν προληπτικά το κλίμα λανσάροντας το προφίλ του «μαλακού μπάτσου», όπως είναι οι αξιωματικοί υποστήριξης κοινοτήτων (PCSOs), οι μονάδες αξιωματικών-συνδέσμων (PLOs), και ούτω καθεξής, που ταιριάζουνε πιο πολύ στο δημοκρατικό ίματζ. Παίρνουνε μερική βοήθεια ακόμα κι από αριστερούς, σαν τον John Drury του εντύπου Aufheben, με τις ακαδημαϊκές συνεισφορές του πάνω στον έλεγχο πλήθους, ο οποίος είναι εξίσου τρομοκρατημένος απ’ το ανεξέλεγκτο όσο είναι κι οι άρχουσες τάξεις.* Το βρετανικό κράτος κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στις αντεξεγερτικές τεχνικές. Η πραγματογνωμοσύνη τους είναι το αποτέλεσμα ενός μακρόχρονου βάναυσου αποικισμού – ας πούμε, στην Ινδία, στην Κένυα, και μέχρι τις μέρες μας στην Ιρλανδία.

Δυο χρόνια μετά τις μεγάλες ταραχές στο Ηνωμένο Βασίλειο, θεωρούμε πως ανοίχτηκε μια σημαντική πόρτα για μια ριζοσπαστική και μαχητική άρνηση της καθημερινής μας ύπαρξης σε ευρεία κλίμακα. Για εκείνους/-ες από εμάς που βγήκαμε στους δρόμους ήταν μια ανάσα καθαρού αέρα μες στα μπουντρούμια, μια υπενθύμιση ότι η εισβολή και ο έλεγχος δεν έχουν αποπερατωθεί. Ακόμα και τώρα που η απάθεια κι η απομόνωση φαίνεται να έχουν επικρατήσει πάλι, συνεχίζουμε τις επιθέσεις μας. Η αστυνομία και η βιομηχανία της ασφάλειας ειδικεύονται στο να μας κάνουν να αισθανόμαστε ανίσχυροι στις ίδιες μας τις ζωές, και η πραγμάτωση τέτοιων επιθέσεων βοηθάει αρκετά στο να ξεπερνάμε τούτο το αίσθημα.

Αυτός είναι επίσης ο τρόπος μας για να επισημάνουμε πως περάσανε δυο χρόνια από τότε που ο αναρχικός Μπάτζερ (‘Ασβός’) απ’ το Μπρίστολ διέφυγε της σύλληψης, μετά τις ταραχές. Μείνε λεύτερος, μη σταματάς ν’ αγωνίζεσαι!

Μια και το ’φερε ο λόγος, η νύχτα της δράσης μας συμπίπτει με την ανακοινωθείσα έναρξη της προγραμματισμένης θανάτωσης άγριων ασβών στη Νοτιοδυτική Αγγλία. Η αστυνομία, στην προσπάθειά της να διευκολύνει τη μαζική θανάτωση και να σταματήσει την αντίσταση στο σχέδιο αυτό, έσπευσε να γίνει το δεκανίκι των κλαδικών συμφερόντων στη βιομηχανία της αγροκαλλιέργειας, αλλά και να θωρακίσει τις τάξεις των γαιοκτημόνων. Ελπίζουμε ότι αυτή θα είναι μία από τις πολλές ανταρσίες εναντίον αυτής της σφαγής. Γιατί οι κρατικές και εταιρικές δυνάμεις ασφαλείας αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα αυτού του κόσμου της εκμετάλλευσης και εξουσίας.

Τις καλύτερες ευχές μας στον αναρχικό Κώστα Σακκά, στην Ελλάδα, που βρίσκεται σε στάδιο αποκατάστασης μετά την απεργία πείνας με την οποία πέτυχε την προδικαστική του απελευθέρωση, ύστερα από 30 μήνες προφυλάκισης.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί ωσότου όλα τα πλάσματα να ’ναι άγρια και λεύτερα.

Πυρήνας Οργισμένων Αλεπούδων σε συνεργασία με ACAB

Μετάφραση: ContraInfo

30 Αυγούστου – Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Γύρω στις 7 π.μ., στις 26 Αυγούστου, ένας πυρήνας του Μετώπου Απελευθέρωσης των Ζώων μπήκε στην πίσω αυλή του Brian L. MacMillan, στη διεύθυνση 1245 Mockingbird Lane, στην περιοχή Sun Prairie του Wisconsin. Ο Brian είναι ο αντιπρόεδρος στο τμήμα Wild Fur Operations, της North American Fur Auctions, του μεγαλύτερου οίκου δημοπρασιών γούνας της Βόρειας Αμερικής. Ο Brian είναι ένας τρομοκράτης, που κλείνει συμφωνίες για τα δέρματα άγριων ζώων, τα οποία βασανίστηκαν και σκοτώθηκαν από επιδαπέδιες ατσάλινες παγίδες. Οι αντι-τρομοκράτες του Μετώπου Απελευθέρωσης των Ζώων έσπασαν το διπλό τζάμι του παραθύρου του και έβαλαν μέσα το λάστιχο του κήπου του, πλημμυρίζοντας τελείως το σπίτι του.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα έμεναν έκθαμβοι στη θέα ενός λύγκα, ενός πλάσματος τόσο μεγαλοπρεπούς και ελεύθερου. Η άδεια καρδιά του Brian βλέπει μόνο κέρδος.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Brian και η NAFA θα προσπαθήσουν να παρουσιάσουν τους εαυτούς τους ως θύματα. Έχουν το θράσος να αποκαλούν εμάς τρομοκράτες, τη στιγμή που και το τελευταίο τους λεπτό προέρχεται από το βασανισμό και την υποδούλωση του άγριου και του ελεύθερου. Όλοι όσοι συμβάλλουν σε βιομηχανίες καταστροφής της γης και των ζώων θα πρέπει να προσέχουν. Υπάρχει ένας ανώτερος νόμος.

Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων

Μετάφραση: Έρεβος

31 Αυγούστου – Ισραήλ

12

Τα καταφέραμε. Ο 269 είναι ελεύθερος και αναρρώνει καλά.
Αρκετές εβδομάδες πριν, διαρρήξαμε το εκτροφείο θανάτου, που τον κρατούσε αιχμάλωτο για το κρέας του.
Παρατηρούσαμε το εκτροφείο για πολύ καιρό, καθώς υπήρχαν πολλές δυσκολίες.
Ένας πλήρως ανεπτυγμένος ταύρος διεσώθη.
Τα μέτρα ασφαλείας στο χώρο αποτελούσαν μεγάλη πρόκληση και έτσι, περιμέναμε την κατάλληλη ευκαιρία για να δράσουμε.
Η ημερομηνία σφαγής πλησίαζε σύντομα και επομένως, ήταν η ουσιαστική στιγμή!
Βάλαμε κάτω δύο σειρές από στερεές ατσάλινες μπάρες και χρησιμοποιήσαμε μια ευκαιρία νωρίς το πρωί για να ξεκινήσουμε την επιχείρηση. Μετά από πολλή προσπάθεια, καταφέραμε στο παρά πέντε να τον σπρώξουμε στο χώρο στάθμευσης.
Αυτή η δράση είναι ένα ακόμα βήμα, ο τελικός μας στόχος είναι μεγαλειώδης, αλλά θα υπερισχύσουμε.
Είμαστε οι 269, δεν θα σταματήσουμε, λυγίσουμε ή συμβιβαστούμε ποτέ!
Μέχρι όλοι να είναι ελεύθεροι από την ανθρώπινη σκλαβιά.
Είμαστε όλοι 269.