Ιούνιος 2013

1 Ιουνίου – Γαλλία

1

Πέντε κοράκια απελευθερώθηκαν από παγίδες στη βορειοανατολική Γαλλία.

2

3 Ιουνίου -Η.Π.Α.

Ανώνυμη ανάληψη από  Portland Indymedia:

Οι κλειδαριές γέμισαν με έξτρα-κόλλα, τέσσερις φορές σε τρεις εβδομάδες, στο Metro Body Piercing, στο Hawthorne Boulevard του Πόρτλαντ. Αυτό, χωρίς αμφιβολία, τους κόστισε εκατοντάδες δολλάρια για την επισκευή.

Metro, είναι επιλογή σου. Αν συνεχίσεις να πουλάς ουρές αλεπούδων, περίμενε περισσότερο σαμποτάζ και αύξηση της έντασής του. Δε θα καθίσουμε να ανεχτούμε αυτήν την εκμετάλλευση της άγριας ζωής.

Οι αλεπούδες στα εκτροφεία οδηγούνται στην τρέλα από τις επικρατούσες συνθήκες. Είναι εγκλωβισμένες μέσα στη δική τους τη βρωμιά. Κινούνται νευρωτικά και ονειρεύονται την ελευθερία, που δε θα μπορούν να έχουν. Είμαστε οι φωνές τους.

Για αυτούς που δε μπορούν να μιλήσουν. Για την απελευθέρωση. Για την άγρια φύση

Αντισπισιστές από το Όρεγκον

4 Ιουνίου – Σρι Λάνκα

Επτά φυλακισμένοι παπαγάλοι απελευθερώθηκαν στη Σρι Λάνκα, στις 2 Ιουνίου 2013. Ήταν από τον πρώτο μου μισθό. Τους αγόρασα από έναν πωλητή ζώων και αυτοί ήταν οι μόνοι που είχε. Το έκανε σαν ημερήσια εργασία. Απελευθέρωσα τα πουλιά σε αυτό το μέρος, από την πρώτη στιγμή που τα αγόρασα. Φαίνονταν πεινασμένα και τόσο άβολα μέσα στα κλουβιά. Πριν τα αγοράσω, διέκρινα κάτι ενοχικό στο πρόσωπο του πωλητή και όταν τα απελευθέρωσα είδα ένα μικρό χαμόγελο στο πρόσωπο του. Δύο ακόμα φίλοι, επίσης, συμμετείχαν στην απελευθέρωση. Τα πουλιά πέταξαν προς την ίδια κατεύθυνση όπου υπήρχαν πολλά δέντρα.

5 Ιουνίου – Η.Π.Α.

Ανάληψη από το  Portland Indymedia:

Άμεση Δράση στο Πόρτλαντ

Μάιος 2013,

Πολλά φορτηγά της εταιρίας Portland’s Ocean Beauty Seafood, στη λεωφόρο  2450 Ν΅΅28 υπέστησαν σαμποτάζ. Ανώνυμοι ακτιβιστές χρησιμοποίησαν μαχαίρια για να τρυπήσουν τα ελαστικά και έριξαν αρκετές ουγγιές από βίγκαν ζάχαρη στα ντεπόζιτα τους. Καθημερινά, αυτά τα φορτηγά μεταφέρουν τα πτώματα πλασμάτων που κάποτε ήταν ελεύθερα. Δεν υπάρχει τίποτα βιώσιμο ή κάτι που να αποτελεί δικαιολογία στην εκμετάλλευση της υδρόβιας ζωής. Ορισμένοι μπορεί να κριτικάρουν αυτήν τη δράση σαν μια λάθος στρατηγική στο μεγαλύτερο στόχο ενός ζωντανού πλανήτη. Αλλά, η άμεση δράση είναι απαραίτητη και πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου. Η εκμετάλλευση των ζώων και η εκμετάλλευση της γης δεν είναι ευπρόσδεκτες στο Pacific Northwest.

Με αγάπη και οργή,

Κάποιοι ανώνυμοι σαμποτέρ

5 Ιουνίου – Γαλλία

3

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που σας επιτεθήκαμε και δε θα είναι και η τελευταία. Ξέρουμε ποιοι είστε και αν είστε κυνηγοί, είστε υπεύθυνοι για τις παγίδες και ελπίζω να το διαβάζετε αυτό. Δε θα σταματήσουμε να καταστρέφουμε τα κλουβιά σας, όσο αυτά υπάρχουν.

