Μάιος 2013

1 Μαΐου – Αγγλία

“Το κρέας είναι ολοκαύτωμα” και άλλα συνθήματα γράφτηκαν στο Midlands.

7 Μαΐου – Αγγλία

1

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 7 Μαΐου, 17 αρνιά απελευθερώθηκαν από το Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων στη νοτιοδυτική Βρετανία, λίγες ημέρες προτού προοριστούν για να δολοφονηθούν για κρέας χαλάλ. Εδώ είναι τα δύο τελευταία που πήγαν στο νέο τους σπίτι. Βρίσκονται ήδη σε στοργικά ευχάριστα μέρη σε όλην τη χώρα, ζώντας τη ζωή τους όπως θα έπρεπε. Αυτός είναι ένας λόγος που το Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων (A.L.F.) υπάρχει και πάντα θα υπάρχει.

8 Μαΐου – Γερμανία

Το βράδυ μεταξύ 29 και 30 Δεκεμβρίου 2012 μπαλόνια με μπογιά πετάχτηκαν σε διάφορα κρεοπωλεία.

Η μπογιά βρίσκεται ακόμα εκεί περισσότερο από 4 μήνες μετά, παρόλο που άνθρωποι προσπάθησαν να την αφαιρέσουν.

10 Μαΐου – Αργεντινή

2

Αργά το βράδυ 9 Μάη, στην πόλη της Bariloche (επαρχία RíoNegro), ένα φορτηγό που ανήκει στο δημοτικό μπόγια καταστράφηκε ολοσχερώς. Το φορτηγό χρησιμοποιούνταν για να αιχμαλωτίζει αδέσποτα σκυλιά και να τα μεταφέρει σε κυνοκομείο όπου θανατώνονται. Η αστυνομία πιστεύει ότι η φωτιά μπήκε σκόπιμα.

11 Μαΐου – Γερμανία

3

Στο Lüneburg, στην Κάτω Σαξονία στη Γερμανία, 14 κυνηγετικοί πύργοι καταστράφηκαν τους δύο τελευταίους μήνες. Οι περισσότεροι από τους πύργους βρίσκονται πεσμένοι στο έδαφος ή τμήματα τους έχουν πεταχτεί μακριά. Ένας πύργος τοποθετήθηκε σε trailer, άρα δε μπορούσαμε απλά να τον δούμε κατεδαφισμένο. Κάηκε.

Υπάρχει ένα άρθρο εφημερίδας (εικόνα 1)
Κατά τη διαδρομή μας συναντήσαμε ένα κουνέλι chillin’σε ένα χωράφι. (εικόνα 2).
Ένας από τους επόμενους στόχους μας απεικονίζεται στην εικόνα 3.

4

5

12 Μαΐου – Ολλανδία

Βίντεο: http://www.directaction.info/news_may12_13.htm

Ακτιβιστές του 269life στην Ολλανδία, απελευθέρωσαν 23 κοτόπουλα εκτροφείου. Τώρα έχουν ένα ελεύθερο σπίτι όπου μπορούν να αναπνέουν καθαρό αέρα, να απολαμβάνουν τον ήλιο και να αισθάνονται το γρασίδι.
Διάλεξε τη συμπόνια! Free269!

13 Μαΐου – Αγγλία

Στα τέλη Απρίλη, ένα νέο χασάπικο άνοιξε σε πόλη της νότιας Αγγλίας. Οι κλειδαριές της μπροστινής εισόδου γέμισαν με κόλλα. Η κλειδαριά της πίσω πόρτας από την οποία γίνονται οι παραδόσεις επίσης γέμισε με κόλλα.
Αυτό ξανάγινε στις αρχές Μάη – μέχρι αυτό το μέρος να κλείσει θα συνεχίζεται και οι δράσεις θα γίνονται όλο και πιο έντονες.
Μέχρι να είμαστε όλοι ελεύθεροι.

*Σε αλληλεγγύη με το φυλακισμένο για τα δικαιώματα των ζώων George House και τους ακτιβιστές toy 269 που συνελήφθησαν στο Ισραήλ.*

Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων

14 Μαΐου – Αγγλία

Οι αγγλικές άδειες για τη θανάτωση ασβών έχει οριστεί να ισχύουν από τις αρχές Ιούνη.

Αυτό θα επιτρέψει στους παραγωγούς γαλακτοκομικών προϊόντων (αλλά και άλλων γαμημένων άρρωστων) να πυροβολούν και να παγιδεύουν μέχρι και το 70% του συνόλου των ασβών σε όλην τη Somerset και τη Gloucestershire. Η επιστήμη αποδεικνύει ότι οι ασβοί δεν ευθύνονται για την εξάπλωση της φυματίωσης αλλά οι φτωχοί μέθοδοι καλλιέργειας!

Το γάλα έχει μολυνθεί με μια άγνωστη ουσία σε σούπερ μάρκετ της Somerset και της Gloucestershire. Τα καταστήματα Ten Tesco, ASDA και Sainsbury έχουν επηρεαστεί και τα μολυσμένα προϊόντα είναι πλέον σε κυκλοφορία.

Δεν έχουμε καμία πρόθεση να πληγώνουμε ανθρώπους, μόνο κέρδη. Ζητάμε από τα σούπερ μάρκετ να αποσύρουν αμέσως το γάλα και να κόψουν όλους τους δεσμούς με τους αγροτικές ζώνες θανάτωσης.

Animal Rights Militia (Πολιτοφυλακή για τα δικαιώματα των ζώων)

19 Μαΐου – Γαλλία

6

Μέχρι κάθε κλουβί να είναι άδειο.

