Ανακοίνωση συντρόφων σχετικά με τον τραυματισμό του Tortuga

Ο σύντροφος Luciano Pitronello Schuffeneger ή αλλιώς Tortuga έχασε τα δύο του χέρια και τυφλώθηκε μετά από βόμβα που εξερράγη στις 31 Μαΐου 2011, 2:25 τα χαράματα, καθώς την μετέφερε για να την τοποθετήσει στην τράπεζα Σανταντέρ στο Σαντιάγκο της Χιλής.

Ανακοίνωση:

Το απότομο σημερινό ξύπνημα ήταν για εμάς ένα ισχυρό πλήγμα, μαθαίνοντας ότι ένας σύντροφος τραυματίστηκε σοβαρά και παρέμεινε στα χέρια της αστυνομίας μετά τη βόμβα που εξερράγη πρόωρα με την οποία θα επιτεθόταν σ’ένα σύμβολο μιας κοινωνίας που βασίζεται στην εκμετάλλευση της ζωής, στο αντάλλαγμα χρημάτων και στην υποδούλωση – μια τράπεζα.

Ο Τύπος, όπως ήταν αναμενόμενο, έστησε την δική του φιέστα ψάχνοντας, ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους, ένα σημείο πόνου, μια εικόνα για να διαδώσει. Με τη νοσογόνο ικανότητά του να μετατρέπει τα πάντα σε είδηση, παρεμβαίνει ανά πάσα στιγμή για να αποσπάσει τη φωτογραφία που θα τους καταστήσει πρώτο όνομα στο σύγχρονο σφαγείο. Αυτό δε θα ξεχαστεί.

Θα υπάρξουν εκείνοι που αναρωτιούνται τι οδηγεί έναν νεαρό άνδρα να διακινδυνεύει τη ζωή του σε μια ενέργεια όπως αυτή, αναφερόμενος μόνο στις ιδέες και τις πεποιθήσεις του. Χωρίς αμφιβολία τους περισσότερους τους νοιάζει λίγο αυτό ή και καθόλου επειδή φοβούνται να πάρουν το ρίσκο να χάσουν και τα λίγα που “έχουν”, επειδή ζουν σαν εργαλεία του εργάζομαι-καταναλώνω και συμβιβάζονται ζώντας σαν θεατές, καθησυχαζόμενοι και άνετοι όταν βλέπουν ότι άλλοι είναι χειρότερα από αυτούς.

Ο Luciano ή “Tortuga” όπως ο σύντροφος του αρέσει να τον αποκαλούμε, είναι ένας νέος που έχει πάρει μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που μπορείς να πάρεις, αυτή που πολλοί επικρίνουν και λίγοι τολμούν να ασκήσουν, την άμεση δράση κατά των μηχανών της κυριαρχίας.

Γη και ζώα δολοφονημένα κάτω από την ίδια ιδέα, ότι τα πάντα είναι εμπόρευμα, όπου τα πάντα είναι όλο και πιο τεχνητά και ελέγχονται από τους ισχυρούς. Μερικά πράγματα τόσο καθημερινά όπως vegan φαγητό, και όχι η επιθυμία ενός κινητού τηλεφώνου τελευταίας τεχνολογίας ή τη διάδοση των ιδεών μέσω ανακοινώσεων είναι πράγματα που τα εφάρμοζε στην καθημερινή του ζωή ο σύντροφος, ένας πολεμιστής με ελεύθερη αποφασιστικότητα, ποτέ ένας στρατιώτης που ακολουθεί εντολές.

Ο πόνος μες στις καρδιές μας και ο κόμπος στο λαιμό μας είναι αναπόφευκτα αυτή τη στιγμή, τα λόγια δεν αρκούν, ένας σύντροφος είναι τραυματίας περιμένοντας ένα αβέβαιο μέλλον, τα τείχη του νοσοκομείου είναι το κλουβί του, φρουρούμενος από μισθοφόρους μέχρι να επωφεληθούν της κατάστασης. Δύο χρόνια μετά το θάνατο του συντρόφου Mauri ένα νέο ατύχημα έρχεται και πάλι να μας «χτυπήσει» και οι διώκτες βγάζουν τώρα συμπεράσματα σε μια στείρα έρευνα.

Το κάλεσμα είναι να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί και να μην αφήσουμε μόνο τον σύντροφο και το κοντινό του περιβάλλον, και να ξέρετε ότι ο “Tortuga” δεν είναι μόνος, γιατί ανεξάρτητα από το αν τον γνωρίζουμε ή όχι, το άγριο πνεύμα και οι επιθυμίες για απόλυτη ελευθερία μας ενώνουν.

Tortuga, οι καρδιές μας είναι μαζί σoυ.
Η σιωπή θα προφυλάξει τους προδότες, άμεση αλληλεγγύη στο σύντροφο.

Εκδίκηση για τον Mauri και τον Tortuga

-Επαναστάτες σε πόλεμο-

http://liberaciontotal.lahaine.org/?p=3395