Για όλους τους ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων, που δε γνωρίζουν σχετικά με αυτά τα κλουβιά για τα κοράκια και τα περιστέρια, η ιδέα είναι απλή: χρησιμοποιούν μερικά πουλιά ως δόλωμα μαζί με φαγητό και νερό. Αυτά τα κλουβιά υποτίθεται πως πρέπει να κατεβαίνουν κάθε μέρα και να αδειάζονται με διάφορους τρόπους. Αυτά τα κλουβιά πρέπει να καταστραφούν και μπορούν να εντοπιστούν σε πολλές αγροτικές περιοχές, πέρα από το οπτικό πεδίο, συχνά στα γύρω δάση ή σε καλές κρυψώνες.

Μέχρι κάθε κλουβί να είναι άδειο

ALF, Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων

4

5

6

6 Ιουνίου – Γερμανία

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 22 Μάη, το ινστιτούτο Robert Koch «βάφτηκε» με κόκκινο χρώμα. Στην εγκατάσταση υπάρχει ένα εργαστήριο πειραμάτων σε ζώα και ανήκει στη γερμανική κυβέρνηση. Πετάξαμε 5 μπαλόνια με κόκκινη μπογιά ακριβώς πάνω από την κεντρική είσοδο και γράψαμε «κάτω τα χέρια από τα ζώα» στο πεζοδρόμιο.

Πολλές ευχαριστίες στην ομάδα υποστήριξης του Μετώπου Απελευθέρωσης Ζώων, το έργο σας μας δίνει κουράγιο και ασφάλεια!

Animal Liberation Front

7 Ιουνίου – Η.Π.Α.

Την άνοιξη του 2013, μια μικρή ομάδα μπήκαμε παράνομα στην ιδιοκτησία της εταιρίας Pat’s Quality Wholesale Meats, στο Πόρτλαντ, στο Όρεγκον. Πολλά λάστιχα τρυπήθηκαν και καταστράφηκαν, τα ντεπόζιτα γέμισαν με καυστικές ουσίες και οι κλειδαριές γέμισαν με υγρό ατσάλι.

Αυτή είναι μια εταιρία που κερδοφορεί από την υποδούλωση, το βασανισμό και τη δολοφονία αισθανόμενων πλασμάτων. Δεν προσπαθούν καν να κρυφτούν πίσω από την αηδιαστική πράσινη καπιταλιστική πρόφαση της τοπικής ή βιώσιμης επιχείρησης. Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε σωστή την κοσμοθεωρία των δολοφόνων και των άπληστων. Η βιομηχανία κρέατος είναι μια οικολογική καταστροφή, από την οποία δισεκατοΜμύρια ζώα υποφέρουν και πεθαίνουν.

Τα δάκρυα μας δεν είναι αρκετά. Ανέλαβε δράση

10 Ιουνίου – Αγγλία

H NFU Mutual είναι το εμπορικό τμήμα της εθνικής ένωσης κτηνοτρόφων. Από αυτούς προέρχεται ένα μεγάλο μέρος των εσόδων της NFU, παρέχοντας της τη δυνατότητα να μπορεί να ασκεί πολιτική πίεση στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος της Αγγλίας. Η χρηματοδότηση, που αυτοί παρέχουν στην NFU, χρησιμοποιείται για να εξασφαλίζεται ότι οι κανονισμοί για την προστασία των ζώων θα παραμένουν ελλιπείς, ότι οι κτηνοτρόφοι  θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τεράστιες επιδοτήσεις, ότι το φρικιαστικό εξαγωγικό εμπόριο ζωντανών ζώων θα μπορεί να συνεχιστεί και ότι η κυβέρνηση θα τους επιτρέπει να καταδιώκουν την άγρια ζωή, όπως τους ασβούς, αδιαφορώντας πλήρως για τη νομοθεσία που τους ορίζει ως προστατευόμενο είδος. Οι NFU και NFU Mutual είναι τόσο στενά συνδεδεμένες, που οι αντιπρόσωποι πωλήσεων της NFU είναι επίσης αντιπρόσωποι πωλήσεων στην NFU Mutual. Η NFU Mutual βγάζει το κέρδος που λαδώνει τους τροχούς του πολιτικού λόμπι για να επιτρέπεται η σφαγή της αθώας άγριας ζωής. Τον περασμένο Σεπτέμβρη αποφασίσαμε να ξεμυτίσουμε και να χακάρουμε την NFU Mutual, το μεγαλύτερο στόχο μας.