7

8

9

20 Μαΐου – Καναδάς

Τον Απρίλη, μια κυνηγετική παγίδα για πάπιες καταστράφηκε από ακτιβιστές, στο νησί Prince Edward Island, στον Καναδά. Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, «κοχύλια κυνηγετικά όπλα και φτερά πάπιας ρυπαίνουν την περιοχή». Τα αρχικά του “ALF” σχηματίστηκαν με κλαδιά για να τα δουν οι κυνηγοί.

10

11

12

21 Μαΐου – Ιρλανδία

Οι κλειδαριές γέμισαν με κόλλα στα γουναράδικα Barnardo Furs, Rohu Furs και Sydney Vard Furriers.

Τσακίστε το γουνεμπόριο – τσακίστε τα καθίκια τους γουνέμπορους!

Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων Ιρλανδίας

21 Μαΐου – Σουηδία

Η νύχτα της 13ης Μάη είναι αισίως η νύχτα που ο δολοφόνος Knut Indebetou διέγραψε τα σχέδια του να ανοίξει εκτροφείο μινκ. Tο κάθαρμα ήδη λειτουργεί ένα τεράστιο εκτροφείο κοτόπουλων, αλλά ο λόγος της νυχτερινής δράσης ήταν ότι σχεδιάζει να βγάζει χρήματα από το δέρμα περίπου 6000 αθώων μινκ κάθε χρόνο. Εκτροφείο μινκ δεν έχει ανοίξει στη Σουηδία εδώ και πολλά χρόνια κι έτσι θα πρέπει να συνεχίσει να συμβαίνει. Είναι μια βιομηχανία που βασίζεται στη δολοφονία και αυτή η βιομηχανία θα είναι σύντομα νεκρή όπως και οι αρρωστημένοι άνθρωποι που τη διοικούν.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, σκάψαμε τον τάφο των γονιών του Knut Indebetous, τώρα δε μένει παρά ο Knut και η απανθρωπιά με την οποία δρα να καταλήξουν στον τάφο. Η ταφόπλακα του τάφου των γονιών τοποθετήθηκε στον κήπο της αδερφής του Knut Indebetous, εξαιτίας της δύναμης που έχει να επηρεάσει την απόφαση του Knut για το εκτροφείο μινκ.

Δεδομένου ότι ακόμα υπάρχει ανάγκη για μια νέα ταφόπλακα στο νεκροταφείο, τοποθετήσαμε μια με το όνομα του Knut.

Knut – άσε αυτό να είναι αρκετό. Σταμάτα να πληγώνεις τα ζώα και τους συγγενείς σου. Διαφορετικά ποτέ δε θα σε συγχωρέσουν. Εάν τα ζώα είχαν την ευκαιρία, θα έκαναν κάτι πολύ χειρότερο από όλα όσα έχουν βιώσει μέχρι τώρα.

Animal Rights Militia (Πολιτοφυλακή για τα δικαιώματα των ζώων)

24 Μαΐου – Αυστραλία

Ένα πρόβατο περιοριζόταν από μια πολύ μικρή αλυσίδα και χρησιμοποιούταν σαν μηχανή του γκαζόν. Θα μεταφερθεί σε ένα πολύ στοργικό σπίτι, όπου θα είναι σε θέση να τρέχει σε μεγάλες μάντρες.
Τα ζώα δεν είναι μηχανές!

26 Μαΐου – Γαλλία

Απελευθέρωσα 8 κοράκια δημιουργώντας μια μεγάλη έξοδο διαφυγής στο κλουβί στο οποίο ήταν καταδικασμένα να πεθάνουν.
Κοντά στο Nantes, στη δυτική Γαλλία.
Ζήτω το A.L.F (Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων)!

27 Μαΐου – Γερμανία

04 Μάη 2013: Λάνκε, κοντά στο Βερολίνο (Γερμανία):
Ένας κυνηγετικός πύργος στο Λάνκε, κοντά στο Βερολίνο, καταστράφηκε από ακτιβιστές γιατί το κυνήγι είναι φόνος.

28 Μαΐου – Ισπανία

Βίντεο: http://www.directaction.info/news_may28_13.htm

Το Μάιο, ακτιβιστές από την Promoviendo el Veganismo (Προώθηση του Βιγκανισμού) διέσωσαν πέντε κουνέλια που επρόκειτο να σταλούν στο σφαγείο. για περισσότερες φωτογραφίες από τη διάσωση.

30 Μαΐου – Αγγλία

9 αρνιά διασώθηκαν το σαββατοκύριακο από εκτροφείο στη νότια Αγγλία. θα ζήσουν τη ζωή τους ελεύθερα χωρίς την καταπίεση των βιομηχανικών εκτροφείων. Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς όλους τους κρατούμενους σε όλον τον κόσμο.

31 Μαΐου – Σουηδία

Τη νύχτα μεταξύ Δευτέρας και Τρίτης, Σουηδοί ακτιβιστές έκαναν σαμποτάζ στο μπροστινό τμήμα του τοπικού γουναράδικου ‘Mattsons’. Ένα από τα τελευταία αλλά και ένα από τα παλαιότερα καταστήματα το οποίο εμπορεύεται γούνες στο Μάλμο. Οι κλειδαριές γέμισαν με κόλλα, πίσσα ρίχτηκε στην πόρτα, γράφτηκαν τα αρχικά ‘DBF’ και σχίστηκαν οι τέντες.

Μέχρι όλα τα γουναράδικα να κλείσουν και κάθε κλουβί να είναι άδειο.
DBF
28-05-2013