Γράμμα του φυλακισμένου συντρόφου Eneko Perez

Γράμμα του κρατουμένου της Igualdad Animal, Eneko.

Οι σύντροφοί μου και εγώ είμαστε όλοι πλήρως ενήμεροι για τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους στερούμαστε αυτήν τη στιγμή την ελευθερία μας: οι έρευνες σχετικά με διάφορα κέντρα εκμετάλλευσης ζώων που έχουμε πραγματοποιήσει όλον αυτόν το χρόνο, οι οποίες αποκαλύπτουν μια πραγματικότητα μέχρι τώρα άγνωστη σε πολλούς ανθρώπους. Μια αλήθεια που γίνεται όλο και περισσότερο άβολη για εκείνους που ωφελούνται από την εκμετάλλευση και το θάνατο των ζώων.

Η προσπάθεια όλων αυτών των ετών ακτιβισμού αρχίζει να αποδίδει και λόγω αυτού θέλουν να μας σωπάσουν και να βάλουν φρένο στη δράση μας, αλλά φτάσανε πάρα πολύ αργά. Η εμφάνιση εθνικής και διεθνούς υποστήριξης, και αυτή η κατάσταση στην οποία διάφοροι ακτιβιστές είναι μπλεγμένοι, έχουν βάλει τους ακτιβιστές και τις οργανώσεις στην ίδια πλευρά. Έχουν δώσει στο ισπανικό κίνημα των δικαιωμάτων των ζώων μια δύναμη που ήταν άγνωστη πριν. Αυτό μας γεμίζει τουλάχιστον με δύναμη, και δεν μπορώ να είμαι πιο ευτυχής λόγω αυτού, αν και σήμερα βρίσκομαι να στερούμαι κάτι που αξίζω: την ελευθερία μου.

Εάν είναι αλήθεια ότι οι αστυνομικές έρευνες έχουν πραγματοποιηθεί με επιμέλεια, η αθωότητά μας όσον αφορά τις κατηγορίες που έχουμε χρεωθεί πρέπει να είναι εμφανής σε όλους στους ανθρώπους που γνωρίζουν τη δουλειά μας. Αυτό το στήσιμο για το οποίο διάφοροι σύντροφοι βρισκόμαστε άδικα απομονωμένοι από τις οικογένειες, τους φίλους και τους συντρόφους μας, είναι απλώς ένα σύμπτωμα ενός κόσμου που αρρωσταίνει όλο και περισσότερο και δείχνει για ακόμα μια φορά γιατί ο αγώνας μας είναι ριζοσπαστικά απαραίτητος.

Φίλοι και σύντροφοι, με αυτές τις γραμμές, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την υποστήριξή σας και τη ζεστασιά που δεχόμαστε καθημερινά με τα γράμματα και τα νέα που διαβάζουμε. Είστε απίστευτοι, δεν ξέρετε πόσο πολύ.

Είμαστε καλά, είμαστε δυνατοί και υγιείς και η συνείδησή μας είναι καθαρή.

Μια μεγάλη αγκαλιά και τα λέμε σύντομα!

Με όλη μου την αγάπη, για την ισότητα των ζώων!

Eneko.

6 Ιουλίου 2011