Από τις αρχές του Μάη, έχουμε εκμεταλλευτεί την αδυναμία των συστημάτων της NFU Mutual για να έχουμε πρόσβαση, κατεβάζοντας σχεδόν όλα τα αρχεία των πελατών τους μαζί με  πλήρεις λεπτομέρειες για τα οικονομικά τους, τα χρέη και το ιστορικό των λογαριασμών. Η πρόσβαση μας είναι τόσο ολοκληρωμένη, που ήμασταν σε θέση να κάνουμε διακριτικές αλλαγές στους λογαριασμούς πολλών ανθρώπων, που γνωρίζουμε ότι εμπλέκονται στη θανάτωση των ασβών.

Όσο θα ταυτοποιούνται περισσότεροι άνθρωποι στο κομμάτι της εκμετάλλευσης των ασβών, θα εκμεταλλευόμαστε τα στοιχεία που έχουμε για αυτούς. Θα δείξουμε το ίδιο έλεος στα οικονομικά τους που δείχνουν για τη ζωή των ασβών. Έχουμε ήδη σχεδιάσει να χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία που διαθέτουμε για μερικούς από τους πιο «διάσημους» υποστηρικτές αυτής της θανάτωσης.

Είμαστε  οι Bodger και Badger. Η NFU Mutual  απείλησε την ασφάλεια τους κι έτσι, εμείς τώρα τους κάνουμε επίθεση.       .

Οι ασβοί έχουν φίλους και οι φίλοι τους είναι χάκερς.

BrockCyberClan – σώζοντας την άγρια ζωή λίγο κάθε φορά

15 Ιουνίου – Η.Π.Α.

Δράση για τους φυλακισμένους αναρχικούς

Κλειδαριές της εταιρίας Sheepskin γέμισαν με κόλλα, στο δρόμο NW Glisan, στο Όρεγκον. Αυτή η δράση χρειάστηκε μόνο λίγα δευτερόλεπτα. Ήταν αθόρυβη, εύκολα επαναλήψιμη και προκάλεσε οικονομικές απώλειες στους καπιταλιστές, που κερδίζουν από την αθλιότητα και την εκμετάλλευση.

Αλληλεγγύη στους αντιστεκόμενους του Grand Jury, αλληλεγγύη στους Eric και Marie και σε όλους τους μακροχρόνια φυλακισμένους αναρχικούς.

16 Ιουνίου – Καναδάς

7

Φωτογραφίες από εργοστάσιο κρέατος στον Καναδά στις 14 Ιούνη.

8

9

10

17 Ιουνίου – Καναδάς

15 Ιουνίου 2013- Welland, Οντάριο Καναδά

Ένας μοναχικός ακτιβιστής του ALF σαμπόταρε φορτηγά, που χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν κοτόπουλα στο σφαγείο στο φως της ημέρας. Το σχέδιο ήταν να σκιστούν τα λάστιχα όλων σχεδόν των φορτηγών και να ξεγλιστρίσει μέσα στη δασώδη περιοχή πίσω από το σφαγείο, που ονομάζεται Cami International Poultry. Τα λάστιχα των φορτηγών βρίσκονται υπό υψηλή πίεση και μπορεί να εκραγούν αν σκιστούν, έτσι πρώτα χρησιμοποιήσε ένα κατσαβίδι, ώστε να πιεστούν οι βαλβίδες στα λάστιχα και να μειωθεί η πίεση, πριν τρυπηθούν τα πλαϊνά τους. Κατά τη διαδικασία της αποσυμπίεσης, ένας εργαζόμενος μπήκε στο πάρκινγκ. Ευτυχώς, το όχημα του ακτιβιστή ήταν σταθμευμένο μακριά από το σφαγείο και ο ίδιος μπόρεσε να χωθεί κάτω από το φορτηγό, ώστε να μη φαίνεται. Η αποσυμπίεση του αέρα στα ελαστικά κάνει αρκετό θόρυβο, έτσι ο ακτιβιστής έπρεπε να σταματήσει αυτό που έκανε, ώστε να μη γίνει αντιληπτός από τον εργαζόμενο. Τα λάστιχα που αποσυμπιέστηκαν τρυπήθηκαν με έναν παγοκόφτη και οι πινακίδες των υπόλοιπων βάφτηκαν με κόκκινη μπογιά, ώστε να μην είναι δυνατή η κυκλοφορία τους. Επίσης «Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων» γράφτηκε στα κλουβιά ενός από τα φορτηγά. Κατά τη μεταφορά με τα φορτηγά, τα κοτόπουλα αφήνονται απροστάτευτα στις καιρικές συνθήκες και χωρίς φαγητό ή νερό, σαν μια τελευταία πράξη βασανισμού προτού τους κόψουν το λαιμό και τα βυθίσουν σε καυτό νερό. Αυτή η δράση, ελπίζουμε, ότι θα εμποδίσει την παραγωγικότητα του σφαγείου και θα τους κοστίσει χρήματα για τη θανάτωση αθώων ζώων.

ALF

18 Ιουνίου – Η.Π.Α.

Επιτεθήκαμε στο Archers Afield δύο φορές σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ανήκει στην επιχείρηση που πουλάει προϊόντα, που κατασκευάζονται για να ακρωτηριάζουν και να σκοτώνουν άγρια μη ανθρώπινα όντα και παρέχουν εκπαιδευτικά μαθήματα σκόπευσης για αθλητικό και «ψυχαγωγικό» κυνήγι. Επιδιώκουμε να τους οδηγήσουμε σε χρεοκοπία.

Κατά την πρώτη μας επίσκεψη, τρυπήσαμε παρά πολλά λάστιχα σε δύο φορτηγά, που τα έχουν ως κινητά καταστήματα σκοποβολής, καταστρέψαμε τρία παράθυρα με γυαλιά και γεμίσαμε τις κλειδαριές της πόρτας με κόλλα.

Αυτήν τη φορά, γεμίσαμε τις κλειδαριές του φορτηγού και τις κλειδαριές του καταστήματος με κόλλα και χαράξαμε τη γυάλινη πόρτα και δύο παράθυρα.

Για τον Jerry Koch και όσους δε συνεργάζονται.

Ενάντια σε κάθε κυριαρχία και ιεραρχία.

20 Ιουνίου – Σουηδία

11

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, ένα γκαράζ, τα μηχανήματα και τα οχήματα στο εσωτερικό του, καταστράφηκαν από πυρκαγιά αργά, στις 18 Ιουνίου, έξω από την πόλη Lidköping. Μια ημέρα νωρίτερα, ο ιδιοκτήτης, Thom Olsson, μίλησε στο τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό σχετικά με τα σχέδια του να ανοίξει ένα εκτροφείο μινκ. Η αστυνομία υποπτεύεται ότι υπεύθυνοι για την πυρκαγιά είναι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων .

 28 Ιουνίου – Η.Π.Α.

Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, οι κλειδαριές του Artistic Taxidermy, στο Foster Blvd γέμισαν με κόλλα. Αυτή η εταιρεία πουλάει το σώμα, το δέρμα και τη γούνα από αλεπούδες, αρκούδες, αγριόγατες, αντιλόπες και άλλα άγρια ζώα, που αποκτιούνται μέσα από φρικιαστικές πρακτικές αθλητικού κυνηγιού και παγίδευσης.

Τα ζώα, που πιάνονται στις παγίδες, συχνά υποφέρουν για μέρες, προτού ανακαλυφθούν και θανατωθούν. Σε κάποιες περιπτώσεις, παγιδεύονται από τα άκρα τους σε παγίδες, που στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν, ροκανίζουν τα άκρα τους και αργότερα, πεθαίνουν από τα τραύματά τους. Αυτές οι αγριότητες όλο και χειροτερεύουν μόνο και μόνο λόγω του γεγονότος ότι τα σώματα τους εκθέτονται και πωλούνται ως μπιχλιμπίδια και είδη καλλωπισμού.

Αυτές οι δράσεις είναι εμπνευσμένες από τις πρόσφατες δράσεις καταστροφής περιουσίας, με στόχο τις επιχειρήσεις εκμετάλλευσης των ζώων, εδώ στην περιοχή Portland Metro, κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων.

Αυτόνομοι Αντισπισιστές